TILHENGERE AV KOSMETISKE BEHANDLINGER OG TÅPELIGE UNNSKYLDNINGER FOR Å TA SLIK BEHANDLING!

Som de fleste av mine bloggvenner og følgere vet så er jeg totalmotstander av at bloggere (uansett alder) som åpenlyst blogger om at de tar kosmetisk behandling i form av botox, restylane m.m eller plastisk kirurgi!

Årsaken til at jeg er motstander er fordi at jeg mener at det er alt for mye usunn kroppspress i samfunnet. Kroppspresset har økt mer og mer etter sosiale medier av ulike slag har dukket opp som instagram, facebook, youtube og blogg!

Det sitter usikre unge tenåringsjenter i alderen 13 – 19 år, usikre unge jenter i alderen 20 år og oppover og usikre voksne kvinner som på en elller annen måte sliter med selvbildet til sitt eget utseende, og som kanskje forakter utseendet sitt såpass mye at de er villige til å gjøre hva som helst for å endre på det.

Bedre blir det ikke når de daglig møter bloggere, youtubere og instagrammere som skriver og forteller om at de tar botox, restylane og har lagt inn silikon i puppene sine. Mange av de usikre unge jentene og kvinnene sammenlikner seg med andre jenter/kvinner, og de synes kanskje de som har tatt en kosmetisk behandling i form av botox, restylane eller lagt inn silikon i puppene ser perfekte og lykkelige ut! De usikre unge jentene og kvinnene vil prøve å bli like “lykkelige” de også.

Blir de lykkelige? Svaret mitt er klart nei! Lavt selvbilde til sitt eget utseende sitter kun i hodet, og ingen andre steder. Det disse usikre jentene og kvinnene skulle heller hatt samtaler med psykolog for å få rettet opp tankemønsteret sitt, og ikke en kosmetisk behandling eller plastisk kirurgi! 

Derfor mener jeg at alle sammen som befinner oss på sosiale medier (facebook, instagram, youtube og blogg) har plikt å ta ansvar for den gale retningen som har økt de siste årene!

Vi som er motstandere av kosmetisk behandling og plastisk kirurgi møter de samme idiotiske unskyldningene hver gang vi skriver våre meninger om hvorfor vi er motstandere.

Det ene som blir trukket frem er at vi som er motstandere av plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger er sjalue. Hva? Sjalu??? Det gir da ingen mening! Hvis vi hadde vært sjalu på de som tar botox, restylane og opererer seg hadde vi gjort det vi også. Det å bruke sjalusikortet mot oss motstandere er oppbrukt for lengst!

Tilhengerne av kosmetiske behandlinger unnskylder seg alltid med at de tar så lite botox og restylane at de vil at det skal se naturlig ut. Det ser ikke naturlig ut. Etter man har tatt botox blir man totalt mimikkløs, for botoxen dreper cellene i huden. Huden i ansiktet blir stiv, og dermed blir de som har tatt botox mimikkløs. De som har tatt botox må jo sitte å dra seg i ansiktet for å prøve å overbevise oss motstandere at vi tar feil! Det vises kjempegodt på absolutt alle som har tatt botox, selv om de selv mener noe annet. Ta f.eks en 48 år gammel dame. Det normale for en dame på 48 år er at hun har rynker som viser at hun har levd noen år. Den som mener at det ser naturlig ut at en dame på 48 år med rynker plutselig en dag kommer med glatt og rynkefritt ansikt er enten blinde eller naive.

Tilhengere av kosmetiske behandlinger hevder bestemt at de ikke er avhengig av å ta f.eks. botox, men der tar de fullstendig feil. Man må vedlikeholde en botoxbehandling ved å ta ny behandling etter 6 måneder, og er ikke det å gjøre seg avhengig vet ikke jeg.

De av tilhengerne kosmetisk behandling og plastisk kirurgi som er bloggere, er youtubere eller deler bilder av sine kosmetiske behandlinger sine instagramprofiler blir dødelig fornærmet når vi som er motstandere sier at de ikke er gode forbilder for yngre og usikre jenter og usikre kvinner i alle aldre! De unnskylder seg med at når noen er over 18 år er de myndige og kan bestemme selv om de vil ta botox, restylane eller en plastisk operasjon. Greit nok over 18 år, men hjernen vår er ikke ferdigutviklet før man er 25 år. Linken jeg viser til handler om ungdommer og bilkjøring, men forskerne har forsket på at hjernen til oss mennesker ikke er ferdig utviklet før vi er 25 år gamle! Kilde: https://www.aftenposten.no/norge/i/Kp4Le/–Det-siste-vi-har-pa-plass_-er-det-vi-trenger-mest

Det vil si at selv om ei ung og usikker jente som ønsker å ta botox og restylane er over 18 år, er hun ikke kognitiv moden for konsekvensen av å ta en kosmetisk behandling eller en plastisk kirurgi. Som blogger, youtuber og instagrammer har du pokker meg et ansvar ovenfor yngre og usikre jenter og usikre kvinner som har et dårlig selvbilde til sin egen kropp og til sitt eget utseende!

Når tilhengerne av kosmetisk behandling og plastiske operasjoner får kritikk for sine holdninger kommer de alltid med den dårlige unnskyldningen om at vi motstandere også fikser på oss når vi går til frisøren, lakker neglene og sminker oss.

Det å sminke seg, gå til frisøren eller lakke neglene kan ikke sammenliknes med kosmetisk behandling hvor man sprøyter nervegift inn i huden for å unngå og få rynker eller restylane i leppene for å få større lepper. Denne sammenlikningen som tilhengerne kommer med gir ingen mening!

Tilhengerne av kosmetisk behandling og plastisk kirurgi trekker fort frem mobbeofferkortet, og mener vi som er motstandere mobber! Det handler ikke om mobbing i det hele tatt, men det handler om å si fra fordi det sykelige kroppspresset og fokuset på utseende og kropp har blitt et økende samfunnsproblem siden så mange jenter faktisk sliter med lavt selvbilde til sitt eget utseende. Ikke minst er det skremmende når 12 åringer går med planer om å spare konfirmasjonspengene sine til den dagen de blir 18 år slik at de får tatt en kosmetisk behandling eller en plastisk operasjon.

Hva gjør tilhengerne av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner selv da? De tar ikke fem flate øre for å kalle motstanderne for “skrukketroll”, og de kommer med uttalelser som “de vil ikke ha stygge rynker når de blir gamle”. Slike uttalelser er patetisk å komme med som et motargument! Det gir et dårlig signal ovenfor de usikre jentene og kvinnene. Tilhengere av kosmetisk behandling legger opp til et kroppspress hvor dere skaper en illusjon om at  rynker er stygt som igjen påvirker usikre jenter/damer til å forrakte sine rynker. Rynker er noe av det mest naturlige ved å bli eldre!

Vi som er motstandere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner har blitt flere og flere, og vi er mange som skjønner hvordan disse usikre jentene tenker. De usikre jentene som har så lavt selvbilde til sitt eget utseende vil suge til seg all informasjon om kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner. Informasjonen henter de fra bloggere, youtubere og instagramprofiler! Det hjelper ikke om informasjonen kommer fra toppbloggeren Eva på 21 år eller bloggeren Trine på 45 år. Informasjon er informasjon samme hva!

Jeg respekterer at de som er tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi velger å gjøre det. Det er deres eget valg, men det er på tide at tilhengerne nå begynner å skjønne alvoret av hva slags holdninger og verdier de sender ut i et samfunn hvor det er alt for mye sykelig kroppspress blant jenter/kvinner i alle aldre! De er med på å “normalisere” kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner!

Bloggere, youtubere og instagrammere som åpenlyst deler bilder og innlegg hvor de forteller at de benytter seg av kosmetiske behandlinger og plastsik kirurgi er med på å spre falske forhåpninger om at hvis man tar botox eller restylane blir man lykkelig. Det er rett og slett så galt som det går an å få bli! 

Lovverket sier bl.a dette om å annosnere og markedsføre kosmetiske behandlinger/plastsik kriurgi:

“§ 2. Virkeområde

“Forskriften gjelder annonsering og markedsføring av enhver art og i ethvert medium.”

“§ 4. Krav til markedsføringen

Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke utformes på en måte som er egnet til å virke støtende eller krenkende eller som spiller på folks lyter eller fordommer mot normale kroppsvariasjoner.”

“§ 5. Forbud mot bruk av pre- og postoperative bilder

“Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke inneholde pre- og postoperative bilder.”Hvor mange bloggere er det ikke som har delt bilder av seg selv hvor de ligger med en restylanesprøyte i leppene, en botoxsprøyte i panna eller flasher puppen sin etter å ha tatt silikon? Ikke bare en, men flere!

“§ 7. Begrensninger i bruk av visse kommunikasjonsmetoder

“Det er forbudt å rette markedsføringshenvendelser vedrørende kosmetiske inngrep til forbrukere ved hjelp av elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon, som for eksempel elektronisk post eller tekstmelding til mobiltelefon.”

Kilde: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forskrift-om-markedsforing-av-kosmetiske/id92501/

Vil påstå at det er lovbrudd som bedrives på endel blogger. Det handler ikke om hva man synes er greit og ikke fra et subjektivt synspunkt hos bloggeren. Her er det ikke vi kritikere som er sjalu eller lar janteloven prate for oss. Dette er jo faktisk lovbrudd!

Til dere tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner vil jeg si: “Slutt med å komme med tåpelige unnskyldninger, og godta at mange har dette falske kroppshysteriet langt opp i vrangstrupen!”

 

Bildet lånt fra denne nettsiden: http://modayactualidad.com/como-deshacerse-de-un-labio-hinchado.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#kroppshysteri #kosmetiskbehandling #plastiskkirurgi #kroppspress #unnskyldninger #botox #restylane #brukvett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

47 kommentarer
    1. Så du mener at aldersgrense for alkohol, sex, stemme i valg, førerkort osv bør være 25? Eller er det bare valget om operasjon som man ikke kan ta når man er 18?
      Hvem er du som tror at DU kan bestemme over andre? Om noen vil skrive om sine operasjoner, så burde de vel få lov til det? Skal man nekte de å skrive om det? Er det andre ting man bør nektes å skrive om?
      Du kan si at du ikke liker det, men da trenger du ikke lese det. La andre få velge hva de vil lese, og hva de vil skrive om. Hovedgrunnen til at folk er i mot det du sier er: vi kan skrive om akkurat det vi vil her i Norge, og vi kan bestemme over egen kropp når vi er over 18 år. Og når noen prøver å begrense denne friheten så reagerer (forhåpentligvis) folk.

    2. Jeg er så enig..og det har blitt alt for mye kropps hysteri..Snart er ingen unge naturlige lengre..det falskt alt som er! Det at det legges ut så mye om det..og da gjerne bare de positive tingene…gjør at mange vil prøve..De gangen det går galt..DET kommer ikke frem…Jeg er sååå glad jeg ikke er ung i dag…Du må ha en god ny dag!

    3. Samme hva du mener om kosmetiske behandlinger og plastikk kirurgi, vil det alltid bli her. Det er snart like vanlig som alle andre skjønnhetsbehandlinger. Jeg ser ingenting galt i det. Det er like viktig å ta vare på huden sin, som alt annet på kroppen.

    4. Virkelighetensverden: Hallo! Det var en tåpelig sammenlikning! Les hva jeg skriver! Jeg skriver at hjernen til oss mennesker ikke er ferdig utviklet før man er 25 år, ergo er man ikke kognitiv modne nok til å vite hva slags konsekvenser kosmetiske behandlinger eller plastisk kirurgi vil gi på sikt!

      Kroppen er heller ikke moden nok når man er 18 år. Tar man silikon i puppene når man er 18 år tenker man ikke på at kroppen forandrer seg! Det er flere som har tatt silikon som 18 åringer som har uttalt at de tenkte ikke over at puppene forandret seg etter de fikk unger.

      Når man er 18 år er man ikke moden nok i kroppen, og kom ikke å fortell meg at en 18-åring har rynker!

      Det er forsket på at hjernen til mennsker ikke er ferdig utviklet før maner 25 år!

      Jeg bryr meg ikke om folk reagerer på innlegget mitt, og gjør de det ser jeg på det som en seier i seg selv, fordi det galskap fra ende til annen å sprøyte nerve- og likstoffer inn i huden for å ungå å få rynker, eller sprøyte restylane inn i leppene for å få større lepper som en sugekopp som kan henges opp på kjøleskapet!

      Man har lov til å reagere på en falsk, falsk verden med kroppspress!

    5. Toini: Huff! Ja! Det er så falskt som det går an å få bli! En kjempetrist utvikling denne “normaliseringen” av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi!

      Jeg er kjempeglad jeg ikke er ung i dag med det kroppspresset som florerer i soiale medier! Før var det jo reklame på TV og i ukeblader vi alltid så flotte fotomodeller som vi så opp til. I dag folerer det på sosiale medier. Bloggere blogger tankeløst og forteller gjennom ord og bilder at de har vært og tatt botox og restylane. De legger ut bilder fra sykehussenga hvor de viser frem en nyoperert pupp fylt med silikon.

      Jeg håper virkelig at den dagen kommer at forskerne finner går ut offentlig og forteller at dette er skadelig. Da er det mange tilhengere som henger med geipen vil jeg tro!

      Ikke rart at usikere jenter i alle aldre går på limpinnen når kosmetisk behandling og plastisk kirurgi blir forherliget slik mange gjør gjennom bloggene sine, youtubevideoer og instagram!

      Det er på tide at bloggerne begynner å ta ansvar for hva de promoterer og skriver på bloggene sine. De fremstår som ansvarsløse alle som tankeløst skriver og deler bilder om dette temaet!

      Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

      Purr, purr, fra Toril og kattene

    6. Hva var en tåpelig sammenligning? Du sier man ikke er mentalt modne nok til å avgjøre om man vil ha en operasjon når man er 18. Da kan man vel heller ikke være mentalt modne nok til å kjøre bil? Det kan jo ha mye verre konsekvenser! Man er vel heller ikke mentalt modne nok til å stemme i et valg heller da? Eller er det KUN operasjoner som man er for umoden til?
      Du er FOR å innskrenke folks frihet til å skrive, og for å innskrenke rettigheter folk har til å bestemme over egen kropp. Jeg er imot 🙂

    7. Virkelighetensverden: Det var en link som jeg viste til som bekrefter det forskerne at menneskehjernen ikk er ferdig utviklet før man er 25. Skjønner det var litt feil vinkling å linke til den artikkelen om bilkjøring, men andre sider jeg googlet på skrev det samme at hjernen er ikke ferdig utviklet før man er 25 år.

      Jeg mener man er mentalt umodne til å skjønne konsekvensene av f.eks. å legge inn silikon i puppene når man er 18 år, for kroppen er heller ikke ferdig utviklet. Man er ikke kognitiv moden til å forstå konsekvensene av f.eks å ta botox og restylane som 18 åring. En 18 åring har ikke rynker!

      Kroppen til unge jenter forandrer seg i mange år etter de har fylt 18 år!

      Det er du som vrir på det jeg skriver! Jeg har aldri skrevet noe om det å innskrenke hva andre skriver! Jeg blir fly forbanna når bloggere (i alle aldre) youtubere og instagrammer forherligere kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner som noe “normalt”! De er med på å øke kroppspresset for jenter/kvinner som er har dårlig selvtillit til sin egen kropp!

      Måtte Google litt..

      Dette sier lovverket blandt annet:

      “§ 2. Virkeområde

      Forskriften gjelder annonsering og markedsføring av enhver art og i ethvert medium.”

      “§ 4. Krav til markedsføringen

      Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke utformes på en måte som er egnet til å virke støtende eller krenkende eller som spiller på folks lyter eller fordommer mot normale kroppsvariasjoner.”

      Ҥ 5. Forbud mot bruk av pre- og postoperative bilder

      Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke inneholde pre- og postoperative bilder.”

      Ҥ 7. Begrensninger i bruk av visse kommunikasjonsmetoder

      Det er forbudt å rette markedsføringshenvendelser vedrørende kosmetiske inngrep til forbrukere ved hjelp av elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon, som for eksempel elektronisk post eller tekstmelding til mobiltelefon.”

      Kilde: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forskrift-om-markedsforing-av-kosmetiske/id92501/

      Vil påstå at det er lovbrudd som bedrives på endel blogger. Det handler ikke om hva man synes er greit og ikke fra et subjektivt synspunkt hos bloggeren. Det er ikke vi kritikere som er sjalu eller lar janteloven prate for oss. Dette er jo faktisk lovbrudd!

    8. Dette gjelder markedsføring. Enkeltpersoner kan skrive om operasjoner så mye de vil. Det er ikke markedsføring. De kan også vise så mange bilder de vil.
      Det er først når de er sponset for å gjøre det at det er ulovlig.

    9. Runar: Jeg er klar over det, men når bloggere skriver om at de har tatt en kosmetisk behandling evt. en plastisk kirurgi så reklamerer de for slik behandling selv om de ikke får sponset! Så enkelt er det!

      De reklamerer med bilder hvor de ligger med en restylanesprøyte i munnen, en botoxsprøyte i panna eller flasher puppen sin etter de har tatt silikon. Det er skjult rekalme selv om de ikke får betalt, og like ulovlig som betalt reklame i følge lovverket!

    10. Det er slett ikke ulovlig å vise bilder av kosmetiske behandlingen en får tatt. Heller ikke vise frem sine silikonbryster om en ønsker det. Hvor i all verden får du det ifra? Det er også lov med sponset innlegg om kosmetiske behandlinger.

    11. Merete: Les lovverket selv! Det er ulolvlig! Bloggere som åpenlyst blogger og deler bilder om at de tar restylane, botox eller legger inn silikon i puppene sine blogger i gråsonen. De reklamerer selv om de ikke får betalt for det om kosmetiske behandlinger eller plastsik kirurgi.

      Les deg opp på lovverket selv, men hvis du er en av de som selv benytter seg av gift- og nervestoffer i ansiktet skjønner jeg at det er vanskelig for deg å svelge sannheten!

    12. Er det en grunn til at du hater kosmetiske behandlinger og plastik kirurgi så utrolig mye? Jo det er lov. Ja jeg har selv tatt botox, restylane og har silikon i brystene, og nei jeg angrer ikke! Det har gitt meg et nytt liv. Forøvrig er jeg en godt voksen dame på 52 år.

    13. Fint og reflektert skrevet innlegg 🙂 Jeg lo litt når jeg leste innlegget ditt, for det er som å høre unnskyldningene til de som tar botox og restyalene. Du treffer spikeren på hodet, og det til de grader.
      Når de som tar en kosmetisk behandling forsvarer seg og sier at vi som er imot denne typen skjønnhetsbehandling er sjalu er det noe av det mest idiotiske jeg hører og leser. Det er ren forsvarsposisjon fordi de tåler ikke å høre hva vi som ikke søtter slik type behandling mener.
      Jeg er ikke sjalu, og jeg kommer aldri til å bli sjalu på de som ødelegger sitt naturlige utseende slik de gjør. Hvor henter de sjalusikortet fra? Sannheten svir.
      De blir som trassige tenåringsjenter som ikke tåler å bli irettesatt med forsvarsmekanismene sine.
      Jeg er mamma til to jenter som blir 17 år, og jeg er glad for at de begge to har føttene godt plantet på bakken. Begge to er imot jenter og damer som ødelegger seg med botox og store lepper. De sitter og sier æsj når de ser på søstrene Kardeshian. Begge to har sagt rett ut hvis jeg hadde tatt botox eller restylane hadde de skjemtes over meg. Det synes jeg er sterke ord fra tenåringsjenter som er i alderen hvor de blir påvirket av venner. Begge to sminker seg.
      Det blir for dumt å sammenlikne botox og restylane med å sminke seg. Vi vet lite om konsekvensene av botox og restylane, og for den saks skyld kan det komme den dagen hvor forskerne finner ut at det er farlig for kroppen. Tro meg den dagen kommer før eller senere.
      Du linker linker til lovverket. Lovverket er ikke til å fornekte en gang. Mange bloggere som skriver innlegg på bloggene sine driver skjult reklame selv om de ikke får betalt. De reklamerer indirekte om at de tar botox eller restylane, og jeg har sett instagrambilder og bilder som bloggere har delt hvor de deler bilder under selve behandlingen. Lovverket du linker til er så tydelig, men svir for de som velger å blogge om det.
      En fin tirsdag ønskes deg 🙂
      Godklem fra Irene

    14. Det er også bare tull at det er likstoffer i restylane. Det er et helt naturlig stoff som huden har fra før. Botox er nervegift, men helt ufarlig i små mengder. Det brukes mot forskjellige sykdommer også. Både restylane og botox brytes ned i kroppen og forsvinner uten påfyll.

    15. Irene: Hvis vi som benytter oss av dette ikke har vært fornøyd, har vi heller ikke brukt det…Derfor skjønner jeg ikke argumentet med at sannheten svir. Vi som bruker dette er jo fornøyd med det.

    16. Merete: Grunnen til at jeg er motstander av kosmetiske behandlinger, kom nokså klart frem i innlegget mitt, og har kommet frem i andre innlegg jeg har skrevet om temaet!

      Hvis du ikke har skjønt hvorfor jeg er totalmotstander så får det være.

      Jo, det er brudd på lovverket! Samme hvor mye du fornekter det. Bloggere som reklamerer i bloggene sine om at de tar kosmetiske behandlinger og en plastisk operasjon bryter klart med lovverket, og alle bloggere som blogger om at de tar kosmetiske behandlinger evt. plastisk operasjon er i gråsonen selv om de ikke får betalt for å skrive innlegg!

      Les lovverket selv, men for du og de andre som er tilhengere fornekter det hele!

      Du får gjøre hva du vil, men det er heldigvis ikke min kropp som jeg ødelegger!

    17. Merete: Kan du respektere mine leseres og bloggvenners meninger når de skriver kommentarer i kommentarfeltet mitt! Har skjønt at du er tilhenger! Det må du bare være for min del. Respekter hvis noen av mine bloggvenner eller lesere er imot kosmetiske behandliger og plastiske operasjoner!

    18. Merete: Det er gift- og nervestoffer, fordi det dreper nervne i huden!

      Det at det brukes mot forskjellige sykdommer er en av de mest tåpelige unnskyldningene for at du og mange andre er tilhengere av kosmetiske behandlinger som botox og restylane! Det kan ikke sammenliknes. Sykdom er en ting, men falsk skjønnhet er noe helt annet!

      Samme hva du skriver er det gift- og nervestoffer, fordi det er medisin. Se der ja. Der kom den faste standardunnskyldningen fra du og mange andre som er tilhengere: “det er ufarlig i små mengder”.

      Jeg har avsklørt for lengst hverm du er “Merete”….. Ikke 52 år, men….

    19. Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt.

      Du ser nå hvilke unnskyldninger denne “Merete” kommer med som en unnskyldning for at hun er tilhenger av kosmetisk behandling og plastisk kirurgi. De kjønner ikke selv hvor patetisk unnskyldningene er, men for oss utenforstående er unnskyldningene tåpelige. Det viser at de ikke har noen gode argumenter å komme med.

      Selvfølgelig er lovverket jeg linket til klart! Jeg anser alle som blogger om at de tar en kosmetisk behadling i form av restylane, botox eller plastisk kirurgi, og som deler bilder fra behandlingene sine evt. forteller åpenlyst om det for å drive ulolvlig skult reklame selv, om de ikke er sponset. De skriver om en behandling som de selv er fornøyde med, og det i seg selv er å reklamere samme hva de måtte mene. Dette lovverket har vært oppe til diskusjon på forskjellige diskusjonsformum, og motstandere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner er enige hvordan vi tolker lovverket! Jeg mener at bloggere som ikke får sponset, men som likevel reklamerer er i gråsonen på grensen til å bryte med lovverket!

      Sjalusikortet trekker de fort frem ja. Nei, jeg er over hodet ikke sjalu på de som frivillig ødelegger ansiktene sine med gift- og nervestoffer! Jeg er kjempeglad det ikke er jeg som har valgt dette.

      Jeg skjønner ikke hvor de tar det fra at vi motstandere er sjalu! Det er en dum unnskyldnig som det går an å bli.

      Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

    20. Irene: Denne “Merete” avslørte seg fort selv hvem hun var 🙂 Kommer nok et innlegg på en viss annen blogg om temaet…. Denne “Merete” følte seg truffet siden hun hadde reaksjonen som hun hadde. Det viser det jeg har skrevet mange ganger om bloggere som tror alt handler om seg selv, og som har et alt for stort ego 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

    21. Råbra skrevet snuppa mi;)) Jeg er enig med det du skriver.
      Se på svarene som Merete har skrevet. Det er de samme unnskyldningene som mange av de som bruker botox og restylane unnskylder seg med.
      Merete skev mange av de unnskyldningene som du påpekte at som at hun tar ikke så mye. Men det hjelper ikke. Det vises godt at de har tatt botox. Du ser at huden er unaturlig stram og glatt. De som tar botox er blinde for det de ser i speilet. Og det gjelder de som tar restylane i leppene. De ser ikke at leppene er for store og unaturlige. Jeg finner ikke noe i nærheten som er naturlig i å ta botox og restylane.
      Herregud hvor tar de unnskyldningene fra? Og sammenligne botox og restylnae med å sminke seg eller annen form for hudpleie er på trynet. Sminker du deg sprøyter du ikke giftstoffer og ren medisin inn i huden. Og heller ikke når du bruker hudpleieprodukter for ansiktspleie.
      Botox som medisin er noe helt annet enn botox som kosmetisk behandling. Og det kan ikke sammenliknes. Bruk av botox som kosmetisk behandling er unaturlig.
      De som sverger til å bruke botox og restylane har de dummeste unnskyldningene som jeg ikke trodde var mulig. Og de virker desperate når de bortforklarer hvorfor de sverger til å ta botox og restylane.
      Mine to døtre i 20-års alderen er motstandere de også. De er på alder med Sophie Elise. Og de mener hun og mange andre toppbloggere har ødelagt seg helt når de har brukt botox og restylane. Døtrene mine forstår ikke hvorfor jenter som ikke har fått barn skal legge inn silikon bare for at det fint med større bryster. Da jeg var i tenårene hadde jeg små bryst. Men de forandret seg når jeg fikk barn. Unge jenter tenker ikke over at de ødelegger kroppene sine når de legger inn silikon. Og de tenker ikke over at den dagen de får unger forandres fasongen på brystene deres.
      Jeg må si takk for at du engasjerer deg. Og jeg heier på oppegående bloggere som deg og mange andre bloggere som er imot kosmetiske behandlinger.
      Ha en råfin ettermiddag;))
      Stooor klem fra Else Marit

    22. Jeg er 52 år og kommer fra Lillehammer. Du vet nok ikke hvem jeg er, jeg vet ikke hvem du er bortsett fra at jeg så bloggshouten din, og syns temaet er interessant nettopp fordi jeg er for og du er imot. Jeg blogger heller ikke, men leser blogger noen ganger. Jeg tar botox og restylane i Oslo. Det er mange flinke behandlere der 🙂

    23. Merete: Det er det samme hvem du er. Du er for, og jeg er imot.

      Innlegget på bloggen handler ikke om for og imot, men om unnskyldningen bloggere, youtubere og de på instagram som daglig forteller offentlig at de bruker botox, restylane og evt. en plastisk operasjon.

      Når de får kritikk for at vi motstandere mener de er dårlige forbilder på sosiale medier for usikre tenåringsjenter i aldern 13 – 19 år, og andre usikre kvinner møter mange av dem (inkludert deg i noen svarene dine) med unnskyldninger og sammenlikninger som ikke gir mening! Det er det innlegget mitt handler om. Ikke diskusjon om for og imot!

      Du er for og jeg er imot. Jeg respekterer deg for at du velger å ta botox og restylane, og når du skriver at du ikke har blogg så blogger du ikke om det. Da er det revnende likegyldig hva du velger å gjøre, og det bryr jeg meg ingenting om.

      Som bloggere har man ansvar for hva slags signaler man sender ut til yngre og også usikre jenter som går rundt og forrakter kroppen sin og utseende sitt!

    24. Else Marit: Tusen tak for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt!

      Det er nettopp de unnskyldningene som “Merete” har skrevet i noen av sine kommentarer som jeg skrev om i innlegget mitt, og som jeg har lagt merke til mange av de bloggerne som er for kosmetiske behandlinger unnskylder seg med!

      De er raske å skyte ut sjalusikortet, sammenlikne kosmetisk behandling med sminke, neglelakk og det å gå til frisøren, mobbekortet, de kommer alltid med at botox blir brukt som medisn og at de tar så lite at det ikke vises. Samme hvor lite de tar så ser det unaturlig ut, og det vises. Det er tull fra ende til annen at de sier at de tar så lite at det ikke vises. Samme hvor mye de selv mener at de tar lite, så vises det!

      Der sa du det når det gjelder hudpleieprodukter kontra botox. Greit nok så har de kommet frem til at måten mange unge sminker seg på med lag på lag nå kan være kreftfremkallende. Det gjenstår å se hva de finner ut. Er jo ikke bra å bruke foundation, pudder osv på huden, og huden må jo få hvile og puste. Det er kjempestor forskjell på å sprøyte inn lik- og nervestoffer kontra det å bruke foundation og pudder!

      Mange som har tatt silikon før de har fått unger har fått store problemer med puppee sine etter de fødte unger. Jeg skjønner ikke at det er lov heller jeg da å legge inn silikon i puppene til en tenåringsjente som ikke er ferdig utviklet! Det er rene galskpaen!

      Jeg støtter en ting, og det er plastisk kirurgi f.eks. operere puppene hvis vedkommende sliter med skuldre og nakke. Det har med helse å gjøre.

      Tusen takk! Ja, jeg kommer fremdeles til å engasjere meg i kampen om denne tvers igjennom falske “motetrenden” med botox, restylane og plastiske operasjoner for å ta seg bra ut!

      Jeg står for meningene og holdningene mine. Når jeg skriver innleggene mine er det ikke rettet mot enkeltpersoner, men om bloggere, youtubere og instagrammere i alle aldre fra 18 år og oppover!

      Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

    25. Hva skal jeg si annet enn at innlegget ditt er bra og viktig tema. Jeg er negativ og motstander av kosmetiske behandlinger. Ingen i min vennekrets har utført en kosmetisk behandling, og de jeg omgås med er motstandere selv. De fnyser ved tanken.
      Jeg har lest svarene på forskjellige facebooksider og diskusjonsforum hvor temaet har blitt tatt opp og jeg kjenner igjen de bortforklaringene de kommer med når de desperat prøver på å unnskylde seg selv hvorfor de har tatt botox eller restylane. Det er standardsvar og bla, bla, bla fra de fleste av dem og det blir for dumt å lese.
      Jeg har forståelse for at de vil forsvare hvorfor de tar restylane og botox men bortforklaringene sine kunne de ha spart seg for.
      De bortforklarer seg med masse svadasvar når alle de som tar avstand fra skjønnhetsbehandlinger som botox og restylane og det falske kroppshysteriet forteller dem sannheten. Det er ikke så kjekt å få høre at de er dårlige forbilder.
      Jeg leste linken til lovverket du la med i innlegget ditt og jeg tolker lovverket for å gjelde alle som blogger om at de tar en kosmetisk behandling eller plastisk operasjon og forteller hvor bra dette er. Det er reklame for prodkuktet de tar og når en blogger forteller hvor supert det er å få botox for å få bort rynkene reklamerer bloggeren indirekte for produktet. Den typen reklame ligger i grenselandet siden det ikke er sponset men det er reklame for et produkt som jeg tolker det. De som støtter botox og restylane nekter på det for de vil ikke innrømme at de bryter med lovverket.
      En fin, fin kveld ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂
      Klem, klem fra Mona Elisabeth

    26. Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt!

      Jeg også har lest mer enn nok svar fra tilhengerne av kosmetiske inngrep og plastiske operasjoner som kommer med de mest tåpeligste unnskyldninger som jeg himler med øynene av.

      Når de trekker frem sjalusikortet sier det mer om disse tilhengerne enn om oss som er motstandere! Aldri i livet om jeg er sjalu på oppblåste jenter med fake ansikt og lepper til og brukes som sugekopper! Tåler de ikke å høre at man er totalmotstander av kosmetiske operasjoner og plastiske operasjoner uten å komme med de tåpelige unnskyldningene sine har de store problemer med respekt.

      Jeg repskterer at de tar en kosmetisk operasjon, men hvis de er bloggere skal de ta være gode forbilder. De er slett ikke gode forbilder når de åpenlyst blogger om at de tar botox, restylane eller en plastisk opersjon fordi de er misfornøyde med nesen! Det eneste de gør er å være med på å øke kroppspresset om “perfekt” utseende. Dette forstår de ikke selv!

      Jeg så intervjuet med Styleconnection i God kveld Norge på lørdag, og hun var ikke nådig i sine uttalelser! Er helt enig med henne!

      Som bloggere har de et fult og helt ansvar for hvilke signaler de gir usikre jenter som har et lavt selvbilde til sitt eget utseende! Det ansvaret fraskriver de seg, og de er elendige foriblder.

      Istedet unnskylder de seg med at usikre jenter ikke leser bloggene deres, og det er ansvarsfraskrivelse fra ende til annen! Usikre jenter som går med en drøm om å ta en kosmetisk behandling bryr seg ikke om det er en toppblogger eller en vanlig blogger som blogger om temaet. De googler og søker etter all informasjon på nettet!

      De får gjøre akkurat hva de ønsker så lenge de ikke blogger om det, og de som tar en kosmetisk behandling uten å være bloggere bryr jeg meg ikke noe om.

      Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

    27. Du har helt rett. Jeg er i 20 årene og er i mot kosmetiske behandlinger. Synes det er drit stygt på alle sammen. Det er ikke fint og det vises at det er unaturlig.
      Jeg leste på en annen blogg hos en blogger i 40 årene. Herre gud ass det hun skrev var på jordet og jeg måtte se to ganger om hun var i 40 årene. Hun forsvarte at hun tok botox og mente dem som kritiserte var sjalu og hun sammenlignet kosmetisk behandling med og gå til frisør. Herre gud noe så teit og skrive. Voksen dame i 40 årene skriver slike innlegg. Mammaen min er 49 år. Jeg hadde skjemtes hvis mamma hadde skrevet sånt på blogg.
      Jeg ba denne bloggern lese Kristin Styleconnection sin blogg for Kristin har åpnet øynene på mange jenter. Det skulle vært flere bloggere som Kristin.
      Dette er første gangen jeg er innom bloggen din og leser. Jeg så blogg innlegget ditt på shouten og jeg er imot det falske som kosmetiske behandlinger er.
      Hun der bloggern som jeg leste først burde skjemmes for hun dummer seg ut når hun ikke forstår at hun er dårlig forbilde. Enn og være over 40 år og så kropps fiksert på utseende. Jeg trodde ikke det var mulig. Jeg sminker meg jeg også men det kan ikke sammenlignes med botox og fillers i leppene.
      Jeg likte innlegget ditt.

    28. Ida: Tusen takk for kjempekoselig svar på blogginnlegget mitt! Det er mange bloggere (både yngre og eldre) som skulle tatt seg tid til å lese blogginnleggene samt se youtubefilmene til Styleconnection der hun snakker og skrivet om det sykelige kroppspresset blant unge bloggere og falskheten kosmetiske behandlinger! Jeg tar av meg hatten for den bloggeren der.

      Jeg skjønner hvilken blogger det er snakk om, og det er ikke første gangen at bloggeren tror at alle innlegg som skrives om temaet bloggernes ansvar og kosmetiske behandlinger gjelder seg selv, Vedlommemde blogger er sykelig opptatt av kropp og utseende, og bloggere som denne bloggeren er ingen gode forbilder for dere som er unge jenter. Det er bare i bloggernes eget hode at bloggeren tror at andre er sjalu på seg, Denne bloggeren er den siste bloggeren jeg være sjalu på!

      Du vet sannhetens ord er tøffe å fordøye for slike bloggere, og da er angrep med tåpelige unnskyldninger den eneste løsningen. Noen bloggere er ikke voksne, og det sier nokså mye når du som er i tjueårene er mer moden enn noen som er over 40 i din tankegang ??

      Purr, purr fra Toril og kattene

    29. Jeg er helt motsatt av deg. Da jeg var liten og så kjendisene posere på rød løper i utallige blader, lurte jeg alltid på hva som var galt med meg. Hvorfor de var så pene, og jeg ikke var det. Da jeg ble eldre og lærte at utseendet deres var resultater av kirurgi og bilderedigering, var det nesten som en slags åpenbaring. Det hjalp mye på min selvtillit å vite at nei, de var faktisk ikke født perfekte, de heller. De hadde kjøpt utseendet sitt.
      Derfor synes jeg det er utrolig viktig at man faktisk tør å være åpen og ærlig om inngrepene sine. Folk som leser bloggene til de perfekte glansbildene bør faktisk få vite at dette utseendet ikke er noe man er født med, men noe som kommer av mange runder i narkose, innlegging av fremmedlegemer i kroppen, kutting og forming osv. Det er så UTROLIG viktig at folk forstår forskjellen på hva som er genetisk og hva som faktisk er kjøpt og betalt, så de slipper å sitte der og lure på hva som ‘er galt med’ dem.
      JA til åpenhet rundt plastisk kirurgi!

    30. livingdoll: Tusen takk for en kjempefin kommentar med dine synskpunkter med innspill på diskusjonen min 🙂

      Husker jo på 80-tallet da TV-serien “Dynastiet” gikk på TV. En av hovedrolleinnehaverne (Linda Evans) var jo kjempepen. Hun var jo litt opp i årene. Lite visste vi da om hvorfor hun holdt seg så uendelig vakker. Etter som årene gikk kom det jo frem at hun hadde tatt kosmetiske behandlinger. På den tiden var jo kosmetiske behandlinger noe som hørte hjemme i USA hos de store stjernene.

      Selvsagt er det viktig med åpenhet om at man har tatt en kosmetisk behandling i stedet for å lure andre. Det jeg reager på er når bloggere, instagrammere og youtubere uten å tenke seg om forherliger og reklamerer for kosmetiske behandlinger gjennom å dele bilder av seg selv på en behandlingsbenk med en sprøyte i panna eller i i leppene.

      Jeg mener det gir så galt signal og ikke minst falskt signal at verden blir så mye bedre bare du tar en sprøyte botox!

      Jeg er uenig med deg. Skjønnheten kommer alltid innenfra, og skjønnheten hos et menneske viser seg hvordan vedkommende har det inni seg. En usikker jente som hater utseendet sitt voldsomt vil heller ikke gjenspeile skjønnhet, men usikkerhet. Står man og rakker ned på seg selv foran speilet så finner man alt mulig galt. Hvis en blogger forteller at rynker er stygt på mennesker vil en usikker jente/kvinne også mene “ja, rynker er stygt”. Det er det jeg mener med negativ påvirkning fra bloggere, og som bloggere, youtubere og instagrammere må være ytterst forsiktig med å gjenspeiele på sine blogger. Usikre jenter/kvinner lar seg alt for lett påvirke av bloggere, og særlig hvis de har så lavt selvbilde til utseende at de er villige til å ta en kosmetisk behandling.

      I mine øyne er absolutt ingen mennesker stygge. Alle mennesker er pene på hver sin måte, men skjønnheten handler om hvordan man har det inni seg.

      Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

      Purr, purr, fra Toril og kattene

    31. Hun der Merete som skrev kommetarer på bloggen din virker mistenkelig. Og det er merkelig at Merete kommer på banen samtidig med en viss annen egosentrisk blogger. Begge to våkne samtidig på natten;)) Det er lett å legge sammen 1 + 1 når det gjelder Merete. Jeg tror at Merete er en helt annen person enn den hun utgir seg for. At hun ikke forstår at man har avslørt henne for lengst.
      Jeg haaater slike egosentriske bloggere som skyter rundt seg av useriøse unnskyldninger bare for å bortforklare på en barnslig måte hvorfor de støtter kosmetiske behandlinger. Det er ok at de støtter kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner. Bare ikke blogg om det. Og voksne bloggere på over 40 år SKAL og MÅ være forbilder for yngre bloggere!
      Og når voksne bloggere som er støtter kosmetiske operasjoner mener at ingen damer i 50 årene vil ha rynker lever de i en egoistisk verden hvor de ikke ser lengre enn nesetippen sin. Jeg hadde ikke forventet noe annet fra den ene bloggeren heller. For hun kalte meg for et skrukketroll i kommentarfeltet sitt for et par år siden på et blogginnlegg hun skrev den gangen. Det er sånne bloggere jeg blir forbanna på. Jeg er 49 år. Og jeg har naturlige rynker som jeg er stolt av å ha;))
      Ingen av mine syforeningsvenninner her i Oslo eller noen jeg kjenner har noen gang tatt en kosmetisk behandling i form av botox og restylane. Heller ingen av dere venninner hjemme i Trondheim har heller ikke tatt det. Og venninnene mine i syforeningen jeg er med i ser rødt på kosmetiske behandlinger. Vi har diskutert kosmetiske behandlinger. Og vi er enige om at kosmetiske behandlinger er gjennomsyret falsk. Det gir et falsk bilde av hvordan en skal se ut.
      Ha en fin dag snuppa mi;))
      Stooor klem fra Else Marit

    32. Else Marit: Jeg avslørte nokså fort denne “Merete”…. Det ble litt vel mange likheter og tilfeldigheter ja 🙂 Kanskje like greit at vedkommende selv ikke skjønner at hun er avslørt tidlig på dagen i går.

      Ja, jeg husker du var oppgitt den gangen over at du fikk slengt i fjeset at du var et skrukketroll. Du vet at angrep er det beste forsvar fra slike tilhengere av kosmetisk behandling. Som jeg har sagt og skrevet flere ganger når noen (få) bloggere tror at alle negative blogginnlegg angående kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi er myntet på seg selv har de ikke godt av å lese andres blogginnlegg eller diskusjoner som handler om temaet. Det er ikke greit når man tror hele verden handler om seg selv.

      Hvis noen har skrevet et nedlatende innlegg om katter eller hunder hadde jeg over hodet ikke tatt det personlig. Hva om vedkommende er livredd for hund eller katt?

      Jeg er 51 år, og er langt i fra sjalu. Kommer aldri i livet til å bli sjalu på de som ødelegger utseende sitt ved å ta botox fordi de tror i hodene sine at de vil se ut som 25 åringer. Nå har ingen, og da mener jeg ingen 25 åringer rynker! Jeg kjenner mange 25 åringer, og ingen av de jeg kjenner har rynker. Det er takk og lov ikke mitt fjes som ødelegges og forfalskes 🙂

      Dette sjalusikortet er oppbrukt for lengst, og det er noe av det mest patetiske unnskyldningen tilhengerne av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi kommer med i sitt forsvar for at de er tilhengere.

      Ingen av mine nærmeste venner har aldri tatt botox eller restylane. Venninnegjengen jeg holder sammen med har klare meninger om slike behandlinger. De har ikke akkurat positive ting å si om kosmetiske behandlinger.

      Flere yngre tar også avstand fra kosmetiske behandlinger, og det synes jeg det står kjempestor respekt av! Jeg tror at bloggeren Kristin (Styleconnection) har åpnet øynene på mange unge jenter for det forfalskede og forskrudde kroppspresset blant bloggere! Kristin skulle hatt en ærespris for sine meninger og engasjement i saken! Hun er en toppblogger som har stor stemme til den største målgruppen av yngre jenter.

      Ønsker deg en kjempefin onsdagsettermiddag 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

    33. Et godt innlegg 🙂 Jeg skjønte også hvem som sto bak kommentarene fra Merete. Hvordan orker de å ha dekknavn? Er de ikke tøffe nok til å stå frem med sitt blogg navn? Jeg er ikke sjalu på de som tar Botox, da det naturlige er best. Sminke bruker jeg kun litt av, og litt mer om det er noe spesielt. Det r synd at unge jenter ødelegger seg. For når de skal fjerne silikon og Botox tar slutt, da vil de ikke se ut! De må da bruker penger ofte for å holde det ved like. De får rynker av dette!

    34. Veldig bra innlegg du har skrevet:) Jeg er en jente på snart 18 år og jeg er helt i mot kosmetiske behandlinger. Noen jenter i klassen min drømmer om å ta botox og restylane og noen vil ta silikon i puppene sine.
      Jeg har en mamma som har snakket med meg om at jeg skal være fornøyd med utseende mitt og si brae ting til meg selv. Noen av jentene i klassen min leter etter feil på seg selv og det synes jeg er kjempe trist:(
      Jeg er glad for at jeg fant bloggen din og har sett at du har kommentert innleggene til Styleconnection. Hvorfor kan ikke flere bloggere være like fornuftige som Styleconnection og deg?
      Jeg mener de som bruker botox og restylan i leppene ser fake ut og de er blinde for hvor fake de ser ut. Ingen som har tatt botox ser naturlige ut og de er blinde må være blinde.
      Jeg har sett voksne som har tatt botox og det er noe av det styggeste jeg ser. Når voksne tar botox og restylan tror jeg at de er i midtlivskrise og de er redd for og bli gammel.
      Mormor 74 år og farmor er 76 år og begge to har rynker og begge to er fine med rynker. Det hadde blitt teit hvis de hadde tatt botox. Mamma er 42 år og hun har også rynker. Jeg kan ikke se for meg mamma med botox eller restylan. Hvis mamma hadde tatt botox eller restylan hadde jeg skjemtes av henne.
      Jeg håper du skriver om tankene dine om kosmetiske behandlinger senere for jeg liker måten du skriver på.
      Hilsen jente 17 snart 18

    35. due: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt!

      Ja, denne “Meret” avslørte seg selv fortere enn hun var klar over med den samme kverulerende oppførselen som en annen blogger jeg har kjennskap til. Det er feigt at de ikke tør å stå frem med navn eller bloggnick!

      Sminke bruker jeg også, og det er tåpelig at tilhengerne av botox og restylane sammenlikner det med å sminke seg, gå til frisøren og lakke neglene. Det ødelgger ikke cellene i huden og gjør hudne stram og unatrulig som botox gjør. Man vet lite om skadevirkningene av botox og restylae.

      Jeg også synes det er trist at de skal ødelegge utseende sitt. Ja, de får mer rynker av det. Der sitter de og klager på at de ikke ønsker rynker når de blir gamle.

      Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld 🙂

      Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

    36. Litt komisk at de drar på janteloven og ikke skjønner at de skaper en jantelov selv. Der ‘å ikke ville ta kirurgi’ er sett på som å avvike fra normen. Helt i drømmeland de der folka.

    37. Jente 17 snart 18: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget mitt! Synes det er kjempeinteressant å høre det fra din side som er ung.

      Det stemmer. Jeg har kommentert på de kjempeflotte innleggene til Styleconnection angående hennes engasjement om kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi. Jo fler bloggere som engasjerer seg jo mer vil man bli hørt. Dette temaet er jeg brennenden engasjert i, for jeg mener at alle bloggere har ansvar for hvilke signaler vi gir til andre bloggere. Alle bloggere har påvirkningskraft, og de som fornekter det er ingen gode forbilder!

      Det er en skam at bloggere fornekter at de har påvirkningskraft, og jeg skjønner ikke tankegangen deres!

      Ikke nok med at alle og da mener jeg absolutt alle som har tatt botox ser falske ut på lang avstand.De unnskylder seg med at de tar så lite, men det hjelper ikke. Det vises uansett! En utenforstående ser med det blåtte øye at huden er stram og unaturlig!

      Spiller ingen rolle hvor gamle de er når de tar botox og restylane. Det er ikke klede på noen!

      Jeg synes det er kjempetrist at normaliseringen av kosmetiske behandlinger og plastiske operajoner har en nymotens trend i samfunnet, og det ødelegger virkelighetsoppfattelsen for usikre unge jenter og eldre jenter. De tror at det skal være slik at man er perfekt når man ikke har rynker, har store lepper og store pupper.

      Det er sterke ord fra en ung jente som deg at du ville skjemtes av moren din hvis hun hadde tatt en kosmetisk behandling, og det har jeg hørt flere tenåringsdøtre har sagt. Kanskje voksne burde lære av dere ungdommer som har sunn fornuft når det gjelder kropp og utseende 🙂

      Ønsker deg en kjempefin og god kveld 🙂

      Purr, purr, fra Toril og kattene

    38. Per Erik: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt!

      Det er interessant å høre meningen til deg som gutt.

      De er noen dobbeltmoralister de som er tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner.

      Så absolutt om de gjør. De skaper jantelov selv når de f.eks. mener at det ikke er fint med rynker og skaper illusjon om at falsk utseende er det fineste! Galskap spør du meg!

      Ønsker deg en kjempefin kveld videre 🙂

      Purr, purr, fra Toril og kattene

    39. Du tar nok helt feil når det gjelder lovverket. Reklame er når man får betalt eller får fordeler for å skrive det man gjør. Om man bare skriver om hva man har gjort, hva man har opplevd ig man selv synes UTEN å få betalt så er det ikke reklame. Og da kan man skrive det man vil, og man kan vise det man vil.

    40. Runar: Nei! Jeg tar ikke feil, for selv om de bloggerne som skriver og deler bilder av sine kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner ikke blir sponset driver de skjult reklame for et kosmetisk produkt!

      Dette er blitt diskutert på mange facebooksider samt diskusjonssider, og lovverket tolkes slik!

      Når en blogger skryter av at hun/han har tatt botox, og hvor bra bloggeren synes botox er reklamerer bloggeren! Så enkelet er det!

      Disse bloggerne som blogger uten å bli sponset er i gråsonen når det gjelder reklame!

      Vi kommer aldri til å bli enige, så vi legger diskusjonen mellom oss død! Jeg kommer ikke til å gi meg på dette.

      Er ikke utdannet advokat, men har lest flere lovverk, og vet at et lovverk kan tolkes på forskjellige måter alt etter som. Noen lover er klare og tydelige og gir ikke rom for tolkning, mens andre gjør at ting havner i gråsonen!

      Les hele lovverket selv hvis du i hele tatt gidder! Ta deg tid å lese alt!

    41. Jeg synes det er supert at bloggere som deg tar opp denne kampen. Engasjement om kroppspress er meget viktig.
      Alle former for kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi er viktige elementer når det gjelder kroppspress i samfunnet. Det er ikke bare unge jenter som blir påvirket, men også voksne. Felles er at de mener ikke ser bra ut i deres egne øyne. De har et forvrengt og galt speilbilde av seg selv. Det signalet gir de automatisk gjennom det de skriver på bloggene sine når de publiserer innlegg hvor de forteller at de har tatt en kosmetisk behandling. Indirekte gir de signaler uten å være klar over det selv at rynker er ikke fint eller at store lepper er det som er finest.
      Felles for alle de som er brukere av alle former for kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi er personer som er har liten selvtillit og trygghet på seg selv. De aksepterer ikke utseende sitt, og de tror de kan kjøpe seg til en falsk ytre fasade.
      Jeg har lest hvordan noen bloggere angriper kritikerne på en usaklig og til dels ufin måte. Noen av brukerne av kosmetiske behandlinger mener rynker er stygt. De sier de ikke vil ha rynker når de blir gamle. Hvis de mener at rynker stygt kan de holde stilt om det. Ikke kast det ut mot de som er kritiske. De kan holde det for seg selv hvis de mener at rynker er stygt som de mener. Rynker er noe av det mest naturlige ved å bli voksen. Når brukerne av kosmetiske behandlinger sier høyt at rynker er stygt legger de grobunn for falske normer når det gjelder utseende.
      Standard unnskyldning fra brukerne av kosmetiske behandlinger er at de mener at kritikerne er sjalue på dem. Jeg er sterkt imot alle former for kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi, men jeg er ikke sjalu. Hvordan kan jeg være sjalu på brukere av kosmetiske behandlinger som frivillig ødelegger seg med injeksjoner i lepper og ansikt av et medisinsk stoff som blir brukt til migrenemedisin? Det er en årsak til at botoxen dreper alt av nerver og celler, og det er fordi det er medisin. Hvis noen hadde gitt meg gavekort på kosmetisk behandling hadde jeg blitt sint. Jeg hadde revet gavekortet i to, og bedt den som hadde gitt det til meg ryke og reise.
      Brukerne av kosmetiske behandlinger mener at de er forsiktige med hvor mye de tar. Det hjelper ikke hvor lite de mener tar, for alle andre rent bortsett fra brukerne selv ser at huden er stram, de er mimikkløse og vi ser at det at det er uekte. Mulig botoxen gjør brukerne blinde eller slik at de får dårlig syn:)
      Det er vondt for brukerne av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi å høre sannhetens ord fra kritikerne, og jeg tror mange har fått øynene opp for den falske kroppshysteritrenden om at vi skal se perfekte ut. Jeg skulle ønske flere bloggere kunne bli bevisst og blogget om problematikken. Fortsatt er det alt for mange bloggere som er ubetenksomme når de blogger om kosmetiske behandlinger. De er automatisk med på å gi et falskt bilde på hva som er et perfekt utseende.
      Jeg ønsker ikke at datteren min skal ha forbilder som lager falske normer for hva som er et perfekt utseende. Datteren min har sunne og gode holdninger når det gjelder kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi.
      Det jeg blir skremt av er tankeløse voksne bloggere som ikke forstår det de holder på med når de blogger om sine kosmetiske behandlinger som de har tatt. Jeg blir sint på de tankeløse voksne bloggerne. De er tankeløse, og det står jeg for.
      På en bloggplattform med så mange yngre bloggere helt ned i 12 års alderen skulle det ha væt forbud mot å blogge om kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi. De som blogger om kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi skulle hatt en advarselsplakat på bloggene sine. 12 åringer er lettpåvirkelige, og det siste de trenger å få lese er at rynker er stygt eller at leppene skal være store.
      Takke meg til det som er det naturlige fra naturens side:)
      Du må ha en fin fredag:)
      Bloggklem fra Gry

    42. Gry: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på innlegget mitt 🙂

      Det synes jeg også, for alle vi som blogger har et ansvar for verdier vi sender ut til yngre bloggere som usikre unge jenter og usikre eldre jenter. Nettopp dèt ansvaret må vi ta på alvor.

      Jeg blir kjempesint når særlig voksne bloggere (over 30 år) tilhengerne av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner fraskriver seg ansvaret når de sier at deres blogger ikke er i mågruppen for yngre usikre jenter og usikre eldre jenter. Det er det størte tullet jeg høre de sier, og det er ansvarsfraskrivelse så det holder! Usikre jenter både yngre og eldre som har et så lavt selvbilde og forakter sin egen kropp som kanskje går rundt med tanken på å ta kosmetisk behandling eller plastisk operasjon vil google informasjon på nettet. Det perfekte for dem er å lese hva andre bloggere skriver eller se youtubevideoer. De bryr seg ikke om det er bloggen til Sophie Elise eller Trine på 45 år sin blogg! Hvordan tilhengerne for kosmetisk behandling kan fraskrive seg det ansvaret de har som bloggere er klandreverdig!

      Du er ikke den eneste moren som sier at du ikke ønsker at datteren din skal ha disse som forbilder. Det sier mine venninner som har døtre også, og de er klare og tydelige i meningene sine hva de ønsker av verdier for sine døtre.

      Du har helt rett! Alle som blogger om kosmetiske behandlinger og plastiske operajoner speiler en tvers igjennom en falsk verden om et falskt ytre som ikke er i nærheten av perfekt!

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

    43. Jeg er bittelitt uenig med deg, men ikke på samme måte som de andre. Jeg mener mye av ansvaret ligger på blogg.no og at de gjør for lite. De har en avhukbar knapp for at innlegget inneholder reklame. Hvorfor kan de ikke ha en for kosmetisk behandling, slik at dette ikke kommer på framsiden. Det er også mulig for blogg.no å alders basere innlegg. Så jeg er egentlig uenig i at disse bloggerne har tilstrekkelige muligheter til å dele sin historie, uten å måtte vise det til barn osv… En sjekkboks og noen konsekvenser, ville kanskje dempet denne typen innhold litt også.

    44. Flott og viktig innlegg. Tross om jeg synes at folk skal få gjøre som de selv vil, er det ikke noe jeg hadde gjort med meg selv. Derimot at de reklamerer, viser bilder osv. av behandlinger – da reagerer jeg på grunn av effekten denne har på leserne. Ja jeg vet at dette ikke direkte går under reklame, siden det ikke er sponset – men vil vel si at det er på en måte skjult reklame. Da lurer jeg – siden slik du har tolket lovverket. Er det noen som har fått påpekt dette? Bloggere, youtoubere og lignende? Jeg har aldri hørt om noen som har blitt tatt på dette? Igjen – bra og viktig innlegg…..

    45. Well said! 🙂
      Virkelighetensverden: Det er ikke hvorvidt en fra 18 års alder skal ha LOV til å fixe på utseendet som er poenget her! Det er PÅVIRKNINGEN de utsettes for som er greia!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg