KLOKT VISDOMSORD OM KATTEN ❤😊

“Hvis du vil lære en mann å kjenne, studer hvordan han behandler katter”.

 

Robert A. Heinlein

 

Kilde: The Door Into Summer (1957), kap. 1.

 
 

Godpusejenta mi Dixie Rose ❤ 😊

 
 

Godpusejenta mi Hera ❤ 😊

FREDAG OG HELG IGJEN – GJENSYN MED BILDER FRA 12.02.2020 😊

Det har blitt fredag igjen, og det er helg 😊 Hvor i all verden har uka blitt av? Jo, den har forsvunnet som lyn fra klar himmel. Synes ikke det er annet enn mandag og fredag jeg.
 
 
Her har vi det mildt. Det gikk brått fra flere minusgrader til plussgrader 😊 Vi har hatt plussgrader hele denne uken, og det har vært lettskyet pent vær. Snøen i gata utenfor der vi bor har smeltet. Kjenner jeg den trønderske vinteren rett, så får vi vel et par doninger med snø i mars før vinteren slipper taket.

 
 
På trenigsfronten har uka gått kjempebra 😊 Har fått inn noen gode økter. Jeg går på tredemølle før og etter styrketreningen, og da går jeg 2 km. Dvs 4 km til sammen. Tenk bare for ett år siden var hastigheten på mølla 5,5 km/t, og nå er jeg oppe i 6,0 og 6,1 km/t.
 
 
I dag prøvde jeg en helt ny øvelse. Det var benkpress med 15 kg stang, og det kjempebra 😊 Moro å prøve noe nytt, og jeg må prøve nye øvelser for å utvikle meg selv, og for å bli sterkere. Jeg tok 6×3 reps. Det er mer enn nok i begynnelsen. Jeg jobbet også med teknikken på knebøy og markløft. Det gikk også bra 😊 I dag følte jeg at jeg strålte på trening, og jeg hadde mye energi 😊
 
 
Har nå 2 treningsfrie dager, og de skal jeg nyt fullt ut 😊
 
 
Jeg skal kose meg med strikking, TV, må gjøre litt husarbeid og rydde litt i leiligheten. I morgen kveld er vi invitert bort til et vennepar av oss. Vi har hatt kontakt med dem hele koronatiden, og de er i vår nære omgangskrets. Blir koselig å treffe dem 😊
 
 
Om to uker er det nøyaktig ett år siden Norge ble stengt ned for første gang pga coid-19. Rart å tenke på, men vi må nok leve med covid-19 godt inn i 2021 selv noen av befolkningen har fått vaksine.
 
 
Hos oss i Trondheim har vi vært heldige tross alt. Etter nedstengningen i 2020 har vi hatt kun èn nedstengning til. Det var nå i februar da det Engelske muterte viruset dukket opp. Trondheim Kommune stengte fordi de ville se om de hadde kontroll på smitten noe de hadde. De åpnet igjen 16.02.2021.
 
 
Vi i Trondheim er heldige i forhold til Oslo hvor mye fremdeles er stengt.
 
 
Hvis det er en ting jeg ikke forstår er det stengning av treningssentre. Myndighetene har sagt at de skal prioritere folkehelsa, og for mange er trening kjempeviktig. Ikke alle kan trene utendørs. Ja, jeg forstår at det er pga smittefaren. Har pratet med flere som jobber på treningssentre, og de sier at der har det vært lite smitte der. Det har vært mindre smitte på treningssentre enn blant femmedarbeidere på en bygningsplass. Adgangsbegrensning, 2 meters avstand, vask av apparater og håndvask er godt innarbeidet rutine på treningssentre.
 
 
Har også stor forståelse at de stenger puber og er streng med alkoholservering. Når folk har fått litt for mye alkohol blir gjerne 1 meter til noen cm. Da smitter det fort.
 
 
Når myndighetene har stengt treningssentre føler jeg at de går rundt grøten. De burde heller ha stengt ned bygningsbransjen for å hindre smittespredning av fremmedarbeidere. Når arbeidsledere for bygningsbransjen ikke tar smittevern på alvor, og vi hører om brudd på smittevernreglene skjønner jeg ikke myndighetenes tankegang.
 
 
Det burde vært obligatorisk at alle fremmedarbeidere som jobber i Norge burde gått rett i 14 dagers karantene på et karantenehotell etter de er blitt testet for covid-19 første gang, og de burde ikke få lov til å gå utenfor hotellet mens de er i karantene før etter resultatet av test nr.2. Hvis arbeidsgivere for bygningsbransjen ikke respekterer dette så bør kommunen det gjelder stenge ned hele byggeplassen! Det har jo vært tydelig i enkelte kommuner at smittekilden kommer inn med utenlandske arbeidere. Importsmitten har vært den som har vært et problem. Da er det ingen logikk å stenge f.eks. et treningssenter som har tydelige smittevernsregler.
 
 
Tror likevel at myndighetene har valgt å stenge treningssentre er fordi det har vært letteste utvei. Stenger de puber og stopper sjenkebevilgning vil det komme så mye protester, for det er utelivsbransjen som kanskje har lidd mest i løpet av koronatiden.
 
 
Selv bruker jeg munnbind når jeg trener. Ja, det er tyngre å trene med munnbind, men jeg gjør det fordi jeg tenker på andres og min egen sikkerhet. Kan munnbind bidra til at smitten ikke sprer seg på treningssenteret så bruker jeg gjerne munnbind.
 
 
Min mor som bor på sykehjem har fått to doser med vaksine. Fremdeles er det besøkskontroll på sykehjemmet, og det er kun søsteren min, min niese og jeg som kan besøke henne. Vi får ikke lov til å gi henne klem, og det synes jeg trist ❤😒 Jeg forstår det, for de som jobber på sykehjemmet ønsker at de ansatte og alle vi pårørende skal være vaksinert før vi får gi våre kjære en klem.
 
 
Når jeg ser hvor travelt de ansatte på sykehjemmet har det, så ville jeg aldri i livet tilgitt meg selv hvis jeg hadde hatt med meg smitte på sykehjemmet.
 
 
Jeg tror alle i Norge er lei korona, smittevernstiltak, nedstengning, sosial distanse, avlyste arrangementer, ikke deltakelse på fritidsaktiviteter, ikke få gi klemmer og hjemmekontor. Nå er er vi på oppløpssiden, og da må vi ikke gi opp selv om vi er lei ❤❤❤
 
 
I helgen skal jeg kose meg med VM på ski, og det blir gøy å følge med de Norske utøverne. Det ble jo gull og bronsjemedalje i dag, og det var kjempegøy 😊 Med VM på ski på TV hører det også med strikking 😊
 
 
Siden jeg går på tredemølle inne om vinteren har jeg ikke fått tatt nye bilder ute. Derfor ønsker jeg å dele bilder fra da jeg reiste til Oslo i februar 2020. Håper dere liker bildene mine 😊
 
 
Ønsker alle mine bloggvenner og blogglesere en kjempefin og god helg. Ta godt vare på dere selv ❤😊
 
 

Bilde tatt fra togvinduet da jeg reiste til Oslo 12.02.2020, og dere ser Dovrefjellet 😊

 
 

Snødekt Dovrefjell sett fra togvinduet 😊

 
 

Bildet ble tatt i februar 2020 da jeg reiste med toget til Oslo, og dere ser bilde av Dombås tatt fra togvinduet 😊

 
 

Bildet av Mjøsa sett fra togvinduet 12.02.2020 da jeg reiste til Oslo 😊

 
 

Kjempefin og vakker kveldshimmel sett fra Frognerseteren 12.02.2020 😊

VISOMSORD OM KATTER ❤😊

“En katt kan ikke være stille når gryten er i nærheten.”.

 

Manipuriske ordtak

 

Kilde: https://www.ordtak.no/

 
 

Godpusejenta mi Nadina ❤ 😊

 
 

Godpusejenta mi Dixie Rose slapper av oppe på gardinstangen ❤ 😊

 
 

Godpusejenta mi Hera slapper av på pleddet ❤ 😊

HJEMMETRENINGSVIDEO PÅ MIN YOUTUBE-KANAL :)

Det nærmer seg ett år siden Norge ble stengt ned på grunn av korona. I hele Norge ble treningssentre stengt.
 
 
Når treningssentre ble stengt vet jeg det var mange som ble umotiverte for å holde på med hjemmetrening. Selv var jeg inne i en god steam med egentrening til fysioterapeut og trening på treningssenteret da alt ble stengt. Ble utrolig lei meg da det stengte, for siden jeg er reumatiker med kronisk betennelsesreumatisme vet jeg at trening er gull verdt for leddene mine.
 
 
Hadde to valg. Det ene var å avvente til treningssentrene ble åpen igjen, og gå i gang med hjemmetrening. Selv valgte jeg det siste.
 
 
Mannen min og jeg kjøpte oss manualer som vi skulle bruke, og jeg bestilte meg strikk og bånd. Så gikk jeg i gang med hjemmetrening. Jeg googlet øvelser på YouTube, og så på teknikken. Noterte ned øvelsene slik at jeg kunne få til en bra hjemmetreningsøkt. Så gikk jeg i gang å trene.
 
 
I begynnelsen mens det var lukket kjørte jeg helkroppsøkter 3 ganger i uka med strikk, bånd og manualer. Så begynte jeg i Team Jeg Liker kull 10, og da økte jeg til 4 økter i uka. Følte at jeg fikk kjempestor motivasjon for hjemmetreningen da jeg ble med i Team Jeg Liker. Jeg holdt på med hjemmetrening 4 ganger i uken frem til treningssentrene åpnet i juni 🙂
 
 
Det var en gledes dag da treningssenteret ble åpnet igjen, og det var kjempegodt å komme tilbake. Utover høsten har jeg trent fast 4 ganger ganger i uka. Har trent 2 overkroppsøkter og 2 underkroppsøkter. I Trondheim har vi vært kjempeheldig som har fått lov til å ha åpne treningssenter i forhold til andre steder i Norge hvor treningssentre har vært stengt i 4 måneder!
 
 
Rundt juletider begynte smittetallet her i Trondheim å øke, og politikerne her i byen rådet oss varmt til holde oss mest mulig hjemme. Jeg begynte å slite med betennelsen i pekefingeren min, og fikk beskjed fra legen og fysioterapeuten at jeg ikke fikk belaste for tungt med vektene. Da begynte jeg å kjøre overkroppsøktene med treningsredskapene mine hjemme to ganger i uka og underkroppsøkter to dager i uka på senteret.
 
 
Da det ble påvist det muterte engelske viruset her i Trondheim i februar stengte Trondheim ned igjen alt sammen inntil de fikk kontroll på hvor det kom fra. Igjen ble treningssenteret stengt. Denne runden var det stengt en uke.
 
 
Da treningssenteret ble stengt denne gangen var det bare å brette opp ermene, og kjøre treningsøktene hjemme. Den uken det var stengt fikk jeg gode økter hjemme 😊
 
 
Jeg har jo YouTube-serien min “Aldri For Sent”, og i den forbindelse fant jeg ut at jeg ville filme en overkroppsøkt som hjemmetrening med strikk, bånd, chimpstang og manulaer. Den videoen publiserte jeg på min YouTube-kanal i går.
 
 
Har lyst til å dele videoen her inne, og håper dere liker videoen min 😊 Jeg setter kjempestor pris på en tommel opp på videoen, og legg gjerne igjen en kommentar 😊
 
 
Her ser dere videoen:
 
 

 
 

Treningsutstyret jeg bruker når jeg trener underkropp.

 
 

Trenigsutstyret jeg bruker på når jeg trener overkropp.

 
 

Strikkene kan jeg henge over døren når jeg gjør noen øvelser.

 
 

Det samme gjelder chimpstangen. Den kan jeg henge over døren når jeg gjør noen øvelser.

VISDOMSORD OM KATTEN <3 :)

“Den pike som ikke er flink med katten, blir heller ikke god mot sin mann”.

 

Danske ordtak

 

Kilde: https://www.ordtak.no/

 
 

Godpusejenta Dixie Rose og godpusegutten Elvs ❤❤😊 Bildet ble tatt i 2015, og Dixie Rose adopterte Elvis som sin egen kattunge 😊

 
 

Godpusegutten Elvis og godpusegutten Hammurabi ❤❤😊 Da H-kullet til Nadina (som var født 02.02.2018) var 5-6 uker var det Elvis som måtte trå til med hjelp som reservepappa. Kattungene i H-kullet så opp til Elvis 😊

 
 

Godpusegutten Elvsi og godpusegutten Helios slapper av ❤❤😊

HVERDAGSOPPDATERING MED BILDER, OG PAKKE I POSTEN FRA PROTEINFABRIKKEN :)

Vi har allerede kommet over halvveis i februar, og det blir lysere og lysere utover ettermiddagen. Det er kjempeherlig 🙂 Akkurat nå har vi det mye mildere. Det er ca. pluss 3-4 grader. Lørdag 20.02.2021 var det underkjølt regn, og det var trafikkaos på veiene. Såpeglatt for både bilister og fotgjengere. I dag har vi hatt lettskyet pent vær 🙂
 
 
Lørdag 20.02.2021 satt mannen min og jeg og så på MGP. Jeg hadde fire favoritter blant artistene som deltok. Det var Kiim, Keiino, Tix og Imerika. Første gangen jeg hørte sangen til Tix syntes jeg ikke sangen var noe særlig, men da jeg hørte sangen igjen på lørdag sa jeg at den var blitt mye finere. Den ble mye finere på engelsk! Jeg tror ikke den kommer til finalen i Eurovision Song Contest, men det viktigste er at Tix er fornøyd selv.
 
 
I denne uken har jeg flere avtaler. Det betyr at jeg må omrokke på treningsøktene mine. Jeg kjører to underkroppsøkter og to overkroppsøkter i uka. Man bør unngå å trene samme muskelgruppe to dager på rad. Onsdag 24.02.2021 skal jeg ha egentrening til fysioterapeut. Da kjører jeg underkropp når jeg har egentrening.
 
 
Siden jeg normalt sett kjører underkroppsøkt på mandag tok jeg mandagens trening på søndag 21.02.2021. Jeg tok overkroppsøkt i dag.
 
 
Fremdeles finner jeg kjempestor glede i å trene, og trening har blitt en stor interesse 🙂 Jeg har mer smerter i leddene mine om vinteren, og hæler, anker, håndledd, albuer og skuldre er stivere. Det som motiverer meg med trening er at jeg på en måte smører leddene mine, og merker at de blir varme.
 
 
Hvis noen tror jeg er supermotivert for å trene 365 dager i året så har jeg også mine dager hvor sofaen frister mer enn å dra på trening. På slike dager må jeg presse meg. Når treningsøkten er ferdig er det kjempegodt, og man angrer ikke på en treningsøkt nei 🙂
 
 
Nå har vi en uke igjen av Team Jeg Liker kull 14, og det blir kjempetrist 🙁 Har lært kjempemasse om trening og kosthold i løpet av de månedene jeg har vært med. I tillegg har jeg gått utenfor kommfortsconen min. Kommer til å savne alle disse månedene jeg har hat ti Team Jeg Liker. Maten jeg spiser gjør at jeg også får resultater på trening. Kostholdet utgjør faktisk over 70%, og etter det kommer trening.
 
 
I begynnelsen var jeg livredd for å legge på meg. Tanken om at jeg skulle bli overvektig lå og lurte i bakhodet. Turte ikke å spise alt som stod på matplanen. Det tok flere uker før det løsnet. Da det først løsnet var Team Jeg Liker Kull 10 over. Derfor valgte jeg å bli med videre til kull 11, 12, 13 og 14
 
 
Jeg økte på med kalorier uke for uke litt mer for hver uke for å komme meg opp på antall kalorier jeg skulle ha. Kroppen må også bli vant til å få i seg mer kalorier. Jeg oppdaget etter hvert at jeg ikke la på meg, og jeg holdt meg stabil på vekta 🙂 Da slapp redselen for å bli overvektig igjen.
 
 
Diettmaten jeg har spist har også vist seg å være bra for reumatismen min, og jeg skal fortsette å spise den maten jeg har spist. Det er den maten kroppen min vil ha, og da må jeg lytte til det.
 
 
Når vi blir invitert bort så spiser jeg det som blir servert, men noe annet jeg har lært er at det alt handler om mengder. Jeg har en dag i uka med kontrollert utskeielse. Det er lurt for å sjokke kroppen. Da vil kroppen respondere mye bedre på dietten. I tillegg så får vi brukt det vi spiser til å få mer energi på trening.
 
 
Skal fortsette å ha Christian (som er coachen i Team Jeg Liker) som online coach. Han er kjempedyktig. Christian har over 20 års erfaring med trening og kosthold! Etter hvert når det åpnes mer (når pandemien minker) vil jeg få tilbud om å komme på treningssamlinger på senteret han driver, og det blir kjempegøy 🙂
 
 
Som dere husker hadde jeg gule stafylokokker i pekefingeren i et operasjonssår i sommer. Lå jo inne på sykehuset i 14 dager med antibiotika intravenøst, og de skylte og drenerte såret 3 ganger. Alt har gått kjempebra med opptrening av fingeren, og det har ikke vært noe problem.
 
 
I julen begynte jeg å merke at pekefingerleddet var hovent, og jeg hadde smerter i leddet. Kontaktet fastlegen, og fikk betennelsesdempende tabletter. De fungerte ikke. Bombe! Not! Fastlegen og fysioterapeuten mener nokså sikkert at dette er arrvevbetennelse jeg har fått.
 
 
22.02.2021 var jeg til ortoped for en kontroll med fingeren. Ortopeden sa at det var tydelig betennelse som har satt seg dypt inne leddet. Jeg skal på røntgen og ultralyd om to uker. Ortopeden var kjempeimponert over hvor flink jeg hadde vært med opptreningen av fingeren etter jeg hadde de gule stafylokokkene. Fikk beskjed om å være forsiktig med å bruke fingeren for mye, og hun sier at jeg skal bli bra igjen. Må finne riktig behandling.
 
 
Når jeg trener overkropp må jeg nå løfte de aller letteste vektene inntil videre. Jeg får ikke lov til å ha tung belastning på vektene. Noen av øvelsene skal jeg gjøre med strikk som faktisk er like bra. Fikk beskjed om å ta smertestillende for nå som det gjør vondt.
 
 
Vinterferien for skoleelevene begynt her i Trondheim. Jeg må si jeg er spent på om det blir en oppblomstring av covid-19 etter vinterferien. Jeg frykter for det. På treningssenteret må vi bruke munnbind inne i garderoben og i fellesarealene f.eks hvileplassen hvor man kan ta en kopp kaffe. Vi må ikke bruke munnbind når vi trener, men jeg har valgt å ha på munnbind når jeg trener. Det er tyngre å trene med munnbind, men jeg gjør det pga sikkerhet. Synes folk på treningssenteret er flinke til å holde avstand og til å vaske etter seg.
 
 
Hos fysioterapeuten er det også munnbindpåbud. Fysioterapeuten min sa jeg kunne ta av munnbindet når når jeg trente, men treningsrommet hos fysioterapeuten er mindre i areal. Velger da å trene med munnbind på. Det gjør meg ikke noe å bruke munnbind. Kan det hjelpe på at folk rundt meg eller jeg ikke blir smittet så bruker jeg det gjerne!
 
 
På torsdag begynner VM på ski, og det skal blir moro å følge med på 🙂 Har fulgt med på VM i skiskyting og alpint, og de Norske utøverne har gjort det kjempebra. Vi har god grunn til å være stolte av dem alle sammen 🙂 Ikke minst de Norske skiskytterne for en bragd de har prestert under skiskytter-VM. Dette var moro 🙂
 
 
Selv har jeg ikke vinterferie. Uken min blir som vanlig med øving på fløyta og trening. Vi har fri fra korøvelse på nettet i uken som kommer. Siden vi ikke får møtes fysisk på kor har vi korøvelse på nettet. Det er ikke det samme som å ha fysiske korøvelser, men vi føler vi får truffet hverandre og sunget litt sammen. Vi håper på at vi snart får øve sammen. Om ikke alle sammen så har vi håp om å få øvd i små grupper.
 
 
Jeg sendte mail til Proteinfabrikken som selger alt innen trening (mat, drikke, klær m.m) for å høre om de kunne sponse meg med en bag. Jeg fortalte dem om min reise og vektnedgang på 60 kg. Fikk kjempekoselig mail tilbake med svar om at de sponset gjerne meg med varer 🙂 Jeg ble oppriktig glad da jeg fikk positivt svar 🙂 Selv kjøper jeg en del til trening som Proteinfabrikken selger, og jeg er med hånda på hjertet fornøyd med utvalget deres 🙂
 
 
Pakken veide ca. 8 kg da jeg hentet den. Er kjempetakknemlig for det jeg fikk 🙂 Jeg fikk: en kjempefin treningsbag proteinbarer, drikkeflaske, proteinshaker, eggehvite, pakke med proteinpannekakepulver, og treningsdagbok 🙂 Er oppriktig takknemlig for det jeg fikk 🙂
 
 
Dere kan gå inn her for å se det kjempeflotte utvalget som Proteinfabrikken selger: https://www.proteinfabrikken.no/
 
 
Ønsker å dele noe bilder har tatt i det siste, og håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Når treningssentrene ble stengt en uke trente jeg hjemme. Da brukte jeg dette treningsutstyret når jeg trente underkropp: Chmimpstang, strikk og bånd.

 
 

Til overkroppsøktene mine brukte disse treningsutstyrene: Strikk, band, manualer og chimpstang.

 
 

Bildet er tatt ut fra vinduet hos fysioterapeuten min, og viser den ene treningsmatta på Lerkendal som RBK trener på 🙂

 
 

Kjempefin ettermiddagssol som falt på husene 🙂

 
 

Alt det kjempefine jeg fikk fra Proteinfabrikken 🙂

GODPUSEGUTTEN MIN ELVIS FYLLER 6 ÅR I DAG <3 :)

I dag fyller godpusegutten min Elvis 6 år <3 🙂 Tenk 6 år siden Elvis og hans kullbror (Elton) kom til verden.
 
 
Elvis er kosegutt med stor K, og han er matmors sin kosegutt <3 🙂 Den gutten er kjempeglad i kos. Han elsker å ligge i fanget for å kose. Hver morgen får han komme opp i sengen før jeg står opp. Der ligger han og koser seg. Når jeg setter med ned i sofaen kommer han og legger seg i fanget. Når Elvis koser så slår han på malemotoren. Den gutten er kjempegod <3 🙂
 
 
Elvis er tillitsfull og snill mot andre katter. Han kan også erte dem godpusejentene Nadina, Dixie og Hera. Da er det mest for at han vil leke med dem. Det er ikke alltid at de er like enige med ham i det.
 
 
Elvis har sin kjempeherlige personlighet, og han er så rolig og trygg på seg selv <3 🙂
 
 
Gratulerer med dagen godpusegutten min <3 🙂
 
 

Elvis og hans kullbror (Elton). Matmor til Elton er utdannet fotograf, og på en utstilling her i Trondheim i 2017 tok vi bilde av brødrene Elvis og Elton.

 
 

Godpusegutten Elvis <3 🙂

 
 

Godpusegutten min Elvis som blir 6 år i dag <3 🙂

VLOGG NUMMER 23 LIGGER UTE PÅ MIN YOUTUBE-KANAL :)

På min YouTube-kanal ligger det nå vlogg nummer 23 i serien min: “Aldri for sent”. Vloggen er en serie om min livsstil- og balanse etter vektnedgangen min 🙂
 
 
Dere er hjertelig velkommen til å ta en titt, og jeg setter kjempestor pris på hvis dere gir en tommel opp, og kom gjerne med tilbakemeldinger på hva dere synes. Jeg tar gjerne i mot ris og ros 🙂
 
 

Vlogg nummer 23 i Livsstil- og balanseserien min: “Aldri for sent”.

 
 

KATTEVOTTER SOM JEG STRIKKER :)

Ikke noe er som å slappe av om kvelden med et håndarbeid. Hos meg varierer jeg mellom å strikking og hekling. Jeg har hatt en periode hvor jeg har strikket dobbeltstrikkede grytekluter, men nå holder jeg på å strikke votter.
 
 
Jeg har ikke strikket tomlene enda, men det gjør jeg helt til slutt. Har strikket flere par slik at jeg kan gi bort i bursdag- og julegaver.
 
 
Ønsker å vise dere vottene jeg strikker, og håper på at dere liker bildene mine 🙂
 
 
Holder du på med håndarbeid, og i tilfelle hva?
 
 

Mønsteret på vottene jeg holder på å strikke 🙂

 
 

Mønsteret på innsiden av vottene jeg strikker 🙂

 
 

3 par votter som jeg nesten er ferdige med å strikke 🙂

GJENSYN MED (N) HAKRILAS H-KULL SOM BLE 3 ÅR 02.02.2021 <3 :)

02.02.2018 fikk min eldste abyssinerhunnkatt Nadina sitt 3 kattungekull. Det var (N) Hakrilas H-kull. I kullet var det 2 hannkatter og to hunnkatter. Kattungene ble født med keisersnitt. Kattungene fikk navnene: Hammurabi, Helios og Hera.
 
 
Mamma Nadina var kjempesyk, og hun fikk brokk i operasjonssåret. Hun måtte opereres.
 
 
Dessverre hadde ikke Nadina nok melk, og vi måtte tilleggsmate kattungene med kattungemelk.
 
 
Det var ikke det eneste problemet. Vi la fort merke til at Hammurabi hadde problemer med å drikke melk, og det virket som om han fikk all melken i vranga. Jeg fikk 1 ml sprøyte fra en rasekattvenninne av meg som vi brukte for å gi Hammurabi melk, og vi måtte passe godt på at vi holdt hodet hans rett. Hvis ikke fikk han det i vrangstrupen. Likevel så vokste han opp. Til tider hostet og harket han når han spiste våtfòr. Når han spiste tørrfòr gikk det bra.
 
 
Noe inni meg sa noe ikke var som det ikke skulle være, og jeg hadde i baktankene at Hammurabi hadde medfødt ganespalte.
 
 
Ved 12 ukers alder når kattungene i H-kullet skulle ha sin første vaksine fikk jeg vetrinæren til å sjekke om Hammurabi hadde gansepsalte, og det hadde han. Ved nærmere kontroll viste det seg at ganespalten til Hammurabi var på en heldig plass. Normalt sett så dør kattunger med ganespalte innen 1-2 døgn etter fødsel. De får ikke til å suge melk, for pga ganespalten har de ikke det vakumet som utgjør sugingen.
 
 
Hammurabi overlevde til tross, og det er jeg kjempeglad for.
 
 
Selv valgte jeg å beholde Hera. Helios ble solgt til en liten abyssineroppdrtter i Sverige. Han har blitt pappa til to kjempeflotte abyssinerkull.
 
 
Siden Hammurabi har ganespalte kan han ikke gå videre i avl. Han ble kastrert da han var 4 måneder gammel. Jeg visste at det ble vanskelig at noen ville kjøpe ham pga ganespalten, og jeg var nøye på hvem som skulle få bli hans nye eiere. Hadde ikke hjerte at han skulle flytte til hvem som helst.
 
 
Derfor ble jeg oppriktig kjempeglad og lykkelig da de som hadde kjøpt Dixie sin datter (Felicia) og Nadina sin datter (Grace) ringte og sa at de åpnet hjemme sitt for Hammurabi. Jeg ble rørt til tårer, og det var det beste som kunne skje.
 
 
Jeg har fått oppdateringer om at Helios er en kjempeherlig og trygg hannkatt, og han er limet i katteflokken med sin rolige personlighet. Helios er tryggheten selv, og han elsker å være sammen med hunnkattene han deler hus med <3 🙂 Han tar farsoppgaven sin alvorlig, for han steller og duller med kattungene sine. Hun som eier ham sier han er en kjempeherlig hannkatt 🙂
 
 
Hammurabi bor også i Sverige. Han elsker unger. Han er en kjempeherlig og trygg hannkatt med stor sjel <3 :)De som har ham har to små unger, og Hammurabi elsker å være sammen ungene. Deres eldste datter kjører Hammurabi rundt i dukkevognen. Babyen deres kan bruke Hammurabi som hodepute, og Hammurabi vil være i nærheten av ungene. Jeg tror Hammurabi selv tror han er et menneskebarn.
 
 
Jeg synes det alltid er kjempegøy å få tilbakemelding om kattunger som flytter til sine nye hjem, og jeg blir alltid like rørt og glad når jeg får bilder og oppdateringer 🙂
 
 
Siden (N) Hakrilas H-kull ble 3 år 02.02.2021 har jeg lyst til å vise frem noen nye bilder av H-trioen, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Godpusejenta mi Hera <3 🙂

 
 

Hera som var den eneste hunnkatten i H-trioen 🙂

 
 

Godpusegutten Helios <3 🙂

 
 

Helios koser seg og slapper av i klatrestativet 🙂

 
 

Godpusegutten Hammurabi stiller villig opp som “dukke” i dukkevognen <3 🙂

 
 

Hammurabi slapper av 🙂