MAN HAR IKKE FORFLYTNINGSHEMMEDBEVIS I FRONTRUTA FOR MORO SKYLD, FOR MAN KAN HA EN SKJULT KRONISK SYKDOM!

Mandag, ny uke og nye muligheter med blanke ark som ligger foran oss 🙂

I dag skriver vi 30.10.2017, og i morgen er det 31.10.2017, halloween og siste dagen i oktober.

Været har blitt betraktelig kjøligere hos oss, og vi har hatt litt nedbør de siste par ukene. I dag har det kommet litt snø her i byen, men det er mest sludd og slaps. Snøen har lagt seg oppe i høyden. Varmovnen på stua står på, og jeg er avhengig av å ha det varmt. Vi må bestille ved slik at vi har til vinteren, for vi vet jo ikke om det blir en kald vinter. Foreløpig holder det med varmeovnen. Abyssinertrioen min elsker å ligge nært varmovnen på stua, og spesielt Dixie og Nadina. De liggger tett inntil ovnen når de skal varme seg. Abyssinere elsker varme!

Jeg merker på leddsmertene spesielt i hælene nå som været er så rått som det er. Enkelte dager har jeg store betente kuler bak hælbeinet, og på de dagene får jeg ikke sko på på foten. Da må jeg ha sandaler eller småsko som ikke presser på hælen. Det er upraktisk når det er snø ute. Av og til hender det at jeg også må bruke krykkene på de dagene hælen ikke er samarbeidsvillig.

Tiden for å gå turer ute er over for i år. Har fått beskjed både fra ortoped og fysioterapeut om å heller gå på tredemølla i vinterhalvåret, og det er helt i orden. Holder meg fortsatt på 2-3 treningsøkter. Derav to helkroppsøkter. Verden går ikke under om jeg ikke får trent 3 ganger i uka. Enkelte uker strekker ikke tiden min til, og i de ukene er det bedre med 2 treningsøkter enn med ingen.

Som sagt så kjører jeg to helkroppsøkter i uka, og helkroppsøkter kjører jeg hos fysioterapeuten min. Siden jeg er kronisk reumatisker er det tryggere å trene helkroppsøkt hos fysioterapeuten min, for da kan jeg spørre om råd hvis jeg trenger det. Treningsdag nr.3 kjører jeg på treningssenteret, og da kjører jeg kun overkroppsøkt med hovedvekt på overkroppen, skuldre, rygg, biceps, triceps og mage.

Treningen gjør underverker for kroppen min, og jeg er blitt avhengig av treningsøktene.

Jeg var en av de som gruet meg voldsomt til å gå inn på treningssenteret, og det var fordi jeg var redd for hva de andre som trente der skulle tro om meg når jeg kom som en utrent ny person. Det viste seg å være bortkastet, for alle de som trener på treningssenteret har nok med seg og sin egen trening. Hører flere også sier at de gruer seg for å gå inn på et treningssnter i frykt for hva de andre skal mene og synes om dem. Til dere som tenker slik skal dere vite at alle har vært nye en gang, og det er ingen som står og følger med deg. Alle som er trener på treningssenteret har nok med sine treningøkter, og de har musikk på ørene som gjør at de fokuserte på det de holder på med.

Når jeg trener har jeg på musikk på ørene, og det gjør at jeg får enda mer energi når jeg trener. Med musikk på ørene er jeg i min egen lille treningsboble verden, og jeg kobler ut alt rundt meg. Treningssenteret har en regel, og det er at så lenge de som trener der har musikk på ørene vil de ikke forstyrres. Den reglen synes jeg er en grei regel. Når jeg trener vil jeg ikke stå å småprate med andre, men jeg vil trene for å ha kontinuitet i treningen.

Samme regel er det hos fysioterapeuten også. Hvis noen som trener der har musikk på ørene vil de ikke bli forstyrret, men de vil konsentere seg.

En annen fin regel er at det ikke er lov til å ha singlett som viser magen. Overdelen man trener i skal dekke magen, og det er for å ungå kroppspress.

Jeg hadde ukas første treningsøkt i dag, og jeg hadde helkroppsøkt hos fysioterapeuten. Det var kjempeherlig 🙂 Planen er å få til en helkroppsøkt på onsdag eller fredag.

Lørdag 28.10.2017 arrangerte koret hvor mannen min og jeg synger i korpub. Vi hadde invitret et mannskor som vi pleier å arrangere 4.juledagskonsert med. Koret vårt sang noen sanger, mannskoret sang noen sanger, det var allsang, vi arrangerte en quiz, det var årealg, salg av kaffe, kaker, øl, vil og mineralvann. Det var en kjempekoselig og morsomt kveld 🙂

Søndag 29.10.2017 hentet mannen min og jeg min mor hjem til oss. Søndager er en kjedelig dag for moren min, og da er det godt for henne å komme hjem til enten oss eller søsteren min og familien. Vi koste oss med kaffe, og satt og pratet. Om kvelden så vi på kampen mellom RBK og Stabekk. Etter kampen var ferdig kom min abyssinervenninne fra Nesna på besøk til oss. Det var kjempekoselig å treffe henne 🙂 Hun hadde vært på Lerkendal på kampen.

Tirsdag 31.10.2017 er det korøvelse, og vi begynner å øve på julesangene vi skal synge. I desember skal vi synge på en førjulskonsert i kirka, og 4.juledag synger vi alltid på romjulskonsert i kirka. 4.juledag. Jeg elsker den tiden på året hvor vi øver på julesanger, for da kommer vi i julestemning 🙂

Torsdag 02.11.2017 om kvelden skal vi på Europaligakampen på Lerkendal hvor RBK spiller mot sine Russisk motstandere. Det tror jeg blir en kjempemorsom kamp 🙂

Fredag 03.11.2017 har jeg spillejobb på fløyta, og det ser jeg frem til 🙂 Lørdag 04.11.2017 skal vi på besøk til et vennepar av oss om kvelden, og det blir kjempekoselig 🙂

I morgen er det halloween, og de fleste av ungene skal ut for å gå rundt på rundene sine. Egentlig synes jeg det er litt trist at det ikke bor så mange unger i nabolaget. Det kommer da noen, og ungene er jo så kjempesøte der når de ringer på døren og sier: “Knask eller knep” 🙂

Mange av vår generasjon synes ikke noe om tradsisjonen halloween, for tradisjonen kom jo til Norge etter vi selv ble voksne. Ungene som vokser opp i dag har vokst opp med tradisjonen, og de vil nok ha en annen måte å se tradisjonen halloween på når de selv en gang blir foreldre. Uansett om vi liker halloween eller ikke mener jeg at vi må akseptere at halloween er kommet for å bli, og på en slik dag bør vi ha ungene i fokous. Det er jo tross alt ungenes dag. Jeg gir alltid noe til ungene som kommer på døren, og når jeg ser hvor glade de blir gjør det meg glad også. Alle ungene jeg har truffet på halloween har vært kjempehyggelige og høflige. Nå har jo tradisjonen satt seg litt hos oss Nordmenn, og ungne vet mer om hvilke regler som gjelder.

Selv om vi ikke har ungr liker jeg kjempegodt å pynte opp med halloweenpynt i leiligheten med orange lys, gresskarlysestaker, gresskarpynt i glas med leddlys inni og en høstbukett. Jeg synes orange er en kjempefin høstfarge.

Jeg var til fastlegen min i august, og fastlegen min ønsket at jeg skulle søke om parkeringsbevis for forflytningshemmede. Han mente at jeg hadde krav på det siden betennelsesreumatismen min er verst om vinteren med stive ankler, betente kuler bak hælbein og betente ledd. Som sagt så hender det nokså ofte når det er rått og kaldt vær at jeg ikke får på meg sko på føttene, og legen min la ved en attest om min kroniske betennelsesreumatisme. Forrige uke fikk jeg parkeringsbeviset, og det gjør at jeg har rett på å stå på handicapparkering. Fredag forrige uke var jeg på City Syd, og jeg parkerte på handicapparkeringen. I det jeg går ut av bilen kommer det en dame bort til meg. Hun skjeller meg huden full, og hun mener jeg ikke er handicapet nok til å stå på parkeringen! Damen mente at jeg var egoist og hadde to føtter å gå på, og burde tenke på de som virkelig er handicapet.

Jeg ble kjempeirritert, og jeg sa rett ut til damen at når jeg har handicapparkeringsbeviset har jeg min fulle rett til å stå på parkeringen, og jeg sa at man trenger ikke sitte i rullestol for å være handicapet. Sa også at hun gjerne kunne få overta kulene på hælene mine, og jeg sa rett ut til damen at jeg syntes hun var respektløs! Jeg tviler på at denne damen leser bloggen min, men det kan være andre som kronisk syke som også har handicapparkeringsbevis i bilvinduet.

Det er nokså strenge regler for å få slik parkeringsbevis i de ulike kommunene. I Trondheim Kommune er det i hvert fall strenge regler for å få slike parkeringsbevis! Takk og lov for det!

Man må ikke sitte i rullestol for å være forflytningshemmed! Det er lov å bruke hodet når man ser en person parkerer på en handicapparkeringsplass. Kanskje har personen en usynlig sykdom som gjør at han/hun nettopp må parkere på handicapplass! Hvis du er kronisk syk og har handicapparkerigsbevis skal du over hodet ikke ha dårlig samvittighet over at du må benytte deg av handicapparkering! Benytt parkeringsplassen med god samvittighet!

Ønsker å dele noen bilder jeg har tatt i det siste, og jeg håper at du liker bildene 🙂

 

Parkeringsbeviset som gjør at jeg har full rett til å stå på handicapparkering!

 

Pyntet opp med litt halloweenpynt 🙂

 

Litt halloweenpynt i vinduskarmen også 🙂

 

Dette gresskaret i glass har jeg lagt inn leddlys, og det gjør den ekstra fin 🙂

 

Meg selv ferdig med mandagens treningsøkt 🙂

 

Jeg fører alle treningsøktene mine i en treningsdagbok 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#oktober #hverdag #trening #helse #bloggoppdatering #dagligegjøremål #blilder #snartnovember

 

 

 

 

 

 

BILDER FRA SUNNMØRSKATTEN SIN UTSTILLING 21.10 – 22.10.2017 :)

21.10 – 22.10.2017 var det duket for Sunnmørskatten sin årlige utstilling i Borgundhallen i Ålesund. Jeg hadde med meg to av kattene mine, Dixie og Nadina. Her er litt av utstillingshallen 🙂

 

Godpusejenta Nadina i utstillingsburet <3 🙂

 

Godpusejenta Dixie i utstillingsburet <3 🙂

 

Nadina konkurrerte i veteranklassen for katter fra 7 år og oppover. Her er Nadina på dommerbordet 🙂

 

Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse i veteranklassen 🙂

 

Nadina fikk kjempebra bedømmelse av dommeren 🙂

 

Lørdag 21.10.2017 ble Nadina nr.1 av hunnkattene i veteranklassen, og hun ble Best In Show i veteranklassen 🙂

 

Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 21.10.2017 🙂

 

Dixie på dommerbordet under sin grunnbedømmelse 🙂

 

Dixie fikk kjempebra bedømmelse 🙂

 

Dixie fikk sitt første CAGPIB-cert, og hun ble også NOM (dommerens beste) til panelet 🙂

 

Den kjempefine NOM-sløyfen som Nadina fikk 🙂

 

 

Runa med sin kjempenydelige somalihunnkatt som ble BIS i sin klasse 🙂

 

Dixie under panelet lørdag 21.10.2017 🙂

 

Dixie under panelet 🙂

 

Dixie under panelet lørdag 21.10.2017 🙂

 

Dixie under panelet 🙂

 

Dixie under panelet 🙂

 

Den kjempefine BIS-sløyfen som Nadina fikk da hun ble Best in Show i veteranklassen 🙂 Dette var Nadina sin 5 BIS i veteranklassen i 2017 🙂

 

Nadina i utstillingsburet sitt, og den kjempefine BIS-sløyfen pyntre opp 🙂

 

Min rasekattvenninnen (Anne Grethe) som er med i samme katteklubb som meg sin kjempefine ragdoll hannkatt ble BIS i sin klasse 🙂

 

Søndag 22.10.2017 var det en ny utstillingsdag, og nye muligheter for kattene på utstillingen. Her er Nadina i utstillingsburet sitt 🙂

 

Nadina fikk kjempeflott bedømmelse av dommeren, men søndag 22.10.2017 var det en kjempefin 13 år gammel balineser hunnkatt som ble Beste Veteran 🙂

 

Dixie i utstillingsburet sitt 🙂

 

Dixie fikk også kjempebra bedømmelse av dommeren lørdag 22.10.2017, og hun fikk sitt 2. CAGPIB-cert samt at hun ble NOM (dommerens beste) til panelet 🙂

Dixie i utstillingsburet sitt, og den kjempefine NOM-sløyfen pynter opp 🙂

 

Jammen ble ikke Dixie BIS (Best In Show) for kastrerte hunnkatter i sin klasse 🙂

 

Noen av de kjempefine sløyfene som Nadina fikk under Sunnmørskatten sin utstilling 🙂

 

Noen av de kjempefine sløyfene som Dixie fikk under Sunnmørskatten sin utstilling 🙂

 

Utstillingsburene som Nadina og Dixie hadde under Sunnmørskatten sin utstilling 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #sunnmørskatten #katteutstilling #borgundhallen #bilder #bestinshow #katter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RADISSON BLU HOTELL ÅLESUND – ET HOTELL MED KJEMPEHØY OG SUPER STANDARD! (Sponset innlegg og inneholder annonselenker)

20.10 – 22.10.2017 var jeg i Ålesund i forbindelse med at jeg skulle delta på Sunnmørskatten sin katteutstilling i Borgundhallen. Jeg hadde med meg to katter (Nadina og Dixie Rose). Reiste sammen en rasekattvenninne som er med i samme katteklubb som det jeg er.    

Når man reiser med katter ønsker man å bo på et hotell hvor det er tillat å ha dyr på hotellet. De fleste hoteller har rom hvor det er tillatt med dyr. Noen hoteller tar seg 100,- – 200,- kr betalt for å ha dyr på rommet, og det sier jeg ikke noe på. Det blir jo litt mer renhold når man har dyr på hotellrommet enn ellers.    

Likevel stiller jeg noen få personlige krav for hva jeg mener et godt hotellopphold er for meg, og de kravene som er viktig for meg personlig:  

– Resepsjonistene skal være blide og serviceinnstilte. – Som hotellgjest ønsker jeg å føle meg velkommen på hotellet.

– Hotellrommet skal være rengjort.    

Min rasekattvenninne og jeg ankom Ålesund fredag 20.10.2017 kl.16.30 om ettermiddag, og jeg gikk til resepsjonen og meldte min ankomst.

 

Denne gangen var jeg kjempeheldig at jeg fikk sponset hotellopphold på Radisson Blu Hotell Ålesund midt i sentrum av Ålesund:

 

https://www.radissonblu.com/en/hotel-alesund

 

Radisson Blu Hotell i Ålesund ligger så sentralt i Ålesund som det overhodet er mulig å ligge. Jeg er 100% sikker på at hotellet har den beste tomten i hele Ålesund med dens kjempeflotte beliggenhet 🙂 Det er 700 m til bussterminal, 700 m til båthavnen hvor katamaranen går og 18 km til Vigra Flyplass Ålesund. Noen få meter fra hotellet finner du Ålesunds handlegater med butikker og restauranter på rad og rekke. Vil du rusle en tur langs kaia bare for å har du kjempegode muligheter til det 🙂

Hotellet har 131 moderne rom og suiter med kjempeflott og nydelig utsikt. Fra hotellvinduet kan du se sjøen og de kjempevakre Sunnmørsfjellene 🙂 Hotellet er også godt tilrettelagt for rullestolbrukere når det gjelder å komme seg frem. Dørene er brede, og det er minimalt med dørstokker. Det trekker opp standarden på hotellet!  

Hotellet tilbyr tråløst internett til sine gjester, og det syntes jeg fungerte kjempebra! Radisson Blu Hotell Ålesund er et røykfritt hotell. Hotellet har også rom hvor det kan avholdes kurs og konferanser, de har møterom hvor det kan avholdes møter og forelesningssal med plass til 250 personer.    

I hotellets første etasje finner du hotellets kjempekoselige restauranter. Den ene restauranten heter Bulls Brygge. Der kan du nyte en bedre middag. Restauranten har en kjempenydelig og flott utsikt mot sjøen. Om sommeren kan du nyte en bedre middag ute på restaurantens terrasse, og der får du den flotteste utsikten du bare kan drømme om 🙂 Du finner også Sjøsiden Terasse som er kjempeidyllisk om sommeren når været viser seg fra sin beste side 🙂 Etter en god middag kan du ta turen innom Skanzen Bar for å slappe av med en drink. Baren er åpen mandag – lørdag fra kl.18.00-24.00.

 

Restauranten Bulls Brygge på Radisson Blu Hotell i Ålesund.

 

Den kjempekoselige Skanzen Bar på Radisson Blu Hotell Ålesund.

 

Den kjempekoselige Skanzen Bar på Radisson Blu Hotell Ålesund.

 

Den kjempekoselige Skanzen Bar på Radisson Blu Hotell Ålesund.

 

Da jeg kom inn i resepsjonsområdet/lobbyen ble jeg stående å måpe av beundring. Jeg ble rett og slett satt ut, for resepsjonsområdet/lobben var noe av det flotteste jeg har sett på et hotell som jeg har bodd på!  

Fargene i resepsjonsområdet/lobbyen var så beroligende og harmoniske at jeg personlig følte en innvendig ro og harmoni da jeg kom inn. Det var et kjempenydelig og lunt resepsjonsområde/lobbyområde 🙂 Når man ankommer et hotell, er det resepsjonsområdet og lobbyen hotellgjestene først møter. Resepsjonsområdet/lobbyen hadde virkelig hjemmekoselig og lunt interiør.

Resepsjonisten som registrerte min ankomst var serviceinnstilt, blid og positiv, og hun hilste oss velkommen 🙂 Hun lurte på hva slags katter både jeg og min rasekattvenninne hadde. Nettopp denne velkomsten gjorde at jeg personlig følte at jeg som hotellgjest følte meg sett. Etterpå fikk jeg nøkkelen til hotellrommet.

 

Den ene resepsjonsdisken på Radisson Blu Hotell Ålesund.

 

Det kjempekoselige resepsjonsområdet/lobbyområdet på Radisson Blu Hotell Ålesund.

 

I resepsjonsområdet/lobbyen stod det en koselig sofakrok hvor man kunne sette seg ned for å slappe av.

 

Hotellet hadde en tralle som vi fikk låne siden både min rasekattvenninne og jeg hadde mye bagasje å bære på. Når man reiser på utstillinger har i hvert fall jeg med meg en koffert med egne klær, en bag med matskåler, tørrfòr, kattetoalettspade, poser for å ta opp avføring og urin etter kattene, sand for å ha i kattetoalettet og i tillegg har jeg med meg et kattetoalett som kattene kan bruke. Da var tralla kjekk å ha 🙂  

Jeg fikk rom i 2.etg. Når man bor på et nytt hotell er i hvert fall jeg spent på hvordan hotellrommet ser ut.

Kom opp til rommet, og satte nøkkelkortet i døren. I det jeg åpner døren utbryter jeg høyt: “Wow!” Det var et ektefølt “Wow!” fra min side! Jeg hadde fått hjørnerom med to vinduer med utsikt til sjøen og til en terrasse på baksiden av hotellet. Hotellrommet mye større enn hva jeg noensinne hadde forestilt meg! Det var mye større enn andre hotellrom jeg noen gang har bodd på! Trodde ærlig talt ikke at det fantes hotellrom som var så stort, men jo da, det har de på Radisson Blu Hotell i Ålesund 🙂 Oppriktig og ærlig så var hotellrommet på Radisson Blu over all forventning 🙂 Min rasekattvenninne fikk nabohotellrommet, og rommet hennes var like stort som mitt.

Førsteinntrykket mitt var at hotellrommet var gjort grundig rent da jeg ankom hotellet. Har jo opplevd litt ymse når det gjelder renhold på hotellrom. Det er særlig avslørende når jeg har med katter. Det første kattene mine gjør når de kommer inn på hotellrommet er å gå litt rundt på hotellrommet for å lukte. De er raske med å ta seg en tur under sengen, og det har hendt noen ganger at de har kommet frem med lodotter i pelseen, og de er grå pga støvet. Grundig renhold på hotellrommet når man ankommer hotellet er en viktig del av førsteinntrykket.

Mitt personlige førsteinntrykk av hotellrommet er toppkarakter 10 blank fra meg! Hotellrommet var hjemmekoselig, lunt og kjempefint 🙂 Jeg hadde overhodet ikke lyst til å forlate hotellrommet om kvelden, og jeg storkoste meg på hotellrommet og slappet av 🙂  

Siden jeg har kronisk betennelsesreumatisme i leddene sliter jeg med at jeg våkner med smerter i leddene mine flere ganger om natten. Jeg våkner med at jeg er stiv i leddene, og må opp for å gå meg myk. Hotellsengen på Radisson Blu var kjempegod å sove i, og jeg sov som en stein hele natten 🙂

 

Hotellrommet sett fra utgangsdøren til gangen.

 

Avslappingshjørnet på hotellrommet med vinduet med utsikt mot sjøen, en stol for å slappe av i og TV.

 

På hotellrommene står en skrivepult for de av hotellgjestene som må jobbe litt mens man bor på hotellet.

 

Den kjempegode hotellsengen med kjempego madrass 🙂 På bildet ser dere det andre vinduet på hotellrommet.

 

Da jeg åpnet døren til badet kom det nok et gedigent: “Wow!” fra meg, for badet var også stort, luftig og kjempefint! Normalt sett er bad på andre hotellrom mye mindre, og det er nesten slik at man må ut for å skifte mening. Badet var også grundig og skikkelig rengjort 🙂 Badet får også toppkarakter 10 fra meg! Interiøret og fargene på badet var også noe av det fineste jeg har sett på et hotellbad. Det var ikke bare et sterilt hvitt baderom som det er på de fleste hotellrom.

 

Det kjempeflotte store badet på Radisson Blu Hotell.

 

Jeg tenkte ikke over at jeg hadde utsikt mot sjøen da jeg gikk til sengs fredagskveld. Første natten til dag 1. av en katteutstilling sover jeg alltid dårlig, for jeg er redd for å sovne av. Slik er jeg første natten før hver eneste katteutstilling jeg er på. Denne gangen intet unntak.

Våknet mellom kl.24.00 – 00.30 om natten av en lyd jeg overhodet ikke kjente til. Lyden stemte ikke med noe som var fornuftig, men jeg kunne registrere at lyden kom utenfra. Jeg våknet mer opp, og gikk bort til vinduet for å se hva det var for noe. Da var det hurtigruta som la til kai bare noen få meter fra vinduet mitt. Jeg ble stående å se på mens hurtigruta la til. Det var utrolig fasinerende å følge med på for ei byjente som meg 🙂  

Lørdag 21.10.2017 skulle min rasekattvenninne og jeg kjøre til utstillingshallen kl.07.15, og det medførte at vi ikke rakk å spise frokost. På de fleste hotell er frokosten fra kl.07.00 og utover i helgene.

Hotellet tilbød seg å smøre matpakker til oss, og matpakkene fikk vi før vi dro fra hotellet. Det har jeg aldri aldri opplevd, og det kaller jeg kjempeservice fra hotellet sin side 🙂 Resepsjonisten ønsket oss lykke til på utstillingen før vi dro fra hotellet 🙂  

Kom tilbake til hotellet kl.18.00, og resepsjonisten spurte oss om hvordan det hadde gått med kattene. Det synes jeg var kjempekoselig 🙂  

Jeg kom opp på hotellrommet, og da hadde renholdpersonalet reid opp sengen, skiftet nye og rene håndduker på badet og støvsuget teppet. Det var kjempekoselig å komme tilbake til 🙂  

Både min rasekattvenninne og jeg var slitne etter en lang dag på utstilling, og begge to ønsket vi å slappe av om kvelden.

Siden hotellrommet var så stort, luftig, lunt og hjemmekoselig som det var gjorde det til at jeg ønsket å slappe av på hotellrommet lørdagskvelden 🙂 Jeg fikk med meg når nordgående hurtigrute la ut fra kaia i Ålesund. Storkoste meg og slappet av på hotellrommet hele lørdagskveld 🙂  

Søndag morgen 22.10.2017 skulle vi være på plass i utstillingshallen kl.09.00, og jeg stod tidlig opp for å bære sakene mine ut i bilen. De gangene jeg jeg er på katteutstilling rekker jeg aldri å spise frokost på lørdager, men søndager når utstillingen begynner senere får vi tid til å nyte en kjempegod frokost 🙂    

Frokostbuffeten var anrettet på en kreativ og kjempedelikat måte, og det var et kjempegodt utvalg av frokostbuffeten man fikk velge mellom 🙂 Jeg er ikke et frokostmenneske i det hele tatt, og i hvert fall ikke kl.07.00 om morgenen. Selv med det flotteste utvalget på frokostbuffeten velger jeg alltid en grovbrødskive med kjøttpålegg, hvitost, paprika, agurk og litt eggeomelett.  

På noen hotell må man betale et lite beløp hvis man skal ha med seg lunch fra hotellet, men kelneren som hadde ansvar for frokostbuffeten var virkelig serviceinnstilt for jeg slapp å betale for å ta med meg lunch fra hotellets frokostbuffet! Det kaller jeg kjempegod service 🙂

 

Noen av bordene i frokostsalen.

 

Litt av frokostbuffeten på Radisson Blu Hotell Ålesund 🙂

 

Litt av frokostbuffeten på Radisson Blu Hotell Ålesund 🙂

 

Hovedinntrykket mitt av mitt opphold på Radisson Blu Hotell i Ålesund var over all forventning, og mer enn det! Jeg har bodd på noen hotell gjennom årenes løp gjennom mine katteutstillingsreiser, men Radisson Blu Hotell Ålesund var desidert det fineste hotellet jeg noen gang har bodd på, og det mener jeg ærlig og oppriktig! Hotellrommene har høy og moderne standard! Igjen vil jeg trekke frem den kjempeflotte servicen som de ansatte viser til hotellgjestene 🙂 Prismessig er det heller ikke så dyrt å bo på Radisson Blu Hotell.  

Personlig vil jeg med hånden på hjertet anbefale alle jeg kjenner samt alle dere som leser bloggen min å bo på Radisson Blu Hotell hvis dere skal reise til Ålesund en gang! Det vil dere over hodet ikke angre ett eneste sekund på, og det er ærlig og oppriktig ment fra meg personlig!  

Tusen hjertelig takk for at jeg fikk lov til å bo hos dere fra 20.10 – 22.10.2017! Det setter jeg kjempestor pris på 🙂 Tusen takk!

 

Besøk hjemmesiden til Radisson Blu Hotell Ålesund her: https://www.radissonblu.com/en/hotel-alesund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#sponsetinnlegg #annonslenker #radissonbluhotell #ålesund #hotellopphold #hovedinntrykk #bilder #omhotellet

OPPDATERING OG BILDER AV ABYSSINERTRIOEN MIN <3 :)

Det er blitt torsdagskveld. Utstillingskofferten er ferdigpakket, min koffert er ferdigpakket og kattedoene er pakket i bilen. Nadina er ferdigdusjet, og har tørket. Vi klippet klørne til Dixie og Nadina 🙂 Det er kvelden før jeg kjører til Ålesund for å delta på Sunnmørskatten sin utstilling som går av stabelen 21.10 – 22.10.2017 🙂 Jeg hadde ikke tenkt å reise på den utstillingen, men da de sårt ba om flere påmeldte katter så greide jeg ikke motstå fristelsen 🙂 Meldte på Dixie i vanlig klasse, og Nadina som veteran 🙂

Jeg skal kjøre sammen en rasekattvenninne som er med i samme katteklubb om meg til Ålesund, og vi skal bo på samme hotell. Vi håper på å starte i rett tid fra Trondheim. Det er tross alt fredag, og det kan bli litt ventetid for å bli med ferja. Det er kjempekoselig å reise sammen noen, og kjempekoselig med selskap 🙂

Sist gang jeg var bortreist på utstilling med Dixie og Nadina gikk Elvis og sutret etter meg hele helgen! I følge ham var det blodig urettferdig at matmor hadde reist bort, og dèt uten ham! Han var utrøstelig stakkar, men han har godt av å være sammen matfar et par dager. Dixie og Nadina har godt av tid alene sammen matmor. Det er kun matmor som teller for Elvis. Jeg kunne tatt ham med meg, men å reise med tre katter har jeg ikke hender til nå som jeg sliter med et utslitt håndledd.

Nå er Elvis, Dixie og Nadina utrolig avhengige av hverandre. De sier at kattene ikke er flokkdyr, men katter som bor tett sammen slik som mine tre er avhengige av hverandre, og når en eller to av kattene er borte savner de andre kattene hverandre. Det har vi sett mange ganger, og de blir kjempeglade når de som har vært borte kommer hjem 🙂 Da hilser de hverandre velkommen på på sin måte ved å stå snute til snute <3 Det er kjempeherlig og rørende å se på <3 🙂

Jeg er kjempeglad for at kattene mine sjelden eller aldri krangler, for jeg har hørt skrekkeksempler fra andre rasekattvenner hvor kattene deres ikke tåler hverandre, og de må holde dem atskilt. Her er det sjelden eller aldri konflikter mellom kattene. Det er jeg kjempeglad for. Selvagt kan de bli irriterte på hverandre, men da er det fordi en av de har ertet. De må få lov til å si fra de også. Det er noen som har spurt meg om jeg ønsker å ha en katt til, men da sarer jeg nei. En katt til kan i verste fall bety total konflikt mellom kattene. Når mine tre hjerteknusere går så godt over ens har jeg ikke hjerte til å skaffe en katt til nettopp fordi at kattene mine er så gode venner som de er.

Etter utstillingshelgen i Ålesund har jeg en utstilling til i 2017, og det er Adelkatten sin utstilling på Letohallen på Dal i desember. Deretter blir det pause med utstilling frem til mars 2018.

Jeg har planer om å pare Grace etter jul når hun får løpetid. Har funnet en kjempenydelig hannkatt til henne, og jeg tror den matchen kommer til å bli perfekt 🙂

Jeg håper på å pare Nadina i november/desember. Det blir Nadina sitt aller siste kull, og før sommerferien 2018 blir hun kastrert. Jeg har bestemt at jeg skal ta vare på ett avkom etter Grace eller Nadina for å ha på fòr slik at jeg kan hente tilbake mine egne linjer senere.

Det blir noen spennende måneder ja, og jeg gleder meg kjempemasse 🙂

Holder på å trene Elvis til å gjøre noe kunstner. Han sitter og gir labb når han får en godbit, og han hopper over føttene mine. Når man trener dyr er det ut fra Pavlovrefleksen. Man belønner dyret med en godbit. Det er kjempegøy når han skjønner hva han skal gjøre, og det går også automatikk at han setter seg og gir labb. Jeg skal filme treningen slik at dere får se 🙂

Dere er hjertelig velkommen til å følge meg på snapchat og instagram. Jeg kommer til å snappe fra utstillingen. Brukernavnet mitt på snapchat er: abyhakrilas og brukernavnet mitt på instagram er abynadina 🙂

Har lyst til å dele noen bilder av kattene mine, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂

 

Godpusejenta mi Nadina koser seg på puta si <3 🙂

 

“Ikke forstyrr matmor når jeg ligger her og slapper av” 🙂 Nadina slapper av på puta si i sofaen <3 🙂

 

Godpusejenta mi Dixie Rose elsker å sitte oppe på kjøkkenvifta <3 🙂

 

Dixie ferdig med kroppsvasken, og hun er klar til å legge seg godt til rette på puta i sofaen <3 🙂

 

Godpusegutten min Elvis sitter staslig på spisebordet <3 🙂

 

Elvis slapper av på sofaputa <3 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #katter #kjæledyr #bilder #planer #utstillingsplaner #utstillingiålesund #oppdateringomkattene

 

KVERULERE OG PROVOSERE, ELLER HVA?

I dagliglivet på ute i samfunnet og også i den digitale verden på sosiale medier som f.eks. på facebook, instagram og blogg foregår det diskusjoner om forskjellige temaer man brenner for.

Vi mennesker er forskjellige når det gjelder hvordan vi forholder oss til diskusjoner. Det være seg på internett f.eks. på facebookgrupper, på blogg, på ulike diskusjonssider på nettet eller diskusjoner i det virkelige liv. Noen av oss har sterke meninger. Det være seg politikk, det være seg flyktningerpolitikk, dyrevern, religion eller andre saker som engasjerer oss. Felles for oss alle er at vi er nok kanskje mer engasjert i temaer vi selv brenner for. I hvert fall så er jeg det.

Noen mennesker unngår å diskutere. De er kanskje redde for å si sin mening offentlig, de er redde for å tape diskusjonen eller de føler seg underlegen den/de som de diskuterer med. Noen diskusjonsdeltakere er flinke til å diskutere, og de er kjempeflinke til å komme med argumenter. I en god diskusjon skal og bør det være rom for alle å si sin mening, og diskusjonsdeltakerne skal og bør være lydhøre for andres meninger. I noen diskusjoner vi har i den virkelige verden har man av og til en ordstyrer. En ordstyrer sørger for at alle som ønsker å bidra til diskusjonen skal få si sin mening og komme med innspill og replikker. Ordstyreren skal også slå ned på usaklige argumenter som ikke har med saken å gjøre. I slike diskusjoner er det godt å diskutere, og som diskusjonsdeltaker føler man seg trygg på at meningene sine blir hørt. I en god diskusjon skal det også være rom for å stille seg kritisk til det som diskuteres, og man kan stille spørsmålstegn ved det som diskuteres.

Etter sosiale mediers inntog finner vi også diskusjoner på nettet. Det være seg på facebook, i ulike facebookgrupper, på ulike nettsider og på sosiale medier som f.eks. blogg. På ulike nettsider hvor det foregår diskusjoner har man moderatorer som passer på at alt går bra for seg. Selv er jeg medlem i et Rasekattforum. Der er det alltid noen moderatorer som passer på at diskusjonene går pent for seg, og den som ikke viser god nettoppførsel kan risikere å bli utestengt fra forumet for godt.

På en del facebookgrupper finnes det også moderatorer som passer nøye på slik at diskusjoner ikke glir ut i gal retning. Selv er jeg moderatorer for 4 facebookgrupper, og hvis vi moderatorene oppdager at diskusjonene bryter med reglene får de gjeren to advarsler før de blir sparket ut av facebookgruppen.

Noen av oss facebookbrukere oppdaterer statusene våre gjerne med et hjertesukk over det vi er opptatt av. Selv hadde jeg et hjertesukk angående at Donald Trump ble valgt som president. Diskusjonen foregikk fint den, helt til det kom inn en facebookvenn av meg som mente at Trump var utvalgt av Gud. Vedkommende begynte å belære oss med at Hillary Clinton var utvalgt av satan. Mange av mine facebookvenner reagerte på disse uttalelsene til facebookvennen min, og de skrev meningene sine. Jeg som facebookprofileier fulgte nøye med, for jeg skjønte at det kunne ende i en usaklig krangel. Temperaturen ble nokså varm etter hvert som diskusjonen forgikk da min facebookvenn mente at alle vi som ikke støttet Donald Trump var besatt av satan. Selvsagt reagerte facebookvennene mine på en slik type uttalelse! Det skjønner jeg kjempegodt. Jeg advarte vedkommende som skrev dette om at hvis vedkommende ikke tok det med ro kom jeg til å sette innstillingene på profilen min slik at vedkommende ikke fikk kommentere på veggen min. Advarte vedkommende to ganger før jeg endret innstillingene. Jeg kunne ha valgt å la vedkommende fortsette i diskusjonen, men når flere av mine facebookvenner regelrett ble skremt av de høyreekstreme meningene til vedkommende måtte jeg som facebookprofileier sette foten ned! Etter jeg satte foten ned fortsatte diskusjonen på en saklig og fin måte.

Det hender at jeg skriver en oppdatering om noe som opptar meg på veggen min på facebook, og jeg har et par facebookvenner som hisser seg opp når det kommer et tema på banen. Hvis jeg skal skrive om det temaet velger jeg å endre innstillingene slik at de to facebookvennene dette gjelder ikke får kommentert på veggen. Jeg fungerer som en ordstyrer på min egen facebookprofil, og ønsker ikke at den skal være gjenstand for krangling pga uenigheter omkring ett tema jeg engasjerer meg i.

Nøyaktig det samme skjer i bloggverden også. Vi skrever blogginnlegg som handler om teamer og emener som vi interesserer oss for. Det være seg politikk, samfunn, dyrevern osv. Bloggere og lesere kommenterer på våre innlegg, og vi som bloggere har en kommunikasjon med våre lesere. Vi bloggere fungerer på en måte som en slags ordstyrer når vi skriver blogginnlegg hvor vi ønsker tilbakemeldinger fra leserne våre. De fleste av oss har kommentarfelt som er åpne. Det vil si at hvem som helst kan skrive kommentarer på innleggene vi skriver. Stort sett får de fleste av oss kjempekoselige kommentarer. Det hender også at noen blogglesere som kommenterer slenger med leppen, og skriver usaklige og stygge kommentarer. Vi har da to valg. Det ene er å slette kommentaren, og det andre er å blokkere ip-nummeret til vedkommende. Av og til hjelper det ikke å blokkere ip-nummeret. De som skriver fra tråløst nettverk har ip-numre som endrer seg for hver gang de sender en melding. Da kan vi velge å sette på kommentarkontroll slik at vi har kontroll over kommentarene som våre lesere skriver til oss. Ved kommentarkontroll kan vi godkjenne de kommentarene før de legges ut. Noen få bloggere har kommentarkontroll, og de siler alltid ut kommentarer fra sine lesere hvor leserne er enige med dem. Nettopp denne form for kkommentarkontroll skinner fort igjennom, mens de fleste bloggerne som har kommentarkontroll er flinke til å godkjenne alle kommentarer som kommer inn, men de lar være å godkjenne usaklige og stygge kommentarer. Hva de enkelte bloggerne velger å gjøre er opp til hver enkelt blogger. Det som er rett for en blogger trenger ikke være rett for en annen blogger.

I diskusjoner i det virkelige liv og diskusjoner på nettet finnes det de som kverulerer og provoserer med viten og vilje.

Definisjonen på kverulering:

“diskutere eller si imot uten egentlig gode argumenter”  Kilde: https://no.wiktionary.org/wiki/kverulere

Hvis du møter en kverulant i en diskusjon i den virkelige verden eller i en diskusjon på nettet, går det overhodet ikke an å ta feil av dem! En kverulant er et påstålig menneske som har lett for å føle at man begår urett mot ham/henne, og som forlanger oppreisning og unnskyldning i den anledning. Vedkommende er overbevist om at han/hun har rett, og at alle andre tar feil. De har ikke evnen til å inngå i et kompromiss eller enighet.

Definisjon på provosere:

“gjøre eller si noe som opprører andre, provosere naboen med høy musikk” Kilde: http://no.thefreedictionary.com/provosere

Hvorfor velger noen denne formen for diskusjonsmåte? Jeg tror det er for å få oppmerkosmhet. Verken kverulering eller provosering fører noe godt med diskusjonen. Det gjør at de andre diskusjonsdeltakerne blir irriterte og oppgitt.

Akkurat det samme skjer når vi som bloggere har en diskusjon på våre blogger. Vi vil oppleve at det kommer inn lesere som bevisst vil ødelegge diskusjonen med å kverulere eller å provosere. Det er selvsagt kjempeirriterende, for det skaper dårlig stemning i kommentarfeltet hos bloggeren som blir utsatt for det.

Dessverre ser det ut på diskusjoner som foregår på nettet at mange misforstår hva det vil si å kverulere eller å provosere. Det har jeg et eksempel på Har en facebookvenninne som tilhører en ytterliggående karismatsik menighet. De mener at det å feire jul slik vi protestanter gjør det er feil i følge Bibelen. I tillegg mente min faceookvenn at det var synd å ha juletre. Det må de få mene, og det er deres mening.

Nettopp dette tok facebookvennen min opp på sin vegg på facebook. Vedkommende mente at nå skulle de som var ordentlige kristne gå til kamp for å få andre til å skjønne at vi var ledet ut i synden. Facebookvennen min fikk mange svar, og en facebookvenn av min facebookvenn skrev en saklig kommentar hvor vedkommende stilte spørsmålstegn om det var rett av dem å dømme hvordan andre feiret jul. Vedkommende mente at det måtte være opp til hver enkelt om de ønsket å ha juletre eller ikke. Min facebookvenn svarte tilbake med et standard innlært svar om synd. Facebookvennen til min facebookvenn stilte igjen et spørsmålstegn om hvem som hadde rett til å dømme? Min facebookvenn møtte vedkommende med piggene ute, og beskyldte vedkommende for å kverulere og provosere. Svarene fra min facebookvenn sin facebookvenn var ikke i nærheten av det som var å kverulere eller å provosere! Vedkommende som stilte et enkelt lite spørsmål til min facebookvenn spurte om “hvem har rett til å dømme andre?”. Det ble altså tolket til å at facebookvennen til min facebookvenn provoserte og kverulerte.

Nettopp dette eksempelet er et eksempel på at mange på nettet bruker “å kverulere” og verbet “å provosere” på gal måte. Det tror jeg gjelder mange av oss som befinner oss på sosiale medier på nettet- Det må være lov å stille spørsmål til ulike temaer som tas opp av facebookbrukere og temaer som diskuteres på ulike facebookgrupper og andre nettsider uten å bli stemplet for at man provoserer eller kverulerer.

På nettet generellt finner du de nettbrukerne som lar seg provosere av det andre skriver i facebookoppdateringer, på blogger og på ulike diskusjonsforum.

Et eksempel er da jeg selv fikk jeg høre at jeg provoserte og kverulerte en annen av mine facebookvenner da jeg gratulerte Petter Northug Jr med en av seirene under VM på ski i Falun på min statusoppdatering på facebook. Min statusoppdatering var ikke i nærheten av å provosere eller å kverulere mine facebookvenner! Om mine facebookvenner skriver i sin status på facebook: “Gratulerer med seieren til Molde” ser jeg ikke det på som å provosere eller kverulere. Jeg blir i hvert fall ikke provosert over at mine venner gratulerer en idrettsstjerne de har som idol med seieren!

En annen av mine facebookvenner sliter psykisk, og vedkommende har valgt å være åpen om sine psykiske plager. Det synes jeg personlig at det står respekt av <3 Vedkommende har klart sagt i fra at de som ikke liker statusoppdateringene om hvordan dagsformen er får slette vedkommende som venn.

Til tider får vedkommende så mye pepper og stygge kommentarer fra noen av facebookvennene, og flere av kommentarene har gått på at vedkommende provoserer når facebookvennen min skriver om hvordan dagsformen er. Hallo! Det gir ingen mening! Er det å være ærlig om sine psykiske plager å provosere? Hvorfor mener noen at de som er åpne og ærlige om sine psykiske og fysiske plager at de provoserer dem? Jeg tror det er fordi de møter seg selv i døren, og nettopp det takler de ikke.

Det er kanskje vanskeligere å oppfatte hva som er provosering og hva som er kverulering når man befinner seg i en diskusjon på nettet. Under en diskusjon på nettet har vi kun skriftspråket å forholde oss til, og det gjør det ekstra vanskelig å skjønne om en person kveruerer og provoserer eller ikke. Noen har vanskeligheter med å uttrykke seg skriftlig, og det kan i noen tilfeller medføre at vi kan tro at han/hun kverulerer og provoserer selv om hensikten er en helt annen!

En diskusjon med andre i den virkelige verden er mye enklere, for vi hører når det er snakk om kverulering og provosering gjennom stemmebruk og tonefall til de vi diskuterer med.

 

“Om alle er enige, blir det ikke noen utvikling” Fedon A Lindberg (Bilde lånt fra denne nettsiden: https://www.pinterest.se/hoohootie/lessons-learned-from-life/?lp=true

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#blogg #nett #diskusjon #kverulering #provosering #definisjoner #tanker #meninger

 

 

 

 

 

 

OKTOBER MÅNED I ORD OG BILDER :)

Vi er over halvveis i oktober måned, og oktober måned er virkelig høstmåneden. Utenfor stuevinduet henger bladene fremdeles på trærne og busker med sine kjempenydelige høstfarger i gult, rødt og brunt. Noen trær har sluppet bladene sine før vinteren. De siste dagene har det vært overskyet og litt nedbør her i Trondheim, men etter en kjempenydelig september måned som vi hadde her skal vi ikke klage! Akkurat nå pøser regnet ned.

Mannen min har fått på vinterdekkene på bilen, for vi vet jo ikke når snøen plutselig kommer. Når den første snøen kommer så kommer den som julekvelden på kjerringa. Det skjer hvert år! Da blir det kaos i trafikken, og nesten ingen skjønner noe av hvorfor snøen kom akkurat nå 🙂

Forrige uke og denne uken har det vært travle dager med mange gjøremål. Mandag 09.10.2017 var jeg og trente styrke, og da var det helkroppsøkt som stod på programmet. Trisdag 10.10.2017 hadde jeg spillejobb på fløyta i bisettelse, og om kvelden var det korøvelse. Onsdag 11.10.2017 var det tid for trening, og jeg trente fullkroppøkt. Torsdag 12.10.2017 var mannen min og jeg på besøk til moren min om ettermiddagen. Det var kjempekoselig å se henne igjen 🙂 Vi koste oss med en kopp te og satt og pratet. 

Høydepunktet var i helgen 13.10 – 14.10.2017. Da var det duket for NOM i kor i regi av koraliansen. Vi i koret vårt skulle jobbe på dugnad, og for den jobben fikk vi 10 000,- kr til korkassen vår 🙂 Jeg satt garderobevakt der hvor korene skulle legge fra seg sakene, og der hvor korene skulle varme opp.

Fredag 13.10.2017 var det NM for sakral klasse i Vår Frues Kirke og i Åpen klasse på scenen i Frimuerlosjen. Jeg satt garderobevakt der hvor korene skulle ha oppvarming. Satt der fra kl.15.00 – 21.00. Fikk nå strikket ferdig den første tøffelen som jeg holdt på med 🙂 Jeg fikk ikke hørt alle korene, men fikk høre de tre siste korene, og det var kjempenydelig sang 🙂

Lørdag morgen 14.10.2017 stod vi oppp tidlig. Da skulle jeg sitte vakt i Olavshallen utenfor garderobene hvor noen av korene skulle legge fra seg sakene sine før de skulle på scenen. Jeg satt vakt fra kl.08.00 – 21.00. Da var det konkurranse i Damekor klasse A, Mannskor klasse A, Vokalgrupper, Blandetkor klasse A, Damekor klasse B, Mannskor klasse B og Blandetkor klasse B. Konkurransene foregikk på to forskjellige scener i Olavashallen. Jeg fikk ikke med meg noen av korene, men fikk med meg premieutdelingen. Flere trønderske kor vant sine klasser, og det beviser at vi har et godt kormiljø her i Trondheim 🙂

Kom hjem kl.21.30 om kvelden, og det var godt å synke ned i sofaen og slappe av før vi hoppet i loppekassen. Jeg ble ferdig med tøffel nummer 2, og nå skal det tøffelparet toves i vaskemaskinen 🙂

Søndag var mannen min med og rydde opp i Olavshallen. Jeg brukte dagen på å slappe av, for man blir sliten etter slik helg. Det var kjempegøy å være med på den dugnaden. Ikke minst kjempegøy å treffe korvenner man kjenner fra forskjellige kor 🙂

Søndag 15.10.2017 slappet jeg av, og jeg fikk ryddet litt i leiligheten vår 🙂

Mandag 16.10.2017 var jeg på trening, og jeg trente en helkroppsøkt.

I går tirsdag 17.10.2017 var mannen min og jeg i bisettelse. Svigerfaren til bror til min mann døde plutselig og uventet i en alder av 71 år, og vi var i bisettelsen hans. det er kjempetrist når slikt skjer plutselig og uventet. I går kveld var det korøvelse. Nå øver vi på sangene vi skal ha på en korpub vi skal arrangere 28.10.2017. Der har vi invitert et mannskor, og det blir kjempekoselig 🙂 Vi har kjempeherlige sanger på programmet, og sangene er kjempemorsomme å synge.

I går kveld kom det en sjokkbeskjed på facebook. En studievenninne som jeg gikk i klasse med på Dronning Mauds Minne da jeg studerte til førskolelærer sovnet stille inn 13.10.2017 🙁 Det satte meg totalt ut 🙁 Tankene mine går til alle i hennes familie <3 <3 <3

Hun hadde brystkreft, og hun var positiv selv til situasjonen. I klassen vår som vi gikk i 1. og 2. klasse hadde vi et kjempeflott miljø. Våren 1991 tok vi et klassebilde, på det klassebildet er det dessverre to hull 🙁 To av våre klassevenner har gått bort før de har fylt 50 år 🙁 To hull i klassebildet som aldri kan bli erstattet, men hullene i klassebildet kan fylles inn med gode og varme minner <3

I dag stod jeg tidlig opp. Jeg har øvd på fløyta et par timer nå, og i dag skal jeg få vasket litt klær, stryke klær og gjøre litt husarbeid.

Torsdag 19.10.2017 er planen å trene, og på programmet står helkroppsøkt. Planen er også å besøke moren min om ettermiddagen samt pakke litt.

21.10 – 22.10.2017 er det utstilling i Ålesund. Den arrangeres av Sunnmørskatten. Jeg hadde egentlig ikke tenkt meg på den utstillingen, men siden de etterlyste flere katter for å kunne avholde utstillingen meldte jeg på Nadina som veteran og Dixie i sin nye klasse. En rasekattvenninne som er fra Overhalla i Namdalen skal sitte på med meg, og det er kjempekoselig å få selskap på turen ned til Ålesund 🙂 Planen i ettermiddag blir å bade Nadina. Dixie er kjempefin i pelsen, og derfor bader vi ikke henne. Vi skal også få tatt kloklipp av klørne til alle tre. Nå kjenner jeg at jeg gleder meg kjempemasse til utstillingshelgen 🙂 Jeg angrer ikke for at jeg meldte på katter til utstillingen der 🙂

Det var litt av hva jeg har foretatt meg forrige uke og denne uken. Neste uke går vi inn i den siste uken av oktober, og så er det november!

Jeg har fått vite operajonsdato for artroskopien av håndleddet. Det blir 17.11..2017. Håndleddet er smertefult når det glipper inni der, og jeg bruker håndleddsstøtte hver dag for å holde håndleddet mest mulig stabilt. Det er som det glipper ut av posisjon inni håndleddet, men som ortopeden sier er det vanlig at håndleddet glipper når brusken er så nedslitt samt at jeg mangler mye brusk som det er hos meg.

Jeg har avtalt med fysioterapeuten at jeg kan fortsette å trene etter operasjonen. Da kan jeg gå cardio på tredemølla og jeg kan kjøre styrke på føttene. Vitsen er at jeg får fortsette de gode treningsrutinene med 2-3 ganger i uka som jeg har gjort til nå 🙂 Trening er blitt en livsstil hos meg. Målet et to dager i uka, men får jeg til en treningsøkt nr.3 er det bare en bonus for meg 🙂 Jeg legger ikke press på meg selv at jeg må ha 3 treningsøkter i uka, for målsettingen min er 2 fullkroppsøkter i uka, og det målet har jeg nådd 🙂

Når det gjelder omlegging av kosthold går det kjempefint 🙂 Jeg spiser ren man med mye grønnsaker, kylling, karbonadedeig, egg, magert pålegg, mager cottage cheese, mager kesam og bær. Jeg merket det på en dongeribukse jeg hadde på meg i helgen at jeg har gått ned i vekt. I fjor vår var den litt trang i livet og i lårene, men nå var den direkte stygg rundt l lårene fordi den slang rundt lårene mine. Buksen var også for vid i livet 🙂 Jeg er kjempefornøyd med fremgangen, og jeg er motivert til å fortsette.

Kommer ikke til å angi vekt, antall gram på mat eller antall kalorier jeg spiser. I løpet av november vil jeg få en kostholdsplan fra en PT for å kunne gå enda mer ned i vekt. Den kostholdsplanen er skreddersydd for meg og min kropp, og kostholdsplanen er skreddersydd etter mitt treningsprogram. Jeg gleder meg til å komme igang med det kostholdsplanen 🙂 Ikke minst gleder jeg meg til å fortsette med treningen jeg har begynt med. Det som er motiverende, er å se at jeg løfter tyngre vekter når jeg trener, og ikke minst at jeg ser at jeg begynner å få muskler 🙂 Kjempeherlig 🙂

Ønsker å dele noen bilder med dere som jeg har tatt i det siste, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂

 

Jeg er ikke et frokostmenneske, men denne frokosten er kjempegod. Den består av mager kesam blandet med sukrinmelis og frosne bringrebær. Over har jeg sukrin gold 🙂

 

Noe annet jeg synes er kjempegodt er speltlompepizza 🙂 Til dere som ikke har prøvd det burde prøve det 🙂 Ha på tomatketchup (uten tilsatt sukker), karbonadedeig og mager kesam. Tilsett det krydderet du selv ønsker. Sett dem inni ovnen på midterste rille på 220 grader i 15 – 18 minutter 🙂

 

På tredemølla har jeg greid å komme meg opp på 4 km/t i hastighet, og jeg som begynte med 2 km/t i juni 2016 🙂

 

Leggpress er favorittøvelsen min 🙂

 

Seated leg curl er også en av mine favorittøvelser 🙂

 

Noen av de frivillige dugnadsarbeiderne under NM for kor (fra Songlaget Våren) samlet i sekretariatet 🙂

 

Godpusejenta mi Nadina <3 🙂

 

Godpusejenta mi Dixie Rose <3 🙂

 

Godpusegutten min Elvis <3 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#hverdag #hverdagsoppdatering #oktober #oktoberoppdatering #høst #dagligegjøremål #katteutstilling #nmforkor #bilder

 

 

 

BILDER FRA DALÄLVSKATTEN SIN UTSTILLING I I FALUN 30.09 – 01.10.2017 :)

Lørdag 30.09..2017 og søndag 01.10.2017 var jeg i Falun på Dalälvskatten sin utstilling. Dixie og Elvis trengte svenske cert for å få sine titler. Utstillingen foregikk i Lugnet Sportshall. Her kommer noen bilder fra utstillingshelgen 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂

 

Dixie Rose var med på utstillingen i Falun, fordi hun trengte ett svensk cert for å ta sin IP-tittel 🙂 Her er Dixie i utstillingsburet sitt <3 🙂

 

Lørdag 30.09.2017 ble Dixie bedømt av dommer Fabio Bramilla, og Dixie fikk kjempebra bedømmelse 🙂

 

Lørdag 30.09.2017 fikk Dixie sitt 2.CAPIB-cert 🙂

 

Elvis var også med på utstillingen, og han kunne ta sin IP-tittel (Internasjonal Premier) lørdag 30.09.2017. Her er Elvis i utstillingsburet sitt <3 🙂

 

Lørdag 30.09.2017 ble Elvis bedømt dommer Lugi Comorio, og Elvis fikk kjempebra bedømmelse 🙂

 

Lørdag 30.09.2017 tok Elvis sin IP-tittel (Internasjonal Premier) 🙂

 

Den kjempefine IP-sløyfen som Elvis fikk 🙂

 

Utvelgelse av BIV (best i farge) for voksne fertile viltfargede abyssinere 🙂

 

Utvelgelse av BIV (best i farge) for voksne fertile viltfargede abyssinere 🙂

 

Carro med den kjempefine abyssinerhannkatten Glenn som ble BIV (best i farge) av de voksne fertile abyssinerne og NOM (nominert) til panel 🙂

 

Bedømmelsesskjemaet til Dixie fra lørdag 30.09.2017 🙂 Jeg har aldri sagt at dommerne skrev pent?

 

Bedømmelsesskjemaet til Elvis fra 30.09.2017 🙂

 

Søndag 01.10.2017 var det en ny utstillingsdag og nye muligheter 🙂 Her er Dixie i utstillingsburet sitt 🙂

 

Dixie i utstillingsburet sitt <3 🙂

 

Elvis i utstillingsburet sitt, og han sitter og mjauer for å få oppmerksomhet fra publikum som går forbi <3 🙂

 

Elvis i utstillingsburet sitt klar for en ny utstillingsdag 🙂

 

Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Alexey Shchukin søndag 01.10.2017  🙂

 

Dixie fikk kjempebra bedømmelse, og hun tok sin IP-tillet (Internasjonal Premier) 🙂

 

Elvis på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 01.10.2017 🙂

 

Elvis fikk også kjempebra bedømmelse, og søndag 01.10.2017 fikk Elvis sitt første CAGPIB-cert i sin nye utstillingsklasse 🙂

 

Den kjempefine IP-sløyfen som Dixie fikk 🙂

 

Dixie i utstillingsburet sitt, og den kjempefine IP-sløyfen til Dixie pynter opp utstillingsburet hennes 🙂

 

IP-sløyfen som Elvis fikk pynter opp utstillingsburet hans 🙂

 

Min svenske abyssinervenninne Marie med sin kjempefine abyssinerhunnkatt Xena på fanget <3 🙂

 

Mine svenske abyssinervenner passer på bordet til Abyklubben 🙂

 

Utstillingsburet som Dixie hadde under utstillingshelgen i Falun 🙂

 

Utstillingsburet som Elvis hadde under utstillingshelgen i Falun 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#katteutstilling #dalälvskatten #falun #katter #abyssiner #bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DET ER EN ÆRESBETEGNELSE Å BLI KALT FOR “CRAZY CAT LADY” :)

Jeg mener at det å være “Crazy catlady” er en æresbetegnelse 🙂 Bildet lånt fra en facebookside.

 

Viktige husregler her i huset 🙂 Bildet lånt fra en facebookside.

 

Tips til yogaøvelser for crazy cat lady 🙂

 

 

 

 

 

 

#crazycatlady #husregler #yogaøvelser #humor

 

 

 

 

HØSTSTEMNINGSBILDER OG OPPDATERING FRA DE SISTE DAGENE I SEPTEMBER MÅNED :)

Tenkte å oppdatere litt fra dagene i slutten av forrige uke før jeg reiste til Sverige, nærmere bestemt Falun på katteutstilling.

Torsdag 28.09.2017 var mannen min, broren til min mann, min svigerinne og jeg på Lerkendal og så på Europaligakampen mellom RBK og Vardar. Vi har bestilt oss billetter til alle hjemmekampene til RBK i Europaligaen. Du verden for en stemning det var på Lerkendal! Kjernen som er supporterne til RBK holder liv i hele kampen, og de er så absolutt den 12 spilleren for laget! Det var litt av et liv på Lerkendal, og det ble ikke mindre liv da RBK gikk opp i ledelsen 1-0.

Man merker jo at RBK ikke er på et slikt internasjonalt nivå som andre lag fra Europa, men det er kjempegod trening for RBK. Selv synes jeg at RBK spiller bedre mot utenladske lag enn mot Norske lag.

Vi har kjøpt oss plasser under tak, for man vet aldri hvordan været er om høsten her i Trondheim. Da får vi sitte uten å få regn på oss. Rett før kampen så kom det flere jenter og satte seg rett bak oss. Svigerinnen min sier at det var håndballjentene fra eliteserielaget i Byåsen IL. Jeg snudde meg for å se. Nora Mørk og Camilla Herrem på Byåsen IL? Tror ikke riktig det du. Det var de Norske håndballjentene som satt rett bak oss. Jeg sa rett ut til dem at kampen de hadde spilt dagen før var kjempebra spilt 🙂 Det takket de for 🙂

Kampen mellom RBK og Vardar endte 3-1, og det var en kjempemorsom kamp 🙂 Etter kampen gikk vi hjem. Jeg pakket ferdig sakene mine, og bar ting ut i bilen som jeg skulle ha med til Falun.

Fredag 29.09.2017 startet jeg å kjøre fra Trondheim kl.08.30. Jeg kjørte over Røros, over Femund og inn i Sverige. Den naturen det var over Femund var helt ubeskrivelig! Det var kjempevakkert, og det tok nesten pusten fra meg! Jeg stoppet noen ganger for å gå på do og for å fylle opp kaffekoppen min. Kom frem til hotellet i Falun kl.16.30.

Innlosjerte kattene mine og meg selv på hotellrommet og pakket ut. Om ettermiddagen og kvelden slappet jeg av, så litt på TV’n og la meg ca. kl.22.30.

Lørdag 30.09.2017 stod jeg opp kl.04.30, dusjet og ordnet meg i stand. Fikk satt Elvis og Dixie i transportburet før jeg gikk ned for å spise frokost. Kl.07.00 kjørte jeg bort i utstillingshallen hvor jeg hang opp burpyntene og satte kattene i utstillingsburene. Selv synes jeg det er kjemepgodt å komme litt tidlig på utstillingen, og ikke i siste liten. Jeg merker at kattene mine slapper mer av når de får roet seg før selve bedømmelsen starter. Hvis jeg stresser på en utstillingsdag, blir kattene stresset. Stress på meg føres også over på kattene mine.

Bedømmelsen begynte kl.09.30, og utstillingen var ferdig kl.17.00. Da var det å komme seg tilbake på hotellet for å slappe av. Om kvelden var det felles middag som arrangørklubben Dalâlvkattens arrangerte på hotellet, og det var kjemepgod middag, og ikke minst god stemning 🙂

Det ble ingen senkveld på meg, for jeg var trøtt og sliten etter en lang dag. La meg kl.22.30.

Søndag 01.10.2017 våknet jeg uthvilt kl.05.00, og det var kjempegodt 🙂 Stod opp, dusjet og ordnet meg. Gikk ned og spiste frokost før jeg kjørte bort i hallen klar for en ny utstillingsdag 🙂

Utstillingen begynte kl.09.00, og den var ferdig kl.16.00. Da var det bare å pakke ned burpynten og ta utstillingskofferten ut i bilen. Vi har ikke lov til å forlate utstillingen med kattene, for da kan vi risikere å bli utestengt fra utstillingen. Det er først når arrangøren sier: “Takk for i dag” at vi kan sette kattene i transportburene for å forlate utstillingslokalet. Jeg kjørte tilbake til hotellet, og jeg slappet av på rommet om ettermiddagen. Kattene var slitne, og de fant fort hotellsengen som de la seg i.

Selve utstillingshallen var en kjempeflott hall. Den var stor og luftig, og ikke minst god plass mellom burradene. På utstillingen var det 300 katter, men de kunne hatt plass til flere katter. Området hvor utstillingshallen lå kalles for Lugnet. Det er området hvor VM på ski i Falun ble arrangert, og det er en idrettsarena for flere idretter. På kafên hvor de solgte mat selger de sunn og næringsrik mat samt vegansk for de som ønsker det.

Om kvelden møtlte jeg en Norsk kattedommer som også skulle være igjen til mandag. Vi dro ut for å få oss litt middag, og det var godt, for etter en lang utstillingsdag var jeg sulten. Kom tilbake på hotellet kl.20.30, og jeg slappet av på hotellrommet om kvelden. Pakket kofferten, og bar ned det jeg ikke trengte i bilen. Så litt på TV, og la meg kl.23.00.

Mandag 02.10.2017 våknet jeg uthvilt kl.05.00, og jeg fant ut at jeg like så godt kunne stå opp. Jeg ordnet meg i stand, satte kattene i transportburene sine og tok ned sakene mine i bilen. Kl.08.00 møtte jeg han Norske dommeren, og vi tok en frokost og en kaffe før vi begge to kjørte fra Falun. Klokken var 08.30 da jeg startt fra Falun, og jeg kom hjem kl.17.30.

Kattene syntes det var kjempegodt å komme hjem, og Nadina som hadde vært hjemme med matfar syntes det var kjempegodt å få hjem Elvis og Dixie. Tro meg når jeg sier at de gangene jeg er bortreist med kattene så savner den katten som er hjemme de to andre. Det er fakta! Jeg ser at det er gjensynsglde mellom kattene, for da gjør de hilsningsritualene sine ovenfor hverandre.

Jeg pakket ut, og om kvelden slappet jeg av.

Tirsdag 03.10.2017 måtte jeg til tannlegen. På lørdagskveld da jeg skulle bruke tanntråd var det som om tråden satte seg fast. Søndag spiste jeg en gulrot i utstillingshallen, og det ble plutselig ekkelt og ubehagelig å tygge. Når jeg stakk tunga bort i jekselen kjentes det ut som om bakdelen på tanna var løs, og at tanna var delt i to. Jeg var rimelig spent på hva tannlegen fant ut. Ved nærmere undersøkelse fant tannlegen ut at tyggeknuten dvs det ene fjellet på jekselen hadde løsnet. Det var overehodet ikke hull i tanna, men tannlegen sa at plomben jeg har der er over 30 år gammel! Vet nøyaktig når jeg plomberte den tanna. Det var i 1985 etter at jeg hadde tatt av reguleringen jeg hadde i overmunnen. Etter 3 år med regulering hadde jeg to hull i overmunnen, og det var bl.a. den tanna som jeg fikk problem med nå. Tannlegen mener at det er 80% i favør til tanna, og at jeg har vært kjempeheldig som forhåpentligvis slipper å trekke tanna.

Selv har jeg enromt til tannlegeskrekk, men den tannlegen jeg går til nå er helt fantastsik! Kjenner ikke at hun setter bedøvele en gang, og hun er lett på hånden. Tidligere var jeg kvalm og uvel når jeg skulle ha årskontroll til tannlegen, men nå gruer jeg meg ikke til årskontroller hos tannlegen! Takket være tannlegen har den skrekken gitt seg 🙂

Til dere som venter på innlegg med bilder fra katteutstillingen i Falun kommer det et innlegg enten i dag eller i morgen. Jeg må redigere ferdig bildene mine først 🙂

Jeg vil dele noen bilder med dere som jeg har tatt de siste dagene i september måned, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂

 

Blomstene på en busk i parken hvor jeg pleier å gå tur 🙂

 

En blomst med ei bie på 🙂

 

Blomster på en busk i parken 🙂

 

Ender i andedammen i parken, og det er kjempekoselig å tusle rundt der for å fotografere 🙂

 

Kjempefine høstfarger på bladene på dette treet 🙂

 

Høst i parken 🙂

 

Kjempenydelige høstfarger på bladene på trærne som danner portalen inn til parken 🙂

 

Bildet tatt før Europaligakampen på Lerkendal 28.09.2017 🙂

 

En liten stemningsvideo fra Lerkendal som viser stemningen før kampstart samt Åpningssangen “Bilde tån Ivers” som synges før hver hjemmekamp 🙂

 

På tur hjem fra Lerkendal oppdaget vi at juleutstillingsvinduet på butikken var på plass, og vi skrev dag 28.09.2017! Sommeren er jo så vidt ferdig, og snart høstferie for skoleelevene jo!

 

I Falun mens jeg var på katteutstillingen bodde jeg på Scandic Lugnet Hotell 🙂

 

På dette hotellet bodde Norges VM-utøvere da Falun arrangerte VM for noen få år siden 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#høst #bilder #oppdatering #bloggoppdatering #europaligakamp #fotball #rbk #lerkendal #falun #sverige #katteutstilling #høstbilder