FOTOUTFORDRING PÅ BLOGGEN TIL SOLVIWAR - TEMA: "VINTER-WONDERLAND" :)

Bloggeren Solviwar har en fotoutfordring på bloggen sin med ulike temaer. Her kan dere gå inn for å se de ulike temaene: http://solviwar.blogg.no/1516523739_ukens_fotoutfordring.html

Selv har jeg valgt temaet "Vinter - Wonderland " på mine bilder som jeg deler med dere, og håper på at dere liker bildene mine :) 

 

Dette bildet tok jeg fra togvinduet 06.02.2015 da jeg var på tur til Oslo :) Bildet er tatt på Dombås. 

 

Bildet ble tatt fra toget 06.02.2015, og viser et vinterkledd landskap ved Mjøsa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#solviwar #foto #bilder #vinter #wonderland #fotoutfordring 

 

 

LES DETTE BLOGGINNLEGGET SOM STINE JENSEN HAR SKREVET! ER DU ET GODT FORBILDE FOR BARN OG UNGDOMMER?

Til orientering vil jeg si klart ifra med en gang at dette innlegget som jeg skriver nå skriver nå er skrevet på generelt grunnlag! Blogginnelgget er ikke, og da mener jeg ikke rettet mot noen spesielle bloggere men absolutt alle bloggere i alle aldre fra 18 år og oppover, toppbloggere og ikke toppbloggere! 

Dersom noen bloggere føler seg provosert, eller tror at blogginnlegget handler om seg selv får bare tro det, men de tar fullstendig feil! Blogginnlegget er heller ikke skrevet for å mobbe andre bloggere!

Mitt blogginnlegg skriver jeg fordi jeg som voksen blogger engasjerer meg i kampen mot dette sykelige jaget etter det perfekte utseendet når så mange benytter seg av kosmetiske behandlinger som å ta botox, restylane, ta juviderm eller at en plastisk operasjon som f.eks. å legge inn silikon i baken, operere nesen sin og ta silikon i brystene sine.

Plastiske operasjoner og kosmetiske behandlinger var noe som hørte "Hollywoodstjernene" til på 80-tallet. Vi som var ungdommer på 80-tallet stilte oss et spørsmålstegn hvorfor skuespilleren Linda Evans som spilte i serien Dynastiet kunne være så vakker i godt voksen alder.

Dessverre har denne trenden som hørte til "Hollywoodstjernene" også blitt en vanlig del av vårt samfunn :( Det er kjempetrist at kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner har blitt så "normalt" i dagens samfunn :( Vi er i ferd med å ende opp i et samfunn hvor rynker er bannlyst, hvor store lepper er "fint", hvor man skal ha stor rumpe og store pupper. Dette er og blir så langt fra det naturlige som det går an å komme!

Vi er på vei til å bli et tvers igjennom falskt samfunn hvor det som faktisk er og blir normalt og vakkert utseende hos en jente/dame gutt/mann blir erstattet med falsk og unaturlig utseende! 

Vi er mange motstandere av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi som har fått nok av denne "normaliseringen"! 

Jeg har sagt det før, og sier det igjen har ansvar for å være gode rollemodeller for den oppvoksende generasjon, og det er foreldre og vi signifikante (viktige) andre rundt en unge og tenåringer som kan være med å snu denne falske trenden som har inntatt samfunnet vårt når det gjelder jaget etter det perfekte utseendet med å ta en kosmetisk behandling eller en  plastisk operasjon. 

Jeg anbefaler alle sammen å lese dette kjempeflotte blogginnlegget som Stine Jensen har skrevet: 

http://mrsjensen.blogg.no/1517058372_restylane_og_et_par_plastiske_operasjoner_senere.html

Innlegget til Stine Jensen beskriver ren og skjær fakta! Se for deg en datter gjennom de ulike aldrene som observerer moren sin. Denne datteren observerer hvilke signaler moren sender ut og handlinger som moren gjør. 

Etter du har lest det kjempeflotte blogginnlegget til Stine Jensen, vil du bli som denne mammaen at du er et dårlig forbilde for dine unger? Mener du fortsatt at voksne ikke har ansvar for hva slags signaler vi sender ut til unger og tenåringer? 

Husk det er i hjemmet ungene lærer de grunnleggende verdiene, at ungene lærer seg holdninger til ting rundt seg og at unger utvikler selvtillit og trygghet på seg selv! Dette lærer de av sine foreldre, sine søsken, besteforeldre, tanter og onkler.

Ungene begynner så i barnehage, på skole og med ulike fritidssysler. Der møter de flere voksne som skal være gode rollemodeller for ungene. 

Slik fortsetter denne sirkelen av viktige rollemodeller og utvides. Når ungene blir gamle nok til å være på sosiale medier som instagram, blogg, facebook osv vil de også møte voksne i alderen 25 år og oppover. De voksne på sosiale medier bør og skal være seg ansvaret bevisst for hvilke signaler de sender ut når det gjelder kroppspress og blogging om det perfekte utseende om kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner! Voksne på sosiale medier skal og bør være gode forbilder når det gjelder å tenke over hva slags verdier de sender ut til tenåringer! De som ikke forstår det er ikke gode rollemodeller og forbilder, men noen store egoister i mine øyne! 

 

Bildet lånt her: http://www.elmundo.es/blogs/elmundo/happyfm/2013/06/07/kim-kardashian-nuevas-operaciones.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#voksne #goderollemodeller #voksnegodeforbilder #voksnegodeverdier #voksnespåvirkningskraft #kosmetiskbehandling #plastiskeoperasjoner

 

 

 

 

FOTOUTFORDRING PÅ BLOGGEN TIL SOLVIWAR - TEMA "SOLNEDGANG" :)

Bloggeren Solviwar har en fotoutfordring på bloggen sin med ulike temaer. Her kan dere gå inn for å se de ulike temaene: http://solviwar.blogg.no/1516523739_ukens_fotoutfordring.html

Selv har jeg valgt temaet "Solnedgang" på mine bilder som jeg deler med dere, og håper på at dere liker bildene mine :) 

 

Solnedgang i Korsvika en kjempefin julikveld 2015 :) 

 

Kjempefin solnedgang over Fosenfjellene en kjempefin augustkveld 2016 :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#foto #bilder #utfordring #fotoutfordring #solnedgang 

KJEMPEKOSELIG DA "TROFASTE LESER" AT DU MENER JEG HAR STYGGE KLÆR!

Denne printscreenbildet mottok jeg fra en kjempegod bloggvenn som forstod at denne feige "anonyme trofaste leseren" sin kommentar var myntet på meg! 

 

Hva er vitsen? Jeg skjønner det ikke. I dag tidlig fikk jeg en privat melding på facebook med et printscreenbilde av en kommentar skrevet av en "Trofast leser" inne hos en godt voksen blogger! Tusen takk til deg du kjære bloggvenn som sendte meg printscreenbildet <3 

Jeg fikk vite at kommentaren stod skrevet inne i et kommentarfelt hos en godt voksen blogger! 

Egentlig burde jeg ha oversett kommentaren fra "Trofast leser" som faktisk handler om meg som person. Det å vie oppmerksomhet til slike anonyme kommentarer er egentlig bare dumt, men jeg vil vise det faktum hvordan feige anonyme kan ytre seg bak tastaturet! 

Kommentaren stod skrevet på et motinnlegg mot blogginnlegget jeg skrev om hvor viktig proteiner er for kroppen. Jeg bryr meg ikke om den bloggeren skriver aldri så mange motinnlegg på bloggen sin om blogginnleggene mine! Akkurat det bryr jeg meg ikke om!  Hvis bloggeren vil vie innlegg som er myntet på det jeg skriver, så vær så god :) Det er bare en ære :) Jeg gleder meg allerede til neste motinnlegg :) 

Bloggeren kan mene så mye hun/han vil om min diett, og meningen til den bloggeren om min diett blåser jeg i. Vedkommende blogger kjenner meg ikke, og kjenner ikke til hva min kropp trenger. Like lite som jeg vet hva kroppen til den bloggeren trenger. 

Onsdag skrev jeg et blogginnlegg som handlet om hvor viktig det er med proteiner i kostholdet, og særlig når man skal slanke seg. Innlegget skrev jeg etter at jeg overså en diskusjon på kvinneguiden hvor et medlem skrev at proteiner ikke var viktig! Den diskusjonen på kvinneguiden ble moderert av moderator, for det var avsporing fra diskusjonen noe som tydeligvis ikke er lov på kvinneguiden. 

Her kan dere finne blogginnlegget jeg skrev: http://dixierose.blogg.no/1516818313_proteiner_er_kjempeviktig_for_kroppen_og_srlig_nr_man_skal_ned_i_vekt_og_trener.html

Til opplysning er det fakta og sannhet at denne kvinnguidenmedlemmet presterte å skrive at man ikke trengte proteiner! Det var flere medlemmer som reagerte kraftig på uttalelsen til denne kvinneguidenmedlemmet!

I mitt blogginnlegg skrev jeg ikke navn på den kvinneguidenmedlemmet/bloggeren. Hvor mange medlemmer er det ikke på kvinneguiden, og hvor mange bloggere er det ikke som blogger? Det er mange medlemmer på kvinneguiden, og det er mange bloggere som blogger på de ulike bloggplattformene. At denne bloggeren har valgt å avsløre sin identitet og hvilken blogg han/hun har får bloggeren selv stå for. 

Innlegget mitt var skrevet på generelt grunnlagt for å opplyse andre om hvor viktig proteiner er i kostholdet, og særlig hvis man skal gå ned i vekt! Siden jeg selv går på diett fant jeg diskusjonen på kvinneguiden interessant å følge med på. Hvis jeg hadde vært medlem på kvinneguiden hadde jeg skrevet min mening på diskusjonen, men siden det ikke går an å skrive som anonym på den delen av forumet valgte jeg heller å skrive et innlegg på bloggen min om temaet. 

At en blogger alltid tror at alt jeg skriver om på bloggen min når jeg skriver blogginnlegg med temaer og emner som jeg er engasjert og opptatt av er myntet på ham/henne får bare den bloggeren ta på sin egen kappe! Jeg fortsetter å skrive akkurat de innleggene jeg vil om temaer jeg brenner for, og temaer som engasjerer meg! Mine innlegg er ikke myntet på noen spesielle! 

At noen ytterst få bloggere føler seg truffet av mine blogginnlegg sier vel heller mer om dem/disse bloggerne enn om meg! 

Det jeg reagerte på var den usmakelige kommentaren som "Trofast leser" skrev i kommentarfeltet til den bloggeren! 

Tilbake til kommentaren til den "Trofaste leseren". Kommentaren går over hva jeg mener er normal folkeskikk! Du sitter ikke som en feig og patetisk anonym og ytrer deg om andres utseende som f.eks. at klær er kjøpt på loppemarked! Ville du "Trofaste leser" gått bort til et vilt fremmed menneske på gaten og sagt det samme? Det tviler jeg sterkt på! 

Indirekte mener "Trofast leser" at jeg stjeler bildene mine som jeg deler fra treningen min. At jeg bevisst har valgt å ikke stå og posere foran et speil for å vise muskler er langt fra min komfortsone som det går an å bli. "Trofast leser" får tro hva han/hun vil om treningen min. Det er ikke mitt problem. 

Selvfølgelig kom "Trofast leser" med sjalusikortet. Nei jeg er ikke sjalu på den bloggeren hvor du "Trofast leser" postet kommentaren din!!!!!!!!!!! Jeg kommer aldri i mitt liv til å bli sjalu på den bloggeren!!!!!!!!!!! Aldri!!!!!!!!!!!

Det er kjempestygt gjort å kritisere andres utseende som "Trofast leser" gjør! Slikt gjør man bare ikke!!! 

I følge "Trofast leser" mobber jeg den bloggeren hvor kommentaren stod skrevet! Unnskyld meg! Noen har jammen misforstått hva mobbing virkelig er! Det er så respektløst å ta på seg et mobbeofferstempel med tanke på alle de som faktisk daglig opplever å bli mobbet hver dag på skole og på arbeidsplassen! Jeg blir kjempesint når jeg ser at noen tar på seg en stakkars mobbeofferrolle på feil grunnlag når det ikke er snakk om mobbing! 

Mine innlegg er ikke mobbing!!!!! Det har aldri vært mobbing!!!!! Når ble det mobbing å dele treningsbilder, skrive sine egne meninger om temaer jeg er engasjert og opptatt av, skrive om kattene og dele bilder som jeg tar. 

Det er mer på kanten til mobbing å kritisere utsende som klærne til andre mennesker, mene at andre ikke ser "freshe" ut og komme med beskyldninger om at noen stjeler sine egne bilder. 

Igjen tusen takk til min gode bloggvenninne som sendte printscreenbildet til meg av kommentaren fra den feige anonyme trofaste leseren! 

 

Bildet lånt fra "Hjerteklem" sin facebookgruppe. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#blogging #kommentarer #anonym #feiganonym #meninger #styggkommentar 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROTEINER ER KJEMPEVIKTIG FOR KROPPEN, OG SÆRLIG NÅR MAN SKAL NED I VEKT OG TRENER!

Jeg er ikke medlem av kvinneguiden, og har aldri i mitt liv tenkt å bli medlem av kvinneguiden. Likevel er jeg inne på kvinneguiden og leser forskjellige diskusjoner, og da særlig diskusjoner som handler om katter og kattehold. 

I dag kom jeg over en diskusjon på kvinneguiden hvor den som begynte diskusjonen spurte etter tips til gode bloggere som blogget om slanking og trening. 

Siden jeg selv holder på med livsstilsendring og trening for å gå ned i vekt syntes jeg den diskusjonen var interessant, og jeg har funnet flere tips til gode bloggere som skriver om vektnedgang. 

Som de fleste diskusjoner på kvinneguiden har jeg lagt merke til at særlig et voksent medlem på kvinneguiden (som også er blogger) støtt og stadig er innom for å reklamere over sin blogging og vektnedgang. Personlig vil jeg ikke trekke frem bloggen til denne kvinneguidenbrukeren/bloggeren som en god blogg om vektnedgang og slanking.

Selv mener jeg det er helt bak mål av bloggere å oppgi hvor mange kalorier de spiser hver dag. Det er fordi det kan sitte en som ikke har hodet på rett plass som vil ned i vekt og som sliter med spiseforstyrrelser. Hvis den som sliter med spiseforstyrrelser ser at en annen blogger oppgir at hun/han lever på 1200 kalorier kan vedkommende med spiseforstyrrelser også ta etter. Det kan få katastrofale følger. Derfor anbefaler ekspertene at man aldri skal oppgi vekt og kalorier når man forteller om slanking og vektnedgang! 

Tilbake til diskusjonen om tips til gode bloggere som blogger om vektnedgang. I følge kvinneguiden er ikke det lov å reklamere for sin egen blogg. De som skriver på kvinneguiden skal ikke spore av diskusjonen, og det ble gjort i dag. Takket være den denne voksne kvinneguidenmedlemmet/bloggeren. Dessverre :( 

Til slutt endte diskusjonen opp med at denne kvinneguidenmedlemmet/bloggeren kunne fortelle at kroppen ikke hadde behov for proteiner! Ikke hadde behov for proteiner??? Mange som var med og diskutere i diskusjonen reagerte kraftig på denne uttalelsen, og de skrev sin mening om utsagnet til denne kvinneguidenmedlemmet/bloggeren. 

Et medlem la et kjempegodt argument som basert på forskning hvor viktig proteiner er for kroppen når man skal ned i vekt. Til og med nektet denne kvinneguidenmedlemmet/bloggeren på ren og skjer fakta! Da jeg skulle inn for å lese nå i ettermiddag var diskusjonen moderert! 

Det er bullshit å si at protein ikke er viktig! Jeg lurer meg på hvilken kostholdsveileder ville sagt! En utdannet kostholdsveileder ville vært i harnisk! Vedkommende kvinneguidenbruker/blogger som kom med den påstanden på kvinneguiden var sta, ufin og kom med anklager mot de andre som diskuterte. Kvinneguidenbrukeren/bloggeren tålte ikke at de andre fortalte ham/henne ren fakta! 

En kostholdsveileder ville ha ristet på hodet av en slik uttalelse! 

Når man skal ned i vekt, og trener er proteiner i maten kjempeviktig! 

Proteiner er kroppens byggesteiner, og er faktisk nødvendig for oss mennesker. 

Normalt er har kroppen masse proteiner. Musklene våre er avhengig av til å få tilgang til proteiner for å bygge seg opp etter aktivitet. Cellene i kroppene våre kan ikke fungere ute proteiner. Vi er avhengig av proteiner for å vokse, bryte ned, gjenskape og kontrollere en rekke prosesser i kroppene våre. 

Kostholdseksperter sier at en enkel og grei regel er å spise proteiner til hvert måltid sammen med fett og krabohydrater. I løpet av dagen bør kosten bestå både av animalske og vegetabilske kilder til proteiner. Proteinkilder er: Egg, kjøtt, fisk, meieriprodukter, bønner, linser, korn osv. 

Kilde: http://www.matportalen.no/artikler/article3154.ece/BINARY/Ern%C3%A6ring%20-%20faktaark%205.-7.%20trinn

Verdens Helseorganisasjon anbefaler at man spiser 0,75 gram protein pr.kilo kroppsvekt pr.dag. Det vil si at hvis du veier 70 kg. skal du altså få i deg 52,5 gram proteiner hver dag. 

Proteinmangel kan føre til redusert vekst og tap av kroppsvekt over tid. Man kan i tillegg få nedsatt immunforsvar, redusert sårheling, mangel på vitamin A, væskesamlinger, hormonmangel og redusert allmenntilstand. 

Kilde: http://www.side2.no/helse/dette-skjer-med-kroppen-om-du-spiser-for-lite-proteiner/3423154664.html

Den som trener har større behov for å innta proteiner enn den som ikke trener. Når en trener får en i tillegg til økt behov for energi, små skader (også kalt ?mikrotraumer?) i musklene ?  litt avhengig av hva en trener.  Disse ødelagte proteinstrukturene skal gjenoppbygges igjen etter trening. Hvis en ikke får i seg tilstrekkelig protein via maten vil kroppen ta i bruk proteinkilder, som allerede ligger tilgjengelig i kroppen. Dette vil umiddelbart føre til proteintap og er på ingen måte fordelaktig for den som ønsker å bygge opp sine fysiske ressurser via trening. Hvis proteinunderskuddet vedvarer vil dette over tid gå ut over prestasjonen og effekten av treningen vil bli redusert. I ytterste konsekvens risikerer en å bli syk da en behøver proteiner også for å opprettholde kroppens immunsystem. Spesielt er det viktig for den som nettopp har begynt å trene å få i seg tilstrekkelig med proteiner,  men også for den som øker treningsmengden og/eller intensitet bør være klar over at en får økt behov for protein.

Kilde: http://www.trening.no/sporsmal-og-svar/hvorfor-er-proteiner-viktig-for-den-som-trener/

Hvis man skal ned i vekt er det kjempeviktig å spise nok mat, og det er fordi man skal få i gang forbrenningen! 

Det er ei jeg kjenner som har satt opp kostholdsplan til meg, ut fra mine mål, ut fra hvor mye jeg trener hver uke og kostholdsplanen min er skreddersydd for mitt formål som mosjonist som vil ned i vekt. 

Ingen skal komme her å fortelle meg at man trenger ikke proteiner. 

 

Bildet er lånt: https://pixabay.com/no/arm-muskel-sterk-biceps-trening-735823

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#kosthold #trening #mat #proteiner #viktig #kroppen 

 

 

NY UKE, NYE MULIGHETER OG KJEMPEGODT Å VÆRE TILBAKE PÅ TRENING ETTER TRENINGSFRI UKE :)

Mandag ny uke, og nye muligheter :) Vi går inn i den 3.uken av januar, og vips så er snart januar 2018 historie. 

Været hos oss her i Trondheim i januar har vært stabilt og fint, men de siste dagene har det vært kaldt. I dag var det minus 12 grader. Det første vi gjør om morgenen når vi står opp er å fyre i ovnen, og jeg er kjempeglad for at vi har vedovn. Det blir en kjempeherlig og god varme i leiligheten :) 

Tenk for noen uker siden var det mørk når klokka var 16.00, men nå har vi fått lysere og lengre ettermiddager. I ettermiddag så jeg ut kl.16.15, og da var det ikke blitt mørkt enda. Det er kjempeherlig, og vi går lysere tider imøte :) 

Forrige uke var jeg småsyk med litt influensa. Hadde litt feber som gikk opp og ned, men ikke så høyt. Jeg fikk beskjed fra fysioterapeuten å ta fullstendig treningsfri, for det det ikke bra å trene når kroppen ikke er helt med. 

Tok det med ro, øvde på tverrfløyta, øvde på pianoet, leste, holdt på med håndarbeid, tirsdag var jeg på korøvelse, møtte en vennninne på kafè og var på besøk til min mor. 

På koret holder vi på å øve frem til en Beatleskonsert vi skal ha 10.03.2018, og vi holder på å forberede en kortur vi skal ha til Lillestrøm i juni. På LIllestrøm skal vi treffe et annet kor. To tidligere medlemmer som var med i koret vårt flyttet ned til Østlandet for noen år siden. De er med i et kor der nede, og vi skal treffe koret deres. Det blir kjempegøy, og det er jo så sosialt med kortur. Vi blir kjent med hverandre på en annen måte enn på en vanlig korøvelse. 

I helga slappet vi av og tok det med ro. Jeg leste, hørte på musikk, strikket, så sport på TV'n og vasket leiligheten. Nå blir det flere helger hvor vi har planer. Det blir to helger hvor det blir feiringer av 60-årsdager og en øvingshelg med koret. Mannen min reiser til Oslo en uke på kurs gjennom jobben. Det ser han frem til :) Alltid godt med faglig påfyll. Derfor var det godt å slappe av i helga. 

Selv om jeg var småsyk forrige uke holdt jeg meg til dietten min. Det å holde seg til dietten er kjempeviktig når man ikke får trent. Maten jeg spiser på dietten er jo kjempegod, og jeg merker at kroppen har det mye bedre når jeg spiser ren mat. 

Jeg begynner dagen med med havregrynsgrøt. Den topper jeg med frosne bringebær som jeg tiner i mikroen, og strør over med sukrin gold. De dagene jeg trener tar jeg proteinpulver med vaniljesmak i grøten, og dere aner ikke hvor godt det er :) 

Lunchen tar jeg speltlomper med forskjellig pålegg på. Av til bruker jeg kokt egg på speltlompene, av og til kokt skinke med paprika på og av og til kyllingpålegg med paprika på. Under kjøttpålegget tar jeg litt mager kesam.

Hvis jeg har karbonadedeig igjen lager jeg speltlompepizza. Da tar jeg ketchup uten sukker og smører over speltlompen, strør over med karbonade deig og tar over mager cottage cheese. 

Til middag varer jeg med å ha karbonadedeig med brokolliblanding, kylling med brokolliblanding, fiskekaker med 80% fisk i eller omelett med grønnsaker til. 

Hvis jeg har lyst på noe til kvelds tar jeg mager kesam med bringebær som jeg varmer i mikroen og strør over sukrin gold. 

Jeg har aldri vært brødmenneske, men synes speltlomper er et kjempebra alternativ istedet for brød. 

Hvis jeg blir sulten mellom måltidene tar jeg meg en gulrot som jeg knasker på :) 

Det var kjempeherlig å komme seg på trening i dag, og i dag kjørte jeg fullkroppsøkt. Planen er å kjøre fullkroppsøkt på onsdag også. På fredag er planen å trene overkropp. Da kan jeg ta treningsfri i helga.

Det morsomste på treningen i dag var at jeg slo rekorden min på hastigheten på tredemølla, og jeg kjørte to runder med 4,5 km/t i speed :) Tenk at jeg begynte på 1,5 i speed, og jeg husker jeg sa at jeg aldri kom til å klare 4,5 km/t i speed. Nå endelig har jeg klart det :) Det er slike små ting som motiverer meg til å bare fortsette å stå på! Jeg satte også 1 % helling på i dag. 

I helgen er det feiring av søsteren min sin 60-års dag. Feiringen skjer på Savallen, ikke så langt fra Tynset. Siden Nadina venter kattunger kommer mannen min og jeg til å kjøre ned på skift. En av oss må være hjemme med Nadina i tilfelle fødselen begynner. Mannen min kjører ned på fredag, og han kommer hjem på lørdag. Jeg kjører ned på lørdag, og kommer hjem søndag.

Imorgen tirsdag er det korøvelse. Onsdag har jeg spillejobb på fløyta i en bisettelse og på torsdag har jeg et styremøte på Skype om kvelden i Aby- og somaliringen. 

Ønsker å dele noen bilder som jeg har tatt, og håper dere liker bildene mine :) 

 

19.01.2018 tok jeg ny gellacbehandling :) 

 

Ble kjempefornøyd med fargen på neglene :) 

 

Frokost med havregrøt toppet med frosne bringebær som er tint i mikroen og sukrin gold :) 

 

Kjempegod lunch med speltlomper med kokt egg :) 

 

Rekord med farten på tredemøllen på oppvarmingen på treningen i dag :) 

 

Leggpress er favorittøvelsen min :) 

 

En annen favorittøvelse er seated leg curl :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#hverdag #oppdatering #dagligegjøremål #diett #kosthold #trening #kor #januar #bilder 

 

 

 

 

FRODITH SIN FOTOUTFORDRING - "VINTERMÅNED" :)

Bloggeren Frodith har en Vintermåned utfordring på bloggen sin: http://frodith.blogg.no/1516260452_vm_utfordringen_for_bjrner_i_hi__kulde.html hvor hun oppfordrer oss bloggere til å dele vinterbilder ut fra ulike temaer. 

Jeg har valgt disse bildene mine under temaet "Kulde"

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En kald vintersøndag januar 2006 :) 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frossent spindelvev på utelampa januar 2006 :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#fotoutfordring #vintermåned #utfordring #foto 

GRATULERER MED 2-ÅRSDAGEN TIL (N) HAKRILAS F-KULL <3 <3 <3 :)

19.01.2018, og kattungetrioen i (N) Hakrilas F-kull fyller 2 år <3 <3 <3 :) Tenk to år siden keisergjengen kom til verden. 

Opprinnelig var de fire kattunger i kullet, men dessverre døde en hunnkatt etter et par dagen :( Kattungene ble nok født noen dager for tidlig, for pelsfargen var ikke ferdigutviklet, og kattungene var født med det vi kaller for feberpels, dvs litt blek farge. 

Lille Florence i kullet var den minst hunnkatten, og da vekten hennes viste 60 gram bar det til å flaskemate henne hver 2.time i flere uker før hun ble sterk nok til å die mamma Dixie. Etter hvert løsnet ammingen til Florence, og hun begynte å drikke melk fra mammaen sin <3 :) Når man flaskemater en kattunge knytter man et helt spesielt bånd til kattungen <3 

Dixie var en kjempeflink og trygg kattungemamma som elsket ungene sine, og hun var også bestemt mot ungene sine. Hun gikk ikke av veien for å tukte dem hvis de ikke gjorde slik hun ville. 

Kattungene vokste opp til å bli sikre, trygge, lekne, nysgjerrige, sosiale og tillitsfulle kattunger alle tre <3 <3 <3 Felix bor i dag i Sverige hos sin eier, og Felix bor sammen med en britisk korthårs katt. Den britiske korthårskatten og Felix er verdens beste venner <3 :) Florence bor til en jente her i Trondheim som elsker henne kjempehøyt, og Florence har vokst opp sammen med en kjempenydelig Irsk setter <3 De to er også verdens beste venner <3 :) Felicia bor i dag til et par her i Trondheim, og hun bor sammen sin halvsøster Grace <3 :) Alle tre kom til sine eiere som elsker dem over alt på denne jord <3 :) 

Tenk 2 år siden keisergjengen min i (N) Hakrilas F-kull ble født :) Graulerer med dagen til Felix, Florence og Felicia <3 <3 <3 :) 

Ønsker å dele noen bilder av kattungene i F-kullet, og håper dere liker bildene mine :) 

 

Kattungene i (N) Hakrilas F-kull nyfødt, og noen minutter gamle <3 :) 

 

Kattungene i (N) Hakrilas F-kull noen minutter gamle <3 :) 

 

Kattungene drikker melk fra mamma Dixie sin pupp <3 :) 

 

Kattungene i (N) Hakrilas F-kull 2 måneder gamle <3 :) 

 

Florence, Felicia og Felix litt over 2 måneder gamle <3 :) 

 

Den britiske korthårskatten Misho og (N) Hakrilas Felix <3 :) Bildet er tatt i juni 2016. Foto: Oliver Majed

 

(N) Hakrilas Florence <3 :) Bildet ble tatt i juli 2016. 

 

(N) Hakrilas Felicia <3 :) Bildet ble tatt i juli 2016. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #hakrilasabyssineroppdret #hakrilas #f-kull #fødselsdag #2år 

 

FRODITH SIN FOTOUTFORDRING - "VINTERMÅNED" :)

Bloggeren Frodith har en Vintermåned utfordring på bloggen sin: http://frodith.blogg.no/1516260452_vm_utfordringen_for_bjrner_i_hi__kulde.html hvor hun oppfordrer oss bloggere til å dele vinterbilder ut fra ulike temaer. 

Jeg har valgt dette bildet mitt under temaet "Snø": 

 

Snøtunge grener :) 

 

Jeg anbefaler aller fotoglade bloggere til å grave fram bilder fra arkivet, enten nye eller gamle bilder for å bli med på fotoutfordringen :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#foto #utfordring #vintermåned 

 

 

 

 

BLOGGERE SOM ER I ØKONOMISK UFØRE SOM TIGGER OM PENGER! VILLE DU HJELPE?

Som uføretrygdet vet man at det kan være trangt om økonomien, og særlig hvis man bor alene. Da er vi som er gift eller samboere i en mye bedre situasjon, selv om man merker at man ikke har den inntekten som man en gang hadde.

Uansett hvilken situasjon man finner seg i må man ta tæring etter næring. Da jeg ble uføretrygdet fant jeg ut at jeg måtte slutte å røyke, og det har jeg spart mye penger på. Førsteprioriteten er å betale regningene sine før man bruker noe annet. Alt handler om planlegging! Det gjelder både for den som er i fast jobb og de som har uføretrygd. 

Jeg får kjempevondt inni meg når jeg hører de som er uføretrygdet slite med økonomien, men det er ikke lett å være alene når man er uføretrygdet. Kanskje har man ikke opparbeidet seg nok slik at man får minstetaksten utbetalt. I slike tilfeller har man krav på å få innvilget penger til livsopphold og evt. stønad til bolig. Dette er selvsagt behovsprøvd, og hver Kommune i Norge har egne satser for hvor grensen går før man kan få innvilget stønad til livsopphold og bolig. 

Uansett om man er i fast jobb eller uføretrygdet har man ansvar for økonomien sin, og for å prioritere det viktigste som er regninger. 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg får vondt langt inni hjertet mitt når jeg hører om de som er uføretrygdet som sliter med å få økonomien til å gå rundt. Man må prioritere det viktigste før man tenker på seg selv. Noen måneder må man bare sutte på tommelen. 

Det er først man man ikke betaler husleie, strøm og andre regninger det kan balle på seg og komme ut av kontroll. 

Sosiale medier som instagram, blogg og facebook blir brukt til mange forskjellige formål. Blant annet å samle inn penger til gode formål. Da mener jeg gode formål som f.eks. å hjelpe en kreftrammet med hjelp til medisiner. Slike innsamlingsaksjoner er helt legitimt, og greit synes jeg. 

Så har du de som tigger om penger til seg selv hvor de forteller at Namsmannen vil komme inn i bildet for å kaste ut noen fra hjemmest. Selvsagt er det vondt når noen blir får varsel fra Namsmannen om at de tar pant i bolig! 

Jeg mener det er stor forskjell på å be om økonomisk støtte til et barn som har kreft for å få råd til den rettmessige behandlingen i form av medisiner og til å be om økonomisk støtte for noe man er skyld i selv.

Når en sak har gått så langt som til Namsmannen, har det gått for langt for lenge siden! De har hatt flere muligheter til å ordne opp.

Ved noen anledninger har jeg sett bloggere (voksne bloggere) som tigger etter penger i blogginnleggene sine. I innleggene sine forteller de åpent og ærlig at de har fått varsel fra Namsmannen om utkastelse. De får ikke min økonomiske støtte til å redde seg ut av økonomisk rot som de selv har rotet seg opp i. Kall meg gjerne egoist. Det er ikke min oppgave å hjelpe noen som har kommet opp i økonomisk rot, og som har fått varsel fra Namsmannen. Det de bør gjøre er å kontakte de rette instanser for å motta hjelp, og det kan være hjelp til bostøtte, stønad til livsopphold og en avbetalingsordning  til kreditorene. Hvis man gir penger til de som har økonomisk rot vil de aldri lære, og det er å sy puter under armene på dem.

Selvsagt reagerer andre bloggere og lesere på at de bruker bloggene sine til å be om økonomisk hjelp. De kommer med gode råd, men rådene bloggleserne kommer faller ikke i god jord. Den som har bedt om hjelp for å få penger blir fornærmet for å få gode råd. Det var ikke mangel på gode råd fra lesere som anbefalte å kontakte NAV for å be om hjelp til å sette opp budsjett, ta ansvar for sin egen økonomi, ikke være for snill å betale andre familiemedlemmer sine regninger m.m. 

Det er kjempetrist, og jeg synes synd på de som har så lite å rutte med, men noe heter å ta tæring etter næring. De som selv har forårsaket rot i sin egen økonomi må ordne opp selv, og særlig når det gjelder voksne mennesker. 

Ville dere ha støttet økonomisk en blogger dere ikke kjente i en slik sak?

 

Bilde lånt: https://ndla.no/nb/node/95862

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#samfunn #økonomi #tiggingompengerpåblogg #ansvarforegenøkonomi #penger 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOTIVASJONEN ER FORTSATT 100% TILSTEDE,FOR RIKTIG KOSTHOLD OG TRENING GIR RESULTATER PÅ VEKTNEDGANGEN :)

Det er blitt fredag, og det er helg :) Endelig denne uka fikk jeg kommet meg i gang igjen med treningen. Forrige uke måtte jeg ta ufrivillig treningsfri. Fikk betennelse i en tann, og måtte til tannlegen. Hadde så vondt i tanna, og jeg fikk antibiotika for å bli kvitt betennelsen. Jeg blir alltid kroppssyk de gangene jeg har tannsmerter, og denne gangen intet unntak! Derfor fikk jeg ikke trent noe forrige uke. Jeg ble helt rastløs når jeg ikke fikk trent noe, og jeg savnet treningen! 

Endelig er jeg i gang igjen, og tirsdag denne uken hadde jeg time i treningssalen hos fysioterapeuten. Fikk 3 nye øvelser jeg kan sette inn i fullkroppsøktprogrammet mitt, og det var kjempeherlig :) Denne uken fikk jeg trent tirsdag og torsdag, og jeg tenker å få til en overkroppsøkt på treningssenteret imorgen eller på søndag. 

Jeg må trene med håndleddsstøtten på for å unngå smerter i håndleddet etter operasjonen jeg hadde i november. Det betyr at i øvelsen nedtrekk må jeg ta mindre vektbelasning, men jeg tar flere repetisjoner. Samme med bicepscurl for høyre arm. Den øvelsen gjør jeg på en lettere måte i kabel, og med mindre vektbelastning. Håndleddsstøtten gjør håndleddet mer stabilt under trening, og jeg merker den er god å ha på seg. 

Fysioterapeuten sier at to helkroppsøktdager og en overkroppsøkt i uka er mer enn nok for meg. Siden jeg sliter med kronisk betennelsesreumatisme trenger kroppen min kanskje lengre tid på å restituere seg etter trening, og derfor er tre økter i uka mer enn nok. Jeg velger å høre på henne, for hun kan faget sitt! 

Jeg har fått noen få anonyme kommentarer i kommentarfeltet mitt (som jeg har slettet) på at jeg burde trene flere ganger i uka samt komme meg ut for å gå tur! Dere som skriver slike feige anonyme kommentarer vet ikke hva dere snakker om! Jeg trener kun for meg selv, jeg trener for å bli sterkere, jeg trener for at kroppen min har godt av det og jeg trener for å gå litt ned i vekt! Ha det klart for dere anonyme at jeg tar ikke deres råd til meg for fem flate øre! Jeg spurte ikke dere om råd, fordi jeg tviler på at dere er utdannet leger, ortoped eller fysioterapeuter! Dere anonyme som forteller meg hva jeg bør gjøre hører jeg ikke på i det hele tatt! Jeg trener på den måte jeg har utbytte av, og ikke for at dere belærer meg om hva dere mener jeg burde gjøre! 

Min trening er lagt opp ut fra mine forutsetninger og min kroniske betennelsesreumatisme, og det er derfor jeg velger å trene to fullkroppsøktdager, hos fysioterapeuten min. Der har jeg faglærte fysioterapeuter jeg kan spørre om hjelp og råd. I trener jeg en overkroppsøkt på treningssenteret de ukene jeg er i form til det! Det er ikke krise om jeg ikke får trent dag nr.3 som er overkroppsøkt, men jeg ser på det som en bonustrening! 

Det går kjempebra med vektnedgangen min, og jeg er kjempefornøyd :) Her om dagen prøvde jeg på meg bunaden min. Stakken er blitt for stor, og vesten er slamsete og for stor den også. 17.mai 2018 vil nok bunaden min henge på selve hengslene, og ikke på kroppen. Bare det i seg selv er kjempestor motivasjon til å fortsette trening og sunt kosthold! Jeg må med hånden på hjerte få lov til å si at jeg er stolt over hva jeg har klart å få til siden jeg begynte for fult med trening og sunt kosthold i januar 2018 :) 

Jeg bruker ikke vekt, for det vet jeg kommer til å gjøre meg stresset. Som motivasjon bruker jeg gamle klær som jeg har mål å komme inn i!

Høsten 2002 fjernet jeg mandlene mine, og jeg raste ned i vekt. Da jeg oppdaget at det hadde vært en lettvint slankekur ble jeg som besatt på vekten, og jeg utviklet faktisk spiseforstyrrelse ut av det! Denne spiseforstyrrelsen slet meg med fra 2003 - 2004. Hvis jeg får være 100% ærlig var jeg kjempestygg når jeg var så tynn som jeg var. På det tynneste i 2004 var jeg nede på 40-tallet i vekt. Aldri mer om jeg skal så lavt ned! 

 

Meg selv sommeren 2004. 

 

Takket være mannen min, familien min og de kjempegode vennene mine åpnet de øynene mine, og jeg greide å snu spiseforstyrrelsen. Jeg kastet vekta, og begynte å spise! Problemet var at jeg la mer på meg mer enn det jeg tok av. I tillegg på den tiden var jeg mindre mobil, for jeg gjennomgikk flere operasjoner i achillesscenene og hælene mine. På grunn av operasjonene var ble det mye stillesitting på meg. Det er helt normalt at man legger på seg når man begynner å spise igjen! Kroppen min hadde gått på sparebluss gjennom to år, og forbrenningen var ødelagt! Når jeg begynte å spise mat tok kroppen til seg alt fordi den var innstilt på at nå fikk den ikke mer mat. Etter man har gjennomgått en slankekur er det kjempeviktig å venne kroppen til kalorier igjen. Det skal man gjøre kontrollert og rolig for å venne på kroppen mat. 

Målet mitt med min vektnedgang nå er å finne en vekt jeg kan trives med, og som gjør at jeg kan være sunn og frisk. Kostholdsplanen min har jeg laget i samarbeid med fysioterapeuten hentet inspirasjon fra ulike nettsider, snappere og instagrammere som jeg følger. Jeg spiser det som kalles for rene produkter. Spiser karbonadedeig, kylling, mager kesam, mager cottage cheese, havregryn, speltlomper, egg, bringebær, grønnsaker og hvis jeg skal toppe havregrøten min gjør jeg det med surkin gold. På ukedagene holder jeg meg langt unna sjokolade og snop. Det går kjempebra. Jeg har ikke lyst på det en gang! I helgene kan jeg kose meg med sjokolade, men ikke mengder! 

Når jeg spiser den maten jeg gjør merker jeg at kroppen min føles mye lettere og bedre! Jeg passer på å få i meg nok proteiner, for det er kjempeviktig med tanke på å gå ned i vekt! Før hvert måltid veier jeg maten min, men det er fordi jeg lærer mye når jeg ser hva måltidet inneholder av de forskjellige næringsstoffene. Litt av opplegget på dietten jeg følger er hentet fra Grete Roede når det gjelder å telle kalorier. Det er nokså mye mat man skal ha for å holde forbrenningen i gang. Jeg ligger på mine kalorier i forhold til mine mål, og i forhold til hvor mange ganger jeg trener i uka. Den dietten jeg følger passer meg kjempebra, for jeg har mye energi, og faktisk mer energi nå enn hva jeg hadde før jeg begynte. 

Jeg føler seg at jeg er på riktig vei når det gjelder vektnedgang. Er bestemt på at jeg ikke vil oppgi vekta mi og antall kalorier jeg ligger på om dagen! Min diett er tilpasset meg. Hvis du ønsker å gå ned i vekt. Ta kontakt med en kostholdsveileder som kan sette opp en diettplan ut fra dine mål og forutsetninger. Alle har vi ulike forutsetninger. Noen ønsker å bygge masse muskler. De må ha en annen kostholdsplan enn meg som er en vanlig mosjonist som ønsker å komme meg i form, bli sterkere samt gå litt ned i vekt. 

Personlig er jeg kjempefornøyd med det jeg har greid så langt, og jeg gir meg ikke! Jeg er kjempemotivert til å fortsette, og jeg mener selv jeg gjør det på riktig måte for meg selv. Når jeg merker på klær at de blir løsere og at gamle klær passer tenner det motivasjonen enda mer :) Jeg vil ikke oppgi hvor mange kilo jeg skal ned til, men jeg vil ned til en vekt som er sunn for meg som en voksen person. 

Noen har spurt meg om jeg kan legge ut bilder underveis. Her er jeg bestemt at jeg er ikke den bloggeren som deler bilder av meg hvor jeg poserer foran et speil og viser frem kroppen min. Det håper jeg at dere har forståelse for. Jeg ønsker heller å dele bilder fra trening, bilder av maten jeg spiser og litt om hvor jeg ligger an i løypen. 

Grunnen til at jeg er fornøyd med det jeg har klart er fordi jeg har fått treningen som en del av hverdagen min. Jeg gleder meg til hver treningsøkt. Noen dager kan jeg være så sliten at tanken på å dra på trening er et ork, men når jeg først kommer meg på treningen så er det kjempeherlig, og jeg blir fylt med ny energi :) Man angrer aldri på at man tok en treningsøkt! Jeg sliter med kronisk betennelsesreumatisme, og det at jeg trener 2-3 ganger i uka gjør meg kjempestolt. Tenk at jeg har kommet dit jeg er i dag. Jeg tror det ikke selv en gang, og det er lov å si at man er fornøyd med resultatet sitt :) 

Jeg var jo litt redd for hva andre syntes når jeg som overvektig kom inn på treningssenteret, og jeg husker jeg gruet meg første gangen jeg gikk inn der. Det var temmelig bortkastet! Det er absolutt ingen som tenker over at en overvektig kommer inn og trener, for det første har de som trener mer enn nok med seg og det de holder på med. Jeg er 100% sikker på at de aller fleste tenker at det er kjempebra at vedkommende trener! De dagene jeg bruker treningssenteret til å trene overkropp er det en god del pensjonister som kommer for å trene, og noen av pensjonistene imponerer meg med det de gjør! Tidligere i høst snakket med en eldre mann som sprang på tredemølla etter han var ferdig med oppvarmingen sin. Han var 80 år gammel, og han hadde skiftet kneet sitt. Nå ville han komme seg i form igjen. Det er bare å ta av seg hatten for :) Rådet mitt er ikke tenk tanken på at andre ser ned på deg om du er litt overvektig og kommer inn på treningssenteret. Disse tankene er kun i ditt eget hode! 

Ønsker å vise noen bilder fra uka som har gått, og jeg håper dere liker dem :) 

 

Frokost er dagens viktigste måltid. Jeg varierer litt hva jeg spiser. De dagene jeg trener spiser jeg gjerne havregrøt med proteinpulver i. Topper havregrøten med frosne bringebær som jeg tiner i mikoen og sukrin gold :) 

 

På dager hvor jeg har smerter i leddene om morgenen kan jeg være litt slapp. Da tar jeg en scoop med PWO for å få opp energinivået mitt før treningsøkten :) 

 

Da jeg begynte å gå på tredemølla greide jeg å gå 1,5 km i timen i fart, og nå er jeg oppe i 4,4 km/t. Fra neste uke må jeg sette opp hastigheten til 4,5 for å få enda mer utbytte samt få opp pulsen enda mer :) 

 

Leggpress er favorittøvelsen min, og neste uke skal jeg øke i belastning i denne øvelsen :) Det er kjempemotiverende :) 

 

Jeg fører alltid treningsdagbok etter hver treningsøkt for å se fremgangen, og det gir også kjempestor motivasjon :) 

 

En annen kjempegod frokost jeg spiser er mager kesam som jeg topper med frosne bringebær som jeg tiner i mikroen og sukrin gold :) Det er kjempegodt :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#livsstilsendring #trening #iform #vektnedgang #diett #oppdatering #bilder #motivasjon

 

 

 

 

 

 

 

DÅRLIG GJORT Å MISTENKE VARSLERNE I #ME TOO-KAMPANJEN FOR Å LYVE!

De siste dagene har det stormet mot Trond Giske i forbindelse med metoo-kampanjen, og jeg er stygt redd for at flere saker vil dukke opp mot kjendiser eller politikere. Trond Giske har innrømmet det han ble anklaget for. Anklagene mot ham gjelder fra da han var singel. Likevel ingen unnskyldning! 

Seksuell trakassering skal ikke skje, og det er slett ikke greit! Menn som går over denne grensen for hva som ansees som seksuell trakassering går langt over streken. Så langt er vi alle sammen enige! 

Seksuell trakassering eller seksuelle krenkelser, tidligere også omtalt som seksuell sjikane, er uønsket seksuell oppmerksomhet som oppleves som krenkende og plagsom for den som blir rammet. 

Verbal trakassering kan omfatte seksuelle kommentarer. Ikke-verbal trakassering kan omfatte blikk, bevegelser, pornovisning og blotting. Fysisk trakassering kan omfatte berøring, klemmer og kyss som en ikke ønsker, eller grovere seksuelle overgrep som voldtekt eller forsøk på det.

Sextrakassering kan også skje på sosiale medier, i e-poster og mobilmeldinger med tekst eller bilder. 

Ifølge diskrimineringsloven fra 2005 har arbeidsgivere plikt til å forhindre trakassering og sexovergrep i forbindelse med arbeidet. Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Seksuell_trakassering

Jeg reagerer med sjokk og vantro at kvinner går hardt ut mot andre kvinner som faktisk tørr å stå fram at de har opplevd seksuell trakassering. Det siste de trenger er og ikke bli trodd, og det er tøft gjort av dem å stå frem å fortelle om at de har opplevd seksuell trakassering! 

Når det nå ble kjent at nestlederen i Arbeiderpartiet (Trond Giske) ble navngitt i metoo-kampanjen. En av varslerne stod frem og fortalte sin historie om hva hun hadde opplevd av seksuell trakassering. 

Det er da motstanderne av metoo-kampanjen våkner, og begynner å fortelle at varslerne lyver! De kommer med konspirasjonsteorier om at dette handler om politisk maktspill mellom toppolitikerne. I tillegg blir hun som stod frem som en av varslene grovt anklaget for å lyve for å komme seg opp og fram. Det er ingen som tenker på følelsene til varsleren som stod fram! Hvis noen har opplevd seksuell trakassering, synes jeg det er kjempetøft gjort av dem å stå fram at de forteller hva de har opplevd! 

Jeg vil gå så langt å sammenlikne det at man ikke tror på varslere i metoo-kampanjen med en jente som er et voldtektsoffer som ikke blir trodd når hun forteller at hun har blitt voldtatt! Det må være forferdelig å ikke bli trodd på i en slik situasjon <3 :( 

Man må ha øynene åpne for at noen kan bli anklaget på falskt grunnlag i meetoo-kampanjen, men det vil nok skinne fort igjennom hvis vedkommende som varsler fra ikke snakker sant! 

I Giskesaken vet ingen av oss vanlige Nordmenn nøyaktig hva som har foregått annet enn det vi har hørt og sett gjennom nyhetene, men likevel sitter det "bedrevitere" som lager konspirasjonsteorier om f.eks. at det maktspill, maktkamp og sjalusi mellom politikerne. Vi skal være forsiktige med å lage konspirasjonsteorier i slike saker, for det skader mer enn det gagner! 

I metoo-kampanjen handler det ikke om grovissnakk og grove på-kanten-vitser fra menn i lunchpausen på jobb! Metoo-kampanjen handler om noe langt mer! Hvis en mann tvinger seg til å kysse en kvinne eller ta på kvinnens bryster mot hennes vilje er det uønsket seksuell atferd, men hvis mannen fortsetter å tvinge seg til et kyss, eller fortsetter å ta på kvinnens bryster er det seksuell trakassering! 

Jeg vil faktisk gå så langt å si at menn som har en slik seksuell atferd mot en kvinne er umodne i hodene sine! Det er en umoden seksuell atferd!

 

Bildet funnet på google.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Me Too #tankeromkringmetoo #varslereikampanjen #giskesaken #troverdighet #seksuelltrakassering 

 

 

 

 

 

GODT NYTT ÅR! DE TO FØRSTE DAGENE JANUAR 2018 :)

Riktig godt nytt år kjære bloggvenner, blogglesere og følgere :) Jeg håper dere har hatt en fin jule- og nyttårsfeiring? Det hadde jeg :) 

Om dagen på nyttårsaften var jeg på treningssenteret og trente. Det ble en kjempegod overkroppsøkt. Kl.18.00 var vi over til naboene våre og spiste kalkun og drakk kaffe. Vi satt og pratet, og hadde en kjempekoselig kveld :) 

Kl.23.45 gikk mannen min og naboen vår bort på Elgeseter bro for å se på rakettene. Jeg var inne sammen kattene. På nyttårsaften når rakettene smeller som verst vil jeg være sammen med kattene. Selv om de ikke er livredde ser jeg at de ikke liker smellene. Elvis satt i vinduskarmen og tittet ut. Nadina lå på puta si i sofaen og iakttok Elvis. Dixie lå og varmet seg ved varmeovnen, og hun iakttok også Elvis. Jeg la merke til kroppsspråket deres at de ikke likte helt hva som skjedde. Hvis en av kattene hadde vært livredd ville nok det smittet over på de andre også. 

Mannen min kom hjem kl.00.15, og han sa han var litt skuffet over fyrverkeriet fra Festningen siden det var så kort. Senere kom det frem at de måtte stoppe fyrverkeriet fra Festningen fordi en hund hadde løpt mot området. Fyrverkeriet startet igjen kl.00.50. 

Mannen min og jeg slappet av med filmen "100 åringen som rømte ut gjennom vinduet". Det var en kjempemorsom film :) 

01.01.2018 hentet vi min mor ned på besøk til oss, og vi spiste middag og drakk kaffe. Kl.19.00 kjørte vi min mor hjem. Vi hadde en kjempekoselig og avslappende nyttårsdag :) 

I dag hadde jeg tenkt å trene, men jeg hadde en dårlig dag med hælene mine. Når jeg har slike dager med hælene min må jeg lytte til kroppen min, og ta det med ro. Det er noe som fysioterapeuten min sier klart i fra til meg. Restitusjon for meg er kjempeviktig. Dermed blir første for meg i 2018 hos fysioterapeut på torsdag og trening på treningssenteret på lørdag. Da skal jeg trene sammen en venninne av meg. Alltid kjempekoselig å trene sammen noen :) Jeg legger ikke press på meg selv at jeg må trene tre dager i uka. To dager i uka er bedre enn ingen. 

Min inspirasjonskilde til trening og livsstilsendring har jeg kun fått fra jentene som snapper for Team Jeg Liker, Vekt Jeg Liker og Team Livsstil. Jentene/damene i Vekt Jeg Liker og Team Livsstil har noe av de samme utfordringene som jeg også har. Synes det er kjempeflott at snappere kan være til inspirasjon for hverandre!

Jeg snapper også om treningen og livsstilsendringen min, og de som følger meg har uttrykt at jeg inspirerer dem. Blir kjemperørt når de kommer med slike tilbakemeldinger <3 :) 

Var som sagt på ultralyd med Nadina i dag, og jeg fikk det bekreftet at Nadina var drektig :) Tenk at det kommer kattunger i februar <3 :) Jeg gleder meg kjempemasse, og er spent på å se kjønn og personlighet på kattungene. Kattungene er ikke gamle før de viser litt av personlighetene sine. Husker kullsøsteren til Dixie da hun ble født. Vi hadde ikke mer fått henne ut av fosterhinna før hun mjauet utålmodig og høyt, og nesten greide å rive av navlestrengen sin. Vi måtte forte oss å få av navlestrengen. Hun krøp målrettet bort til mamma Nadina sin patt for å finne melkebaren :) Du ser også tidlig hvilken kattunge som skal erte og sloss med søsknene sine, og du ser også den kattungen som kanskje er litt mer forsiktig enn de andre kullsøsknene sine :) 

Jeg kommer til å oppdatere bloggen min med mer nytt om Nadina sin drektighet og med bilder og videoer av kattungene når de blir født :) I tillegg kan dere som ønsker det følge meg på instagram: abynadina og snap chat: abyhakrilas

I kveld var det første korøvelse i 2018, og nå har vi begynt å øve på en Beatleskonsert vi skal ha i mars 2018. Det blir kjempegøy :) Gleder meg kjempemasse. Selv om jeg har hørt musikken til Beatles, har jeg ikke noe særlig forhold til gruppa. Det er musikalsk utviklende å synge denne sjangeren, for det blir noe helt annet enn å synge klassisk, og nettopp det utvikler oss som korsangere :) 

Akkurat nå har vi en kjempefint vintervær hos oss. Det er ca. 3 år siden vi hadde skikkelig vinter sist gang. Ved juletider de tre siste årene har det jo nærmest vært bart ute, og lite som har minnet om jul. Vi fikk snø noen dager før jul, men så kom det mildvær og regn. Vi hadde snø julaften, og det var kjempekoselig :) 1.juledag snødde det igjen. Siden da har snøen lagt, og det gav den kjempevakre julestemningen som vi i Trøndelag har savnet de siste årene. På nyttårsaften på dagen var det kaldt, men det ble mildere om kvelden. 01.01.2018 var det mild, og i dag har det vært mildt. Når jeg nå kikket på gradestokken var det minus 3 grader ute, og det er meldt kaldere. 

Jeg er over hodet ikke et vintermenneske, men hvis det skal være vinter ønsker jeg en stabil vinter hvor snøen ligger. Det verste jeg vet ved vinteren er når det er is og holkeføre, og det gjør at jeg får smerter og betente hæler fordi jeg går skeivt. 

Ønsker å dele noen bilder med dere som ble tatt nyttårsaften. To av bildene er det mannen min som har tatt :) 

 

Kjempefin ettermiddagshimmel over Trondheim/Lerkendal nyttårsaften :) 

 

Raketter sett fra Festningen i Trondheim :) Foto: Mannen min

 

Raketter fra Festningen i Trondheim :) Foto: Mannen min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#nyttår #2018 #bloggoppdatering #nyttårsaften #nyttårsdag #trening #motivasjon #inspirasjon #bilder

 

 

 

 

SE PÅ DENNE PUPPEN :) 1+1 = 3 :)

Puppen til Nadina var nokså stor og rosa i desember :) 

 

Det betyr at her i huset ventes det kattungekull i begynnelsen av februar :) Var til veterinæren med Nadina mandag 02.01.2018, og Nadina er drektig med tre kattunger :) Først oppdaget veterinæren to kattunger, men så kommer en nok et foster til syne. Det var fasinerende å se ultralyden, for to av kattungene var våkne, og de rørte på seg. På ultralyden kunne vi se at de lå i fostersekken og masserte med forlabbene sine <3 :) 

Endelig kan jeg kunngjøre nyttårsnyheten :) Det har vært en lang jul siden jeg fattet mistanke. Hadde egentlig time til ultralyd med Nadina senere i uka, men jeg greide ikke vente. Spenningen tok overhånd :)

 

Her er den vordende pappaen til kattungene Ingave's Yannis <3 :) Bildet tok jeg da jeg var på Adelkatten sin utstilling i desember 2017 :) 

 

 

Videoopptak jeg tok av ultralyden da Nadina var til veterinæren :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #katt #abyssineroppdrett #kattungekullventes #ultralyd #veterinær #drektighet #drektighethoskatt