SKREMMENDE OPPLEVELSE OM NATTEN DA EN MANN PRØVDE Å KLATRE OPP VERANDAEN VÅR! OPPDATERING PÅ FORMEN ETTER OPERASJONEN I FOTEN.

En uke to dager har gått siden jeg ble operert i foten hvor ortopeden løsnet achillesscenen og muskelfestet fra hverandre.

Kjente jeg var litt vel tøff mot meg selv da jeg sa at det ikke skulle bli noe problem. Det har ikke vært noe problem, men jeg har hatt smerter, og det har kjentes ut som om noen har gitt meg et spark bak kneet. 

Har fulgt ortopedens ordre om å ligge med foten høyt på puter, sitte med foten høyt, bruke ispose for å unngå at det oppstår innvendige blødninger og avlaste med krykker. I dag får jeg lov til å gå innendørs uten krykker, men jeg skal forsette å sitte med foten høyt med ispose på for å unngå indre blødninger. Var ikke sin i dag for å prøve meg å gå fra stua til kjøkkenet, og det gikk bra. Har fått beskjed om at det er like viktig med å holde foten høyt nå som jeg får bruke foten mer som etter operasjonen. 

I slutten av oktober skal jeg til kontroll hos ortopeden for å se hvordan foten er i forhold til før operasjonen. Når man slakker på en achillesscene er det 95% sjanse for at sceneplatefestet til hælen blir for stramt. I så fall må den scenen slakkes på. Dette vil ortopeden sjekke når jeg skal på kontrollen. I så fall er det en bitte liten operasjon som må til. Har hatt det før, og jeg kjenner til symptomene som evt skulle oppstå. 

Det har vært fint vær til å være inne i, og jeg har fått dagene til å gå ved å løse kryssord, lese bøker, lese blader, høre musikk, kose med kattene, se TV og holde på med håndarbeid. 

Etter operasjonen valgte jeg å ligge på sofaen på stuen, og det er fordi det er mye lettere for meg å legge meg med foten høyt på en pute i sofaen. Det er mye bedre hvis jeg må opp pga smerter. Da slipper mannen min å bli forstyrret. Han skal jo tidlig opp om morgenen. Jeg flytter tilbake på soverommet neste søndag, og det blir kjempegodt 🙂 

Natt til søndag 14.10.2018 opplevde vi noe ekkelt. Ca. kl.03.00 hørte jeg lyder med stemmer på veien utenfor hos oss. I 2.etg i huset hvor vi bor er det to leiligheter hvor det bor studenter. Jeg tenkte for meg selv at det var en av studentene i 2.etg og noen kamerater som hadde kommet hjem fra byen, for tidspunktet passet med når man kommer hjem etter en kveld på byen. 

Plutselig ser jeg en skygge forbi stuevinduet, at noen er på vei bak i hagen vår. Jeg ser at føleren til naboene våre på verandaen deres slo seg på. Verandalyset til naboen vår slår seg på innenfor en viss radius. Plutselig ser jeg en gutt i 20-årene tar tak i nettingdøren og begynner å klatre opp langs nettingen på verandaen vår. Jeg ropte alt jeg kunne på mannen mine, og reaksjonen hans før han var ute på stuen var lik et lite knips. Vedkommende som klatret på verandaen vår la på sprang. Mannen min og jeg var bom sikker på at dette var innbruddsforsøk. Vi ble en smule skjelven etterpå Mannen min går på badet,og da hører han en stemme som snakker i mobiltelefonen, og vedkommende leste opp alle navnene på postkassene våre, og mannen min hørte at en av de studentene som bor i 2.etg gikk ned trappen og åpnet døren. Det var en kjempeekkel opplevelse, og både mannen min og jeg ble en smule skjelven. Vi måtte roe oss ned noen minutter etterpå. 

Dagen etter kom han ene studenten som bor i leiligheten over oss og spurte om vi hadde hørt noe til at noen prøvde å klatre på verandaen vår, og vi måtte si hva vi hadde sett og hørt. 

På lørdag reiser mannen min opp til Namdal på landstedet som familien hans har. Frem til torsdag skal mannen min og to av hans svogere gjøre viktig snekkerarbeid i fjøset før vinteren setter inn. Det er arbeid som må gjøres nå. De skal også få gjort viktig arbeid på det ene soverommet. Nå har de fri til å gjøre det alle tre, og det blir godt å få det gjort nå.

Jeg kommer til å ha en rolig og stille helg, og det skal bli kjempeherlig 🙂 Planene er klare 🙂 

Det skal bli kjempeherlig å begynne å få gå på foten innendørs nå, og jeg kommer til å føle meg mer hjulpen. 

Holder ellers på å gå på veggen, for nå kjenner jeg savnet etter å trene så sterkt!

Jeg har passet på kostholdet mitt mens jeg har vært så rolig. Til frokost har jeg drukket grønn smoothie hver dag, til lunch har jeg hatt speltlomper med agurk, paprika og kokt skinke på, til middag har vi hatt karbonadedeig, speltlompepizza, salat og kylling til middag og som mellommåltider har jeg hatt mager cottage cheese med frossne bringebær og sukrin gold og mandler. Jeg er kjempefornøyd at jeg har klart å holde dietten min etter operasjonen 🙂 

Kattekvartetten har virkelig vært til selskap for matmor mens jeg har vært stillesittende <3 🙂 De har skiftet på i tur og orden og lagt nært meg i sofaen. Jeg er 100% sikker på at de har forstått at jeg har hatt vondt, og derfor har de passet på meg. Hvis det er noe kattene enser, så er det å føle når eierne er i dårlig form. Det kommer frem hver eneste gang når jeg er nyoperert. Katter har en egen evne å forstå når matmor eller matfar ikke er helt i 100% god form <3 🙂 Godpusene mine <3 🙂 

Jeg har ikke fått fotografert så mye etter jeg ble operert, for jeg har ikke vært ute. Har fått tatt noen nye bilder av kattene da, og jeg håper dere liker dem 🙂

 

Godpusejenta Nadina <3 🙂 

 

Godpusejenta Dixie Rose <3 🙂 

 

Godpusegutten Elvis <3 🙂 

 

I likhet med storesøster Dixie Rose og Elvis har godpusejenta Hera funnet ut at det er godt og varmt å ligge på gardinstangen over lampen <3 🙂 

 

Hammurabi (kullbror til Hera) som har medfødt ganespalte bor til sine fòrverter Linnea og Ole i Örnskjöldsvik i Sverige. Der har han det som plommen i egget, og han blir elsket kjempehøyt <3 🙂 Bedre hjem kan ikke en abyssinergutt få det 🙂 Nå er Hammurabi blitt 8 måneder gammel <3 🙂 Han er en godpusegutt som fremdeles elsker støvsugeren og vann 🙂 Foto: Linnea Höök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#oppdatering #operasjon #achillesscenen #muskelen #abyssiner #katter #bilder #hvordangårdet

 

 

 

 

 

 

20 kommentarer
  1. uff det var ikke en god opplevelse nei,best å innformere alle naboer så flere kan følge med om personen skulle finne på noe sånt igjen,men håper han fikk seg en kipp så han ikke dukker opp flere ganger.
   Ja det er viktig å ta hensyn etter en opperasjon,jeg oppererte sena i ankelen 9 mai,jeg er fortsatt sår og legen sier hun først kan si om opperasjonen er velykket eller ikke når det har gått 1 år,for en trenger så lang tid på å lege det som har vært gjort,ønsker deg lykke til :=) pusene dine er fine og det første bilde likte jeg spesielt godt der pusen ligger med foldede labber :=)

  2. Sååå råkost innlegg å lese snuppa mi;)) Du må ta det med ro. Jeg husker da jeg opererte i ryggen. Og da jeg skulle opp for å gå var jeg eplekjekk av meg og sa jeg ikke trengte hjelp. Men det straffet seg. For det var vondere enn hva jeg trodde.
   Det har gått litt over ei uke siden du ble operert. Og kjenner jeg deg rett vil du gjøre noe med en gang. Hør på hva ortopeden har sagt. Hvis du overbelaster for tidlig kan det skade foten din for senere. Nå som du har kommet inn i treningsrutine er det viktig å lytte til hva ortopeden sier. Du får til å trene deg opp igjen til der du var innen kort tid.
   Åååhhh herreguuud. Jeg hadde fått sjokk jeg også. Det måtte være en forferdelig opplevelse. Også på natten da. Når folk har drukket vet de ikke alltid hva de gjør. Og dere burde prate med de som bor over dere sånn at de er oppmerksom at noen av deres besøkende klatrer på en privat veranda om natten. De skulle ha bedt dere om unnskyldning.
   Åååhhh så råfine bilder av kattene;)) Råherlgi bilde av Hera på gardinstangen. Også så stor Hammurabi har blitt;))
   Ha en råfin fredag;))
   Stooor klem fra Else Marit

  3. Milde Moes 😮 Det skjønner jeg var en skremmende opplevelse. Jeg er glad vi har soverommet våt i 2.etg. Det skal godt gjøres at noe greier å klatre opp dit, men jeg tror jeg hadde blitt livredd jeg også 😮
   Som Else Marit sier må du ta det med ro. Når ortopeden skriver i operasjonsbeskrivelsen at du skal sitte og ligge med foten høyt og avkjøle med ispose er det ikke for moro skyld I muskler kan muskelfibre rives av. Da oppstår det innvendige blødninger. Isposen skal forhindre innvendige blødninger. Når du får begynne å gå litt på foten, er det viktig enn noe annet at du behandler med ispose med foten på puten. Du har et sår inni foten som skal gro. Det såret ser ikke du og det er derfor det skal gå 2-3 uker før du kan belste for fullt. Når du begynner til fysioterapeut er du sikre hender 🙂 Ikke stress med å presse foten til det ytterste før det har gått over to uker.
   Flotte bilder av kattene dine 🙂 Jeg liker råskapen i blikket til Nadina og Dixie. Er Hera og Hammurabi 8 måneder gammel? De ble nettopp født jo 🙂 Jeg ser på bildet at han har vokst. Fine gutten <3 Jeg kjenner jeg blir rørt når jeg tenker på hvor mye jobb dere hadde med Hammurabi. Så viser det seg at han har medfødt ganespalte. Det er bevis på at ingenting er umulig 🙂
   Du må ha en riktig fin dag videre 🙂
   Godklem fra Irene

  4. Så ekkelt å ha ubudne gjester på verandaen.. ! Så får du ha lykke til med kostholdet og den opererte foten.. Kjempefine katter og flotte bilder av dem 🙂 God helg <3

  5. Uff, så ekkelt med det innbruddsforsøket da. Godt de ikke kom seg inn og at man fikk skremt dem litt. Bra du er litt bedre i foten nå da. Håper du får en fin kveld Toril 🙂

  6. God bedring fortsatt og vær tålmodig sånn at du ikke ødelegger noe. En venninne av meg brakk foten og hun måtte sette inn skruer. Venninnen min trente håndball og hun var utålmodig at hun begynte på trening etter de obligatoriske 6 ukene på krykker. Det skulle hun ikke ha gjort for hun fikk varige skader i foten. I voksen alder måtte hun reopereres.
   Du imponerer meg. Det er er bra knallbra at du klarer å holde dietten selv om du ikke får trent 🙂 Flink er du 🙂
   Jeg vet ikke hvordan jeg hadde reagert hvis noen hadde begynt å klatre på verandaen vår. Vi har stua og soverommet i 2 etasje og vi hadde nok våknet før innbruddstyven hadde nådd opp. Jeg hadde vel hylt som en stukken gris hvis det hadde hendt meg. Bra det ikke var innbrudd da men jeg synes det er frekt gjort av andres gjester om natten å klatre opp en veranda. Jeg hadde ikke likt det hvis det var mine gjester.
   Flotte bilder du har tatt av kattene og de er skjønnne alle sammen 🙂 Enn at det ordnet seg for Hammurabi og at du fikk en fin familie til ham. Han er helskjønn 🙂
   Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂
   Klem, klem fra Mona Elisabeth

  7. Oj :0 det var litt av en lesning. Håper foten din snart blir bra igjen – at det fortsetter å gå den gode veien 🙂 Likeså håper jeg at dere ikke får mer «besøk» rundt dere på den måten. Det hørtes neimen ikke noe koselig ut….

  8. Ish…så ekkel opplevelse! Håper dere har rapportert det til politiet…da kan de ha et lite øye til nabolaget…Håper dere unngår dette i fremtiden..ikke noe gøy….Fortsatt god bedring med bene, og flotte bilder av kattepusene dine! Ha en god helg!

  9. fruensvilje.blogg .no: Huff nei! Det var kjempeekkel opplevelse, men han ble tydelig redd da jeg ropte av full hals. Det var tydelig at han skulle opp på nach etter guttene en av leilighetene i 2.etg hadde vært på byen, men å klatre på andres veranda! Jeg hadde vært flau hvis det var mitt besøk, men når folk har drukket tenker de ikke over hva de gjør.

   Husker han forrige som bodde over var fadder for studenter hadde han vors i leiligheten. Studentene ble jo så fulle. Til slutt endte de opp med å kle av seg naken, hoppe opp i søppelkoppene våre, og kjøre rally med søppelkopper ned gjennom gaten. Fy for en flau og pinlig oppførsel!

   Nå gleder jeg meg kjempemasse til å komme i gang med opptrening til fysioterapeut 🙂 Det er viktig å ta hensyn etter operasjonen, og for det er jo en viktig del for at operasjonen skal bli vellykket som jeg tenker.

   Håper for din del at operasjonen er vellykket <3 🙂 Krysser alt jeg har!

   Kjempekoselig at du likte bildene av kattene 🙂 Jeg elsker jo å ta bilder av kattene mine 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  10. Irene: Ja, du kan så si! Det var en kjempeskremmende opplevelse ja, men verandaklatreren la fort på sprang da jeg hylte! Hvis dette hadde vært besøk til meg hadde jeg blitt flau at mitt besøkene hadde prøvd å klatre opp en veranda til naboene!

   Det er nettopp det ortopeden sa også. Selv om jeg nå får lov til å gå på foten er det minst like viktig med ispose og foten høyt, for det er da faren for innvendig blødning øker fordi at man begynner å bruke foten og leggmuskelen.

   Jeg gleder meg kjempemasse til å begynne til fysioterapeut, for da føler jeg at jeg er i gang 🙂

   Tusen takk for det 🙂 Nadina har alltid hatt det blikket, og det er blikke dommerne på utstillinger kommenterer, og mor til Nadina hadde også det blikket. Det er som å se mor til Nadina i henne 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  11. Else Marit: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg Else-Marit vennen <3 🙂

   Det er lett å overdrive litt etter en operasjon, og det har jeg gjort jeg også noen ganger, men når det står i operasjonsbeskrivelsen hva man skal gjøre og ikke gjøre etter man kommer hjem, er det jo for at operasjonen skal bli vellykket.

   Det var kjempeherlig å få begynne å gå på foten i går, men jeg kjente selv at det var godt å sette meg med foten høyt med isposen innimellom 🙂

   Huff! Det var en kjempeekkel opplevelse å se mannen klatre i nettingdøren for å komme seg opp verandaen, og dèt til fremmede folk. De over oss hadde også blitt skremt hvis han hadde stått der, for det var jo i den andre leiligheten til de andre studentene han skulle! Hvis dette hadde vært mitt besøk hadde jeg vært pinlig flau, og jeg ville ha bedt om unnskyldning. Nå ser vi nesten ikke de studentene som bor der. Normalt sett er de stille og rolige.

   Tusen takk for det 🙂 Hera finner på nøyaktig det samme som de andre kattene, og hun har snappet opp mye av det Dixie og Elvis gjør 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  12. annebe: Huff ja! Det var en ekkel opplevelse ja, men han føttene på nakken og løp av gårde! Hadde det vært mitt besøk hadde jeg skjemtes, og jeg hadde bedt gjestene om å ringe meg på mobilen.

   Jeg er motivert for å fortsette med kostholdet som jeg har gjort, og nå er det dager igjen til jeg kan kan begynne på opptreningen til fysioterapeuten 🙂

   Tusen takk for det 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene av kattene. Jeg elsker å ta bilder av dem, og prøver å utvikle fotograferingen av dem 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  13. Margrethe: Huff og huff ja! Skal hilse å si at “verandaklatreren” fikk føttene på nakken da jeg hylte etter mannen min. Hvis dette hadde vært mitt besøk ville jeg være flau over at en av mine gjester hadde prøvd å klatre opp naboens veranda selv med alkohol innabors.

   Jeg koser meg masse med kattene, og de viser kjempemasse kjærlighet og omsorg <3 🙂

   Er kjempeglad for at jeg får begynne til fysioterapeut på onsdag, og det skal bli kjempeherlig. Da føler jeg at jeg er i gang igjen 🙂

   Kjempekoselig du likte bildene av kattene 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg <3 🙂

   PUrr, purr, fra Toril og kattene

  14. frodith: Det var en kjempeekkel opplevelse, men “verandaklatreren” fikk beina fort på nakken da han hørte at jeg hylte etter mannen min!

   Han skulle på nach etter en kveld på byen hos en av studentene som bor i en av leilighetene i 2.etg, og visste ikke helt hvor de bodde, for mannen min overhørte at han snakket i mobiltelefonen og spurte om hvilken ringeklokke han skulle ringe på.

   Hadde det vært mitt besøk hadde jeg vært flau, for man klatrer ikke på andres veranda uansett alkoholpåvirket eller ikke.

   Nå teller jeg dager til jeg får begynne å trene til fysioteraeut. Onsdag er dagen 🙂 Det skal blikjempeherlig, for da føler jeg at jeg er i gang igjen 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og og god helg <3 🙂

   PUrr, purr, fra Toril og kattene

  15. Mona Elisabeth: Tusen takk for det 🙂 Det var kjempeherlig at jeg fikk lov til å gå på foten i går innendørs, men jeg kjente det var ekstra godt med pausene med foten høyt og med isposen. Som det står skrivet som ortopeden skrev at når man begynner å bruke muskelen som er skåret i er det ekstra viktig å passe på at man ikke får innvendig blødning i muskelfibrene.

   Det er bare meg selv det står på, og når jeg har vært lite aktiv er det kun jeg som kan gjøre jobben. Jeg holder meg unna søtsaker på hverdagene, og unner meg det i helgene som belønning for at jeg holder målet mitt 🙂

   “Verandaklatreren” skremte meg ja, og fikk beina på nakken i en fart da jeg hylte etter mannen min! De studentene han skulle på besøk til slapp ham inn, men jeg hadde blitt sint hvis det var mine gjester. Venter man besøk på kvelds-og natters tid er man tilgjengelig på mobil slik at man ikke vekker resten av huset. Her i huset er det fire leiligheter.

   Tusen takk for det 🙂 Jeg elsker jo å ta bi bilder av kattene, og at dere liker bildene mine motiverer meg 🙂

   Er kjempeglad for at Hammurabi kom til verdens beste familie som har kjempestort hjerte og kjærlighet for kattene sine <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  16. Jernbanefrua..: I går fikk jeg lov til å gå på foten inne, og det var en befrielse 🙂 Kjente at det var godt å legge foten høyt samt ha is på. Det samme i dag.

   Gleder meg kjempemasse til å begynne å trene til fysioterapeut, for da føler jeg at jeg er i gang igjen 🙂 Regner med at jeg må nok kjøle ned med is når jeg er ferdig 🙂

   Regner med at de studentene som bor i den leiligheten hvor han skulle på nach sa det til ham, for hadde det vært mitt nattlige besøk ville jeg blitt flau hvis noen av gjestene hadde fortalt at de klatret opp en veranda!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  17. Toini: Det var ikke en opplevelse som var noe moro, og særlig på natten var det ekstra ekkelt. Vi skal prate med de studentene i ettermiddag, for å si fra at de må passe på å åpne opp døren hvis skal ha nach. Det er ikke greit at gjestene deres prøver å klatre opp veranda i et forsøk på å finne ut hvor de som de skal på nach til bor. Det er helt i orden at de har vors og nach, men i en firmannsbolig skal man ta hensyn .

   Tusen takk for det 🙂 Gleder meg til å begynne til fysioterapeut, for da føler jeg at jeg er i gang 🙂

   Tusen takk for det 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene av kattene, og det motiverer meg til å ta flere bilder 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  18. Jeg tror ikke jeg hadde vært så høy i hatten hvis det hadde skjedd noe slikt her, og jeg hadde vel sendt høylyt bud på kjæresten min. Det er toppen av frekkhet og respektløst å klatre opp en veranda til fremmede mennesker som en ikke kjenner.
   Det er fint å lese at det går fremover med foten etter operasjonen 🙂 Du må ha lykke til med opptreningen <3
   Nydelige bilder av kattene, og jeg falt for bildet av Nadina <3 Alle er veldig nydelige 🙂
   Jeg ønsker deg en fin kveld 🙂
   Stor bloggklem fra Gry

  19. Gry: Hverken mannen min eller jeg var særlig høy i hatten etter hendelsen, men trøsten var jo at når verandaklatreren hørt hylet mitt ble han så skremt at han ble låst inn av de som han skulle besøket. Hadde det vært mitt besøk, hadde jeg vært flau over at besøket mitt hadde prøvd å klatre opp feil veranda!

   Ja, jeg begynner til fysioterapeut i dag, godet skal bli kjempegodt 🙂

   Tusen tak for det 🙂 Jeg elsker jo å ta bilder av kattene, og det å høre at bildene er fine motiverer meg til å fortsette å ta bilder 🙂

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg