NYE VLOGGER PÅ MIN YOUTUBE-KANAL – LIVSSTIL- OG BALANSEREISEN MIN :)

På min YouTube-kanal ligger det to nye vlogger i serien min: “Aldri For Sent”. Vloggserien min er en vloggserie som handler om min trening- og livsstilsreise for å finne balansen etter et vekttap på ca. 6o kg.
 
 
Vlogg nummer 18 kan du finne her: https://www.youtube.com/watch?v=wIZxQHgABKg&list=PLu1XYdeEz0mFR0Xg30SivhdtwY-YGaPIz&index=18
 
 
Vlogg nummer 19 kan du finne her: https://www.youtube.com/watch?v=7UAxK_LIgV8&list=PLu1XYdeEz0mFR0Xg30SivhdtwY-YGaPIz&index=19
 
 
Dere er hjertelig velkommen å “subscribe” min YouTube-kanal, og dere er hjertelig velkommen til å komme med tilbakemeldinger på vloggene mine 🙂
 
 
Mitt mål med vloggene er å motivere andre voksne til å endre livsstilen sin med trening og kosthold. Jeg tenker når jeg har klart det, så klarer alle det!
 
 
Nå har jeg greid å gå ned ca.60 kg, og jeg er strålende fornøyd 🙂 Ærlig og oppriktig har jeg det mye bedre med kroppen min enn jeg noen sinne har hatt. Leddene mine har det bedre, og ting er mye lettere.
 
 
Betennelsesreumatismen har jeg, og den kommer jeg fremdeles til å ha, men jeg merker kjempegodt at å spise ren mat er bra for reumatismen min. Når jeg trener så myker jeg opp leddene. Det virker som om jeg smører leddene mine. Hver gang etter jeg har trent føler jeg meg varm og myk i leddene mine. Styrketrening er lurt å trene med tanke på fremtiden.
 
 
Denne uken er vi i gang med uke 5 i Team Jeg Liker online kull 13. Jeg fortsetter med kostholdsplanen for å holdevekten stabil, og jeg fortsetter med treningsplanen jeg har fått av coachen.
 
 
Alle oss som er med i Team Jeg Liker online kull 13 har fått hver vår personlige kostholdsplan ut fra våre mål og det vi vil oppnå. Jeg har som mål å bygge litt muskler samt ikke gå mer ned i vekt og heller ikke gå opp i vekt. I kostholdsplanen min har jeg mine kalorier med makroer jeg skal spise. Makroer er viktige næringsstoffer som fett, karbohydrater og proteiner som kroppene våre må ha for å fungere.
 
 
Når jeg holdt på med vektnedgangen og livsstilsendringen min lå jeg i underskudd på kalorier, og jeg lå under på antall gram pr dag på karbohydrater.
 
 
Nå som jeg jobber med å bygge muskler og få en stabil vekt uten å gå opp eller gå ned i vekt har jeg økt på antall gram på karbohydrater på kostholdsplanen. Det er ikke bare i sukker man finner karbohydrater. Man finner karbohydrater i gulrøtter og grønnsaker, men det er ikke farlig å spise grønnsaker.
 
 
Det er mye mat som skal spises, og jeg har ca. 6 måltider hver dag. Siden 2016 har jeg lagt i et kaloriunderskudd for å gå ned i vekt. Jeg har slitt med å komme 100% opp i kaloribehovet mitt, for jeg blir så fort mett. Magen min takler ikke å spise store porsjoner lengre. Det er kjempeviktig å spise all maten på planen, for kostholdet utgjør 70-80% av jobben. Det er maten og kostholdet som gjør at man øker forbrenningen. Maten trenger man for å bygge muskler. Jeg må jobbe mer med å få i meg absolutt alt jeg skal spise i løpet av en dag, for det er kjempeviktig!
 
 
Coachen Christian Egner sier at man er aldri for gammel til å bygge muskler. Muskler trenger man når man blir eldre, og særlig med tanke på beinbrudd når man blir eldre.
 
 
Jeg merker at jeg har blitt sterkere på øvelsene. Etter infeksjonen jeg hadde i fingeren i august og sykehusinnleggelsen har jeg blitt sterkere. Da jeg kom tilbake til trening tok jeg knebøy og markløft med en 15 kilos stang. I dag gikk jeg tilbake til å ta knebøy og markløft med en 20 kilos stang 🙂 Jeg økte også på øvelsen leggpress i dag.
 
 
På tredemølla har jeg også økt på farten kilometer i timen. I november 2019 jeg 2,8 km på hastighet 5,1 km/t. Brukte da 33,10 minutter. Nå går jeg 3,6 km på hastighet 5,9 og 6,0 km/t. I tillegg jogger jeg noen intervaller på mølla 🙂 Jeg har aldri likt å jogge. Nå synes jeg det er motiverende og moro å jogge de dagene anklene og hælene mine spiller på lag med meg 🙂
 
 
Det er når jeg ser framgangen på trening jeg blir kjempemotivert til å fortsette å trene 🙂 Jeg har selvfølgelig tunge dager på trening jeg også, men jeg blir kjempeglad og motivert når jeg kjenner på kroppen at den blir sterkere 🙂
 
 
I Team Jeg Liker online kull 13 er det ikke bare fokus på kosthold og trening, men også måten vi tenker på. Hode og kropp henger sammen!
 
 
Da jeg begynte med min livsstilsendring i 2016 så bestemte jeg meg at dette skulle jeg klare! Det var tider jeg hadde lyst til å gi opp, og da sa jeg til mannen min, familien min og vennene mine at jeg hadde lyst til å ta slankeoperasjon. Fastlegen min hadde tro på at dette kom jeg til å klare på egen hånd. Mannen min og vennene mine mente også at jeg var sterk nok til å klare dette på egen hånd.
 
 
I begynnelsen var det tøft å komme seg på trening, og jeg lette etter unnskyldninger for å slippe trening. Husker da jeg økte fra 1 dag i uka til 2 dager i uken. Det var så tøft at jeg prøvde å kjenne etter om jeg hadde smerter i leddene for å slippe treningen. Likevel dro jeg på trening. Jeg oppdaget at jeg hadde en kjempeherlig følelse av å være “godsliten” etter trening, og jeg hadde mye mer overskudd! Den “godslitenheten” var deilig å kjenne på, og det var da jeg kjente at jeg hadde brukt kroppen.
 
 
Etter hvert så kommer man inn i en rutine med trening, og det blir en del av hverdagen. Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg kan bli sliten nå også, men da kan jeg ta meg en fridag for å samle krefter. Siden trening er en del av hverdagen min, og har vært en del av hverdagen min siden 2016 så vet jeg hva det er som motiverer meg til å fortsette å trene, nemlig det å føle at kroppen blir sterkere 🙂 Når jeg ser framgangen på de ulike øvelsene så blir jeg kjempeglad og enda mer motivert 🙂
 
 
Coachen Team Jeg Liker har bedt om jeg har 2 hviledager for å hente meg inn. Kroppen trenger hvile. Jeg er ikke 20 år lengre, og da trenger kroppen å restituere seg.
 
 
Teamlederen i Team Jeg Liker Anette-Marie er en kjempestor motivasjon for oss, og hun kommer med flotte og nydelige motivasjonsråd til oss i teamet <3 🙂 Samt hun får medlemmene i teamet til å tenke på nye måter. Kropp og hode henger sammen, og det er ikke tull en gang. Alt kommer an på tankene våre. Hvis man gjør noe halvhjertet så vil det aldri gå, men gjør man ting med hele hjertet så vil man lykkes.
 
 
I dag må jeg fokusere og jobbe på at jeg ikke skal mer ned i vekt. Samtidig at jeg skal fokusere på at jeg ikke skal gå opp i vekt. Jeg må ha med hodet mitt. Det er så fort gjort at hodet ikke henger med etter en vektnedgang. Man vet at kroppen har forandret seg, og man vet at man har gått ned i vekt. Likevel kan øynene som ser kroppen i speilet narre en til å tro at man må mer ned i vekt.
 
 
Nå har jeg holdt vekten stabil ca. ett år, og da er halve jobben gjort. Det tar ca. 2 år før vekten stabiliserer seg etter en vektnedgang. Selv om jeg har gått ned ca.60 kg så må jeg fremdeles passe på at jeg holder meg innenfor kaloribehovet jeg skal ha pr dag. Spiser man for mye vil man rase opp i vekt. Derfor er jeg supermotivert for å fortsette å veie maten min. Om 1 – 1 1/2 års tid blir jobben min å slutte mer og mer med å veie maten, og det ser jeg fram til. Da skal jeg ha lært å se ca. antall kalorier på det jeg spiser, og det er noe man lærer etter hvert 🙂
 
 
Når jeg har kommet så langt så vil jeg fortsette å jobbe på 🙂 Det er ikke bare å gå ned i vekt for så å tro at jobben er gjort. Etter vektmålet er nådd har man fortsatt en jobb å gjøre for å finne en balanse. Det er den balansen jeg jobber med å finne nå!
 
 
Dersom dere vil følge min trening- og livsstilsinstagramprofil heter jeg: @aldri_forsent
 
 
Jeg har også en åpen facebookside i tilknytning til min trening- og livsstilsinstagramprofil. Den kan dere finne her: https://www.facebook.com/Aldri-for-sent-Toril-sin-livsstilsside-108981464145671 Dere er hjertelig velkommen til å “like” facebooksiden min 🙂
 
 

Er kjempestolt over at jeg nådde vektmålet mitt, men fremdeles må jeg jobbe i 1- 1 1/2 år for å finne balansen slik at vekten blir stabil 🙂

 
 

Det er kjempemotiverende når man merker at man blir sterkere på trening 🙂

1.SØNDAG I ADVENT, OG FØRJULSTIDEN ER OVER OSS :)

Så er vi inne i advents- og førjulstiden 🙂 Advents- og førjulstiden er tid for ettertanke, kjærlighet, håp, glede, ro, magi, førjulskos, nyte synet av kjempefine og vakre lys fra adventsstjernen(e) som henger i vinduet og lyser opp og adventslysestaken(e) som står i vinduskarmen som lyser opp så kjempefint <3 🙂
 
 
Jeg håper at alle i denne adventstiden blir fylt med fred og ro for alle sammen av oss har vi hatt noen tøffe og usikre måneder hvor vi har levd med usikkerhet og begrensinger pga covid-19.
 
 
Håper at vi også kan gjøre noe for dem som vi vet sliter på forskjellige områder i advent- og førjulstiden. Det er ikke å legge skjul på at advents- og førjulstiden er den tøffeste tiden på året for en god del 🙁 Kanskje bare en telefonsamtale er nok til å glede en som føler seg ensom. Det kan være nok å sende en sms eller en chat hvor du skriver at du bryr deg om en person at han/hun får en kjempefin dag <3 🙂
 
 
Her fulgte vi rådene om å henge opp adventslysene litt tidligere. Forrige helg hang vi opp adventsstjerner, adventshjerte og syvarmede lysestake i vinduet, og det ble kjempekoselig. Jeg elsker disse lune og fine adventslysene <3 🙂
 
 
På fredag satte jeg frem lilla adventslys, la på lilla duk på salongbordet og hang opp julegardinene. Jeg hang også opp et juleåkle på kjøkkenhyllen og en julepost som min mormor har brodert.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder av advents- og julepynten vi har pyntet med så langt, og håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Den syvarmede lysestaken som lyser opp i vinduskarmen 🙂

 
 

Den ene adventsstjernen som henger i vinduet og lyser så kjempefint 🙂

 
 

Den syvarmede lysestaken og adventsstjernen som henger i det ene stuevinduet 🙂

 
 

Den andre adventsstjernen og to lilla telysbeholdere pynter opp i vinduskarmen på det andre stuevinduet 🙂

 
 

Lilla adventsduk og lille adventslys på salongbordet 🙂

 
 

Lilla adventsduk og lille adventslys på salongbordet 🙂

 
 

Julegardinene og julehjertet som henger i kjøkkenvinduet 🙂

 
 

Så tenner vi ett lys i kveld <3 🙂

GODPUSEJENTA MI DIXIE ROSE 9 ÅR GAMMEL 23.11.2020 <3 :)

I dag 23.11.2020 fyller godpusejenta mi (N) Hakrilas Dixie Rose 9 år <3 🙂 Tenk 9 år gammel! Årene flyr av gårde.
 
 
Husker det som om det var i går når D-kullet ble født. I kullet var det 4 kattunger (2 hunnkatter og 2 hannkatter). Kattungene fikk navnene: Dixie Rose, Decenta, Dario Dioz og Demitriz. Alle sammen var viltfargede.
 
 
Valgte å beholde Dixie Rose selv, og det har jeg ikke angret på. Dixie Rose er ei kjempeherlig godpusejente <3 🙂 Hun er sprek, leken, hun er kattunge i hodet til tross for sine 9 år, hun elsker å få ligge i fanget for å få kos, hun elsker å leke med lekemusen sin, hun kan løpe villmann frem og tilbake når hun leker og hun vet å sette lillesøster Hera på plass når Hera erter.
 
 
Dixie Rose har hatt ett kattungekull. Det var (N) Hakrilas F-kull som ble født 19.01.2016, og hun var en kjempeflink kattungemamma til kattungene sine <3 🙂
 
 
Ett av kjennetegnene til Dixie Rose er at hun elsker banan. Går jeg i skapet hvor bananen ligger så kommer hun løpende etter. Hun hører når jeg åpner posen med banan i. Da må jeg dele bananen med Dixie 🙂 En av kattedommerne beskriver Dixie Rose som “Aby monkey”, og det stemmer på en prikk 🙂 Hver gang hun bedømmer Dixie på utstilling sier hun: “There is my wonderful aby monkey” 🙂
 
 
Nå når Dixie er 9 år gammel er hun senior i utstillingssammenheng. Planen er å stille Dixie i seniorklassen når det blir åpnet for utstilling i 2021 🙂
 
 
Gratulerer med dagen godpusejenta mi Dixie Rose <3 🙂
 
 

(N) Hakrilas Dixie Rose 9 år gammel 23.11.2020 <3 🙂

DE MERKELIGSTE SOVEPLASSENE FOR KATTENE MINE :)

En ting er sikkert, og det er at katter finner de merkeligste soveplasser. Jeg lar meg overraske gang på gang når jeg ser en av kattene mine sove på et sted i leiligheten hvor jeg ikke trodde det gikk an at de kunne sove.
 
 
Her kommer noen bilder av kattene mine sine merkelige soveplasser 🙂 Håper der liker bildene mine 🙂
 
 

Godpusejenta mi Nadina slappet godt av da hun sovnet i hylla ved stereoanlegget <3 🙂 Bildet ble tatt 08.01.2010.

 
 

Godpusejenta mi Dixie Rose fant ut at det var kjempegodt å sove opp på gardinstangen <3 🙂 Bildet ble tatt 14.08.2017.

 
 

Godpusejenta mi Hera lærte også fort at det var kjempegodt å sove oppe på gardinstangen <3 🙂

 
 

Godpusegutten min Elvis er også den typen som liker å sove oppe på gardinstangen <3 🙂

TRØTTENDE BILDER TIL Å GJESPE AV :)

I dag tenkte jeg å gi et tilbakeblikk over noen av blinkskuddbildene jeg har tatt av kattene som f.eks bilder tatt når de gjesper 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

(N) Hakrilas Dario Dizo (kullbror til Dixie Rose og datteren til Nadina) gjesper 🙂 Bildet ble tatt 20.02.2012.

 
 

(N) Hakrilas Florence (datteren til Dixie Rose) gjesper 🙂 Bildet ble tatt 15.03.2016.

 
 

(N) Hakrilas Gaya (datteren til Nadina) gjesper 🙂 Bildet ble tatt 13.06.2016.

 
 

(N) Hakrilas Dixie Rose gjesper en stor gjesp 🙂 Bildet ble tatt 20.09.2014.

 
 

(N) Hakrilas Hera gjesper 🙂 Bildet ble tatt 27.08.2020.

 
 

Elvis gjesper 🙂 Bildet ble tatt 20.04.2020.

GJENSYN MED BILDER AV KATTUNGER I (N) HAKRILAS ABYSSINERKULL <3 :)

Som rasekattoppdretter har jeg hatt noen kull hjemme hos meg. Det er en kjempestor ære å få oppleve kattungefødsel, og jeg føler meg kjempeheldig som får lov til å ha kattungene hos meg fra fødselen til de er 12-14 uker gamle <3 🙂
 
 
Tenkte å ta et tilbakeblikk i form av bilder i form av bilder av noen av kullene som jeg har hatt. Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Et bilde av kvartetten i (N) Hakrilas D-kull som ble født 23.11.2011 <3 🙂

 
 

07.06.2013 fødte godpusejenta mi Nadina 6 kattunger. I kullet var det 6 hannkatter. Her er 4 av 6’er-gjengen i (N) Hakrilas E-kull samlet <3 🙂

 
 

To av gutta i E-kullet samlet <3 🙂

 
 

19.01.2016 fødte godpusejenta mi Dixie 4 kattunger. Dessverre døde en av kattungene etter 2 dager 🙁 Her er trioen i (N) Hakrilas F-kull samlet <3 🙂

 
 

02.05.2016 fødte godpusejenta mi Nadina 3 kattunger. Her er trioen i (N) Hakrilas G-kull samlet <3 🙂

 
 

02.02.2018 fikk godpusejenta Nadina sitt siste kull. I kullet var det 3 kattunger. Her er trioen i (N) Hakrilas H-kull samlet <3 🙂

DONALD TRUMP ER UTVALGT AV GUD?…..

Innenfor alle religioner finnes det ytterliggående retninger. Da mener jeg alle religioner.
 
 
Alle sammen må få tro og mene det de vil, men da forventer jeg at det skal være gjensidig respekt for hverandre.
 
 
Etter presidentvalget i USA skrev jeg mine personlige tanker om hva jeg mente om Donald Trump. Flere av mine facebookvenner var helt enige med meg.
 
 
Det gikk ikke lang tid før en person som jeg har på min venneliste kom inn og skrev sin mening under facebookinnlegget mitt, og det var tydelig av vedkommende var Trumptilhenger. Vedkommende tilhører en menighet som har gått ut av pinsevennene, og har en del ekstrem holdninger til abort og homofili. Vi ønsket at Donald Trump skulle tape ble stemplet som mordere, fordi vi støttet Joe Biden som er demokrat. Det å støtte Joe Biden var det samme som å være for abort og for homofili.
 
 
Diskusjonen gikk hett for seg, og til slutt måtte jeg stenge denne “Trumptilhengeren” ute fra kommentarfeltet, for hun var så fordømmende mot oss som ønsket at Joe Biden skulle vinne, og mente at vi var ukristelige. Hun sa i klartekst at Donald Trump var utvalgt av Gud!
 
 
Hun la inn link til en artikkel fra den kristne avisen “Dagen” i kommentarfeltet som handler om hvor flink Donald Trump er, og hvor god kristen person han er.
 
 
Jeg ble rett og slett skremt av å lese hvordan den artikkelen i Dagen skryter Donald Trump opp i skyene. De mener han er en kjempegod kristen person! Det er ikke slik jeg har lært hvordan kristendommen og Bibelen er. Kristendommen for meg er: Budskap om nestekjærlighet, neste kjærlighet for andre mennesker, toleranse og aksept for andre mennesker og jeg har lært gjennom Bibelen at vi mennesker ikke skal dømme hverandre. Det står i Bibelen at man ikke skal dømme andre, for da blir man selv dømt, og det står at man ser flisen i andres øye, men bjelken i eget øye ser vi ikke.
 
 
Jeg ønsker å vise dere artikkelen som stod skrevet i Dagen slik at dere kan få lese den:
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Kilde: https://www.dagen.no/meninger/debatt/2020-11-03/Kristnes-karakterdrap-av-president-Trump-951990.html?fbclid=IwAR3rX61YAzefaVvzjNR9pdzmJ477V-10eOB53mXB-SQ5MXS7uj6DQORaHfo

 
 

Bildet lånt fra: https://www.tv2.no/nyheter/11761212/

NY VLOGG PÅ MIN YOUTUBE-KANAL I MIN SERIE: “ALDRI FOR SENT” :)

Ny vlogg i YouTube-serien min: “Aldri For Sent” er ute på min YouTubekanal 🙂 Dere kan se vloggen her: https://www.youtube.com/watch?v=QCDM9Sn1vIk&list=PLu1XYdeEz0mFR0Xg30SivhdtwY-YGaPIz&index=16
 
 

 
 
Dere er hjertelig velkommen til å “subscribe” kanalen min, og ikke minst setter jeg kjempestor pris på tilbakemeldinger på vloggene mine slik at jeg kan gjøre dem bedre 🙂
 
 
Dere er også hjertelig velkommen til å følge min livsstilfacebookside, og den finner dere her: https://www.facebook.com/Aldri-for-sent-Toril-sin-livsstilsside-108981464145671
 
 

 
 

HØST, FROST OG NATURBILDER TATT 24.10.2020

I høst har jeg brukt godværsdagene mine til å gå kardioturer ute, og det har vært kjempeherlig 🙂 Oktober måned var en kjempeherlig måned værmessig segg, for vi hadde mye sol og fint høst vær.
 
 
Jeg elsker å ta naturbilder, og jeg kobler av når jeg fotograferer. På turene mine i høst har jeg tatt flere bilder av høstmotiv.
 
 
Har lyst til å vise dere noen bilder jeg tok på en tur mannen min og jeg gikk 24.10.2020, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Gikk en tur sammen mannen min 24.10.2020. Været var kjempefint med sol fra skyfri himmel, og det var rim på bakken og på bladene på trærne.

 
 

Ut på tur, aldri sur 🙂

 
 

Høstblad med rim på.

 
 

Høstfargede blader på bakken.

 
 

Rim på bladene.

 
 

Rim på bakken.

 
 

Gule høstfarger på bladene på treet i skråningen.

 
 

Blå og klar himmel sees gjennom de gule høstfargede bladene.

 
 

Blå og klar himmel sees gjennom de gule høstfargede bladene.

 
 

Gule høstfarger på bladene.

 
 

Løvet på bakken forteller oss at det snart er vinter, og naturen holder på å gå i dvale.

NOEN HØSTBILDER TATT I OKTOBER MÅNED :)

Vi er inne i november måned som er den nest siste måneden året. Ukene mot desember, advent og jul går kjempefort.
 
 
I oktober fikk vi mye bedre vær enn vi hadde i september. Vi hadde mye fint vær med sol fra skyfri himmel. De første dagene i november har vi hatt mildt og fint vær hos oss. Trondheim var en av de stedene som hadde varmest temperatur i landet på mandag.
 
 
Det gjør meg ikke noe at snøen ikke har kommet. Snø, slaps og kulde gjør at leddene mine blir verre, og da hæler og ankler. Hælene og anklene mine blir mye stivere når det er vinter og kaldt. Derfor blir det ikke turgåing ute om vinteren.
 
 
På dager hvor hælene og anklene mine er så stive får jeg dårligere balanse, og jeg kan ramle. Da prioriterer jeg å gå på tredemølle på treningssenteret i vinterhalvåret.
 
 
I oktober på dagene når været var fint fikk jeg gått kardioturene mine ute, og jeg fikk også fotografert noen fine høstmotiver.
 
 
Har lyst til å vise dere noen bilder jeg tok på en tur mannen min og jeg gikk 04.10.2020 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Høstgule blader på trærne.

 
 

Det var mye løvfall på bakken.

 
 

Rødfargen på blader er en av de fineste høstfargene i naturen om høsten 🙂

 
 

Blå himmel skimtes gjennom grenene på treet 🙂