SE PÅ SOMMERKROPPEN MIN 2018 :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Slik benytter vi katter tiden for å få sommerkroppen i form til sommeren, og det hjelper faktisk!” 🙂 Min tidligere abyssinerhunnkatt (nå 11 år) Ariel Corvette i en meget avslappet liggestilling <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#sommerkroppen2018 #abyssiner #katter #liggestilling #katt #bilde #arielcorvette #11år

EN VARM SOLSKINNSETTERMIDDAG FOR HERA OG HELIOS PÅ VERANDAEN <3 <3 :)

Godpusegutten (N) Hakrilas Helios nyter solskinnet på verandaen <3 🙂 

 

Godpusejenta (N) Hakrilas Hera nyter solskinnet på verandaen <3 🙂 

 

Godpusene Hera og Helios koser seg ute på verandaen <3 <3 🙂 

 

“Ha, ha, ha 🙂 Nå skal du få!” 🙂 

 

“Pass deg du Hera, jeg er er stor som en farlig og skummel bjørn!” 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #katter #kattunger #abyssineroppdrett #bilder #sommerdag #ute #veranda #hakrilas 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“BLOGGERE SOM SLITER PSYKISK BURDE BLITT TVANGSFLYTTET TIL EN ANNEN BLOGGPORTAL” – SITAT BLOGGOVERSKRIFT FOR 3-4 ÅR SIDEN :(

På blogg er vi alle en del av et lite samfunn, kanskje et spesielt samfunn vil mange si. Det kan de kanskje ha rett i 🙂 

Alle blogger vi med forskjellige formål. Noen bloggere gleder oss med kjempefine og vakre naturbilder, andre blogger om familien sin og ungene sine, noen blogge om hundene sine, noen blogger om sminke, klær og mote, noen bloggere er samfunnsbevisste bloggere som blogger om aktuelle samfunnstemaer, noen blogger om dyrene sine, noen deler fantastsike matoppskrifter og andre blogger for ren terapi f.eks. at de sliter med psykiske problemer av en eller annen form. 

Mange av oss begynner å følge hverandres blogger. Vi legger til bloggere som vi synes er interessante som “følgere” slik at vi kan lese bloggene deres, vi kommenterer på ulike blogginnlegg som vi følger og vi får kontakt med hverandre. Vi blir det som kalles for bloggvenner. 

Mange bloggere legger jo til følgere for å få flest mulig lesere, men jeg tror når vi har blitt så gamle etter å ha passert 40 år er ikke det å få flest mulig følgere det som er hovedfokus lengre. 

Felles for oss alle bloggere er at vi kommer til et bloggsted med ulik bakgrunn. Noen ønsker å blogge som anonyme, og de som ønsker å blogge som anonyme har sin personlige årsak som skal respekteres! De som ønsker å blogge som anonym ønsker helst ikke å dele bilder av seg selv, dele bilder av familie, slekt og venner, dele private bilder av hus de bor i eller nærmiljøet. Vi andre bloggere skal respektere anonyme bloggeres avgjørelse for at de ønsker å være anonyme. De har sin personlige grunn til å være anonyme! 

Andre blogger under fult navn eller nick, og de er ikke så redde for å dele bilder av seg selv, familien, huset, nærmiljøet etc. 

Noen bloggere er litt anonyme av seg, man ser dem, men de gjør ikke noe ut av seg. Disse bloggerne blogger om seg sitt. Så har du bloggerne som man ser, og som er med pågående. Disse bloggerne har en stemme og de har mye på hjertet. De ønsker kanskje ikke å bli kjent, men de vil bli anerkjent.

Vi som er bloggvenner kommenterer til hverandre, vi gir tilbakemelding til hverandre og oppmuntrer hverandre på det vi blogger om.  

Du finner bloggere som er samfunnsengasjerte, og som kanskje blogger om kontroversielle temaer. Av og til kan teamene samfunnsengasjerte bloggere skriver virke provoserende for oss som lesere. Hvorfor? Jo, fordi noen av innleggene treffer sannheten i oss lesere uten at vi selv vet det!

Hos noen få samfunnsengasjerte bloggere kan det utspille seg til et rene bikkjeslagsmål blant lesere og blogger i kommentarfeltet. Kanskje for at vi som lesere misforstår hva bloggeren vil frem til. Mange ganger blir noen provosert bare de leser overskriften til en samfunnsengasjert blogger. Da sier man at man lar seg provosere bare ved tanken på at bloggeren blogger. 

På blogg som i samfunnet for øvrig finner du de ensomme bloggerne. Bloggere som av en eller annen grunn som har vanskeligheter med å stole på andre mennesker grunnet mobbing og evt. utestengelse gjennom mange år. Kanskje har disse bloggerne en eller flere psykiske diagnoser som de er åpne om på på bloggene sine. Mange av blogerne i denne gruppen har bloggen som et fristed. Bloggen for dem blir som en slags samtalepartner hvor de kan skrive ned sine følelser. Vi som blogglesere har godt av å heve hodene våre for å lese bloggene deres, for vi kan faktisk lære noe av noen av dem hvis de skriver og forteller om sine psykiske diagnoser. 

Gjennom mine år som blogger har jeg sett at bloggere som blogger om sine psykiske problemer har fått mye hat og hets fra andre bloggere og blogglesere. Jeg skjønner ikke hvorfor. Disse bloggerne gjør aldri en flue fortred, og de ber nærmest om “unnskyld” for at jeg er til. Likevel blir noen av dem møtt med stygge og avskyelige kommentarer. Da mener jeg virkelig avskyelige og stygge kommentarer. 

Er blogglesere blitt så engstelige for å lese om andre bloggere sine innerste tanker, følelser og evt. lese om deres psykiske problemer at man vil distansere seg fra slike bloggere? I så fall har ting utviklet seg i gal retning 🙁 

Et skrekkeksempel jeg vil fortelle om skjedde for 3-4 år siden, og som blogger ble jeg direkte sjokkert og lei meg over hele situasjonen 🙁 

En blogger i 30 årene blogget, og hun var 100% åpen og ærlig om at hun slet med psykiske problemer. Jenta hadde flere diagnoser fra psykologer. Hun skrev kjempebra, og hun hadde en informativ blogg. Det første jeg reagerte på var noen av kommentarene hun hadde mottatt på bloggen sin som lød som følger: “Kom deg ut fra bloggplattformen, for ingen er interessert i å lese sutreinnlegg”, “Ingen er interessert i å lese om det pateteiske livet ditt” og “Psykisk syke som deg og andre bloggere som sliter psykisk burde ha blitt tvangsflyttet til en egen bloggportal”. Disse kommentarene og flere slike kommentarer av samme kaliber skar meg rett i hjertet, og jeg ble kjempelei meg på bloggerens vegne og alle andre bloggere som faktisk tørr å åpne seg å stå frem om sine psykiske problemer <3 🙁

Hvis jeg hadde hatt den jenta/damen i nærheten skulle hun ha fått en kjempestor trøsteklem, og jeg skulle ha sagt til henne: “Ikke bry deg om de taperne som skriver slike ondskapsfulle og hjerteløse kommentarene!” <3 🙁

Jeg spør meg selv hvor er den sosiale intelligensen når man synker så inderlig dypt og skriver slike kommentarer til en blogger som er åpen med å blogge om sine psykiske problemer? Det er meg helt uforståelig. Jeg tør å si det rett ut at den/de som skrev disse kommentarene til denne bloggeren kunne over hodet ikke ha noe som heter for empati, nestekjærlighet og omtanke for andre mennesker. En person empati, nestekjærlighet og omtanke ville aldri i verden ha skrevet slike kommentarer til en blogger som man ser sliter med psykiske problemer! Hvis man kommer inn på bloggen til en blogger, og vi ser at bloggeren forteller om at hun/han sliter med psykiske problemer bør det ringe en bjelle hos alle bloggerne. Hvis vi som blogglesere blir provoserte over det bloggeren som evt sliter med psykiske problemer skriver, trekker vi oss stille ut og lar bloggeren blogge i fred. 

Slike kommentarer de kommentarene som bloggeren i 30 årene fikk, skal man aldri skrive til en blogger med psykiske problemer! Man skal alltid tenke på at de som sliter med psykisk ikke har samme reaksjonsmåte som det kanskje bestevenninnen din har.

Skriver man til en blogger som sliter med psykiske problemer at han/hun ikke har smak på hvordan det ser ut hjemme hos vedkommende, vil den bloggeren takle dette på en dårligere måte, enn om du hadde sagt dette til bloggeren Lise som ikke sliter psykisk! 

Negative kommentarer fra lesere til en blogger som sliter psykisk vil forsterke negativ tankegang og føre til negativ tankemønster! 

Dagen etter var det et shoutet blogginnlegg som lyste i mot oss med store bokstaver: “Flytt psykisk syke bloggere over til egne lukkede bloggportaler hvor de kan sitte å sutre over hvor ille livene deres er!”

Da jeg leste den overskriften på blogginnlegget snurpet deg seg i magen min, og jeg ble direkte kvalm 🙁 Det var den verste overskriften jeg har sett noen gang på en blogg, og det skar meg i langt inni hjertet at noen kunne være så kald, kynisk, ondskapsfull og hjerterå å skrive den typen innlegg om bloggere med psykiske problemer. Grunnen til min reaksjon var fordi jeg visste at den som hadde postet blogginnleggt var en oppegående blogger med familie, unger og fast jobb! 

Fremdeles den dag i dag bør alle vi som blogger tenke over hvordan vi respekterer bloggerne som blogger om det å ha psykiske problemer. Det er bloggere som er åpen om sine psykiske problemer som opplever å få negative og stygge kommentarer 🙁 Slikt skal ikke skje! 

Vi bloggere skal respektere bloggere som sliter psykisk av en eller annen grunn, og vi må alltid ha i bakhodet at bloggere som sliter psykisk takler kritikk på en svært dårlig måte. Vi unnskylder oss med at det var ment som konstruktiv kritikk, men det hjelper ikke for en som sliter voldsomt psykisk! Det jeg eller du anser som konstruktiv kritikk, kan bli tolket som hardt og brutalt av en blogger som sliter med psykiske problemer.

Hos bloggere som sliter med psykisk problemer må vi veie ordene våre til de grader, og særlig skrevne ord! Grunnen er for at skrevne ord er verre å tolke fordi man ikke har et ansiktsuttrykk å forholde seg til.

Det hjelper ikke å skjule kommentarene våre med emofjes. På en dårlig dag vil selv vår aldri så mye saklige og konstruktive kommentar med noen smilefjes oppfattes som et knyttneveslag i magen til en blogger som kanskje sliter med psykiske problemer. 

Hvordan tror dere hun bloggeren i 30-årene følte det med alle møkkakommentarene hun mottok på bloggen sin? Jeg vet hun fortalte at de traff henne som en knyttneve i magen. Hun ble helt satt ut, og hun følte seg uønsket som blogger 🙁 Den dag i dag kjenner jeg at jeg blir kjempelei meg når jeg tenker på all møkkakommentarene og den stygge behandlingen hun opplevde å få, og det fra stort sett voksne bloggere 🙁 Det skjærer meg i hjertet <3 🙁 

Heldigvis har jeg god kontakt med henne på facebook, og vi er gode facebookvenner. Det har vi vært siden hun sluttet å blogge for 3-4 år siden. 

Vi bør alle tenke over hvordan vi ytrer oss når vi ser at en blogger sliter med psykiske problemer. Hvis vi føler at bloggeren provoserer oss med et blogginnlegg han/hun skriver, la vær å skrive en negativ kommentar til bloggeren fordi nettopp vi ble provosert! Det at vi blir provosert over det bloggeren skriver får vi ta på vår egen kappe. 

Denne tidligere bloggeren bruker sin facebookprofil til å oppdatere oss bloggvenner om sine psykiske problemer. Dessverre ser jeg at noen av hennes facebookvenner/følgere er temmelig stygge i kjeften når hun står åpent og ærlig frem. Det gjør meg kjempevondt 🙁 Jeg spør meg selv: “Hvorfor gidder du å følge denne personen på facebook når du er irritert fordi hun velger å være åpen om sine psykiske problemer?”, og jeg har skrevet det samme på kommentarfeltet hennes på facebook når jeg ser at hun får stygge kommentarer fra en facebookvenn eller følger. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#blogging #bloggeremedpsykiskeproblmer #hjertesukk #respektforbloggeresomsliter #ettertanke

 

JEG ELSKER VÅREN <3 :)

Det skal ikke stikkes under en stol når jeg sier at jeg ikke er et vintermenneske. Reumatismen min gjør at jeg sliter mer med kroniske betennelser. Som jeg har sagt før vet jeg hvordan jeg håndterer disse betennelsessmertene mine, og hva jeg skal gjøre for å få en god dag 🙂 

Når våren kommer, og det blir varmere i været er det som om leddene mine tines opp. Dermed er våren, sommeren og deler av høsten den beste årstiden for leddene mine 🙂 

Vi har hatt en kjempefin mai måned hos oss i Trondheim med mye sol og godt vær. Helt i begynnelsen av mai var det kun kommet noen knopper på grenene på trærne rundt om. Så kom solen og god været  noen dager etterfulgt av regn, og så ble det sol og godt vær igjen. Da gikk det kjempefort, og trærne ble grønne på 2 – 3 dager 🙂 Det var som en eksplosjon av grønne blader på trærne 🙂 

Våren er en kjempeherlig årstid, og særlig når alt i naturen våkner til nytt liv etter vinterdvalen <3 🙂 Når du ser gresset blir grønt, vårblomstene begynner å spire, bladene på grenene på buskene blir grønne, bladene på trærne blir grønne og trekkfuglene kommer tilbake blir jeg i hvert fall fylt med ny energi. Det er vanskelig å forklare, men det er som det bobler i meg av ekte vårlykke og vårglede <3 🙂 

Nå har jeg sittet ute på verandaen med en kopp kaffe, og bare lyttet. Lyttet til hva da? Stillheten. 1.pinsedag, og det er stille i nabolaget. Ingen lyd av gravemaskiner og anleggsarbeidere fra tomten rett ved oss hvor de holder på å bygge 5 nye boligblogger, ingen lyder av traktor, snekring, hamring, lastebiler eller folk som prater. Den eneste lyden er lyden av fuglene som kvitrer og lyden av måkene som hyler. Stillheten jeg satt og hørte på i dag har alle godt av å oppleve. Daglig er vi omgitt av lyder og bakgrunnstøy hele tiden. Vi tenker ikke over det, for det er en del av hverdagen til oss alle, og derfor er vi så vant til bakgrunnslydene. 

Nå gleder jeg meg kjempemasse til uken som kommer! Da er treningsforbudet mitt opphevet, og jeg får begynne å trene igjen! Det skal bli kjempeherlig 🙂 Den betennelsen under foten har ikke gitt seg. Den sitter nokså kraftig i under foten i selve scenen. Jeg var og tok røntgen tidligere i mai, og jeg var til ortoped. Har forbud mot å sykle, fordi det å trå på pedalene gjør at jeg får for mye strekk som er smertefullt for meg. På tredemølla skal jeg holde en hastighet som gjør at jeg ikke får for mye smertefull strekk i scena under foten. Fysioterapeuten min testet meg hvor mye belastning på fart på tredemøllen foten min tålte, og den farten må jeg holde på fremover. 

Styrketreningen skal jeg fortsette som før med to helkroppsøkter i uka, men mens jeg trener skal jeg ha håndleddskinnen på håndleddet for å ha stabilitet. 

Det har vært kjedelig å ikke ha fått trent som jeg har ønsket, men som fysioterapeuten sa at betennelsen nokså kraftig under hælen, og den satt dypt at jeg måtte få treningsforbud. Til meg handler det om å finne en gylden middelvei med styrketrening uten at foten blir så overbelastet at jeg får kraftige betennelser. Det har vært dager hvor jeg har vært fristet til å gå på trening, men ut på dagen har betennelsessmertene under hælen kommet, og det har vært kjempevondt. Bare jeg har belastet foten har jeg kjent en sviende smerte under hælen i scenen. Da har jeg forstått at det var en grunn til at fysioterapeut sa 4 uker med treningsforbud. Jeg gleder meg kjempemasse til å komme igang igjen 🙂 

Som dere vet elsker jeg å fotografere om våren, sommeren og høsten, og jeg ønsker å dele noen vårbilder som jeg har tatt de siste dagene. Jeg håper dere liker bildene mine 🙂 

 

Kjempenydelig solnedgang sett fra Kristiansten Festning tirsdag 15.05.2018 🙂 

 

Kjempefine blomster i det kommunale bedet ved parken ikke så langt fra oss 🙂 

 

Kjempefine pinseliljer 🙂 

 

Trærne ble grønne bare på 2-3 dager i mai 🙂 

 

Kristianstens Festning sett fra Elgeseter Bru 🙂 

 

Den mektige og kjempeflott Nidarosdomen sett ved Elgeseter Bru 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#trondheim #vår #hverdag #betennelse #treningsforbud #fot #vårstemning #bilder 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MIN 17-MAI-FEIRING I ORD OG BILDER :)

Håper alle sammen av bloggvennene og bloggleserne mine har hatt en kjempefin og god feiring av Nasjonaldagen 🙂 Jeg håper dere har kost dere sammen de dere er glade i eller alene for de som liker å kose dere alene. 

Da vi våknet i dag tidlig var vi jo spente på hvordan været var, men hos oss var det 14-15 grader, strålende sol, blå himmel og perfekt bunadsvær 🙂 

Selv har vi hatt en kjempekoselig feiring av 17.05.2018 🙂 Stod opp kl.08.00. Mannen min hang opp balkongflagget. Selv gjorde jeg i stand til frokost til oss. Jeg dekket et 17.mai-frokostbord med frukt eggerøre, pålegg, tomater, mozarella og polarbrød. Vi slappet av og koste oss med frokosten før vi hoppet i finklærne for å dra til sentrum. 

I byen var det god stemning, festkledde folk, god humør og glade unger 🙂 Mannen min er jo naturinteressert, og elsker å gå turer i fjellet. Han skulle gå i borgertoget med Trondheim Turistforening hvor han er medlem. Selv koste jeg meg og så på borgertoget. Det var kjempegøy å se på borgertoget, og det var mange som var med og gikk under de forskjellige idrettslagene, kor, korps, teaterlag, studentlinjeforeningene og frivillige organisasjoner. De som gikk i borgertoget hadde godt humør, de sang og ropte: “Hurra!” 🙂 

Borgertoget var ferdig ca.14.30. Jeg møtte mannen min, og vi gikk hjem fra sentrum. Når vi kom hjem slappet vi av. Jeg pyntet ferdig pavlovakaken. 

Kl.17.30 kom broren til mannen min, kona hans og guttene deres på besøk til 17.mai-kaffe og kake. Vi satt og pratet, og hadde en kjempekoselig kveld. De dro hjem kl.21.00. 

I kveld har vi slappet av og kost oss, og vi har hatt en kjempekoselig feiring av Nasjonaldagen 🙂 

Har lyst til å dele noen bilder som jeg har tatt i løpet av dagen slik at dere får se litt av feiringen vi har hatt 🙂 Håper dere liker bildene mine. 

 

Flagget ble hengt opp kl.08.00 🙂 

 

17-mai-pynt på verandaen 🙂 

 

Fruktfatet med mango, blåbær og jordbær 🙂 

 

Flaggborgen i borgertoget i Trondheim oppstilt og klare for avmarsj 🙂 

 

Trondheim Sentrum var preget av 17-mai-feststemte og glade mennesker som feiret Nasjonaldagen vår 🙂 

 

RBK-gutta fikk applaus i borgertoget 🙂 

 

Star Wars figurene fra filmen “Star Wars” i borgertoget 🙂

 

Det var mange tilskuere langs ruta hvor borgertoget gitt 🙂 

 

Vestfronten på Nidarosdomen 🙂 

 

Meg selv 17.05.2018 🙂 

 

Pavlovakaken jeg laget 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#nasjonaldag #mai #vår #trondheim #borgertog #17-mai #bilder

 

 

 

 

VI SOM ER UFØRETRYGDET BRUKER IKKE AV DINE SKATTEPENGER!

Selv er jeg 80% ufør pga kronisk betennelsesreumatime. Jeg har jobbet flere år som førskolelærer før jeg videreutdannet meg til adjunkt (lærer) med opprykk med følgende fagkrets: Matematikk, spes.ped 1. og 2.avdeling spes.ped, KRL, Musikk, grunnfag, Musikk mellomfag og Musikk mastergrad.Jeg jobbet flere år som spes.ped og faglærer i musikk og KRL ved en ungdomsskole her i byen, og stortrivdes i jobben min 🙂 Har også vært tilkallingsvikar på musikkskolen som pianolærer. 

Jeg har stortrivdes i jobbene mine, men var forberedt på at det kunne gå mot uføretrygd når reumatismen ble verre. 

Da jeg ble uføretrygdet gruet jeg meg til å fortelle at jeg hadde blitt uføretrygdet. Jeg var vel redd for hva andre skulle si, for jeg hørte andre uføretrygdede at de hadde fått mange stygge reaksjoner og kommentarer. 

Det viste seg å være tull! Jeg har til dags dato aldri fått noen negative kommentarer på at jeg ble uføretrygdet fra familie, slekt og venner. Reaksjonene jeg har fått har bare vært støttende. De synes det er trist at jeg ikke kan jobbe, men de har sagt rett ut at jeg er ei positiv, aktiv og engasjert dame, noe som gjør at jeg ikke setter meg ned og synes synd på meg selv. Familie, slekt og venner ser at liker å holde meg aktiv, noe de mener er kjempepositivt 🙂

Jeg har heller aldri fått noen negative kommentarer på nettet f.eks. blogg om at jeg er uføretrygdet, og det er jeg kjempeglad for 🙂 Mine bloggvenner, faste lesere og andre lesere har vært kjempehyggelige mot meg, og det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂 

Likevel har jeg sett med egne øyne, og lest at flere uføretrygdede har mottatt stygge og nedlatende kommentarer angående at de er uføretrygdet. Det synes jeg er kjempetrist. 

Mitt inntrykk er at en del mennesker slenger om seg med ubetenksomme kommentarer angående det å være uføretrygdet på nettet. Her om dagen leste jeg en blogger som jeg følger (ikke på blogg.no, men på et annet bloggsted). Jeg har fulgt bloggeren et par år. Bloggeren er uføretrygdet. Det står det i hennes beskrivelse av seg selv på bloggen hennes. Hun hadde skrevet et blogginnlegg hvor hun fortalte at hun gledet seg til å reie til syden i sommerferien sammen med mannen sin og ungene sine. Når jeg leser en slik bloggoppdatering blir jeg med hånden på hjertet oppriktig glad på deres vegne <3 🙂 

Det jeg reagerte på var noen kommentarer som jeg mener over hodet ikke hører hjemme, og det er ikke første gangen jeg har sett den type kommentar i kommentarfeltet hos en blogger som er uføretrygdet! Jeg har lest den type kommentar hos andre uføretrygdede bloggere hvis de forteller at de har kjøpt seg noe, eller skal reise på ferie. 

Et par av kommentarene jeg reagerte gikk på at et par av leserne mente at som uføretrygdet skulle hun ikke bruke andres skattepenger å reise til syden for! Jeg måtte sitte på hendene mine for ikke å skrive noe jeg hadde angret på! 

Det er ikke første gangen jeg har lest en slik type kommentar hos en uføretrygdet blogger med beskyldninger om at uføretrygdede bruker andres skattepenger når vi kjøper oss noe eller reiser på ferie! 

Jeg tviler på at en av de som postet den kommentaren til bloggeren jeg følger leser bloggen min. Vedkommende skal ha det klart for se at vi som er uføretrygdet bruker ikke dine skattepenger! 

Mange av oss som er uføretrygdet har faktisk vært i jobb i flere år før vi ble måtte bli ufør. Vi har betalt skatt på lik linje som alle andre som jobber i Norge, vi har opparbeidet oss poeng som gir grunnlaget for våre uføreutbetalinger og vi betaler faktisk skatt av uføretrygden vår som vi får utbetalt hver måned! Uføretrygden vi mottar er våre egne penger, og vi har opparbeidet oss rettighetene til å få det vi får. Det er slett ikke dine skattepenger vi bruker! Pengene vi får utbetalt er vår egne penger på lik linje som alle de som har en jobb og som får vanlig lønn! 

Den/de som mener at uføretrygde bruker av deres skattepenger må tro om igjen! Det er slett ikke tilfellet! Begynn å sette dere inn i reglene for hvordan uføretrygden beregnes for oss som er uføretrygdede før dere kommer med slike beskyldninger! 

Neste gang dere ser en oppdatering på blogg, facebook, snapchat eller instagram hvor dere ser at en uføretrygdet f.eks. skal reise til syden eller har kjøpt seg et klesplagg hold beskyldningene om at vedkommende bruker dine penger for deg selv! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#uføretrygdet #uføreutbetaling #egnepenger #beskyldninger #oppgitt #tanker 

 

 

 

EN LETTELSE Å FÅ VITE HVORFOR LILLE HAMMURABI SLET MED Å DRIKKE MELK DA HAN VAR LITEN, OG NYE BILDER AV TRIOEN <3 <3 <3 :)

Kattungene nærmer seg 14 uker, og det er litt over 1 1/2 uker før Helios flytter til Sverige til sin nye eier. Helios skal gå videre i avl, og det er jeg kjempeglad for 🙂 Han er en kjempeherlig abyssinergutt, leken, oppfinnsom, ettertenksom, kosete, maler bare han får kos, tillitsfull og litt mer roligere enn sin bror og søster. Her om dagen lo jeg godt. Mannen min stod ved komfyren og laget seg mat. På gulvet har vi vannskålen stående. Helios drev og jaget Hera, men Hera som er litt snarere enn sin røde bror tok en snarvei. Helios oppdaget dette litt for sent, og han snublet i den ene foten til mannen min, og ramlet med hodet i vannskålen 🙂 Det var litt av et syn, og jeg lo godt ja 🙂 Jeg elsker personligheten til Helios <3 🙂 

Hera skal jeg beholde i oppdrettet mitt, men inntil videre vil jeg være nøye på hvem jeg vil ha som fòrverter for henne. Det å være fòrvert innebærer litt mer ansvar enn å tro at de får en gratis katt etter fòrverttiden er over. Derfor avventer jeg det med fòrverter til Hera frem til ting er mer avklart. Hera er ei kjempeherlig abyssinerjente. Hun er oppfinnsom,tillitsfull, uredd, elsker å få kos, maler bare hun får kos, smidig, spretten og er mer enn gjerne med på kattungefark 🙂 Jeg elsker personligheten til Hera også <3 🙂 

Hammurabi er også en kjempeherlig abyssinergutt. Han er kjempeglad i kos, maler bare han få kos, oppfinnsom, kullets matvrak, leken, den av kattungene som bevisst velger å overhøre ordene: “Nei” og “Fy”, tillitsfull og uredd. Jeg elsker personlilgheten til Hammurabi også <3 🙂 

Dere som har fulgt med bloggen min har jo lest at Hammurabi måtte bli matet med sprøyte med morsmelktillegg. Han fikk melken ut gjennom nesen, en veterinærene som undersøkte fant ikke noe galt på ham. Vi måtte være forsiktig når han ble matet. Hodet hans måtte vi holde helt riktig, for hvis ikke kom det ut gjennom nesen, og mannen min brukte lang tid på å mate ham. 

Det samme skjedde da han begynte å spise fast føde. De første gangene kom maten ut gjennom nesen, og jeg måtte gi ham litt av gangen. Etter hvert fant han selv ut hvordan han skulle gjøre det. 

Mannen min og jeg har hørt en rar pustelyd frem i neseområdet, og vi trodde dette kunne være en åpen gane. 

Da jeg skulle ringe å bestille time til 1.gangs vaksinering og id-chip sa jeg til veterinæren hva som var min mistanke. Veterinæren sjekken Hammurabi, og det viste seg å være ganespalte! Ganespalten er i den myke ganen. Det var hell i uhell. Veterinæren sa det er et under at Hammurabi lever, for normalt sett en kattunge med ganespalte dør etter 2-3 dager, fordi den ikke får i seg næring. Lille keiseren Hammurabi har overlevd mot alle odds, og han er nå over 1,2 kg. Ganespalten skal opereres, men før Hammurabi blir operert vil jeg ha ham opp i 1,5 kg! Hammurabi er en fighter <3 🙂 

Da min rasekattvenninne Renate og jeg var og hentet kattemamma Nadina og kattungene spurte vi flere ganger om de hadde sjekket kattungene for ganespalte, for etter keisersnitt skal veterinærene sjekke katttungene for ganespalte. De sa at de hadde gjort det, og det stolte vi på. Vi spurte mange ganger for å forsikre oss at de virkelig hadde sjekket kattungene for ganespalte. 

Mannen min og jeg sa det til hverandre da vi så at han fikk melk i nesen at det måtte være noe galt. Hammurabi fikk jo ikke til å die melk fra mamma Nadina, og ting blir klarere til hvorfor godpusegutten min slet da han var yngre. 

Jeg er kjempeglad for at godpusegutten Hammurabi lever, og at vi har klart å få gutten til overleve <3 🙂 Det blir operasjon først, og så blir Hammurabi solgt. Han blir solgt kun som kosekatt med lukket stamtavle. Jeg vil ikke avle på en katt som har en medfødt ganefeil. Jobben som kosegutt gjør han 100% og mer enn det <3 🙂 

Elvis elsker å være sammen kattungene 🙂 Han tar kjempegodt vare på dem, leker med dem, vasker og steller dem <3 🙂 Kattungene ser opp til Elvis, og han er deres helt 🙂 

Mamma Nadina er møkk lei kattungene sine, og hun synes det er helt i orden at Elvis nå tar seg av kattungene 🙂 

Dixie Rose er litt uttrygg på kattungene, men det går seg til. Nå har hun turt å komme ned på gulvet, og det er kjempestort fremskritt <3 🙂 Dixie brukte 2-4 uker da Elvis kom hit å bli trygg på ham. 

Har lyst til å dele noen bilder og noen videoer jeg har redigert sammen, og jeg håper dere liker bildene og videoen mine 🙂 

 

Godpusegutten Helios vet hvordan livet skal nytes i solskinnet fra stuevinduet <3 🙂 

 

Helios benytter stående buffet for å snike seg til litt melk hos mamma Nadina 🙂 

 

Godpuseguttene Hammurabi og Helios slapper av <3 <3 🙂 

 

Hmmmm…. Hvordan havnet tørkepapiret akkurat her på gulvet hvor vi er, eller hvordan havnet vi kattungene midt i tørkepapiret? 

 

Godpusene Hammurabi og Hera <3 🙂 

 

Godpusejenta Hera <3 🙂

 

 

 

Forskjellig videoopptak jeg har gjort av kattungene <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #abyssineroppdrett #hakrilas #h-kullet #hera #hammurabi #helios #oppdaterig #omkattungene #bilder #videoer

 

 

 

 

FORKASTELIG AV BLOGGEREN Å SI TIL EN TENÅRINGSJENTE AT DET IKKE ER FARLIG Å TA SILIKON I BRYSTENE MENS HUN VOKSER!

La meg med en gang poengtere at dette innlegget er ikke, og da mener jeg ikke myntet på noen spesielle bloggere! Den/de bloggerne som tolker blogginnlegget mitt personlig til å handle om seg selv får ta tolkningen sin på sin egen kappe!

Akkurat nå er jeg sjokkert! Jeg er sjokkert fordi at bloggere kan sitte å gi sine yngre lesere råd om at det er helt i orden å legge inn silikon i brystene når man er i puberteten, og kroppen er under utvikling. Det er så klandreverdig som det går an å få bli. Jeg finner ikke ord! Det er forkastelig og usmakelig å si ok til en ung jente i 14-15 årene at det er helt i orden å legge inn silikon i brystene! 

Kroppen til jenter og gutter i tenårene er absolutt ikke ferdig utviklet, og mange er i 20 årene før kroppen er helt ferdig utviklet. Brystene forandrer seg hele tiden! Særlig hos kvinner forandrer brystene seg når vi får barn, og ammer. Silikon i brystene hos en ammende kvinne anbefaler ikke ekspertene! 

Dere kan lese hva lege Kari Løvendahl Mogstad sier om dette i et intervjue med TV2:  “Nei, man skal ikke sette inn silikon i bryster som er under utvikling. Både fordi en ikke vet hvor store de blir, samt at det kan oppstå komplikasjoner.” Kilde: https://www.tv2.no/a/9845705

Jeg er fullstendig klar over at noen blir kraftig provosert over det jeg skriver, og gjerne kommer med dårlige unnskyldninger for at jeg tar feil. Tar en utdannet lege feil? Nei! En lege som er ekspert på området tar ikke feil!

Det er slike bloggere som denne bloggeren som gir slike råd til unge blogglesere som bidrar til å normalisere plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger ovenfor yngre jenter! Skam dere bloggere som er med på å normalisere plastisk kirurgi og kosmetiske operasjoner, og i tillegg ufarliggjør at en ung tenåringsjente fritt frem kan legge inn silokon i brystene sine! 

En ufaglært blogger skal ikke sitte å ufarliggjøre silikon i brystene til en ung jente 14-15 års alderen som er i puberteten! Det er å gå langt over grensen for hva som er akseptabelt, og det er moralsk forkastelig! 

Her kan dere lese saken jeg referer til: https://www.tv2.no/a/9845705

Jeg vet at jeg er godt voksen, men jeg ønsker å bruke min stemme som en voksen blogger til å prøve og få øynene opp for tankeløse bloggere som gladelig råder yngre blogglesere og unge jenter til å f.eks. legge inn silikon i puppene, ta restylane og evt botox! 

Når skal bloggere som fronter plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger som botox og restylane for alvor forstå hva slags kroppspress de utsetter unge og usikre jenter for når de fronter et falsk utseende med bryster større enn vannmeloner, rumpeimplantat at man ser det på lang vei at vedkommende har jukset, lepper som er så store etter de har tatt restylane at de kan brukes som kjøleskapsmagneter og et ansikt uten mimikk pga botox. Huff! Jeg glemte det helt! Dere legger i så lite silikon at brystene ser naturlig ut. Nei. Brystene oser falske på lang vei. Dere tar så lite botox og restylane i tro eller naivitet at dere tror at det ser helt naturlig ut. Det ser ikke naturlig ut, og for en som ikke har tatt restylane og botox vies det på lang avstand at det er juks på lang vei. 

Et skrekkeksempel jeg vil trekke frem er da en ung jente tok kontakt med meg. Den gangen var hun under 18 år. Jenta kontaktet meg etter en kommentar jeg skrev til bloggeren Kristin (Styleconnection), og etter ett innlegg jeg skrev på bloggen min. Hun fortalte at hun på den tiden googlet og søkte på alle blogger for å lese seg opp på plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger, for hun var fast bestemt å legge inn silikon i brystene sine og ta restylane. Jenta hadde kommentert hos en blogger i 30 årene (ikke toppblogger) som fortalte om sine kosmetiske behandlinger, og hun forhørte seg om det å ta restylane. Foreldrene til jenta var sterkt imot at hun skulle gjøre dette, og hun fikk ikke lov. Dette fortalte hun til bloggeren. Jenta fikk til svar fra bloggeren at hun ikke skulle bry seg om foreldrene, hun fikk noen til å forfalske underskrift og bloggeren anbefalte restylane og botox selv om jenta var under 18 år! Da jenta fortalte dette ble jeg sjokkert! Jenta sendte meg printscreenkopi av kommentaren hun sendte til bloggeren, og svaret bloggeren gav! 

Den dag i dag er jeg sjokkert! Jeg anser en 30 åring for voksen på lik linje med meg! At en 30 år voksen blogger kommer med slike anbefalinger er hårreisende, forkastelig og over en hver kritikk! Jeg finner ingen unnskyldning for hva den 30 år gamle bloggeren gjorde! Det er så lite voksent gjort, og 30 åringen var slett ikke et godt forbilde for jenta! I dag ser jeg at den 30 årige bloggeren har slettet bloggen sin. Jeg har fremdeles kontakt med jenta, og hun har endret synspunkt på plastiske inngrep og kosmetiske operasjoner. Hun er sterk motstander av dette! Ære være henne for det! 

Hver gang jeg hører tåpelige, hjernedøde og idiotiske unnskyldninger om at unge og usikre jenter ikke er i målgruppen til en voksen blogger i 30 årene blir jeg i harnisk! Det er tull fra ende til annen, og det er naivt å tro at en ung og usikker jente med lavt selvbilde til sitt eget utseende ikke leser bloggen hvis 30 åringen skriver et innlegg på bloggen sin der hun forteller at hun har lagt inn silikon, tatt botox og restylane. 

Jenta som jeg har kontakt med, og som er en av mine faste lesere fortalte at når hun var som besatt pløyde hun igjennom alle bloggere som skrev innlegg om at de hadde tatt plastisk operasjon og botox og restylane. Hun leste absolutt alle blogger om det var bloggere som Sophie Elise og Isabell Raad i 20 årene og Christina på 30 år! Voksne bloggere i 30 årene og oppover kan tro om igjen at deres blogger ikke er lest av unge og usikre jenter på jakt etter tips og råd til forskjellige ting! 

Jeg hadde takket om det hadde kommet en lov for alle som er bloggere eller som ønsker å bli bloggere at det skulle vært obligatorisk å signere en slags “Sunn-fornufts-plakat” for i det hele tatt få lov til å åpne en blogg, eller for å fortsette å blogge. I den “Sunn-fornuft-plakaten” skulle det ha vært forbud mot å blogge, vise bilder eller reklamere for plastiske inngrep, kosmetiske behandlinger, oppgi antall kalorier for måltider man spiser i løpet av en dag i forbindelse med slanking eller fitness og holde seg fra å kommentere negativt om andres utseende!

Mange vil mene at det er å kneble ytringsfriheten, men når så mange bloggere har så stort fokus om å blogge om kropp og utseende, og det har blitt så mye fokus på kroppspress og jag etter “perfekte” ytre blant bloggere, har det ført til at flere og flere unge jente sliter med lav selvtillit til sitt eget utseende har det gått alt for langt 🙁 Da må noe gjøres! Det er ikke et slikt falskt samfunn jeg ønsker at den oppvoksende generasjon skal vokse opp i! 

Nå er det på tide at myndighetene kommer på banen med klare lover og retningslinjer når det gjelder det å blogge om plastiske inngrep og kosmetiske behandlinger. Det må være tydelige lover som omfatter de bloggerne som får sponset plastiske operasjoner eller kosmetiske inngrep, men også tydelige lover som går mer mot den vanlige lille bloggeren.

En vanlig blogger som ikke blir sponset slik mange toppbloggere blir,kan også finne på å dele bilder tatt i sykehussengen etter et plastisk inngrep hvor bloggeren har fått operert nesen sin, eller dele bilder liggende på benken med restylanesprøyten i leppa. I mine øyne er det like mye reklame fra bloggerens side å dele slike bilder! 

Etter at fokuset på kropp og utseende har økt i takt med blogg og instagram er det mange jenter som sliter med forvrengt kroppsbilde. Dette skinner igjennom på blogg og instagram hvor mange unge jenter har bloggforbilder. Felles for disse bloggforbildene er at de fronter det falske utseende! Mange av bloggidolene har tatt plastisk inngrep som å operere nesen sin, de har lagt inn silikon, noen har lagt inn implantater for å få større rumpe, de har tatt restylane for å få større lepper og de har tatt botox for å unngå å få rynker. Jenter som har disse bloggerne som idoler møter en direkte falsk verden når det gjelder utseende!  Kanskje vil noen tro at det skal være slik. I verste fall kan disse jentene få lavt selvbilde til selvtillit til sitt eget utseende. De begynner å se seg sev i speilet, og leter etter feil på utseende sitt, og de får et forvrengt bilde av sitt eget utseende! Det kan resultere at de begynner å se seg om etter noe de kan forandre på som f.eks. silikon i brystene for å få større bryster eller å operere nesen sin. 

Forvrengt bilde av utseende har blitt et problem i samfunnet. Her kan dere lese om dette: https://www.kk.no/livet/jeanette-29-bruker-store-deler-av-tiden-pa-a-granske-seg-selv-i-speilet-67734892

Derfor er det på tide at noe blir gjort, for den gale utviklingen med å fronte normaliseringen plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger har nådd bunnen for lengst, og det har blitt et stort samfunnsproblem! 

Jeg nekter å være med på at den oppvoksende generasjon skal leve i en falsk verden hvor det falske utseende er det som råder! 

Til bloggere som blogger om at dere har tatt plastisk inngrep eller kosmetisk behandling. Det er lov å bruke hodet når dere får inn kommentarer fra leserne deres. Hvis du som blogger forteller en 13-15 årig jente at det ikke er farlig å ta silikon mens jenta er i puberteten, fortjener du at leserne dine mister respekten for deg som blogger! Da har du gått alt for langt over grensen! 

 

Bildet lånt fra denne nettsiden: https://www.tv2.no/a/9845705

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#hjertesukk #samfunn #oppgitt #plastiskoperasjon #kosmetiskbehandling #falsktutseende #kroppspress #ungejenter #usikrejenter

 

 

 

 

 

 

KATTUNGETRIOEN VOKSER, OG UKENE MED KATTUNGENE FLYR AV GÅRDE <3 <3 <3 :) NYE OPPDATERTE BILDER AV KATTUNGENE.

Kattungene til Nadina (Hammurabi, Hera og Helios) er nå blitt 12 uker gamle. De var jo nettopp født jo! Det er som i går at at jeg husker de nervepirende timene mens Nadina var til veterinæren før de ringte å fortalte at kattungene var født. Ikke minst den spenningen det var før vi fikk komme inn på oppvåkningen til Nadina og kattungene for å se dem 🙂 Jeg husker jeg hadde tusen sommerfugler i magen min da ja 🙂 

Når man sitter og ser i fødekassen/kattungebingen ser man en lykkelig kattemamma som elsker kattungene sine over alt på denne jord <3 🙂 Da blir man fylt med innvendig rørende varme og kjærlighet, og jeg stiller meg spørsmålet: “Hvordan kan noen mennesker være så ondskapsfulle jævler at de mishandler og i tillegg dumper forsvarsløse små kattunger?”. Slike mennesker må ha et hjerte hardt som stein, og de kan neppe ha noe i nærheten av det som kalles for empati og kjærlighet i hjertene sine 🙁 

Kattungene blir boende her noen uker til. De har fått sin første vaksine og id-chip, men de skal ha ny vaksine om 3 uker. Hera skal jeg beholde i oppdrettet og Helios blir hentet i slutten av mai. Han skal til bo til en Svensk abyssineroppdretter. Når det gjelder Hammurabi må jeg avvente ham litt, for jeg må undersøke en del ting rundt ham. Dette vil jeg komme tilbake til i et senere blogginnlegg. Dere som lurer kan ta kontakt med meg på innboksen på bloggen, eller privat melding på facebook så skal dere får svar. 

Mamma Nadina er lei kattungene sine, og nå får Elvis lov til å ta del i oppdragelsen av småtassene. I følge henne skulle kattungene ha flyttet helst i går 🙂 

Kattungene synes det er kjempestas når de får være sammen Elvis og de ser faktisk opp til ham. Når Elvis blir lei av kattungene setter han dem gjerne på plass slik med å tuske dem litt. Kattungene har respekt for Elvis, og det er kjempebra. Hvis kattungene terger Elvis litt for mye, setter ham dem på plass på samme måte som mamma Nadina gjør. Da tvangsslikker Elvis kattungene, og slikking på den måten roer ned kattungene, og kattungene må overgi seg. 

Dixie begynner også forsiktig å nærme seg kattungene forsiktig. Enn så lenge er det Dixie som er den mest usikre på å ha kattungene rundt seg. Her tar vi det forsiktig med henne. Hun må få kjøre sitt eget løp når hun synes det er ok i møte med kattungene. Dixie har mulighet til å trekke seg tilbake til hula si hvis hun synes det blir for utrygt med kattungene. 

Høsten 2016 var det en fotostudent som hadde i oppgave å fotografere, og hun hadde fordypet seg i katter siden hun er katteinteressert selv. I begynnelsen av aprils sendte hun meg melding på facebook om hun kunne få lot vil å komme og filme kattene mine, og det sa jeg selvfølgelig ja til. Bare en ære å få bistå med hjelp. Filmen skulle bli om en liten reportasje med bakgrunnsmusikk, og jeg har hennes tillatelse til å dele filmen på bloggen min 🙂 Jeg håper dere liker den 🙂 

 

Denne filmen er laget av fotostudnet Anna Løvlund. Hun har ikke egen hjemmeside enda, men dere kan finne noen av hennes bilder på facebooken hennes: https://www.facebook.com/profile.php?id=1240560930

 

Jeg prøver å ha Dixie, Nadina og Elvis alene på stua slik at de tre kan være sammen, for det er tydelig at det er det Nadina ønsker av og til. Hun vil tilbake til den normale hverdagen sammen Dixie og Elvis <3 🙂 

Kattungetrioen er kjempesosiale og kjempeherlige <3 🙂 De har hatt noen uker hvor de kun har vært opptatt av å herje og lekesloss med hverandre. Det har gått rimelig hardt for seg ja :p Denne herjingen og lekeslossingen er med på å lære dem de sosiale spillereglene mellom katter som f. eks å overgi seg hvis en har gått litt for langt.

Selve sosialiseringen skjer jo egentlig hele tiden hos en kattunge, men utvikles mest når kattungene er mellom 5/6 uker – 8/9 uker. Etter disse ukene roer de seg litt, og blir igjen mer opptatt av oss mennesker. 

Nå er kattungene mye roligere, de kan slukne i fanget etter de har fått kos alle tre, de maler lykkelig når de får kos og når vi får besøk av venner oppsøker de gladelig vennene våre for å legge seg i fanget dere <3 🙂 Flere av vennene våre ar uttalt at de er overrasket over hvor sosiale og opptatt av mennesker de er. De er det, og de er opptatt av å være rundt oss mennesker <3 🙂 Felles for kattungetrioen er at de er så uredde av seg. 

På søndag når mannen min og jeg satt og spiste middag måtte jeg le. Hammurabi holdt på å gå på bordet mens vi spiste middag, og det er forbudt. De andre kattene har skjønt det, men Hammurabi? Nei! Han hoppet opp, og vi satte ham ned på gulvet, og sa bestemt: “Fy!” til ham. Dette skjedde 8 ganger. Den 9.gangen var han temmelig utspekulert at han hoppet opp på spisestuestolen, og kom seg opp på toppen av ryggen på stolen. Der stod han stolt som en hane og triumferte 🙂 Det var akkurat som han sa: “Nå er jeg ikke på bordet, og derfor kan du ikke kaste meg ned.” 🙂 Du snakker om å være bevisst da 🙂 

Jeg elsker hver og en av kattungene i kullet, og hver og en av de tre kattungene har sin store plass i hjertet mitt <3 <3 <3 🙂 

Har lyst til å dele noen bilder som jeg tok av kattungene da de var rundt 10 uker gamle, og jeg håper dere liker bildene 🙂 

 

(N) Hakrilas Hammurabi 10 uker gammel <3 🙂 

 

Godpusegutten Hammurabi <3 🙂 

 

(N) Hakrilas Helios 10 uker gammel <3 🙂 

 

Godpusegutten Helios <3 🙂 

 

(N) Hakrilas Hera 10 uker <3 🙂 

 

Godpusejenta Hera <3 🙂 

 

Kattungene koser seg på puta i sofaen <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #katter #kattunger #hakrilas #h-kullet #hera #hammurabi #helios #hverdagmedkattungene #oppdatering #bilder #video #kattungenevokser