VIL TIL BERGEN MED DET SAMME :) DER HADDE VI DET SOM FISKEN I VANNET. VÅTT OG KALDT OG EN KJEMPEHERLIG LANGHELG :)

Det er en uke siden mannen min og jeg var i Bergen, og det var første gangen jeg reiste til Bergen. Vi skulle på Robbie Williams konsert på Koengen stadion. Billettene for konserten ble lagt ut i 2016, og mannen min bestilte for oss. To måneder senere kom beskjeden om at det ble konsert med Robbie Williamns i Trondheim også.

Vi reiste torsdag 03.08.2017, og ankom Bergen sent om kvelden. Tok da taxi opp til leiligheten vi hadde leid for helgen. Leiligheten leies ut av en privatperson. Det var en kjempefin leilighet med bad, kjøkken, stue og soverom. Leiligheten lå ca 20 minutters gange ned til sentrum.

Det første vi gjorde da vi kom frem var å lage oss lett middag før vi gikk og la oss.

Fredag morgen 04.08.2017 stod vi opp i rett tid, og ca.kl.13.30 gikk vi inn til sentrum. Der møtte vi en venninne av meg som også var i Bergen. Hun besøkte venninnen sin og broren sin som bor i Bergen. Mannen min, venninnen min og jeg tuslet litt rundt i sentrum, og jeg fikk sett mye av Bergen sentrum. Jeg hadde ikke forestilt meg Bergen så stort som det var, selv om de som bor i Bergen ikke synes byen er så stor. Fikk også se Fisketorget og de kjempefine Bryggene 🙂 Selvfølgelig knipset jeg mange bilder. Vi gikk på en kafè hvor vi satt og pratet, og vi slappet av før vi skulle på konserten 🙂

Så var det tid for å begi seg av gårde til Koengen konsertarena hvor konserten med Robbie Williams skulle være. Konserten var kjempebra, og faktsik mye bedre enn Trondheim. Scenen kom mer til sin rett enn på konsertarenaen i Trondheim. Det var pyro, og det var det ikke i Trondheim. Scenelyset passet bedre når det ble mørkt. I Trondheim var konsertarenaen kanskje litt for stor, og man står så spredt hvis man ikke ønsker å stå midt i folkemengden. Da får man ikke med seg stemningen og allsangen. Det gjorde vi så til de grader på konserten. På konserten i Trondheim vil jeg gi terningkast 4, og konserten i Bergen terningkast 5 🙂 De siste 30 minuttene av konserten regnet, og det var ikke med måte. Vi ble søkk gjennomvåte! Det hjalp ikke med regnjakke og regnponcho. Ingen sure miner, men en kjempebra konsertopplevelse.

På tur ut av konsertarenaen var det en eller annen som tråkket meg rett bak achilles scenen på hælfestet, og jeg skal hilse å si det gjorde vondt. Akkurat der og da kjente jeg ingenting. Vi kom oss ut av stadion, og fikk kommet oss til en taxiholdeplass hvor vi tok taxi tilbake til leiligheten.

Vel tilbake i leiligheten var det kjempegodt med en god og varm dusj. Jeg satte meg med foten opp, for hælen begynte å bli vond, og jeg hadde hovnet opp. Mannen min og jeg slappet av, tok det med ro og fikk tømt hodene våre etter konserten. Vi kom oss i seng ca.kl.03.30.

Lørdag morgen 05.08.2017 stod vi opp ca.kl.10.00. Jeg satte meg med foten på ei pute, for den gjorde kjempevondt. Litt ut på dagen tok vi taxi til sentrum for å ta turen opp til Fløien. Det var en kjempestor opplevelse å få med seg 🙂 Vi hadde flask, for etter noen minutter begynte det å regne. Heldigvis fikk vi tatt noen bilder fra Fløien. Tok Fløibanen ned igjen, og satte oss på en kafè hvor vi tok en kopp kaffe.

Tok så taxi oppover til leiligheten, og da var det bare å få av seg skoen på foten min. Foten var smertefull, og jeg satte meg med foten på ei pute. Egentlig skulle jeg treffe min gode bloggvenninne Synskepggy, men pga smertene i foten ble det dessverre ikke noe av 🙁 Det var jeg kjempelei meg for 🙁 Jeg hadde gledet meg til å treffe henne og dyrene hennes, men jeg skal til Bergen igjen garantert, og planen i 2018 er å dra på en katteutstilling i Bergen. Om ettermiddagen og kvelden slappet vi av, så på TV’n og tok det med ro.

Søndag 06.08.2017 stod vi opp kl.08.30 Vi ordnet oss, spiste frokost og pakket koffertene våre. Kl.12.00 tok vi taxi bort til bussterminalen. Gikk på en kafè, og satt der noen timer før vi tok flybussen ut til Flesland. Flyet vårt gikk kl.17.35, og vi kom hjem til oss selv ca.kl.19.45.

Inntrykket mitt av Bergen var at jeg elsket Bergen som by. Det var så rent og fint i Bergen, og ikke minst Bergenserne er kjempekoselige mennesker 🙂 Været var jo stort sett regn hele tiden, men når man er i Bergen gjør det ingenting! Vi hadde kjempelyst til å se mer f.eks. Johanneskirken, Akvariet, Ulrikken og Trollhaugen (Edvart Grieg sitt hjem), men da bør en ha lengre tid i byen. Jeg skulle gjerne hatt to dager til i Bergen for å få med meg mer av byen. Nå fikk jeg sett det aller viktigste som Torgallmenningen, Fiskertorgt, Bryggene, Fløien og kjempefine smug som Bergen er kjent for å ha. I bydelen hvor vi lånte leilighet var det kjempekoselige smug, og det var som en annen verden man kom til. Gammelt, men samtidig så kjempefint ivaretatt 🙂

Til alle sammen som er fra Bergen vil jeg si at dere har kjempestor grunn til å være stolte av byen deres, for Bergen er en kjempefin og nydelig by 🙂

Ønsker å dele noen bilder med dere, og håper dere liker bildene mine 🙂

 

Reiseklar til Bergen 🙂 Gjett hvilken koffert som er min?

 

Ved gaten på Værnes, og venter på å få komme ombord i flyet 🙂

 

Ved baggasjebåndet på Flesland 🙂

 

Ankommet Bergen sentrum 🙂 Værstatus: Overskyet og regn.

 

Statue av Holberg med en måke på hodet hans 🙂

 

Badet i leiligheten vi bodde 🙂

 

Kjøkkenkroken i leiligheten vi bodde 🙂

 

Sofakroken på stua i leiligheten vi bodde. Han som eier leiligheten er mye i Afrika, og interiøret bærer preg av å være Afrikansinspirert 🙂

 

Soverommet i leiligheten vi bodde i, og den senga var kjempegod å iigge i 🙂

 

Meg selv klar for en ny dag i Bergen 🙂

 

Leiligheten hvor vi bodde lå i bydelen Nordnes i Bergen. Nordnes er både en gammel og en ny bydel. Her er veien forbi leiligheten hvor vi bodde 🙂

 

Veien hvor leiligheten lå i 🙂

 

Bildet tatt ned mot båthavnen hvor cruiceskipet Norwegian Jade lå til kai.

 

Et kjempekoselig smug, eller smau som Bergenserne sier 🙂

 

Torgallmenningen i Bergen 🙂

 

Torgallmenningen i Bergen 🙂

 

Torgallmenningen i Bergen, og kirken dere ser er Johanneskirken 🙂

 

 

Sjøfartsmonumentet i Bergen.

 

Sjøfartsmonumentet i Bergen.

 

Den blå steinen på Torgallmenningen i Bergen som er som et møtested når man skal terffe noen.

 

En statue ved Torgallmenningen og Den Nasjonale scene i bakgrunnen.

 

Den blå steinen på Torgallmenningen i Bergen 🙂

 

Endelig tid for konsert på Koengen i Bergen. Oppvarmingsbandet til Robbie Williams var Erasure.

 

Robbie Williams på scenen under konserten, og han viste seg nok en gang som en skikkelig showpopartist 🙂

 

Fløyen sett ved Klosteret på Nordnes i Bergen.

 

Klosterhagen på Nordnes i Bergen.

 

Klosteret på Nordnes i Bergen.

 

Tinghuset i Bergen. Er det rart Bergenserne elsker byen sin når de har slike kjempefine bygninger? 🙂

 

Ved Fisketorget i Bergen.

 

Fløibanehuset hvor banen opp til Fløien går.

 

Informasjon om Fløibanen.

 

Kjempefin utsikt over Bergen sett fra Fløien 🙂

 

Utsikt fra Fløien 🙂

 

Jeg falt for arkitekturen på mange av bygningene i Bergen 🙂

 

De kjempefine bryggene i Bergen 🙂 Jo da, jeg var innom “Julehuset” en tur 🙂

 

Bryggene i Bergen 🙂

 

Ved båthavnen ved Bryggene 🙂

 

Båthavnen i Bergen.

 

Greit å søke ly for regnet ved bodene på Fisketorget 🙂

 

Ingenting er som en god kaffe latte på kafèn mens vi venter på flybussen til Flesland 🙂

 

Flesland flyplass i Bergen.

 

Klar for hjemreise fra Bergen etter en kjempeflott helg i en kjempenydelig by 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#langhelgibergen #bergen #oppdatring #bilder

 

10 kommentarer
  1. Det var råkost å lese om helga dere hadde i Bergen;)) Og råherlig å lese at dere koste dere;)) Råfine bilder du har tatt snuppa mi;))
   Jeg har vært i Bergen en gang. Og jeg likte Bergen godt;))
   Kjedelig at du fikk vondt i foten. Men jeg håper den er bedre. Jeg kjenner til dette med rekke å møte venner når du er på et sted en helg. Du må prioritere. Og noen ganger rekker du ikke å treffe så mange venner som du ønsker. Mens andre ganger har du bedre tid. Når vi er hjemme i Trondheim i julen og i påsken må jeg prioritere hvem jeg skal treffe. Og jeg velger ut dere som er bestevennene mine, slekt og familie. Vi har vært i Trøndelag i mange uker. Mannen var i Oslo for å hente eldstejenta. Hun skal være stipendiat på folkehøgskolen i år. Og vi kjørte henne innover til Verdal. Gutten vår ble med opp til Trondheim samtidig. For han begynner studieåret sitt.
   Vi reiser hjem til Oslo i morgen. For yngstejenta begynner semesteret sitt på universitetet. Og hun kom inn på medisin som hun ønsket;)) Det rart å være mamma til tre studenter. Og jeg er stolt av at de har greid det bra som de har.
   Ha en fin ettermiddag;))
   Stooor klem fra Else Marit

  2. Så flotte bilder av vår by! Håper at du kan komme tilbake til Bergen i solskinn, -i det minste opplett, det er noe ekstraordinært, da går alle med et salig smil om munnen….:)

  3. Du og du så flotte bilder du har tatt i Bergen, men synd dere opplevde Bergen i regn. Da jeg besøkte Mona Elisabeth i Bergen da hun bodde der var det strålende sol og fin vær.
   Det hørtes ut som været ikke la noen demper på oppholdet deres i Bergen, og jeg syntes det var moro å se bildene dine på facebook, snap chat otg instagram 🙂
   En fin dag ønskes deg 🙂
   Godklem fra Irene

  4. Savn å se bildene dine som du har tatt i Bergen, og jeg fikk nesten klump i halsen av å se billedoppdateringene dine på facebook og instagram. Jeg savner Bergen, og vi hadde kjekke år i byen. Minnene fra årene i Bergen er mange.
   Det var kjekt å se at dere bodde på Nordnes. Vi bodde ikke så langt derfra, og på Nordnes har jeg vandret mange ganger 🙂
   Kjekt at du likte Bergen du også. Alle som jeg kjenner som har besøkt Bergen liker byen.
   Kjekt å lese at konserten var bra, og Koengen er et egnet sted å ha konserter på 🙂
   En fin kveld ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂
   Klem, klem fra Mona Elisabeth

  5. Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen 🙂

   Kjempekoselig at du likte bildene og innlegget mitt. Jeg synes jo det er kjempekoselig å dele opplevelsene mine med dere som følger med boggen fast 🙂

   Jeg må med hånden på hjertet si at jeg elsket Bergen, og jeg ble forelsket i byen 🙂

   Mannen min og jeg sa det at vi skulle hatt et par dager ekstra for å få få tiden til å se det vi ikke fikk sett samt treffe venner og kjente som vi vet av i Bergen.

   Hvis jeg reiser til Oslo må jeg også velge hvem jeg skal treffe, og det er ikke alle jeg rekker å treffe på en helg i Oslo.

   Det var i hvert fall kjempekoselig å treffe deg da du var hjemme. Du må hilse yngste datteren deres å si: “Lykke til” fra meg <3 🙂 Hun kommer til å greie studiet kjempebra!

   Du har all grunn til å være stolt over ungene dine, for de er kjempefotte unger alle tre <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  6. maiken: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Vær du sikker! Jeg skal tilbake til Bergen, og da skal jeg ha 4 hele dager for å få tiden til alt jeg vil gjøre. Fikk jo ikke sett Ulrikken, Trollhaugen og Johanneskirken. Det skal jeg ha med meg neste gang. Denne gangen var det viktigstge å se Fisketorget, Torgallmenningen, smugene ved Nordnes, Bryggene og Fløien 🙂

   Turen til Bergen ble slett ikke ødelagt pga regnet, for vi har regn her i Trondheim vi også 🙂 Skal mer til for å sett ut en Trønder 🙂 He, he, he 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  7. Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar på blogginnlegget mitt )

   Kjempekoselig at du likte bildene mine, og jeg synes det er kjempegøy å dele bilder etter jeg har vært ute og reist, for jeg deler jo opplevelsene jeg hadde.

   Det gjorde ingenting at det regnet, for jeg elsket Bergen. Har bestemt meg for å reise til Bergen igjen, og da vil jeg ha flere dager for å gjøre det jeg ikke fikk tid til nå 🙂

   He, he, he 🙂 Følte jo at jeg spammet instagram og snapchat til tider, men fikk kjempemange positive tilbakemeldinger på videoene og bildene mine 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  8. Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg på blogginnlegget mitt 🙂

   Ja, det skjønner jeg kjempegodt siden dere bodde i Bergen i noen år! Ja, det stemmer. Da jeg hørte navnet Nordnes tenkte jeg: “Hvor har jeg hørt navnet før”, men der og da koblet jeg ikke at det var du som hadde nevnt navnet før. Det var kjempefint der, og de kjempefine smugene da 🙂

   Jeg elsket Bergen, og neste gang skal jeg ha et par dager ekstra slik at jeg får sett mer av Bergen, det som jeg ikke fikk sett nå.

   På lørdagskveld 05.08.2017 var mannen min ute og gikk seg en tur, og han gikk ned mot Akvariet. Han fikk med seg en kjempestor cruicebåt som kjørte, og den båten var alt for stor til å få fanget det på kamera.

   Konserten i Bergen var mye bedre enn i Trondheim, for scenen kom mer til sin rett da det begynte å bli mørkt. Samt at på konserten i Bergen hadde de pyro. Det hadde de ikke i Trondheim.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  9. hverdagslivetivollen: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Kjempekoselig at u likte bildene mine 🙂 Jeg hadde aldri vært i Bergen før vi reiste dit nå, og jeg ble forelsket i byen. Bergen en en kjempekoselig by. Skulle hatt flere dager der, men vi måtte bare velge ut det vi kunne se denne gangen. Neste gang skal vi være der lengre for å få med oss mer, samt treffe venner og kjente som vi kjenner som bor i byen.

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg