ELVIS OG DEN FORVILLEDE FINKEN PÅ KATTEVERADAEN, OG SNART ÅRETS SISTE KATTEUTSTILLING :)

Sitter enda våken, og prøver roe operasjonssmertene i hånda før jeg legger meg. Operasjonssmertene kommer om kvelden. Nå har jeg brukt hånda mer, og det merkes når kvelden kommer.

I helgen som kommer er det klart for årets siste katteutstilling, og denne gang er det Adelkatten sin juleutstilling i Letohallen på Dal ved Eidsvoll 🙂 Jeg gleder meg kjempemasse 🙂 Jeg skal stille Elvis og Dixie denne gangen. Er litt usikker på om jeg skal stille Nadina. Hun er litt for tynn, og er ikke i pelskondisjon. Løpetiden hennes denne høsten har tæret på pelsen hennes.

Det skal bli kjempekoselig å treffe igjen mine abyssiner- og somalivenner og andre rasekattvenner, og denne utstillingen er blitt en tradisjon for mange av oss utstillere 🙂

Planen er å kjøre i rett tid (før kl.12.00) på fredag, slik at jeg kommer til hotellet i rett tid slik at jeg får slappet av på hotellerommet 🙂

Adelkatten sin juleutstilling er alltid kjempekoselig, og det er julestemning der 🙂

I kveld har mannen min og jeg badet Elvis og Dixie, og det gjorde dem godt. De trengte det badet, og de har begge to røytet en god del denne høsten.

I morgen skal jeg begynne å pakke utstillingskofferten til kattene og kofferten min. Jeg har bestilt ny burgardin til burene til Elvis og Dixie, og de får jeg på utstillingen her slik at de kan tas i bruk. De var kjempefine. Jeg fikk bilder av av dem fra hun som har sydd dem 🙂 Jeg gleder meg til å få dem 🙂

Jeg kommer til å snappe fra utstillingshelgen, og jeg kommer til å legge ut bilder på instagram. Dersom dere har lyst å følge meg på snap er brukernavnet mitt: abyhakrilas

På insta finner dere meg her: https://www.instagram.com/abynadina/

Kommer til å ta bilder på utstillingen som jeg kommer til å dele med dere neste uke 🙂

I går hadde jeg en kjempemorsom opplevelse. En liten fugl (fink tror jeg) hadde greid å komme seg gjennom en maske på nettingen inn til katteverandaen. Det oppdaget Elvis, og han satt i vinduet. Tennene hans klapret i munnen. Jeg tenkte at jeg måtte jo gå ut på verandaen for å prøve å få ut den stakkars fuglen som ikke skjønte hvordan den kunne komme seg ut igjen. Planen min var å åpne nettingdøren slik at fuglen kunne fly ut.

I det jeg åpner døren til verandaen smatt Elvis gjennom døren og ut på verandaen. Han ble helt spennvill, og stakkars fuglen livredd. Elvis sprang frem og tilbake som en villkanin, og klatret i nettingen for å prøve å komme seg opp. Den stakkars livredde fuglen holdt seg heldigvis oppe under verandataket til de som bor over oss. Bedre ble det ikke da en annen mink satte seg på nettingen utenfor katteverandaen.

Det endte godt til slutt. Elvis kom inn, og fulgen fant veien ut gjennom en maske i nettingen. Gjett om Elvis var fornæret da han kom inn? Tenk å ha maten  så nær, men fikk ikke ta den! Dumme, dumme matmor 🙂

 

Et videoopptak jeg tok av Elvis og fuglen ute på verandaen 🙂

 

Godpusejenta Dixie Rose slapper av på pleddet <3 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #katter #abyssineroppdrett #forvilletfink #katteutstilling #dyr #kjæledyr #video #bilder #hakrilasdixierose #skimmerdalselvis

 

 

DET FINNES LOVER OG REGELVERK NÅR DET GJELDER Å REKLAMERE/SKRIVE OM KOSMETISKE BEHANDLINGER OG PLASTISKE OPERASJONER PÅ BLOGGER!

Jeg har fulgt litt med på diskusjon både på bloggen til Styleconnection (Kristin Gjelsvik) http://www.kristingjelsvik.no og hennes brennende engasjement om bloggernes blogging om kosmetiske behadling og plastiske operasjoner. Selv personlig støtter jeg Kristin i hennes engasjement, og hun ber bloggere engasjere seg i kampen om den “normaliseringen” av kosmetisk behandling og plastiske operasjoner.

Jeg er ikke medlem på kvinneguiden, og det er fordi det byr meg imot å bli medlem på det diskusjonsforumet der! Kommer aldri til å bli medlem der! Likevel synes jeg noen forum på kvinneguiden er interessante å følge med på som leser! Noen diskusjoner er kjempeinteressante å følge med på. Jeg har fulgt med tråden som handler om bloggere og kosmetiske behandlinger, og de fleste har mye fornuftig å komme med!

Denne “normaliseringen” av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner er med å skape mer kroppspress i samfunnet, og det gjelder for unge jenter og usikre jenter som avskyr utseendet sitt! Unge jenter har sine forbilder, og da særlig blant toppbloggere. De ser opp til forbildene sine, og de vil være som dem.

Mange av toppbloggerne og andre bloggere vet vi er tilhengere av kosmetiske behandlinger, og de har også utført en eller flere plastiske operasjoner. Dette forteller de om på bloggene sine. De deler bilder, forteller om behandlingene og forteller om operasjonene. Usikre jenter som har disse bloggerne som forbilder ser opp til dem, og de blir påvirket av det bloggforbildene sine deler! Kanskje begynner de selv å finne feil på seg selv, og de begynner å leke med tanken på å ta silikon, botox og restylane! De begynner å google rundt på nettet, og de sluker til seg all informasjon. Det er jenter i 12 års alderen som planlegger å spare konfirmasjonspengene sine for å få ta en kosmetisk behandling!

Derfor har aboslutt alle bloggere (i alle aldre) som er tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner ansvar for hva de deler på bloggene sine! De som fraskriver seg ansvaret er elendige og dårlige forbilder og bloggere.

Trenden om å ha store pupper, operasjon av nesen fordi den er for stor, fylle silikon i baken, ikke ha rynker og ha lepper som ser ut de kan brukes som kjøleskapsmagneter er en så kjempefalsk trend i samfunnet vårt! Kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi er behandlinger som sprer løgn og falskhet fra ende til annen! Det er ikke naturlig!

Når bloggere blogger om at de tar kosmetiske behandlinger er det noen bloggere som får sponset disse behandlingene, men andre bloggere forteller på bloggene sine at de har vært og tatt botox og restylane. De legger ut bilder av seg selv fra selve behandlingen, og hvor man også kan se behandleren sette sprøyten. Selv om ikke disse bloggerne er sponset driver de skjult reklame for at de har tatt botox eller restylane.

I Norge er det ikke lov å reklamere for reseptbelagte medikamenter, og selv om botox blir brukt innenfor kosmetiske behandlinger er det et reseptbelagt medikanment samme hvordan man vrir og vender på det!

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2009-12-18-1839/KAPITTEL_14#§13-5

https://legemiddelverket.no/andre-temaer/reklame

https://legemiddelverket.no/andre-temaer/reklame/forbud-mot-reklame-til-allmennhet-for-reseptbelagte-legemidler

Når det gjelder plastisk kirurgi så er det ikke lov med før- og etterbilder, negativ omtale av normale kroppsdeler (ørne, nese, kalkunhals, hengepupper, grevinneheng, etc) 

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forskrift-om-markedsforing-av-kosmetiske/id92501/

Her er nok en link som beviser at det ikke er lov til å reklamere for botox: https://www.krsby.no/nyheter/i/6Okde/Flere-klinikker-i-Kristiansand-reklamerer-ulovlig-for-Botox

Bloggeren Sophie Elise fikk refs pga ulovlig reklame for botox på sin blogg, og innlegget til Sophie Elise var ikke sponset. Innlegget ble fjernet: http://www.tv2.no/a/7959989

Det finnes klare lover om å reklamere for kosmetiske behandlinger på ethvert medium som regjeringen har laget:

“§ 2. Virkeområde

Forskriften gjelder annonsering og markedsføring av enhver art og i ethvert medium.”

“§ 4. Krav til markedsføringen

Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke utformes på en måte som er egnet til å virke støtende eller krenkende eller som spiller på folks lyter eller fordommer mot normale kroppsvariasjoner.”

“§ 5. Forbud mot bruk av pre- og postoperative bilder

Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke inneholde pre- og postoperative bilder.”Hvor mange bloggere er det ikke som har delt bilder av seg selv hvor de ligger med en restylanesprøyte i leppene, en botoxsprøyte i panna eller flasher puppen sin etter å ha tatt silikon? Ikke bare en, men flere!

“§ 7. Begrensninger i bruk av visse kommunikasjonsmetoder

Det er forbudt å rette markedsføringshenvendelser vedrørende kosmetiske inngrep til forbrukere ved hjelp av elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon, som for eksempel elektronisk post eller tekstmelding til mobiltelefon.”

Kilde: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forskrift-om-markedsforing-av-kosmetiske/id92501/

Disse lovene og reglene er klare, og ingen av bloggerne som blogger om sine kosmetiske og plastiske operasjoner kan fraskrive seg ansvaret når det gjelder lover og regelverk for markedsføring av kosmetiske behandlinger på blogger! Det finnes ingen unnskyldning i følge linkene jeg har delt ovenfor!

Hvorfor gjør ikke de ulike bloggplattformene noe med dette når bloggere daglig skriver innlegg på bloggene sine om at de har tatt kosmetisk behandling. De samme bloggerne går gjerne i dybden hvor de forteller f.eks. at de har tatt botox.  Når en blogger som ikke er sponset skriver et innlegg om at vedkommende har tatt botox, er det skjult rekalme for et medisinsk produkt som i tillegg er reseptbelagt!

Dette kroppspresset og påvirkningen unge jenter og usikre jenter daglig blir utsatt for på blogger, youtube og instagram er ikke et samfunn vi ønsker å ha! Det er et tvers igjennom falskt samfunn skapt av skjønnhetssalongnene som driver med kosmetsike behandlinger og plastiske operasjoner, og bloggerne som blogger om kosmetiske behandlinger, youtubere som deler videoer om det og instagrammere som deler bilder på sine profiler er direkte med på å opprettholde denne falske motetrenden!

Ingen ønsker et tvers igjennom et falskt samfunn hvor man må bruke XS i kær, hvor man ikke skal ha rynker, hvor leppene skal være store, at man må ha store pupper av silikon eller at nesen ikke skal være for stor.

Som motstander kjenner jeg at jeg blir kjempesint på den gale utviklingen som har skjedd, og som fremdeles skjer når det gjelder kroppspress og krav til å se “perfekt” ut! Jeg ønsker ikke at den oppvoksende generasjon skal oppleve et falskt samfunn hvor det naturlige ikke lenger er det naturlige.

Hvilke tiltak kan de ulike bloggplattformene gjøre for å stoppe den utviklingen om blogging om kosmetiske behandlinger, plastiske operasjoner og temaer som handler om kroppspress og utseende.

Det første bør de ulike bloggplattformene sette seg inn i lovverket når det gjelder bloggeres markedsføring og reklame (både de som er sponset og ikke sponset) av enkelte kosmetiske behandlinger.

Alle bloggere som registrerer seg som bloggere på en bloggplattform skulle ha signert en obligatorisk “Sunn fornuft plakat” når det gjelder blogging om kropp og utseende som fører til kroppspress. Hvis bloggere ikke signerer den “Sunn fornuft plakaten” får de ikke åpnet blogg, Hvis bloggere da evt. hadde blogget om kosmetiske behandlinger skulle dette automatisk fått konsekvenser f.eks. med utestengelse som sanksjon. Det hadde blitt færre bloggere, men man hadde sluppet jaget etter det “perfekte” utseendet blant bloggere, og man hadde fått et sunnere bloggsamfunn.

Selvfølgelig vil tilhengerne av kosmetiske behandlinger mene at det er å ta fra dem ytringsfriheten. Det er det slett ikke, men når bloggere som er tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner fronter usunne verdier og holdninger om et falskt utseende, handler det mer om etikk og moral enn om ytringsfrihet.

 

Bilde lånt fra Google.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#blogging #lover #regler #sunnfornuft #kosmetiskbehandling #plastiskoperasjon #forhindreusunnblogging #samfunn #helse

 

 

 

 

 

GRATULERER MED 6 ÅRSDAGEN TIL (N) HAKRILAS D-KULL <3 <3 <3 :)

Som årene går! I dag er det 6 år siden kattungene i (N) Hakrilas D-kull blir født, og til verden kom det 4 kattunger (to hannkatter og en hunkatt). De fikk navnene Dixie Rose, Decenta, Demitriz og Dario Dioz (kalt Dioz). Dessvere døde Dario i alt for ung alder <3 🙁

Det var et livlig kull som hang i gardinene, hang i persienene og som la sin elsk på banan! Det var en formiddag at matfar satt og spiste banan. Så hopper Decenta opp i fanget. Hun fikk smake en bit av bananen, og syntes det smake kjempegodt. Nettopp dette oppdaget kullsøsknene hennes, og de hoppet også opp i fanget til matfar for å smake på bananen. Etter dette har alle kattene i D-kullet elsket banan. Bare vi åpnet skapdøren hvor bananen lå kom fire kattunger pilende 🙂

Kattungene i D-kullet var flinke til å bruke oss som klatrestativ, og hver gang vi stod på kjøkkenet for å lage mat hang det 4 kattunger i bukselårene våre i et forøk på å komme seg opp.

I dag bor Decenta hos en familie på Nord Møre, og der er hun fulltidsansatt som musefanger. Demitiz bor hos familien sin på Sunnmøre, og jeg valgte å beholde Dixie Rose selv 🙂

Dixie Rose skal få ekstra godbit til kvelden i kveld <3 🙂

Gratulerer med 6 årsdagen til gjengen i (N) Hakrilas D-kull <3 <3 <3 🙂

Ønsker å dele noen bilder med dere fra tiden før kattungene flyttet, og jeg håper dere liker dem 🙂

 

Mamma Nadina var kjempestolt kattungemamma for kattungene sine fra første sekund, og her koser hun seg sammen den førstefødte kattungen i (N) Hakrilas D-kull som ble født 23.11.2011 <3 🙂

 

Kattungnene i (N) Hakrilas D-kull 3 dager gamle <3 🙂

 

Kattungene i (N) Hakrilas D-kull 6 dager gamle <3 🙂

 

Dette bildet av kattungene i (N) Hakrilas D-kull ble tatt 14.12.2011 <3 🙂 Mamma Nadina passet godt på smånurkene sine <3 🙂

 

Når man har abyssinerkattunger i riktig alder, er det sjelden man får tatt et bilde av alle kattungene samtidig, men her ligger kvartetten i (N) Hakrilas D-kull samlet <3 <3 <3 <3 🙂

 

Bilde av kattungene i (N) Hakrilas D-kull tatt 28.01.2012 <3 <3 <3 <3 🙂

 

GRATULERER MED 6 ÅRSDAGEN <3 <3 <3 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinian #abyssineroppdret #rasekatt #d-kullet #hakrilasabyssineroppdrett #bursdag #6år #bilder

 

 

ABYSSINERTRIOEN HAR GITT MYE “LOVE” TIL MATMOR ETTER OPERASJONEN I HÅNDLEDDET <3 :)

Det har gått noen dager siden jeg ble oerert i håndleddet. Helgen bestod i at jeg tok det med ro. Jeg hadde operasjonssmerter, og sov ikke særlig godt på natten. Våknet flere ganger med vondt i hånda. Når jeg er operert hjelper det meg å sove. Jeg sov en del på dagtid også. Tror egentlig det var helg greit at jeg ikke var med på julebordet på jobben til mannen min. Sofaen var det beste stedet for meg. Jeg har slappet av, sovet en del, sett TV, lest blader, hørt på musikk, sett filmer på PC’n og hatt skikkelig rekovalisens. Kroppe trenger jo hvile etter et inngrep, og for meg er hvile kjempeviktig. Mannen min misunner meg sovehjertet mitt han.

Natt til i dag var den første natten etter operasjonen at jeg sov igjennom hele natten. Det går også bedre på dagtid med operasjonssmertene, men til tider har jeg operasjonssmerter, og jeg må legge meg nedpå for å hvile. Særlig til kveldene er det vondt. Har tatt ibux og parasett for å dempe smertene, og det hjelper kjempebra. Ibux tar beinsmerter.

Mandag 20.11.2017 ringte ortopeden meg for å spøree om hvordan det gikk med meg, og han fortalte at han jobbet en god del med å få løsnet den ene bruskbiten fra beinet som satt godt fast, og han fjernet masse betennelse. Det var masse løse bruskbiter, og han fikk fjernet noe av dem. Han syntes ikke det var rart at jeg hadde operasjonssmerter. Jeg fikk beskjed om at bandasjen skal være på til og med neste fredag, men jeg må være flink å røre på fingrene mine. Jeg får dusje på torsdag, og tro meg når jeg sier jeg gleder meg til å få meg en god dusj 🙂

Jeg savner det å trene, men hvis formen er bra på fredag kal jeg ta en tur innom treningssalen hos fysioterapeuten for å trene bein samt gå på tredemølla. Får lov å begynne å løfte lette ting om to uker. Det må gro inne i håndleddet først.

Det har vært kjempeherlig å ha kattene mine. De skjønner kjempemasse at matmor ikke har vært helt i form <3 Det første som skjedde da jeg kom hjem fredags formiddag var at Elvis snuste på bandasjen, og han slikket meg på fingrene. Jeg la meg på sofaen, og Elvis, Dixie og Nadina skulle være nær meg. De lå i nærheten av meg hele helgen <3 <3 <3 🙂 Godpusene mine <3 <3 <3 🙂 En ting er i hvert fall sikkert, og det er at katter skjønner kjempemasse. De skjønte at matmor ikke var helt i form, og de skulle passe på meg. Akkurat det var helt tydelig! De skiftet på hvem av dem som lå opp på brystkassa mi. Elvis lå på sofaputa, Nadina i fotenden og Dixie mellom føttene mine.  Dyr enser mye mer enn hva vi mennesker skjønner, og de skjønte at matmor ikke var i form. Flere ganger snuste de på hånda mi, og slikket meg litt på fingrene. Katter gir så mye “Love” og kjærlighet til oss mennesker <3 🙂

Torsdag 23.11.2017 reiser søsteren min og mannen hennes til Oslo. De skal ha med seg Nadina på flyet nedover. Nadina skal hjem til oppdretteren sin for og pares. De gleder seg til å få låne godpusejenta. Jeg regner med at løpetiden stopper opp når hun kommer dit, men håper og krysser fingre og tær for at hun kommer igang igjen når hun kjenner duften av ekte hannkatt 🙂

Ville bare titte innom for å gi en liten oppdatering hvordan det går etter operasjonen, og de verste operasjonssmertene har gitt seg 🙂

Ønsker å dele noen bilder jeg har tatt de siste dagene, og jeg håper dere liker dem 🙂

 

Godpusejenta Nadina passer på matmor <3 🙂

 

Godpusejenta Dixie Rose gjør også jobben sin å passe på matmor <3 🙂

 

Godpusegutten Elvis på “sjefsplassen” sin (sofaputa) hvor han passer på matmor <3 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#etteroperasjonen #katter #dyr #kjæledyr #abyssiner #godpusenemine #kjærlighetfrakattene #lovecats

 

 

 

 

TILHENGERE AV KOSMETISKE BEHANDLINGER OG TÅPELIGE UNNSKYLDNINGER FOR Å TA SLIK BEHANDLING!

Som de fleste av mine bloggvenner og følgere vet så er jeg totalmotstander av at bloggere (uansett alder) som åpenlyst blogger om at de tar kosmetisk behandling i form av botox, restylane m.m eller plastisk kirurgi!

Årsaken til at jeg er motstander er fordi at jeg mener at det er alt for mye usunn kroppspress i samfunnet. Kroppspresset har økt mer og mer etter sosiale medier av ulike slag har dukket opp som instagram, facebook, youtube og blogg!

Det sitter usikre unge tenåringsjenter i alderen 13 – 19 år, usikre unge jenter i alderen 20 år og oppover og usikre voksne kvinner som på en elller annen måte sliter med selvbildet til sitt eget utseende, og som kanskje forakter utseendet sitt såpass mye at de er villige til å gjøre hva som helst for å endre på det.

Bedre blir det ikke når de daglig møter bloggere, youtubere og instagrammere som skriver og forteller om at de tar botox, restylane og har lagt inn silikon i puppene sine. Mange av de usikre unge jentene og kvinnene sammenlikner seg med andre jenter/kvinner, og de synes kanskje de som har tatt en kosmetisk behandling i form av botox, restylane eller lagt inn silikon i puppene ser perfekte og lykkelige ut! De usikre unge jentene og kvinnene vil prøve å bli like “lykkelige” de også.

Blir de lykkelige? Svaret mitt er klart nei! Lavt selvbilde til sitt eget utseende sitter kun i hodet, og ingen andre steder. Det disse usikre jentene og kvinnene skulle heller hatt samtaler med psykolog for å få rettet opp tankemønsteret sitt, og ikke en kosmetisk behandling eller plastisk kirurgi! 

Derfor mener jeg at alle sammen som befinner oss på sosiale medier (facebook, instagram, youtube og blogg) har plikt å ta ansvar for den gale retningen som har økt de siste årene!

Vi som er motstandere av kosmetisk behandling og plastisk kirurgi møter de samme idiotiske unskyldningene hver gang vi skriver våre meninger om hvorfor vi er motstandere.

Det ene som blir trukket frem er at vi som er motstandere av plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger er sjalue. Hva? Sjalu??? Det gir da ingen mening! Hvis vi hadde vært sjalu på de som tar botox, restylane og opererer seg hadde vi gjort det vi også. Det å bruke sjalusikortet mot oss motstandere er oppbrukt for lengst!

Tilhengerne av kosmetiske behandlinger unnskylder seg alltid med at de tar så lite botox og restylane at de vil at det skal se naturlig ut. Det ser ikke naturlig ut. Etter man har tatt botox blir man totalt mimikkløs, for botoxen dreper cellene i huden. Huden i ansiktet blir stiv, og dermed blir de som har tatt botox mimikkløs. De som har tatt botox må jo sitte å dra seg i ansiktet for å prøve å overbevise oss motstandere at vi tar feil! Det vises kjempegodt på absolutt alle som har tatt botox, selv om de selv mener noe annet. Ta f.eks en 48 år gammel dame. Det normale for en dame på 48 år er at hun har rynker som viser at hun har levd noen år. Den som mener at det ser naturlig ut at en dame på 48 år med rynker plutselig en dag kommer med glatt og rynkefritt ansikt er enten blinde eller naive.

Tilhengere av kosmetiske behandlinger hevder bestemt at de ikke er avhengig av å ta f.eks. botox, men der tar de fullstendig feil. Man må vedlikeholde en botoxbehandling ved å ta ny behandling etter 6 måneder, og er ikke det å gjøre seg avhengig vet ikke jeg.

De av tilhengerne kosmetisk behandling og plastisk kirurgi som er bloggere, er youtubere eller deler bilder av sine kosmetiske behandlinger sine instagramprofiler blir dødelig fornærmet når vi som er motstandere sier at de ikke er gode forbilder for yngre og usikre jenter og usikre kvinner i alle aldre! De unnskylder seg med at når noen er over 18 år er de myndige og kan bestemme selv om de vil ta botox, restylane eller en plastisk operasjon. Greit nok over 18 år, men hjernen vår er ikke ferdigutviklet før man er 25 år. Linken jeg viser til handler om ungdommer og bilkjøring, men forskerne har forsket på at hjernen til oss mennesker ikke er ferdig utviklet før vi er 25 år gamle! Kilde: https://www.aftenposten.no/norge/i/Kp4Le/–Det-siste-vi-har-pa-plass_-er-det-vi-trenger-mest

Det vil si at selv om ei ung og usikker jente som ønsker å ta botox og restylane er over 18 år, er hun ikke kognitiv moden for konsekvensen av å ta en kosmetisk behandling eller en plastisk kirurgi. Som blogger, youtuber og instagrammer har du pokker meg et ansvar ovenfor yngre og usikre jenter og usikre kvinner som har et dårlig selvbilde til sin egen kropp og til sitt eget utseende!

Når tilhengerne av kosmetisk behandling og plastiske operasjoner får kritikk for sine holdninger kommer de alltid med den dårlige unnskyldningen om at vi motstandere også fikser på oss når vi går til frisøren, lakker neglene og sminker oss.

Det å sminke seg, gå til frisøren eller lakke neglene kan ikke sammenliknes med kosmetisk behandling hvor man sprøyter nervegift inn i huden for å unngå og få rynker eller restylane i leppene for å få større lepper. Denne sammenlikningen som tilhengerne kommer med gir ingen mening!

Tilhengerne av kosmetisk behandling og plastisk kirurgi trekker fort frem mobbeofferkortet, og mener vi som er motstandere mobber! Det handler ikke om mobbing i det hele tatt, men det handler om å si fra fordi det sykelige kroppspresset og fokuset på utseende og kropp har blitt et økende samfunnsproblem siden så mange jenter faktisk sliter med lavt selvbilde til sitt eget utseende. Ikke minst er det skremmende når 12 åringer går med planer om å spare konfirmasjonspengene sine til den dagen de blir 18 år slik at de får tatt en kosmetisk behandling eller en plastisk operasjon.

Hva gjør tilhengerne av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner selv da? De tar ikke fem flate øre for å kalle motstanderne for “skrukketroll”, og de kommer med uttalelser som “de vil ikke ha stygge rynker når de blir gamle”. Slike uttalelser er patetisk å komme med som et motargument! Det gir et dårlig signal ovenfor de usikre jentene og kvinnene. Tilhengere av kosmetisk behandling legger opp til et kroppspress hvor dere skaper en illusjon om at  rynker er stygt som igjen påvirker usikre jenter/damer til å forrakte sine rynker. Rynker er noe av det mest naturlige ved å bli eldre!

Vi som er motstandere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner har blitt flere og flere, og vi er mange som skjønner hvordan disse usikre jentene tenker. De usikre jentene som har så lavt selvbilde til sitt eget utseende vil suge til seg all informasjon om kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner. Informasjonen henter de fra bloggere, youtubere og instagramprofiler! Det hjelper ikke om informasjonen kommer fra toppbloggeren Eva på 21 år eller bloggeren Trine på 45 år. Informasjon er informasjon samme hva!

Jeg respekterer at de som er tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi velger å gjøre det. Det er deres eget valg, men det er på tide at tilhengerne nå begynner å skjønne alvoret av hva slags holdninger og verdier de sender ut i et samfunn hvor det er alt for mye sykelig kroppspress blant jenter/kvinner i alle aldre! De er med på å “normalisere” kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner!

Bloggere, youtubere og instagrammere som åpenlyst deler bilder og innlegg hvor de forteller at de benytter seg av kosmetiske behandlinger og plastsik kirurgi er med på å spre falske forhåpninger om at hvis man tar botox eller restylane blir man lykkelig. Det er rett og slett så galt som det går an å få bli! 

Lovverket sier bl.a dette om å annosnere og markedsføre kosmetiske behandlinger/plastsik kriurgi:

“§ 2. Virkeområde

“Forskriften gjelder annonsering og markedsføring av enhver art og i ethvert medium.”

“§ 4. Krav til markedsføringen

Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke utformes på en måte som er egnet til å virke støtende eller krenkende eller som spiller på folks lyter eller fordommer mot normale kroppsvariasjoner.”

“§ 5. Forbud mot bruk av pre- og postoperative bilder

“Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke inneholde pre- og postoperative bilder.”Hvor mange bloggere er det ikke som har delt bilder av seg selv hvor de ligger med en restylanesprøyte i leppene, en botoxsprøyte i panna eller flasher puppen sin etter å ha tatt silikon? Ikke bare en, men flere!

“§ 7. Begrensninger i bruk av visse kommunikasjonsmetoder

“Det er forbudt å rette markedsføringshenvendelser vedrørende kosmetiske inngrep til forbrukere ved hjelp av elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon, som for eksempel elektronisk post eller tekstmelding til mobiltelefon.”

Kilde: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forskrift-om-markedsforing-av-kosmetiske/id92501/

Vil påstå at det er lovbrudd som bedrives på endel blogger. Det handler ikke om hva man synes er greit og ikke fra et subjektivt synspunkt hos bloggeren. Her er det ikke vi kritikere som er sjalu eller lar janteloven prate for oss. Dette er jo faktisk lovbrudd!

Til dere tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner vil jeg si: “Slutt med å komme med tåpelige unnskyldninger, og godta at mange har dette falske kroppshysteriet langt opp i vrangstrupen!”

 

Bildet lånt fra denne nettsiden: http://modayactualidad.com/como-deshacerse-de-un-labio-hinchado.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#kroppshysteri #kosmetiskbehandling #plastiskkirurgi #kroppspress #unnskyldninger #botox #restylane #brukvett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENDELIG FERDIGOPERERT, MEN HÅNDLEDDET ER UTSLITT PGA ARTROSE!

Da har jeg kommet hjem, og innstallert meg på sofaen. I morgest stod jeg opp kl.05.30, dusjet og gjorde meg klar. Jeg dro bort til Aleris Rosenborg kl.07.15. Hadde time til operasjon kl.07.30.

Det ble litt forsinkelser. Ca. kl.07.40 hadde de brannalarmprøve, og vi måtte ut alle sammen. Den neste forsinkelsen var at en av skjermene inne på operasjonsstuen var ødelagt, og de måtte få en annen skjerm fra Aleris på Solsiden. Omsider kl.09.00 fikk jeg komme inn, og det var klart for operasjon.

Operasjonen gikk kjempefint, og etter operasjonen fikk jeg høre at det var fullstendig slitasje inne i håndlettet. Det var også forventert. Ortopeden sa rett ut at håndleddet vil ikke holde i så mange år til, og jeg må belage meg på fullstendig avstiving. Under denne operasjonen fjernet ortopeden en god del betennelse, freste bort noen løse beinbiter og renset opp inne i leddet for å gjøre meg midlertidig smertefri.

Jeg skal ha bandasje på hånden i 1 1/2 – 2 uker, og jeg får ikke lov til å belaste hånden på en uke. Akkurat nå er hånden så bedøvd, og jeg kjenner knapt fingrene mine. Det er vanlig at de setter en bedøvelsessprøyte inn der hvor man blir operert for å dempe smertene de første 24 timene etter operasjoen.

Jeg er kjempeglad for at jeg er ferdig med operasjonen for denne runden. Planen for helgen er å slappe av og ta det med ro, og jeg kommer nok til å sitte med hånda på ei pute.

Jeg er glad for at operasjonen gikk bra!

 

Nyoperert håndledd, og endelig ferdig!

 

Venflonen i hånda mi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#operasjon #håndledd #utslitthåndledd #artrose #helse

SER FREM TIL Å FÅ UNNAGJORT OPERASJONEN I HÅNDLEDDET FREDAG 17.11.2017!

Det er blitt torsdagskveld, og jeg slapper av. I morgen tidlig kl.07.30 skal jeg møte på Aleris Rosenborgklinikken, for jeg skal opereres i høyre håndledd. Jeg skal møte kl.07.15. Ser frem til å få operasjonen gjort, og er kjempespent på hva som vil skje videre. I morgen skal bare ortopeden se inni håndleddet, få bort betennelse og arrvev. Jeg gruer meg litt, men er glad det er artroskopi slik at man slipper stort arr og mange sting. Vet ikke hvor lenge jeg må vente med å få bruke hånda, men jeg regner med en ukes tid før jeg får belaste igjen.

Jeg kommer til å savne treningen kjempemasse, men hvis formen er bra over helgen, kommer jeg til å dra på trening for å gå på tredemølla samt å kjøre styrke for føttene. Er kjempeglad, for jeg fikk til to fullkroppsøkter denne uken også 🙂 Jeg trente fullkropp på mandag og i går. Det var kjempegodt 🙂 Skulle så gjerne ha fått til en treningsøkt til i uka, men det rakk je ikke, og det er bedre med to treningsøkter enn ingen!

Det går kjempefint med kostholdsendringen, og jeg spiser ren mat som kylling, karbonadedeig, mager cottage cheese, mager kesa, grønnsaker, egg, havregryn, magert kyllingpålegg, bringebær og blåbær. Har byttet ut sukker med sukrin gold og sukrinmelis, sukkerfri saft osv. Jeg teller kalorier, og veier maten min. Ønsker ikke å gå ut med antall kalorier jeg ligger på her på bloggen min, og heller ikke vekten! Merker at kroppen min har mye bedre av slik mat enn blandingsmat som kjøttdeig, farseprodukter osv. Kroppen fungerer så mye bedre med kostholdet jeg har nå.

Jeg merker på kroppen at jeg har gått sammen. I dag prøvde jeg på meg en treningsdrakt jeg ikke har bruk siden 2001, og nå får jeg på meg treningjakka. Prøvde på meg treningsjakka for ett år siden, og da fikk jeg ikke glidelåsen igjen. Slike ting gir meg ekstra stor motivasjon til å fortsette kostholdsendringen og treningen min når jeg er blitt smertefri etter operasjoen 🙂 Det kribler i kroppen etter å fortsette med treningen når håndleddet har blitt smertefritt etter operasjonen 🙂

Jeg regner med dette blir en stille og rolig helg hvor jeg slapper av på sofaen med hånda på ei pute, koser meg med TV-program, lese og høre på musikk. Normalt etter et en artroskopi i håndleddet må man ta det med ro 1 – 1 1/2 uke slik at leddet får leges.

Egentlig skulle jeg ha blitt med mannen min på julebord på Frøya i helgen, men siden jeg blir operert i morgen utgår det. Helsa er viktigere enn julebord, og jeg vet jo ikke hvordan formen blir med tanke på smerter heller. Mannen min reiser til Frøya på lørdag morgen. De kommer sikkert til å få det kjempekoselig 🙂

Til uken som kommer er det nok en uke med mange gjøremål.Jeg har takket nei til fløytespilling de to neste ukene med tanke på operasjonen i håndleddet. Tirsdag 21.11.2017 er det korøvelse. Torsdag 23.11.2017 har vi styremøte i Aby- og somaliringen som er en interesseklubb for oss som har abyssiner og somali. Lørdag 25.11.2017 er det GF i katteklubben jeg er med i, og søsteren til mannen min (min svigerinne) og mannen hennes kommer til Trondheim. Vi har planer om å treffe de for å gå ut for å spise sammen dem. Det blir kjempekoselig 🙂

Jeg ønsker å dele noe bilder med dere som jeg har tatt 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂

 

Begynner alltid dagen med et glasss vann og disse vitaminene 🙂

 

Jeg er kjempestolt av meg selv, for nå har jeg kommet opp i hastighet 4,2 på tredemølla 🙂

 

På leggpressmaskinen har jeg også økt vektbelastsning 🙂

 

Seated leg curl er en av mine favorittøvelser 🙂

 

Lex extension kjennes ja, og den svir!

 

Jeg fører alltid opp mine treningsøkter hver eneste gang jeg trener 🙂

 

Meg selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#operasjon #håndledd #trening #kostholdsendring #motivasjon #oppdatring #hverdag #bilder

 

 

OPPDATERING FRA DE SISTE DAGENE I ORD OG BILDER, OG ET VIDEOOPPTAK AV ELVIS SOM UTFØRER TRIKS :)

Mandag, ny uke og nye muligheter, og vi nærmer oss halvveis i november måned. I dag hørte jeg på radioen at mange sliter med med høst- og mørke depresjon, og at november måned var den verste måneden for dem.

Jeg er kjempeglad for at jeg aldri har kjent på et enest fnugg av høst- og mørkedepresjon, og jeg aner personlig ikke hva det vil si. Kjenner jo noen som sliter med høst- og mørkedepresjon, og jeg har jo hørt hvordan de har det. Det er spesielt mørket som de reagerer på, og som gjør dem deprimert.

Personlig foretrekker jeg våren og sommeren, men det er pga at reumatismen min er bedre om våren og sommeren. Jeg elsker også kjempefine og solfylte høstdager med de kjempefine og nydelige høstfargene som naturen blir farget med. Ikke noe er som en høstkveld med levende lys på bordet, håndarbeid og en god kopp te. Da er høstkvelden perfekt for min del 🙂

Helgen som var fløy av gårde. Lørdag 11.11.2017 fra kl.12.00 – 17.00 var jeg sammen med katteklubben jeg er medlem i på dyrebutikken Hund Som Hobby på kattevisning i anledning “Kattens Dag”. Vi hadde 8 forskjellige raser med på kattevisningen. Det var hellig birma, ragdoll, burmeser, seltic rex, maine coon, sibir, abyssiner og devon rex. Mange kunder kom bort til oss for å høre litt om de forskjellige rasene vi hadde, og det var kjempegøy å treffe den vanlige mann på gata som ikke har den kjenneskapen til rasekatt som det vi har. Timene fløy av gårde.

Om kvelden kom to kusiner av meg til Trondheim. Mannen min og jeg tok de med på besøk på omsorgsboligen hvor min mor bor. Det var kjempekoselig, og min mor syntes det var kjempegøy at de kom på besøk.

Kusinene mine kom med bobil, og de fikk stå med bobilen ute i gårdn vår. De fikk også strøm for å holde bilen varm. Om kvelden etter vi kom hjem satt vi og pratet sammen før vi gikk og la oss.

Søndag 12.11.2017 stod vi opp i rett tid. Kusinene mine, mannen min og jeg slappet av med kaffe før vi dro på besøk til min mor. Moren min satte kjempestor pris på å treffe kusinene mine 🙂 Kusinene mine reiste videre kl.14.00.

Det er dessverre ikke så ofte vi kusinene på min fars side treffes, for de bor jo i Finnmark Målet mitt er å reise til Finnmark for å besøke dem, og de sier at vi må komme nordover på besøk. Jammen det skal vi gjøre!

I dag begynte jeg uka med å dra på trening (hos fysioterapeuten). Det var kjempegodt 🙂 Jeg er kjempestolt av meg over hvor langt jeg har kommet siden juni 2016. Da jeg begynte å trene meg opp ettre operasjonen i mai 2016 gikk jeg med hastighet 1,2 km/t, og jeg klarte å gå 1/2 runde. Nå begynner jeg med hastighet på 4,1 km/t, og øker på til 4,2 km/t. Målet mitt i desember er å begynne med hastighet 4,2 km/t, men øke på til 4,3 km/t! Fysioterapeuten min er kjempefornøyd, og det er jeg også 🙂 Når jeg trener slik jeg gjør er det kun meg selv jeg konkurrerer mot. Jeg sammenlikner meg aldri med andre når jeg trener, men kun min egen fremgang, og det er min egen fremgang motiverer meg 🙂

Målet om å trene to dager i uka har jeg holdt gjennom hele året, og de ukene jeg har fått trent 3 dager i uka er rett og slett en bonus for meg 🙂 Jeg begynte jo helt fra skretsj da jeg begynte å trene meg opp etter achillessceneoperasjonen i mai 2016, men måtte opereres under hælen i sceneplaten i desember 2016. Dermed fikk jeg noen uker med avbrekk før jeg tok opp treningen i slutten av januar 2017. Da jeg begynte på med treningen i slutten av januar holdt jeg treningen til en dag i uka.

Når man skal komme i dag med trening etter et lengre avbrekk, er det viktig å sette seg oppnåelige mål, for da blir ikke fallgruven så høy. Selv holdt jeg meg en dag i uka i en lengre periode, men etter hvert som jeg var kommet i gang økte jeg til to dager uka. De ukene jeg kun får til en treningsdag i uka er det mye bedre enn ingen, og jeg tar ikke det som et nederlag. Første bud jeg har lært meg nå som jeg har kommet i gang med trening og kostholdsendring er overkommelige mål.

Uken kommer til å gå fort, og jeg har planer om få til en helkroppsøkt på onsdag og overkroppsøkt på torsdag.

Tirsdag 14.11.2017 er det korøvelse, og nå er det julerepertoar for fullt 🙂 Koret skal delta på en julekonsert 07.12.2017 og på 4.juledag. Det gleder jeg meg til 🙂

Fredag 17.11.2017 skal jeg opereres i høyre håndledd ved artroskopi. Ortopeden skal inn for å se hvordan det ser ut der inne, samt fjerne betennelse og arrvev. Ved artroskopi blir det ikke store arr, men små hull, og man slipper å sy mange sting. Blir bandasje noen dager, og jeg må jo komme i gang med opptrening og bruk av armen etter et 3-5 dager. Ut fra CT-bildene så ikke håndleddet så bra ut, og det var minimalt med brusk slik at bein ligger og gnisser mot hverandre.

Ønsker å dele noen bilder som jeg har tatt den siste uken, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂

 

Har jo lagt om kostholdet, og her er en frokosttype jeg spiser som består av mager kesam og frosne blåbær 🙂

 

Sunn og kjempegod lunch 🙂

 

Dixie Rose i sturdiburet sitt på kattevisningen på dyrebutikken Hund Som Hobby 🙂

 

En kjempesøt maine coon kattunge og kullet var med på kattevisningen 🙂

 

En kjempefin devon rex hunnkatt koser seg i matmors armkrok 🙂

 

 

Jeg lovte å dele en video av abyssinerhannkatte min Elvis når han gjør noen triks han har lært seg. Elvis har lært seg å sitte, high five og hoppe over føttene mine 🙂 Nå for tiden øver vi på et triks til 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#oppdatering #trening #livsstilsendring #kor #motivasjontiltrening #kattevisning #bilder #kattevisning #videoavelvis

HVERDAGSLIVET MED ABYSSINERHJERTEKNUSERNE MINE <3 :)

Nå er det noen rolige uker for kattene før neste katteutstilling, og det er egentlig kjempegodt. Neste planlagte utstilling er på Letohallen på Dal (ikke så langt fra Eidsvoll) i begynnelsen av desember. Jeg gleder meg kjempemasse 🙂 Det er den siste utstillingen i 2017, og utstillingen er blitt en førjulstradisjon for oss som år etter år deltar på den utstillingen 🙂 Denne gangen melder jeg på alle tre kattene mine.

Planen er at Nadina skal være med oppdretterne sine hjem til dem hvor hun skal pares med en kjempeflott og fin hannkatt. Det er litt vemodig å tenke på at det er aboslutt siste kullet hennes før hun blir kastert i løpet av våren 2018. Nadina er mamma til mange kjempenydelige abyssinerkatter <3 🙂

Lørdag 11.11.2017 er det “Kattens dag” på dyrebutikken Hund Som Hobby i Trondheim, og vi fra katteklubben hvor jeg er medlem skal være med å vise frem kattene våre på en kattevisning! Det foregår fra kl.12.00-17.00. Vi prøver å få vist frem flest mulig raser som vi har i klubben. Tilstede vil de som kommer innom få se: Abyssiner, Miane Coon, Burmeser, Hellig Birma, Ragdoll, Devon Rex og Sibir. På en slik dag møter vi den vanlige mann å gaten som kanskje ikke har forhold til rasekatt. Jeg skal ha med Dixie. Hun er lettere å dra med enn Elvis 🙂

Det går kjempefin med kattene, og som vanlig er de kjempegode venner alle 3 <3 🙂 Abyssinertrioen min er avhengige av hverandre. De ligger alltid i nærheten av hverandre når de ligger og sover. De gangene jeg er bortreist med to av kattene blir den katten som er hjemme, og de to som har vært med matmor på tur kjempeglade for å se hverandre igjen. Jeg har lagt merke til at de har sitt faste “velkommen hjem” rituale. Det første de gjør er å stå snute til snute, og jeg ser det på kroppsspråket at de synes det er kjempegodt å være sammen igjen <3 🙂 Katter er kjempekloke dyr <3 🙂

Jeg har ikke angret en eneste dag for valget av rasen abyssiner! Det som kjennetegner rasen er at den er kjempesosial, vil være med på alt som skjer når det skjer, inteligent, oppfinnsom, lik en hund siden den er lett å lære bort kunstner, kreativ rase, er hengiven mot absolutt alle mennesker, uredd, går kjempefint sammen hunder, er 100% familiekatt, abyssineren elsker å få ligge på skulderen, den elsker å ligge i høyden hvor den kan ha oversikt, den er glad i barn og den er løsningsorientert 🙂 Når jeg skriver at abyssineren er løsningsorientert må vi som er abyssinereiere flere ganger tenke oss godt om før vi har gjort noe i huset for abyssinersikkert. Ta f.eks. dører. Abyssinere lærer kjempefort hvordan de kan åpne dørene, og da må vi abyssinereiere snu dørhåndtakene slik at de ikke får åpnet dørene. De sitter og observerer oss tofotinger før de selv finner ut teknikken på det de vil utføre.

Hjemme her elsker både Dixie og Nadina å ligge oppe på flatskjermen på TVn. På hotellrommet i Ålesund var TV’n skrudd fast tett inntil veggen mye høyere oppe, men etter at Dixie hadde sittet og observert TV’n på hotellrommet en stund fikk hun til å hoppe opp på TV-skjermen for å legge seg! Da måtte matmor bare kapitulere 🙂

Hjemme hos oss har vi en regel for kattene, og det er at de ikke får være på spisebordet når vi spiser middag. Dette vet abyssinertrioen vår. Nadina og Dixie gjør ikke en gang forsøk på å hoppe opp på spisebordet når vi spiser. Det gjør for så vidt ikke Elvis heller. Han har funnet ut at det går fint an å ligge over skulderen min, eller stå på to å strekke seg lang som han han er. Akkurat det er ikke å være på bordet når matmor og matfar spiser 🙂 Smarting sier nå jeg da 🙂

Jeg holder på å trene Elvis til å lære ham opp for å gjøre noen knustner. Når man skal lære et dyr å gjøre kunstner belønner man dyret ved at den får en godbit. Det gjør også Elvis. Den godbiten gjør at det jeg trener ham til blir positivt forsterket. Jeg sitter på gulvet, og Elvis hopper over foten min. Så får han en godbit. Han sitter og gir labb også. Når han gjør det får han en godbit. På kjøkkengulvet har vi en Royal Canin fòrbøtte. Den hopper Elvis opp på, setter seg og gir labb. Han blir belønnet med en godbit 🙂 Nå begynner det å gå automatikk i det jeg har trent Elvis til, og det er kjempegøy. Jeg skal filme Elvis etter hvert slik at dere får se 🙂

Når man trener dyr er det ut fra pavlovrefleksen, og det vil si at når hunden/katten får en godbit når den gjør en positiv ting i form av å gi labb vil dyret forbinne godbiten med det den gjør 🙂

Nå er det blitt betraktelig kjøligere ute, og kattene vil ikke ut på katteverandaen. Abyssinere er varmedyr, og jo varmere de har det jo bedre. Dixie og Nadina elsker varme kjempemye, og de to ligger helt tett inntil varmovnen på stua.

Hvis kattene hadde fått bestemt kunne de ha lagt i fangene til mannen min og meg hele dagen, for ingen av våre fang er tomme når vi setter oss i sofaen for å slappe av. Nadina er den som eier matfars fang. Hun kan dele fanget til matfar med Dixie. Elvis har tatt beslag på mitt fang, og det fanget deler han med Dixie. Ikke noe er så avslappende som å sitte med en varm og malende katt i fanget, og jeg blir så avslappet at det hender jeg sovner på sofaen om ettermiddagene 🙂 Katter er det dyret som er bevist medisinsk er avstressende for oss mennesker, og du må ha en katt selv for å forstå hva jeg prater om!

23.11.2017 fyller Dixie 6 år, og jeg synes det er kjemperart at lille Dixie blir 6 år <3 🙂 Husker den kvelden da Dixie og søsknene hennes ble født <3 🙂 Nadina var en kjempeflink og beskyttende mamma til kattungene sine, men hun var bestemt med dem.

Mine tre hjerteknusere er kjempeherlig, og jeg elsker dem alle tre <3 <3 <3 🙂 De har alle tre hver sine kjempeherlige personligheter som jeg elsker, og jeg er kjempeglad i kattene mine <3 <3 <3 🙂

Her kommer noen bilder som jeg har tatt av hjerteknuserne mine, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂

 

Godpusejenta mi Nadina <3 🙂

 

Godpusejenta mi Nadina slapper av på puta i sofaen <3 🙂 Jeg har to slike puter, og de blir brukt som soveplasser for Nadina og Dixie 🙂

 

Godpusejenta mi Dixie Rose <3 🙂

 

Godpusejenta mi Dixie Rose slapper av på puta i sofaen <3 🙂

 

Godpusegutten min Elvis slapper av <3 🙂

 

Godpusegutten min og lille “brunosten” min Elvis <3 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #rasekatter #livetmedabyssinernemine #hjerteknuserne #omabyssinere #omrasen #bilder #katter #katt #dyr