MIN VEKTNEDGANG OG LIVSSTILSENDRING FORTSETTER, OG JEG GIR MEG IKKE!

Nå er det på tide med en liten oppdatering om livsstilsendringen min som jeg jobber med.
 
 
Personlig er min livsstilendring noe jeg gjør over tid. Den skal vare livet ut!
 
 
Det handler om å opparbeide seg nye rutiner som skal være noe jeg gjør som en naturlig del av hverdagen.
 
 
Ta f.eks. trening. Jeg har fått trening inn i mine rutiner som jeg stortrives med 🙂 Da er det to faste helkroppsøkter og en treningsdag nr.3 som er en overkroppsøkt. Treningsdag nr.3 er en bonusøkt.
 
 
Siden jeg sliter med kronisk betennelsesreumatisme kan jeg enkelte uker har smerter i hæler, achillesscener, stive ankler, håndledd, albuer og skuldre. Jeg skal være ærlig å si at smertene tapper en for krefter, og de ukene jeg har smerter blir det to treningsøkter i uken. Det er jeg personlig kjempefornøyd med, og det er bedre med to gode treningsøkter i uka enn å trene dårlig med smerter i kroppen. Fysioterapeuten sier jeg må lytte til kroppen for når jeg skal trene.
 
 
Jeg kjenner jeg blir skuffet over meg selv de ukene jeg ikke får trent 3 ganger, men jeg må jobbe med meg selv for å legge bort disse tankene. Nå er det en gang slik at jeg har en kronisk reumatisk sykdom som jeg må ta hensyn til, og da kan jeg ikke presse kroppen min til det ytterste når jeg har en dårlig periode med smerter.
 
 
Selv om jeg har uker hvor jeg har mer smerter i leddene mine enn andre er jeg ikke den som legger meg ned på sofaen og synes synd på meg selv. Det oppnår jeg ikke noe på. Da finner jeg fram treningsstrikkene mine som jeg trener med.
 
 
En stor motivasjon for det å trene er at jeg merker at jeg har blitt mye sterkere. På treningssenteret finnes det et apparat som heter abdominal crunch. Det går på magemusklene. Jeg kjørte 9 kg i lang tid før jeg gikk opp. På abdominal crunch har jeg kommet opp i 18 kg, og jeg kjører der 6X15. Det er bevis for at jeg har blitt sterkere. Hos fysioterapeuten har jeg fått lov til å trene på markløft. Fysioterapeuten min synes jeg har bra teknikk. Jeg kjører 4×7, og da har jeg 1,25 kg på hver side. Ikke noe er som å oppdage at man har blitt sterkere i kroppen. Jeg er jo i en alder at trening er kjempeviktig for bl.a å forebygge beinskjørhet og andre slitasjeskader. Selv om man er i 50-årene er det ikke for sent for å få muskler.
 
 
Jeg er kjempefornøyd med det jeg har oppnådd av resultat på vektnedgangen, og det merkes på klærne mine. Klærne mine sitter løsere rundt kroppen. Jeg merket det spesielt på bunaden i år. i 2016/2017 var bunaden min stram over brystpartiet og skjørtet var trangt. I år hang bunaden på hektene, og bunadsvesten var løs rundt brystpartiet. Det er en kjempeherlig følelse 🙂 De som ikke har sett meg på en stund kommenterer at de ser stor forskjell.
 
 
Jeg er ikke ferdig med vektnedgangen. Skal ned 15 kg til, og jeg gir meg ikke! Var til fastlegen, for jeg tenkte å søke fedmeklinikken for å få utredning til å ta en slankeoperasjon. BMI’en var slik at jeg ikke kommer til å få en operasjon. Takk og lov får man si. Som jeg sa til fastlegen. Når jeg har gjort A på egen hånd, får jeg gjøre B på egen hånd.
 
 
Fastlegen min sa jeg gjør vektnedgangen min på en riktig måte. Jeg tar sunne valg på hverdagene, og unner meg noe godt i helgene. På hverdagene er det null sjokolade og slikkerier. I helgene unner jeg meg noe godt. Det hjelper på motivasjonen for å være flink med kostholdet på hverdagene 🙂 Fastlegen min sier at det er ikke bra for kroppen å rase ned i vekt, for da kan man få problemer med leveren. Kostholdsekspertene sier kontrollert vektnedgang over tid er det aller beste.
 
 
Kostholdet mitt er mager mat som anbefales av kostholdseksperter bl.a. Grethe Roede. Det går i kylling, karbonadedeig, grønnsaker, egg, mager kesam, mager cottage chesse, mager yoghurt som yoplaite og grovt knekkebrød med mager smøreost på f.eks. kyllingost.
 
 
Når det gjelder vektnedgang og livsstilsendring handler det om motivasjon, og alt sitter i hodet. Det handler også om viljestyrke, og jeg har bevist for meg selv at jeg har viljestyrke.
 
 
Skal man lykkes med vektnedgang og sunt kosthold må man komme inn i gode rutiner og vaner. Man må komme inn i rutiner for når man skal trene, og når det gjelder mat kjører jeg noe som heter “foodprep”. Det vil si jeg lager opp lunch/middager som jeg har i matbokser til dagen etter. Da er det lettere å ta gode valg.
 
 
Flere av mine lesere har spurt om å få se før og etterbilder av meg i livsstilsendringen/vektnedgangen jeg jobber med. Jeg er ikke komfortabel med meg selv å vise kroppsbilder av meg selv, og det håper jeg dere forstår.
 
 
Noen lurer på hvor mange kilo jeg veier, og det vil jeg heller ikke opplyse om offentlig på bloggen min. Siden jeg sleit med anorexi i 2003/04 – 2005 ble jeg så opphengt i tallet som stod på vekta. Den feilen gjør jeg aldri igjen. Ved denne vektnedgangen min har jeg kun brukt klær som mål, og det er fordi jeg ikke vil bli opphengt i antall kilo jeg veier. Da er det fort gjort å bli misfornøyd med hvor mange kilo som står på den vekten.
 
 
Jeg vil motivere andre i samme situasjon som at det går an å bruke klær som mål for en vektnedgang enn å bruke badevekt med tall på. Selv er jeg livredd for å bli for opphengt i tallet på en badevekt, og sist gang gikk det for langt før jeg klarte å snu det. Denne gangen har jeg et mye mer sunnere og avbalansert forhold til livsstilsendring og vektnedgangen 🙂
 
 
Jeg har lyst til å dele noen bilder som jeg har tatt på trening. Håper bildene sier noe om hva jeg trener, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂 Det er ikke bilder av alle øvelsene, for jeg kjører flere øvelser når jeg trener helkorppsøkter.
 
 

Jeg begynner alltid treningsøkten med å gå på tredemøllen 🙂

 
 

På fullkroppsøktene mine kjører jeg både bein, armer og rygg. Jeg begynner med leggpress 3×12 95,3 kg 🙂

 
 

Kjører så øvelsen seated leg curl 3×15 med 40,8 kg 🙂

 
 

Min verste øvelse for føtter/lår er leg extension. I den øvelsen kjører jeg 3×9 med 22,5 kg. Der er jeg svak!

 
 

Markløft med stang, og der kjører jeg 7×4 med 1,25 kg på hver side. Jeg vil få denne øvelsen mer under huden før jeg legger på tyngre vekter 🙂

 
 

Avslutter økten alltid med å gå på tredemøllen 🙂

 
 

Første delmål snart nådd! Det målet skal nås høsten 2019 🙂

MAIOPPDATERING I ORD OG BILDER :)

Mandagskveld, ny uke og nye muligheter. Nå er vi inne i den siste uken av mai måned, og da går vårmåneden over til den første sommermåneden 🙂 Vi har en kjempeherlig årstid ja <3 🙂 Alt blomstrer ute i naturen. Hestehoven synger på siste verset, og fjonene fra blomsten sprer seg med vinden.
 
 
Vi hadde noen dager forrige uke hvor det var kjempefint vær med sol og varme, men det ble grått og overskyet vær på lørdag. De siste dagene har det vært grått vær, og litt vind. Det skulle bli slik noen dager fremover.
 
 
Forrige uke var en travel uke med gjøremål nesten hver kveld. Mandag 20.05.2019 var jeg til fysioterapeuten og jeg trente helkorppsøkt.
 
 
Tirsdag 21.05.2019 var det siste ordinære korøvelse før konserten vi hadde torsdag 23.05.2019, og ting begynte å sitte. Vi begynte øvelsen kl.19.00, og vi var ikke ferdig før kl.23.00. Det ble en lang kveld, men kjempemoro når sangene satt.
 
 
Onsdag 22.05.2019 var mannen min, jeg og en korvennine av oss på en kveldsutflukt til fjæra. Vi tente bål, satt og pratet, koste oss og slappet av til en kjempefin vårkveld <3 🙂 Hadde en kjempekoselig kveld. Som vi koser oss på disse utfluktene våre, og det er ren meditasjon å sitte ved sjøen og høre lydene fra sjøen og sjøfuglene 🙂
 
 
Torsdag 23.05.2019 var det duket for konsert med koret, og temaet var korsanger fra musikaler. Vi i koret møtte opp kl.17.00. Da hadde vi oppvarming og en gjennomkjøring før vi tok imot publikum. Det var så fullt med publikum, og det var kjempegøy 🙂 Når det er så mange publikummere gir det koret kjempemasse energi å synge, og vi gir absolutt alt 🙂 Konserten gikk kjempefint, og vi har fått kjempemasse skryt fra flere av de som hørte på 🙂
 
 
Fredag 24.05.2019 var jeg og trente styrke hos fysioterapeuten, og jeg trente helkroppsøkt. Etter jeg var ferdigtrent hadde jeg time til ortoped. I lengre tid har jeg hatt smerter i tærne, og i april var jeg på røntgen. Det viser seg at storetåa er ut av posisjon og skeiv. Derfor må jeg opereres! Jeg feilbelaster hele foten når jeg går. Ortopeden må løsne på beinet og flytte på det. Etterpå blir det gågips og spesialhæl og krykker i 6-8 uker. Har også artrose i flere av tærne mine. Ortopeden vil følge opp meg. Jeg måtte bare fortsette å trene slik jeg gjør, og ortopeden kommenterte vektnedgangen min siden sist han så meg i 2016 🙂 Han var imponert over jobben jeg hadde gjort!
 
 
Lørdag 25.05.2019 var mannen min og jeg med på en byvandring sammen med flere andre korsangere. Der fikk vi kjennskap til flere av Trondheims veiter. Det var kjempeinteressant, og jeg lærte mye veiter jeg ikke visste om en gang selv om jeg er født og oppvokst i Trondheim. Etter byvandringen var vi og spiste middag på en restaurant. Det var kjempekoselig 🙂
 
 
Søndag 26.05.2019 var mannen min og jeg på besøk til moren min. Tidligere i mai var min mor innlagt på sykehuset pga kraftig luftveisinfeksjon, og det satte allmenntilstanden hennes kraftig tilbake. Hun var på sykehuset i en uke før hun fikk komme tilbake til omsorgsboligen og leiligheten sin.
 
 
I en alder av snart 85 år tapte hun seg på sykehusinnleggelsen, men hun holder på å komme seg opp igjen nå, men det tar tid. Det er ikke bare, bare for en 84 åring å få luftveisinfeksjon. Søsteren min og jeg er kjempeglad for at det gikk bra med henne, og at hun er på bedringens vei.
 
 
Vi koste oss hos min mor, slappet av og satt og pratet.
 
 
I dag var jeg på trening hos fysioterapeuten, og jeg trente fullkropp. Jeg oppdaterte fysioterapeuten om hvordan det gikk til ortopeden, og fysioterapeuten sa jeg måtte gå ned på farten på tredemøllen slik at jeg ikke går skjev foten og får feilbelastninger. Det er bedre at jeg går med et lavere tempo på tredemøllen enn at jeg får feilbelastninger i foten.
 
 
Hvor har mai måned blitt av? Jeg skjønner ikke hvor den har blitt av. Mai måned har vært en kjempeflott måned, og jeg har gjort mye forskjellige gjøremål.
 
 
Nå som juni måned nærmer seg begynner ting å nærme seg sommerferie. Vi har vårt siste medlemsmøte i katteklubben i juni, vi har sommerens siste styremøte i Aby- og somaliringen (raseringen for abyssiner og somali) og vi har sommeravslutning i koret.
 
 
Jeg har avtalt noen spillejobber i sommerferien. Mannen min og jeg kommer til å ta noen dagsutflukter, og vi ser an været for hva vi gjør. Vi skal en tur på hytta til søsteren min og mannen hennes, vi skal på hytta til broren til mannen min og familien og vi skal opp til Namdal for å treffe svigerfamilien min 🙂 Hvis det blir varmt og fint vær her i Trondheim koser vi oss hjemme, og vi finner på sosiale ting med familie og venner. I juli skal vi feire min mors 85 års dag, og det ser vi fram til 🙂
 
 
Søsteren min og jeg må være litt bakvakt for hverandre med tanke på min mor. Ingen av oss kan være bortreist samtidig hvis noe skulle skje. Selv om hun er i trygge hender på omsorgsboligen er det ikke bare for oss å reise bort samtidig.
 
 
Jeg ønsker å dele noen bilder som jeg har tatt i det siste. Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Fikk ordnet neglene mine med påfyll av akryl 🙂

 
 

Bildet ble tatt da vi var på utflukt i fjæra 22.05.2019 🙂

 
 

Det var en kjempefin og vakker kveld 🙂

 
 

Ikke noe er som å se en kveldshimmel med kjempenydelige farger 🙂

 
 

Hestehoven synger på siste verset før blomstene blir til fjon som sprer seg med vinden.

 
 

Det er et kjempenydelig syn å se trærne som blomstrer så frodig, og det dufter nydelig 🙂

 
 

Grønne og frodige trær ved Vår Frues Kirke i Trondheim 🙂

<3 🙂

MIN 17.MAI I ORD OG BILDER :)

Vel overstått 17.mai alle sammen 🙂 Jeg håper alle mine bloggvenner, følgere og blogglesere hadde en kjempefin feiring av Nasjonaldagen i går 🙂
 
 
Vi hadde en kjempefin 17.mai-feiring sammen søsknene våre. Kl.10.30 dro vi på Tiller for å se på barnetoget der. Min niese sin eldste sønn gikk i toget for første gang, og han ønsket at noen kunne komme for å se på ham i toget. Husker jo selv fra jeg gikk på barneskolen hvor moro det var når familie, slekt og venner stod langs ruten der hvor barnetoget gikk og ropte: “Hurra” til meg. Jo flere vi så, jo stoltere ble vi 🙂
 
 
Vi ble med ned på skolen hvor min niese sin sønn går på 17.mai-tilstelning sammen med søsteren min, svogeren min og familien til min niese. Kjøpte oss kaffe og is, og vi støttet skolen med å kjøpe lodd. Det å få se gleden til unger på en dag 17.mai er noe helt spesielt, for det er jo barnas dag 🙂 Vi hadde en kjempekoselig formiddag 🙂
 
 
Om ettermiddagen dro mannen min, en venninne av meg og jeg på besøk til broren til mannen min, kona hans og sønnene deres. Vi grillet og koste ute i hagen deres oss med kaffe og bløtekake 🙂 Hadde en kjempekoselig ettermiddag og kveld 🙂
 
 
Prikken over “i-en” var det kjempefine og nydelige været med sol, blå himmel og over 20 grader 🙂 Været har kjempemasse å si på en dag som 17.mai. Synes synd på ungene hvis været er vått og kaldt med regnvær.
 
 
Vi hadde en kjempekoselig 17.mai, og det er kjempekoselig å være sammen familie, og det fikk vi i går 🙂
 
 
I dag har det vært en avslappende og rolig dag. Det ble en del gåing i går, og i dag har jeg hatt vondt i hælene mine, og jeg har satt med foten høyt.
 
 
Jeg håper dere har hatt en fin 17.mai, og at dere har kost dere? Her får dere se noen bilder som jeg har tatt, og håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

17.mai, og balkongflagget i rødt, hvitt og blått har blitt hengt opp 🙂

 
 

Pyntet med bjøkekvister og flagg ute på verandaen 🙂

 
 

Dette er beviset på en perfekt 17.mai. En 17.mai med sol, blå himmel og grønne blader på grenene 🙂

 
 

17.mai-toget på Tiller ankommer der vi stod og ventet 🙂

 
 

Tillerbyen Skolekorps i 17.mai-toget 🙂 Korpsmusikk hører 17.mai med 🙂

 
 

Det var mye 17.mai-stemte mennesker på skolen, og ungene storkoste seg i solen med is, pølse, loddsalg og fiskedam 🙂 Akkurat det som hører med til en 17.mai 🙂

 
 

Meg selv i hagen i bunaden min, og jeg er kjempeglad i bunaden min 🙂 I år var bunaden for stor. Den hang på hektene i stedet for på kroppen, og den var for stor rundt brystet 🙂

 
 

Hver gang jeg har på meg bunaden min bærer jeg den med stolthet 🙂

NYE BILDER AV GODPUSEJENTA MI HERA TATT AV SKIKKELIG FOTOGRAF :)

13.04 – 14.04.2019 da Trønderkatten arrangerte sin utstilling i Trondheim deltok min Svenske rasekattvenninne Maria Westling på utstilling med sine katter. Maria har kullbror til Elvis, og han heter Elton.
 
 
Sist Maria var i Trondheim på utstilling fotograferte Maria Elvis og Elton sammen, og det var kjempemoro. Maria jobber som fotograf, og hun tar kjempeflotte bilder av dyr, og særlig katter. Det som kjennetegner Maria er at hun tar bilder som uttrykker noe, og hun får frem personligheten til katten hun fotograferer.
 
 
Maria har tatt skikkelige bilder av mine abyssinere (Nadina, Dixie og Elvis), og jeg ønsket skikkelige bilder av Hera. Da er det mye lettere for meg å lage skikkelig header og billedkollage til billedramme som jeg bruker å ha oppe på utstillingsburet.
 
 
På Trønderkatten hadde hun et fotostudio i den ene garderoben i utstillingshallen, og jeg fikk fotografert Hera. Jeg ble kjempefornøyd med bildene hun tok av Hera, og Hera var med på fotograferingen hun selv om hun ikke alltid ville gjøre ting med en gang.
 
 
Jeg anbefaler dere alle å besøke hjemmesiden til Maria her: http://www.wmartphoto.se/
 
 
På hjemmesiden til Maria får dere se de kjempeflotte bildene hun har tatt, og jeg kan med hånden på hjertet skrive under på at Maria tar rørende og flotte bilder som har uttrykk i seg 🙂
 
 
Her får dere se de kjempefine bildene som Maria tok av godpusejenta mi Hera 🙂 Håper dere liker bildene 🙂
 
 

Godpusejenta mi Hera under fotoseansen i fotostudioet hun hadde på Trønderkatten sin utstilling 🙂

 
 

Fotomodellen Hera <3 🙂

 
 

“Se på meg da! Er jeg ikke fin?” <3 🙂

 
 

Godpusejenta Hera <3 🙂

 
 

Første bud når man skal ta fotografbilder av dyr og unger er at man må ha tålmodighet for at de skal bli tillitsfulle. Det er ikke bare lett å ta bilder av en katt hos en fotograf, for plutselig vil katten ned for å undersøke rommet for lukter 🙂 Her er hemmeligheten å bruke katteleker for å fange oppmerksomheten 🙂

 
 

I fotostudioet hadde Maria en trebit som kattene kunne klatre og klore på, og den var kjempepopulær til kattene 🙂

 
 

Hera poserer oppe på trebiten 🙂

 
 

Hera undersøker trebiten til Maria 🙂

 
 

Bilde av Hera og meg sammen 🙂