HELGENS BLOGGFOTOUTFORDRING «FLAGG» 🇳🇴😊

Det er helg igjen, og bloggeren Utifriluft har en ny fotoutfordring til oss hvor temaet er «Flagg»:

https://utifriluft.blogg.no/helgeutfordring-flagg-🇧🇻.html#kommentarer

 

Der kan hvem som vil delta. Denne gang ønsker jeg å delta med disse bildene:

 

 Ballkongflagget vårt 🇳🇴😊

 

17.mai pynt med bjørkeløv og småflagg som pynter opp på verandaen vår 🇳🇴😊

 

Jeg håper dere liker bildene mine 😊

 

Ønsker dere alle en kjempefin og god pinse ❤️😻

 

 

FANTASTISK HERLIG 17.MAI FEIRING 🇳🇴😊

Så skriver vi 18.mai 2024. Det er dagen etter dagen, og man sitter igjen med å være litt sliten. Mange av oss er jo opptatte med familie, barn, slekt og venner på 17.mai.

Jeg kjenner jeg er sliten i dag.

Vi hadde en superkoselig 17.mai i går. Sto opp kl.08.00, og mannen min hang opp flagger. Tok en kopp kaffe, så på «God Morgen Norge» og spiste frokost.

Været var alldeles nydelig med sol fra skyfri himmel 🥰 Tanken om bunad gikk fort ut 🙈 Tanken på å smelt bort fristet ikke. Jeg elsker bunaden min, og bærer bunaden min med stolthet 🥰 Bunaden min er det plagget som betyr mest for meg 😊

Så kjørte vi for på se på 17.maitoget i bydelen hvor niesen min og familien hennes bor. Begge ungene til min niese skulle gå i 17.mai toget. Datteren til niesen min skulle gå i toget for første gang, og sønnen til min niese gikk og bar skiltet for 6.klassingene.

Vi stod og så på toget sammen søsteren min, mannen hennes, min niese og samboeren hennes. Det var kjempekoselig 😊

Etter toget var ferdig kjørte mannen min og jeg hjem. Vi koste oss med luch og så på 17.mai sendingen fra NRK.

Kl.15.00 dro vi på besøk til en kjempegod korvenninne av oss. Vi koste oss med te, is, jordbær og satt og pratet. Det var en kjempekoselig ettermiddag 😊

Kom hjem kl.18.00. Vi spiste middag, og kl.20.00 kom naboene våre på besøk. Vi koste oss med pavlovakake og satt og pratet.

Vår 17.mai var kjempefin med sosialt samvær med familie og venner 🇳🇴😊 Når været ble så fantastisk som det ble gav det prikken over i`en.

Ønsker å vise dere noen bilder fra 17.mai, og håper dere liker bildene mine 😊

 

17.mai pyntet spisebord 🇳🇴😊

 

17.mai pyntet salongbord 🇳🇴😊

 

Flagget heist for 17.mai 🇳🇴😊

 

Bjørkeløv og flagg pynter opp verandaen vår 😊🇳🇴

 

Ingen 17.mai uten korps 🇳🇴😊

 

Mage glade barn og voksne var å se 🇳🇴😊

 

Godt oppmøte av skolebarn og voksne i 17.mai toget 🇳🇴😊

 

Litt god 17.mai lunch 🇳🇴😊

 

 

GJESTEINNLEGG MED GODPUSEJENTA HERA 😻

I dag er jeg så heldig at jeg får et helt blogginnlegg på matmor sin blogg 😊

Jeg ble født en kald februardag i 2018, og jeg er 6 år ung. Har to brødre som begge bor i Sverige 😻😻

Den ene broren min måtte mates med flaske fordi han var født med åpen gane. Da jeg så det ville jeg også bli matet med flaske. Så jeg fikk drikke melk både av mammaen min og av tåteflaske.

Bestevennen min het for Elvis. Han passet på brødrene mine og meg da vi var kattunger 💙😻 Elvis er nå i kattehimmelen 💙💙💙

Jeg er slank og elegant 😊

Det aller beste jeg vet er å ligge fanget til matfar. Matfar er mannen i mitt liv💙😻 Jeg er veldig kosete av meg. Liker også å ligge i fanget til matmor hvis matfar sitt fang er opptatt.

Når matmor eller matfar lager mat liker jeg å sitte på hyllen ovenfor komfyren. Der har jeg utsikt til komfyren hvor de steker og koker maten.

Mammaen min Nadina har vært dronningen her hjemme. Hun har alltid elsket å ligge oppe på toppen av TV’n. Den plassen har jeg overtatt fast. Jeg får også lov til å dele med henne. Jeg er jo nest eldst, og mammaen min er en gammel dame nå.

Etter Elvis døde i november 2023 syntes jeg det ble kjedelig her hjemme. Så like før jul flyttet lille Ærle inn hos oss ❤️😻

Den første uken syntes jeg Ærle var skummel, for hun var så vimsete. Jeg syntes Ærle hadde så morsomme leker, og jeg ble veldig nysgjerrig på henne. Så turte jeg å leke med henne. Det var kjempemoro 😻 Vi er nå bestevenner 😻😻

Om kveldene bruket vi å leke og løpe etter hverandre, og vi har det så gøy 😂 Jeg bruker å gjemme meg for Ærle, og når hun kommer forbi hopper jeg frem mot henne. Deretter er det Ærle sin tur å gjemme seg for meg.

Siden jeg er eldre enn Ærle er det jeg som bestemmer over henne. Det må Ærle respektere, og det gjør hun når vi leker. Da legger hun seg ned på siden og viser magen sin.

Fra jeg var måneder til jeg var 1 1/2 år var jeg med på utstillinger. Jeg likte det kjempegodt, men så kom det to år uten utstillinger pga korona. Etter dette likte jeg ikke utstillinger. Jeg trenger ingen dommer for å fortelle meg at jeg er pen, for det kan alle se ❤️😻

Nå har vi endelig fått lov til å komme ut på verandaen, og det elsker jeg når det er sommer. Jeg koser meg i solen, og jeg følger med måsemor og måsefar som har flyttet inn på taket på nabohuset. Har spurt matmor mange ganger om jeg kan få ut å leke med måsene, men matmor sier nei. Matmor mistenker meg for at jeg vil fange måsene for å spise dem. Selvsagt vil jeg ikke det. Bare leke med dem 😇

Når jeg er ute på verandaen kan jeg lukte mange deilige dufter, ser småfugler  i trærne, og det hender noen ganger at det kommer en fremmed katt ute i hagen som vil hilse på oss.

Matmor har valgt ut noen bilder av meg, og håper dere liker bildene 😻

 

Her tok matmor bilde av meg når jeg gjespet 😻

 

Jeg liker godt å slappe av i sofaen eller på puta 😻

 

Her er jeg på pianoet 😻

 

Her ligger jeg på pleddet i sofaen 😻

 

Her er yndlingsplassen min på TV’n 😻

 

Jeg passer godt på Ærle 😻😻

 

Jeg slapper av på puta i sofaen 😻

 

 

 

 

 

OPERASJONEN I TOMMELEN GIKK FINT 😊


Det har gått litt over ett døgn har gått siden jeg ble operert i tommelen min pga artrose. Ortopeden som opererte meg sa tommelen var slitt så det var på tide.

Jeg møtte opp på dagkirurgen kl.07.30 i går. Jeg var nr.2 på lista, og det var bra jeg slapp å vente så lenge. Jeg var våken under hele operasjonen, fordi jeg fikk pleksusbedøvele i armen. Selve operasjonen tok 45 minutter.

Etter jeg kom opp fra operasjonen fikk jeg ligge å slappe av. Fikk også kaffe og litt mat før jeg var klar til å bli hentet av mannen min kl.14.00.

Vi dro hjem, og var hjemme hele ettermiddagen og kvelden. Armen var totalbedøvd, for pleksusbedøvelsen virker i ca. over ett døgn etter operasjonen. Det er en helt merkelig følelse for absolutt hele armen sover, og man har null kontroll over den. Måtte ha help til absolutt alt. Heldigvis er jeg høyre- og venstrehendt så får jeg gjort en god del praktiske ting med venstre hånda.

Nå er armen gipset, og jeg har armen i fatle. Skal holde armen over høyt de første fire dagene. Jeg skal også bøye og strekke fingrene. Jeg skal ha gips i totalt fire uker, og skal ta sting å skifte gips 30.05.24.

Før jeg la meg i går kveld tok jeg en langtidsvirkende smertestillende tablett som varer i 12 timer.

I dag har armen og fingrene  våknet til liv, og jeg har mer kontroll på armen. Jeg kjenner operasjonssmerter i tommelen ja!

Det har vært en rolig hjemmedag i dag. Mannen min har hjemmekontor.

Ute er det knall sol fra skyfri himmel og over 20 grader. Været i morgen er også meld supert med strålende sol, og temperaturer opp mot 28 grader.

Vi skal se an smertene i hånden for hva vi gjør i morgen. Dersom formen tillater det så går vi i borgertoget kl.13.00 i midtbyen.

Resten av ettermiddagen og kvelden blir rolig hjemme. Skal følge med fotballkampen hvor RBK spiller hjemmekamp mot KFUK.

Deler noen bilder med dere av hånda mi før og etter operasjonen.

Håper dere har en fin 16.mai ❤️😊

 

Rett arm signert av ortoped før operasjon.

 

Ferdigopert og armen gipset.

 

Armen trygt plassert i fatle og på puta.

MAIBILDER TATT 13.05 OG 14.05.2024😊

De siste dagene har været vært kjempefint med sol, blå himmel og temperaturer rundt +20 grader, og det er bare superdeilig 🥰
 
 
Det er så frodig og grønt, og det spirer og gror. Naturen gjør seg klar til sommer. Hva er vel mer vakkert på 17.mai med grønt løv på trærne.
 
 
Jeg har lyst til å vise dere noen bilder jeg har tatt de siste dagene, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Hvite blomster som blomstrer så vakker 😊

 
 

Kjempefine nye tulipaner i et av kommunens blomsterbed 😊

 
 

Vakre blomster på parkepletreet 😊

 
 

Synes disse blomstene på parkepletreet er kjempefine 😊

GJESTEBLOGGINNLEGG AV ELDSTE ABYSSINERHUNNKATTEN NADINA ❤️😻

I dag er jeg Nadina som er heldig at jeg får ha gjesteinnlegg på bloggen til matmor.
 
 
Jeg fyller 15 år 17.august, og er en godt voksen pusedame med respekt for seg selv. En dommer på katteutstilling kalte meg for “Grand Old Lady” ❤️😻
 
 
Jeg er førstekatten til matmor og matfar. Det å være førstekatten innebærer å være dronningen som bestemmer over de andre kattene. De to jyplingene (Hera og Ærle) har bare å høre etter. Hera har fått lov til å overta litt av dronningplassen siden hun er nest eldst.
 
 
Det beste jeg vet er å få ligge og kose meg i fanget til matmor eller matfar. Hivs jeg ligger i fanget til matfar er jeg som skal ha fanget alene. Det hender jeg deler fanget til matfar med Hera eller Ærle.
 
 
Av og til synes jeg at Hera og Ærle er så barnslige. Spesielt når de løper rundt i leiligheten og leker sisten. Jeg er for voksne til å leke den leken med dem. Det får de holde på med selv. Matmor har et laserlys med en rød prikk som jeg synes er kjempemoro å leke med 😊 Når den lyser på gulvet fanger jeg den. Jeg synes det er moro å fange lysreflekser på veggene 😊
 
 
Matmor og matfar har begynt å ta meg med på et sted de kaller for hytta, og der synes jeg det er kjempegodt og avslappende å være. Jeg elsker å ha matmor og matfar for meg selv. Så får jeg ferie fra Hera og Ærle. De er jo så barnslige av seg.
 
 
Når vi er på hytta er matmor og matfar så snille at jeg får godbiter flere ganger daglig.
 
 
Jeg kaller hytta for “Skinkeplassen”, for jeg har fått mye kokt skinke av matmor og matfar.
 
 
På hytta får jeg fanget til matfar og matmor helt for meg selv 😊
 
 
Det beste med å være på hytta er at jeg får ligge i sengen til matmor. Dere kan tro jeg koser meg da 🥰
 
 
Når det er sol og fint vær er det mange steder i hytta hvor jeg kan ligge og kose meg i solskinnet.
 
 
Når matmor og matfar var på hytta sist gang var jeg heldig og fikk være med 😊 Jeg koste meg hele uken alene med matmor og matfar.
 
 
Dere skal tro jeg var fornærmet på matmor og matfar da jeg kom hjem søndag 05.05.2024. Det var dårlig gjort. Jeg foreslo for matmor at vi kunne bo fast på hytta, men matmor var ikke interessert i det.
 
 
Uken jeg hadde på hytta var veldig fin og avslappende 😊
 
 
Matmor og matfar har sagt at jeg skal få være med flere ganger på hytta, og det gleder jeg meg til 😊
 
 
Når vi var på hytta sist gang tok matmor mange bilder av meg som jeg har sagt til matmor at hun må vise dere her på bloggen. Jeg håper dere liker bildene av vakre meg 😻
 
 

Her ligger jeg og koser meg på yndlingsputen i sofaen på hytta❤️😻

 
 

Jeg koser meg i fanget til matfar ❤️😻

 
 

Når vi skal legge oss er matmor så treg, og her står jeg i døråpningen inn til campingvognen og venter på at matmor skal komme å legge seg ❤️😻

 
 

Som dere kan se koser jeg meg masse på hytta ❤️😻

 
 

Jeg er kanskje dronningen av hytt? Tror ikke dere?❤️😻

 
 

Her nyter jeg solen som skinner inn gjennom vinduet på hytta ❤️😻

NYDELIG DAG MED NYDELIG MAIVÆR 🥰

Det er så vakkert og nydelig vårvær med sol og blå himmel. Temperaturen er på rundt + 20 grader 🥰 Det er bare helt fantastisk 🥰 Jeg elsker våren, for alt er så vakkert og nydelig 🥰
 
 
I dag etter jeg stod opp spiste jeg frokost, og så på “God Morgen Norge”. Jeg synes det er så koselig å se på “God Morgen Norge” på TV’n 😊 Koste meg med kopp kaffe også.
 
 
Så gikk jeg meg en tur, og det var kjempegodt 😊 Det er så deilig å kjenne varmen på kroppen etter vinterkulda 😊
 
 
Når jeg kom hjem tok jeg en telefon til ortopedisk dagpost hvor jeg skal operere tommelen min. Hun jeg pratet med sier jeg er satt opp som nummer to på programmet. Gleder meg til å få operasjonen gjort.
 
 
Så ringte de fra gynekologisk, og sa at CT-bildene for kreften ser stabile ut. Da har gått tilbake, og holder seg stabil. De ønsker å fjerne absolutt livmor og eggstokker.
 
 
Bukhulen og bukhinnen ser fin ut. Dette er ble jeg kjempeglad for å høre 😊 Var jo det vi hadde håpet på 😊 Legen sa at operasjonen i tommelen er førsteprioritet nå siden den gir meg så mye smerter.
 
 
Legen syntes jeg var flink som trente jevnt, og det måtte jeg fortsette med frem til operasjonen. Nå blir det ikke mer trening denne uken, men jeg håper på å få til en beinøkt neste uke. Nå er det jo langhelg, og fysioterapeuten har fri. Jeg må se an smertene i etter operasjonen i tommelen for om jeg går meg en rolig tur.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder jeg har tatt på hytta da jeg var ute og gikk en tur 😊 Det er så deilig å gå tur når jeg er på hytta. Da bruker jeg ikke høretelefoner for å høre på musikk. Jeg går uten. Det er helt fantastisk å høre fuglekvitter og ingen trafikkstøy. Når jeg går turer på hytta stopper jeg opp og nyter synet av en vakker natur.
 
 
Håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Bildet ble tatt da jeg gikk meg en tur da jeg var på hytta 😊

 
 

Dette fjellet eller høyden kalles for “Indianeren”, fordi det ser ut som en indianer 😊

 
 

Fjorden som hytta vår ligger ved 😊

 
 

Hopavågen ikke så langt fra der vi har hytte 😊

 
 

DA TRONDHEIM SENTRUM BLE EVAKUERT AV BRANN I KLOKAKKEN 🫣

13.mai.1994 husker jeg kjempegodt, og jeg husker kjempegodt hvor jeg var det klokkeslettet da sivilforsvarets alarm ulte over hele Trondheim. Da var jeg på tur fra jobb. Hadde hatt tidligvakt i barnehagen hvor jeg jobbet, og jeg hadde akkurat satt meg i bilen for å kjøre hjem.
 
 
Der kan lese hva som skjedde da hele Trondheim sentrum ble evakuert og avstengt grunnet brann i kloakkanlegget 🫣 Det pga en russeknute om å fiske i kloakkummen 🫣
 
 
Her kan dere lese hva som skjedde:
 
https://www.nrk.no/trondelag/tidenes-dyraste-russeknute-stengde-ned-heile-trondheim-sentrum-1.16872019
 
 
Den russeknutten ble fjernet dagen etter brannen.
 
 
I dag er den russen som gjorde dette voksen med god jobb og utdanning, og det var godt å lese 😊
 
 
Jeg tviler sterkt på at det er så mange av mine bloggvenner, følger og lesere som har opplevd at sivilforsvarets sirener ule kl.14.00 på en fredag midt i mai måned. En helt annen dag enn de halvårige prøvene de har 2. onsdag i januar og 2. onsdag i juni.
 
 

Vår Frues Kirke sett fra Nordre Gate 😊 Det var i denne gaten brannen i kummen begynte.

FØRSTE GANG FOR KATTENE Å FÅ KOMME UT PÅ VERANDAEN DENNE VÅREN 😻😻😻

Det er tid for dagens billedinnlegg av kattene. Matmor må jo holde ord, for hvis ikke krever trioen min våtfòr til alle måltider. Nå er matmor fornuftig, og tenker på tannhelsen til kattene. Kattenes tenner har ikke godt av for mye våtfòr. De får våtfòr morgen og kveld.
 
 
Ærle som blir 8 mnd 16.05.24 får litt mer våtfòr, for hun skal jo vokse 😊
 
 
I helgen spylte mannen min verandaen vår. Det skal jeg hilse å si behøvdes. Før jul fikk huset vi bor i nytt tak, og verandaen vår ble støvet ned med takpapp, spiker og annet rask.
 
 
I dag fikk kattene komme ut på verandaen for første gang, og jeg skal hilse å si at det ble populært. De har kost seg ute i flere timer i dag, lekt med hverandre, klatret og sprunget. Det minner meg litt om kyr og kalver som slippes ut på vårbeite for første gang etter vinteren 🤣😂
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder av kattetrioen, og håper dere liker bildene mine ❤️😊
 
 

Godpusejenta mi Nadina koser seg ute på verandaen ❤️😻

 
 

Nadina elsker sol og varme 😻

 
 

Godpusejenta Hera koser seg også ute på verandaen ❤️😻

 
 

Hera koser seg på verandaen i maivarmen ❤️😻

 
 

Litjgodpusejenta mi Ærle elsker å ligge på pleddet ❤️😻

 
 

I dag var det første gang for Ærle å få være ute på verandaen, og jeg skal hilse å si at det var spennende med masse inntrykk. Jeg fikk ikke til å ta så mange bilder av Ære, for hun skulle utforske alt ❤️

NY UKE OG HERLIG VÅRSTEMNING 🥰

Mandag ny uke og nye muligheter 😊 Denne uken er det også 17.mai. Synes 17.mai er en fin dag også for voksne.
 
 
Det blir usikkert hva jeg gjør 17.mai i år siden jeg skal opereres i tommelen pga artrose. Jeg må se an smertene etter operasjonen.
 
 
Været er fint, og det skal bli opp mot 20 garder i dag. Herlig 😊 Jeg bare elsker våren og alt som har med den å gjøre, bortsett fra pollenallergien min.
 
 
Planen for dagen i dag er at jeg skal trene styrketrening til fysioterapeut. I kveld skal jeg delta på et styremøte på nettet i rasekattringen for oss som har abyssinere og somali.
 
 
Det er så herlig med vår, og det gjør noe med humøret og alt 🥰Når været er så fint som det er føler man at man tiner opp kroppen etter vinteren 😊
 
 
Jeg håper alle mine følgere og lesere får en superfin mandag, og ei kjempefin og god uke ❤️😊
 
 
Ønsker å dele noen vårbilder med dere, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Maisolen skinner 😊

 
 

Maisolen sett bak noen skyer 😊

 
 

Løvetenner som blomstrer så fint 😊

 
 

Det er superherlig å se når alt i naturen blir grønt, og det spirer og gror 🥰

 
 

Våren er endelig her for fullt 🥰