HUFF DA STAKKARS LISTHAUG SOM ER ET “STAKKARS” OFFER…. OFFERROLLEN KLER INGEN

De siste dagene har det stormet i Norsk politikk. Det var ene og alene Sylvi Listhaug som begynte det hele. Sylvi Listhaug beskyldte offentlig på facebook AP (Arbeiderpartiet) for å “sette terroristers rettigheter for nasjonens sikkerhet” Kilde: https://www.dagsavisen.no/innenriks/slik-skapte-frp-statsrad-sylvi-listhaug-krise-for-solberg-regjeringen-1.1117388 Uttalelsen fra Listhaug skjedde samme dag som filmen om Utøya hadde premiere på kino!

Listhaug sine uttalelser vekker naturlig nok kraftige reaksjoner. Ikke bare ovenfor politikere, men også Nordmenn flest!

Lørdag 10.03.2018 går AP-leder Jonas Gahr Støre ut hvor han ber Statsminister Erna Solberg komme på banen. Statsministeren tok ikke selvkritikk, og etter mitt syn har statsminister Erna Solberg holdt seg feig gjennom hele denne saken! 

Frp-leder og statsråd Siv Jensen tar Listhaug i forsvar, og hun kaller det hele «en diskusjon om ord». Frp beskylder Ap for å piske opp terrordebatten og mener Ap selv er skyld i koblingen til 22. juli-terroren. Støre mener Listhaug bidrar til Ap-hat. Kilde: https://www.dagsavisen.no/innenriks/slik-skapte-frp-statsrad-sylvi-listhaug-krise-for-solberg-regjeringen-1.1117388

Tirsdag 13.03.2018 kommer Høyres nestleder og statsråd Jan Tore Sanner på banen, og han kaller Listhaug sitt språkbruk uakseptabel! KrF krever at regjeringen beklager i Stortinget. Listhaug på sin side nekter å la seg intervjue, men Listhaug fjerner ikke den omstridte facebookposten. 

Onsdag 14.03.2018 fjerner Listhaug den omstridte facebookposten. Rødt fremmer mistillitsforslag mot Listhaug. DN melder at Erna Solberg ba Sylvi Listhaug om å fjerne bildet allerede lørdag 10.03.2018 uten at Listhaug lyttet! 

Torsdag 15.03.2018 kommer det frem at det er et klart flertall for et SV-forslag om å vedta sterk kritikk av Listhaug. Statsminister Erna Solberg sier at Sylvi Listhaug vil komme til Stortinget for å beklage. Statsråden Jan Tore Sanner kommer også til Stortinget, og han gjentar også regjeringens unnskyldning. På Stortingen i løpet av formiddagen klarer ikke Sylvi Listhaug unnskylde for at saken på en måte opposisjonen finner troverdig. Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre varsler at de støtter Rødt sitt mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. 

Fredag 16.03.2018 gjør Senterpartiet det klart at de vil støtte mistillitsforslaget. KrF kommer ikke med noen konklusjon, men varsler om et ekstraordinært landsstyremøte mandag 19.03.2018. 

Erna Solberg bekrefter at hun fremdeles har tillit til Sylvi Listhaug. Sylvi Listhaug arrangerte et pressetreff i Justisdepartementet hvor hun viste fram en mengde blomsterbuketter som ble sendt til henne fra støttespillere. Samtidig nektet hun å svare på kritiske spørsmål, og hun nektet adgang til journalister som ikke ville føye seg. Det ble klart at innvandringsfiendtlige facebookgrupper var bidragsytere i blomsteraksjonen! 

Søndag 18.03.2018 kom det frem at Erna Solberg ville stille kabinettspørsmål ved å true med å gå av dersom det ble flertall i Stortinget for mistillitsforslaget mot Listhaug. 

Mandag 19.03.2018 vedtok KrF at de også hadde mistillit mot Sylvi Listhaug. Dermed var det flertall til mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug. 

I dag 20..03.2018 var de fleste av oss Nordmenn spente på hva som kom til å bli utfallet av dette. Sylvi Listhaug valgte å trekke seg fra posten sin som justisminister i regjeringen. Det var det klokeste hun kunne ha gjort, for de færreste på Stortinget hadde tillit til Sylvi Listhaug etter hennes utspill på facebook. 

Jeg reagerte kraftig på det Sylvi Listhaug sa i sin avskjedstale. Talen var preget hat mot Jonas Gahr Støre, og hun kunne spart seg en del av de uttalelsene sine som hun kom med! 

I nyhetene på Dagsrevyen nå nettopp uttalte Sylvi Listhaug at hun slett ikke kommer til å sitte stille å se på, og hun kommer til å gjøre alt for at Jonas Gahr Støre ikke skal få bli statsminister. Hun uttalte at Jonas Garh Støre ikke er egnet til å være statsminister! En politiker som Sylvi Listhaug burde være svært forsiktig gå til personangrep mot andre politikere! 

Listhaug sin posting på facebook var usmakelig, og særlig i kraft av den ministerposten hun hadde som justisminister.

Så kommer man til spørsmålet om regjeringsmedlemmer ikke skal få poste ting på facebook. Når er de privatpersoner og når er det offentlige personer?

Regjeringsmedlemmer som sitter i regjering er etter mitt syn ikke privatpersoner i likhet med deg og meg. De har privatliv de også, og det har de krav på. Selvfølgelig vil deres postinger på facebook bli lagt merke til hvis de skriver eller poster noe som er kontroversielt. En kontroversiell ytring skrevet offentlig på facebook skrevet av en justisminister er absolutt ikke forenelig i kraft av hans/hennes verv som minister! 

Sylvi Listhaug selv mente at ytringsfriheten hennes var kneblet. Ytringsfriheten til Listhaug ble slett ikke kneblet. Politikere og også privatpersoner reagerte kraftig på det som Listhaug publiserte på facebook, og både politikere og privatpersoner sa fra hva de mente om Listhaug sitt utspill! Det er ikke og har aldri vært det å kneble noen ytringsfrihet! Akkurat det handler om å si fra hva som forventes av en politiker, og i hvert fall en justisminister! 

Det verste midt opp i det hele er at Sylvi Listhaug tar på seg en stakkarslig offerrolle, og hun legger skylden på andre! Her viser Listhaug en arroganse ut av en annen verden! 

Erna Solbereg har i mine øyne vist seg som en feig leder. Hun burde ha kommet på banen mye tidligere, og sagt klart i fra til Listhaug at postingen på facebook ikke var forenelig med ministerposten som Sylvi Listhaug hadde som justisminister! 

Perosnlig har jeg aldri hatt sansen for FrP, og den ble ytterlige svekket for meg personlig!

 

Bildet lånt fra denne nettsiden: https://www.dagsavisen.no/innenriks/slik-skapte-frp-statsrad-sylvi-listhaug-krise-for-solberg-regjeringen-1.1117388 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#listhaug #regjering #ytringsfrihet #listhaugbråket #politikk #uttalelserpåfacebook #justisminister

 

 

 

 

 

 

KATTUNGETRIOEN 6-UKER GAMLE, OG NYE KATTUNGEBILDER OG OPPDATERING OM KATTUNGENE <3 :)

Fredag 16.03.2018 var kattungetrioen i H-kullet til Nadina  6 uker gamle <3 <3 <3 🙂 Den alderen kattungene er i nå er en kjempeherlig og morsom alder hvor de lærer og utforsker nye ting hver eneste dag 🙂 Nettopp den nysgjerrigheten er kjempeherlig å være vitne til <3 🙂 

Alle tre kattungene har nå lært seg det å gå på kattetoalettet, og nå spiser alle tre kattungevåtfòr fra fat.

Fremdeles må jeg følge med at de faktisk spiser, og jeg veier guttene (Helios og Hammurabi) to ganger pr. dag i et par uker til før jeg er 100% sikker på at spisingen går som det skal. Jeg veier Hera innimellom som stikkrprøve for å se om hun legger på seg, og det gjør til gangs 🙂 

Kattungene er mye mer i aktivitet nå enn de 3-4 første ukene. De 3-4 første ukene drakk de kun morsmelk, og morsmelken gjorde til at de vokste og fikk muskler. Etter fylte 4 uker er fremdeles morsmelken viktig, men nå er også normal kattemat viktig for dem. De trenger tyngre mat som gjør at de blir mette lengre. 

Når kattungene kun drikker morsmelk slikker kattemammaen i seg urin og avføring. Det er fra naturens side fordi sporene skal skjules for rovdyr. I det kattungene begynner med normal kattemat vil kattemammaen stoppe med å slikke i seg avføring og urin. Da må kattungene klare å gå på kattetoalettet selv. Kattungene har vært kjempeflinke til å gå i kattetoalettet. Den første avføringen de hadde var vel mer som en “Ut av kroppen opplevelse” for kattungene 🙂 De så slik ut i hvert fall. He, he, he 🙂 

Nadina jobber med at kattungene sine skal bli mer selvstendig for hver dag som går. Hun kommer inn på stuen for å være sammen oss. Hører hun kattungene pipe er hun fort tilbake til kattungebingen for å sjekke om hvordan kattungene hennes har det. Det hender også ofte at Nadina legger seg utenfor litt på avstand fra kattungene, men hun har alltid oversikt over hva som skjer med kattungene. Kattungene skal jo bli selvstendige, og det blir de dag for dag <3 🙂 

Jeg elsker personligheten til kattungene <3 🙂 Hammurabi er den som alltid kommer først i møte med oss for å få komme opp av kattungebingen. Når han får komme opp maler han høyt, og han får ikke nok med kos <3 🙂 Når han koser elsker han å gjemme seg inni håret, og han elsker å tulle med håret 🙂 Godpusegutten <3 🙂 

Hera er det som følger hakk i hæl med Hammurabi for å komme opp i armene våre. Hun setter også på malingen, og hun maler høylydt. Hera elsker å kose med skjegget til matfar, og hun er den som stanger med hodet sitt når hun koser <3 🙂 Godpusejenta <3 🙂 

Helios er nok den roligste av kattungene. Han kommer også hakk i hæl med Hammurabi og Hera for å få komme opp for å få kos <3 🙂 Helios maler høyt når han får kos 🙂 Han elsker å ligge på ryggen når han får kos <3 🙂 Godpusegutten <3 🙂 

Det er full fart på kattungene med lek, lekeslossing, jaging, løpe etter hvereandre, hoppe m.m. fra morgen til kveld avbrutt av soving. De har et kjempehøyt aktivitetsnivå ja!

Inne i fødekassen har jeg en hule eller det som opprinnelig har blitt brukt til fødekasse. I går klarte Hera å knekke koden for hvordan hun kunne komme seg opp på toppen av fødekassen 🙂 Hun var så stolt, og hun triumferte ovenfor Helios og Hammurabi 🙂 Hammurabi på sin side prøvde også å komme seg opp, men klarte ikke å knekke koden. Sann mine ord! Hammurabi kommer til å klare det om noen få dager 🙂 

Det er forskjellene på personligheten til kattungene jeg elsker og verdsetter med kattungene <3 🙂 De som tror at en katt bare er en katt tar fullstendig feil! Det er det slett ikke! Tenker bare på kattungene til Nadina nå, og hvor forskjellige de tre er <3 🙂

Jeg får ikke sagt det nok, men når jeg ser kattungetrioen blir jeg fylt med kjærlighet og varme i hjertet mitt <3 🙂 Det er som en varm følelse som brer seg i hele kroppen, og det å ha kattunger er rett og slett en kjempestor gave man får lov til å oppleve <3 🙂 

Jeg ønsker å dele noen nye 6-ukers bilder som jeg tok fredag 16.03.2018, og jeg håper dere liker bildene jeg har tatt 🙂 

 

(N) Hakrilas Helios 6 uker gammel <3 🙂 

 

Godpusegutten Helios <3 🙂 

 

(N) Hakrilas Hammurabi 6 uker <3 🙂 

 

Godpusegutten Hammurabi <3 🙂 

 

(N) Hakrilas Hera 6 uker <3 🙂 

 

Godpusejenta Hera <3 🙂 

 

Mamma Nadina i ivrig lek med fjærleken <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #abyssinerkull #6uker #hakrilasabyssineroppdrett #hera #hammurabi #helios #h-kullet #katter #kattunger #oppdatering #omkattungene #bilder 

 

 

 

SKJØNNER FINT LITE HER, MEN TUSEN HJERTELIG TAKK TIL DEG SOM HAR SENDT MEG DENNE GAVEN I POSTEN :)

Det er ikke hver dag jeg kommer hjem og åpner postkassen, og i postkassen finner jeg en liten pakke med mitt navn på konvolutten.

Jeg åpner konvolutten, og i den er det to kjempesøte og fine teskjeer med kattmønster på <3 🙂 Blir overrasket at noen vil gi meg en slik overraskelse sånn helt ut av det blå, og jeg kjenner jeg blir kjemperørt 🙂 

Tanken på hvem som kan være avsender av overraskelsen begynner å kverne i hodet mitt, men det viser seg at 3 av de jeg mistenker for å ha bestilt teskjeene faktisk er uskyldig 🙂 De skjønner like lite som meg. 

 

Disse kjempefine teskjeene dukket opp i postkassen min i går 🙂 

 

Avsenderen ser ut som er i Kina. På konvolutten står det et mobilnummer, og ved nærmere googlesøk viser mobilnummeret seg å være til et rammeverksted på Gjøvik av alle ting.

I dag ringte jeg mobilnummeret for å høre om de hadde bestilt disse skjeene, for jeg tenkte at det går jo an at det skjer en feil. Den ansatte på rammeverkstedet på Gjøvik sa at de hadde ikke bestilt slike skjeer. Der var man like langt, og fremdeles skjønner jeg ikke hvem som har gitt meg overraskelsen. 

Jeg bestiller aldri varer på nettet fra utlandet! Aldri! Jeg har over hodet ikke bestilt disse teskjeene. Det eneste jeg bestiller på nett er treningsting fra tights.no, og de hører hjemme i Oslo. Så meg er det ikke! Det er 100% fakta! 

Når jeg får en slik overraskelse i posten vil jeg jo gjerne takke den/de som har sendt meg de kjempefine teskjeene, og det er jo normal høflighet.

Jeg ble i hvert fall kjempeglad og overrasket over å motta den kjempefine overraskelsen jeg fikk, og teskjeene var kjempefine og søte <3 🙂 Tusen takk til den/de som har sendt meg teskjeene 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#overrasklse #teeskjeer #kattemønster #pakkeiposten #bilder #pakke #forundret

KATTUNGETRIOEN VOKSER, OG DE ER KJEMPEHERLIGE <3 :) NYE 5-UKERSBILDER AV KATTUNGETRIOEN :)

Som ukene flyr! Jeg skjønner ikke hvor ukene blir av, og jeg nyter hver eneste dag med kattungene i huset <3 🙂 De ukene vi oppdretterne får æren av å ha kattungene i huset må bare nytes for fullt <3 🙂 

Hver eneste gang jeg ser på kattungene og kattemamma Nadina, koser meg kattungene og kattungene maler av lykke, blir hjertet mitt fylt med kjærlighet og varme, og den følelsen gir en innvendig varme som er vanskelig å beskrive <3 🙂 Følelsen må bare oppleves <3 🙂 

Fredag 09.03.2018 ble H-kullet til Nadina (Helios, Hammurabi og Hera) 5 uker gamle. Hera spiser kattungevåtfòr, og hun går også på kattetoalettet. Hammurabi og Helios blir også matet med kattungevåtfòr. Begge guttene spiser det. Helios spiser kattungevåtfòret fra teskjeen, og jeg tror nok at han kommer til å forsyne seg fra fatet i løpet av denne uken. Hammuarbi spiser kattungevåtforet fra fingeren, men jeg tror også han kommer til å spise kattungevåtforet fra fatet i løpet av 1-2 ukers tid. Jeg husker de fire kattungene i “Julekullet”. Tror jeg brukte 3 uker på å få de til å forstå at det var nøyaktig den samme maten på fingeren som det var på fatet, men maten på fingeren smakte jo mye bedre 🙂 

I helgen som var fikk mannen min satt opp den store kattungebingen. Det var på høy tid. Den kattungebingen er 1,20 m x 1,20 m, og den er kjempestor!

Der har kattungene kjempebra tumle og lekeplass. De har to kattedo, skåler med tøfffòr, en skål med våtfòr, vannskål og en hule hvor de kan ligge og slappe av i. I den hulen har jeg myke pledd slik at de har det varmt og lunt. Den hulen bruker de mye 🙂 I selve bingen har jeg også lagt ut noen pledd slik at de får det litt lunt og godt. Kattungene og kattemamma Nadina elsker den nye katteungebingen sin, og de synes det er kjempegøy å ha godt med tumle- og lekeplass 🙂

Den første kvelden etter kattemamma og kattungene hadde flyttet over i den nye kattungebingen måtte kattemamma Nadina oppdra ungene sine litt hardere. Nadina gjorde som hun alltid har gjort, hun bet av værhårene på kattungene sine. Det gjør en kattemamma med kattungene sine slik at de skal holde seg i nærheten av kattemammen sin. Alle tre kattungene til Nadina er ribbet for alt som heter værhår, og det er bare stubber og pigger igjen 🙂 

Hvis kattemamma Nadina er av den oppfatning at kattungene er for viltre av seg, og at Nadina ønsker at kattungene skal roe seg ned, slikker hun kattungene nokså hard. Hvis kattungene protesterer ved å fekte med labbene etter henne setter hun dem på plass litt forsiktig. Hører de ikke etter blir hun litt hardere mot dem, og da minker det værhår på den kattungen som blir oppdratt. Det ser hardt og brutalt ut, og jeg husker jeg syntes det var litt ekkelt å se på da jeg hadde A-kullet og “Julekullet”. Nå gjør det meg ikke noe å se på, for jeg ser at kattungene skjønner at de har tøyd strikken til mammen sin litt for langt 🙂 

Denne oppdragelsen til kattemamma har i hvert fall Nadina begynt med når de er ca.4-5 uker gamle. Det er da kattungene blir mer aktive, og mer utforskende til omgivelsene. 

Nå er kattungene i en kjempeherlig og morsom alder 🙂 Jeg ler godt av de småklovnene mine. Man kan sammenlikne dem med et menneskebarn på 2-3 år. De holder på å lære seg å spise selv og de holder på å lære seg å bruke kattetoalettet 🙂 Det første de gjør når vi kommer inn på rommet for å slå på lyset om morgenen er at de står på baklabbene, og de strekker seg så lang langs kanten på kattungebingen. Da vil de opp i armene våre for å få kos. Vi må bare ikke prøve oss for å etterlate en kattunge igjen i kattungebingen, for da pipier kattungen av ensomhet. Passer på å ta kattungene opp for å kose med dem mange ganger for dagen, og det er kjempeherlig <3 🙂 Alle tre kattungene maler kjempehøyt <3 🙂 Når jeg får kose med dem slik blir jeg rett og slett varm innvendig av kjærlighet og lykke <3 🙂 

Kattungene har det kjempegøy med hverandre. De lekesloss og tuller rundt. Slik kan de holde på lenge, men plutselig er det som en lysbryter som blir slått av, og kattungene sovner. Av og til blir de slitne av seg selv, og trekker seg tilbake for å sove, og av og til er det mamma Nadina som må roe dem ned. Nadina legger seg sammen dem, og koser seg kjempemasse med ungene sine <3 🙂 

Jeg må med hånden på hjertet si at jeg storkoser meg hver eneste dag med kattungetrioen til Nadina <3 🙂 Føler meg rett og slett privilegert som abyssineroppdretter som får oppleve og å ha kattungene hjemme hos oss frem til de er 14-16 uker gamle <3 🙂 Jeg får følge med på utviklingen deres fra fødsel og frem til de skal flytte. De første dagene og ukene skjer det en utvikling fra dag til dag, men når kattungene er 4-5 uker skjer det utvikling på alle områder uke for uke. Fremover nå skal kattungene lære seg å bli selvstendige, de skal lære seg å jakte, de skal lære seg sosiale spilleregler katter i mellom, de skal lære hvordan de skal forholde seg til andre katter, de skal lære seg å underkaste seg en annen katt hvis de har gått litt over streken, de skal lære seg å bli sosiale mot mennesker og de skal lære seg at vi mennesker er deres undersåtter eller slaver 🙂 

Det jeg synes er fasinerende, er når kattungene nokså tidlig viser at de har hver sin forskjellige kjempeherlige personlighet <3 🙂 I et hvert kull har du en leder, du har en som er helt vill og du har en som er rolig. Blant kattungetrioen til Nadina er det Hera som er sjefen, Hammurabi er den som er uredd og oppfinnsom og Helios den som er ettertenksom og mer rolig av seg. 

Som dere sikkert skjønner er jeg kjempeglad for kattungene i H-kullet til Nadina, og jeg elsker dem alle tre <3 🙂 Ikke minst elsker jeg mamma Nadina som er en kjempeflink og trygg kattungemamma for ungene sine <3 🙂 

Fredag 09.03.2018 tok jeg nye ukesbilder, og da var det til for 5-ukers fotoshoot 🙂 Jeg håper dere liker bildene mine 🙂 

 

Mamma Nadina koser seg sammen ungene sine i fødekassen <3 🙂 Den kattungene som ligger på ryggen er Hammurabi <3 🙂 

 

(N) Hakrilas Hammurabi 5 uker gammel <3 🙂 

 

Godpusegutten Hammurabi <3 🙂 

 

(N) Hakrilas Helios 5 uker gammel <3 🙂 

 

Godpusegutten Helios <3 🙂 

 

(N) Hakrilas Hera 5 uker gammel <3 🙂 

 

Godpusejenta Hera <3 🙂 

 

Godpusejenta og supermamma Nadina slapper av og tar en pust i bakken <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #abyssineroppdrett #rasekatter #katter #kattunger #abyssinerkull #kattungekull #oppdatering #omkattungene #bilder 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ABYSSINERNURKENE 4 UKER GAMLE, OG NYE BILDER AV KATTUNGENE <3 :)

Dagene går i ett her hjemme, men slik er det når man er i “ammetåka” 🙂 Det er en kjempeherlig form for “ammetåke” i hvert fall 🙂 

Fredag 02.03.2018 ble kattungene til Nadina (Hera, Hammurabi og Helios) 4 uker gamle. De er rett og slett kjempeherlige alle tre <3 <3 <3 🙂 Jeg har aldri hatt ett kull som har vært så tillitsfull mot mennesker så tidlig, men det er trekløveret 🙂

Det første de gjør når vi kommer inn på kattungerommet om morgenen er at de står og strekker seg på to langs kanten på kattungebingen, og vi ser tre små munner som gaper og piper i kor <3 <3 <3 🙂 De vil opp i armene våre for å få morgenkos <3 🙂 Når vi tar dem opp maler de kjempehøyt alle tre <3 🙂 Hver eneste gang vi kommer inn på kattungerommet kommer de pilende til kanten av kattungebingen for å få komme opp for å få kos <3 🙂 

Siden Nadina ikke har så mye melk, må vi fremdeles støttefore kattungene med melk 4-5 ganger om dagen (morgen, formiddagen, ettermiddagen, tidlig kveld og før vi legger oss). Det har vi gjort siden kattungene noen dager gamle da Nadina ble sjaber pga infeksjonen i magen pga tråden som hun ble sydd med. 

Hele tiden har Nadina forstått at vi ønsker å hjelpe kattungene hennes, og arbeidsfordelingen har vært kjempebra. Matingen er det vi som har tatt oss av, og rumpestell og vask har vært Nadina sin oppgave. Helt grei arbeidsfordeling 🙂 

På fredag 02.03.2018 prøvde jeg å gi Hera oppbløtt babyvåtfòr fra Royal Canin, og det gikk ned på høykant. Hera er kjempeflink å spise våtfòret 🙂 

Gutta boys (Hammurabi og Helios) vil heller ha melk. Babyvåtfòr ble ikke populært mottatt av smågutta. Derfor måtte jeg heller gi dem babygrøt i stedet for å venne dem til fast føde. Det falt mer i smak ja 🙂 

Flere av mine rasekattvenner gir sine 4-5 ukers kattunger babygrøt når de skal introdusere kattungene sine for fast føde. Jeg bruker babygrøten med mais og banan i, og sper den ut med kattungemorsmelkeerstatning og yoghurt naturell (bra for tarmfunksjonen). 

Vekta øker på alle tre. Hera er over 500 gram. Helios over 400 gram, og Hammurabi passerer vel 400 gram imorgen 🙂 

Nå har den sosiale treningen kattungene imellom begynt for alvor. Kattungene herjer, løper rundt i kattungebingen og lekesloss med hverandre. De må lære seg hvor grensen går, og de må overgi seg ved å legge seg ned på siden eller ryggen å vise magen. Nettopp denne sosialiseringen er kjempeviktig for kattungene.

Mamma Nadina tar seg lengre pauser fra kattungene sine. Det er fordi kattungene skal bli selvstendige. Da kommer Nadina inn på stuen til oss for å være sammen oss, Dixie og Elvis. Etter en stund går Nadina tilbake på kattungerommet, og hun hopper opp i kattungebingen for å roe ned kattungene sine ned. Når Nadina skal roe ned kattungene sine slikker hun dem og vasker dem grundig. Slikkingen er massasje for kattungene. 

Jeg skal innrømme at det har vært noen 4 tøffe uker, og tanken om å gi opp katteoppdrettet har streifet meg når det var som tøffest. Slik har de aller fleste oppdrettere det når en opplever ting som ikke går etter boken, og uforutsette ting skjer.

Når kattungene har blitt 4-5 uker, og ting begynner å gå av seg selv ser en hvor mye verd alt strevet og all jobbingen er, fordi da ser en resultatet i trygge, tillitsfulle, hengivne, kjælne kattunger som elsker mennesker og en ser en overlykkelig kattungemamma som elsker ungene sine for alt i verden <3 🙂 

Jeg føler meg kjempetakknemling for at jeg er omgitt av kjempeflotte og omtenksomme rasekattvenner, og jeg blir kjemperørt når jeg tenker på råd, veiledning og til og med hjelp jeg har fått fra dem. En rasekattvenninne av meg (som jobber rett i nærheten av der vi bor) kom hjem til oss 3 ganger om dagen den første 1 1/2 for å hjelpe meg med å støttemate Hammurabi og Hera med sprøyte.

Jeg prøvde å mate med sprøyten, men jeg fikk ikke til å vri håndleddet mitt i rett posisjon, og jeg skalv når jeg skulle trykke på sprøytestempelet. Grunnen til at jeg skalv var at jeg fikk store smerter i håndleddet når jeg måtte vri på leddet. Da  ble vi fort enige om at hun gav melken med sprøyten og jeg med tåteflasken siden jeg behersket den. Rasekattvenninnen min kunne ikke teknikken med tåteflakse. 

Da kattungene ble 2 uker gamle overtok mannen min med å mate Hammurabi og Hera med sprøyte, mens jeg fortsatte med å mate tåteflaske, og det har fungert kjempebra 🙂 

Bare tanken på hvor mange som har brydd seg, gitt meg støtte, oppmuntring og gode råd er kjemperørende, og jeg skulle ønske av dypet av mitt hjerte at alle kunne få oppleve slike kjempeflotte mennesker i livene sine <3 🙂 Jeg vet med 100% sikkerhet at jeg også mer enn gjerne vil hjelpe mine rasekattvenner hvis de skulle trenge hjelp fra meg <3 🙂 

Fredag 02.03.2018 ble som sagt kattungetrioen (Hammurabi, Helios og Hera) 4 uker gamle, og jeg tok nye 4-ukers bilder av trekløveret 🙂 Jeg har lyst til å dele bilene med dere, og håper dere liker dem 🙂 

 

(N) Hakrilas Hammurabi 4 uker gammel <3 🙂 Farge: Viltfarget

 

Godpusegutten og kosepusen Hammurabi <3 🙂 

 

(N) Hakrilas Helios 4 uker gammel <3 🙂 Farge: Sorrel (rød)

 

Godpusegutten og kosepusen Helios <3 🙂 

 

(N) Hakrilas Hera 4 uker gammel <3 🙂 Farge: Viltfarget

 

Godpusejenta og kosepusen Hera <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #abyssineroppdrett #rasekatter #rasekattoppdrett #h-kull #hakrilas #katter #kattunger #bilder #oppdatering #omkattungene 

 

 

 

 

 

 

 

HVIS DETTE ER GJORT MED VITEN OG VILJE HÅPER JEG AT KARMA SLÅR TILBAKE MER ENN DET DOBBELTE DIN DYREPLAGER!

Bildet lån fra denne nettsiden på facebook: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1613328545429719&id=149180621844526

 

Det mener jeg, og det til gangs! Helst i dobbel forstand!

Hva slags menneske er det som setter et reisebur med 4 katter på en bussholdeplass i minus 12 til minus 14 grader? Jeg bare spør.

Finner ingen unnskyldning på en slik ondskapsfull ugjerning! Ingen normale og oppegående dyreeiere setter et reisebur med 4 katter på en bussholdeplass en sprengkald vinternatt! Ingen! Det er over min fatteevne at noen kan finne på å gjøre noe slikt! Jeg får vondt langt inni hjerteroten bare ved tanken, og jeg  blir fysisk uvel når jeg leser om slikt. Ble så lei meg at tårene mine trillet ned kinnene 🙁 Stakkars katter <3 <3 <3 <3 🙁 

Det første som slår meg når jeg leser at alle kattene har øremidd er at vedkommende som er eier av kattene ikke har vært til veterinæren på en stund, og det det skremmer meg. Nettopp det sier så mye om hvilken uansvarlig katteier man har med å gjøre!

Jeg nekter å tro at kattene “tilfeldig” har blitt gjenglemt på denne bussholdeplassen. Det tror jeg med 100% sikkerhet man kan utelukke. Reiseburet med kattene har nok med viten og vilje blitt satt der slik at den ondskapsfulle og egoistiske katteieren kunne kvitte seg med kattene 🙁 Tanken gjør meg opprørt, fly hakke forbanna og sint! En slik type sak er regelrett utilgivelig i mine øyne! Vedkommende burde blitt fradømt retten til å ha dyr for godt! 

Hvis det viser seg at kattene ble satt i reiseburet på bussholdeplassen med viten og vilje så er det en grusom, hatefull, forferdelig og ondskapsfull handling! Slike mennesker må være totalt blottet for alt som heter samvittighet og følelser, og jeg tørr å gå så langt å si at slike ondskapsfulle dyreeiere er psykopater! De har i hvert fall store personlige problemer. Hvis de kan gjøre noe så ondskapsfullt med et forsvarsløs og stakkars dyr, er ikke veien lang for at de kan gjøre noe med andre mennesker også! 

Vedkommende som gjorde dette mot kattene burde fått smake samme medisin! Jeg håper også at karma slår kraftig tilbake til vedkommende som gjorde dette, og det dobbelt opp! 

Hvis det er noen jeg aldri kommer til å tilgi, er det de som ikke tar ansvar for dyrene sine, de som mishandler stakkars forsvarsløse dyr og mobbere! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#dyremishandling #katterfunnetibusskur #dyrebeskyttelsen #hjertesukk #katter #dyrevern #oppgitt #ondskap