GODT VALG ALLE SAMMEN, OG BRUK DIN "BORGERGLEDE" VED Å STEMME :)

I morgen mandag 11.09.2017 er det valgdag i Norge, og vi skal stemme over hvem vi ønsker skal styre landet vårt! Selvfølgelig skal jeg bruke min stemmerettighet til å gi min stemme :)

Jeg synes det er viktig å bruke stemmeretten man har til å gi sin stemme, og jeg mener at de som velger å avstå fra å stemme, ikke kan komme å klage på valgresultatene. De har jo ikke brukt rettigheten sin til å evt. forbedre det som skjer i f.eks. lokalpolitikken. Det samme blir i en organisasjon/idrettslag hvor medlemmene oppfordret til å delta på årsmøte eller generalforsamling. Et årsmøte/generalforsamling er en unik måte til å få medbestemmelse over organisasjonsutviklingen, valg av styre osv. Dessverre viser det seg i det fleste organisasjoner at flesteparten i organisasjonen/idrettslaget kanskje aldri møter på årsmøtene/generalforsamlingene. Likevel er mange av de som ikke møter frem ivrige i å kritisere det som skjer innad i organisasjonen/idrettslaget. De har jo ikke vært med og stemt, og da mener jeg at de må godta valget og bestemmelsen som ble besluttet på årsmøtet/generalforsamlingen!  

Jeg skal ikke gå inn på hva jeg skal stemme her på bloggen min, men jeg stemmer det partiet som føles rett for meg personlig, og jeg kommer til å stemme på det partiet som har gode grunnleggende verdier for enkeltmennesket og alle lag i samfunnet.

 

Jeg skal selvfølgelig bruke min stemmerett :)

 

Noe annet jeg har fundert litt på, er at folk sier "Borgerplikt" når man stemmer. Det er jo ikke en plikt vi har, men en rettighet vi har. Vi kan la være å stemme ved et Kommune- eller Stortingsvalg. Tenk på mennesker i mange land hvor de som uttaler seg om det politiske systemet kan risikere å bli drept for å si sine meninger. Slik har vi ikke det i Norge. De kan bli drept for ikke å stemme slik myndighetene vil. Derfor synes jeg ordet: "Borgerplikt" er et galt begrep. Man kunne heller kalle det "Borgerglede". Håper dere mine kjære bloggvenner og blogglesere er fornøyde med Stortingsvalget 2017 :)                  

 

 

 

 

 

 

 

#stortingsvalg2017 #borgerplikt #stemmerettigheter #politikk #samfunn

10

Skal gå innom i dag :-) Håper det går fort for jeg er syk. :-o

frodith: Huff da! Så kjedelig å være syk! Håper du er på bedringens vei nå da, og at du fikk stemt :)

Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld :)

Purr, purr, fra Toril og kattene

jeg var å stemte i går :) viktig å benytte seg av stemmeretten :) godt valg :D

hverdagslivetivollen: Ja det er viktig å benytte stemmeretten sin, for da engasjerer vi oss selv om de fleste av oss ikke er politikere i den forstand.

Jeg fikk stemt jeg også, og det gikk fort. Hadde bestemt meg på forhånd hva jeg skulle stemme :)

Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld :)

Purr, purr, fra Toril og kattene

Skal bruke min stemmerett idag :)

Vanja: Jeg brukte min jeg også, og det er jeg glad for. Viktig å engasjere seg om det som skjer i samfunnet :)

Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld :)

Purr, purr, fra Toril og kattene

Så enig med deg, og borgerglede er det jo virkelig i et demokrati der vi kan stemme hva vi ønsker. Godt valg :)

Lillja.blogg.no: Det er viktig å bruke stemmeretten sin, og se på det som en glede i stedet for en plikt. Vi hjelper jo politikerne og samfunnet hva slags politikere vi ønsker skal regjere landet. Selv om kanskje vi ikke er helt enige med politikerne og partiene. Vi lever i et demokrati, for vi har lov til å si hva vi vil om politikken og politikerne i Norge.

Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Jeg (dvs vi....mine voksne krapyl også) er ferdigstemt. Ingen kø fordi vi var tidlige.

Kl: Det var heller ingen kø da jeg stemt, og det gikk fort. Føler en viss ære når jeg går inn i stemmelokalet for å avgi min stemme. Rart det der.

Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld :)

Purr, purr, fra Toril og kattene

Skriv en ny kommentar