VOKSNE BLOGGERE TA DERE TID TIL Å SE VIDEOEN TIL STIAN A. LOTHE PÅ LENKEN TIL VG-TV PÅ DETTE INNLEGGET! (Blogging mot mobbing)

Bloggeren “Ei heks” http://eiheks.blogg.no har oppfordret alle bloggere til å engasjere seg i utfordringen: “Blogging mot mobbing”, og jeg anbefaler mine bloggvenner til å ta utfordringen hennes!

Dette innlegget har jeg også postet før, men ønsker å poste det igjen, for det gutten Stian A. Lothe sier på videoen har han helt rett i, og det er sanne ord!

Denne videoen på linken under burde absolutt alle voksne som befinner seg på sosiale medier se og høre! Det er Stian A. Lothe som har en sterk oppfordring til oss voksne som befinner oss på sosiale medier som blogg, facebook, instagram og forskjellige diskusjonssider rundt om på nettet.

https://www.facebook.com/vgmeninger/videos/10159867732075354/?hc_ref=ARTliGBy9VMLvAeC7S_UhaKXz8jxc1IIpye08Dlw18_7NA01Y-VRTcXw_6blGcCXViA&pnref=story

Jeg tror at Stian har helt rett i sine betraktninger! Vi voksne er ikke noe bedre, og det er skremmende å tenke på at vi skal være forbilder for den den oppvoksende generasjon!

Selv har jeg sett hvordan voksne nettbrukere på sosiale medier kan sitt å ytre offentlig f.eks på ulike facebookgrupper som f.eks. facebooksiden til Farmen hvor deltakerne blir diskutert. Jeg har klikket meg inn på mange av de facebookbrukerne som har skrevet direkte stygge og hatefulle kommentarer om noen av farmendeltakerne, og det jeg har sett er at det har vært godt voksne facebookbrukere. Har sett med egne øyne hvordan voksne bloggere har drevet med ondskapsfull mobbing av andre bloggere i form av sårende løgner og usannheter med kun ett formål, nemlig for å sverte den det gjelder, kalle andre bloggere for stygge øknavn som psykisk syk, psykisk tilbakestående, feit, være alkoholiker eller regelrett trusler om å “fjerne seg selv fra denne verden”.

Det er greit nok å være engasjerte, men engasjementet kan fort gå over til å bli nettmobbing av enkeltpersoner.

Ta dere tiden til å høre og se videoen hvor Stian A. Lothe snakker, og det han sier er så sant så sant!

 

Bildet lånt fra Ole Brum sitater sin facebookgruppe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#voksne #sosialemedier #stiianalothe #sanneord #linktilvgvideo #voksnepåsosialemedier #voksnesomernettroll #bloggingmotmobbing

 

 

 

 

 

13 kommentarer
  1. Det var en direkte oppfordring fra gutten det, og det verste er at jeg tror han har rett. Jeg har sett voksne skrive stygge kommentarer på sosiale medier, og jeg stiller meg automatisk spørsmål om vedkommende har det bra med seg selv.
   Tvillingdøtrene mine forteller også at voksne er de verste nettrollene. De har fortalt at Sophie Elise får mange stygge kommentarer fra voksne.
   Voksne skal ikke sitte å skrive stygge kommentarer i et kommentarfelt til en ung jente i 20 årene. Nei. Det skurrer forferdelig å vite at noen voksne gjør det. I mine øyne sier det mer om det voksne mennesket som skriver stygge kommentarer på bloggen til en 20 åring enn om bloggeren som får kommentarene.
   Jeg tror det er på tide at voksne brukere på sosiale medier tar et dypdykk i sin egen oppførsel.
   En fin kveld ønskes deg 🙂
   Godklem fra Irene

  2. Jeg så den da du delte den på facebook. Han gutten på videoen har rett i det han snakker om på videoen. Voksne er de verste og flere av toppbloggerne som har stått frem og fortalt om at de blir hetset på bloggene sine eller på facebooken for bloggene sine har fortalt at det er voksne som er de verste.
   De unge som vokser opp i dag er oppvokst med internett og de lærer om nettvett i skolen. Vi voksne skulle også vite hva folkeskikk er gjennom mange års erfaring og vi har oppdratt ungene våre til at mobbing er stygt gjort. Likevel sitter voksne folk og skriver hets og stygge kommentarer. Det henger ikke på g.
   Supert at du delte den lenken, og det er viktig at vi voksne bevisstgjør oss selv.
   Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine
   Klem, klem fra Mona Elisabeth

  3. Råbra at du skriver om dette snuppa mi;)) Og den gutten vet hva han prater om.
   Jeg tror det er tilfelle. Jeg husker jeg så på bloggerne sesong 2 hvor S.E er på radiointervjue hos NRK P3. Og S.E fortalte til programlederen at voksne var de som var verst til å skrive stygge kommentarer og kritisere at hun hadde tatt botox, restylane og operert seg. S.E fortalte at hun ikke forstod hvorfor voksne skrev sånne kommentarer på bloggen til en 20-åring. Og hun mente at det er bedre at voksne snakker med ungene sine om det med plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger. Det er jeg enig i. Jeg ville aldri i livet skrevet en kritiserende kommentar på bloggen til en 20-åring. For det første blogger den 20-årige bloggeren for sine jevnaldrende. Og for det andre la nå de yngre bloggerne blogge om sine interesser.
   Vi er mange bloggere som har vært vitne til hvor stygg nettoppførsel voksne kan ha på blogg. Jeg skal ikke nevne navn. Men flere av oss bloggvennene dine vet hem jeg tenker på.
   Hvis vi voksne folk på sosiale medier skal være gode forbilder for de yngste er det på tide å skjerpe oss.
   Ha en råfin kveld;))
   Stooor klem fra Else Marit

  4. Mona Elisabeth: Tusen takk for en kjempefin kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg har selv sett på noen facebooksider hvor kjendiser, politikere og toppbloggere blir diskutert at det er mange godt voksne mennesker som sitter og skriver stygge og nedlatende kommentarer! Derfor tror jeg at den gutten har rett.

   Du er utvilsomt inne på noe der. Ungene i dag har vokst opp med data og internett, og de lærer nettvett på skolen, men for oss voksne har internettvereden kommet for fort på oss.

   Vi som er godt voksne skal ha lært oss det som på godt Norsk kalles for folkeskikk og god oppførsel mot andre mennesker, og den barnelærdommen som god folkeskikk og oppførsel vi skal ha lært burde vi ha tatt med oss over på internett. Hvor vanskelig skal det være da?

   Jeg er engasjert i dette temaet, for jeg har lest en god del stygge og hetsende kommentarer fra voksne mennesker på de facebooksidene jeg har vært inne på!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  5. Irene: Tusen takk for en kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂 Ja den gutten har nok rett. Det jeg har sett på facebooksider hvor kjendiser, toppbloggere og andre profilerte personer blir diskutert er at det er mange godt voksne som skriver de mest hårreisende og stygge kommentarer! Da tenker jeg som så om de har unger selv, er de ikke gode forbilder for ungene sine slik de holder på! Du har helt rett. Voksne mennesker skal ikke sitte å skrive stygge kommentarer til en blogger i 20-årene! La nå de unge bloggerne blogge om sine interesser. De sitter jo heller ikke på en blogg hos en voksen blogger og skriver stygge kommentarer. Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂 Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  6. due: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Ja den gutten har helt rett, dessverre 🙁 Vi har mye å lære av å se videoen! Det har du helt rett i!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  7. Else Marit: Tusen takk for en kjempefin kommentar fra deg Else Maritvennen 🙂

   Ja gutten har helt rett i det han sier på videoen sin, og alle voskne har godt av å se videoen hans!

   Jeg har hørt og sett at Sophie Elise har skrevet og sagt at hun har fått flere stygge kommentarer på kommentarfeltete sitt fra voksne mennesker!

   Det er greit at voksne er uenig med valgene Sophie Elise har gjort med å forandre på utseende sitt, men voksne mennesker skal vite bedre enn som så enn å sitte på kommentarfeltet til en ung blogger å skrive nedlatende og stygge kommentarer! Det hadde aldri i livet falt meg inn å gjøre det! Aldri!

   Da er det bedre at hvis de har blogg selv at de skriver et innlegg som handler om hvorfor de er i mot kosmetiske behandlinger og operajoner.

   Vi har det, og det er et kjempegodt eksempel med den ene bloggbekjentskapen vi har hatt med å gjøre!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  8. Du vet at Sofie Elise bare kan stenge kommentarfeltet sitt sant? Men hun vet at da vil hun få færre lesere, og derfor gjør hun ikke det.
   Mobbing er noe som går over lengre tid, og der den mobbende part er sterkere enn den som blir mobbet (fysisk eller i sosial sammenheng). Stygge kommentarer er derfor ikke alltid mobbing. Og om man ikke ønsker det så kan man stenge kommentarfelt, man kan ha stengt profil, man kan bare legge til folk man faktisk kjenner, man kan være anonym osv. Om man ikke tåler stygge kommentarer så burde man kanskje ikke være så offentlig? Og ord er bare ord. Om det kommer fra ukjente folk så bør man være sterk nok til ignorere det.

  9. Jeg trenger ikke se video. Jeg mobber ikke.
   Men ..de/vi voksne var vel først på nett, og ja, flere mobbet og mobber noe sinnsykt. I tiden da man måtte ringe opp via pipende modem og tellerskrittene løp,- da chattet folk på IRC. Det var i Windows95-tiden. 🙂 Jeg husker først gang jeg klarte å komme meg inn på en kanal, og det var bare voksne. Dvs, jeg trodde de var voksne, sånn som meg, men oppførselen deres var svært lite voksen.. Jeg følte meg som ei naiv bondetuppe fra landet ( bor i by) da jeg så hvordan folk satt og slengte dritt til hverandre. Språket var til å få bakoversveis av.
   Det var der jeg lovet meg selv å aldri bli som mange av dem. Jeg fikk faktisk en god og rimelig streng oppdragelse i min oppvekst. Skal ikke si jeg var englebarn alltid, for det var jeg ikke. Men mobbing og nedtråkking av andre…niks. Sånt gjorde man bare ikke. Det er noe med å oppføre seg mot andre som man vil andre skal oppføre seg mot en selv. Og oppfører andre seg dårlig, så kan jeg nok synge ut, men jeg går ikke ned på deres nivå. Er de altfor ufyselige, går jeg og gir blaffen i mennesket. ( Neida, jeg er ikke kynisk eller kald. Men jeg lar ikke ting gå inn på meg , – man må ha et visst beskyttende skall på nett.) Jeg gidder ikke prøve å oppdra voksne for lenge. Bortkastet energi om de ikke tar et hint eller to. Det har jeg lært etter alle disse årene på nett.
   Nå er det gått så mange år at omtrent hele landet er på nett. Og mobbingen er verre enn noensinne. Særlig fra voksne.
   Jeg har ingen tro på at det stopper opp.
   Men jeg kan i hvert fall fortsette å feie for min egen dør og holde det rent der. 🙂

  10. Det var sterke ord fra en ung gutt, og han har rett dessverre 🙁
   Du ser det samme på inne på bloggen til hun Synskepggy. Hun blir regelrett terrorisert av en annen voksen blogger. Jeg vil ikke si mobbing, men det er trakassering hun voksne bloggeren holder på med. Hvis ikke det er terrorisering vet ikke jeg, men det er bevist klart nok for at voksne er de verste.
   Tusen takk for at du delte innlegget ditt 🙂
   Jeg ønsker deg en fin kveld 🙂
   Stor bloggklem fra Gry

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg