NÅ ER DET OFFISIELT! JEG ER MED I SAMETINGETS VALGMANTALL :)

Da fikk jeg det bekreftet, og det er offisielt!
 
 
Min bestemor (farmor) var sjøsame. Jeg har alltid vært kjempeinteressert i Samisk kultur og levemåte. Har alltid likt å se på NRK sitt nyhetsprogram: “Nyheter på Samisk” (Oddasat).
 
 
Når man er barn tenker man ikke over hvor slekten kommer fra, for man tar det for gitt at bestemor er bestemor. Man tenker ikke over hvor slekten kommer fra.
 
 
Det er nå som voksen jeg for alvor ble bevisst hvor mine aner kom fra, og jeg ble mer og mer stolt ved tanken på at min bestemor var sjøsame.
 
 
Jeg fikk høre for noen år siden at hvis man har/hadde foreldre eller besteforeldre som er/var Samisk kunne man melde seg inn i Sametingets valgmantall slik at man får stemme når det er valg. Dette gikk jeg rundt å tenkte på en stund, og jeg ville melde meg inn.
 
 
Som sagt så gjort. Jeg sendte inn søknad om å bli meldt inn i Sametingets valgmantall siden jeg oppfylte kravet om å bli medlem. I søknaden skrev jeg at min bestemor var Sjøsame i Finnmark.
 
 
I dag fikk jeg mail og at søknaden min var godkjent 🙂 Jeg er nå offisielt med i Sametingets valgmantall! Føler meg beæret og kjempestolt at dere aner ikke! Jeg gjorde det for å hedre min far og bestemor <3 🙂
 
 

Deler av mailen jeg mottok om at jeg er medlem i Sametingets Valgmantall.

 
 

Stolt av det Samiske flagget, og i år skal jeg henge opp det Samiske flagget på Samenes Dag 06.02.2020 🙂

DENNE UKENS OPPDATERING I ORD OG BILDER :)

30.01.2020, og i morgen skriver vi 31.01.2020. I morgen er det jammen meg den siste dagen av januar, og går inn i 2020 sin andre måned (februar).
 
 
Januar har egentlig vært en mild måned. Vi har hatt for det meste mildvær med regn, sludd, slaps, og vi har ikke så mye snø. Jeg klager over hodet ikke når vinteren er slik som vinteren har vært hittil 🙂 Det passer meg perfekt 🙂
 
 
En ting er i hvert fall sikkert, og det er at vi har fått lysere ettermiddager. Nå er klokka snart 16.00, og det er lyst ute. Vi skal ikke tilbake for to uker siden. Da var det begynt å bli mørkt ute. Det er kjempeherlig at vi går mot vår 🙂
 
 
Forrige helg fredag 24.01 – søndag 26.01 var mannen min på Hell på kurs gjennom Norges Korforbund Sør-Trøndelag. Jeg var hjemme. Lørdag 25.01 var jeg og trente overkropp, og om ettermiddagen var jeg hjemme. Jeg satt og så på bronsefinalen i EM i håndball hvor Norge vant 🙂 De Norske håndballguttene imponerer kjempemasse 🙂 Søndag 26.01 var jeg hjemme om dagen. Jeg ryddet i papirer, tørket støv og støvsuget leiligheten. Om ettermiddagen kom mannen min hjem, og vi slappet av og tok det med ro. Vi satt og så på håndball finalen i EM.
 
 
Denne uken har gått fort, og jeg har hatt litt forskjellige gjøremål.
 
 
Mandag 27.01 var jeg til fysioterapeuten og trente helkropp. Tirsdag 28.02 var jeg først på treningssenteret og gikk på tredemøllen, så hadde jeg spillejobb på tverrfløyta på et hyggetreff og senere på dagen hadde jeg time til fastlegen for å få resept på en krem til eksemet på hendene mine. Om kvelden var jeg på korøvelse. 29.01 var jeg på øyeavdelingen og fikk injeksjon i øyet mitt hvor jeg hadde blodproppen. Etter injeksjonen i øyet skal jeg være rolig, og jeg får ikke lov til å trene på de første 24 timene. Grunnen til det er fordi øyet skal få hvile.
 
 
I går da jeg jeg fikk injeksjonen fikk jeg tydeligvis et lite sår på hornhinnen av øyesperreringen. Det kan skje, og det har jeg fått to ganger tidligere etter de to første behandlingene i juni og juli 2019. Hvis det skjer skal jeg kontakte vakthavende øyelege på sykehuset for få lett behandling. Det gjorde jeg i går kveld.
 
 
Jeg dro ned på sykehuset, og vakthavende øyelege så på øyet. Fikk bedøvelsesdråper på øyet for å roe ned sårheten og svien. Øyelegen dryppet øyet mitt med tårevæske, smurte øyet mitt med salve, og la på en lapp som jeg skulle ha på i går kveld. Fikk klar beskjed om at jeg ikke fikk trene i dag.
 
 
Det eneste som hjelper hvis hornhinnen får et sår etter injeksjonsbehandlingen er å dryppe øyet med øyesalve, øyedråper, kunstig tårevæske, sette på en lapp foran øyet slik at øyet kan hvile og ligge i ro. Heldigvis så er det sjelden at man får sår på hornhinnen etter injeksjonen. I går fikk jeg det fordi jeg var tørr på øynene før behandlingen, og da kan det skje.
 
 
I dag har jeg slappet av, tatt det med ro, sett på NM på ski, kost meg med kaffe, strikket, kost med kattene og lest i ei bok som jeg holder på med 🙂 Synes det er kjedelig å ta det med ro, for jeg blir så rastløs etter å komme meg på trening. Jeg får trene som normalt i morgen 🙂
 
 
Helgen som kommer blir en rolig og stille helg. Jeg har planer for de to kommende helgene i februar, og da er det godt å ta det ro og slappe av. Til uken som kommer er har jeg flere avtaler på dag- og kveldstid.
 
 
Selv om jeg er uføretrygdet så kjeder jeg meg ikke, for jeg har en aktiv og innholdsrik hverdag som jeg trives med. Som uføretrygdet kan jeg styre min hverdag som jeg selv ønsker. De morgenene jeg våkner med smerter og stivhet i leddene mine så kan jeg bruke den tiden jeg vil for å bli myk og varm før jeg fortsetter dagens gjøremål. Enkelte morgener er hælene og anklene så stive. Da må jeg f.eks bruke god tid i dusjen for å få myknet opp leddene mine. De dagene jeg har avtaler ber jeg om å få avtalene rundt kl.12.00, for da vet jeg at jeg har fått i gang kroppen. Derfor er det godt å jobbe som freelancemusiker på tverrfløyte. Hvis jeg har en dårlig periode med vonde og stive ledd, kan jeg takk nei til spillejobber.
 
 
Ønsker å dele noen bilder jeg har tatt i det siste 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

21.01.2020 fikk jeg lagt nye akrylnegler, og det var kjempegodt 🙂

 
 

Jeg ble kjempefornøyd med fargen 🙂

 
 

Nå er jeg inne i en periode hvor jeg spiser havregrynsgrøt til frokost toppet med frosne bringebær og sukrin gold 🙂

 
 

Et godt tips til lunch er speltlompe med philidelphiaost ligh natruell, med familieskinke og rucculatsalat. Det lover jeg smaker kjempegodt 🙂

 
 

Det ble en velfortjent bronsemedalje på Norges håndballgutter i EM 🙂

 
 

Håndballguttene som deltok i EM har god grunn til å være fornøyde, og jeg er 100% sikker på at de kommer til å nå langt 🙂

 
 

Godpusejenta mi Nadina som er 10 år gammel <3 🙂

 
 

Godpusejenta mi Dixie Rose som er 8 år gammel <3 🙂 Hun har skjerm på seg fordi pelsen under magen må vokse ut etter hun hadde eksem. Pelsen har kommet langt allerede 🙂

 
 

Godpusegutten Elvis som fyller 5 år 22.02.2020 <3 🙂

 
 

Godpusejenta mi Herea <3 🙂 Hun fyller 2 år søndag 02.02.2020 🙂

DET SITTER KUN I HODET AT JEG FREMDELES KJØPER KLESPLAGG SOM JEG VIL SKJULE KROPPEN MIN MED!

Da jeg begynte på min livsstilsendring i 2016 veide jeg 120 kg, og jeg har hatt en vektnedgang på 55-56 kg. Det har jeg klart gjennom en livsstilsendring, kosthold og trening 🙂

 
 
I mange år var jeg overvektig, og jeg tok på meg en maske hvor jeg latet som om jeg hadde det bra. Innerst inne var det tungt, og jeg hadde det ikke bra med meg selv. Energi og overskudd ble borte. Det var tungt å gå, det var tungt å røre på seg og fysisk aktivitet var forferdelig.
 
 
Jeg utsatte i det lengste å gå innom en klesbutikk for å kjøpe klær, for det var noe av det verste jeg gjorde! Endte alltid opp på butikken Kappahl på avdelingen XLNT hvor de selger klær i store størrelser.
 
 
De gangene jeg gikk i byen sammen med venninner ville de selvsagt se på klær i butikker. Det var rett og slett et mareritt å være med på, for jeg visste at de klærne venninnene mine så på ikke passet meg. Der gikk jeg sammen med venninnene mine og nikket og sa at klærne vi så på var kjempefine.
 
 
Takk og lov finnes det i dag klesbutikker hvor de selger kjempefine klær i store størrelser. Jeg fikk tak i meg mye fine klær i størrelsene jeg brukte.
 
 
Klærne kjøpte jeg litt for store slik at jeg kunne skjule kroppen min. Det å skjule kroppen min med for store klær ble en falsk trygghet for meg, og det ble en vane å kle seg i store klær for å slippe å vise frem at man var overvektig
 
 
Heldigvis har jeg vært omgitt av familie, slekt og venner som aldri har sagt ett eneste skeivt ord om min overvekt. De kommenterte aldri mitt utseende. Det var nok fordi de visste at jeg ikke kunne være så mye i fysisk aktivitet grunnet mange operasjoner årlig pga av min kroniske betennelsesreumatisme.
 
 
Lite fysisk aktivitet + usunn mat = Overvekt. Så enkelt er det!
 
 
I mai 2016 ble jeg operert i achillesscenen min, og jeg begynte til fysioterapeut for opptrening. Da grep jeg sjanen. Det var nå eller aldri!
 
 
Snakket med fastlegen min om at jeg ønsket å gå ned i vekt, og fastlegen støttet meg 100%. Han ønsket at jeg skulle prøve å gå ned uten en slankeoperasjon. Jeg snakket så med fysioterapeuten som sa hun ville hjelpe meg med treningsopplegg + kosthold. Fysioterapeuten fortalte at siden jeg har kronisk reumatisme så hadde jeg rettigheter på å få trene så mye jeg ville etter jeg hadde oppnådd frikortgrensen for egenandelen min.
 
 
Til å begynne med begynte jeg å trene en dag i uken. Det var helt forferdelig, og dørstokkmila var så ufattelig tung mange ganger. Prøvde å finne mange unnskyldninger for ikke å dra på trening. Etter ett par måneder begynte jeg å merke at jeg hadde fått mer energi etter jeg hadde vært på trening. Bare et i seg selv var en stor motivasjon 🙂
 
 
Det var i løpet av våren 2017 at jeg begynte å trene to dager i uka, og jeg fikk enda mer energi. Gjett om det var godt. Merket på klærne at de satt løsere på kroppen, og mange kommenterte at de så at jeg hadde gått ned litt i vekt 🙂 Det i seg selv var en kjempestor motivasjon for meg 🙂
 
 
I løpet av årene jeg har holdt på med livsstilsendring, kostholdsendring og vektnedgang måtte jeg igjennom flere operasjoner i leddene mine. Det resulterte i at jeg måtte ta et avbrekk fra treningen i 2-4 uker før jeg kunne fortsette med trening. Da ble jeg satt litt tilbake, og måtte gå tilbake noen hakk på treningsbelastningen min, og jeg måtte begynne med trening en dag i uka igjen en periode før jeg økte til to dager.
 
 
Etter hvert begynte jeg å trene 3 dager i uken med to fullkroppsøkter og en overkroppsøkt, men etter jeg hadde blitt operert måtte jeg gå tilbake på å trene to dager i stedet for tre.
 
 
Selv om folk rundt meg kommenterte at de så at jeg hadde gått ned i vekt var jeg blind for hvordan kroppen min hadde forandret seg. Jeg merket det på klærne at jeg hadde gått ned, men i følge øynene mine så jeg den samme personen som da jeg begynte livsstilsendringen min, kostholdsendringen min og vektnedgangen min i 2016. Det hører jeg er vanlig når man holder på med en vektnedgang.
 
 
I dag når jeg har hatt et vekttap på 55 – 56 kg så ligger mye i hodet mitt som jeg må jobbe med.
 
 
Ta f.eks. når jeg skal kjøpe klær. Jeg skal ikke legge skjul på at klærne mine som jeg brukte da jeg var på det største er for store. Bruker de samme buksene som jeg brukte da jeg var overvektig, men jeg bruker belte på dem for å få buksene til å henge på meg. Jeg bruker de samme blusene og genserne som jeg kan skjule kroppen min med. Noe i hodet mitt sier at jeg fremdeles bør bruke klær som er store og vide.
 
 
Fremdeles gruer jeg meg når jeg skal inn på en klesbutikk for å se etter klær jeg kan kjøpe, og jeg går automatisk inn på avdelingen hvor de selger store størrelser for å se etter klær der. Skrekken for at klær ikke skal passe meg ligger i hodet mitt.
 
 
Jeg vet jo så inderlig godt at jeg har oppnådd vektmålet jeg hadde og vel så det. Det var mer enn hva jeg hadde forventet på forhånd. Vekta mi er en sunn vekt for min høyde.
 
 
Når man går ned i vekt slik jeg har gjort må hodet være med, og det tar tid for at hodet og øynene blir vant med å se den nye kroppen i speilet. Jeg må bli kjent med min nye kropp, og det er ikke gjort over natten.
 
 
Noen av mine gode og nære venner, mannen min og familien min sier at jeg skal være stolt av kroppen min og det jeg har fått til. De oppmuntrer meg til å våge og vise frem kroppen med klærne jeg kjøper meg, og de oppmuntrer meg til å ikke kle meg i store og vide klær. Det er vanskelig, for når man har gjort det i så mange år er det en vanskelig sirkel å komme ut av.
 
 
Følelsen og tanken på når et klesplagg blir for trangt og stramt sitter igjen fra da jeg var overvektig. Den følelsen og tanken er jo bare tull og tøys.
 
 
I følge fastlegen, fysioterapeut og kostholdsveileder vil det ta tid før hodet og øyne venner seg til å se det synet av den nye kroppen som jeg har jobbet hardt for i 4 år.
 
 
Redselen for å gå opp igjen er høyst tilstede, og er det noe jeg ikke vil er det å bli overvektig igjen. Jeg jobber hardt for å holde vekten stabil slik at kroppen min skal venne seg til vekten. Det gjør jeg ved å fremdeles veie maten og telle kalorier.
 
 
I september 2019 var jeg til kostholdsveileder, og hun fortalte meg at i begynnelsen etter en vektnedgang slik jeg har hatt er det vanlig å bli litt stresset når man ikke vet hvor mange kalorier man spiser til hvert måltid. Kostholdsveilederen mente jeg måtte prøve å spise på øyemål. Da kjente jeg at jeg ble temmelig stresset bare ved tanken. Det handler litt om å miste kontrollen. Hun spurte meg om jeg ble stresset ved å øke kaloriinntaket, og det svarte jeg helt ærlig på at jeg ikke var. Det har gått kjempebra å øke kaloriinntaket på mat. I samråd med kostholdsveilederen skal jeg fortsette å veie maten min og telle kalorier siden det ikke gjør meg stresset. Noen kan bli stresset av å telle kalorier og veie mat, men det blir ikke jeg. Her er vi mennesker forskjellig. Hver og en må finne ut av hva som fungerer best for seg selv.
 
 
Nå må jeg jobbe for å venne meg til min nye kropp, for det sitter i hodet at jeg skal kle meg i store klær for å skjule kroppen min.
 
 

Meg selv 17.05.2015.

 
 

Meg selv i sofaen sammen kattene mine 🙂 Bildet er tatt 30.09.2016 av fotograf Anna Løvlund.

 
 

Bilde av meg selv tatt 24.08.2019 da vi var i Gdansk.

 
 

Bilde av meg selv, og bildet ble tatt på Røros 16.11.2019.

 
 
Som dere kan se av bildene har det skjedd en stor kroppslig forandring. Når jeg var så overvektig som jeg var var tanken min å skjule kroppen min. Den sirkelen må jeg komme bort fra, og jeg må jobbe med tankegangen min at jeg kan kjøpe meg klær i klesavdeling hvor de selger normale klesstørrelser.
 
 
Ta for eksempel forrige helg da mannen min og jeg var ute for å handle. Vi gikk innom sportsbutikken G-sport for jeg skulle ha meg et par nye trenings T-skjorter. Det endte med at jeg av gammel vane kjøpte størrelse XXL. Grunnen til det er fordi jeg er redd for å gå med tettsittende klær.
 
 
Jeg er fullstendig klar over at jeg må endre tankemønster i hodet mitt, for det er i hodet det sitter. Nå skal jeg glede meg, og jeg skal være stolt av min nye kropp som jeg har jobbet hardt for å oppnå.

HEIA NORGES HÅNDBALLGUTTER! BILDER FRA NORGES KAMP 14.01.20201 :)

Tirsdag 14.01.2019 var jeg sammen med to venninner av meg i Trondheim Spektrum på EM håndballkampen for menn mellom Norge og Portugal 🙂
 
 
Det var en kjempestor opplevelse å oppleve en EM-håndballkamp med proffe håndballspillere 🙂 Bare det å oppleve stemningen med allsang, heiing og applaudering 🙂 En slik EM-kamp kan ikke beskrives, men den må oppleves 🙂
 
 
Det var over 9000 publikummere tilstede på kampen + vip og frivillige. Bare det er kjempeflott 🙂
 
 
Mange hadde sagt på forhånd at det var dyrt for billettene. Alt kom an på hvor man ville sitte. Hvis du ville sitte nær banen kostet billettene mer. Vi valgte de billigste billettene, og vi så like fint vi fra der vi satt 🙂
 
 
Her i Trondheim har vi fått en ny storhall, og det var der to av gruppespillkampene ble spilt. Trondheim Spektrum skal også være arena for EM i håndball for kvinner i desember 🙂
 
 
Jeg er kjempeglad for at vi valgt å dra i Trondheim Spektrum for å se siste kampen i gruppespillet i EM i håndball for menn 🙂 Vi har bestemt oss for å bestille oss billetter til EM håndballkampen for kvinner i desember også.
 
 
I kveld spiller Norge sin første kamp i hovedrunden mot Ungarn, og det blir en spennende kamp 🙂 Vi får krysse fingrene for at Norge spiller bra og vinner 🙂
 
 
Ønsker å dele en video og noen bilder med dere som jeg tok tirsdag 14.01.2020 før og under kampen 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Trondheim Spektrum som er Trondheims mest omdiskuterte idrettshall 🙂

 
 

Inkludert i billetten kunne vi overvære to håndballkamper hvis vi ville. Da vi kom var det pause i kampen mellom Bosnia og Frankrike. Det var Frankrike som vant den kampen.

 
 

Vi bestemte oss for å gå en tur for se oss litt omkring hva de hadde. I en av hallene var det flere aktivitetsposter for ungene som hoppeslott, airtrackmatte, stortrampoline, hoppeslott, hånballmål, sponsorstander, kaffeutsalg og et øl-telt. I et hjørne av hallen stod det noen pappfigurer av noen av de mest sentrale håndballspillerne 🙂

 
 

Gjorde som flere andre, fotograferte oss selv ved siden av håndballprofilene i papp 🙂 Her ser dere meg sammen med Sander Sagosen i papp 🙂

 
 

Så var det på tide å finne plassene våre. Portugal og Norge på banen under oppvarmingen før kampen 🙂

 
 

Presentasjon av spillerne på Norge og Portugal sine lag 🙂

 
 

Det var magisk å stå og synge Nasjonalsangen “Ja, vi elsker” under den offisielle åpningen før kampstart sammen med over 9000 andre publikummere 🙂

 
 

Under kampen mellom Portugal og Norge 🙂

 
 

Under kampen mellom Portugal og Norge 🙂

MIN LØRDAG I ORD OG BILDER :)

I dag er det lørdag 11.01.2020. Været i dag har vært overskyet, +2 grader og vindstille. Vi ser at solen har snudd, for nå er det litt lysere kl.15.00 om ettermiddagen 🙂 Kjempeherlig, og vi går lysere tider i møte 🙂
 
 
I dag stod vi opp klokken 10.00, og det var godt å sove ut. Ordnet meg i stand, tok på meg treningsklær og spiste frokost.
 
 

På menyen i dag stod det havregrøt toppet med bringebær og sukrin gold 🙂

 
 
Kl.11.30 dro vi på treningssenteret og tok en treningsøkt. I dag var det overkropp og rumpe som stod på planen.
 
 

Viktige ting å ha på trening: Joggesko, høretelefoner til å høre på musikk når man trener og vannflaske med vann 🙂

 
 

De dagene jeg trener styrke begynner jeg med oppvarming ved å gå på tredemøllen i 3,20 km. Det er bare 7 måneder siden jeg klarte å gå 4,0 km/t, og nå er jeg oppe i 5,4 km/t 🙂

 
 

Etter jeg har gått 3,20 km på tredemøllen jogger jeg 25 sek. x 2 i 8 runder på tredemøllen 🙂 Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle begynne å jogge på tredemølla for ett år siden 🙂

 
 
Treningen i dag gikk kjempefint, og når jeg holdt på med siste øvelse satt jeg og vurderte om jeg skulle gå noen kilometer til på tredemøllen 🙂
 
 
Her i Trondheim foregår det gruppespill i EM i håndball i Trondheim Spektrum. Noen av de deltakende håndballaget bor på hotellet som ligger vegg i vegg med treningssenteret. Både i går da jeg var og gikk på tredemøllen og i dag da jeg var og trente var noen av håndballspillerne på det Spanske landslaget og trente.
 
 
I går da jeg var på treningssenteret og gikk på tredemøllen kom det en av de Spanske håndballspillerne for å jogge på tredemølla. Han tok tredemøllen ved siden av den jeg hadde. Når vi starter tredemøllen må vi trykke på knappen “Våkne”. Spanjolen skjønte ikke hvordan han kunne få liv i tredemøllen, og jeg viste ham hvordan. Han takket for hjelpen 🙂
 
 
På torsdag da jeg skulle dra fra trening hos fysioterapeuten var det noen fra det Nederlanske håndballandslaget som lurte på hvilken buss de kunne ta til byen, og det forklarte jeg 🙂
 
 
Kom hjem fra trening kl.14.00, og da spiste vi lunch og koste oss med kaffe 🙂
 
 
Treningsuka mi har gått kjempefint, og jeg er kjempefornøyd med alle øktene mine. I morgen har jeg en velfortjent hviledag, og fysioterapeuten min sier hviledager er viktig nå som jeg trener slik jeg gjør 🙂
 
 

Speltlompe med kokt egg er kjempegodt 🙂 Det anbefaler jeg på det varmeste 🙂

 
 
I ettermiddag ryddet vi bort julen. Adventsstjerner, syvarmede lysestake, juletre, juletrepynt, nisser, julepynt og julelys ble lagt i esker.
 
 
Synes det er vemodig når man rydder bort julen, for jeg elsker julepynt og de lune og varme julelysene <3 🙂
 
 
Nå ser vi at solen har snudd, for kl.15.00 om ettermiddagene er det faktisk lysere ute enn det var for et par uker siden. Vi går mot vår 🙂
 
 
Etter vi hadde ryddet ut julen så vi EM-håndballkampen mellom Spania og Tyskland før vi spiste middag.
 
 
Nå slapper vi av og ser på “Hver gang vi møtes”, og jeg har tent levende lys. Det er kjempekoselig å tenne levende lys på mørke vinterkvelder 🙂
 
 
Nå skal jeg finne frem strikketøyet og kose meg med det. Holder på å strikke votter. Det er så avslappende å strikke.
 
 
I morgen er vi invitert på middag til broren til mannen min, samboeren hans og tvillingsønnene deres. Det blir kjempekoselig 🙂 Skal se EM-håndballkampen mellom Norge og Frankrike der 🙂 På tirsdag skal svigerinnen min, ei felles venninne av oss og jeg i Trondheim Spektrum for å se EM-håndballkampen mellom Norge og Portugal. Det kommer til å bli en kjempestor opplevelse. Bare det å oppleve stemningen med 8000 på tribunen blir kjempegøy 🙂 I 1993 var jeg publikum på VM-håndballkampen hvor damelandslaget i håndball spilte, og det var en kjempestor opplevelse 🙂
 
 
Nå ligger kattene (Nadina, Dixie, Elvis og Hera og sover). Nadina ligger i teltet sitt, Dixie på puten i sofaen, Hera i fanget på matfar og Elvis i fanget mitt 🙂 Det kalles en avslappende lørdag for oss tobente og de firbente 🙂
 
 
Ønsker å dele et par bilder, ett bilde av Hera og ett bilde av Elvis 🙂 Håper dere liker bildene 🙂
 
 

Godpusejenta Hera på toppen av gardinstangen <3 🙂

 
 

Godpusegutten Elvis <3 🙂

DAGENS ORDTAK ER SIER SEG SELV :)

Godpusejenta mi (Hera) sitt ordtak er: “Det gjelder å holde tungen i den rette munnen” 🙂
 
 

Godpusejenta mi Hera <3 🙂

MIN LIVSSTILSENDRING SKAL VÆRE VARIG OG HVA HAR DET GJORT MED MEG? BILDER AV MATEN JEG SPISER :)

Vi har kommet godt i gang med 2020, og de aller fleste er i gang med skole, studie, jobb og fritidsaktiviteter.
 
 
I aviser, på sosiale medier og reklame på TV florer det av reklame for å komme i form etter julen, gå ned i vekt og få sommerkroppen 2020! I ukeblader kan vi se oppskrifter på duetter som visstnok skal få deg ned i vekt på noen få uker.
 
 
Jeg kjenner jeg blir matt ved tanken! Det er nettopp slike reklamer som popper opp i ukeblader og media som fører til et forvrengt syn på kropp og utseende! Den perfekte sommerkroppen er medieskapt!
 
 
Hva er sommerkroppen? Hvem bestemmer hvordan sommerkroppen skal se ut? Det er i hvert fall ikke de kroppsfikserte influencerne eller media sitt bilde av hvordan sommerkroppen skal se ut.
 
 
Den kroppen vi har selv, en sunn og frisk kropp og den kroppen vi selv er fornøyd med er det som er sommerkroppen vår!
 
 
Vi ser og hører at folk setter seg skyhøye nyttårsløfter som f.eks. at de skal trene hver dag, holde seg unna søtsaker, gå ned i vekt og bli så sprek og sunn som aldri før.
 
 
Det er kjempeflott å ha nyttårsløfter, men personlig synes jeg ordet “nyttårsløfter” er et forpliktende ord hvor man forplikter seg til å gjennomføre det man har bestemt seg for.
 
 
Selv synes ord det klinger bedre med ordet: “Mål”. Da kan jeg ha ett overordnet hovedmål som jeg vil gjennomføre i løpet av ett år, og så kan jeg ha flere undermål for å ett hovedmål.
 
 
Typisk for januar og nytt år er at treningssentrene er fylt opp med masse folk som har kjøpt seg medlemsskap for å trene. I januar og februar er det kø ved apparatene. Kjempeflott at folk vi trene, og trening er en stor helsegevinst for alle sammen. Likevel glemmer mange at det er det man gjør gjennom ett helt år som teller.
 
 
Personlig har jeg holdt på med livsstilsendring siden 2016, og jeg har gått ned fra ca. 55 kg. Nå er jeg på det som er min trivselsvekt! Er kjempestolt over det jeg har klart på disse årene.
 
 
På hverdagene spiser jeg fremdeles den maten jeg spiste da jeg talte kalorier. Spiser ren mat som kylling, kalkun, karbonadedeig, grønnsaker, eple, havregryn, mager smøreost i forskjellige typer, egg, yoplait yoghurt, mager cottage cheese, mager kesam m.m. Nå er ikke mitt fokus på å gå ned i vekt, men fokuset er at jeg skal være stabil. I tillegg er maten jeg spiser den maten som kroppen min personlig liker at jeg spiser. Maten jeg spiser er mye av maten som Grethe Roede anbefaler i sine måltider.
 
 
Jeg må ærlig innrømme at jeg var redd for hvordan det skulle gå i julen, for i julen er det jo fet mat og litt mer søtsaker enn normalt sett. Julematen er jo tung mat, og man blir ubehagelig mett av julemat.
 
 
På julaften spiste vi ribbe. Jeg har aldri vært noe begeistret for saus. Da lot jeg være å ha på saus over ribba. Jeg koste meg med ribbestykket og medisterkaken. I tillegg hadde jeg postet og rosenkål til ribba. Jeg koste meg masse med julemiddagen, og ribba var kjempegod 🙂
 
 
Spiste også dessert, men jeg tok en liten porsjon. Da vi drakk kaffe var jeg mett, og da fristet ikke det å spise småkaker.
 
 
1.juledag var vi på brunch hjemme hos søsteren min. Der var det børd, påslegg, eggerøre, laks, skinke, grønnsaker, ribberester, medisterkakerester, tomatsild, sursild, rakfisk m.m. De fleste av oss var mett etter julemiddagen. Da var det godt å spise noe lett som eggerøre og skinke.
 
 
I juleselskapet 2.juledag var det flere ting til middag som kjøttkaker og kalkun med tilbehør. Da valgte jeg kalkun, potet, litt valdorfsalat og vanlig salat. Til kaffen tok jeg et lite stykke sjokoladekake bak av svigermor.
 
 
Nyttårsaften spiste vi kalkun, og da tok et en liten porsjon med kalkun, potet og bitte litt valdorfsalat.
 
 
Det handler om mengde på hva man spiser. Man kan fint være med og kose seg med forskjellig jule- og nyttårsmiddager, men det handler om mengde. Siden jeg ikke har noe til overs for sauser lar jeg være å ha saus over kjøttet. Da kan jeg erstatte sausen med f.eks. mager kesam som er like så god på smak.
 
 
Gjennom hele julen fikk jeg tatt gåøktene mine på tredemølla, og jeg fikk trent styrkeøktene mine. Resultatet er at vekta var stabil da jeg gikk på vekta 01.01.2020!
 
 
Det handler ikke om hva du gjør den uken i julen, men gjennom ett helt år! Om du ikke er vant med å trene styrke 3 ganger i uken, og plutselig begynner når i januar med flere styrkeøkter i uka vil jeg tro du fort går på en smell. Særlig hvis du er den typen som kanskje har et rolig liv. Begynner du for hardt vil du mest sannsynlig gå på en smell etter noen uker.
 
 
Selv er jeg sjeleglad fordi jeg har innarbeidet trening som en rutine i hverdagen min, og har fått innarbeidet rutinen gjennom snart 4 år! Trening er for meg en stor del av hverdagen min, og jeg gleder meg til hver eneste treningsøkt jeg skal ha! Jo da, selvsagt synes jeg dørstokkmila kan være lang og tung, særlig når det er vinter, snø og kulde. Det er lang dørstokkmil når gradestokken kryper ned mot minus 10 grader, og jeg må skrape is av bilrutene. Da er fristelsen for å ikke dra på trening stor. Likevel er det alltid kjempeherlig å gjennomføre den treningsøkten når jeg kommer meg på treningssenteret eller til fysioterapeuten 🙂
 
 
Jeg har satt meg treningsmål for 2020 for hva jeg skal bli bedre på. Mine to første treningsdelmål har nådd. Det ene var at jeg skulle øke gåøktene mine på tredemølla fra 3,20 km til 3,60 km de dagene jeg kun har tredemølleøkt. Delmål nr.2 var av at jeg skulle øke å jogge på tredemølla 8 runder 25 sek. x 2. Det delmålet har jeg også nådd.
 
 
Mitt hovedmål for treningen min i 2020 er at jeg vil bli sterkere ved å bygge litt flere muskler. Det skal jeg oppnå gjennom å fokusere på at trening er lystbetont. Trening for meg er lystbetont, og det har det vært det siste 1 1/2 året. Grunnen til det er fordi jeg føler mestring, og jeg merker at kroppen min har kjempegodt av treningen.
 
 
Mestringen merker jeg gjennom at jeg har brutt barrierer for ting jeg har begynt å gjøre på treningen. I desember begynte jeg å jogge på tredemølla. De første ukene jogget jeg i 20 sekunder på en runde som er 400 m. Nå jogger jeg 25 sek. x 2 pr runde i 8 runder. Husk jeg har ikke jogget siden 1996 da jeg hadde achillessceneforlengelsen for første gang! Det er en stor milepæl for meg. Fysioterapeuten sier det er viktig med pauser mellom joggesekundene, for hun vil jeg skal ha en positiv opplevelse med jogging, og hun sier jeg ikke skal jogge slik at jeg å får smerter i hæler og ankler. Hittil har det gått kjempebra 🙂 Jeg har blitt sterk nok ti å kjøre markløft med stang + vekt, og knebøy med stang + vekt. Det er mestring for meg 🙂 Jeg prøvde meg på å kjøre knebøy med stang for over ett år siden, og da var øvelsen alt for tungt for meg. Nå synes jeg det går lett 🙂 Det viser at jeg har blitt sterkere i kroppen 🙂
 
 
Hvis det er noe jeg har lært av min livsstilsendring, er det at alt handler om kalorier inn og kalorier ut. Regnestykket skal gå opp i opp. I jula fikk jeg bevist at det går an å kose seg uten å gå opp i vekt. Jevnlig trening gjennom hele året gjør at noen dager i året ødelegger ikke!
 
 
Jeg ser frem til 2020, og jeg ser frem til å utvikle meg på treningen. Ser også frem til å fortsette å spise ren mat som kroppen min har godt av. Jeg kommer til å unne meg noe godt i helgene, men det er snakk om mengde.
 
 
Er kjempeglad for at jeg tok tak og begynte med livsstilsendring i 2016, og at jeg har kommet dit jeg har nå er kjempefornøyd med 🙂 Familie, mine nærmeste venner, fastlegen og fysioterapeuten har heiet meg frem hele veien, og de har trodd på at jeg kom til å klare det <3 🙂
 
 
Har lyst til å gi et råd til alle som plutselig har gått fra å være sofaslitere til å begynne og trene. Begynn forsiktig. Ikke begynn å hardtrene 4-5 ganger i uka hvis du er helt utrent som jeg var. Da kommer du fort til å gå på en smell. Bygg deg gradvis opp. Det gikk en god stund før jeg begynte å trene 2 ganger i uka, og det var først etter 1 1/2 år at jeg begynte å trene 3 ganger i uka.
 
 
I dag ser min treningsuke slik ut:
 
Mandag: Styrketrening (helkropp) egentrening til fysioterapeut med 30 minutter oppvarming på tredemølle + jogging på tredemølle.
 
Tirsdag: Tredemølleøkt ved å gå 3,60 km.
 
Onsdag: Tredemølleøkt ved å gå 3,60 km.
 
Torsdag: Styrketrening (helkropp) egentrening til fysioterapeut med innlagt 30 minutter oppvarming på tredemølle + jogging på tredemølle.
 
Fredag: Tredemølleøkt ved å gå 3,60 km.
 
Lørdag: Styrketrening (overkropp + rumpe) på treningssenter med innlagt 30 minutter oppvarming + jobbing på tredemølle.
 
Søndag: Restitusjonsdag.
 
 
Treningen min har også gitt meg helsegevinst. Blodtrykket mitt har gått kraftig ned. Da jeg målte blodtrykket hos fastlegen i desember 2019 var det så lavt som aldri før, og jeg lå i nedre del av det som er normalt for min aldersgruppe. Fastlegen min er 100% sikker på at det er treningen som har gjort blodtrykket mitt så lavt. Bare det er en kjempestor motivasjon til å fortsette å trene!
 
 
Livsstilsendring for meg er en endring for livet. Det har ikke bare endret kroppen min, men også tankene mine og meg som person har vokst.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder av maten jeg spiser, og håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Jeg har aldri vært noe til frokostmenneske før jeg våkner skikkelig, men jeg må ha i meg mat før jeg skal trene. Begynner dagen med havregryn med yoplait yoghurt og et eple. Til frokosten koser jeg meg med kaffe 🙂

 
 

En god og lettvint lunch etter trening er speltlompe med kokt egg på 🙂

 
 

Rugsprøknekkebrød med kokt egg på heller aldri feil 🙂

 
 

Rugsprø med kavli skinkeost, kyllingost eller smøreost med pestosmak er kjempegodt med agurk eller paprika på 🙂

 
 

En av favorittmiddagene mine er karbonade deg med bukettgrønnsaker, mager cottage cheese og paprikakrydder over 🙂

 
 

En annen favorittmiddag er kylling med bukettgrønnsaker og mager kesam over 🙂

 
 

På tirsdager har vi alltid omelett, fordi da skal mannen min og jeg på kor 🙂

 
 

Hvis jeg blir fysen på noe godt til kvelden tar jeg meg gelè som jeg har laget av fun light saft med smak av bringebær. Tar mager kesam med vaniljesmak over 🙂 Det lover jeg er kjempegodt 🙂

SLUTT MED BESKYLDNINGENE DERES OM AT NOEN HAR SKYLD I AT NOEN TAR SITT EGET LIV – HUSK PÅ MAUD ANGELIHA SINE KLOKE ORD!

1.juledag (25.12.2019) kom den triste beskjeden om at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv 🙁 Tilbake står foreldre, søsken, unger, slekt, venner og kollegaer i sjokk og vantro at mørket tok overtak <3 🙂 Jeg føler med alle som stod Ari nær, og alle er i mine tanker <3 <3 <3
 
 
I forbindelse med Ari Behns bortgang var de med en gang åpne om at Ari hadde tatt sitt eget liv, og fokus på mental helse har blitt et viktig tema denne julen. Temaet mental helse kan man aldri snakke nok om, for det rammer alt for mange 🙁 Alt for mange som sliter psykisk ser ikke annen utvei enn å avslutte livene sine. Det er kjempetrist <3 🙁
 
 
Nå er det ingen hemmelighet at Ari Behn har slitt psykisk i mange år. Det har han selv uttalt i ulike intervjuer:
 
https://www.bt.no/innenriks/i/70My39/behn-var-aapen-om-moerket-han-bar-paa
 
 
Flere av de som stod Ari Behn har bekreftet dette i intervjuer. Det er kjempetrist at noen kan oppleve et slikt bunnløst mørke slik at utveien er å forlate livet 🙁
 
 
I bisettelsen i Oslo Domkirke 03.01.2020 holdt Ari Behn og Prinsesse Märtha Louise sin eldste datter (Maud Angelica) en minnetale som vil bli skrevet i historiebøkene. Talen var så sterk, ærlig og full av kjærlighet! Tårene mine rant ned kinnene mine, for det rørte meg rett i hjertet <3 <3 <3
 
 
Tenk at Maud Angelica som 16 åring står i dyp sorg og innstendig ber andre som sliter med depresjon og selvmordstanker om å søke hjelp! Honnør og applaus til Maud Angelica sin tale <3 🙂
 
 
I talen til Maud Angelica kom det frem at ungene hadde vært vitne til at pappaen slet med depresjon og mørke tanker. Hun bekreftet det som vi Nordmenn har lest og hørt i intervjuer.
 
 
I går på sin instagramprofil la Prinsesse Märtha Louise ut et sterkt innlegg på sin instagramprofil. Den kan dere lese her:
 
https://www.tv2.no/a/11109701/
 
 
Märtha Louise bekrefter også det vi Nordmenn har lest i aviser og hørt i intervjuer.
 
 
En ting er sikkert. Det kan ikke ha vært lett for Prinsesse Märtha Louise, ungene og familien til Ari Behn å se ham forsvinne i mørket med depresjon!
 
 
Det kom ikke som noen bombe at Kari og Ola Nordmann begynte å spekulere og komme med forskjellige meninger angående Ari Behn sitt selvmord og rundt Prinsesse Märtha Louise som person.
 
 
Jeg at jeg blir frustrert, sint og oppriktig lei meg når Ola og Kari Nordmann sitter rundt om på forskjellige diskusjonsforum på nettet og i sosiale sammenhenger og uttaler seg om ting som de faktisk vet ytterst lite om. Der sitter de og uttaler seg som om de visste hele sannheten. Sannheten er nemlig den at den vanlige Kari og Ola Nordmann på gaten vet kun det som har blitt skrevet og sagt i media!
 
 
Den siste uken er det Prinsesse Märtha Louise som har fått gjennomgå, og det er kjempestygt gjort. Jeg sitter med en flau bismak i munnen når jeg som leser av ulike diskusjonsforum og overhører diskusjoner i sosiale sammenhenger hører hvordan folk kan ytre seg om mennesker de overhodet ikke kjenner personlig til!
 
 
Det som rett og slett er flaut er at der sitter det mennesker bak et tastatur og spekulerer, synser, lager seg teorier, sprer om seg med konspirasjonsteorier og ryktespredning om stakkars Prinsesse Märtha Louise!
 
 
De som sitter og skriver på et av diskusjonsforumene er i harnisk over at Prinsesse Märtha Louise har blitt kjæreste med Durek. Det er helt i orden at man ikke har sansen for hennes kjæreste, men de når flere av medlemmene som skriver på dette forumet regelrett holder på med med personhets og mobbing har det gått langt over streken! Man trenger ikke like Prinsesse Märtha Louise sin kjæreste. Vi kan være uenig i det Durek står for, og vi kan være uenig med Prinsesse Märtha Louise sin livsfilosofi. Når det går over til personhets og mobbing er det langt fra i orden.
 
 
Husk på at det var Ari Behn som fikk seg kjæreste 10 måneder etter skilsmissen, og ingen sa noe om at Ari Behn hadde funnet kjærligheten.
 
 
Så fort det ble kjent at Prinsesse Märtha Louise hadde funnet seg kjæreste så mange rødt på forholdet mellom Durek og Prinsesse Märtha Louise! Prinsesse Märtha Louise har like mye rett til å finne lykken i en kjæreste hun også! Ingen hadde sagt noe om hvis den nye kjæresten til Prinsesse Märtha Louise het Per og var fra Hamar.
 
 
Inne på ett diskusjonsforum har brukerne tydelig lagt skylden på enten Durek eller Prinsesse Märtha Louise for at Ari Behn tok selvmord! Under ser dere to skjermbilder fra to kommentarer som en bruker har skrevet, og vedkommende bruker reagerer med avsky på at noen på forumet prøver å finne en syndebukk for at Ari Behn tok sitt liv! Dere kan se hva diskusjonen om Prinsesse Märtha Louise på denne linken: https://forum.kvinneguiden.no/topic/1277494-prinsessen-ny-kj%C3%A6reste/page/56/#comments
 
 

 
 

 
 
Det er så respektløst skrevet at noen på et offentlig anonymt diskusjonsforum kan sitte spekulere i hvem sin skyld det var at Ari Behn tok sitt eget liv!
 
 
Her om dagen overhørte jeg en diskusjon mellom 4 damer i 30-40 årene som satt og diskuterte Ari Behn sin død og hvem som hadde skyld i at han tok selvmord!
 
 
Damene som satt og diskuterte mente at det var Prinsesse Märtha Louise sin skyld at Ari Behn var deprimert fordi de var skilt! Hvis ikke dette eksempelet er et forsøk på å spre om seg med løgnaktig konspirasjonsteori så vet ikke jeg! Vedkommende som mente dette kjenner over hodet ikke Prinsesse Märtha Louise personlig! Hvordan i huleste og heiteste kan noen som ikke kjenner til Prinsesse Märtha Louise få seg til å komme med slike uttalelser? Jeg bare spør! Hadde lyst til å gå bort til de som satt og diskuterte å be dem holde kjeft, men jeg gjorde det ikke!
 
 
Ingen har skyld i at Ari Behn tok sitt liV! Det samme sa Maud Angelica i klartekst i sin minnetale i bisettelsen! Ingen har skyld i at Ari Behn tok sitt eget liv, og ingen har skyld i at andre tar sitt eget liv! Det var sterke ord fra en 16 åring som tydelig har fått med seg hvilke løgnaktige konspirasjonsteorier som har dukket opp etter Ari Behn gikk bort!
 
 
Etter Ari Behn sin bortgang satt flere av gjengangerne på ett av diskusjonsforumene og diskuterte Prinsesse Märtha Louise og Durek. De diskuterte at Durek hadde vært med i Holmenkollen Kapell 1.juledag! En av kommentarene som stod skrevet reagerte jeg med avsky på. Her kan dere se et printscreenbilde av kommentaren:
 
 

 
 
Denne kommentaren som “Sjokka” skrev på diskusjonsforumet er et typisk eksempel på hvordan stygge anonyme nettroll kan oppføre seg!
 
 
Ja, jeg sier nettroll, for det er nettopp det de er! Der sitter de som anonyme på et offentlig diskusjonsforum. De synser, spekulerer, lyver, lager seg løgnaktige konspirasjonsteorier, setter ut usanne og sårende rykter om mennesker de over hodet ikke kjenner personlig og de holder på med latterliggjøring.
 
 
Det er og blir nettmobbing samme hva de som er brukere av diskusjonsforumet måtte mene! De kommer aldri i livet til å innrømme at de er og blir noen stygge anonyme nettroll.
 
 
Jeg tittet innom på diskusjonsforumet i dag tidlig, og da så jeg at moderator har moderert bort flere av kommentarene som stod skrevet på forumet i går kveld!
 
 
Hvem er denne “Sjokka” som sitter og uttaler seg om Prinsesse Märtha Louise sin rolle som mamma? Jeg bare spør. I kommentaren sin skrev “Sjokka” at Prinsesse Märtha Louise har prioritert å være sammen med Durek fremfor sine unger! Dette vet “Sjokka” med 100% sikkerhet? Nei! Ovenstående kommentar er et eksempel på en kommentar skrevet av et anonymt nettroll som uttaler seg om mennesker hun overhodet ikke kjenner personlig!
 
 
Hele kommentaren fra “Sjokka” var usmakelig og kvalmende skrevet! Kommentaren var usaklig og respektløst skrevet ovenfor den Kongelige Familie! “Sjokka” skal være den siste til å snakke om det å være aggressiv og hissig, for det er “Sjokka” som fremstod som aggressiv og hissig i kommentaren hun skrev!
 
 
Det var kjempebra at moderator fjernet kommentaren som “Sjokka” hadde skrevet, for den kommentaren og flere andre kommentarer gikk langt over streken!
 
 
På det ene diskusjonsforumet mener moderatorene at det er helt greit å diskutere de som selv har valgt å være i offentligheten slik som f.eks. Durek: https://forum.kvinneguiden.no/topic/1334405-tr%C3%A5den-om-ari/
 
 
Da vil jeg tro moderatorene mener at det er i orden med en saklig diskusjon, men når en tråd som handler om Prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Durek blir fylt med latterliggjøring, personhets, hån, løgner og konspirasjonsteorier er det ikke lengre snakk om en saklig debatt.
 
 
Rett skal være rett. Moderatorene ved det ene diskusjonsforumet prøver å rydde og moderere trådene så godt de kan. Likevel lurer jeg på om de har egne tolkninger i på definisjonen “nettmobbing” i forhold det som faktisk er definisjon på nettmobbing.
 
 
Ved denne siden kan man lese mer om hva som er digital mobbing: https://snl.no/digital_mobbing
 
 
Måten mange av brukerne på det ene diskusjonsforumet ytrer på går i klar retning av hva som er er nettmobbing! Selv om flere av de som trådene handler om selv har valgt å være i offentlighetens søkelys, skal man ikke godta at anonyme brukere som kommenterer på ulike tråder holder på med hets og latterliggjøring slik som mange gjør.
 
 
Diskusjonstråden om Prinsesse Märtha Louise og Durek er et skrekkeksempel på en tråd hvor det er reinhekla nettmobbing og personhets både av Prinsesse Märtha Louis og Durek.
 
 
Man trenger ikke ha sansen for Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste, og man kan være uenig i verdispørsmålene han står for. Det er noe som heter å ytre seg på en saklig måte når man er uenig!
 
 
Disse damene jeg overhørte som satt og diskuterte Prinsesse Märtha Louise etter at Ari Behn gikk bort la skylden på Prinsesse Märtha Louise for at de ble skilt! Jeg angrer som en hund for at jeg ikke gikk bort å ba disse damene holde kjeft med de løgnaktige konspirasjonsteoriene sine.
 
 
Når vår egen Prinsesse Märtha Louise går til det skrittet at hun skilles er det noe som ligger bak. Hva vet ingen av oss! Det at de Ari Behn og Prinsesse Märtha Louise var skilt, så betyr ikke det at de ikke var glade i hverandre! Jeg er 100% sikker på at Prinsesse Märtha Louise var kjempeglad i Ari Behn den dag i dag.
 
 
Til dere som sitter anonymt på ulike diskusjonsforum eller i sosiale settinger og prøver å finne en syndebukk for Ari Behn at Ari Behn valgte å ta sitt liv. Gå i dere selv! Skjerp dere!!!Husk på de kloke ordene til Maud Angelica! “Det er ingen sin feil at noen tar sitt liv!”
 
 
Vis nå respekt for Ari Behn sine pårørende og sorgen som de er inne i <3 <3 <3
 
 

Kloke ord fra Maud Angelica i Ari Behn sin bisettelse: “Det er ingen sin feil at noen velger å ta sitt liv!” <3 <3 <3

BILDER FRA JULEN 2019 :)

Ønsker i dette innlegget å dele bilder som jeg har tatt julen 2019, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Lillejulaften 23.12.2019 var det avslapping og tradisjonen tro “Grevinnen og Hovmsteren” på TV 🙂

 
 

Avslapping, fred og ro i sjel og sinn lillejulaften 23.12.2019 🙂

 
 

Selv om jeg er voksen er jeg ikke for gammel til tradisjonen med julestrømpe 🙂 Jeg overrasker mannen min med innhold i hans julestrømpe, og han overrasker meg med innhold i min julestrømpe 🙂

 
 

Innholdet i julestrømpen min 🙂

 
 

Formiddagen julaften 24.12.2019 var det avslapping i julepysjen min under pleddet, kose seg med innholdet i julestrømpen og se de kjempekoselig julaftensprogrammene på TV 🙂

 
 

Ingen julaften uten “Tre nøtter til Askepott” 🙂

 
 

Det endte bra i år også 🙂

 
 

Her er julegavene jeg fikk, og jeg er kjempetakknemlig for gavene jeg fikk 🙂

 
 

Meg selv.

 
 

28.12.2019 deltok koret jeg synger i på romjulskonsert i kirka. Etter konserten var det tradisjonen tro duket for kurvfest hjemme hos en i koret. Da har vi med oss litt mat alle sammen som vi setter frem på bordet slik at alle kan forsyne seg 🙂

 
 

En salat som noen hadde laget, og den var kjempegod 🙂

 
 

Noe av maten som var på kurvfesten 🙂

 
 

Kaffebordet dekket nyttårsaften for kaffegjester 🙂

 
 

Kl.19.00 var det duket for der Kommunale fyrverkeriet fra Kristiansten Festning i Trondheim 🙂 Det er mannen min som har tatt dette bildet.

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN :) MIN KJEMPEHERLIGE JULE- OG NYTTÅRSFEIRING :)

Godt nytt år kjære bloggvenner, blogglesere, følgere og andre som leser bloggen min 🙂 Vi skriver 2020, nytt år og nye muligheter. Et nytt år med blanke ark.
 
 
Jeg håper hver og en av dere har hatt en kjempefin og god jul? Selv har jeg hatt en kjempefin, koselig og avslappende juleferie sammen min kjære familie, og jeg har fått truffet gode venner som har vært hjemme i Trondheim hos familiene sine og feiret jul <3 🙂
 
 
Gjennom hele advents- og førjulstiden har jeg lagt vekt på ro, harmoni, glede, og kos. Jeg har kost meg med å tenne adventslys, jeg kar hatt en kjempefin adventskalender som jeg har fått mye fint og nyttig i, jeg har vasket i leiligheten, jeg har bakt noen julekaker og laget et par julekonfektgodter, jeg har kost meg med å høre på nydelig julemusikk, jeg har truffet familie og venner og jeg har kost meg med å pynte opp i leiligheten til jul. Advents- og førjulstiden ble slik jeg hadde håpet på 🙂
 
 
Adventstiden er for meg har alltid vært en kjempefin og god tid, for da prøver jeg alt på å finne den rette roen og stemningen jeg vil ha til jul. Det klarte jeg 🙂 Resultatet var at julehøytiden ble en kjempefin og god julehøytid for meg 🙂
 
 
Mange snakker om stresset i desember. Jeg mener at dette stresset blir til hva man gjør det selv. Vil man stresse rundt på butikker å la seg bli stresset så gjør man det. Hvis man ikke vil la seg stresse så kan man velge og ikke bli stresset.
 
 
Julaften stod jeg opp kl.07.30. Jeg tok turen på treningssenteret og gikk på mølla 3,20 km. Kjørte så hjem. Satte meg meg i sofaen og koste meg under pleddet med kjempekoselige juleprogrammer på TV, og julesokken mannen min hadde overrasket meg med 🙂 Det var kjempekoselig. Satt og så på “Tre nøtter til Askepott”.
 
 
Selve julaften feiret vi hjemme hos min niese med familie. Der var min søster, hennes mann, min yngste nevø og moren vår. Vi spiste ribbe til middag, og jeg skal hilse å si at svoren var sprø! Perfekt ribbe!
 
 
Etter vi hadde spist middag drakk vi kaffe og åpnet julegavene. Jeg ble kjempeglad og takknmelig for alle gavene jeg fikk <3 🙂 Så satt vi og koste oss og slappet av. Søsteren min og jeg kjørte min mor tilbake på omsorgsboligen kl.21.00. Da var min mor sliten. Dro tilbake til niesen min, og vi satt og slappet av og pratet 🙂
 
 
Kjørte hjem fra min niese kl.23.00. Slappet av før jeg gikk og la meg. Julaften var en kjempekoselig dag 🙂 Det var kjempemoro å feire julaften sammen ungene til niesen min. Bare det å se spenningen og forventningene de hadde de vi kom var kjempemoro å se 🙂
 
 
1.juledag 25.12.2019 stod jeg opp kl.08.30. Jeg spiste en lett frokost før jeg kjørte på treningssenteret for å trene stryke. Da jeg kom hjem dusjet jeg. Kl.15.00 var vi på julebrunch til søsteren min og mannen hennes sammen min nevø. Det var kjempekoselig. Kom hjem kl.20.00.
 
 
2.juledag 26.12.2019 kjørte jeg sammen min svoger, min svigerinne og deres to tvillingsønner på 18 år opp til Namdal på Skage ikke så langt fra Overhalla. Der var vi landsstedet som er svigermor sitt barndomshjem. Da var det duket for årets tradisjonelle juleselskap, og det var kjempekoselig 🙂 Spiste kjempegod middag, drakk kaffe og satt og pratet. Det var et kjempekoselig juleselskap 🙂
 
 
Mannen min og broren hans ble igjen til 3.juledag. Ikke hver dag de får være sammen med sin mor alene. Svigerinnen min, tvillingsønnene deres og jeg kjørte tilbake til Trondheim kl.18.00. Vi kom hjem kl.22.00.
 
 
3.juledag 27.12.2019 stod jeg opp kl.09.00, spiste frokost og kjørte bort på treningssenteret for å ta en tredemølleøkt. Gikk mine 3,20 km på tredemølla. Kl.13.00 fikk jeg besøk av min kjempegode venninne Else Marit. Hun og familien var i Trondheim på juleferie hos familien. Det var kjempekoselig å treffe henne igjen. Vi satt og koste oss med en kopp te og satt og pratet 🙂
 
 
Om ettermiddagen var jeg hjemme og slappet av. Mannen min og broren hans kom hjem fra Grong kl.21.00.
 
 
4.juledag 28.12.2019 stod jeg opp kl.10.00. Jeg kjørte bort på treningssenteret og tok en overkroppsøkt kl.12.00. Kom hjem kl.14.00. Da jeg kom hjem ordnet jeg meg i stand, og kjørte opp til kirken hvor koret skulle delta på den tradisjonelle 4.juledagskonserten sammen med korpset, mannskoret og en sanggruppe. Det var en kjempekoselig konsert 🙂 Tradisjonen tro hadde vi i koret kurvfest etter konserten hjemme hos en i koret, og det var kjempekoselig med god mat og god stemning 🙂
 
 
5.juledag 29.12.2019 stod jeg opp kl.09.30. Spiste frokost og drakk kaffe før jeg kjørte på treningssenteret for å gå på tredemølla. Slappet av litt før jeg ordnet meg i stand. Kl.19.30 hadde vi en gjeng venner fra tiden på videregående skole vårt årlige vennetreff på en pub i Trondheim. I år var vi 10 stk på vennetreffet. Det var kjempekoselig, og det er alltid like koselig å treffe skolevenner igjen 🙂 Det blir mye prat, latter og mimring 🙂 Vi kommer på en del historier om hverandre ja 🙂
 
 
30.12.2019 kl.09.10 hadde jeg time på øyeavdelingen til ny injeksjon i øyet, og det gikk bra denne gangen også. Kom hjem kl.10.00. Slappet av med frokost og kaffe da jeg kom hjem. Kl.12.00 kom venninnen min Else Marit på besøk sammen med vår felles venninne Irene. Det var kjempekoselig. Vi tre satt og pratet og hadde en kjempekoselig formiddag sammen 🙂
 
 
Nyttårsaften 31.12.2019 stod vi opp kl.10.00. Jeg hoppet i treningssklærne og kjørte på treningssenteret kl.12.00. Jeg trente en fullkroppsøkt. Kom hjem kl.14.00. Dusjet og ordnet meg i stand.
 
 
Kl.18.00 var mannen min og jeg over til naboene våre på kalkunmiddag, og det var kjempekoselig 🙂 Det var kjempegod kalkun med tilbehør. Mannen min og naboen vår gikk for å se på rakettoppskytingen fra Festningen kl.19.00. Selv gikk jeg inn til kattene, for jeg vil være sammen med dem når det smeller som verst. Selv om kattene mine er rolige vet jeg ikke hvordan de føler det inni seg.
 
 
Kl.20.00 kom naboene over til oss, og vi fire drakk kaffe og koste oss. Hadde en kjempekoselig, rolig og stille nyttårsaften. Naboene våre gikk inn til seg selv kl.24.00, og mannen min og jeg la oss kl.01.30.
 
 
01.01.2020 stod vi opp kl.10.00. Spiste frokost og tok det litt med ro. Kl.14.00 dro mannen min og jeg på treningssenteret. Han trente styrke og jeg tok en tredemølleøkt.
 
 
Nytt år og nye treningsmål hører med 🙂 I dag økte jeg med en runde fra 3,20 km til 3,60 km 🙂 Jeg er stolt av meg selv ja 🙂
 
 
Kl.16.00 kom venninnen min innom. Mannen min skulle hjelpe henne for å få ut noen filer fra en havarert PC. Det fikk han, og venninnen min var kjempeglad for hjelpen hun fikk 🙂 Hun spiste middag hos oss, vi koste oss med te og satt og pratet før hun dro hjem 🙂
 
 
Kvelden i kveld har vært avslappende, vi har sett på TV og jeg har strikket på et par votter jeg holder på med 🙂
 
 
Juleferien har virkelig vært kjempekoselig og avslappende. Egentlig er jo ikke julen over før 13.dags jul. Det vil si 06.01 når det er Hellige Tre Kongers dag. Jeg husker fra vi var unger var det alltid juletrefest 06.01. Det var kjempemorsomt å være med på 🙂 Husker min mor ryddet ut julen 20.dags jul.
 
 
Selv er jeg litt tradisjonsbundet. Når det er advent er det advent, og da pynter jeg med lilla adventslys, lilla adventslys og lilla adventspynt. Personlig beholder jeg adventspynten og adventslysene frem til omtrent 4.advent da. Da plukker jeg frem mer julepynt som jeg pynter med, og når 4.advent er over byttes lilla adventslys ut med røde julelys. Lilla adventspynt byttes ut med julepynt, og lilla adventsduk byttes ut med juleduker 🙂
 
 
Jeg pynter juletreet, legger på juleduker, pynter med julepynt i leiligheten vår og pynter opp med røde julelys ca.20.12 hvert eneste år. Da blir jeg ikke lei av julen. Jeg har jeg julen til ca.20 dag jul. Det er nå det er mørkt ute, og personlig synes jeg det kjempekoselig å ha juletreet og julelysene stående til ca. 20 dag jul. Lysene på juletreet, adventsstjernene i vinduene og syvarmede lysestake lyser så kjempefint opp på mørke ettermiddager og kvelder.
 
 
Rundt 20.dag jul merker vi at det er blitt litt lysere om ettermiddagene og at solen står litt høyere på himmelen 🙂 Da passer det kjempefint å pakke sammen julen.
 
 
1.juledag kom den triste beskjeden om at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv 🙁 Huff 🙁 Jeg føler inderlig med hans nærmeste familie, og tankene mine går til de som har mistet en kjær familiemedlem som de elsket kjempehøyt <3 🙂 Hvil i fred Ari Behn <3 <3 <3
 
 
Som blogger har jeg en drøm for 2020. Hvor godt hadde det ikke vært hvis hver og en på sosiale medier (blogg, YouTube, instagram og på ulike diskusjonsforum osv) begynte å passe på seg selv i stedet for å være politi og påpassere for alle andre!
 
 
La nå bloggeren Beate som blogger åpent om sine psykiske lidelser få lov til å blogge om det. Det skader ikke deg om Beate skriver om sin hverdag som psykisk syk, eller om Trude skriver om sin hverdag med en eller annen kronisk sykdom.
 
 
Hvis du reagerer på det Beate eller Trude skriver om er det du som leser som har et problem, og ikke Beate og Trude!
 
 
Hvis du ser at en blogger legger ut et bilde av seg selv, og du har et mening om bloggeren sitt utseende. Hold deg for god til å kritisere utseendet til andre bloggere eller influencere! Synes du bloggeren/influenceren er overvektig trenger du ikke å skrive det til ham/henne! Det er lov til å tenke seg flere ganger om før du taster på bokstavene på tastaturet!
 
 
Du som leser en blogg, ser på en YouTube-kanal eller instagram har et personlig valg. Ingen har tvunget deg til å lese en blogg som du misliker, og ingen tvinger deg til å følge en instagrammer eller en snapper. Trykk “avfølg” hvis noe irriterer deg ved en blogger, instagrammer, YouTuber eller snapper i stedet for å lage kvalme og ekkelhet mot vedkommende som har valgt å dele livet sitt på sosiale medier!
 
 
Du har ingen rett til å sitte og rakke ned på andre mennesker som du i tillegg ikke kjenner personlig! Greit at du har meninger om en eller annen blogger eller influencer, men hold deg for god til å skrive nedlatende og stygge ting om andre mennesker!
 
 
Jeg håper også at vi som er bloggere, YouTubere, instagrammere og snappere kan tørre å si fra når vi ser stygge kommentarer som går i retning av nettmobbing og hets! Alle sammen vet vi godt hva som går i retning av netthets og nettmobbing. Vi må tørre å bry oss, og ikke komme med frasen: “Det er ikke noe å bry seg om”. Vi skal bry oss! Jeg synes mottoet for oss bloggere i 2020 bør være: “Vi bryr oss!” <3 🙂
 
 
Ønsker å dele noen bilder med dere som jeg har tatt i julen, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Julepynt på toppen av bokreolen 🙂

 
 

En rasekattvenninne (som er med i samme katteklubb som meg) har laget denne nissen. Hun holder på å lage nisser, og har forskjellige stands rundt om i Trøndelag hvor hun selger nissene sine 🙂

 
 

Julepynt på hyllen på bokreolen 🙂

 
 

Julepynt på pianoet 🙂

 
 

En av julekulene på juletreet 🙂

 
 

En annen julekule på juletreet 🙂

 
 

Julepynt i en glassbolle under en kubbelysholder 🙂

 
 

Julepynt på spisebordet 🙂

 
 

Julepynt i vinduskarmen i det ene stuevinduet vårt 🙂

 
 

Juleduk og julelys på salongbordet 🙂

 
 

Juletreet vår 🙂 Vi har kattesikret treet med å binde det fast 🙂