JEG SOM KAN VÆRE I RISIKOGRUPPEN MÅ TA SMITTEVERNSREGLER PÅ ALVOR SOM ALLE ANDRE I SAMFUNNET!

Jeg blir skremt når jeg ser på smitteutviklingen i Norge og andre land av Covid-19.
 
 
Derfor provoserer det meg voldsomt at noen hevder med fullt alvor at Covid-19 er som å sammenlikne med vanlig influensa. Har disse fulgt med i timen og sett hvor syke mange mennesker har blitt av Covid-19.
 
 
Det var kjempefælt å se på nyhetene tidligere i år da man så hvordan sykepleierne og legene kjempet og kjempet på sykehusene rundt om i verden og Europa for å holde holde de alvorlig syke i live. Ett skrekksenario var det vi var vitne til!
 
 
Nå er det nytt utbrudd av Covid-19, og flere og flere land stenger nå ned for 2 gang!
 
 
I Norge har vi også økt smitte av Covid-19, og Norge har satt i gang strengere smitteverntiltak både Nasjonalt. Lokalt som i Bergen og Oslo har de laget lokale smitteverntiltak for å få bukt med den økte smitten av Covid-19. Kurven av smittede har økt de siste ukene. De lokale tiltakene i f.eks. i Oslo er at alle skal bære munnbind når de er på offentlige steder hvor man ikke kan overholde 1 meters avstand. På puber, barer og restauranter skal gjestene bære munnbind. Den regelen har vi ikke i Trondheim hvor jeg bor.
 
 
Et annet smitteverntiltak er f.eks: “I Oslo Kommune er det innført et midlertidig forbud mot å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn 10 personer til stede”. Kilde: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/rad-og-regler-i-oslo/arrangementer-og-private-samlinger/
 
 
I Trondheim hvor jeg bor følger vi Nasjonale smittevernsregler, men vi har ingen påbud om å ha munnbind, men mange bruker munnbind likevel. Jeg ser flere og flere som går med munnbind, og en applaus til yngre mennesker. De er kjempeflinke til å gå med munnbind 🙂
 
 
Der sitter det noen som hardnakket hevder at vanlig influensa er like ille. Ærlig talt! Det å komme med en slik uttalelse offentlig i et kommentarfelt viser at vedkommende ikke har fått med seg noe av hvor smittsomt og alvorlig Covid-19 er!
 
 
Nå i ettertid sitter vedkommende på sin egen blogg og beskylder andre bloggere for å være koronapoliti! Jeg skal med glede stille meg i rekken sammen koronapolitiet, for dette med å ta Covid-19 på alvor er noe jeg brenner for!
 
 
Man kan spørre seg om hvorfor vi har fått økt smitte av Covid-19. Det ble jo spådd i mars/april at det ville komme en smitteøkning mot jul. Årsakene kan være mange, og jeg vil komme med mine antakelser om hvorfor det har vært mer smitteøkning.
 
 
Norge åpnet for tidlig for utenlandsreiser (men stengte igjen etter kort tid). Etter hvert som tiden gikk ble folk mer og mer avslappet, og det virket som om folk glemte at vi hadde en pågående pandemi på gang. Det har jeg selv vært vitne til i butikker.
 
 
Jeg har sett at noen ikke har spritet hendene sine før de har gått inn på butikken. Har også opplevd å være vitne til at folk ikke overholder 1 meters regelen, og da særlig ved kasseområdet hvor det er merket opp med “Hold avstannd”. Jeg har opplevd at det har stått folk bak meg tett innpå meg, og klaget på meg for at jeg ikke gikk nærmere kunden før meg. Da har jeg sagt i fra at jeg overholder 1 meters avstanden. Samme har skjedd hvis jeg har stått ved frysedisken, og da har jeg opplevd at noen står tett ved siden av eg. Da går jeg bevisst lengre unna.
 
 
Så har vi der hvor smitten har spredd seg mest nemlig ved puber og barer. Puber og barer har jo hatt klare smittevernsregler. Dessverre virker det som om mange glemmer smittevernsreglene som å holde avstand når de har fått litt for mye innabords. Derfor mener jeg personlig at puber og barer skulle stengt alkoholserveringen mye tidligere enn de har gjort hittil. Jeg forstår at serveringsstedene trenger inntekt, men når alkoholen gjør at man glemmer smitteverntiltakene er ikke det bra.
 
 
Gjester på puber, barer og restauranter skal oppgi navn og mobilnummer når de kommer slik at smittesporing skal skje raskt. Når de oppgir navnet på hunden sier det mye om at de ikke har forstått alvoret av Covid-19-pandemien og smittevernsreglene!
 
 
Hva er det som er så vanskelig med smittevernsreglene? Har man enda ikke forstått at man skal holde 1 meter avstand, sprite og vanske hendene sine og være forsiktige med hvor mange vi har sosial kontakt med.
 
 
Vi er egentlig kjempeheldige i Norge som får lov til å leve nokså normalt liv der vi får lov til å holde på med våre fritidsaktiviteter med klare og tydelige smitteverntiltak. Her får vi dra på treningssenteret å trene, men vi må passe godt på å sprite hendene våre samt rengjøre treningsutstyret etter bruk.
 
 
Folk får dra på jobb og skole. Vi kan dra ut på en restaurant, pub eller bar hvor de har smitteverntiltak. Kino, konserter og teater er åpnet for oss med smitteverntiltak. De har også åpnet for noen få publikummere på idrettsarrangementer. Sport og idrett har åpnet igjen. Ja, vi lever forholdsvis som normalt med tydelige smittevernstiltak. Alle sammen har vi ansvar og plikt til å følge smittevernstiltakene som er oppgitt av helsemyndighetene. Jeg kaller det at vi har et felles samfunnsansvar. Vi har et samfunnsansvar ovenfor hverandre slik at vi klarer å stoppe Covid-19-viruet! Da nytter det det ikke å være egoistisk der vi kun tenker på oss selv.
 
 
I fjor vår ble det oppdaget at jeg hadde en lungepropp som følge av en blodpropp i foten etter en operasjon. Det vil si at jeg kan være i risikogruppen. Selv om jeg kan være i risikogruppen har jeg ansvar og plikt for å forholde meg til smittevernsreglene som alle andre i samfunnet!
 
 
Jeg krever ikke at andre skal ta hensyn til meg, men jeg forventer at andre folk er nøye med smitteverntiltakene nettopp med tanke på de som er i risikogruppene. Du vet aldri om den ved siden av deg på butikken er i risikogruppen.
 
 
Hvis jeg skal på butikken, så går jeg på butikken når det ikke er fullt av kunder der. Det er for å beskytte meg selv.
 
 
Selv må jeg kjenne på hva jeg vil prioritere å være med på av aktiviteter, og Jeg har personlig valgt å delta på fritidsaktiviteter som kor og trening på treningsstudio og trening hos fysioterapeut.
 
 
På treningssenteret og hos fysioterapeuten er det strenge smittevernstiltak, og der føler jeg meg trygg for at smittevern blir ivaretatt.
 
 
I koret har vi også strenge smittevernstiltak som jeg føler meg trygg på. Vi sitter 1,5 m (sidelengs) fra hverandre og 2 m (for- og bakover) fra hverandre. Før vi kommer sprites alle stoler, dørhåndtak og overflater. Når vi kommer må vi signere oss inn med navn og telefonnummer, og det samme når vi forlater. Etter korøvelsens slutt skal alle bord, stoler, toalett, dørhåndtak og overflater rengjøres grundig.
 
 
Jeg føler meg personlig mye mer usikker på smittevernet i butikkene! Unngår å gå på kjøpesenter hvor det er mye folk og trengsel, og hvis jeg skal på et kjøpesenter så prøver jeg å dra dit når det er minst mulig folk tilstede.
 
 
Selv om jeg kan være i risikogruppen har jeg ene og alene ansvar for mitt eget liv, og jeg som alle andre i samfunnet må ta ansvar for å holde meg til smittevernsreglene FHI har satt opp for oss!
 
 
Hvis jeg som kan være i risikogruppen ikke overholder smittevernstiltakene som er gjeldene er jeg kjempestor egoist. Det gjelder også de som ikke er i risikogruppen som ikke overholder smittevernstiltakene!
 
 
Hvis vi nå ikke får stoppet den økende Covid-19-smitten er jeg stygt redd for at Norge må stenge ned igjen som de har gjort i andre land. Da kan vi takke oss selv for at vi har vært noen store egoister under denne pandemien!
 
 
Til de av dem som går rundt og tror at Covid-19 er som en vanlig influensa vil jeg si les dere opp, og slutt å uttale dere om noe dere tydelig ikke har peiling på!
 
 
Ja, jeg er et stolt koronapoliti fordi jeg tar et samfunnsansvar!
 
 

Ta vare på hverandre, og husk smittevernstiltakene <3 <3 <3

VISDOMSORD OM KATTEN :)

Hvordan vi oppfører oss mot katter her nede avgjør vår status i himmelen.

 

Robert A. Heinlein

 
 

Godpusejenta mi Dixie Rose slapper av oppe på gardinstangen <3 🙂

 
 

Godpusejenta mi Hera slapper av oppe på gardinstangen <3 🙂

OKTOBERHVERDAG OG MATEN JEG SPISER PÅ KOSTHOLDSPLANEN MIN :)

Vi nærmer oss med stormskritt midten av oktober! Hjelpe meg så kjempefort dagene går. Temperaturen har gått betraktelig nedover, og det er vasskaldt som jeg kaller det. Det vil se når det er rått og småkjølig ute. I dag har det vært oppholdsvær, men i går regnet det.
 
 
I går begynte uken med legetime til hudlegen kl.11.30. Jeg har blitt mye finere i ansiktet, og jeg reagerer positivt på medisinen jeg får. Hudlegen sa han ikke hadde sett meg så bra på lenge. Skal fortsette på medisinen fremover, for den har hatt tydelig effekt.
 
 
Etter timen til hudlegen gikk jeg innom instrumentmakeren, for jeg måtte levere inn tverrfløyta mi til en overhaling. Får den tilbake om ca. 2 uker 🙂 Må sette på nye puter på noen av klaffene, rette på en klaff inni fløyta og feste noen skruer på røret.
 
 
I går ettermiddag var jeg hjemme, og gjorde unna noe husarbeid. Om kvelden slappet jeg av med strikking og så på TV. Mannen min kom hjem fra hytta til broren sin ca. kl.20.00, og de hadde fått gjort mye. De skal jobbe med snekkerarbeid på hytta til broren til mannen min til helgen som kommer. Broren til mannen min sliter med reumatisme, og synes det er kjempegodt å få hjelp fra mannen min.
 
 
I dag stod jeg opp kl.08.30. Jeg ordnet meg i stand og dro på trening. På planen var det overkropp. Økta gikk kjempebra 🙂
 
 
Denne uken skriver vi uke 6 i Team Jeg Liker online kull 6, og det går fort mot slutten. Det er motiverende å ha et team i ryggen som har fokus på kosthold og trening. Vi heier på hverandre og støtter hverandre. Teamlederen Anette Marie og coachen Christian Egner gjør hva de kan for å motivere oss alle sammen. De legger ut treningstips på video til oss, og hvis det er noen spørsmål så svarer de oss på chat.
 
 
Jeg kommer til å fortsette å ha Christian Egner som onlinecoach når jeg er ferdig i Team Jeg Liker online kull 12, for jeg synes det er så motiverende å få veiledning av en coach. Det som er motiverende å se er at jeg faktisk blir sterkere, og jeg klarer å øke i styrkeøvelsene. Ved å ha en coach får jeg også tilpasset treningsprogram tilpasset mine behov. Ikke minst får jeg hjelp til matplan slik at jeg får i meg de næringsstoffene jeg trenger.
 
 
I forbindelse med vektnedgangen har jeg lagt i kaloriunderskudd, og jeg trenger tid for å bli trygg på mat igjen. Kroppen trenger 2 år for å bli vant til den nye vekta etter enn vektnedgang. Likevel kjenner jeg redselen over å bli så stor som jeg var. Det tillater jeg ikke skal skje igjen.
 
 
Maten på kostholdsplanen min består av ren mat, og kroppen min reagerer positivt på ren mat. Jeg merker at leddene mine har det bedre når jeg spiser ren mat. Nå blir jeg aldri kvitt reumatismen min, men kostholdet har mye å si. Jeg har mye mer energi av å spise ren mat, og kroppen min føles mye bedre.
 
 
Jeg får ofte spørsmål om om det ikke er kjedelig å spise det samme til middag dag etter dag. Nei, det er det ikke, for det enkleste er det beste. Personlig liker jeg å ha det enkelt og greit. Det er latterlig mye mat som skal spises, og jeg må dele opp lunchen og middagen i to for å være sikker på å få i meg all maten.
 
 
Min kostholdsplan er tilpasset meg personlig med kalorimengde og makroer (næringsstoffer). Coachen Christian ville at jeg skulle øke på litt med kalorimengde på maten min. Da han sa det, merket jeg at jeg ikke var helt klar for det. Redselen for å bli så tjukk som jeg var ligger bak i hodet mitt.
 
 
Jeg må jobbe 100% med meg selv, og stole på at maten jeg spiser ikke gjør meg overvektig igjen. Det er først etter at jeg ble med i Team Jeg Liker online kull 10, 11 og 12 at jeg vet hvor viktig det er å få i seg de riktige næringsstoffene (makroene), og gjennom min tid i Team Jeg Liker online kull 10, 11 og 12 har jeg økt kalorimengden sakte men sikkert. Det gjør at jeg får jobbet med hodet mitt underveis i prosessen. Derfor er jeg kjempeglad for at jeg fortsetter å bruke Christian som online coach 🙂 Han er kjempeflink 🙂
 
 
Jeg kommer til å savne Anette Marie som teamleder, for hennes varme og omsorg er kjempeherlig <3 🙂
 
 
Innerst inne vet jeg at hvis jeg skal klare å bygge mere muskler må jeg ligge høyere på kalorimengden. Bygge muskler er et av hovedmålene mine, og man er aldri for gammel til å bygge muskler 🙂
 
 
På min YouTube-kanal: https://www.youtube.com/user/Nadina1708 har jeg laget en vloggserie som jeg kaller for “Aldri For Sent”. Her får dere bli meg med på min hverdag i å finne balansen med trening og diett 🙂 Jeg har lagt ut 15 vlogger siden jeg begynte. Min siste vlogg kan dere se her: https://www.youtube.com/watch?v=yFRSxOw0CVg&list=PLu1XYdeEz0mFR0Xg30SivhdtwY-YGaPIz&index=15&t=2s
 
 
Dere er hjertelig velkommen å trykke “subscribe” (følge) på YouTubekanalen min, og dere er hjertelig velkommen til å kommentere. Setter kjempestor pris på kommentarer fra dere 🙂
 
 
Dere kan også følge min livsstilsinstagram som heter for: “aldri_forsent”.
 
 
I morgen onsdag 14.10.2020 er det kun kardio som står for tur. Hvis det er oppholdsvær går jeg en kardiotur ute, men hvis det regner går jeg kardio på tredemølla på treningssenteret.
 
 
Torsdag 15.101.2020 har jeg egentrening (underkropp) til fysioterapeut. Pga koronaepedemien må vi som har egentrenig komme faste dager å trene. Da trener jeg underkropp når jeg er der siden jeg fort får betennelse i hæler og ankler. Jeg kjører også slyngetrening siden skulderen er litt betent.
 
 
Har lyst til å dele noen bilder som jeg har tatt av maten jeg spiser og andre bilder. Jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Til frokost spiser jeg alltid havregrøt, og havregrøten metter når man skal trene 🙂

 
 

Litt av lunchen jeg spiser er knekkebrød. Litt senere tar jeg gjerne en skyr, yoplait yoghurt eller ett egg.

 
 

Bruker å lage cottage cheese rundstykker. Her er ingrediensene jeg bruker 🙂 De er kjempegode, og mettende 🙂

 
 

Bland egg og cottage cheese sammen i en bolle og det tørre (havregryn og bakepulver) i en annen bolle.

 
 

Bland sammen alt.

 
 

Lag rundstykker med en skje og sett dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på midterste rille på 200 grader i ca. 15-20 minutter.

 
 

Kylling til middag er aldri feil 🙂

 
 

Speltlompepizza er kjempegodt 🙂 Jeg har først på sukkerfri ketchup, philidelphiaost light, kokt skinke, paprika og ruculasalat. Stekes i stekeovnen på midterste rille på 200 grader i 10-12 minutter.

 
 

Omelett er kjempegodt til middag. Det bruker jeg å ha når jeg skal på korøvelse.

 
 

Til kveldskos er en av favorittene mine sukkerfri gele med yoplait dobber 0% med vaniljesmak over. Det er kjempegodt 🙂

 
 

Mager cottage cheese blandet med proteinpulver med salt karamellsmak toppet med bringebær tint i mikro er kjempegodt, og det anbefaler jeg på det varmeste 🙂

 
 

Det å dele slike bilder ligger langt inne for meg, men jeg gjør det likevel nå. Med hånden på hjertet er jeg kjempefornøyd at jeg klarte å gå ned i vekt med kostholdsendring og trening. Det var tøft underveis, og spurte fastlegen min om jeg kunne få slankeoperasjon. Fastlegen min heiet meg fram, og han hadde tro på at jeg kom til å klare å gå ned uten slankeoperasjon. Mannen min, familien min og mine gode venner var 100% støttende hele veien 🙂 Mitt motto er: “Det er aldri for sent”, og alder er ingen hindring for å begynne å ta vare på kroppen sin. Med hånden på hjerte har jeg det mye bedre enn jeg hadde for 4 år siden. I mai 2016 (en måned før jeg begynte min livsstilsendring) følte jeg meg fanget i egen kropp, og alt var tungt.

INTERVJUE MED MEG PÅ VG SIN NETTAVIS I DAG!

I september 2019 ble jeg operert for skjev neseskillevegg. Jeg har i alle de år vært kronisk tett i nesen. Ble utredet flere ganger da jeg var barn og ungdom, men de kunne ikke finne noe.
 
 
Da jeg var 18-19 år gammel var jeg til en øre, nese og halslege som nevnte at jeg hadde skeiv neseskillevegg, men det var ikke noe å gjøre. Jeg måtte finne meg i at det var slik. Tenkte ikke noe mer over det.
 
 
Når man ikke får puste skikkelig gjennom nesen er det ubehagelig. Selv fant jeg det som jeg trodde var løsningen, nemlig å bruke nesespray. I dag vet jeg at det gav meg falsk trygghet. Lite ante jeg om hva det skulle føre til.
 
 
I september 2019 skrev jeg et blogginnlegg om dette som dere kan lese her: https://dixierose.blogg.no/operasjonen-av-min-skjeve-neseskillevegg-skulle-ha-blitt-gjort-for-mange-ar-siden.html
 
 
Forrige uke fikk jeg en overraskende melding på chatten på facebook av en journalist som hadde lest blogginnnlegget mitt, og hun hadde tidligere skrevet et artikkel om nesesprayavhengighet siden det er mange som er avhengige av det.
 
 
Journalisten hadde begynt å tenke litt hva er det som gjør at folk er kronisk tette slik at de må begynne å bruke nesespray. Så kom hun i snakk med noen som hadde sagt at skeiv neseskillevegg kunne være en årsak til kronisk nesetetthet. Hun ønsket å snakke med noen som hadde tatt neseskilleveggoperasjon.
 
 
Journalisten i VG ønsket intervjue med meg, og det fikk hun selvfølgelig. Artikkelen finner du på VG sin nettside som plussartikkel i dag. Her kan dere lese den: https://www.vg.no/nyheter/i/wePrdn/hadde-tett-nese-hele-livet-endelig-kan-jeg-puste
 
 
Det er viktig for meg å få ut min historie, for jeg vet det er mange som går med nesespray i vesken, og som bruker nesespray daglig. Hvis jeg hadde visst at dette kunne føre til høyt blodtrykk og propp i øyet, hadde jeg aldri brukt nesespray i så mange år.
 
 
Er du en som er kronisk tett i nesen vil jeg anbefale å prate med fastlegen din. Få en henvisning til øre, nese, halslege for en konsultasjon. Det kan være skeiv neseskillevegg som er problemet! Ikke nøl! Ta operasjon hvis du blir tilbudt det. Jeg lover at den vil hjelpe, og jeg fikk et helt annet liv etter operasjonen 🙂
 
 
Her får dere se noen skjermbilder fra artikkelen som står på nettsiden på VG i dag. Jeg legger ikke ved hele, men hvis dere ønsker å lese hele artikkelen kan dere betale for å lese plussartikkelen.
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
<p style="text-align: center">

 
 

 
 
Resten av artikkelen kan leses i sin helhet her: https://www.vg.no/nyheter/i/wePrdn/hadde-tett-nese-hele-livet-endelig-kan-jeg-puste

KLOKT VISDOMSORD OM KATTER <3 :)

Katten er det eneste vesen som vitterlig nynner over livet; den spinner; den maler.

 

Agnar Mykle

 
 

Øyet til Dixie Rose <3 🙂

 
 

Poten til Dixie Rose <3 🙂 Slik pote har de viltfargede abyssinerne.

VISDOMSORD OM KATTEN <3 :)

Min katts stryken mot mitt kinn utglatter alle hjertesår.
 
Henrik Wergeland
 
Kilde:
Fra diktet Mig Selv (1841)

 
 

Godpusejenta Hera <3 🙂

 
 

Godpusegutten Elvis <3 🙂

SANT VISDOMSORD OM KATTER <3 :)

Av alle Guds skapninger er det bare én som ikke kan gjøres til slave under pisken. Det er katten. Hvis man kunne krysse menneske med katt, ville det forbedre mennesket, men forringe katten.

 
Mark Twain
 
Kilde:
Mark Twain’s Notebook (1935).
 
 

Godpusejenta mi Nadina (11 år gammel) <3 🙂

 
 

Godpusejenta mi Dixie Rose (8 år gammel og datter til Nadina) <3 🙂

LITT OM DE SISTE DAGENE OG NYE HØSTBILDER TATT I SLUTTEN AV SEPTEMBER :)

Det har blitt onsdagskveld 07.10.2020.Vi er kommet halvveis i uken.
 
 
I dag var det overskyet vær med regn. Jeg stod opp kl.08.00. Ordnet meg, spiste frokost og kjørte på trening. I dag kjørte jeg overkroppsøkt. Det gikk kjempebra 🙂 Jeg ble ferdig på trening kl.12.30.
 
 
Kom hjem kl.13.00. Spiste lunch og forberedte meg til styremøtet i aby- og somaliringen (interesseklubben for oss som har rasekattene abyssinere og somali).
 
 
Mannen min kom hjem fra jobb kl.16.45, og vi spiste middag. Kl.18.00 var det styremøte. Vi ble ferdige kl.19.00.
 
 
I kveld har jeg slappet av og tatt det med ro, sett TV, strikket og kost meg 🙂 Nå ser jeg på “Farmen” på TV, og jeg synes det er moro å se på 🙂
 
 
I morgen torsdag 08.10.2020 skal jeg egentrening til fysioterapeut (underkroppsøkt) og slyngetrening for skulderen min. Så er det korøvelse i morgen kveld 🙂
 
 
Som dere vet elsker jeg å ta bilder av fine høstmotiver, og jeg synes høstens farger er kjempefine og magiske 🙂 Jeg ønsker å visere dere noen av bildene jeg har tatt. Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Kjempefine farger på bladene på disse trærne 🙂

 
 

Høstens magiske maleskrinfarger på bladene på trærne 🙂

 
 

En perfekt høstdag er sol fra skyfri himmel og kjempefine høstfarger på bladene på busker og trær 🙂

 
 

Gule farger på bladene på dette treet og knall blå himmel 🙂 Slike motiv må fotograferes 🙂

BLOGGOPPDATERING OG BILDER FRA KVELDSTUR TIL FJÆRA MED BÅLTENNING :)

Det er mandag 05.10.2020, ny uke og nye muligheter. Ny uke betyr blanke ark 🙂
 
 
I dag begynte høstferien for skoleelevene her i Trondheim. Husker før i tiden kalte man høstferien i Trøndelag for “Potetferie”. Det kom av at ungene som bodde på gård skulle ha fri for å hjelpe til med å plukke opp potetene før vinteren. I byen var det ikke vanlig at ungene hjalp til med å plukke opp poteter, men like fullt kallte vi det for “Potetferie” 🙂 Lærerne som jobbet i skolen hadde noe de kalte for “Trøndsk lærerstevne” som var kurs over flere dager for lærerne 🙂
 
 
Forrige uke hadde hadde vi et kjempefint og nydelig høstvær her i Trondheim med sol og varmt høstvær. Høstværet var kjempefint 🙂 I dag var det overskyet og regn.
 
 
Tirsdag 29.09.2020 var mannen min, jeg og ei korvenninne av oss i fjæra på stedet hvor vi pleier å tenne bål. Vi tente bål, satt og pratet og nøt den kjempefine høstværet. Det var en kjempefin kveld 🙂 Jo mørkere det ble jo med vakkert ble bålet vi hadde tent 🙂 Vi fikk også fotografert noen fine motiver.
 
 
Onsdag 30.09.2020 var det bursdagen til mannen min. Han fylte 52 år. Om ettermiddagen dro vi på en kafè hvor vi tok oss en god kopp kaffe, og vi kjøpte oss et kakestykke. Begge to syntes vi det smakte rart av kaka vi kjøpte. Mannen min spiste opp sitt kakestykke, men jeg greide ikke spise opp mitt stykke.
 
 
Torsdag 01.10.2020 var det korøvelse, og vi er godt i gang med å øve til konsert 12.11.2020. Vi er kjempefornøyd med den nye dirigenten vår, og den nye dirigenten er kjempeflink, engasjerende og motiverende 🙂
 
 
Helgen var en avslappende og rolig helg uten de store planene. Vi koste oss, slappet av, jeg fikk strikket litt noe som er trening til å myke opp fingeren som jeg hadde infeksjon i, ryddet og tørket støv i leiligheten og mannen min og jeg gikk oss en tur i det kjempefine høstværet. Det er kjempegodt med slike helger 🙂
 
 
I dag var jeg først til fastlegen pga at jeg har fått smerter i tåa jeg opererte i mars. Mest sannsynlig er det den ene skruen som plager meg, og i så fall må jeg ta den ut. Kjenner flere som har tatt ut skruen etter samme operasjon.
 
 
Dro på trening etter legetimen, og på planen i dag var det underkroppsøkt. Det gikk kjempefint, og jeg har økt i tre øvelser 🙂
 
 
Onsdag 07.10.2020 er det styremøte i abyssiner- og somaliringen (interesseklubben for oss som har abyssinere og somali rasekatter). Siden vi styremedlemmer sitter bor i Norge og Sverige har vi styremøtene på skype. Torsdag er det tid for korøvelse igjen 🙂
 
 
Dagene, ukene og månedene går fort, og nå har vi virkelig gått inn i høsten. Synes høsten er en kjempefin og koselig årstid. Om kveldene er det kjempekoselig å tenne stearinlys, lese en god bok, lese et blad, se TV, høre på musikk, kose med kattene mine strikke og bare slappe av 🙂
 
 
Har lyst til å dele noen bilder som jeg tok da vi var på båltur i fjæra, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Vi dro på utflukt til fjæra der vi bruker å tenne bål, og det var kjempefint septembervær 🙂 Stedet hvor vi pleier å dra er perlen vår 🙂

 
 

Båltenning i fjæra 🙂

 
 

Korvenninnen vår hadde laget vegansk eplekake 🙂

 
 

Det var fullt av kråker som fløy fram og tilbake, og tydelig tid for kråketing 🙂

 
 

Det var en magisk stemning når bålets flammer og lyste opp i kveldsmørket 🙂

OPPDATERING OM PUSEKVARTETTEN MIN OG NYE BILDER AV DEM <3 :)

Det er på tide å komme med en oppdatering om kattene mine, for det er det lenge side jeg har gjort. 2020 har bare rast av gårde. Det var katteutstillinger i januar og februar, men fra mars og til nå har alle katteutstillinger blitt avlyst pga korona, og det er forståelig. Alle vi som holder på med katteutstilling savner utstillingene og det å treffe rasekattvenner og rasekattkollegaer igjen.
 
 
Vi krysser fingre og tær for at NRR får avklart smitteverntiltak i 2021 slik at vi får komme tilbake til katteutstillinger. Har hørt at Danmark har kjempeflotte smitteverntiltak for sine utstillere.
 
 
Det som derimot har vært kjempegøy er at det har blitt arrangert digitale utstillinger hvor vi som er rasekatteiere kunne sende inn bilder av kattene våre. Da har den klubben som arrangerte en digitalutstilling spurt dommere om å bedømme bilder av kattene i de forskjellige klasser. Selvsagt har ikke kattene fått cert, men de har fått kjempefine bedømmelser 🙂
 
 
I katteklubben jeg er med i hadde vi en digital utstilling kun for oss medlemmene, og vi hadde fått tak i 5 internasjonale dommere som bedømte kattene i de ulike kategoriene. Det ble gikk bedømmelser til kattene, og det ble kåret BIS (best in show) fertil hann, fertil hunn, kastrat hann, kastrat hunn, kattunger, ungdyr, senior og veteran. Dixie Rose ble BIS kastrat hunn 🙂 Dette var en kjempemorsomt måte å gjøre det det på 🙂
 
 
Det går kjempefint med kattene her. Godpusejenta mi Nadina er 11 år, og hun begynner å bli en voksen dame nå. Hun er ei kjempeherlig godpusejente <3 🙂 Jeg ser at hun begynner å bli stivere i hoftene og i bakbeina. Hun er fremdeles den godpusejenta som hun alltid har vært. Plutselig får hun fart på seg der hun raser av gårde bortover gulvet og leker med lekemus eller erter de andre kattene 🙂 Nadina elsker å få kos av mannen min og meg, og da maler hun lykkelig 🙂
 
 
Godpusejenta mi Dixie Rose er 8 år, og hun er også voksen dame. Hun er også ei kjempeherlig godpusejente <3 🙂 Dixie Rose er en lekekatt, og hun er vel den av abyssnerne mine som har et sterkt jaktinstinkt. Plutselig får hun en føyke hvor hun leker og herjer med lekemus. Etter en stund kommer hun hoppende opp i sofaen til meg med lekemusen, og slipper den ned ved siden av meg. Det merkelige er at det kun er meg hun kommer med lekemus til. Når jeg kommer hjem etter å ha vært ute så ligger det gjerne 2 lekemus i sofaen som gave til meg 🙂 Hadde Dixie Rose vært utekatt hadde hun kommet med ekte mus til meg, og jeg som har skrekk for mus. Derfor er jeg kjempeglad for at Dixie Rose er innekatt 🙂 Ha, ha, ha 🙂 Dixie kommer fort opp i fanget enten til meg eller mannen min for å få kos, og da koser hun seg 🙂
 
 
Elvs er godpusegutten på 5 år som bare elsker å få kos <3 🙂 Han får ikke nok kos, og hadde han fått bestemt døgnet sitt hadde det vært 20 timer kos og avslapping og 4 timer mat. Elvis kommer både til mannen min og meg for å få kos. Den av oss som har et fang ledig ser han sitt snitt å slå seg ned i 🙂 Elvis er en rolig og avslappet hannkatt, og det skal mye til for å vippe ham av pinnen. Han er knyttet til Hera. Elvis og Hera leker mye sammen. Når de leker så ligger Elvis på lur, og når Hera kommer forbi hopper han frem for å ta henne. Hera er litt kjappere å snu enn Elvis fordi hun er lettere og mindre. Det ser litt komisk ut når Elvis er litt for treg slik at han krasjer i stol- og bordben når han er for treg til å snu 🙂
 
 
Hera er godpusejenta på 2 år som jeg vil karakterisere som en apekatt på speed <3 🙂 Jeg har hatt noen abyssnere, men ingen i nærheten som Hera. Det sier nokså mye! Hun er kjempeherlig pusejente som vet å tvinne matfar rundt lillefingeren 🙂 Hera sin rangordning her i huset er matfar (nr.1), Elvis (nr.2), Nadina (nr.3), Dixie Rose (nr.4), hybelkanin 1 (nr.5), hybelkanin 2 (nr.6), hybelkanin 3 (nr.7), hybelkanin 4 (nr.8), hybelkanin 5 (nr.9) og meg (nr.10). De gangene matfar er borte er jeg en fin erstatning, og da er hun så inderlig kosete til meg også 🙂 Hera er virkelig inderlig i sin kos, og hun legger labbene sine godt omkring nakken til matfar og putter hodet sitt godt opp i halsgropen hans. Hun vet å smelte hjertene våre 🙂 Vi har fått oss mang en god latter av Hera sine påfunn, og de er det ikke få av 🙂
 
 
Siden jeg har Nadina på 11 år og Dixie Rose på snart 9 år kommer jeg ikke til å ha kattungekull. Det blir ikke rett ovenfor de to eldste damene. Både Nadina og Dixie sliter med begynnende nyreproblem, og de trenger mye ro. Da vil ett kattungekull stresse dem unødvendig. Nadina og Dixie skal få ha det trygt og godt nå de årene de har igjen. Så kan jeg ha et kull.
 
 
Hera er også lita av vekst, og hun er alt for trang i bekkenet. Veterinæren anbefalte ikke å ha kull å Hera, for et trangt bekken medfører fødselskomplikasjoner og keisersnitt. Jeg tenker på Hera sitt beste i dette tilfellet, og bruker ikke henne i avl. Hvis jeg hadde avlet på henne kunne hennes avkom blitt små av vekst, og som oppdretter vil jeg ikke bidra til å avle på små katter. Jeg vet at dommerne reagerer hvis abyssinerhunnkatter er for små. Abyssinere skal være medium i størrelse, men Hera er mindre enn medium. Dette må jeg ta hensyn til, og for meg er helsa til Hera det viktigste. Jeg tar ingen sjanser ved å pare henne og hun må igjennom ett keisersnitt! Derfor vil hun i løpet av høsten blir kastrert.
 
 
Nå sparer jeg til å få kjøpt en ny avlshunnkatt på sikt med helt nye linjer. Jeg må tenke framover, og jeg holder på å sette meg opp mål for hva jeg vil satse på av linjer og utseende på abyssineroppdrettet mitt 🙂
 
 
Dermed blir det kastrater hjemme her i noen år til før jeg begynner på nytt igjen med nye linjer. Første bud er at kattene mine skal ha det bra! Nadina og Dixie som er opp i årene skal ha det trygdt, godt og rolig rundt seg de årene de har igjen.
 
 
En ting er sikkert, og det er at abyssinerkvartetten min er kjempeherlige alle fire, og de har hver sine kjempeherlige personligheter som jeg elsker ved dem <3 <3 <3 <3 🙂
 
 
Har lyst til å dele noen bilder som jeg har tatt av abyssinerne mine 🙂 Håper dere liker bildene 🙂
 
 

Godpusejenta mi Nadina <3 🙂

 
 

Nadina slapper av på yndlingsplassen sin på puta 🙂

 
 

Godpusejenta mi Dixie Rose <3 🙂

 
 

Dixie slapper av i fanget mitt 🙂

 
 

Godpusegutten min Elvis <3 🙂

 
 

Elvis slapper av på puta 🙂

 
 

Godpusejenta mi Hera <3 🙂

 
 

Hera følger med på hva som skjer 🙂