OMVISNING OG BESØK PÅ STORTINGET :)

Torsdag 13.02.2020 om dagen stod jeg opp kl.08.00. Jeg dusjet, spiste frokost og ordnet meg i stand. Kl.10.30 gikk jeg ned for å ta T-banen til Oslo sentrum. Gikk av ved Stortinget.
 
 
Været i Oslo var kjempefin med sol, blå himmel og + 2 grader.
 
 
Jeg hadde avtale med min kusine om å få en omvisning på Stortinget. Hun sitter på Stortinget for Arbeiderpartiet i Finnmark. Skulle møte henne kl.12.00.
 
 
Da jeg kom til sentrum gikk først i butikker og så på klær, så på sminke og jeg kjøpte meg et nytt smykke som jeg skulle ha til antrekket jeg skulle ha på meg om kvelden på premieren på Chess.
 
 
Gikk innom en kafè og kjøpte meg en kopp kaffe før jeg satte kursen opp mot Stortinget.
 
 
Kl.12.00 gikk jeg oppover til Stortinget. Jeg gikk inn for å melde i fra om at jeg hadde kommet.
 
 
Først måtte jeg gjennom en obligatorisk sikkerhetskontroll. Etterpå gikk jeg bort til resepsjonen for å melde meg. Der fikk jeg et besøksbevis for å henge på jakka/genseren min. Satte meg ned i venteområdet og ventet på kusinen min.
 
 
Kusinen min kom og møtte meg, og det var kjempekoselig å treffe henne igjen 🙂 Vi gikk opp til kantinen, og kusinen min spanderte lunch og kaffe på meg.
 
 
Den første jeg traff på var en tidligere medstudent som jeg studerte dirigering første året og sang i kantorikoret sammen med da jeg studerte musikk. Han gikk da 1.året på kantoriutdanningen (organistutdanning), men sluttet studiet da han kom inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i Nord-Trøndelag. Det var kjempekoselig å treffe ham igjen 🙂
 
 
På Stortinget har de to kantiner for å få plass til alle sammen. Den ene kantinen er for noen av partiene og den andre kantinen for de andre partiene.
 
 
Til lunch spiste jeg en vegetarisk pai og vi tok en kopp kaffe. Satt og pratet, og jeg fikk høre siste nytt om slekten fra Finnmark. Det var kjempekoselig 🙂
 
 
Etter vi hadde spist lunch fikk jeg en omvisning på Stortinget. Jeg fikk se selve Stortingssalen, og den var nøyaktig lik slik vi ser den på TV. Fikk også se Vandrerhallen hvor intervjuene gjøres med politikerne etter f.eks. valget. Så fikk jeg se Lagtingssalen og Eidsvollsgalleriet.
 
 
Det var kjempefint inne i de forskjellige salene på Stortinget med kjempenydelige utsmykninger på interiør, lysekroner, møbler og malerier. Jeg kan ikke beskrive det med ord, men det må oppleves.
 
 
Kusinen min tok meg med på kontoret sitt slik at jeg fikk se hvor hun har kontor. Hele Arbeiderpartiet jobber i det samme området hvor kusinen min har kontor. Det er fordi de lettere kan avholde partimøter og andre møter når det trengs.
 
 
Jeg syntes det var kjempeinterressant å få omvisning på Stortinget, og jeg lærte mye av omvisningen jeg fikk 🙂
 
 
Kl.15.30 tok jeg T-banen tilbake til dit hvor venninnen min bor, og jeg gikk ned på gjesterommet hvor jeg bodde for å gjøre meg i stand til vi skulle dra ned til sentrum på Folketeateret hvor vi skulle se premiere på Chess 🙂
 
 
Ønsker å dele noen bilder med dere som jeg tok da jeg fikk omvisning i Stortinget 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Karl Johans gate i Oslo hvor man kan se opp mot slottet 🙂

 
 

Karl Johans gate i Oslo 🙂

 
 

Litt av Karl Johans gate og Spikersuppa sett utenfor Stortinget 🙂

 
 

Spikersuppa sett utenfra Stortinget 🙂

 
 

Besøkskortet jeg måtte ha på meg 🙂

 
 

Stortingssalen på Stortinget 🙂

 
 

Stortingssalen og plassene til Stortingsrepresentantene 🙂

 
 

Statsministeren sin stol i Stortingssalen 🙂

 
 

Talerstolen i Stortingssalen 🙂

 
 

Meg selv på plassen til kusinen min i Stortingssalen 🙂 Hmmm… Kanskje jeg skal slå meg på politikken?

 
 

Et av de fineste maleriene jeg så på Stortinget som heter for: “Kong Harald Vs edsavleggelse” malt av Vistven, Anne (Sofie Monrad) i 2012.

GODPUSEGUTTEN MIN ELVIS 5 ÅR GAMMEL <3 :)

I dag 22.02.2020 fyller godpusegutten min S*Skimmerdal’s Elvis 5 år <3 🙂 Tenk fem år siden Elvis og hans kullbror Elton (kalt Casper hjemme hos sin eier) kom til verden 🙂
 
 
Hjemme hos oppdretteren til Elvis og Elton (Casper) var det Elton som var den som likte å ligge i fanget for å kos, men da Elvis kom hjem til oss i mai 2015 begynte Elvis å elske å ligge på fanget for å få kos <3 🙂
 
 
Jeg hentet Elvis utenfor Åre en maidag i 2015. Elvis likte slett ikke å være i transportburet. Han lå og pep da vi kjørte tilbake til Trondheim.
 
 
Da vi kom til Trondheim tok vi ham rett på badet, for mannen min og jeg tenkte Elvis måtte få tid alene til å slappe av, roe seg ned, spise og sove litt. Elvis hadde andre planer, for han ville slett ikke være på badet. Han ville inn på stuen for å treffe Nadina og Dixie.
 
 
Vi tok ham inn på stuen. Nadina og Dixie var ikke særlig begeistret for den lille “rødreven” som kom inn på stuen. De holdt seg på avstand fra Elvis. Dixie hylte mot Elvis da hun gikk forbi ham, og Nadina knurret som en løve da hun gikk forbi ham. Når voksne katter ser en kattunge er de forsiktige av seg, for når voksne katter ser en kattunge vet de av instinkt at det kan være en sint og beskyttende kattemor ikke så langt unna.
 
 
Nadina og Dixie holdt seg klokt på avstand når Elvis lekte med lekene sine. Dixie var den første som begynte å nærme seg Elvis da han lekte. Etter en ukes tid hvor hun observerte og fulgte med Elvis hoppet hun ned på gulvet, for hun ville være med i leken. Som sagt så gjort. Etter dette adopterte Dixie Elvis. Hun passet på ham, lekte med ham, beskyttet ham, vasket ham, oppdro ham og passet på ham som om det var hennes egen kattunge. Det var kjempeherlig å se på <3 🙂
 
 
Noen uker senere godtok også Nadina Elvis, og de ble venner 🙂
 
 
Elvis elsker å få kos, og han er nok mest knyttet til meg, og han elsker mennesker! Jeg husker første gangen jeg skulle på utstilling. Da var han 6 måneder gammel. Jeg hadde med meg Nadina og Dixie. Elvis skulle være hjemme med matfar. Den helgen gikk Elvis rundt i leiligheten vår og gråt så sårt fordi jeg var bortreist. I følge mannen min savnet han meg kjempemasse. Da jeg kom hjem var han overlykkelig av seg 🙂
 
 
I 2016 ble Elvis pappa til Dixie Rose sitt F-kull, og Nadina sitt G-kull.
 
 
Elvis elsker kattunger. Når Nadina og Dixie har hatt kull har Elvis vært helt vill for å bli venner med kattungene. Han elsker kattunger, og gjør hva som helst for å være sammen med dem. Når kattungene har blitt såpass gamle at kattemammaene (Nadina og Dixie Rose) har stolt på kattungene sine, har Elvis fått lov til å være reservepappa for kattungene. Den rollen har han elsket 🙂 Han har lekt med kattungene, herjet med dem, vasket dem og stelt dem. Da har Elvis vært i syvende himmel 🙂
 
 
Elvis er den som mine tre hunnkatter (Nadina, Dixie Rose og Hera) vil være venner med, og han er kjempegodt likt av alle tre. Han kan erte damene han også, og da sier de fra at nok er nok.
 
 
Elvis elsker å få kos, og han elsker å ligge på fanget. Det er nok meg han er mest knyttet til, for det er meg han kommer og legger seg på fanget til.
 
 
Elvis er virkelig en kosegutt uten like, og han elsker å få kos. Hvis han hadde fått bestemt kunne han fått kos 20 timer i døgnet og mat 4 timer i døgnet 🙂 Når han ligger fanget og får kos maler han lykkelig <3 🙂 Da maler han så det høres 🙂
 
 

Elvis og kullbror Elton (Casper) fotografert samme på en utstilling 2017 🙂 Foto: Maria Westling

 
 

Godpusejenta Dixie Rose og godpusegutten Elvis <3 <3 🙂

 
 

Godpuseguttene Elvis og Hammurabi <3 <3 🙂

 
 

Gratulerer med dagen til godpusegutten min S*Skimmeral’s Elvis <3 🙂

LANGHELG I OSLO 12.02 – 16.02.2020 – BILDER FRA TOGTUR OG TUR TIL FROGNERSETEREN RESTAURANT :)

Onsdag 12.02.2020 reiste jeg til Oslo. I bursdags- og julegave fra venninnen min hadde jeg fått billett til premieren på Chess hvor Karoline Krüger spiller. Jeg skulle bo hos venninnen min som bor i Oslo.
 
 
I borettslaget hvor venninnen min bor har de 3 gjesterom som leies ut til besøkende, og venninnen min booket det minste gjesterommet til meg.
 
 
Jeg tok dagtoget fra Trondheim som gikk litt over klokken 08.00. Synes det er kjempekoselig å ta tog. Da sitter jeg og leser, strikker eller hører på musikk. Underveis på togturen fikk jeg fotografert noen bilder 🙂
 
 
Toget var presis til Oslo og ankom Oslo kl.15.02. Når jeg kom på Oslo S gikk jeg ned for å ta T-banen opp dit hvor venninnen min bor.
 
Venninnen min fulgte meg ned på gjesterommet hvor jeg skulle bo, og vi ordnet oss i stand. X’en til venninnen min hadde bursdag, og han skulle spandere middag på venninnen min, to av ungene hennes og meg på Frognerseteren restaurant.
 
 
Kl.17.00 kom X’en til venninnen min og hentet oss, og vi kjørte opp til Frognerseteren som ligger litt ovenfor Holmenkollen. Du verden for en kjempeflott utsikt det var fra Frognerseteren, og det var kjempekoselig der 🙂 Restauranten hadde en lun og varm atmosfære, og jeg ble fylt med ro og varme når jeg var der.
 
 
Selv bestilte jeg meg en Cæsarsalat, og den var kjempegod 🙂 Vi koste oss og satt og pratet. Vi hadde det kjempekoselig 🙂
 
 
Etter vi hadde spist middag på restauranten kjørte X’en til venninnen min oss en tur slik at jeg skulle få se hoppbakken i Holmenkollen. Den var kjempefin! Så kjørte vi innom Holmenkollen Park Hotell. Det var litt av en staselig bygning! Jeg ble helt lamslått av å se hotellet!
 
 
X’en til min venninne kjørte venninnen min, hennes to unger og meg tilbake til der venninnen min bor. Vi gikk inn til faren til venninnen min, og der koste vi oss med bursdagskake, og X’en til venninnen min fikk bursdagsgaver som han fikk åpne. Vi hadde en kjempekoselig kveld, og vi satt og pratet 🙂
 
 
Kl.22.00 gikk jeg ned på gjesterommet og ordnet meg i stand før jeg la meg 🙂 Jeg var trøtt siden jeg hadde stått tidlig opp, og dagen etter skulle jeg tidlig opp.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder som jeg tok på togturen til Oslo og etter jeg kom til Oslo. Jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Trondheim S før jeg skulle reise med toget til Oslo 🙂

 
 

Ombord i toget på vei til Oslo 🙂

 
 

Oppdal så klart 🙂

 
 

Lunchen på toget 🙂

 
 

Dovrefjellet sett fra toget.

 
 

Dovrefjellet.

 
 

Toget nærmer seg Dombås. I bakgrunnen ser dere kirken som på Dombås som brant i natt til dag.

 
 

Dombås rett etter Dombås stasjon.

 
 

Islagt Mjøsa.

 
 

Langs Mjøsa.

 
 

Utsikt fra Frognerseteren.

 
 

Frognerseteren restaurant i Oslo.

 
 

Det var kjempekoselig inne på Frognerseteren restaurant 🙂

 
 

Cæsarsalaten jeg spiste 🙂

 
 

Venninnen min og meg på Frognerseteren restaurant 🙂

BILDER AV SPRINGFLOA I TRONDHEIM 10.02.2020!

10.02.2020 måtte mannen min til legen. Han var forkjølt, og fikk akutt øyekatar. Jeg kjørte ham til legen.
 
 
Etter vi hadde vært til legen kjørte vi ned på kaia for å se på den høye vannstanden pga springflo. Vannstanden var ikke så høy som først forventet.
 
 
Både mannen min og jeg fotograferte, og vi fikk tatt noen bilder.
 
 
Ønsker å vise dere noen av bildene som ble tatt, og håper dere liker bildene 🙂
 
 

Vannstanden ved Skansen bru.

 
 

Vannstanden i Trondheim 10.02.2020.

 
 

Vannstanden ved Skansen.

 
 

Fyret ved Skansen.

 
 

Munkholmen sett fra Skansen.

VISDOMSORD OM KATTER <3 :)

“Katter ble satt på jorden for å motbevise forestillingen om at alle ting er skapt for å tjene mennesket.”

 

Ordtaket skrevet av: Paul Gray. Fra boken: “Katter!” – Den perfekte gave til alle kattelskere.

 
 

Godpusejenta mi Hera <3 🙂

 
 

Godpusegutte min Elvis <3 🙂

VISDOMSORD OM KATTER <3 :)

“En katt er ikke vanskelig så lenge du husker at den foretrekker melken i det flate, rosemalte tefatet og fisken på den blå tallerkenen. Den vil deretter hente fisken fra tallerkenen å spise den på gulvet”.

 

Ordtaket skrevet av: Artur Bridges. Fra boken: “Katter!” – Den perfekte gave til alle kattelskere.

 
 

Godpusejenta mi Nadina <3 🙂

 
 

Godpusejenta mi Dixie Rose <3 🙂 Hun har skjerm på seg fordi hun ikke skal slikke på seg eksem, og fordi pelsen må få ro til å vokse ut. Dixie godtar å ha på skjermen.

VAR PÅ AUDITION I NORSKE TALENTER 31.03.2019 :)

Jeg skulle egentlig ha fortalt dette før, men jeg har ikke turt. Nå får jeg bare slippe katta ut av sekken 🙂
 
 
31.03.2019 deltok jeg på audition i Norske Talenter. Audition var på Stjørdal i Trøndelag.
 
 
Vi som var med på Norske Talenter 2019 hadde taushetsplikt frem til de begynte å sende programmene, men hvordan det gikk fikk vi ikke si før alle programmene var blitt vist på TV. Flere av mine venner hadde sett meg på venterommet flere ganger.
 
 
I første episode satt jeg ved siden av ei annen dame som var med i Norske Talenter. Hun skulle skrelle poteter, fordi hun hadde blitt Norges Mester i potetskrelling. Noen episoder senere sitter jeg ved siden av fakiren Benifax. Episodene ligger på TV2 Sumo.
 
 
Jeg leste et dikt jeg hadde skrevet selv. Det gikk kjempebra. Fikk to ja (fra Mia Gundersen og Janne Formoe) og nei (med tvil fra Bjarne Brøndbo, og nei fra Mona Berntsen).
 
 
Jeg syntes det var en kjempestor ære å få “ja” fra Mia Gundersen og Janne Formoe, for begge to er vant til å jobbe med tekster til daglig i sitt yrke som skuespillere. Akkurat det tar jeg som en stor ære 🙂
 
 
Selvsagt var jeg nervøs, men crewet fra TV2 var kjempeproffe, og de stelte godt med oss hele dagen. Vi fikk kaffe/te, drikke og mat. På venterommet satt vi og pratet med hverandre, og vi stiftet nye bekjentskaper. Det var en kjempegod, avslappet og fin atmosfære på venterommet.
 
 
Vi ble delt opp i puljer på ca. 5 deltakere som skulle opp på scenen. Plutselig var det vår pulje sin tur. Da kjente jeg sommerfuglene i magen! Vi ble samlet på et rom ved sceneinngangen hvor vi satt og ventet på tur. Alle sammen av oss heiet vi på hverandre, og ønsket hverandre lykke til 🙂
 
 
Da jeg gikk ut på scenen var jeg nervøs der og da, men når jeg begynte å snakke med dommerne gikk nervøsiteten over. Man er jo redd for å bli X’et ut, og det er en frykt alle har. Dommerne ville bare det beste for alle sammen, og de hadde en kjempefin måte å roe oss deltakere på.
 
 
Jeg leste opp diktet mitt, og fikk tilbakemeldingene. Janne og Mia sa at det var en kunst å skrive dikt, for det handler om ord og følelser. De mente at diktet mitt var kunst. Bjarne syntes også det var en kunst å skrive dikt, men av erfaring i Norske Talenter var ikke dikt det som slo an. på Mona Berntsen syntes diktet var fint, men dikt slår sjeldent an i Norske Talenter. De ba meg om å fortsette å skrive dikt, for de mente det et talent jeg hadde.
 
 
Det var en kjempestor opplevelse å være med Norske Talenter, og en stor erfaring å ha med seg 🙂 Jeg så noen få av de som deltok på samme auditiondag som meg på TV’n på de direktesendte semifinalene.
 
 
Her kommer diktet som jeg fremførte på min audition. Håper dere liker diktet 🙂
 
 

JEG VANDRER!

 

Jeg vandrer gjennom øde landskap,

 

aner ikke hvor jeg skal gå.

 

Øyeblikk forsvinner i tiden,

 

kan ikke stanse nå.

 

Menneskene rundt meg, liv i regn og dis.

 

Tomme øyne stirrer, kulde uten is.

 

Likegyldigheten kveler andres skrik.

 

Hvis kjærligheten finnes, hvorfor er det slik?

 
 

Ensomheten herjer landet.

 

Ondskapens regler rår.

 

Midt i alt dette er livet.

 

Vi sier vi kjemper for.

 

Ve vet det alle sammen, men vender ryggen til.

 

Mellom ord og handling er det tusenvis av mil.

 

Du spør meg: “Hva er svaret?”

 

Jeg vil gi deg spørsmålet:

 

“Hvorfor er det slik hvis vi har kjærlighet?”

 
 

Vi er fremmede på jorden, på tide å finne vårt hjem.

 
 

Solveig Kloppen og meg 🙂 Bildet tatt på auditiondagen jeg var på 31.03.2019.

DE SISTE DAGENE, EN KJEMPEKOSELIG HELG MED KJEMPEKOSELIG ÅRSFEST I KORET :)

Det har blitt søndagskveld 09.02.2020. En uke er veis til ende.
 
 
I dag har vi hatt det mildt ute. Det har vært + 7 grader ute, og rene vårfornemmelsen 🙂 Veien utenfor huset er helt bar.
 
 
På torsdag 06.02.2020 lavet det ned snø. Det var trafikkaos på veiene, og en buss hadde kjørt inni en personbil bakfra. Snøen som kom var våt og tung, men snøen ble fort forandret til regn. Fredag 07.02.2020 var det is og holke på veier og fortau.
 
 
Jeg for min del synes det er kjempegodt når det er mild vinter, men jeg liker ikke når det er is- og holkeføre. Vil heller ha en stabil vinter hvor snøen ligger.
 
 
Torsdag 06.02.2020 stod jeg opp kl.08.00, og ordnet meg i stand. Kl.10.10 dro jeg til fysioterapeuten hvor jeg hadde egentrening med helkroppsøkt.
 
 
Jeg har økt i i flere øvelser. I øvelsen knebøy med stang kjører jeg nå 1,25 kg + 2,50 kg x 2 🙂 Er overveldet, og kjempeglad 🙂 Dette hadde jeg ikke trodd da jeg prøvde meg på knebøy i 2019. Da var øvelsen så tung at jeg måtte kutte ut øvelsen. Var ikke sterk nok i kroppen, og nå går det kjempebra 🙂 Det er nettopp dette som gjør at jeg blir motivert til trening, og synes trening er kjempegøy 🙂
 
 
Kom hjem kl.13.30, dusjet og spiste lunch. Så øvde jeg på tverrfløyta før jeg satte meg ned og jobbet litt med billedredigering på PC’n 🙂
 
 
Fredag 07.02.2020 stod jeg opp kl.08.15. Ordnet meg i stand, spiste frokost, koste meg med en kaffe og leste avisen. Så dro jeg på treningssenteret kl.11.30 for å gå på tredemølle. På tredemøllen har jeg også økt i fart, og nå er jeg oppe i 5,5 km/t. Gjett om jeg er kjempefornøyd? Ja 🙂 Skal ikke lengre tilbake til juni at jeg ikke klarte å gå mer enn 4,0 km/t, og nå har jeg økt der også 🙂
 
 
Om ettermiddagen var jeg hjemme, og jeg jobbet med en oppgave jeg hadde fått i koret til årsfesten vi skulle ha 08.02.2020. Oppgaven var at jeg ble forespurt om jeg ville holde “Herrens tale”. Jeg jobbet med den, og gjorde den ferdig.
 
 
Om ettermiddagen og kvelden var mannen min og jeg hjemme, og vi slappet av og tok det med ro 🙂 Fredager pleier vi å ta det med ro og slappe av, og det er godt etter en uke med ulike gjøremål.
 
 
Lørdag 08.02.2020 stod vi opp kl.09.00. Jeg ordnet meg i stand, og jeg kjørte bort på treningssenteret kl.11.30. I går trente jeg overkropp, og det gikk kjempebra 🙂
 
 
Kom hjem kl.14.00. Når jeg om hjem dusjet jeg og ordnet meg i stand. Kl.18.00 kjørte mannen min og jeg for å hente ei i koret som skulle sitte på med oss til korets årsfest.
 
 
Kl.19.00 var det årsfest i koret. Da vi kom fikk servert en velkomstdrink. Vi minglet litt og pratet med hverandre før vi satte oss til bords. Da fikk vi servert tapaz til forrett. Det var kjempegodt 🙂
 
 
Til hovedredd fikk vi lammegryte og til dessert var det kaffe og kaker. Det var også forskjellig allsang og underholdning. Jeg holdt “Herrens tale”, og fikk tilbakemelding om at de likte talen min godt. Det var kjempekoselig å høre. Kvelden ble avsluttet med dans. Det var en kjempekoselig årsfest 🙂
 
 
Kom hjem kl.01.30. Når vi kom hjem koblet vi av før vi gikk og la oss kl.02.00.
 
 
I dag stod vi opp kl.09.30, og det var godt å sove litt lengre siden det ble sent i går. Kl.12.00 dro mannen min og jeg på treningssenteret. Mannen min trente helkroppsøkt, og jeg gikk 3,60 km på tredemølla 🙂
 
 
Resten av søndagen har bestått i å slappe av, lese, kose med kattene, se sport på TV, strikke og redigere bilder på PC’n 🙂
 
 
Det har virkelig vært ei kjempekoselig og avslappende helg ja 🙂
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder som jeg har tatt de siste dagene, og håper dere liker dem 🙂
 
 

Når jeg trener helkroppsøkter og fullkroppsøkter går jeg først 3,20 km/t på tredemølle.

 
 

Etter jeg har gått på tredemøllen så jogger jeg 25 sek. x 2 i 9 runder 🙂

 
 

Seated leg curl 🙂

 
 

Vinterstemning i Trondheim torsdag 06.02.2020.

 
 

Tapazen vi fikk som en liten forrett før hovedretten på årsfesten 🙂

 
 

Hovedretten som bestod av lammegryte med kortreist mat fra Røros. Lammegryta smakte fortreffelig 🙂

 
 

To karamellpuddinger på kakebordet, og absolutt alt ble oppspist 🙂

 
 

Kakebordet med kjempegode kaker 🙂

 
 

Kakebordet med kjempegode kaker 🙂

 
 

Kakebordet med kjempegode kaker 🙂

 
 

Kakebordet med kjempegode kaker 🙂

 
 

Kakebordet med kjempegode kaker 🙂

SLUTT Å TREKK FREM MOBBEKORTET NÅR DET IKKE ER MOBBING, MEN KONSTRUKTIV KRITIKK!

Jeg forstår ikke hvorfor det hyles og skrikes om at Kristin Gjelsvik mobber Sophie Elise når hun kritiserer Sophie Elise influencerkollega og Sophie Elise som en bedrift!
 
 
Både Sophie Elise og Kristin Gjelsvik driver hver sine influencerbedrifter, og de er begge to private næringsdrivende. De lever av å markedsføre seg selv og sin bedrift mot sine lesere. Vi kan sammenlikne Sophie Elise og Kristin sine influencerbedrifter med to vanlige bedrifter som SAS og Norwegian.
 
 
Kristin kom med kritikk av Sophie Elise som bedrift, og ikke som privatperson. Nå er det en gang slik at Kristin og Sophie Elise tjener millioner i året på deres bedrifter som er å være influencere. De er influencerkollegaer selv om de er konkurrenter.
 
 
Hvis flyselskapet SAS f.eks. kritiserer Norwegian pga forsinkelser er det ingen som kaller det mobbing. Hva er grunnen til det? Det er fordi at kritikken ikke gjelder to enkeltpersoner men to store bedrifter.
 
 
På en arbeidsplass må man også si fra til sine arbeidskollegaer når man er uenig i noe eller hvis man mener arbeidskollegaen har gjort noe som ikke er bra for bedriften. Det er ingen som roper høyt om at det er mobbing da.
 
 
Når SAS f.eks. gir Norwegian kritikk for forsinkelser i flytrafikken, og når en arbeidskollega gir en kollega kritikk for noe kalles konstruktiv kritikk! Det er langt fra mobbing!
 
 
Når Kristin som selvstendig influencerbedrift gav Sophie Elise kritikk for måten å fremme plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger på var kritikken rettet til Sophie Elise som selvstendig influencerbedrift og rolle hun har som en av Norges største influencer med mange unge følger som forguder Sophie Elise og ser opp til henne som et stort idol!
 
 
Det var ikke ment som mobbing i det hele tatt! Siden både Kristin og Sophie Elise er influencere tolker folk det som mobbing det Kristin sa.
 
 
Jeg blir så sint og oppgitt over at mobbekortet blir trukket fram i tide og utide! Det er rett og slett en stor skam og det er lite respekt for de som faktisk i realiteten blir grovt mobbet til daglig på skole, arbeidsplass eller på fritidsaktiviteter. Mange som har opplevd grov mobbing på kroppen har dessverre tatt livet sitt, for de orket ikke leve mer med mobbingen. Da kan man snakke om mobbing, dra ikke fram mobbekortet når det er snakk om kritikk! Jeg mener det er å rope: “Ulv, ulv!” De burde skamme seg!
 
 
Kristin sin kritikk på i sin tale på Vixen var på sin plass, og hun er en oppvakt influencer som tørr å si fra når hun ser den triste trenden hvor usunt fokus på kropp og utseende er rådene hos mange influencere og bloggere. Hun ser hvor skadelig denne trenden er på de yngre følgerne som Sophie Elise og flere andre influencere/bloggere har.
 
 
Det er merkelig at når Sophie Elise og andre influencere og bloggere som er brukere av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi får saklig kritikk fra utenforstående, og det mener jeg saklig kritikk for at de har et usunt fokus på kropp og utseende at de tyr til kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi tar på seg en offerrolle.
 
 
Tirsdag 04.02.2020 var Kristin Gjelsvik, Isabel Raad og far til Sophie Elise samlet til Debatt på NRK. I Debatten på NRK var det Kristin og Isabel Raad som kom best ut av det. Isabel Raad imponerte meg, og hun er en influencer som har forstått sin rolle som en stor influencer med mange yngre følgere. Hun har endret kurs og blitt bevisst for hva hun velger å dele med sine følgere. Det er det en god del influencere og bloggere som bør lære av. Hun sier at det er Kristin Gjelsvik som har vært med på å åpne øyenene hennes. Det står det kjempestor respekt av.
 
 
Når man tjener millioner i året som influencer på sine sosiale medier med følgere ned i 12-13 års alderen har man ansvar for hva man publiserer av innhold. Hvis influenceren eller bloggeren har så lav selvtillit at hun velger å ta restylane for å få større lepper, botox for å slippe rynker, legge seg under kniven for å få utført plastisk kirurgi pga kompleks med et eller annet kroppsdel bør influenceren eller bloggeren vurdere sterkt om det er sunt å blogge!
 
 
Signalet vedkommende influencer eller blogger sender ut til sine yngre lesere er at hvis man ikke er fornøyd er det bare å oppsøke en skjønnhetsklinikk for å få en injeksjon av botox eller legge seg under kniven for å rette på nesen. Blir det bedre? Nei! Dette mønsteret vil fortsette og fortsette i en ond sirkel. Influenceren eller bloggeren vil finne noe annet som hun er misfornøyd med for så å operere noe annet ved en annen anledning! Dette vil påvirke de som følger influenceren eller bloggeren!
 
 
Influenceren eller bloggeren har mye makt ovenfor sine følgere/lesere, og store influencere er idoler og forbilder for mange jenter i aldersgruppen 12 år og oppover! Derfor er det kjempeviktig at influencere og bloggere er seg bevisst nettopp dette.
 
 
I går hørte jeg en som ble intervjuet på TV angående Debatten på NRK, og han sa at det mest sannsynlig kommer til å bli enda mer strengere regler for influencere og bloggere når det gjelder å publilsere bilder fra kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner og skrevne blogginnlegg om temaet. Det tror jeg mange ønsker hjertelig velkommen.
 
 
Det er og blir influencernes og bloggerne ansvar å være seg bevisst for hvilke signaler de sender ut til de yngre leserne sine, og det er lov å bruke hodet! Når yngre lesere blir påvirket av det massive kroppspresset er det forferdelig trist 🙁 Det er regelrett galskap!
 
 
Foreldre kan ikke sitte på sine unger 24/7 å holde ungene sine borte fra internett og sosiale medier. I dagens samfunn er det sosiale medier og venner som er det tenåringer blir påvirket av!
 
 
Tenåringer vil uansett finne en anledning til å lete opp sine influencer- og bloggeridoler på sosiale medier.
 
 
De unge følgerne til en influencer eller blogger vil bli påvirket av på nettet samme hvor mye de influencerne/bloggerne som er tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner nekter for det! Der tar de skammelig feil!
 
 
Det er flere og flere bloggere og folk på sosiale medier som har fått nok av dette forferdelige og usunne kroppspresset om endring av utseende. Kristin Gjelsvik er en av foregangsinfluencerne som tør å si fra at det usunne kroppsfokuset har gått alt for langt! Amen og applaus til Krisitn!
 
 
Det må være lov til å si fra når man vet at usunt fokus på kropp og utseende gir økt psykiske problemer blant tenåringer som er lettpåvirkelige. Ikke kall det for mobbing, for det er det ikke! Det har aldri vært mobbing å engasjere seg i viktige samfunns- og helsedebatt for at man bryr seg om den oppvoksende generasjon!
 
 
Selv er jeg gammeltante til fire ungr (to jenter og to gutter). Jeg blir reglereett skremt av tanken at de skal bli påvirket av idoler som benytter seg av kosmetiske behandlinger som å sprøyter inn botox og restylane kroppen eller legge seg under kniven for å ta en plastisk operasjon i form av å operere nesen sin. Da har vi voksne plikt å til å si fra at denne utviklingen ikke er normal!
 
 

Bildet lånt fra: https://www.dagbladet.no/kjendis/slik-svarer-hun-pa-tordentalen/72093023