TAKK SOPHIE ELISE FOR AT DU KLARTE Å RØRE MEG TIL TÅRER MED DIN ÆRLIGE DANS <3 :)

Jeg har aldri blitt rørt til tårer av dans før, for tidligere har dans for meg vært estetisk flott og kjempenydelig å se på. 

I kveld greide Sophie Elise og dansepartneren å røre meg til tårer <3 🙂 Dansen Sophie Elise og dansepartneren danset nådde meg rett til hjerteroten, og det har jeg aldri opplevd før. Jeg fikk rett og slett gåsehud, og kjente at tårene trille <3 🙂 Historien Sophie Elise fortalte gjennom dansen var tvers igjennom ærlig og rett fram.

Hun tok et kraftig oppgjør med de forbaskede nettmobberne en gang for alle, og der tapte nettmobberne så det sang! 

Jeg har fulgt med “Skal vi danse” siden første sesongen, og dette var første gangen en av deltakerne har klart kunststykket å røre meg til tårer gjennom dansen, men det klarte Sophie Elise <3 🙂 

Sophie Elise fikk høyeste poengsum i dagens program, og det var så inderlig fortjent, og jeg har klokketro på at hun kommer til å nå langt i årets “Skal vi danse”. Det er kjempeherlig å se på Sophie Elise, for jenta stråler når hun får danse, og det er kjempegodt å se 🙂 Stå på Sophie Elise! Vi er mange som heier på deg! 

 

Bildet er lånt fra TV2 sin nettside: https://www.tv2.no/v/1380730/  Her kan du også se dansen som Sophie Elise danset 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#skalvidanse #sophieelise #nettmobbere #rørttiltårer #dansensuttrykk #tv2

LÆR Å SPILLE PIANO (DEL 9) EN NYBEGYNNEROPPLÆRING TRINN FOR TRINN NY VIDEO KLAR :)

Video nr.9 i serien min: “Lær å spille piano” – Nybegynneropplæring trinn for trinn ligger nå ute på min youtubekanal 🙂 Der ligger det 8 andre videoer i serien på kanalen min.

Videoene er beregnet for nybegynnere, gamle som unge. Min mormor var 56 år da hun begynte å spille piano, og jeg skal fortelle at hun ble kjempeflink 🙂 Alder ingen hindring! 

Jeg tar utgangspunkt i læreboken “Vi Spiller Piano” av Carl-Bertil Agnestig.

Har fått tilbakemelding fra flere som har sett videoene at de synes dette er lærerikt, og de ønsker at jeg mer jevnlig skal legge ut videoer. Det lover jeg å gjøre jevnere heretter 🙂 

Finn frem keyboardet, el-pianoet eller sett deg ned ved pianoet for å prøve deg fram 🙂 Fordelen med disse videoene er at du kan gjøre øvelsene i ditt eget tempo når du vil. Du kan bla tilbake for å se en gang til hvis noe er uklart. Formålet med nybegynneropplæringen er å få de som kanskje ikke tørr  eller har tid å ta undervisning hos en pianolærer,. I tillegg er nybegynneropplæringen min helt gratis 🙂 

Når man skal lære å spille piano, er det ikke bare å begynne med “Til Elise”. Man må lære å krype før man lærer seg å gå. Slik er det å spille piano også. Man må lære seg teknikken på spilling, lære seg notene og rytmen før man kan spille vanskeligere stykker. Når man har lært seg det grunnleggende med pianospill, har man kjempestor glede av det 🙂 

Har du keyboard eller et piano stående så hiv deg med 🙂 Jeg lover dette vil du synes er kjempegøy 🙂 

 

Tar utgangspunkt i nygbegynnerboken: “Vi Spiller Piano 1” av Carl-Bertil Agnestig 🙂 

 

 

Del 9 i serien: “Lær å spille piano (Del 9) – En nybegynneropplæring trinn for trinn.

 

 

 

GANESPALTE TIL EN KATTUNGE INGEN HINDRING! TIPS OG RÅD TIL HVORDAN FÅ EN KATTUNGE MED GANESPALTE TIL Å LEVE OPP?

Som rasekattoppdretter lærer man hele tiden, og selv om jeg har vært rasekattoppdretter siden 2006 lærer jeg fremdeles. Jeg lærer alt fra genetikk, flaskemating av kattunger, rasestandard, kattens atdferd, se hvordan kattungefødsel utvikler seg, ta i mot kattunger m.m. Man lærer over år, og den dagen man sier at man er ferdiglært tror jeg det er på tide å gi seg med katteoppdrett.

Jeg hadde ikke trengt å flaskemate kattunger i tidligere kull som hunnkattene mine hadde hatt helt inntil F-kullet som Dixie fikk i januar 2016. Da måtte jeg lære meg å flaskemate en av kattungnene (Florence). Hun lå faretruende etter i vekt. Når man skal flaskemate er man redd for at kattungen skal få melken i luftveiene slik at kattungen får lungebetennelse og dør. Når man skal falskemate en kattunge, er det kjempeviktig å holde hodet til kattungen i rettvinkel. Jeg strevde kjempemasse til å begynne, men da lille Florence forstod hvordan hun skulle suge melk fra tåteflasken var det lett å gi henne melk fra tåteflasken. Dermed lærte jeg noe nytt, og jeg ble mye sikrere 🙂 

02.02.2018 fikk Nadina 3 kattunger med keisersnitt. I etterkant av keisersnittet ble Nadina kjempedårlig. Hun fikk høy feber, og hun fikk brokk i operasjonssåret, og hun måtte igjennom en nokså stor operasjon. 

Hva brokk kommer av vet man ikke, men de tror det kanskje kan ha med at hun reagerte allergisk på tråden som ble brukt. Dermed hadde Nadina lite melk, og vi måtte flaskemate kattungene hennes. Hera og Helios la på seg, men Hammurabi la ikke på seg. Etter hvert Vi la merke til at han hadde problemer  med å drikke av flasken når vi prøvde oss på å flaskemate ham, for melken kom ut gjennom nesen. Noe måtte gjøres, og det kjapt! 

Jeg har en rasekattvenninne som er burmeseroppdretter. Hun var en engel og stilte seg villig til å hjelpe oss, og hun hadde med seg 1 ml sprøyter som vi prøvde å mate Hammurabi med. Wenche la også merke til at melken kom ut gjennom nesen til Hammurabi, og vi forstod fort at det var kjempeviktig å holde hodet til Hammurabi helt rett når han fikk melk fra sprøyten slik at melken ikke skulle gå i vrangstrupen, Han måtte også få små dråper. 

Når man skal mate en kattunge på på den måten må man være lett på hånden, for dette handlet finmotorikk. Wenche så fort at den finmotorikken hadde ikke jeg pga dårlige og utslitte håndledd. Jeg fikk rett og slett ikke til å vri godt nok på håndleddet, og jeg skalv på hånda når jeg skulle mate Hammurabi med sprøyten. Heldigvis hadde jeg to engler som hjalp meg. Wenche kom hver morgen (før jobb) og formiddagen, mens mannen min hjalp meg to ganger om kvelden. Selv matet jeg Hera og Helios med tåteflasken. 

Etter hvert som Nadina ble friskere fikk Hera og Helios litt melk fra mamma Nadina, men ikke nok slik at de la på seg det de skulle, men Nadina lot også Hammurabi få ligge ved patten å kose seg.

Alle tre økte i vekt, og det gikk kjempebra med matingen med sprøyten av Hammurabi. Wenche og mannen min brukte kjempegod tid på hvert måltid, og det skjedde vel eller to ganger at han fikk melken gjennom nesen. 

Mistankene økte at det måtte være en ganespalte på Hammurabi. En dag Hammurabi lå ved mamma Nadina sin patt la jeg merke til at Hammurabi fikk ut melken, men all melken ut gjennom nesen hans. Da forstod jeg at noe var som det ikke skulle. Når en kattunge har ganespalte får ikke kattungen det vakumet som skal til for at den kan få til å suge av patten eller smokken på tåteflasken slik som andre kattunger får til. 

Da kattungene var litt over 4 uker skulle jeg introdusere dem for fast føde, og det første jeg gir dem er våtfòr. Hera og Helios forstod hva de skulle gjøre allerede da fatet med våtfòret ble satt ned i bingen. Når Hammurabi skulle lære seg å spise våtfòr tok jeg et lite tefat, og jeg satte Hammurabi på fanget. Tok så å gav ham våtfòr på fingeren min. Første gangen tok jeg litt for mye på fingeren min, og Hammurabi fikk det gjennom nesen. Deretter tok jeg mye mindre på fingeren. Jeg passet på å gi Hammurabi våtfòret slik at han ikke skulle få maten i vranga. Da gikk det bra. Jeg måtte være nøye på å ikke gi ham for mye våtfòr på fingeren, og da gikk det kjempefint 🙂

Hammurabi lærte seg også å spise våtfòr fra fat. I begynnelsen gikk det galt noen få ganger, og da hørte vi at han fikk våtfòret gjennom nesen. Etter hvert så lærte han seg teknikken på hvordan han skulle spise, og det gikk kjempefint. Hammurabi la på seg, men selvsagt ikke så mye som hans bror Helios. Det viktigste var at han la på seg 🙂 

Da kattungetrioen skulle ha sin første vaksine nevnte jeg problemene til Hammurabi for veterinæren, og jeg sa hva jeg mistenkte. Veterinæren sjekken munnen hans, og jo da. Det var ganespalte. Spørsmålet var hva slags ganespalte han hadde. Han kunne ha en ganespalte i den myke delen av ganen, eller så kunne han ha en ganespalte i den harde delen av ganen. Som veterinæren kunne se var hun 95% at ganespalten var i den myke delen av ganen. Veterinæren var imponert at vi hadde fått Hammurabi til å leve, for normalt sett dør kattunger med ganespalte når de er 2-3 dager gamle. 

Så var det det tid for vaksine nr.2. Den gjorde jeg hos min faste veterinær. Han tittet også på ganespalten til Hammurabi, og han så med en gang at ganespalten var i den myke ganen langt bak. Han sa det var en mye lettere plass å ha ganespalten på enn hvis han hadde det i den harde ganen. Veterinæren vår sa at han også var kjempeimponert over at vi hadde fått Hammurabi til å leve opp, og han kunne fortelle at hvis veterinærene oppdager ganespalte på en kattunge ved fødsel får kattungen sonde slik at man må sondemate kattungen. Han anbefalte oss at Hammurabi kunne få våtfòr fremover. Det hendte at Hammurabi fikk våtfòret gjennom nesen slik at han hostet og nøs. 

Hammurabi fikk våtfòr til måltidene, og han spiste kjempebra, og vekten hans økte. Han hadde knekt koden for å ikke få maten i gjennom nesen, og det ble mer og mer sjelden at han hostet og nøs til 🙂 

Da Hammurabi var mellom 5 og 6 måneder begynte han å spise vanlig tørrfòr, og det gikk kjempebra 🙂 

Før Hammurabi flyttet til sin nye familie i Sverige ble han kastrert. Veterinæren sjekket ganespalten grundig, og han var kjempefornøyd med hvordan ganespalten var 🙂 

Det viser seg at ganespalten er en kjempelett og enkel ganespalte. Hvis han må opereres er det en lett operasjon. Ganespalten sitter langt bak i den myke ganen. Siden Hammurabi har blitt større gir det illusjon om at ganespalten er mindre, noe den selvfølgelig ikke er. Det igjen har gjort at han har lært seg å leve med ganespalten 🙂 Veterinæren er 99% sikker på at Hammurabi kommer til å fint leve med ganespalten til han blir gammel, og han tvilte på at han trengte operasjon 🙂 Hvis han måtte ha en operasjon, er operasjonen en kjempeenkel operasjon som ikke er for dyr å ta 🙂 Dette var en kjempeflott nyhet å få 🙂 

Jeg har fått spørsmål fra andre rasekattvenner/oppdrettere og venner om hvis jeg hadde vist om ganespalten til Hammurabi fra fødselen av om hva jeg ville ha gjort? Jeg svarer at jeg vet ikke, og jeg er kjempeglad for at jeg ikke visste det 🙂 Hammurabi har vært en del av en kattungetrio, og han har vært med og satt sitt preg og farge på kullet med si kjempeherlige personlighet <3 🙂 

 

Ut fra dette vil jeg gi noen råd hvis dere skulle få en kattunge med ganespalte:

 

1) Hvis du får et kattungekull, sjekk alle kattungene for å se om det kan være en ganespalte. 

2) Hvis en kattunge i kattungekullet ikke legger på seg slik som de andre kattungene, eller hvis kattungene går ned i vekt, sjekk kattungen for om den har ganespalte. 

3) Dersom du vil få kattungen til å leve opp kan du dra til veterinæren for å sjekke hvordan type ganespalte det er. Er det en ganespalte i den myke delen av ganen, eller er det en ganespalte i den harde delen av ganen. En ganespalte i den harde delen av ganen er ikke bra, og da bør kattungen få slippe. 

4) Dersom du ønsker at kattungen skal få leve opp kan du la veterinæren legge inn en sonde slik at du får sondematet kattungen. 

5) Den andre muligheten er at du mater kattungene selv. 

6) Bruk den tynneste sprøyten som finnes (fås på sykehus). De er 1 ml sprøyter. 

7) Bruk god tid ved måltidene. 

8) Vær lett på hånden.

9) Gi bittesmå mengder med melk.

10) Følg antall ml for måltidene som står på kattungemelkepakken. 

11) Pass på at hodet til kattungen holdes helt rett og rolig slik at kattungen ikke får melken i vranga. 

12) La kattemamma få lov til å vaske og slikke kattungen sin. 

13) La kattungen få ligge sammen kullsøsknene sine ved kattemamma sin patt. 

14) Når kattungen er ca. 4-5 uker kan du begynne å presentere den for fast føde. 

15) La kattungen med ganespalten få Royal Canin mother/baby våtfòr (som finnes på boks). 

16) Pass på å mose våtfòret skikkelig, og ta bitte litt vann i. 

17) Gi kattungen bitte litt våtfòr på fingeren, og pass på å gi maten langt bak i munnen slik at kattungen ikke får våtfòret i vranga. Gjenta dette til kattungen finner ut at den kan slikke maten fra fingeren din. 

18) Etter hvert vil kattungen skjønne hvordan den kan spise våtfòret fra fat. Pass på å mose våtfòret til kattungen. 

19) Etter hvert som kattungen blir eldre kan du la kattungen begynne å spise tørrfòr, for tørrfòr er det beste å spise for en kattunge med ganespalte. 

20) Det kan være at kattungen kan få litt i vranga når den spiser våtfòr, men når kattungen har lært seg teknikken med å spise selv, er det ikke krise som det er når kattungen er avhengig av å bli matet. 

21) Ha tålmodighet. 

 

Godpusegutten Hammurabi 7 uker gammel <3 🙂 

 

Hammurabi 7 uker gammel <3 🙂 

 

Bildet av Hammurabi tatt mai 2018 <3 🙂 

 

Godpusegutten Hammurabi <3 🙂 Foto: Camilla Hernes

 

Godpusegutten Hammurabi slapper av på pleddet hjemme hos sin nye familie <3 🙂 Foto: Linnea Höök 

 

Ganespalten til Hammurabi! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#kattunge #medfødtganespalte #ganespalte #hvagjørdu #tålmodighet #minhistorie #abyssiner #abyssinerkattunge #hakrilas #abyssineroppdrett #bilder 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BILDER KAN VISE HVOR KJEMPEVAKKER HØSTEN ER NÅR ORD IKKE STREKKER TIL <3 :)

Selv er jeg en vår- og sommerperson, men når det gjelder høsten synes jeg høsten er den flotteste årstiden når det gjelder farger i naturen. Det er ingenting som er så kjempefint som en solfylt høstdag med blå himmel, og når du ser de kjempeflotte høstfargene male naturen med sine farger 🙂

Har lyst til å dele noen høstbilder som jeg har tatt, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂 

 

Kjempefine høstfarger på treet 🙂 

 

Høstfarger på bladene på treet 🙂 

 

Dette gjenspeiler en kjempeflott og nydelig høstdag med blå himmel og kjempefine høstfarger på treet 🙂 

 

Dette er naturen høstmaleri med kjempefine høstfarger 🙂 

 

Rognebærtreet med en skyfri og blå himmel = Perfekt høstdag 🙂 

 

Man trenger ikke si noe mer, men se bare på bildet hvor kjempefin høsten er og kan være 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#september #høst #perfekthøstdag #høstensmaleri #høstensfarger #bilder #trondheim 

 

JIPPI :) DEN KLOKE OG VISE FARGEKLATTEN AUNE SAND TILBAKE I “SKAL VI DANSE” :)

Etter det usmakelige stuntet til Frank Løke midt i beste sendetid i et familieunderholdningsprogram kan vi lese på TV2 sine nettsider i dag at den kloke fargeklatten Aune Sand kommer inn i “Skal Vi Danse” 🙂 Det var det eneste rette TV2 kunne gjøre i denne saken. 

Velkommen tilbake til “Skal Vi Danse” Aune Sand 🙂 Dans med din klokskap og visdom 🙂 

 

Bildet lånt fra denne nettsiden: https://www.tv2.no/underholdning/10086491/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#skalvidanse #tv2 #aunesand 

FÅ AUNE SAND TILBAKE TIL “SKAL VI DANSE”!

De fleste av oss reagerte på Frank Løke sitt stunt under lørdagens “Skal Vi Danse” da han dukket opp i borat! Det var rett og slett usmakelig gjort av ham, og ikke minst respektløst gjort ovenfor dansepartneren Tone Jacobsen. 

 

Bilde lånt fra: http://www.tv2.no/

 

I dag på kom nyheten om at Frank Løke ikke får være med i “Skal Vi Danse”, og det er til pass for ham. 

https://www.tv2.no/underholdning/10085412/

Kjære TV2! Vær så snill Ta inn fargeklatten Aune Sand i konkurransen! Det fortjener den flotte mannen, for det var urettferdig at han røk ut! Ta inn Aune Sand! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#skalvidanse #frankløke #borat 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UKA SOM VAR I ORD OG BILDER, OG KLAR FOR EN NY UKE MED NYE MULIGHETER :)

Noen som nevnte at vi har passert midten av september måned? Jo da, i følge kalenderen har vi det. Enten vi vil innrømme det eller ei er høsten over oss for fullt. Ute er det kjempefine og nydelige høstfarger. Jeg har sagt det hele tiden, og sier det igjen. Høsten er den flotteste årstiden når det gjelder naturens farger. Det finnes ikke noe mer idyllisk enn en høstdag med sol fra blå himmel og kjemepfine høstfarger <3 🙂 

Vi merker at det er høst i luften, for det er blitt råere høstluft. I går var det første dagen jeg måtte sette på varmovnen på stua for å få varmen i meg. Vi har hatt noen dager med sol og fint høstvær 🙂 

Mannen min ble forkjølt for to uker siden med litt feber, nysing og hosting, og jeg tenkte at nå blir jeg smittet jeg også, men nei. Jeg har ikke vært forkjølt. Trodde jeg ble det forrige helg, men det gikk over 🙂 Jeg håper at høstforkjølelsen holder seg langt unna kroppen min, for jeg har ikke tid til å bli syk nå. 

Dagene har gått i ett, men det gjør hver uke. Jeg trener til fysioterapeut to dager i uken. Har gått med betennelse i venstre achillesscene og hæl i lengre tid. Jeg fikk trykkbølgebehandling av fysioteraputen. Onsdag 12.09.2018 var jeg til ortoped, og CT-bildene viser kraftig betennelse, og alt for stramt muskel- og achillesfeste. Ortopeden vil jeg skal opereres. Selve operasjonen vil gjøre meg smertefri noen år, og siden jeg har kronisk betennelsesreumatisme er hjelper en operasjon noen år. Operasjonen vil jeg få i uke 41. Etter operasjonen blir det å bruke krykker i ca.4 uker, men jeg kan begynne å trene til fysioterapeut etter to uker 🙂 Ortopeden mente det var kjempebra at jeg trente til fysioterapeut. 

Problemet med den stramme muskel- og achillesfestet medfører at jeg har dårlig bevegelse i venstre hæl, som igjen medfører at det er vondt for meg å gå fort på tredemølla. Jeg har ikke nok bevegelse til å sykle på ergometersykkel. Det kan jeg bare glemme. Som fysioterapeuten og ortopeden sier. Det er bedre at jeg går med hastighet 4,0 km/t på tredemølla enn at jeg ikke går. Når jeg går på tredemølla er det med på å myke opp bevegelsen i ankelleddet. Både ortoped og fysioterapeut sier jeg må ta hensyn til at achillesscene, hælene og anklene mine er stive. Slik vil de være, men operasjonen som ortopeden ønsker å gjøre nå er for å gjøre meg smertefri i noen år! 

Jeg trodde det var nok med foten jeg, optimismen meg, men nei da. 3 – 4 uker siden fikk jeg akutt vondt i høyre skulder. Først trodde jeg at jeg hadde lagt på skulderen, men jeg skjønte etter hvert at det var en ny slimposebetennelse på gang. Fysioterapeuten min var på ferie, og en annen fysioterapeut så på skulderen min. Han fant ut at det var betennelse i skulderen, og ba meg oppsøke fastlegen. Fysioterapeuten ba meg ta total treningsfri i 2 uker. Jeg oppsøkte fastlegen, og fikk kortisonsprøyte i skulderen. Det var slimposebetennelse, og jeg fikk beskjed om å ta treningsfri. Det er så kjedelig å må stoppe opp med trening! Jeg blir rastløs, og jeg savner det å trene!

Da fysioterapeuten min kom tilbake fra ferie så hun på skulderen min, og hun gav meg forbud mot øvelsene: Nedtrekk foran (bredt og smalt grep), stående roing og pec fly. Jeg fikk øvelser uten belastning kun med lett strikk jeg skal gjøre i 4 uker før vi øker. Skulderen er så betent at fysioterapeuten sa jeg ikke fikk gjøre øvelser som gikk over skulderhøyde, og som kunne trigge betennelsen. 

Når jeg trener til fysioterapeut nå består treningen min av følgende: Oppvarming med å gå på tredemølle ca. 15-20 minutter, leggpress 15×3, seated leg curl, leg extension, biceps curl (lett vekt på høyre hånd) og situps + strikktrening for skulderen. Nå skal vi se om betennelsen går tilbake ved å kjøre de øvelsene jeg har fått. Om 4 uker skal jeg til fastlegen, og han vil ta ultralyd av skulderen for å se hvordan slimposen sitter. Det er 7 år siden sist jeg hadde slimposebetennelse i skuldrene, og jeg ble operert. Har vært kjempefin og bra helt siden da. 

Uansett så får jeg trent litt, og det er jeg kjempeglad for. Jeg får trent kondisjon og styrke på beina. Kjører også øvelser med strikk, og det er kjempegøy, og ikke minst det svir i rumpa 🙂 

Nå sitter det sikkert noen og irriterer seg over at jeg klager. Det er ikke mitt problem. Husk det finnes en x-knapp i hjørnet av skjermen. Trykk på den så forsvinner jeg 🙂 Bloggen min handler om livet mitt, både positivt og negativt, og jeg har vært åpen fra dag 1 at jeg har kronisk betennelsesreumatisme. Da vil leddene mine bli betent. Jeg vil ikke lyve å si at alt er perfekt når jeg har gjentakende betennelser i leddene mine. 

Selv om jeg har kronisk betennelsesreumatisme har jeg da jeg fikk diagnosen lært meg å leve med smertene, og noe av det første jeg gjorde da jeg fikk diagnosen i 1996 var å innse at jeg hadde fått reumatisme. Det tror jeg med hånden på hjertet har hjulpet meg. Første bud når man har en kronisk sykdom er å innse realiteten, og ikke minst tenke positivt! Jeg har kjempemasse positive ting i livet mitt som jeg verdsetter kjempehøyt! Man kan ikke sette seg ned i en sofa og synes synd på seg selv, for da blir alt mye verre. Slik er det, og jeg personlig har valgt å ta vare på muligheten ved å gjøre det jeg elsker. Det er er å ta de spillejobbene på fløyta når jeg er i form, synge kor, spille piano, trene, fotografere, håndarbeid, kattene mine, katteoppdrett, katteutstilling, lese, høre på musikk, skrive og være sosial med familie og venner <3 🙂 

Fredag 14.09.2018 var det noe som kalles for “Kulturnatt” i Trondheim. I hele Trondheim Sentrum var det forskjellige scener hvor det var kulturelle innslag av ulik karakter. Det foregikk fra kl.18.00 – 22.00. I Olavshallen var det bygget opp en scene, og fra kl.18.00 – 22.00 var det korstafett som ble avholdt. 13 kor sang på scenen. Det var kjempebra kormusikk som vi fikk høre. Koret vårt sang nest sist, og flere sa at vi strålte og så kjempeglad ut på scenen 🙂 Vi følte selv at vi gav alt vi hadde. Koret vårt var med på “Kulturnatt” i fjor også, men da var scenen utendørs på Torvet i Trondheim. 

I helga har vi slappet av og tatt det med ro. Det har vært kjempegodt. Neste helg skal det andre koret til mannen min fremføre Grease, og jeg skal love dere det blir kjempebra. Selv skal jeg til Ålesund på katteutstilling. Til den utstillingen skal jeg ha med Hera og Elvis 🙂 

Har lyst til å dele noen bilder som jeg har tatt av den siste uken, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂 

 

Kjempefine georginer i det kommunale blomsterbedet ved parken 🙂 

 

Kjempefine georginer 🙂 

 

Georginer og humlen 🙂 

 

Sangkoret Teleklang på scenen på Kulturnatt 🙂 

 

Malvik Blandakor på scenen under Kulturnatt 🙂 

 

Heimdal Mannskor oppstilt og klar for sin avdeling på Kulturnatt 🙂 

 

Sjetnekoret under sin avdeling på Kulturnatt 🙂 

 

Koret vårt (Heimklang) på scenen på Kulturnatt i Olavshallen 🙂 Takk for lån av bildet til Thomas Karlsen: https://www.facebook.com/KarlsenFoto/?tn-str=k*F

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#bloggoppdatering #oppdatering #betennelser #skulder #achillesscene #betennelsesreumatisme #akseptering #hverdag #trening #fysiotrening #kulturnatt #bilder #korsang 

 

 

 

NY VIDEO OG NYE BILDER AV STØVSUGERMAFIABOSSEN (N) HAKRILAS HAMMURABI <3 :) (Videoen må sees)

Da har jeg kommet hjem etter en kortvarig tur til Sverige. Kl.11.00 i dag kjørte jeg til Krokom (ca. 30 minutter fra Østersund). Der møtte jeg Linnea og samboeren Ole. De var kjempesnille med et stort hjerte å åpne huset sitt for Hammurabi, og er det noen jeg stoler 100% skal ta vare på Hammurabi så er det de <3 <3 🙂 Jeg ventet 7 måneder før jeg fant riktig hjem til godpusegutten, men med is i magen så kom de som noen reddende engler <3 🙂 

Linnea og samboeren Ole har kjempestor kjærlighet til abyssinerhunnkattene (Grace/Svea og Felicia/Signe) som de har fra før, og det var da jeg tok beslutningen om å la de få ha Hammurabi var det en varm og rett avgjørelse <3 🙂 Grace (Svea) er halvvsøster til Hammurabi, og Felicia (Signe) er niesen til Hammurabi 🙂

Hammurabi kommer til å få det perfekt hos dem, og det fortjener godpusegutten Hammurabi <3 🙂 De får i hvert fall en godpusegutt som er tøff og uredd av seg. Jeg har aldri opplevd på maken. Hammurabi maler så det durer bare han ser et menneske. Er 100% på at den godpusegutten tror at han er et menneske <3 🙂 Jeg er kjempelettet over valget på nytt hjem til godpusegutten min, og det varmer hjertet mitt <3 🙂 

I dag er jeg kjempeglad for at ganespalten til Hammurabi ikke ble bekreftet og oppdaget av veterinær før han var 12 uker, for Hammurabi har gjort H-kullet mitt komplett, og han har satt farge på  kullet med sin kjempeherlige personlighet <3 🙂 

Det ble mye roligere etter Hammurabi reiste, og selvsagt får man mye bedre anledning til å gi enda mer oppmerksomhet til Hera, for det trenger hun også. Jeg ser at hun har god selskap i Elvis. Elvis er mer enn gjerne med på en lekerunde med Hera, og det gjør meg kjempegodt å se 🙂 

Før Hammurabi reiste tok jeg et bilde av Hammurabi. Han begynte på samme måte som sin halvsøster Dixie, nemlig å balansere på gardinstangen, og det gikk så fint 🙂 Jeg tok også et videoopptak av Hammurabi og støvsugeren. Navnet “Støvsugermafiaen” på Hammurabi passer kjempebra 🙂

Jeg håper dere liker bildene og videoen min 🙂 

 

 

Hammurabi alias “Støvsugermafiabossen” ivrig med å leke med støvsugeren 🙂 PS! Sett på lyd!

 

Godpusegutten Hammurabi oppe på gardinstangen 🙂 

 

Bortsett fra støvsugere elsker Hammurabi masse kos <3 🙂 Foto: Camilla Hernes

 

Hammurabi elsker også å leke med vannet, og når man vasker opp, er Hammurabi på plass 🙂 Foto: Camilla Hernes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinere #abyssinerkattunger #kattunger #hakrilas #hammurabi #hera #støvsuger #støvsugermafiaboss #video #bilder #hammurabiflyttet #takknemlighet #rørt 

 

JEG SKULLE HA FULGT MAGEFØLELSEN MIN FOR AT JEG VAR EN NAIV TOSK SOM IKKE VIL HØRE PÅ RYKTER OM ANDRE :(

Endelig tilbake etter et par ukers fravær fra bloggen. Jeg har savnet å blogge, men jeg har pent tatt det med ro, for jeg har fått kraftig betennelse i høyre skulder. Betennelsen har ført til at jeg fikk kortisonsprøyte til fastlegen min, og beskjed om å ta det helt med ro. Det hele kom som kastet på meg over natten. Våknet en morgen med at det verket i høyre skulder. Jeg tenkte at det var fordi jeg hadde lagt litt kjært på skulderen om natten. Smertene økte på, og jeg måtte oppsøke lege. Fikk da kortisonsprøyte, og beskjed om å holde armen rolig. Jeg var i kontakt med min fysioterapeut som gav meg treningsforbud med øvelser som går på skuldre og øvre rygg. Resten av øvelsene kan jeg gjøre. Nå har jeg en uke til med ro, så skal jeg begynne med slyngetrening med skulderen. Er blitt henvist til CT, og da får vi svar. 

Tenkte å gi dere siste nytt om kattungetrioen til Nadina og Yannis. De er blitt 7 mnd gamle nå. Helios flyttet til sin nye eier i mai. På lørdag flytter Hammurabi til sin nye familie som bor i Örnskjöldsvik i Sverige. Pga hans ganespalte kan han ikke gå i avl, og jeg har ikke lov til å selge ham. Dermed skal de han skal bo hos ha ham på fòr hos seg. Jeg har vært kjempenøye med hvilken familie som skulle få Hammurabi, for jeg ville ikke at han skulle flytte til hvem som helst. Jeg hadde ett hovedkrav, og det er at Hammurabi kun skal være innkatt! Det er flere interesserte som ønsket Hammurabi. Mange var aldri aktuelle en gang. Når de ringer, og det første de spør om er om Hammurabi kan være utekatt, og jeg svarer: “Nei, pga ganespalten skal han være 100% innekatt!”. Noen begynte å krangle om det å ha katter innendørs. De som gjorde det strøk jeg fra listen, og de var ikke aktuelle en gang. 

Linnea som har abyssinerhunnkattene Grace (Svea) og Felicia (Signe) fra F og G-kullet mitt tok kontakt med meg, og hun sa at hun og forloveden sin (Ole) ville gjerne åpne dørene sine for Hammurabi. Jeg ble overlykkelig, for bedre hjem får ikke Hammurabi. Linnea sa det så fint: “Hammurabi och jag til döden skilljar oss ad” <3 <3 <3 Jeg begynte å gråte av ren lykke, for nå vet jeg at Hammurabi får det beste hjemmet fylt med kjempemasse kjærlighet og omsorg <3 <3 <3 🙂 Jeg er kjempeglad jeg ventet så lenge med å få et nytt hjem til ham, for det løste seg til slutt for godpusegutten <3 🙂 Det eneste jeg tenkte på var å ha is i magen når det gjaldt nytt hjem for Hammurabi, og det ordnet seg til slutt 🙂 

Hammurabi ble Herr. Balleløs (kastrert) i går 05.09.2018. Lørdag kjører jeg til Krokom (3 time fra Trondheim), for å møte Linnea og Ole. De gleder seg kjempemasse til å få hjem Hammurabi, og de kommer til å bli hodestups forelsket i ham <3 🙂 Så lenge de har brunost, vann og støvsuger er Hammruabi strålende fornøyd 🙂 Alle som møter Hammrabi blir forelsket i godpusegutten 🙂 

Formen til Hammurabi etter kastreringen var upåklagelig. Jeg hadde regnet med å få hjem en katt som sov i flere timer etter narkosen. Nei da, den gutten var ute på katteverandaen og jaget fluer og insekter et 30 minutter etter vi kom hjem 🙂 Så mye påvirket av narkosen var han 🙂 He, he, he 🙂 

Jeg har fått spørsmål om hvordan det går med Helios som jeg solgte til en oppdretter i Sverige. Kjenner jeg blir på gråten bare jeg tenker på ham 🙁 

Jeg burde så absolutt hørt på magefølelsen min da jeg sa ja at vedkommende skulle få kjøpe godpusegutten Helios, men jeg må ærlig si jeg var dumsnill. Selv er jeg en person som over hodet ikke vil hører på rykter, men noen ganger er ikke rykter bare rykter, men det er faktisk hold i ryktene. 

Før jeg selger en kattunge som jeg vet skal gå i avl vil jeg ha gjort ferdig alt av tester som har med helse å gjøre. Jeg hadde bestilt time til veterinæren for å ta en PRA-test på Helios helt i slutten av mai måned. Siden Nadina er PRA-bærer og pappa er PRA-fri er det 50% sjanse for at kattunger i kullet er PRA-bærere, og jeg er nøye på at avlskatter blir testet før de flytter til sine nye hjem. Dette hadde ikke kjøperen tid til å vente på. Kjøperen syntes det var alt for lenge å vente på å få kattungen. Jeg sa i klartekst at vedkommende som kjøpte Helios selv måtte teste ham for PRA. Det lovte kjøperen å gjøre, bare kjøperen fikk Helios fortest mulig. 

Det andre var at kjøperen ville at jeg skulle komme til Sverige, og det måtte skje den datoen. Jeg spurte kjøperen om hvorfor ikke vedkommende ville komme til Norge for å hente katten. Det kunne ikke kjøperen, for det var så langt å kjøre. Der og da var magefølelsen min litt usikker på hvilke kjøper som hadde kjøpt Helios. 

Vi avtalte at jeg skulle kjøre til en plass i Sverige for å møte kjøperen slik at vedkommende skulle få overlevert katten. Dagen var et eneste stort stress. Jeg måtte skylde meg for å ta den siste vaksinen til Helios. Så kjørte jeg hjem. Avtalen var at jeg skulle begynne å kjøre fra Trondheim kl.15.00, for å være på møtestedet vårt kl.18.00. Jeg var ca.15 minutter fra Svenskegrensen (Storlien) da kjøperen ringte meg for å fortelle at vedkommende var forsinket med 6-8 timer. Der og da var det like før jeg valgte å snu for å kjøre hjem, og det sa jeg til kjøperen. Jeg sa i fra at jeg ikke ville kjøre frem og tilbake om natten. Kjøperen ble snurt og småsur, for at det ble for langt, og kjøperen ville ikke komme til Trondheim for å hente katten. Jeg var nære på å snu for å kjøre hjem med Helios for så å kanselere salget, men igjen dum som jeg var fortsatte jeg. Vi hadde kontakt underveis, og jeg krevde at kjøperen skulle betale hotellrom for meg siden kjøperen var så forsinket til langt over midnatt! 

Hele veien satt jeg med en dårlig magefølelse, og det var kun èn stemme som lød i hodet, og det var: “Snu, og kjør hjem!” 

Omsider ankom jeg hotellet hvor jeg fikk innlosjert meg på hotellrommet, og ca. kl.01.30 ankom vedkommende som skulle kjøpe Helios. Det første vedkommende sa var: “Du må ikke høre på hva andre abyssineroppdrettere sier om meg, for de baktaler meg og turer meg”. Vedkommende sa også at nå kom de andre abyssineroppdretterne til å bli sjalu siden hun hadde kjøpt seg en fin katt. Dette reagerte jeg på, for det er ingen som åpner en samtale med at man ikke må høre på hva andre abyssineroppdrettere forteller. Magefølelsen min var ikke bra i det hele tatt! 

Vi signerte kjøpekontrakten hvor datoene for avdragsbetalingene stod skrevet svart på hvitt. Jeg fulgte et godt råd som jeg hadde fått fra flere av mine abyssinervenner og rasekattvenner. Rådet deres var: “Ikke lever fra deg stamtavlen før hele beløpet er innbetalt!”. Jeg gav kjøperen klar beskjed at avdragene for innbetalingen på katten skulle settes over på min konto den dagen vi hadde avtalt, og at kjøperen ikke fikk stamtavlen før hele beløpet var innbetalt i sin helhet. 

Den nye eieren til Helios dro, og den natten sov jeg ikke godt 🙁 Det kom flere tårer etter hun hadde dratt, for jeg var kvalm fordi jeg følte noe var galt fatt. 

Morgenen etter stod jeg opp tidlig, dusjet og gikk for å spise hotellfrokost før jeg returnerte til Trondheim. Jeg var kvalm på hjemtur, og hadde ikke matlyst, og jeg kjente tårene presse på. Det kom også noen tåre. Tankene mine gikk til hvem hadde jeg solgt Helios til! 

Jeg kom hjem til Trondheim kl.13.00, og jeg tok straks noen telefoner og chat til 3 av mine Svenske abyssinervenner. Der fikk jeg beskjeden jeg fryktet at jeg aldri skulle ha solgt katt til vedkommende kjøper! Det var flere grunner til hvorfor. 3 abyssinervenner av meg med tre forskjellige historier om hvordan kjøperen til Helios behandlet katten. Jeg skulle gitt mye for å få Helios hjem igjen, men dessverre kjøpsloven gjelder, og når jeg undertegner en avtale i Sverige er det Svensk kjøpslov som gjelder. Nå skjønner jeg at vedkommende kjøper har utnyttet meg, for dette visste vedkommende da kjøperen ba meg ens æren komme til Sverige med katten 🙁 

Det skjedde mer også, for kjøperen overholdt ikke sin del av betalingen, og kjøperen av flere dager for sen med avdragsbetalingen sin. Det enda jeg hadde i klartekst gitt beskjed om at beløpet skulle settes inn på dato fra kjøperens konto! 

Fikk vite av en annen rasekattvenninne at Helios som da var 4-5 måneder gikk fertil ute. Det gjorde meg kjempevondt i oppdretter hjertet. Man slipper ikke en kattunge på 4-5 måneder ut alene, og i hvert fall ikke som fertil! Etter som mine abyssinervenner fortalte meg var ikke det noe nytt, og det hadde kjøperen gjort med andre fertile katter også 🙁 I mine kjøpsbetingelser på hjemmesiden min står det klart og tydelig at jeg ikke selger kattunger til å være utekatt! 

Jeg skal ikke komme inn på alt som skjedde, for det blir mellom kjøperen og meg. Er det en ting jeg vet så er det at jeg har lært av dette. Jeg skulle tatt de telefonene og chatmeldingene til mine Svenske abyssinervenner med en gang kjøperen av Helios var interessert i å kjøpe ham. Da hadde jeg aldri i livet solgt ham til kjøperen. Aldri! Slike ting er en dyrebar lærdom, men jeg har lært. Det er kjempestor forskjell på å baksnakke for å spre løgn og sladder og å advare om at man må være forsiktig med en person av ulike årsaker. 

Når det gjelder den kjempeviktige testen jeg ikke fikk tatt på Helios tror jeg neppe Helios sin eier kommer til å ta den. Hvis det viser seg at Helios er PRA-bærer og hvis noen av kjøperens hunnkatter også er PRA-bærer, og de to parer seg. Da er kjøperen useriøs så det holder! 

Den dag i dag knyter deg seg i magen, og jeg kjenner tårene komme når jeg tenker på hvilken tosk jeg var som var så naiv og dum at jeg solgte Helios til vedkommende 🙁 Det eneste jeg håper på er at Helios har det bra, og det er alt jeg håper på <3 🙂 

Jeg har abyssinervenner i Sverige som kommer til å oppdatere meg med hvordan det går med Helios når de f.eks ser ham på utstilling, og det gjør meg kjempeglad <3 🙂 

Når det gjelder søster Hera blir hun boende her, for hun er nå min eneste nye avlshunnkatt som skal føre linjene videre <3 🙂 Hera er bare kjempeherlig, og hun har også et kjempeflott og nydelig gemytt <3 🙂 Alle som treffer henne blir forelsket i henne også 🙂 

Har lyst å vise dere noen bilder av Hammurabi og Hera som jeg har tatt i det siste 🙂 Jeg håper dere liker bildene mine 🙂 

 

Godpusegutten Hammurabi ute på katteverandaen <3 🙂 

 

Hammurabi koste seg mye ute på katteverandaen i sommer når det var varmt og fint vær <3 🙂 

 

Hammurabi slapper av på puta i sofaen <3 🙂 

 

Godpusejenta Hera ute på katteverandaen <3 🙂 

 

Hera slapper av på puta i sofaen <3 🙂 

 

25.08 – 26.08.2018 var jeg på katteutstilling i Sundsvall. Jeg bodde på Scandic Hotell, og Hera elsket å bo på hotell. Det var som hun ikke hadde gjort annet i sitt liv. Lørdag kveld etter utstillingen var hun så trøtt at hun fant seg en avslappingsplass oppe på hatthyllen på garderobeskapet <3 🙂 

 

Godpusene Hammurabi og Hera <3 <3 🙂 

 

Hammurabi og Hera slapper av i sofaen <3 <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #oppdatering #kattungetrioen #hakrilasabyssineroppdrett #hammurabi #helis #hera #kattunger #abyssinerkattunger #kattungesalg #naiv #bilder