OPERASJONEN AV MIN SKJEVE NESESKILLEVEGG SKULLE HA BLITT GJORT FOR MANGE ÅR SIDEN!

Endelig er jeg tilbake igjen etter et fravær fra bloggen. Mitt fravær skyldes at jeg gjennomgikk en operasjon for skeiv neseskillevegg 02.09.2019.
 
 
Siden jeg var barn har jeg vært kronisk tett i nesen. Hver gang jeg har vært forkjølt har jeg slitt med alt for tett nese, og jeg pustet gjennom munnen. Har ikke tallet på hvor mange ganger jeg har tatt allergiprøver, og kun det eneste utslaget på allergitestene var pollenallergi.
 
 
Løsningen på dette ble at jeg begynte å bruke nesespray, og jeg følte at jeg ble mye mer åpnere i nesen slik at jeg fikk pustet gjennom nesen. Når man ikke får skikkelig passasje gjennom nesen blir man desperat.
 
 
Overdreven bruk av nesespray er jo slett ikke bra! Likevel fortsatte jeg.
 
 
Fant ut at noe måtte gjøres, og jeg tok det opp med min fastlege som henvendte meg til øre, nese hals, og jeg fikk en ny utredning. Legen som undersøke meg på øre, nese hals så at jeg hadde skeiv neseskillevegg som i alle år har ført til kronisk tetthet. Jeg ble anbefalt å ta en operasjon for dette, og ble satt opp på venteliste.
 
 
I juni 2019 ble jeg lagt inn på sykehuset for høyt blodtrykk, og med 99% sikkerhet kunne legene på avdelingen si at mitt høye blodtrykk skyldtes nesespraybruk over lang tid samt blodpropp på øyet som en følge av det høye blodtrykket. Jeg sluttet øyeblikkelig med nesesprayen, og har klart å holde meg unna siden. Fikk en ny nesespray jeg kan bruke når jeg trenger det!
 
 
Ved en tilfeldighet fant de også en blodpropp på lungen som de mener med 99% sikkerhet kom i kjølevannet av en operasjon i foten jeg hadde i oktober/november 2018. Husker jeg hadde store smerter en ukes tid etter operasjonen. Den smerten var altså en blodpropp, men jeg tenkte ikke så langt. Trodde det var operasjonssmerter.
 
 
Avdelingen hvor jeg lå purret på øre, nese hals avdelingen slik at jeg kunne få operasjonen så fort som mulig.
 
 
02.09.2019 var operasjonsdagen. De rettet på den skeive neseskilleveggen og gjorde noe med nesevingen. Legen som opererte meg sa operasjonen var nødvendig for meg å ta og at operasjonen burde ha vært gjort for mange år siden! Den skeive neseskilleveggen har vært årsaken til at jeg har vært kronisk tett i nesen. Dermed var jeg dum som begynte å bruke nesespray i den tro om at det åpnet nesen.
 
 
Jeg fikk være på øre, nese og hals-avdelingen til 03.09.2019. Hadde selvfølgelig operasjonssmerter etter operasjonen, og det sivet blodvæske fra nesen.
 
 
Det sivet blodvæske fra nesen frem til jeg tok stingene 12.109.2019. Jeg skylte nesen med saltvann flere ganger om dagen for å unngå infeksjon. De som er i jobb blir 100% sykemeldt etter denne typen operasjon. Man skal ikke utføre tunge løft eller bøye seg framover. Jeg begynte å gå turer allerede 04.09.2019, og det var kjempegodt å få kroppen i gang igjen 🙂 Selve beinet i neseskilleveggen tar 6-8 uker før det gror 100%. Fremdeles kan jeg kjenne litt ømhet når jeg tar på nesetippen.
 
 
Jeg kan si med hånden på hjertet at jeg merker storforskjell fra før. Nå får jeg til å dra puste inn gjennom nesen lengre bak enn jeg noen gang har gjort, og det er en kjempeherlig følelse 🙂
 
 
Legen fortalte at mange som sliter med nesetetthet har skeiv neseskillevegg som faktisk burde bli operert. Jeg er glad for at fastlegen min henviste meg til øre, nese og hals-spesialist som faktisk oppdaget at jeg hadde skeiv neseskillevegg. Dessverre så gikk det for langt slik at jeg fikk for høyt blodtrykk pga bruken min av nesespray!
 
 
Jeg har holdt meg unna nesespray siden juni, og jeg kommer ikke til å røre otrivin igjen! Aldri! Hvis jeg skulle bli forkjølt så er det saltvann og den nesesprayen jeg fikk fra øre, nese og hals-avdelingen som gjelder!
 
 
Hørte på radioen for leden dag at mange sliter med avhengighet av nesespray. Jeg vet hvordan det er, for man blir desperat når man ikke får pustet godt gjennom nesen. Man kjøper seg nesespray. Nesesprayen hjelper 2-3 dager, men så ødelegger den slimhinnene i nesen. Man tror man blir hjulpet og fortsetter med sprayen. Verst er det om kveldene når man har lagt seg. Ikke noe er så fælt når man føler at man ikke får pustet gjennom nesen når man skal sove. Da er nesespray en tygghet som er falsk. Langvarig bruk av nesespray gir forhøyet blodtrykk!
 
 
Etter operasjonen har et nytt liv begynt for meg, og jeg kjenner hvor godt er å puste normalt gjennom nesen 🙂 Til dere som sliter med nesetetthet og bruker for mye nesespray! Be om henvendelse til øre, nese og hals- spesialist for en utredning. Ikke bli overrasket om det er skeiv neseskillevegg som er årsaken. Hvis du blir anbefalt operasjon så takk ja til en operasjon!
 
 

Nyoperert i nesen pga skeiv neseskillevegg 02.09.2019.

 
 

Inne i nesen hadde jeg tamponger som skulle holde tilbake blødningen, og de tapet nesen slik at blodet skulle stoppe. Det var ikke lett å puste normalt med tapet nesebor 🙂

 
 

Utsikten fra sykehusvinduet på rommet.

 
 

Kl.10.30 om morgenen etter operasjonen kom sykepleieren å hjalp meg med å fjerne tampongene jeg hadde i begge neseborene, og det skal jeg hilse å si var en befrielse 🙂

 
 

Ikke minst kjempegodt å få fjernet venflonen 🙂

 
 

Klar for hjemreise 🙂

BILDER TATT UNDER FESTMIDDAGEN I GDANSK 24.08.2019 :)

Lørdags kveld 24.08.2019 arrangerte min fetter og rederiet festmiddag for oss alle gjestene på hotellet. Under middagen skulle datteren til min fetter fortelle om utgivelsen av boken de hadde skrevet om fiskebåtrederiets historie.
 
 
Det ble servert 3-retters middag som bestod av suppe til forrett, kjøtt til middag og en slags terte til dessert.
 
 
Middagen var kjempegod, og det var god stemning blant oss gjestene.
 
 
Etter middagen fortalte datteren til fetteren min om boken som hun hadde skrevet om fiskebåtrederiets historie, og alle vi gjestene fikk et eksemplar hver av boken. Den boken var en kjempefin bok, og med kjempeflotte bilder 🙂
 
 
Litt ut på kvelden underholdt Frank Arne Olsen med sketsjen fra Honningvågsrevyen: “Det e bare mæ – Lensmannen på Finnmarksvidda”. Den kan dere forresten høre her: https://www.youtube.com/watch?v=9BHVY6sNw0I&t=38s Jeg anbefaler dere på det varmeste å klikke på linken for å høre sketsjen 🙂
 
 
Det var en kjempekoselig festmiddag, vi vi koste oss alle sammen 🙂 Siden vi skulle tidlig opp dagen etter for å reise ble det tidlig kveld på oss.
 
 
Ønsker å dele noen bilder med dere som jeg tok lørdagskveld 24.08.2019, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Meg selv pyntet for festmiddag 🙂

 
 

Under festmiddagen 🙂

 
 

Under festmiddagen 🙂

 
 

Det var også en vinbil som stod inne i festlokalet hvor det var gratis vin hele kvelden for oss gjestene 🙂

 
 

Hovedretten, og de smakte kjempegodt 🙂

 
 

Desserten vi fikk som også smakte fortreffelig 🙂

 
 

Frank Arne Olsen under en av sine sketsjer som han fremførte 🙂

BILDER FRA GDANSK 24.08.2019 OG BESØK PÅ SOLIDARITETSPLASSEN OG KRIGSMUSEET FRA 2.VERDENSKRIG!

Reklame |

24.08.2019 stod vi opp kl.08.30, og vi gikk ned for å spise hotellfrokost. Planen for dagen var å gå bort til Solidaritetsplassen som lå like ved hotellet hvor vi bodde.
 
 
Fagbevegelsen Solidaritet ble grunnlagt på det gamle skipsverftet “Lenin-verftet” i 1980, og det var Lech Walesa som jobbet som elektriker før som ble grunnleggeren av Solidaritetsbevegelsen. Solidaritetsbevegelsen var forløperen til at Berlinmuren falt i 1989. Dere kan lese mer om Solidaritet her på denne nettsiden: https://www.kalinkatours.no/reisemaal/polen/gdansk/severdigheter/solidaritet-og-leninverftet
 
 
Lech Walesa fikk Nobels Fredspris i 1983 for sitt solidaritetsarbeid <3 🙂
 
 
Har lyst å vise dere bilder som jeg tok, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Bygningen i Gdansk hvor Solidaritet har sitt hovedkontor.

 
 

Frihetsveien i Gdansk.

 
 

Denne muren er en del av Berlinmuren som falt i 1989.

 
 

Solidaritetsplassen i Gdansk hvor grunnlaget for et fritt Europa ble lagt. Det var en kjempestor ære å i det hele tatt se Solidaritetssenteret, og særlig med tanke på når man vet hva som skjedde i årene <3 🙂

 
 

På denne porten var det skrevet inn navn på de som ble drept pga sitt engasjement for Solidaritet.

 
 

Minnesmerke utenfor Solidaritetsverftet.

 
 

Minnesmerke utenfor Solidaritetsverftet.

 
 

Minnesmerke utenfor Solidaritetsverftet.

 
 

Etter vi hadde vært og sett på Solidaritetsplassen gikk vi til et historisk krigsmuseum som ligger i Gdansk. På vei dit måtte jeg fotografere denne kirken.

 
 

Måtte ta bilde av dette treet med soppen på.

 
 

I denne bygningen finner dere museumet fra 2.verdenskrig. 2.verdenskrig startet i Gdansk, og Polen var et av de landene hvor det var størst ødeleggelser.

 
 

Oversikt over området i krigsmuseet.

 
 

Informasjon om krigsmuseet.

 
 

Inne i museumet ble vi sugd inn i krigshistorien, og jeg kjente jeg ble fysisk uvel og kvalm av å tenke på hva både sivilbefolkningen, jøder, funksjonshemme og flere gjennomgikk 🙁

 
 

Dette rommet med kofferter illustrerte hvor mange Polske som ble drept i konsentrasjonsleirer 🙁

 
 

Et rom inne på museet med bilder av alle jødene som ble drep, og det var sterkt å se 🙁

 
 

Rommet med bilder over jødene som ble drept i konsentrasjonsleir under 2.verdenskrig var kjempesterkt å se <3 🙁 Det var så sterkt å se krigsmuseet, og det tok flere timer før jeg klarte å fordøye inntrykkene over det jeg hadde sett! Dessverre er det den dag i dag rasisme og fremmedhat 🙁 Måtte noe slikt aldri skje igjen!

 
 

Gaten rett i nærheten av hotellet da vi var på vei tilbake til hotellet.

BILDER TATT FREDAGSKVELD 23.08.2019 I GDANSK :)

23.08.2019 om kvelden begynte kl.17.00 med mingling i baren og fri bar for alle oss gjestene som var invitert til Gdansk. Det var kjempekoselig 🙂
 
 
Kl.19.00 var det middag med buffet og kjempegod mat, kaffe og kaker. Stemningen og humøret var på topp, og alle koste seg 🙂
 
 
Kl.21.00 kom det to busser som kjørte oss alle 96 gjester til en by som som heter Gdynia. Der er min fetter medeier i en nattklubb og en øl-pub. Vi skulle få lov til å besøke Gdynia og nattklubben og øl-puben. Alle sammen av oss gjestene fikk et vip-kort hver som vi kunne bruke for å komme gratis inn på nattklubben, og for å få drikke det vi ønsket hele kvelden 🙂
 
 
Jeg må med hånden på hjertet si at jeg hadde en kjempekoselig bursdag med mange opplevelser. Det er kjempekoselig å ha bursdag når man er ute og reiser 🙂
 
 
Ønsker å dele noen bilder med dere som jeg tok fredagskveld 23.08.2019, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

I baren hvor vi minglet og pratet med hverandre.

 
 

Skiltet i baren.

 
 

Under buffetmiddagen.

 
 

Under buffetmiddagen.

 
 

Bursdagskaken 2019 🙂

 
 

Etter buffetmiddagen satte vi gjestene oss på to busser. Turen gikk videre til Gdynia hvor vi skulle besøke en nattklubb som min fetter er medeier i 🙂 Nattklubben heter Poklad.

 
 

Dansegulvet på nattklubben Poklad.

 
 

Litt ut på kvelden på nattklubben fikk vi snacks å bite i 🙂

BILDER FRA BYEN GDANSK 23.08.2019 (Del 2)

Jeg ønsker å vise dere flere bilder fra byen Gdansk som jeg tok fredag 23.08.2019 da mannen min og jeg gikk for å se oss rundt i byen da vi var der. Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Arkitekturen på husene minnet meg om bygningene i Ålesund med Jugendstilen.

 
 

I byen Gdansk.

 
 

Bygninger og hus i Gdansk.

 
 

Bygninger og hus i Gdansk.

 
 

Den ene av handlegaten i Gdansk slå lå rett ved katedralen Bazylika Mariacka.

 
 

Den ene av handlegaten i Gdansk slå lå rett ved katedralen Bazylika Mariacka. I den gaten lå utekafeer på rad og rekke.

 
 

Bygninger og hus.

 
 

Mens vi gikk for å se oss om kom vi til en bro over kanalen. Der var det perfekt å fotografere 🙂

 
 

Utsikt fra brua til kanalen.

 
 

Utsikt fra brua til kanalen.

 
 

En and på svømmetur i kanalen.

 
 

En seilskute ved kai sett fra kaia.

 
 

Broa over kanalen sett fra kaia.

 
 

Bygninger og hus sett fra kaia.

BILDER FRA KATEDRALEN BAZYLIKA MARIAKA I GDANSK :)

I dette blogginnlegget ønsker jeg å dele flere bilder fra fredag 23.08.2019 da vi gikk rundt i Gdansk og så oss rundt.
 
 
Vi besøkte kirken Bazylika Mariacka kirken som er Europas største kirke i mur. Den kirken var spetakulær!
 
 
Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Katedralen Bazylika Mariacka har en astronomisk klokke. Kirken rommer enorme mengder mennesker, og det viste seg å være nyttig under unntakstilstanden mellom 1981 og 1983, da medlemmer av Solidaritets-bevegelsen søkte tilflukt her. Noe spesielt er det at skulptøren som laget Kristi krusifiks, spikret sin egen villfarne svigersønn til et kors, bare for å legge realisme til arbeidet sitt. Kilde: https://www.kalinkatours.no/reisemaal/polen/gdansk/severdigheter/maria-kirken

 
 

Bazylika Mariacka katedralen sett fra handlegaten.

 
 

En statue av Maria og Jesusbarnet.

 
 

Den spetakulære Bazylika Mariacka katedralen i Gdansk!

 
 

I våpenhuset på Bazylika Mariacka katedralen.

 
 

De holdt på med oppussing av katedralen da vi var der. Her ser dere en av altertavlene i katedralen.

 
 

Inne i katedralen Bazylika Mariacka.

 
 

Taket i Bazylika Mariacka katedralen.

 
 

En av altertavlene i Bazylika Mariacka katedralen.

 
 

Et Mariaalter i katedralen.

 
 

Et alter til minne om de drepte fra 2.verdenskrig.

 
 

Et orgel i et av kapellene i katedralen.

 
 

Et kjempefint glassmaleri over en av ytterdørene i Bazylika Mariacka katedralen.

 
 

En kiste.

 
 

Mariastatuer inne i katedralen.

 
 

Det var en kjempestoropplevelse å få se Bazylika Mariacka katedralen, og jeg anbaler alle som skal til Gdansk å besøke katedralen! Den var kjempeflott 🙂

VISDOMSORD OM KATTER <3 :)

“Det skal ikke så mye til for å glede en katt. De setter pris på en god kløstolpe, en liten gummimus og, selvfølgelig, et tykt og godt garnnøste. Katter kan kunsten å slappe av og leve nuet. De er ikke redde for å gå glipp av noe, bare de kan sove litt lenger. Noen katter virker mystiske og har en glamorøs pels, mens andre er kjælne, små pelsdotter <3 :)”

 
Kilde: Fra boken: “Katter!” Den perfekte gave til alle katteelskere – Utgitt av Egmont Serieforlaget AS
 
 

Godpusejenta mi Ingave’s Nadina <3 🙂

 
 

Gopusejenta mi (N) Hakrilas Dixie Rose <3 🙂

BILDER FRA BYEN GDANSK 23.08.2019 (Del 1)

I dag vil jeg fortsette å dele bilder fra langweekenden vi hadde i Gdansk 22.08 – 25.08.2019.
 
 
Lørdag 23.08.2019 var det bursdagen min, og mannen min og jeg stod opp kl.08.30. Vi gikk ned og spiste hotellfrokost. Etterpå gjorde vi oss i stand for å ta en tur ut for å se oss omkring i Gdansk by.
 
 
Været var strålende med sol fra skyfri himmel og 27 grader 🙂
 
 
Ønsker å vise dere bilder som jeg tok i løpet av dagen 23.08.2019, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Utsikt fra hotellvinduet på hotellrommet hvor vi bodde 🙂

 
 

Gaten utenfor hotellet hvor vi bodde.

 
 

Gaten utenfor hotellet hvor vi bodde.

 
 

Gaten utenfor hotellet hvor vi bodde.

 
 

Det gikk ikke lang tid før vi fant en kirke.

 
 

Vi tok turen inn i kirken for å se.

 
 

Glassmaleriet ved alteret inne i kirken.

 
 

Orgelet inne i kirken.

 
 

Inne i kirken.

 
 

Inne i kirken.

 
 

På tur i Gdansk by.

 
 

På tur i Gdansk by.

 
 

På tur i Gdansk by.

 
 

Vi kom til en kjempekoselig park hvor det var en statue av en tidligere Konge av Polen og Litauen.

 
 

Statuen av Krolowi Janowi.

 
 

Meg selv ved statuen.

 
 

En vannfontene i en av gatene i Gdansk.