HUFF DA STAKKARS LISTHAUG SOM ER ET “STAKKARS” OFFER…. OFFERROLLEN KLER INGEN

De siste dagene har det stormet i Norsk politikk. Det var ene og alene Sylvi Listhaug som begynte det hele. Sylvi Listhaug beskyldte offentlig på facebook AP (Arbeiderpartiet) for å “sette terroristers rettigheter for nasjonens sikkerhet” Kilde: https://www.dagsavisen.no/innenriks/slik-skapte-frp-statsrad-sylvi-listhaug-krise-for-solberg-regjeringen-1.1117388 Uttalelsen fra Listhaug skjedde samme dag som filmen om Utøya hadde premiere på kino!

Listhaug sine uttalelser vekker naturlig nok kraftige reaksjoner. Ikke bare ovenfor politikere, men også Nordmenn flest!

Lørdag 10.03.2018 går AP-leder Jonas Gahr Støre ut hvor han ber Statsminister Erna Solberg komme på banen. Statsministeren tok ikke selvkritikk, og etter mitt syn har statsminister Erna Solberg holdt seg feig gjennom hele denne saken! 

Frp-leder og statsråd Siv Jensen tar Listhaug i forsvar, og hun kaller det hele «en diskusjon om ord». Frp beskylder Ap for å piske opp terrordebatten og mener Ap selv er skyld i koblingen til 22. juli-terroren. Støre mener Listhaug bidrar til Ap-hat. Kilde: https://www.dagsavisen.no/innenriks/slik-skapte-frp-statsrad-sylvi-listhaug-krise-for-solberg-regjeringen-1.1117388

Tirsdag 13.03.2018 kommer Høyres nestleder og statsråd Jan Tore Sanner på banen, og han kaller Listhaug sitt språkbruk uakseptabel! KrF krever at regjeringen beklager i Stortinget. Listhaug på sin side nekter å la seg intervjue, men Listhaug fjerner ikke den omstridte facebookposten. 

Onsdag 14.03.2018 fjerner Listhaug den omstridte facebookposten. Rødt fremmer mistillitsforslag mot Listhaug. DN melder at Erna Solberg ba Sylvi Listhaug om å fjerne bildet allerede lørdag 10.03.2018 uten at Listhaug lyttet! 

Torsdag 15.03.2018 kommer det frem at det er et klart flertall for et SV-forslag om å vedta sterk kritikk av Listhaug. Statsminister Erna Solberg sier at Sylvi Listhaug vil komme til Stortinget for å beklage. Statsråden Jan Tore Sanner kommer også til Stortinget, og han gjentar også regjeringens unnskyldning. På Stortingen i løpet av formiddagen klarer ikke Sylvi Listhaug unnskylde for at saken på en måte opposisjonen finner troverdig. Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre varsler at de støtter Rødt sitt mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. 

Fredag 16.03.2018 gjør Senterpartiet det klart at de vil støtte mistillitsforslaget. KrF kommer ikke med noen konklusjon, men varsler om et ekstraordinært landsstyremøte mandag 19.03.2018. 

Erna Solberg bekrefter at hun fremdeles har tillit til Sylvi Listhaug. Sylvi Listhaug arrangerte et pressetreff i Justisdepartementet hvor hun viste fram en mengde blomsterbuketter som ble sendt til henne fra støttespillere. Samtidig nektet hun å svare på kritiske spørsmål, og hun nektet adgang til journalister som ikke ville føye seg. Det ble klart at innvandringsfiendtlige facebookgrupper var bidragsytere i blomsteraksjonen! 

Søndag 18.03.2018 kom det frem at Erna Solberg ville stille kabinettspørsmål ved å true med å gå av dersom det ble flertall i Stortinget for mistillitsforslaget mot Listhaug. 

Mandag 19.03.2018 vedtok KrF at de også hadde mistillit mot Sylvi Listhaug. Dermed var det flertall til mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug. 

I dag 20..03.2018 var de fleste av oss Nordmenn spente på hva som kom til å bli utfallet av dette. Sylvi Listhaug valgte å trekke seg fra posten sin som justisminister i regjeringen. Det var det klokeste hun kunne ha gjort, for de færreste på Stortinget hadde tillit til Sylvi Listhaug etter hennes utspill på facebook. 

Jeg reagerte kraftig på det Sylvi Listhaug sa i sin avskjedstale. Talen var preget hat mot Jonas Gahr Støre, og hun kunne spart seg en del av de uttalelsene sine som hun kom med! 

I nyhetene på Dagsrevyen nå nettopp uttalte Sylvi Listhaug at hun slett ikke kommer til å sitte stille å se på, og hun kommer til å gjøre alt for at Jonas Gahr Støre ikke skal få bli statsminister. Hun uttalte at Jonas Garh Støre ikke er egnet til å være statsminister! En politiker som Sylvi Listhaug burde være svært forsiktig gå til personangrep mot andre politikere! 

Listhaug sin posting på facebook var usmakelig, og særlig i kraft av den ministerposten hun hadde som justisminister.

Så kommer man til spørsmålet om regjeringsmedlemmer ikke skal få poste ting på facebook. Når er de privatpersoner og når er det offentlige personer?

Regjeringsmedlemmer som sitter i regjering er etter mitt syn ikke privatpersoner i likhet med deg og meg. De har privatliv de også, og det har de krav på. Selvfølgelig vil deres postinger på facebook bli lagt merke til hvis de skriver eller poster noe som er kontroversielt. En kontroversiell ytring skrevet offentlig på facebook skrevet av en justisminister er absolutt ikke forenelig i kraft av hans/hennes verv som minister! 

Sylvi Listhaug selv mente at ytringsfriheten hennes var kneblet. Ytringsfriheten til Listhaug ble slett ikke kneblet. Politikere og også privatpersoner reagerte kraftig på det som Listhaug publiserte på facebook, og både politikere og privatpersoner sa fra hva de mente om Listhaug sitt utspill! Det er ikke og har aldri vært det å kneble noen ytringsfrihet! Akkurat det handler om å si fra hva som forventes av en politiker, og i hvert fall en justisminister! 

Det verste midt opp i det hele er at Sylvi Listhaug tar på seg en stakkarslig offerrolle, og hun legger skylden på andre! Her viser Listhaug en arroganse ut av en annen verden! 

Erna Solbereg har i mine øyne vist seg som en feig leder. Hun burde ha kommet på banen mye tidligere, og sagt klart i fra til Listhaug at postingen på facebook ikke var forenelig med ministerposten som Sylvi Listhaug hadde som justisminister! 

Perosnlig har jeg aldri hatt sansen for FrP, og den ble ytterlige svekket for meg personlig!

 

Bildet lånt fra denne nettsiden: https://www.dagsavisen.no/innenriks/slik-skapte-frp-statsrad-sylvi-listhaug-krise-for-solberg-regjeringen-1.1117388 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#listhaug #regjering #ytringsfrihet #listhaugbråket #politikk #uttalelserpåfacebook #justisminister

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer
  1. Beklager, men her synes jeg du er helt på jordet… Sjekk fakta. Og Støre har brukt dette for alt det er verdt i sitt politiske skitne spill 🙁

  2. Anonym: Nei, beklaget jeg er nok ikke på jordet! Har nok sjekket fakta, og fulgt med i aviser og på nyhetene. Jeg skjønner såpass at du ikke liker innlegget mitt når du beskylder meg for ikke å ha fulgt med. Tar deg ikke seriøst som anonym med påstandene dine, for det vitner om st det er du som ikke har satt deg inn i saken, og som ikke respekterer andres meninger.

  3. Det er tåkefyrsten S&co som har vært de verste haterne i denne saken.
   SL har veldig mye rett i det hun sier,men måten hun sier det på er ikke alltid så smart.
   I den sammenhengen SL postet det omstridte facebookinnlegget er jeg helt enig med henne,saken som gjalt et forslag om å få fortgang i saker mot fremmedkrigere/terrorister noe S&co gikk imot.I praksis vil jo det bety at det er ok for S&co at potensielle terrorister i verste fall har mulighet for å gjøre terrorangrep mens de går fritt i det norske samfunn i påvente av rettsak og evt.dom.Det var dette SL var sterkt imot og hun reagerte da med facebookinnlegget,hun mener at norske interesser og nordmenn er truet så lenge fremmedkrigere/terrorister oppholder seg lovlig og fritt i landet.Og det har hun,etter min mening,helt rett i.Man må heller ikke glemme at det er et lite antall personer det nedstemte forslaget gjelder for og ikke,som noen hevder at man mener,alle som ikke har lyst hår.
   S&co sier mot seg selv,på den ene side hevder de at man må gjøre alt og mer for at utøyaterroren aldri kan skje igjen og på den andre side syns de at det er greit at potensielle terrorister vandrer fritt blandt oss.
   Begge parter i denne saken har opptrådt svært klanderverdig og det er på høy tid at man får en debatt om hvorvidt nordmenn og Norge er tjent med at sånne klovner sitter i de posisjonenede har.
   Det sier jo sitt at selv ihuga AP folk stemte andre partier ved forrige valg rett og slett fordi at APgrasrota selv ikke ønsker tåkefyrsten S som statsminister.
   Jeg er sjokkert over lavmålet norsk politikk har havnet på og særlig er jeg sjokkert over den åpenlyse mobbingen og hatet i full offentlighet.
   En ting er etter dette slått klinkende klart fast : Å være ærlig er ikke politisk korrekt i norsk politikk !
   Man har gått over en moralsk grense i norsk politikk når man tillater seg selv å sammenligne alle dem som ønsker et så trygt Norge som mulig med rasister og nasister og beskyldninger om å ha samme tankegang som ABB – da har våre folkevalgte gått alt for langt og de lykkes langt på vei å splitte folk heller enn å samle dem,det som tilsynelatende var så viktig etter utøyaterroren.
   For å si det sånn,jeg vil mye heller ha og føler meg tryggere med SL som “sjef” enn noen av alternativene i opposisjon.
   Hilsen synskepeggy.

  4. synskepeggy: Tusen takk kommentaren din med innspill på blogginnlegget mitt.

   Jeg kommer aldri til å støtter FrP, og har aldri gjort det.

   I denne saken mener jeg at Listhaug gikk langt over streken i
   sin posisjon som justisminister. Hennes utspill mot Jonas Gahr Støre i går var ikke en politiker verdig i mine øyne. Slik skal ikke en politikker opptre.

   Jeg håper de andre politikerne på Stortinget stopper måten hennes å diskutere på.

   Selv kommer jeg fra en familie som her politisk forankret, og flere av dem har vært ordførere og sittet i perioder på Stortinget. Har aldri hørt noen av de snakke slik som Listhaug.

   Jeg støttet Rødt, AP, SV, SP og KrF fra dag 1 i denne saken, og kommer ikke til å snu her nei.

   Ønsker deg en kjempefin onsdag ?

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  5. Jeg holder ikke det hemmelig at FrP er et parti jeg aldri har stemt eller kommer til å stemme.
   Listhaug sin posting på facebook skulle hun ha tenkt på før hun postet det på facebook. Hun var justisminister, og en justisminister er et offentlig menneske som man skal ha tillit til. Jeg synes ikke en justisminister skal holde på å poste nedlatende ytringer om andre partier på facebook. Det er lite voksent gjort. Sylvi Listhaug viste seg ikke på en voksen måte med facebookposten.
   Det var hun som postet det på facebook, og hun må stå for det hun har gjort. Jeg er ikke tilhenger av noen av de rødgrønne partiene, men jeg støtter hvordan de har håndtert saken. De har vist seg mye mer modne enn Sylvi Listhaug.
   Jeg synes det lukter hevn når hun offentlig går ut offentlig og sier at Støre ikke er egnet som statsminister. Det hun sa om Støre sa hun i halvveis sinne, Jeg har sagt det hele tiden at Listhaug er en bråkebøtte og en stor provkatør som kan skape mye opprør på Stortinget og i regjering. Det er på høy tid at vi får tilbake til en regjering hvor ett parti styrer istedet for flertallsregjering.
   Du må ha en fin dag 🙂
   Godklem fra Irene

  6. Du er ikke alene som er opptatt av det som har skjedd i nyhetsbildet den siste uken. Jeg bruker aldri å kommentare statusoppdatreinger på facebook. I går måtte jeg kommentere facebookoppdateringen din.
   Jeg har aldri til dags dato likt Listhaug. For jeg synes hun virker kverulerende og brå i uttalelsene sine. Og jeg lurer på om ministrene har noen rådgivere som leser igjennom det de skrivr på facebook? Facebookoppdateringen som Listhaug skrev er offentlig kritikk av Arbeiderpartiet. Men jeg synes at det er lavmål at en justisminister skriver negative oppdateringer om andre partier på facebook. Og jeg mistet tillit til Listhaug da jeg leste hva hun hadde gjort. Statsministeren burde beklaget offentlig mye før. Og hun burde tatt tak i dette mye tidligere enn hva hun gjorde. Jeg mistet også tilliten til statsministeren. Men jeg fikk tilltro til Støre. Han har vist at han er saklig. Og det er sjelden at vi hører at han rakker ned på andre partier og politikere som det Listhaug gjorde.
   Men jeg likte ikke at Sandberg kom inn. Jeg leste at han også hadde kommet med oppgulp;(( FrP er et lavmålparti jeg ikke har sansen for.
   Ha en råfin kveld snuppa mi;))
   Stooor klem fra Else Marit

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg