FOTOUTFORDRING PÅ BLOGGEN TIL SOLVIWAR – TEMA: “VINTER-WONDERLAND” :)

Bloggeren Solviwar har en fotoutfordring på bloggen sin med ulike temaer. Her kan dere gå inn for å se de ulike temaene: http://solviwar.blogg.no/1516523739_ukens_fotoutfordring.html

Selv har jeg valgt temaet “Vinter – Wonderland ” på mine bilder som jeg deler med dere, og håper på at dere liker bildene mine 🙂 

 

Dette bildet tok jeg fra togvinduet 06.02.2015 da jeg var på tur til Oslo 🙂 Bildet er tatt på Dombås. 

 

Bildet ble tatt fra toget 06.02.2015, og viser et vinterkledd landskap ved Mjøsa 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#solviwar #foto #bilder #vinter #wonderland #fotoutfordring 

 

 

LES DETTE BLOGGINNLEGGET SOM STINE JENSEN HAR SKREVET! ER DU ET GODT FORBILDE FOR BARN OG UNGDOMMER?

Til orientering vil jeg si klart ifra med en gang at dette innlegget som jeg skriver nå skriver nå er skrevet på generelt grunnlag! Blogginnelgget er ikke, og da mener jeg ikke rettet mot noen spesielle bloggere men absolutt alle bloggere i alle aldre fra 18 år og oppover, toppbloggere og ikke toppbloggere! 

Dersom noen bloggere føler seg provosert, eller tror at blogginnlegget handler om seg selv får bare tro det, men de tar fullstendig feil! Blogginnlegget er heller ikke skrevet for å mobbe andre bloggere!

Mitt blogginnlegg skriver jeg fordi jeg som voksen blogger engasjerer meg i kampen mot dette sykelige jaget etter det perfekte utseendet når så mange benytter seg av kosmetiske behandlinger som å ta botox, restylane, ta juviderm eller at en plastisk operasjon som f.eks. å legge inn silikon i baken, operere nesen sin og ta silikon i brystene sine.

Plastiske operasjoner og kosmetiske behandlinger var noe som hørte “Hollywoodstjernene” til på 80-tallet. Vi som var ungdommer på 80-tallet stilte oss et spørsmålstegn hvorfor skuespilleren Linda Evans som spilte i serien Dynastiet kunne være så vakker i godt voksen alder.

Dessverre har denne trenden som hørte til “Hollywoodstjernene” også blitt en vanlig del av vårt samfunn 🙁 Det er kjempetrist at kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner har blitt så “normalt” i dagens samfunn 🙁 Vi er i ferd med å ende opp i et samfunn hvor rynker er bannlyst, hvor store lepper er “fint”, hvor man skal ha stor rumpe og store pupper. Dette er og blir så langt fra det naturlige som det går an å komme!

Vi er på vei til å bli et tvers igjennom falskt samfunn hvor det som faktisk er og blir normalt og vakkert utseende hos en jente/dame gutt/mann blir erstattet med falsk og unaturlig utseende! 

Vi er mange motstandere av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi som har fått nok av denne “normaliseringen”! 

Jeg har sagt det før, og sier det igjen har ansvar for å være gode rollemodeller for den oppvoksende generasjon, og det er foreldre og vi signifikante (viktige) andre rundt en unge og tenåringer som kan være med å snu denne falske trenden som har inntatt samfunnet vårt når det gjelder jaget etter det perfekte utseendet med å ta en kosmetisk behandling eller en  plastisk operasjon. 

Jeg anbefaler alle sammen å lese dette kjempeflotte blogginnlegget som Stine Jensen har skrevet: 

http://mrsjensen.blogg.no/1517058372_restylane_og_et_par_plastiske_operasjoner_senere.html

Innlegget til Stine Jensen beskriver ren og skjær fakta! Se for deg en datter gjennom de ulike aldrene som observerer moren sin. Denne datteren observerer hvilke signaler moren sender ut og handlinger som moren gjør. 

Etter du har lest det kjempeflotte blogginnlegget til Stine Jensen, vil du bli som denne mammaen at du er et dårlig forbilde for dine unger? Mener du fortsatt at voksne ikke har ansvar for hva slags signaler vi sender ut til unger og tenåringer? 

Husk det er i hjemmet ungene lærer de grunnleggende verdiene, at ungene lærer seg holdninger til ting rundt seg og at unger utvikler selvtillit og trygghet på seg selv! Dette lærer de av sine foreldre, sine søsken, besteforeldre, tanter og onkler.

Ungene begynner så i barnehage, på skole og med ulike fritidssysler. Der møter de flere voksne som skal være gode rollemodeller for ungene. 

Slik fortsetter denne sirkelen av viktige rollemodeller og utvides. Når ungene blir gamle nok til å være på sosiale medier som instagram, blogg, facebook osv vil de også møte voksne i alderen 25 år og oppover. De voksne på sosiale medier bør og skal være seg ansvaret bevisst for hvilke signaler de sender ut når det gjelder kroppspress og blogging om det perfekte utseende om kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner! Voksne på sosiale medier skal og bør være gode forbilder når det gjelder å tenke over hva slags verdier de sender ut til tenåringer! De som ikke forstår det er ikke gode rollemodeller og forbilder, men noen store egoister i mine øyne! 

 

Bildet lånt her: http://www.elmundo.es/blogs/elmundo/happyfm/2013/06/07/kim-kardashian-nuevas-operaciones.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#voksne #goderollemodeller #voksnegodeforbilder #voksnegodeverdier #voksnespåvirkningskraft #kosmetiskbehandling #plastiskeoperasjoner

 

 

 

 

FOTOUTFORDRING PÅ BLOGGEN TIL SOLVIWAR – TEMA “SOLNEDGANG” :)

Bloggeren Solviwar har en fotoutfordring på bloggen sin med ulike temaer. Her kan dere gå inn for å se de ulike temaene: http://solviwar.blogg.no/1516523739_ukens_fotoutfordring.html

Selv har jeg valgt temaet “Solnedgang” på mine bilder som jeg deler med dere, og håper på at dere liker bildene mine 🙂 

 

Solnedgang i Korsvika en kjempefin julikveld 2015 🙂 

 

Kjempefin solnedgang over Fosenfjellene en kjempefin augustkveld 2016 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#foto #bilder #utfordring #fotoutfordring #solnedgang 

KJEMPEKOSELIG DA “TROFASTE LESER” AT DU MENER JEG HAR STYGGE KLÆR!

Denne printscreenbildet mottok jeg fra en kjempegod bloggvenn som forstod at denne feige “anonyme trofaste leseren” sin kommentar var myntet på meg! 

 

Hva er vitsen? Jeg skjønner det ikke. I dag tidlig fikk jeg en privat melding på facebook med et printscreenbilde av en kommentar skrevet av en “Trofast leser” inne hos en godt voksen blogger! Tusen takk til deg du kjære bloggvenn som sendte meg printscreenbildet <3 

Jeg fikk vite at kommentaren stod skrevet inne i et kommentarfelt hos en godt voksen blogger! 

Egentlig burde jeg ha oversett kommentaren fra “Trofast leser” som faktisk handler om meg som person. Det å vie oppmerksomhet til slike anonyme kommentarer er egentlig bare dumt, men jeg vil vise det faktum hvordan feige anonyme kan ytre seg bak tastaturet! 

Kommentaren stod skrevet på et motinnlegg mot blogginnlegget jeg skrev om hvor viktig proteiner er for kroppen. Jeg bryr meg ikke om den bloggeren skriver aldri så mange motinnlegg på bloggen sin om blogginnleggene mine! Akkurat det bryr jeg meg ikke om!  Hvis bloggeren vil vie innlegg som er myntet på det jeg skriver, så vær så god 🙂 Det er bare en ære 🙂 Jeg gleder meg allerede til neste motinnlegg 🙂 

Bloggeren kan mene så mye hun/han vil om min diett, og meningen til den bloggeren om min diett blåser jeg i. Vedkommende blogger kjenner meg ikke, og kjenner ikke til hva min kropp trenger. Like lite som jeg vet hva kroppen til den bloggeren trenger. 

Onsdag skrev jeg et blogginnlegg som handlet om hvor viktig det er med proteiner i kostholdet, og særlig når man skal slanke seg. Innlegget skrev jeg etter at jeg overså en diskusjon på kvinneguiden hvor et medlem skrev at proteiner ikke var viktig! Den diskusjonen på kvinneguiden ble moderert av moderator, for det var avsporing fra diskusjonen noe som tydeligvis ikke er lov på kvinneguiden. 

Her kan dere finne blogginnlegget jeg skrev: http://dixierose.blogg.no/1516818313_proteiner_er_kjempeviktig_for_kroppen_og_srlig_nr_man_skal_ned_i_vekt_og_trener.html

Til opplysning er det fakta og sannhet at denne kvinnguidenmedlemmet presterte å skrive at man ikke trengte proteiner! Det var flere medlemmer som reagerte kraftig på uttalelsen til denne kvinneguidenmedlemmet!

I mitt blogginnlegg skrev jeg ikke navn på den kvinneguidenmedlemmet/bloggeren. Hvor mange medlemmer er det ikke på kvinneguiden, og hvor mange bloggere er det ikke som blogger? Det er mange medlemmer på kvinneguiden, og det er mange bloggere som blogger på de ulike bloggplattformene. At denne bloggeren har valgt å avsløre sin identitet og hvilken blogg han/hun har får bloggeren selv stå for. 

Innlegget mitt var skrevet på generelt grunnlagt for å opplyse andre om hvor viktig proteiner er i kostholdet, og særlig hvis man skal gå ned i vekt! Siden jeg selv går på diett fant jeg diskusjonen på kvinneguiden interessant å følge med på. Hvis jeg hadde vært medlem på kvinneguiden hadde jeg skrevet min mening på diskusjonen, men siden det ikke går an å skrive som anonym på den delen av forumet valgte jeg heller å skrive et innlegg på bloggen min om temaet. 

At en blogger alltid tror at alt jeg skriver om på bloggen min når jeg skriver blogginnlegg med temaer og emner som jeg er engasjert og opptatt av er myntet på ham/henne får bare den bloggeren ta på sin egen kappe! Jeg fortsetter å skrive akkurat de innleggene jeg vil om temaer jeg brenner for, og temaer som engasjerer meg! Mine innlegg er ikke myntet på noen spesielle! 

At noen ytterst få bloggere føler seg truffet av mine blogginnlegg sier vel heller mer om dem/disse bloggerne enn om meg! 

Det jeg reagerte på var den usmakelige kommentaren som “Trofast leser” skrev i kommentarfeltet til den bloggeren! 

Tilbake til kommentaren til den “Trofaste leseren”. Kommentaren går over hva jeg mener er normal folkeskikk! Du sitter ikke som en feig og patetisk anonym og ytrer deg om andres utseende som f.eks. at klær er kjøpt på loppemarked! Ville du “Trofaste leser” gått bort til et vilt fremmed menneske på gaten og sagt det samme? Det tviler jeg sterkt på! 

Indirekte mener “Trofast leser” at jeg stjeler bildene mine som jeg deler fra treningen min. At jeg bevisst har valgt å ikke stå og posere foran et speil for å vise muskler er langt fra min komfortsone som det går an å bli. “Trofast leser” får tro hva han/hun vil om treningen min. Det er ikke mitt problem. 

Selvfølgelig kom “Trofast leser” med sjalusikortet. Nei jeg er ikke sjalu på den bloggeren hvor du “Trofast leser” postet kommentaren din!!!!!!!!!!! Jeg kommer aldri i mitt liv til å bli sjalu på den bloggeren!!!!!!!!!!! Aldri!!!!!!!!!!!

Det er kjempestygt gjort å kritisere andres utseende som “Trofast leser” gjør! Slikt gjør man bare ikke!!! 

I følge “Trofast leser” mobber jeg den bloggeren hvor kommentaren stod skrevet! Unnskyld meg! Noen har jammen misforstått hva mobbing virkelig er! Det er så respektløst å ta på seg et mobbeofferstempel med tanke på alle de som faktisk daglig opplever å bli mobbet hver dag på skole og på arbeidsplassen! Jeg blir kjempesint når jeg ser at noen tar på seg en stakkars mobbeofferrolle på feil grunnlag når det ikke er snakk om mobbing! 

Mine innlegg er ikke mobbing!!!!! Det har aldri vært mobbing!!!!! Når ble det mobbing å dele treningsbilder, skrive sine egne meninger om temaer jeg er engasjert og opptatt av, skrive om kattene og dele bilder som jeg tar. 

Det er mer på kanten til mobbing å kritisere utsende som klærne til andre mennesker, mene at andre ikke ser “freshe” ut og komme med beskyldninger om at noen stjeler sine egne bilder. 

Igjen tusen takk til min gode bloggvenninne som sendte printscreenbildet til meg av kommentaren fra den feige anonyme trofaste leseren! 

 

Bildet lånt fra “Hjerteklem” sin facebookgruppe. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#blogging #kommentarer #anonym #feiganonym #meninger #styggkommentar 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROTEINER ER KJEMPEVIKTIG FOR KROPPEN, OG SÆRLIG NÅR MAN SKAL NED I VEKT OG TRENER!

Jeg er ikke medlem av kvinneguiden, og har aldri i mitt liv tenkt å bli medlem av kvinneguiden. Likevel er jeg inne på kvinneguiden og leser forskjellige diskusjoner, og da særlig diskusjoner som handler om katter og kattehold. 

I dag kom jeg over en diskusjon på kvinneguiden hvor den som begynte diskusjonen spurte etter tips til gode bloggere som blogget om slanking og trening. 

Siden jeg selv holder på med livsstilsendring og trening for å gå ned i vekt syntes jeg den diskusjonen var interessant, og jeg har funnet flere tips til gode bloggere som skriver om vektnedgang. 

Som de fleste diskusjoner på kvinneguiden har jeg lagt merke til at særlig et voksent medlem på kvinneguiden (som også er blogger) støtt og stadig er innom for å reklamere over sin blogging og vektnedgang. Personlig vil jeg ikke trekke frem bloggen til denne kvinneguidenbrukeren/bloggeren som en god blogg om vektnedgang og slanking.

Selv mener jeg det er helt bak mål av bloggere å oppgi hvor mange kalorier de spiser hver dag. Det er fordi det kan sitte en som ikke har hodet på rett plass som vil ned i vekt og som sliter med spiseforstyrrelser. Hvis den som sliter med spiseforstyrrelser ser at en annen blogger oppgir at hun/han lever på 1200 kalorier kan vedkommende med spiseforstyrrelser også ta etter. Det kan få katastrofale følger. Derfor anbefaler ekspertene at man aldri skal oppgi vekt og kalorier når man forteller om slanking og vektnedgang! 

Tilbake til diskusjonen om tips til gode bloggere som blogger om vektnedgang. I følge kvinneguiden er ikke det lov å reklamere for sin egen blogg. De som skriver på kvinneguiden skal ikke spore av diskusjonen, og det ble gjort i dag. Takket være den denne voksne kvinneguidenmedlemmet/bloggeren. Dessverre 🙁 

Til slutt endte diskusjonen opp med at denne kvinneguidenmedlemmet/bloggeren kunne fortelle at kroppen ikke hadde behov for proteiner! Ikke hadde behov for proteiner??? Mange som var med og diskutere i diskusjonen reagerte kraftig på denne uttalelsen, og de skrev sin mening om utsagnet til denne kvinneguidenmedlemmet/bloggeren. 

Et medlem la et kjempegodt argument som basert på forskning hvor viktig proteiner er for kroppen når man skal ned i vekt. Til og med nektet denne kvinneguidenmedlemmet/bloggeren på ren og skjer fakta! Da jeg skulle inn for å lese nå i ettermiddag var diskusjonen moderert! 

Det er bullshit å si at protein ikke er viktig! Jeg lurer meg på hvilken kostholdsveileder ville sagt! En utdannet kostholdsveileder ville vært i harnisk! Vedkommende kvinneguidenbruker/blogger som kom med den påstanden på kvinneguiden var sta, ufin og kom med anklager mot de andre som diskuterte. Kvinneguidenbrukeren/bloggeren tålte ikke at de andre fortalte ham/henne ren fakta! 

En kostholdsveileder ville ha ristet på hodet av en slik uttalelse! 

Når man skal ned i vekt, og trener er proteiner i maten kjempeviktig! 

Proteiner er kroppens byggesteiner, og er faktisk nødvendig for oss mennesker. 

Normalt er har kroppen masse proteiner. Musklene våre er avhengig av til å få tilgang til proteiner for å bygge seg opp etter aktivitet. Cellene i kroppene våre kan ikke fungere ute proteiner. Vi er avhengig av proteiner for å vokse, bryte ned, gjenskape og kontrollere en rekke prosesser i kroppene våre. 

Kostholdseksperter sier at en enkel og grei regel er å spise proteiner til hvert måltid sammen med fett og krabohydrater. I løpet av dagen bør kosten bestå både av animalske og vegetabilske kilder til proteiner. Proteinkilder er: Egg, kjøtt, fisk, meieriprodukter, bønner, linser, korn osv. 

Kilde: http://www.matportalen.no/artikler/article3154.ece/BINARY/Ern%C3%A6ring%20-%20faktaark%205.-7.%20trinn

Verdens Helseorganisasjon anbefaler at man spiser 0,75 gram protein pr.kilo kroppsvekt pr.dag. Det vil si at hvis du veier 70 kg. skal du altså få i deg 52,5 gram proteiner hver dag. 

Proteinmangel kan føre til redusert vekst og tap av kroppsvekt over tid. Man kan i tillegg få nedsatt immunforsvar, redusert sårheling, mangel på vitamin A, væskesamlinger, hormonmangel og redusert allmenntilstand. 

Kilde: http://www.side2.no/helse/dette-skjer-med-kroppen-om-du-spiser-for-lite-proteiner/3423154664.html

Den som trener har større behov for å innta proteiner enn den som ikke trener. Når en trener får en i tillegg til økt behov for energi, små skader (også kalt ?mikrotraumer?) i musklene ?  litt avhengig av hva en trener.  Disse ødelagte proteinstrukturene skal gjenoppbygges igjen etter trening. Hvis en ikke får i seg tilstrekkelig protein via maten vil kroppen ta i bruk proteinkilder, som allerede ligger tilgjengelig i kroppen. Dette vil umiddelbart føre til proteintap og er på ingen måte fordelaktig for den som ønsker å bygge opp sine fysiske ressurser via trening. Hvis proteinunderskuddet vedvarer vil dette over tid gå ut over prestasjonen og effekten av treningen vil bli redusert. I ytterste konsekvens risikerer en å bli syk da en behøver proteiner også for å opprettholde kroppens immunsystem. Spesielt er det viktig for den som nettopp har begynt å trene å få i seg tilstrekkelig med proteiner,  men også for den som øker treningsmengden og/eller intensitet bør være klar over at en får økt behov for protein.

Kilde: http://www.trening.no/sporsmal-og-svar/hvorfor-er-proteiner-viktig-for-den-som-trener/

Hvis man skal ned i vekt er det kjempeviktig å spise nok mat, og det er fordi man skal få i gang forbrenningen! 

Det er ei jeg kjenner som har satt opp kostholdsplan til meg, ut fra mine mål, ut fra hvor mye jeg trener hver uke og kostholdsplanen min er skreddersydd for mitt formål som mosjonist som vil ned i vekt. 

Ingen skal komme her å fortelle meg at man trenger ikke proteiner. 

 

Bildet er lånt: https://pixabay.com/no/arm-muskel-sterk-biceps-trening-735823

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#kosthold #trening #mat #proteiner #viktig #kroppen 

 

 

NY UKE, NYE MULIGHETER OG KJEMPEGODT Å VÆRE TILBAKE PÅ TRENING ETTER TRENINGSFRI UKE :)

Mandag ny uke, og nye muligheter 🙂 Vi går inn i den 3.uken av januar, og vips så er snart januar 2018 historie. 

Været hos oss her i Trondheim i januar har vært stabilt og fint, men de siste dagene har det vært kaldt. I dag var det minus 12 grader. Det første vi gjør om morgenen når vi står opp er å fyre i ovnen, og jeg er kjempeglad for at vi har vedovn. Det blir en kjempeherlig og god varme i leiligheten 🙂 

Tenk for noen uker siden var det mørk når klokka var 16.00, men nå har vi fått lysere og lengre ettermiddager. I ettermiddag så jeg ut kl.16.15, og da var det ikke blitt mørkt enda. Det er kjempeherlig, og vi går lysere tider imøte 🙂 

Forrige uke var jeg småsyk med litt influensa. Hadde litt feber som gikk opp og ned, men ikke så høyt. Jeg fikk beskjed fra fysioterapeuten å ta fullstendig treningsfri, for det det ikke bra å trene når kroppen ikke er helt med. 

Tok det med ro, øvde på tverrfløyta, øvde på pianoet, leste, holdt på med håndarbeid, tirsdag var jeg på korøvelse, møtte en vennninne på kafè og var på besøk til min mor. 

På koret holder vi på å øve frem til en Beatleskonsert vi skal ha 10.03.2018, og vi holder på å forberede en kortur vi skal ha til Lillestrøm i juni. På LIllestrøm skal vi treffe et annet kor. To tidligere medlemmer som var med i koret vårt flyttet ned til Østlandet for noen år siden. De er med i et kor der nede, og vi skal treffe koret deres. Det blir kjempegøy, og det er jo så sosialt med kortur. Vi blir kjent med hverandre på en annen måte enn på en vanlig korøvelse. 

I helga slappet vi av og tok det med ro. Jeg leste, hørte på musikk, strikket, så sport på TV’n og vasket leiligheten. Nå blir det flere helger hvor vi har planer. Det blir to helger hvor det blir feiringer av 60-årsdager og en øvingshelg med koret. Mannen min reiser til Oslo en uke på kurs gjennom jobben. Det ser han frem til 🙂 Alltid godt med faglig påfyll. Derfor var det godt å slappe av i helga. 

Selv om jeg var småsyk forrige uke holdt jeg meg til dietten min. Det å holde seg til dietten er kjempeviktig når man ikke får trent. Maten jeg spiser på dietten er jo kjempegod, og jeg merker at kroppen har det mye bedre når jeg spiser ren mat. 

Jeg begynner dagen med med havregrynsgrøt. Den topper jeg med frosne bringebær som jeg tiner i mikroen, og strør over med sukrin gold. De dagene jeg trener tar jeg proteinpulver med vaniljesmak i grøten, og dere aner ikke hvor godt det er 🙂 

Lunchen tar jeg speltlomper med forskjellig pålegg på. Av til bruker jeg kokt egg på speltlompene, av og til kokt skinke med paprika på og av og til kyllingpålegg med paprika på. Under kjøttpålegget tar jeg litt mager kesam.

Hvis jeg har karbonadedeig igjen lager jeg speltlompepizza. Da tar jeg ketchup uten sukker og smører over speltlompen, strør over med karbonade deig og tar over mager cottage cheese. 

Til middag varer jeg med å ha karbonadedeig med brokolliblanding, kylling med brokolliblanding, fiskekaker med 80% fisk i eller omelett med grønnsaker til. 

Hvis jeg har lyst på noe til kvelds tar jeg mager kesam med bringebær som jeg varmer i mikroen og strør over sukrin gold. 

Jeg har aldri vært brødmenneske, men synes speltlomper er et kjempebra alternativ istedet for brød. 

Hvis jeg blir sulten mellom måltidene tar jeg meg en gulrot som jeg knasker på 🙂 

Det var kjempeherlig å komme seg på trening i dag, og i dag kjørte jeg fullkroppsøkt. Planen er å kjøre fullkroppsøkt på onsdag også. På fredag er planen å trene overkropp. Da kan jeg ta treningsfri i helga.

Det morsomste på treningen i dag var at jeg slo rekorden min på hastigheten på tredemølla, og jeg kjørte to runder med 4,5 km/t i speed 🙂 Tenk at jeg begynte på 1,5 i speed, og jeg husker jeg sa at jeg aldri kom til å klare 4,5 km/t i speed. Nå endelig har jeg klart det 🙂 Det er slike små ting som motiverer meg til å bare fortsette å stå på! Jeg satte også 1 % helling på i dag. 

I helgen er det feiring av søsteren min sin 60-års dag. Feiringen skjer på Savallen, ikke så langt fra Tynset. Siden Nadina venter kattunger kommer mannen min og jeg til å kjøre ned på skift. En av oss må være hjemme med Nadina i tilfelle fødselen begynner. Mannen min kjører ned på fredag, og han kommer hjem på lørdag. Jeg kjører ned på lørdag, og kommer hjem søndag.

Imorgen tirsdag er det korøvelse. Onsdag har jeg spillejobb på fløyta i en bisettelse og på torsdag har jeg et styremøte på Skype om kvelden i Aby- og somaliringen. 

Ønsker å dele noen bilder som jeg har tatt, og håper dere liker bildene mine 🙂 

 

19.01.2018 tok jeg ny gellacbehandling 🙂 

 

Ble kjempefornøyd med fargen på neglene 🙂 

 

Frokost med havregrøt toppet med frosne bringebær som er tint i mikroen og sukrin gold 🙂 

 

Kjempegod lunch med speltlomper med kokt egg 🙂 

 

Rekord med farten på tredemøllen på oppvarmingen på treningen i dag 🙂 

 

Leggpress er favorittøvelsen min 🙂 

 

En annen favorittøvelse er seated leg curl 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#hverdag #oppdatering #dagligegjøremål #diett #kosthold #trening #kor #januar #bilder 

 

 

 

 

FRODITH SIN FOTOUTFORDRING – “VINTERMÅNED” :)

Bloggeren Frodith har en Vintermåned utfordring på bloggen sin: http://frodith.blogg.no/1516260452_vm_utfordringen_for_bjrner_i_hi__kulde.html hvor hun oppfordrer oss bloggere til å dele vinterbilder ut fra ulike temaer. 

Jeg har valgt disse bildene mine under temaet “Kulde”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En kald vintersøndag januar 2006 🙂 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frossent spindelvev på utelampa januar 2006 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#fotoutfordring #vintermåned #utfordring #foto 

GRATULERER MED 2-ÅRSDAGEN TIL (N) HAKRILAS F-KULL <3 <3 <3 :)

19.01.2018, og kattungetrioen i (N) Hakrilas F-kull fyller 2 år <3 <3 <3 🙂 Tenk to år siden keisergjengen kom til verden. 

Opprinnelig var de fire kattunger i kullet, men dessverre døde en hunnkatt etter et par dagen 🙁 Kattungene ble nok født noen dager for tidlig, for pelsfargen var ikke ferdigutviklet, og kattungene var født med det vi kaller for feberpels, dvs litt blek farge. 

Lille Florence i kullet var den minst hunnkatten, og da vekten hennes viste 60 gram bar det til å flaskemate henne hver 2.time i flere uker før hun ble sterk nok til å die mamma Dixie. Etter hvert løsnet ammingen til Florence, og hun begynte å drikke melk fra mammaen sin <3 🙂 Når man flaskemater en kattunge knytter man et helt spesielt bånd til kattungen <3 

Dixie var en kjempeflink og trygg kattungemamma som elsket ungene sine, og hun var også bestemt mot ungene sine. Hun gikk ikke av veien for å tukte dem hvis de ikke gjorde slik hun ville. 

Kattungene vokste opp til å bli sikre, trygge, lekne, nysgjerrige, sosiale og tillitsfulle kattunger alle tre <3 <3 <3 Felix bor i dag i Sverige hos sin eier, og Felix bor sammen med en britisk korthårs katt. Den britiske korthårskatten og Felix er verdens beste venner <3 🙂 Florence bor til en jente her i Trondheim som elsker henne kjempehøyt, og Florence har vokst opp sammen med en kjempenydelig Irsk setter <3 De to er også verdens beste venner <3 🙂 Felicia bor i dag til et par her i Trondheim, og hun bor sammen sin halvsøster Grace <3 🙂 Alle tre kom til sine eiere som elsker dem over alt på denne jord <3 🙂 

Tenk 2 år siden keisergjengen min i (N) Hakrilas F-kull ble født 🙂 Graulerer med dagen til Felix, Florence og Felicia <3 <3 <3 🙂 

Ønsker å dele noen bilder av kattungene i F-kullet, og håper dere liker bildene mine 🙂 

 

Kattungene i (N) Hakrilas F-kull nyfødt, og noen minutter gamle <3 🙂 

 

Kattungene i (N) Hakrilas F-kull noen minutter gamle <3 🙂 

 

Kattungene drikker melk fra mamma Dixie sin pupp <3 🙂 

 

Kattungene i (N) Hakrilas F-kull 2 måneder gamle <3 🙂 

 

Florence, Felicia og Felix litt over 2 måneder gamle <3 🙂 

 

Den britiske korthårskatten Misho og (N) Hakrilas Felix <3 🙂 Bildet er tatt i juni 2016. Foto: Oliver Majed

 

(N) Hakrilas Florence <3 🙂 Bildet ble tatt i juli 2016. 

 

(N) Hakrilas Felicia <3 🙂 Bildet ble tatt i juli 2016. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #hakrilasabyssineroppdret #hakrilas #f-kull #fødselsdag #2år 

 

FRODITH SIN FOTOUTFORDRING – “VINTERMÅNED” :)

Bloggeren Frodith har en Vintermåned utfordring på bloggen sin: http://frodith.blogg.no/1516260452_vm_utfordringen_for_bjrner_i_hi__kulde.html hvor hun oppfordrer oss bloggere til å dele vinterbilder ut fra ulike temaer. 

Jeg har valgt dette bildet mitt under temaet “Snø”: 

 

Snøtunge grener 🙂 

 

Jeg anbefaler aller fotoglade bloggere til å grave fram bilder fra arkivet, enten nye eller gamle bilder for å bli med på fotoutfordringen 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#foto #utfordring #vintermåned 

 

 

 

 

BLOGGERE SOM ER I ØKONOMISK UFØRE SOM TIGGER OM PENGER! VILLE DU HJELPE?

Som uføretrygdet vet man at det kan være trangt om økonomien, og særlig hvis man bor alene. Da er vi som er gift eller samboere i en mye bedre situasjon, selv om man merker at man ikke har den inntekten som man en gang hadde.

Uansett hvilken situasjon man finner seg i må man ta tæring etter næring. Da jeg ble uføretrygdet fant jeg ut at jeg måtte slutte å røyke, og det har jeg spart mye penger på. Førsteprioriteten er å betale regningene sine før man bruker noe annet. Alt handler om planlegging! Det gjelder både for den som er i fast jobb og de som har uføretrygd. 

Jeg får kjempevondt inni meg når jeg hører de som er uføretrygdet slite med økonomien, men det er ikke lett å være alene når man er uføretrygdet. Kanskje har man ikke opparbeidet seg nok slik at man får minstetaksten utbetalt. I slike tilfeller har man krav på å få innvilget penger til livsopphold og evt. stønad til bolig. Dette er selvsagt behovsprøvd, og hver Kommune i Norge har egne satser for hvor grensen går før man kan få innvilget stønad til livsopphold og bolig. 

Uansett om man er i fast jobb eller uføretrygdet har man ansvar for økonomien sin, og for å prioritere det viktigste som er regninger. 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg får vondt langt inni hjertet mitt når jeg hører om de som er uføretrygdet som sliter med å få økonomien til å gå rundt. Man må prioritere det viktigste før man tenker på seg selv. Noen måneder må man bare sutte på tommelen. 

Det er først man man ikke betaler husleie, strøm og andre regninger det kan balle på seg og komme ut av kontroll. 

Sosiale medier som instagram, blogg og facebook blir brukt til mange forskjellige formål. Blant annet å samle inn penger til gode formål. Da mener jeg gode formål som f.eks. å hjelpe en kreftrammet med hjelp til medisiner. Slike innsamlingsaksjoner er helt legitimt, og greit synes jeg. 

Så har du de som tigger om penger til seg selv hvor de forteller at Namsmannen vil komme inn i bildet for å kaste ut noen fra hjemmest. Selvsagt er det vondt når noen blir får varsel fra Namsmannen om at de tar pant i bolig! 

Jeg mener det er stor forskjell på å be om økonomisk støtte til et barn som har kreft for å få råd til den rettmessige behandlingen i form av medisiner og til å be om økonomisk støtte for noe man er skyld i selv.

Når en sak har gått så langt som til Namsmannen, har det gått for langt for lenge siden! De har hatt flere muligheter til å ordne opp.

Ved noen anledninger har jeg sett bloggere (voksne bloggere) som tigger etter penger i blogginnleggene sine. I innleggene sine forteller de åpent og ærlig at de har fått varsel fra Namsmannen om utkastelse. De får ikke min økonomiske støtte til å redde seg ut av økonomisk rot som de selv har rotet seg opp i. Kall meg gjerne egoist. Det er ikke min oppgave å hjelpe noen som har kommet opp i økonomisk rot, og som har fått varsel fra Namsmannen. Det de bør gjøre er å kontakte de rette instanser for å motta hjelp, og det kan være hjelp til bostøtte, stønad til livsopphold og en avbetalingsordning  til kreditorene. Hvis man gir penger til de som har økonomisk rot vil de aldri lære, og det er å sy puter under armene på dem.

Selvsagt reagerer andre bloggere og lesere på at de bruker bloggene sine til å be om økonomisk hjelp. De kommer med gode råd, men rådene bloggleserne kommer faller ikke i god jord. Den som har bedt om hjelp for å få penger blir fornærmet for å få gode råd. Det var ikke mangel på gode råd fra lesere som anbefalte å kontakte NAV for å be om hjelp til å sette opp budsjett, ta ansvar for sin egen økonomi, ikke være for snill å betale andre familiemedlemmer sine regninger m.m. 

Det er kjempetrist, og jeg synes synd på de som har så lite å rutte med, men noe heter å ta tæring etter næring. De som selv har forårsaket rot i sin egen økonomi må ordne opp selv, og særlig når det gjelder voksne mennesker. 

Ville dere ha støttet økonomisk en blogger dere ikke kjente i en slik sak?

 

Bilde lånt: https://ndla.no/nb/node/95862

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#samfunn #økonomi #tiggingompengerpåblogg #ansvarforegenøkonomi #penger