STOPP HATET OG ANONYM NETTMOBBING PÅ “RAMPELYSET” PÅ KVINNEGUIDEN!

Jeg brenner og er engasjert i temaet “anonym nettmobbing og netthets” rundt om på nettet, sosiale medier og på diskusjonsforum.
 
 
Vi som bloggere er utsatt for å motta stygge kommentarer fra anonyme nettroll, men vi har muligheter for å beskytte oss fra de stygge kommentarene som anonyme nettroll skriver ved å blokkere ip-nummer eller rett og slett sette på kommentarkontroll. Det vil si at vi må fysisk godkjenne kommentarene som kommer inn.
 
 
Det er viktig å skille mellom en stygg og usaklig kommentar og en kommentar som er ment for å hetse og mobbe. En stygg og usaklig kommentar er ikke nødvendigvis hetsing og mobbing. Selvsagt kan det være sårende å motta usaklige og stygge kommentarer. En usaklig kommentar kan være: “Du tar så dårlige bilder”. Den kommentaren er ikke mobbing selv om mottakeren kan bli såret av den.
 
 
Kommentarer som er mobbing og hets er kommentarer som direkte angriper personen bak instagram, snapchat, blogg og Youtube.
 
 
Det være seg kommentarer som handler om utseendet til vedkommende, religionstilhørighet, rasetilhørighet, latterliggjøring som bærer preg av ondskapsfull håning av vedkommende, stygge og nedlatende øk-navn og nedlatende og stygge medisinske begreper som f.eks. “Du er en psykopat”, løgner skrevet med formål om å sverte vedkommende, direkte trusler rettet mot vedkommende og alt som handler om vedkommende som menneske. Hvis mottakeren føler at han/hun blir mobbet, har mottakeren alltid rett! Slik er det når det handler om mobbing!
 
 
Som sagt kan vi som blogger, vi som er brukere på snapchat og instagram beskytte oss selv slik vi ønsker. På instagram og snapchat kan vi blokkere de som er ufine mot oss. Det vi kan gjøre er å lukke våre profiler på sosiale medier uten at det får konsekvenser for oss. Vi lever ikke av å være på sosiale medier.
 
 
Så har du store influencere, bloggere og Youtubere som lever av å være på sosiale medier. En stor blogger/influencer må reklamere for bloggen sin på instagram og snapchat for å nå ut til sine følgere. Konsekvensen for å stenge deres sosiale medier vil få ringvirkninger, for det vil føre at de mister inntekten sin.
 
 
Enten vi liker det eller har sosiale medier blitt den nye medieverden sin journalistikk som man kan tjene penger på. Jeg tror ikke folk flest vet hvor mye hard jobbing det ligger bak å bygge seg opp til et navn på sosiale medier. Det står kjempestor respekt av de som klarer det 🙂
 
 
Dessverre så er de store bloggerne/youtuberne/influencerne de som får gjennomgå mest med nettmobbing og netthets på ulike diskusjonssider. Nettsidene jeg sikter til her er Kvinneguiden med forumet “Rampelyset” og Jodle.
 
 
Selv har jeg ikke lest noe på Jodle, og det kommer jeg heller ikke til å gjøre. Har hørt og lest hva andre har skrevet og sagt om Jodle. Det er mer enn nok for meg. Jeg forholder meg kun til forumet “Rampelyset” som eksempel når jeg skriver innlegget mitt. Det er fordi det er “Rampelyset” jeg har fulgt med på fra sidelinjen i ca. ett år.
 
 
Rampelyset er som sagt et forum på Kvinneguiden hvor anonyme brukere sitter og kommenterer alt influencere, bloggere og youtubere foretar seg.
 
 
Her kan dere gå inn på “Rampelyset for å se de forskjellige trådene som handler om de forskjellige influencerne, bloggerne osv: https://forum.kvinneguiden.no/forum/285-rampelyset/
 
 
Jeg har tidligere tatt for meg den stygge netthetsen, nettmobbingen, latterliggjøringen, ryktespredning og svertingen som foregår på tråden som handler om Anne Brith.
 
 
Har gjort om på blogginnlegget mitt da jeg viste til tråden som handler om Sophie Elise, for jeg ser i ettertid at det ble helt feil å ta tråden om henne som eksempel. Det er pga at jeg har klare meninger om bloggere/influencere som fronter kosmetiske operasjoner og plastisk kirurgi på sine blogginnlegg for sine lesere!
 
 
Ha det klart at det er ikke bra at hun blir hetset, mobbet og latterliggjort av anonyme brukere på Rampelyset i tråden som handler om henne!
 
 
I dag vil jeg ta for meg trådene Rampelyset på et generelt grunnlag som eksempler som viser at det forgår klar anonym netthets og nettmobbing på Rampelyset!
 
 
Det finnes flere tråder som handler om bloggere/influencere hvor det klart fore går mobbing og hetsing.
 
 
Noe jeg reagerer kraftig på er når en influencer/blogger åpner seg, og forteller om at han/hun har psykiske problemer. På noen tråder har jeg sett at anonyme brukere latterliggjør at bloggeren/influenceren sliter med psykiske problemer. De som kommenterer kommer med falske anklager om at bloggeren/influenceren har selvdiagnostiserer seg selv Det har de ingen rett til å uttale seg om, for de kjenner neppe influenceren/bloggeren privat! Du sitter ikke og latterliggjør en som åpner seg om psykiske problemer. Det gjør meg rasende sint!
 
 
Noe annet som får meg til å se rødt på Rampelyset er når de anonyme nettrollbrukerne sitter på de ulike trådene og stempler offentlig noen influencere/bloggere som dårlige foreldre. De sitter offentlig på tråder og truer med å sende bekymringsmelding til barnevern for de mener at influenceren/bloggeren er dårlig foreldre!
 
 
Jeg skjønner at det handler om eksponering av ungene, men dere anonyme nettroll har ingen rett til å true med å sende bekymringsmelding til barnevernet for noen dere ikke kjenner privat! Ærlig talt! I mine øyne er slike ytringer bunnet i hat mot influenceren/bloggeren.
 
 
Dette innlegget ikke handle om bloggernes/influenceres eksponering av sine egne unger! Det blir en helt annen diskusjon som jeg ikke vil ta på min blogg!
 
 
Noe annet jeg reagerte på da jeg fulgte med tråden om en influencer/blogger på “Rampelyset” var i forbindelse med at bloggeren/influenceren hadde skrevet i ett blogginnlegg at hun var så glad i dyrene sine hjemme hos foreldrene sine, og influenceren/bloggeren savnet å ha dyr i Oslo.
 
 
I kjølevannet av dette kom det stygge kommentarer om vedkommende influencer at hvis de fikk lese at hun skaffet seg et husdyr skulle de ringe mattilsynet for å få de til å hente dyret. De var overbevist om at influenceren ikke var i stand til å ta seg av et kjæledyr!
 
 
Jeg er 100% sikker på at de anonyme nettrollbrukere på “Rampelyset” ikke kjenner denne influenceren privat eller personlig. De kan ikke uttale seg om slike saker! Blir rasende sint når jeg ser at anonyme nettrollbrukere sitter anonymt på et offentlig diskusjonsforum og setter ut rykter og løgner om at vedkommende de diskuterer er dårlige dyreeiere eller dårlige foreldre, og at de skal kontakte mattilsynet eller barnevernet.
 
 
Jeg vet det er mulig at anonyme ringer mattilsynet for å få de til å dra hjem til noen som har dyr. Det opplevde jeg da en tidligere blogger som ren hevn mot meg hadde ringt mattilsynet og fortalt løgner om at jeg mishandlet kattene mine 🙁 Jeg hadde aldri noen sinne truffet vedkommende blogger i det virkelige liv, og vedkommende blogger kjente ikke meg personlig!
 
 
Det verste er at de anonyme nettrollbrukerne på Rampelyset frivillig følger influencere/bloggere på deres sosiale medier! Etterpå løper de rett inn på en tråd for å fortelle alt det influenceren/bloggeren har sagt eller gjort på instagram eller snapchat.
 
 
Det er ingen som ber deg følge bloggerne/influencerne på deres sosiale medier, og det er noe du gjør frivillig. Hvis du reagerer på det vedkommende blogger/influencer sier og gjør på sine sosiale medier så slutt å følge vedkommende! Det eneste som skjer er at du fremstår som ei sladrekjerring som sprer rykter på bygda! Jeg skjønner ikke dette, og kommer aldri til å skjønne.
 
 
Det virker som om mange av de anonyme brukerne på “Rampelyset” føler de ha retten på sin side å sitte anonymt på et offentlig nettforum å finne alt det negative om influencere/bloggere. Absolutt ingen av trådene som handler om influencerne/bloggerne er poitivt framsnakking om bloggerne/influencerne. Det virker som om de anonyme nettbrukerne på “Rampelyset” har glemt hva det vil si å framsnakke noen!
 
 
Den eneste tråden det er framsnakking av en blogger er tråden som handler om Kristin Gjeldsvik, og det skulle bare mangle!
 
 
Nok et eksempel på en tråd som handlet om en influencer/blogger som fikk baby var at de lot hundene ligge i sengen sammen babyen. Tråden om denne influenceren/bloggeren tok helt av, og de som diskuterte var i harnisk over at de lot hundene ligge i sengen sammen med en baby!
 
 
To dager siden var det en blogger/influencer som ble omdiskutert på “Rampelyset”. Vedkommende blogger/influencer er på ferie i Dubai, og bloggeren/influenceren har klart sagt at dette er ingen sponset tur. Bloggeren/influenceren er på besøk til venner som bor der. De som diskuterte på tråden hadde sine klare meninger om at bloggeren/influenceren hadde sunket dypt siden hun hadde reist til Dubai, og hun var en dobbelmoralist.
 
 
De diskuterte også katten til bloggeren/influenceren hvorfor den går med genser hele tiden. Det oste langt på vei at dette var et forsøk på klandre bloggeren/influenceren for dyreplageri! Hva om katten har eksem på magen? Det kan være det som er årsak. Da er det bedre med genser enn at katten slikker på seg mer sår. Dere anonyme nettbrukere på “Rampelyset” slutt å trekke konklusjoner om ting dere ikke vet fakta om!
 
 
Jeg kunne ha trukket frem flere eksempler fra flere Rampelystråder hvor de anonyme nettbrukerne på forumet går over grense fra saklige kommentarer til at det er og blir mobbing! Noen influencere/bloggere blir mer utsatt for kommentarer som er mobbing, personhets, latterliggjøring og sverting i form av å sette ut rykter.
 
 
De er nøyaktig de samme anonyme brukerne som er gjengangere på de fleste trådene om bloggerne/influenvere som er herjer inne på så og si alle tråden som de gjør på tråden som handler om Anne Brith!
 
 
Mobbing er jo forbudt ved Norsk Lov, og vi blir oppfordret til å anmelde mobbing! Når man ønsker å få bukt med mobbing i samfunnet, hvordan kan mobbing og personhets tillates på et offentlig nettsted som Kvinneguiden, og da særlig forumet “Rampelyset” hvor influencere/bloggere/youtubere som faktisk er reelle mennesker med følelser faktisk blir mobbet og hetset i de forskjellige trådene!
 
 
Da må vi som benytter oss av internett våge å si fra når vi med egne øyne ser at det klart og tydelig foregår mobbing! I det virkelige liv har vi plikt til å si fra når vi ser at noen blir mobbet. Det samme mener jeg vi har når vi er på nettet.
 
 
Mobbing er mobbing uansett det virkelige liv eller på internett! På nettet har lettere for å bagatellisere at det foregår nettmobbing ved å si: “Det er da ikke noe å bry seg om”. Nettmobbing er noe å bry seg om, for da skal vi være tøffe nok til å stoppe hatet!
 
 
Husk også hvis en blogger/influencer gjentatte ganger over tid blir utsatt for stygge og usaklige kommentarer, personhets, latterliggjøring og sverting av hans/hennes renomè er det mobbing, og mener bloggeren/inluenceren at han/hun blir mobbet er det faktisk mobbing samme hva andre måtte mene!
 
 
I mine og flere andres øyne er “Rampelyset” et forum hvor hat, mobbing og hets råder!
 
 
Minner om at ved å stoppe hatet kan dere gå inn på politiets hjemmeside å anmelde “Rampelyset” på Kvinneguiden. Den offentlige anonyme nettmobbingen som foregår på “Rampelyset” må stoppes en gang for alle! Bli med og stopp hatet! Du kan gjøre en forskjell <3 🙂
 
 
Her er linken hvor dere kan anmelde på:
 
https://www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/hatefulle-ytringer-pa-internett
 
 

41 kommentarer
  1. Jeg vil overhode ikke lese på Kvinneguiden og alt de skriver. Mine øyne skal de slippe å få der inne hvor det bare skrives stygge ting. Det er min måte å si fra på 🙂 Synd det skal være så mye sånt tull, når man egentlig bare vil kose seg med å skrive etc.

   1. Frodith: Det gjør du rett i. Hadde det ikke vært for at jeg for ca. ett år siden fikk link til dette Rampelyset hadde jeg aldri visst hva det var. Jeg ble sjokkert over hvor stygt de satt og kommenterte andre bloggere, og i mine og heldigvis flere andre sine øyne ser man at mye av det er stygg mobbing gjemt bak friheten om ytringsfrihet. Synes ikke det er ytringsfrihet hetse og latterliggjøre.

    Hvis andre hadde sluttet å bry seg om alt andre gjør hadde det vært kjempebra.

    Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 🙂

    Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  2. Vi lever HELDIGVIS i et land med ytringsfrihet. Det er skremmende at det oppfordres til å politianmelde på denne måten! Det er en lang rekke andre saker som bør oppta politiet i stedet for hva folk velger å diskutere i ulike forum. Ja, i det forumet du nevner så har man muligheten til å være anonym. Det er også noe vi i Norge har lov til å være. Vi trenger ikke å legge ut fult navn når vi skriver på nett, og det er helt greit. Selvfølgelig oppleves det sikkert som belastende for enkelte, men slik er det i et samfunn med ytringsfrihet. Vi trenger ikke å synes at alt en person gjør eller sier er fantastisk, og vi har lov til å si at vi ikke synes det. Å anmelde i hytt og pine kan medføre en ekstra belastning for politiet og deres arbeid for å holde samfunnet trygt for voldtekstsmenn, overgripere, voldsmenn etc. Så vær så snill å ikke anmeld bare for å gjøre det!

   I Sophie Elise tråden på KG er det svært sjelden noen sier at hun er stygg, ekkel, etc! Dette er reinspikka LØGN fra din side. I de tilfellene hvor noen faktisk sier det blir kommentarene rapportert og moderert vekk. Ja, det diskuteres at hun har operert seg fra ende til annen, og ja det har vært diskutert at hun fikk dekket kjeveoperasjonen. I grunnen handler ikke det om at hun fikk operasjonen dekket av staten, men at den føyer seg inn i mengden operasjoner hun har gjennomført. Hun var en nydelig jente før hun begynte å operere seg, og det er trist at hun har opplevd at hun “måtte” gjøre det.

   Skal Vi Danse: de aller fleste på KG var helt enige i at Sophie Elise var flink i Skal Vi Danse, og at hun hadde en veldig fin utvikling både i forhold til dansingen og personlig. Det er få kommentarer som sier noe annet. Det du refererer til i forhold til selvmordet til vennen hennes, og den dansen hun så vakkert dedikerte til han stemmer heller ikke. Sophie Elise uttalte selv, på egen blogg, at hun følte seg skyldig i at han begikk selvmord og at hun følte at hun kunne gjort mer. Dette ble diskutert på KG, men ikke i forhold til at det var hennes skyld at han valgte å ta sitt eget liv.

   I forhold til dyr: Sophie Elise kjøpte en hund da hun enda bodde hjemme. Så flyttet hun til Oslo, og Rigmor ble igjen hos foreldrene hennes. Hun kjøpte så to katter som hun hadde en kort periode, for så å flytte dem til foreldrene sine. På dette tidspunktet begynte leserne hennes å reagere på dette. Så skaffet hun seg Charlie, som hun først satte i “barnehage” i Oslo på dagtid når hun var på jobb (dette kan du lese om på bloggen hennes) for så å flytte også han hjem til foreldrene sine. På nyttårsaften stakk han av etter å ha blitt skremt av raketter, og i stedet for å lete etter Charlie dro hun på fest. Når hun nå begynner å snakke om å skaffe seg et dyr igjen så er det dermed ikke merkelig at folk reagerer! Hun er sikkert i stand til å ta seg av et dyr, men er hun villig til å ofre av tiden sin for å gjøre det? DET er spørsmålet. Du har katter og vet at det krever en del for å ta vare på dem, og for å sørge for at de har gode liv.

   Det er supert at du er uenig i kritikken som kommer mot bloggerne, og det er fint at du forsøker å ta deres parti (og jeg mener ikke det ironisk). For at det skal kunne skje en utvikling i et samfunn så trenger man debatt om ulike tema, og det håper jeg at du også er åpen for. Vi kan ikke bare la en side få uttale seg om en sak, og forsøke å kneble den andre. Da kommer vi ingen vei. Håper du tar deg tiden til å lese det jeg har skrevet, og ikke bare avskriver meg som en av “KG kjerringene”

   1. Emma: Mye av det du skriver er tull! Det er og blir mye stygg mobbing og hetsing på tråden som handler om Sophie Elise. Hvis ikke du ser det er du blind for det som har blitt skrevet om henne!

    Det at anonyme brukere på Rampelyset sitter og sier at hvis Sophe Elise skaffer seg et dyr i Oslo kommer de til å kontakte mattilsynet/dyrevernet for å få dem til å ta hunden! Man sitter ikke offentlig i en tråd og skriver slike ting! I mine øyne er dette hatefullt og stygt skrevet.

    Hele Rampelyset på Kvinneguiden er kvinner som hater kvinner! Jeg har sett med egne øyne hvordan dere behandler brukere som f.eks har støttet bloggere som det blir skrevet negativt om! De blir faktisk kneblet, beskyldt for å være kverulanter og også at de er bloggeren selv som skriver. De faste brukerne som kommenterer blir som ulver i flokk som skal ta den stakkars som kommer inn og støtter en bloggeren/influencereb som det blir skrevet negative ting om.

    Mobbingen og personhetsingen som foregår på Rampelyset er over hodet ikke samfunnsdebatt en gang! Det er det største sludderet jeg har lest noen gang! En dum unnskyldning for å fortsette og sitte på tråder på Rampelyset for å skrive stygge og hatefulle ytringer!

    Jeg har sittet sjokkert og lest på Rampelyset i ett år, og jeg har mer enn nok grunnlag på å uttale meg for hva som skjer der inne av mobbing, netthets og latterliggjøring!

    Vi er mange som gjør alt for at Rampelyset med all mobbingen og hetsingen som skjer skal forsvinne som et forum på Kvinnegudien!

    1. Takk for at du tar deg tiden til å svare meg.

     Jeg tror du og jeg definerer stygg mobbing og hets på svært ulike måter. Jeg kan være enig i at enkelte brukere velger å snakke om utseendet hennes, men i svært stor grad holder folk seg for gode til det. Jeg er en av dem som kun trekker frem operasjonene hun har gjennomført i kontekst med hvilken bedrift hun er/driver og hvilket forbilde hun er for den oppvoksende generasjonen. I forhold til dette er hun faktisk farlig.

     Nei hele Rampelyset på KG er IKKE kvinner som hater kvinner! Det er faktisk utrolig frekt og viser lite refleksjon fra din side. I stor grad er det mennesker som forventer mer av kvinner enn at vi skal være deilige, sexy og se pulbare ut. Jeg heier på kvinner som trosser kjønnsnormer og forsøker å få til en endring, og i så måte gjør influencerne dessverre alt for lite med den plattformen de har. Å påstå at det er kvinner som hater kvinner er helt feil! Jeg kjenner jeg blir sint når du påstår dette!! Hvor har du fra at alle brukere på KG er kvinner?

     En del av problemet med influencerne er at det fortsatt er så nytt, og veldig mange (påstår ikke at du er en av dem) forstår ikke at de er bedrifter. Hvor mye stygt tror du ikke det er blitt sagt og skrevet om Erna Solberg, Siv Jensen, Sylvi Listhaug for å nevne noen? Er ikke også DET hets og mobbing i så fall? Vi kan ikke strupe en debatt eller et forum fordi vi tar oss nære av det som blir sagt og skrevet! Vi kan ikke ha et samfunn hvor det kun er, i dette tilfellet, influencerne som skal få lov til å bestemme hva som er greit eller ikke å få si! Dersom vi begynner å snevre inn ytringsfriheten ett sted så forplanter det seg raskt til et annet, og jeg vet ikke med deg, men et slikt samfunn vil ikke jeg ha

     1. Emma: Det finnes faktisk flere definisjoner på mobbing! En av dem er at det skal være ujevn balanse mellom partene.

      Det vil si som det er og blir på Kvinneguiden når flere anonyme brukere sitter og skriver stygge og nedlatende kommentarer om en blogger/influencer. Nettopp her er det ujevn balanse mellom partene! Det skal også ha pågått over tid, og det har de fleste trådene hvor det foregår mobbing og hets!

      Mobbing er og blir straffbart, og du kan ikke nekt for at det foregår mobbing på Rampelyset! Politikerne oppfordrer oss som er på nettet til å anmelde nettmobbbing, og i tråden om Sophie Elise og flere andre tråder er det stygg mobbing, peresonhets og latterliggjøring! Den som nekter på det er selv medskyldig i å mobbe!

      Sitte anonymt på et offentlig nettforum er så stygt gjort at jeg finner ikke ord!

      Hvilke kjønn som Kvinneguiden består av aner ikke jeg, men jeg gjør regne med at overvekten er kvinner. På Rampelyset er det kvinner som hater kvinner, og det kommer tydelig fram på de ulike trådene. Stakkars den som kommer inn og prøver å forsvare en som blir omtalt. Den får jo så hatten flagrer!

      Unnskyldningen om at det såkalte “bedriften” som diskuteres kan du dra langt der peppern gror, for når man diskuterer utseende på Sophie Elise eller hennes psykiske problemer er det ikke bedriften som diskuteres, men personen! Samme med tråden Anne Brith! Tråden om Anne Brith har kommet langt forbi “bedriftsstadiet” til å bli ren hatefull og ondskapsfull mobbing, personhets og latterliggjøring!

      Du måtte komme med ytringsfrihetskortet! Det er typsik! Når det er anonym nettmobbing og netthets på gang misbruker man ytringsfriheten. Vi har alle ytringsfrihet, men det er lov til å tenke før vi bruker den på riktig måte!

      1. “Digital mobbing er definert som ei aggressiv handling eller åtferd utøvd ved bruk av elektroniske hjelpemiddel av ei gruppe eller ein person – gjentatt over tid – mot eit offer som ikkje kan forsvare seg” hentet fra Store Norske Leksikon https://snl.no/digital_mobbing
       Sophie og hvilken som helst annen blogger/influencer kan i aller høyeste grad forsvare seg. Slik jeg opplever KG så er det ikke aggressive handlinger, men jeg kan se at det kan oppleves slik da det er mange brukere som ikke bare skriver om hvor fantastisk hun er. Jeg kan så absolutt nekte for at det er mobbing på KG, og det gjør meg ikke på noen måte medskyldig i at andre opplever det som mobbing! Den der “den som nekter på det er selv medskyldig i å mobbe! høres ut som “den som er i mot er en idiot” og er ikke et argument! Vi opplever og tolker situasjoner på ulike måter, og heldigvis er det rom for det i vårt samfunn.

       De brukerne som slenger ut kommentarer om at hun er “stygg” “ekkel” etc blir OFTE tatt på det av andre brukere, nettopp for å forsøke å holde en debatt så ren som overhodet mulig. Jeg er en av de som ALLTID rapporterer kommentarer som går direkte på utseende nettopp fordi jeg mener det er helt uvesentlig i en debatt. Ja, Sophies psykiske problemer er debattert. Hvorfor? Fordi hun har valgt å legge ut om det selv, hun har valgt å trekke det inn i bedriftssiden av livet sitt. Hun har blogget i 8 år (ca) og har opp gjennom disse årene hatt de aller fleste psykiske lidelsene som finnes. Dermed er det klart at det er vanskelig å tro på at det hun skriver NÅ er reelt. For når hun i tillegg kan fortelle at hun er TIDLIGERE bipolar (det er faktisk IKKE mulig å være tidligere bipolar) så er det noe som skurrer. For meg handler dette om troverdighet. Hvordan kan man tro på at en bedrift som forsøker å selge en enormt lang rekke produkter faktisk kan stå for kvaliteten på disse når det lyves/overdrives over en lav sko?
       Du trenger ikke på noen måte være enig med meg i det jeg skriver, det eneste jeg skulle ønske var at du sjekket ut en del fakta før du skriver. For når det gjelder Sophie så driver hun sitt AS svært kynisk, og kalkulerende. Hun har feks tidligere skrevet at hun skriver om miljø og dyrevern for å dra sympati og for å fremstå som en som bryr seg om disse tingene. Dette ligger ute på bloggen hennes, og du trenger ikke gå innpå KG for å finne det. For meg var det disse tingene som medførte at jeg åpnet øynene for hvor kynisk og manipulativ hun som bedrift er, og i ettertid fant jeg en arena hvor jeg kunne utveksle tanker om disse tingene.

       Ytringsfrihet er ikke et kort, det gir meg rett til å ytre min mening til tross for at noen kan og vil være uenig med meg. Ja, heldigvis har vi alle ytringsfrihet! Det er jeg faktisk ufattelig glad for! Kan det virke overveldende at SÅ mange er kritiske til en blogger/influencer? Ja, så klart kan det det! Men på hvilken måte mener du man skal kunne være en motvekt til blogger/influencer “galskapen”?

       Altså, når du skriver at KG er kvinner som hater kvinner så får du stå for at du mener at det kun er kvinner som har profiler der! Ikke sleng ut en påstand du ikke kan bevise!

       Sofie (som hun egentlig heter) er helt sikkert en flott person på privaten. Jeg velger å ikke kommentere det du sier om Anne-Britt da jeg ikke deltar i den tråden. Jeg trodde inntil nylig at hun “bare” var en bakeblogger.

      2. Emma: Jeg forstår ikke at du orker å prøve å få meg til å endre mening! Det kommer aldri til å skje. Vi er flere som nå jobber hardt for å få stoppet Rampelyset som forum pga all mobbingen og hetsen!

       Ikke kom å belære meg for hva som er mobbing! Jeg vet hva mobbing er, og jeg kan alle definisjonene på mobbing! Jeg har nemlig studert slike ting og fordypet meg i mobbeproblematikken! Så ikke kom å belære meg med linker m.m. De teoriene jeg har vist til er og blir teorier som handler om nettmobbing!

       Det er og blir stygg og grov nettmobbing av Sophie Elise og mange andre bloggere/influencere! Selv om hun er en offntlig person som har gjort mye med kroppen sin og skrevet mye om ting hun har gjort offentlig på sin blogg, har ingen rett til å sitte som noen feige anonyme nettroll og slenge med leppa som det gjøres på Rampelyset!

       Moderatorene er alt for dårlige til å moderere de stygge mobbingen og hatet på Rampelyset! Noen tråder på Rampelyset får stå lenge før noe blir gjort, mens andre blir moderert fort har jeg sett med egne øyne!

       I følge advokaten flere av oss har pratet med er og blir det mobbing og hetsing på Rampelyset!

       Rampelyset og flere av trådene der er fylt av hat, mobbing, hets og stygg latterliggjøring! Jeg slenger ut av meg påstander jeg kan bevise, og som faglærte advokater er enige med meg og flere andre i!

    2. I Norge i 2018 var det flere hundre Volds og sedelighetslovbrudd som ble henlagt fordi politi ikke har kapasitet til å etterforske.
     Mener du virkelig at de sakene bør forbli uoppklart fordi det er viktigere med KG og bloggere som anmelder?
     En annen ting som jeg ikke forstår er at når vi etterlyser tråder hvor mobbing foregår så er det aldri noen som kan legge frem dette.
     Hvorfor er det så vanskelig!

     1. Anonym: Mobbing er og blir straffbart enten du liker det eller ei, også stygg nettmobbing og grov personhets som de anonyme nettrollbrukerne på “Rampelyset” holder på med.

      Alle saker bør blir oppklart hos politiet, og burde være likestilt hos politiet, selvsagt går mord og alvorlige forbrytelser først. Det forstår alle, men grov og stygg nettmobbing må bli prioritert ja. Vet med sikkerhet at politiet ser alvorlig på nettmobbing, netthets for det er brudd på privatlivets fred!

      Jeg fryder meg at flere faktisk har anmeldt “Rampelyset”, og flere av oss har fått positive svar fra politiet at de ser alvorlig på det som foregår på flere tråder!

      Hvis du ikke kan lese hva som er mobbing er det ikke håp, og det skremmer meg at du ikke klarer å se at det er ren og skjær mobbing, stygg personhets, stygg latterliggjøring, sverting og rykter for å sverte vedkommendes renome og konspirasjonsteorer. Mange tråder på “Rampelyset” = Ren og skjær hat!

      Skremmer meg at det er vanskelig for deg å forstå!

      1. Men hvordan går det med å få stengt KG? Har dere kommet i mål?
       Dere har jo så mye bevis på ren mobbing så den burde jo bli stengt fort

   1. Rita: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg 🙂 Jeg brenner slik for dette teamet, og jeg gir meg ikke nå sammen med dere andre!

    De anonyme brukerne på Rampelyset kommer aldri til å innse at de mobber, for unnskyldningene deres er jo at det er ytringsfrihet og pga samfunnsdebatt. Det har aldri vært samfunnsdebatt å mobbe, hetse og latterliggjøre, men det ser ikke de verste anonymme nettrollbrukerne på Rampelyset!

    Jeg blir rasende sint når jeg ser slik nettmobbing, personhets, latterliggjøring og ryktespredning som skjer på Rampelyset. Det finnes ingen unnskyldning, og når de kommer med idiotiske unnskyldninger for å fortsette det de holder på med, ja da mister jeg troen på disse nettrollbrukerne!

    De hadde aldri skrevet slike ytringer under eget navn på et slikt forum. Nettforum som tillater anonymitet når mennesker diskuteres skulle vært forbudt!

    Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 🙂

    Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

    1. interessant at du kaller ytringsfriheten “en unnskyldning”. Dumme meg som trodde ytringsfriheten var en grunnleggende menneskrettighet, forankret både i Grunnloven og verdenserklæringen om menneskerettigheter.

     1. Jurist: Du måtte komme med det kortet der ja.

      Det jeg har sett med egne øyne på “Rampelyset” er at de som mobber, hetser, latterligjør, sverter og setter ut rykter om de som diskuteres mener at de har retten på sin side å skrive alt det stygge de gjør fordi de har ytringsfrihet. Jeg kaller hatefull mobbing, hets og latterliggjøring for å misbruke ytringsfriheten sin.

      Ja, vi har alle ytringsfrihet, men det går an å bruke hjernen før man ytrer seg anonymt på et offentlig nettforum om andre mennesker!

  3. Det er kjempeflott med en diskusjon rundt dette temaet.
   Men jeg ønsker ikke å bli stemplet som en hater eller at jeg hetser fordi jeg ja er på KG.

   Du nevner tråden om SE og det jeg leste om hennes deltagelse i Skal Vi Danse
   var at de fleste synes det virket som det var bra for henne å ha noe annet
   enn seg selv og sitt utseende å fokusere på.

   Hun har mange unge lesere og når hun skriver såpass som hun gjør om ting hun
   har forandret på etc. kan dette føre til at unge jenter (og gutter) kanskje
   ikke synes dette er noe big deal og det blir lettere å gå og fikse på alle
   mulige slags særpreg.

   Jeg ser ikke så mye hets og hat på KG, men mulig min definisjon er annerledes enn din.

   Stygge kommentarer og netthets er selvsagt ikke grei men jeg har fått inntrykk
   av at det blant såkalte influensere har blitt lett å avskive saklige kritikk
   og kommentarer fra folk som er uenig som hets og hat.

   Feks. ved manglende merking av innlegge på blogg, Instagram og snap.

   Jeg kom på en jobb jeg hadde for mange år siden, der jeg tilbød gratis
   dataspll for barn.
   Jeg var da pliktig å oppgi at hvis man takket ja måtte man betale frakt på
   xxkr.

   Jeg kunne da ikke bare unngå å si fra om dette for å få flere til å
   registrere seg og hvis sjefen hadde kommentert på dette , avskrevet dette som
   hat og hets fordi han var ute etter å ta meg.

   Hvor utviklende er det egentlig med 20x pene deg, søte deg etc hver dag?
   Vil ikke influencerne også ha godt av å få kommentarer de kan reflektere over
   og utvikle seg i jobben.Ja for bloggen er jobben deres.

   Og hvis de gjør feil må man kunne si fra uten å bli stemplet som hetser og
   sjalu.

   1. MoKath: Takk for kommentar! Jeg så mye stygge kommentarer med stygge beskyldninger på tråden om Sophie Elise som heldigvis moderator modererte bort! Det var beskyldninger mot henne at hun var årsak til at han tok livet sitt, og hun kunne takke seg selv for at det skjedde. Disse kommentarene ble moderert bort! Jeg har lært gjennom utdanning at slike ting er og blir mobbing samme hva andre sier!

    Dette med manglende merking er en helt annen diskusjon som jeg er enig. De kommentarene er ikke de verste. Når det går på personen Sophie Elise og utseendet hennes det er da det er og blir mobbing og hetsing!

    Min kritikk gjelder alle de stygge kommentarene som skrives om Sophie Elise er all mobbingen, personhetsen om personen Sophie Eise, ryktespredning, konspirasjonsteorier og latterliggjøring som jeg har sett flere ganger på den tråden om henne. F.eks. latterliggjøring av at hun sliter med psykiske problemer. Da har jeg sett noen gjengangere skriver at hun lyver om de psykiske problemene sine. Det vet jeg er mobbing og ryktespredning i form av løgn for å sverte Sophie Elise! Hun har skrevet og sagt at hun har gått til psykolog, og da er det stygt gjort å skrive at hun dikter opp sine problemer som mange har skrevet på tråden om henne 🙁 Det gjør meg rasende sint når jeg leser slike uttalelser. Man skal være svært forsiktig med å avskrive at noen sliter med psykiske problemer, og man ville aldri ha gjort noe slikt mot noen man kjenner personlig!

    Når anonyme nettbrukere på Rampelyset sitter og følger med influencerne/bloggerne på sosiale medier for å løpe til Rampelyset for å bruke det de har sett mot dem for å mobbe og hetse. Det er jo bare å avfølge vedkommende blogger/influencer! Ingen tvinger dem til å følge dem!

    Hadde Rampelyset blitt slit at man måtte skrive sitt virkelige navn hadde mye vært annerledes, for da hadde mange skjerpet seg på måten de ytrer seg på om andre mennesker!

  4. Unnskyld at jeg spør. Har de ikke noe annet å holde på med om dagene enn å kritisere bloggere? Jeg synes Rampelyset er et usmakelig debattforum med alt for mye mobbing 🙁

   I går kveld så satt jeg og leste emnet om Anne Brith og Sophie Elise. Tråden om Anne Brith var det verste jeg har lest av nettmobbing noen gang. Det samme om stakkars Sophie Elise. Jeg støtter ikke kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi, men jeg kunne aldri sitte på et forum og hetset noen som har valgt å ta slike behandlinger. Det er bedre å holde kjeft hvis du ikke har noe godt å si.

   Jeg støtter alle de supre innleggene dine, og takk for innbydelsen til faceboogruppa. Det er bra tiltak av dere <3

   Du må ha en fin ettermiddag 🙂

   Go'klem fra Irene

   1. Irene: Tusen takk for en kjempefin kommentar med innspill på blogginnnlegget mitt 🙂 Jeg her helt enig! Rampelyset er et eneste stort mobbe- og hetse forum hvor anonyme sitter på sin høye hest og tror de er politi over hva influencerne/bloggerne gjør på sine egne blogger. Jeg er motstander av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi, men jeg sitter ikke på et offentlig nettforum som anonym og kritisere personen som velger å gjøre det. Da tar jeg heller en debatt ut fra et samfunnsperspektiv hva det har å si for påvirkningskraften for yngre bloggere. Da handler det ikke om en bestemt person, men om mange!

    Det at folk kritiserer Sophie Elise for å bruke sine psykiske problember for å få symptati gjør meg så rasende sint, og de som mener dette kan ikke ha mye empati og medfølelse. Slike ting sier man bare ikke!

    Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 🙂

    Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  5. Hei,hei Toril 🙂

   Jeg prøver meg igjen jeg,Toril 🙂 For min forrige kommentar om temaet godkjente du jo ikke,men det er ok 🙂

   Jeg følger også med på rampelyset,men jeg har forøvrig et helt annet syn på saken og debatten som pågår der enn det du har.
   Jeg mener at debatten som pågår er helt nødvendig som en motvekt mot det overfladiske og overforbruk-livet disse “influencerne” gjør alt i sin makt i forsøk på å normalisere.Det kan ikke stå uimotsagt !
   Ordet influencer er vel det absolutt verste ordet man kunne brukt om sånne.Bare se på hva de fronter : kroppspress,selvdiagnosering om (til tider svært tunge) psykiske diagnoser tatt rett ut av løse luften og dagsform,kirurgiske inngrep og fyll av diverse slag,overforbruk,tvilsomme forretninger og,det siste : bruk og kast- metode,til og med av levende dyr.
   Jeg er ikke imponert ! Og jeg kommer like hardnakket til å motsi “influenserne” som du er til å forsvare dem.
   Rampelysdebatten er nå kommet langt forbi det man regner som hets,mobbing og uthengning.Det er en svært saklig og veldokumentert debatt som,det jeg kan se ikke inneholder snev av mobbing/hets eller krenking.
   “Influenserne”og deres støttespillere har jo klart det kunstykket å bruke krenking som en (foreløpig) velfungerende hersketeknikk.
   Kanskje det er en ide å begynne å interessere seg for hva det egentlig er “influencerne” egentlig holder på med – og så lese trådene på rampelys,man hadde kanskje da sett på hele debatten i et annet lys…

   Ha en flott torsdag,Toril 🙂 Stooor klem fra synskepeggy.

   1. Synskepeggy: Jeg kom i fare for å slette flere kommentarer feil, de lå etter hverandre, og vips var flere kommentarer bort.

    Jeg er helt uenig i det du skriver.

    Alt på Rampelyset er og blir mobbing, trakssering og latterliggjøring.

    Innleggeet mitt handler ikke om hva bloggerne har gjort eller ikke gjort, men måten de anonyme nettrollbrukerne måte å hetse, mobbe, lattrliggjøre og lyve på bloggere/influencere de over hodet ikke kjenner privat! Ikke noe annet. Alt det andre blir en helt annen diskusjon.

    Det blir helt feil å dra inn overforbruk og dette i min diskusjon når innlegget mitt kun handler om tråden Rampelyset og den stygge mobbingen, hetsingen og latterlilggjøringen av influencere/bloggere som foregår der! Her er temaet: “Anonym mobbing og hetsing på offentlig nettsted!”

    Hvis alle bloggere hadde sltuttet å blande oss i hva andre bloggere gjør på sine blogger. Da hadde vi fått slutt på all mobbingen, trakasseringen og hetsen på Rampelyset! Det å blande oss bort i hva andre bloggere gjør er en uting! La alle feie for sin egen dør. Da blir fred på nettet, bortsett fra hvis det er noe straffbart, for da skal man reagere 🙂

    Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

    1. du mener da at det som AB skrev i dag på egen facebook konto er helt greit?
     Å hun satt på tv2 22.2 å gråtkvalt fortalte at hun måtte legge ned bloggen fordi barnet ble truet men åpner bloggen igjen 16.3

     1. Anonym: Du får meg aldri, aldri, aldri til å endre min mening om Anne Brith! Er det forstått! Nettrollene som herjer på “Rampelyset” holder på med ondsinnet og hatefull mobbing, personhets, stygg sverting, løgner og latterliggjøring!

      Kjemepflott at hun tar rotta på nettmobberne! Det er til pass for henne.

      Jeg kommer aldri til å tro på de hatefulle løgnerne som holder på med mobbing og hets av Anne Brith og flere andre bloggere/influncere! Blir uvel og kvalm av slik nettoppførsel!

      1. Anonym: Nei, nei, nei! Dere er en hatefull gjeng som holder på med ondskapsfull mobbing av Anne Brith!!!!!! Mobbing er og blir straffbart.

       Anne Brith er og blir ærligheten, kjærligheten og godheten selv <3 🙂 Rett og slett en engel mot alle som kjenner henne <3 🙂

       Dette er den siste kommentaren til deg jeg svarer på! Du får ikke komme igjennom med flere kommentarer.

       Kverulant og mobber som det du er!

  6. Hei igjen 🙂

   Man må nødvendigvis (også) diskutere hva “influenserne” sier og gjør ettersom det er deres handlinger og ord som avstedkommer hele debatten !
   Det er kritiske meninger om handlinger og ord – ikke hets/mobb/krenk av person eller utseende (om ikke “nfluenserne” selv har åpnet for debatt om person og/eller utseende.
   Jeg forholder meg til debatten med et stort mammahjerte og ikke pokker om jeg vil sitte å se på at livet til “influenserne” er det som er normalt !
   Jeg skriver om dette på min egen blogg.At “influenserne” må finne seg i at det samme gjelder for dem som alle andre : etter handling og ord så følger konsekvens,i “influenserne” tilfelle,andres meninger.

   Hilsen synskepeggy.

   1. Synskepggy: Det er en helt annen debatt jeg ikke vil komme inn på her i mitt innlegg 🙂

    Debatten min handler kun om Rampelyset som offentlig diskusjonsforum hvor anonyme brukere sitter og hetser og mobber personer de ikke kjenner privat!

    Jeg er uenig at influencerne/bloggerne må ikke finne seg i at deet sitter og mobber og regelrett hetser dem anonymt på et offentlig nettforum som det Rampelyset er. Jeg mener at brukerne på Rampelyset ikke skulle få lov til å kommentere som anonym, men med sitt fulle navn!

    Det er det mitt innlegget handler om, og ikke noe om det influencerne har gjort/ikke gjort 🙂

    Når jeg trekker inn tråden om Sophei Elise og også Anne Brith er det kun eksempler for å vise det faktum at det foregår på Rampelyset av stygg mobbing og hetsing 🙁 Det er ingen diskusjon om Sophie Elise eller Anne Brith som bloggere/influencere. Vil folk ha en diskusjon om selve bloggerne/inluencerne får de ta den diskusjonen på et annen forum 🙂

    Ønsker deg en kjempefin kveld videre <3 🙂

    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  7. Flotters blogginnlegg du har skrevet 🙂 Jeg tar av meg hatten for innleggene dine og for engasjementet ditt 🙂

   Jeg setter ikke mine øyne på Kvinneguiden igjen, for det var den verste nettstedet jeg har besøkt. Det frister ikke til mer besøk.

   Du har rett at i de to trådene som du har skrvet om er det mobbing. De får nekte så mye de ønsker, men mobbing er det.

   Husk at de som er med på mobbing aldri vil innrømme at det er mobbing. De trekker frem usaklige kort om ytringsfriheten sin, når noen stikker hodet frem må de tåle og det som går igjen i kommentarene med samfunsndebatten. Mye av det de skriver i trådene på kvinneguiden er ikke samfunnsdebatt. Hadde de visst hvordan de hadde stått frem på kvinneguiden hadde des skjemtes.

   Fin, fin kvleld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

   Klem, klem fra Mona Elisabeth

   1. Mona Elisabeth: Tusen takk for det, og tusen takk for innspill på blogginnlegget mitt 🙂

    Rampelyset er rett og slett en mobbeforu hvor det skulle vært obligatorisk med fult navn og bilde av seg for å få kommentere! Som anonym tror de anonyme nettrollbrukerne at de kan skrive nøyaktig hva de vil. Dermed blir Rampelyset fult av mobbing og hetsing 🙁 Det er ikke til å stikke under en stol.

    De fraskriver seg alt ansvar for sine handlinger, og kommer med idiotiske unnskyldninger. De de gjør er å legitimere nettmobbing og netthets. Jeg blir rasende sint! Slike må stoppes!

    Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld <3 🙂

    Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  8. Jeg forsøker ikke å få deg til å endre mening. Jeg forsøker å få deg til å se at denne saken har mange sider, og ikke er så sort/hvitt som enkelte forsøker å fremstille den. Aldri si aldri i forhold til å endre mening, kanskje får du informasjon en dag som medfører at du gjør nettopp det. Jeg respekterer at du ikke er enig med meg, som jeg har sagt gjentatte ganger. Jeg lurer på hvilke teorier om mobbing du snakker om, kan ikke si at jeg har sett at du har vist til noen?

   Jeg har ei heller forsøkt å belære deg i hva mobbing er, men heller forsøkt å gi en mer utdypende kommentar til det du sier. Om du har studert slike ting (påstår ikke at du ikke har det) så vet du at det i ethvert studie kreves at man underbygger påstander med dokumentasjon. Jeg forsøkte å underbygge det jeg skrev, også for de andre som leser bloggen din, slik at det viser at jeg ikke bare tar ting ut av lufta.

   Når jeg skrev at du ikke skulle slenge ut en påstand du ikke kunne underbygge så handlet dette om at du først skriver at KG er KVINNER som hater KVINNER. Når jeg da stiller spørsmål ved om det kan bevises at alle med profil på KG er kvinner så sier du at du ikke aner hvilke kjønn det er som skriver der. Derfor skrev jeg at du ikke kunne slenge ut en påstand som du ikke kunne bevise.

   Du definerer KG som nettmobbing, jeg gjør det ikke. Klart en advokat som har løyve er faglært, noe annet ville være merkelig.

   1. Emma: Min tillit til de anonyme nettbrukerne på Rampelyset har jeg null tillit til! Det kommer jeg alltid til ¨ha, fordi jeg er motstander fra nettmobbing og netthets!

    En av definisjonene mine har jeg referert til i mitt ene blogginnlegg om Anne Brith. Den andre teorien som jeg forholder meg til i likhet med blogg.no-ansatte som faktisk også tilhører Egmont er at for at det kaller nettmobbing skal det være ujevn balanse mellom de involverte partene.

    Det er og blir det på Rampelyset når det i en tråd om en blogger/influencer når stygge og nedlatende kommentarer skrives. Da er alle de som kommenterer i flertall mot influenceren/bloggeren! Det er ujevn balanse mellom partene!!
    Der
    Hvis influenceren/bloggeren mener at det er mobbing, så er det mobbing, for i mobbesaker har alltid mobberen rett! Dersom Sophie Elise eller en annen blogger/influencer mener hun blir mobbet i tråden på Rampelyset er det hun som har rett når ting evt. anmeldes!

    Dere fra Rampelyset vil aldri innrømme at dere er med på mobbing og latterliggjøring i de ulike tråder om bloggerne/influencerne. Dere finner elendige unnskyldninger for å sitte i en eller annen tråd og kommentere alt de influenceren/bloggeren holder på med. Nå så jeg at nå kommenterer noen hårfestet til Sophie Elise. Det er mobbing og latterliggjøring av hennes utseende! Ikke noe annet!

    Første gangen jeg leste på Rampelyset ble jeg fysisk uvel og kvalm av alt som ble skrevet, og jeg har sett hvor stygge mange er mot de som evt. velger å støtte en influencer/blogger som blir omdiskutert! Da går mange rett i trynet på vedkommende, vedkommende blir beskyldt for å være selve influenceren/bloggere og vedkommende blir beskyldt for å bråke. Det beviser at de anonyme brukerne på Rampelyset ikke har noe som heter aksept for andres meninger!

    1. Jeg kan ikke helt se at det er det er ujevn balanse mellom de involverte partene. Sophie feks har en enormt stor blogg hvor hun når ut til flere tusen lesere hver eneste dag. I tillegg til at media tar i henne med silkehansker. Slik jeg ser det ligger dermed maktbalansen hos henne. Jeg klarer ikke å se at det er mobbing og/eller hets. Jeg kan strekke meg så langt som at det nok helt sikkert oppleves som voldsomt for bloggeren det gjelder.

     Jeg har med vilje valgt å tre ut av KG for å kunne debattere med deg her, slik at jeg kunne få ny forståelse og innsikt i hva “den andre” siden mener. Jeg er faktisk interessert i det.

     Nei, det er ikke hårfestet til Sophie som blir diskutert, det er atter en gang at hun fronter at hun bare “måtte” fikse på det ved å få kosmetisk tatovering i hodebunnen fordi hun har høyt hårfeste! Det er unge jenter som leser bloggen hennes! Unge jenter som er lettpåvirkelige, som etter å ha lest et slikt innlegg oppdager “feil” og “mangler” som “må” fikses på. Jeg stiller spørsmål om nødvendigheten av å dele dette på bloggen. Og da stiller du nok spørsmålet; men er det nødvendig å snakke om det på KG? Ja, mener jeg. Ja fordi det er behov for et motvekt. Ja, fordi vi trenger et sted hvor man kan lese at slikt ikke er normalt. For jeg tror du kan være enig i at det ikke er normalt at en vakker, ung kvinne på knapt 24 år gjennomfører alle disse behandlingene?

     Kanskje blir du irritert over at jeg ikke gir meg, men fortsetter å diskutere med deg. Helt ærlig er det interessant, og får meg til å tenke over egne meninger og holdninger

     1. Emma: Det er den definisjonen om ujevn balanse som er de definisjonen som gjelder på nettet. Et eksempel på det var for noen år siden da det var uenighet mellom to bloggere. Disse to bloggerne fikk hver sine støttespillere som støttet dem, noe som er normalt når man har en blogg. Den ene gruppen satt og rakket stygt ned på den andre bloggeren i kommentarfeltet, og bloggeren som leste alt det stygge ble lei seg.

      Bloggeren klaget til blogg.no, og blogg.no svarte at bloggere som opplevde å få drittkasting etter seg på kommentarfeltet til den andre bloggeren kunne vinne frem i en rettsak hvis det var mange som satt og skrev sine synspunkt om bloggeren, og det ble henvist til denne definisjonen om at det skal være ujevnheter mellom partene. Bloggeren fikk også medhold i klagen sin fordi når hun følte seg mobbet var det mobbing, selvsagt nektet jo den ene gruppen for det. Selv om de ikke mente å mobbe, var kommentarene av en slik art at den var støtende for bloggeren.

      Dette fikk meg til å tenke over at mobbing foregår forskjellig på nettet og i det virkelige liv. Selv om definisjonen er den samme hvor hva som er mobbing, men det finnes tilelggsdefinisjoner som gjelder for nettet.

      På nettet blir mobbingen gjort i flertall flere mot èn, og man har bare skrevne ord å forholde seg til. Selv om man selv tror man ikke mobber med det man skriver så kan man tråkke skikkelig i salaten likevel. Jeg tror utenforstående som leser det man skriver på diskusjonsforum eller blogginnelgg ser ting med helt andre øyne enn hva man selv gjør. Jeg har skrevet noen innlegg hvor utenforstående (helst gode bloggvenner) synes jeg har vært litt for krass i mine ordvalg, og at en eller annen vil føle det jeg skriver er mobbing rettet mot dem. Selv om innlegget ikke var ment som mobbing. Spesielt de innleggene jeg har skrevet om mine synspunkt om kosmetiske behandlinger om hvorfor jeg er motstander. Der må jeg passe nøye på slik at ingen som leser det skal føle seg støtt. Da kan jeg bli tatt for at jeg mobber, og den som føler at jeg mobber kan anmelde meg.

      Nå tror jeg Sophie Elise er en tøffere blogger, og det virker ikke som hun bryr seg så mye av det som står skrevet på Rampelyset.

      Når sant skal sies er ikke tråden om Sophie Elise den verste. Det er andre tråder som er verre. Ta f.eks. Anette Marie. Jeg mener hun er en ærlig og flott blogger. Hun har stått frem med at hun sliter med psykiske problemer. Hva skjedde når hun ble veganer 01.01.2018? Jo, på Kvinneguiden ble hun kritisert for det. Nå er hun på privat ferie og besøker et vennepar av seg som bor i Dubai. Hva skjer? Det er det en eller annen på Rampelyset som klarer å vri til at hun må tenke hvordan hun fremstår når hun reiser til Dubai. Hun betaler turen selv sa hun på snap chat. Så var det noen som kritiserte at katten hennes hadde på seg genser. Den som har fulgt med har fått høre at katten har eksem på magen. Det er typisk Rampelyst. Priser meg lykkelig for at jeg er en liten lavmålt blogger 🙂

      1. Nja, som nevnt er definisjonen at offeret for nettmobbing ikke kan forsvare seg, og det kan Sophie, slik jeg tolker det. Nå skal jeg ikke påstå at Sophie IKKE opplever nettmobbing, for fyameg for noen stygge kommentarer hun, til dels ofte, får på egen blogg! Folk tillater seg å skrive enormt mye stygt!
       Jeg er usikker på hvor enkelt det er å vinne frem i retten med dette, nettopp fordi det ikke har vært noen saker (så vidt jeg vet?) oppe.

       Poenget mitt oppi alt dette er at det ikke bare er den ene siden av en sak som skal få lov til å definere hva som er hva, og hva som er greit eller ikke.

       Nå vet jeg ingenting om andre tråder på KG, og ei heller om den saken du nevner innledningsvis eller Anette Marie, så dette kan jeg ikke ha en mening om. For å dermed være litt mer generell; så klart er det ikke alle som er like flinke til å være nyanserte i det de skriver på nett. Dette gjelder både på ulike forum, bloggere/influencere eller folk som kommenterer under nyhetssaker. Når det er noe som skaper engasjement så er det ikke alltid like lett å holde tunga rett i munnen. Tror jeg at ting blir blåst opp og ut av dimensjoner på alle sider av en sak; ja uten tvil. Men derfor bør det også være rom for at man skal kunne diskutere og være uenige. For helt ærlig, så tror jeg at man kan klare å se den andre siden av en sak og forstå hva motparten mener uten å være enig. Det opplever jeg i alle fall med deg nå 🙂

       Jeg kunne aldri ha levd som toppblogger! Fysj for et pes 😛

      2. Emma: Jeg synes definisjonene om hva som er mobbing bør være gjeldene på alle nettsider.

       Vet av ei som nylig ble anmeldt fordi vedkommende hadde lagt ut en video på youtube hvor vedkommende snakket om en generelt problem. Det var en generell video omkring problematikken uten å nevne navn eller noe! Hun kunne fortelle at hun hadde blitt anmeldt pga mobbing pga videobloggen sin. Noe vi alle som følger henne synes er helt merkelig, for videoen var slett ikke mobbing slik vi har sett den. Det viser det faktum at politiet tar nettmobbing og netthets svært alvorlig!

       Når man skal anmelde en sak sier også politiet at hvis vedkommende mener det er mobbing, ja vel så er det mobbing. Den som føler seg mobbet skal bli hørt, og det synes jeg er en sikkerhet for alle de som blir mobbet og hetset på nettet. Mobbeofferet har alltid rett samme hva. Så enkelt er det. Slik er det også blant oss om har jobbet i skolen også. Hvis en elev kommer og forteller at han/hun blir mobbet har eleven alltid rett! Overser vi mobbing kan vi faktisk få sparken. Slik er det på nettet også. Ser vi mobbing skal vi si fra at dette ikke er akseptabelt. Jeg har sagt i fra menge ganger jeg, og jeg tar alltid støtte for den som er mobbeofferet.

       Hadde Rampelyset gjort det slik at alle som skriver på trådene der måtte skrive sitt fulle navn, eller bruke sin facebookprofil tror jeg mye av det som er mobbing, mobbing, hetsing og latterliggjøring hadde blitt mindre. Da hadde flere holdt seg saklig.

  9. Engasjerende blogginnlegg snuppa mi;))

   Jeg tror det var lurt at du endret på blogginnlegget ditt til å være generelt om rampelyset. Du kommer bedre ut av det.

   Jeg er enig med deg at de som skriver på tråden om henne trenger ikke hetse og latterliggjøre henne. Og det er likt for alle som kommenterer på alle trådene.

   For meg fremstår rampelyset som mye mobbing av de som blir omdiskutert. Jeg ville aldri sittet i et forum og skrevet sånne kommentarer som det mange av de på rampelyset gjør. Men det skremmer meg at de ikke forstår at det er mobbing de holder på med. De er blendet over å ha en mening om de som de diskuteres.

   Jeg mene nei til anonymitet på rampelyset.

   Ha en råfin kveld;))

   Stooor klem fra Else Marit

  10. Jeg leser av noen av kommentarene at noen har tungt for å svelge at flere voksne velger å støtte Anne Brith. Det blir ditt og våre andre sitt valg hva vi ønsker å gjøre.

   Si at de tuller når de ikke forstår at tråden om ABD ikke er renspikka mobbing. Det lukter mobbing og hat på lang vei.

   Men at noen går i taket fordi du skriver om ytringsfrihet er forventet fra mobbere. Det er lett å unnskylde seg med at vi kan skrive hva vi vil fordi vi har ytringsfrihet.

   Hvis du skriver en konstruktiv kritikk til en blogger er ytringsfriheten konstruktiv. Men er feil å bruke ytringsfriheten sin til å si at noen er gal, noen er må ha psykiske problemer og ufine kommentarer om utseende. Jeg mener mange av komikerne som Tønne og Tussvik har dårlige unnskyldninger for å si det de gjør bare fordi de er komikere. Mye av humoren de har er å gå langt over streken for hva ytringsfrihet er.

   1. Else Marit: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg Else Marit-vennen <3 🙂

    Du har helt rett! Hvem fader er det som roper høyt om misbruk av ytringsfriheten? Jo det er de anonyme nettrollene på "Rampelyset" når de håper på at boken til Anne Brith blir stoppet. Hvem er det som hyler høyest om respekt for ytringsfriheten, men som klikker i vinkel når andre mener at stygg mobbing, hatefull personhets og latterliggjøring er feil måte å bruke ytringsfriheten sin. Jo mer disse hatefulle nettrollene på "Rampelyset" holdere på jo mer mobiliserer vi kreftene til å knuse anonyme nettrollbrukerne på "Rampelyset" 😀

    Anne Brith har et hjerte av gull, er godhjertet, er rettferdig og full av nestekjærlighet til ungene sine og vennene som hun verdsetter høyt <3 🙂 Hun er dedikert i ett og alt hun gjør.

    Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

    Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg