DÅRLIG GJORT Å MISTENKE VARSLERNE I #ME TOO-KAMPANJEN FOR Å LYVE!

De siste dagene har det stormet mot Trond Giske i forbindelse med metoo-kampanjen, og jeg er stygt redd for at flere saker vil dukke opp mot kjendiser eller politikere. Trond Giske har innrømmet det han ble anklaget for. Anklagene mot ham gjelder fra da han var singel. Likevel ingen unnskyldning! 

Seksuell trakassering skal ikke skje, og det er slett ikke greit! Menn som går over denne grensen for hva som ansees som seksuell trakassering går langt over streken. Så langt er vi alle sammen enige! 

Seksuell trakassering eller seksuelle krenkelser, tidligere også omtalt som seksuell sjikane, er uønsket seksuell oppmerksomhet som oppleves som krenkende og plagsom for den som blir rammet. 

Verbal trakassering kan omfatte seksuelle kommentarer. Ikke-verbal trakassering kan omfatte blikk, bevegelser, pornovisning og blotting. Fysisk trakassering kan omfatte berøring, klemmer og kyss som en ikke ønsker, eller grovere seksuelle overgrep som voldtekt eller forsøk på det.

Sextrakassering kan også skje på sosiale medier, i e-poster og mobilmeldinger med tekst eller bilder. 

Ifølge diskrimineringsloven fra 2005 har arbeidsgivere plikt til å forhindre trakassering og sexovergrep i forbindelse med arbeidet. Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Seksuell_trakassering

Jeg reagerer med sjokk og vantro at kvinner går hardt ut mot andre kvinner som faktisk tørr å stå fram at de har opplevd seksuell trakassering. Det siste de trenger er og ikke bli trodd, og det er tøft gjort av dem å stå frem å fortelle om at de har opplevd seksuell trakassering! 

Når det nå ble kjent at nestlederen i Arbeiderpartiet (Trond Giske) ble navngitt i metoo-kampanjen. En av varslerne stod frem og fortalte sin historie om hva hun hadde opplevd av seksuell trakassering. 

Det er da motstanderne av metoo-kampanjen våkner, og begynner å fortelle at varslerne lyver! De kommer med konspirasjonsteorier om at dette handler om politisk maktspill mellom toppolitikerne. I tillegg blir hun som stod frem som en av varslene grovt anklaget for å lyve for å komme seg opp og fram. Det er ingen som tenker på følelsene til varsleren som stod fram! Hvis noen har opplevd seksuell trakassering, synes jeg det er kjempetøft gjort av dem å stå fram at de forteller hva de har opplevd! 

Jeg vil gå så langt å sammenlikne det at man ikke tror på varslere i metoo-kampanjen med en jente som er et voldtektsoffer som ikke blir trodd når hun forteller at hun har blitt voldtatt! Det må være forferdelig å ikke bli trodd på i en slik situasjon <3 🙁 

Man må ha øynene åpne for at noen kan bli anklaget på falskt grunnlag i meetoo-kampanjen, men det vil nok skinne fort igjennom hvis vedkommende som varsler fra ikke snakker sant! 

I Giskesaken vet ingen av oss vanlige Nordmenn nøyaktig hva som har foregått annet enn det vi har hørt og sett gjennom nyhetene, men likevel sitter det “bedrevitere” som lager konspirasjonsteorier om f.eks. at det maktspill, maktkamp og sjalusi mellom politikerne. Vi skal være forsiktige med å lage konspirasjonsteorier i slike saker, for det skader mer enn det gagner! 

I metoo-kampanjen handler det ikke om grovissnakk og grove på-kanten-vitser fra menn i lunchpausen på jobb! Metoo-kampanjen handler om noe langt mer! Hvis en mann tvinger seg til å kysse en kvinne eller ta på kvinnens bryster mot hennes vilje er det uønsket seksuell atferd, men hvis mannen fortsetter å tvinge seg til et kyss, eller fortsetter å ta på kvinnens bryster er det seksuell trakassering! 

Jeg vil faktisk gå så langt å si at menn som har en slik seksuell atferd mot en kvinne er umodne i hodene sine! Det er en umoden seksuell atferd!

 

Bildet funnet på google.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Me Too #tankeromkringmetoo #varslereikampanjen #giskesaken #troverdighet #seksuelltrakassering 

 

 

 

 

 

  1. Jeg synes ikke er å gå langt og si at menn som seksuelt trakasserer kvinner er umodne i hodet sitt. Slik jeg ser det er det et faktum. Sånn er det. Modene og oppgående voksene burde/skal forstå at dette ikke er akspetabelt. Og som du skrev innledningsvis kommer det til å komme flere anklager mot andre i offentligheten. Det finnes ikke bare en umoden profilert mann, det er mange.

  2. Råbra skrevet snuppa mi;))
   Jeg blir rykende forbanna når jeg leser at folk rakker ned på de som sier i fra hva de har opplevd under #Me Too kampanjen. Det er råstygt gjort. Og de som rakker ned og stempler de som sier i fra om seksuell trakassering som løgnere ER og BLIR kvinnehatere.
   Råbra sammenligning når du sammenligner de som har opplevd seksuell trakassering og ikke blir trodd på med voldtektsoffer som ikke blir trodd på. Og menn som driver med seksuell trakassering er kognitive umodne menn som ikke vet hvor normale grenser går.
   Ha en fin kveld;))
   Stooor klem fra Else Marit

  3. Fint og tankevekkende skrevet 🙂
   Jeg velger å tro på de som varsler i #Me Too kampanjen inntil motsatte er bevist. Når det gjelder saken med Giske mener jeg det som har kommet fram er sekusell trakassering, og det hjelper ikke at han var singel på den tiden. Han var voksen, og burde visst bedre. Jeg finner ingen unnskyldning når en voksen mann driver med seksuell trakassering slik det har kommet frem at Trond Giske gjorde.
   Du har rett. Jeg får vondt av voldtektsofrene som ikke blir trodd i en voldtektssak enten det er av utenforstående som dømmer jenta nord og ned eller juryen som mener at jenta gikk for utfordrende kledd. Voldtektsofferet har store nok psykiske problemer i etterkant av en voldtekt fra før om hun ikke skal bli møtt med skepsis og mistanke om at hun lyver.
   Jeg er stygt redd for at flere stygge saker kopper opp om offentlige personer i “Me Too kampanjen. Siste ord er ikke sagt eller skrevet.
   I kampanjen #Me too kan uskyldige få uskyldige anklager om seksuell trakassering på samme måte som uskyldige har blitt stemplet som voldtektsmenn. Det skal ikke stikkes under en stol at det hender, og det er takket være de som sprer falske anklager at noen er skeptiske til de som forteller om sine opplevelser med seksuell trakassering og voldtekter 🙁
   Jeg synes #Me Too kampanjen er bra kampanje, for jeg tror mange har opplevd seksuell trakassering av en eller annen form.
   En fin kveld ønskes deg 🙂
   Godklem fra Irene

  4. Ja det er ikke lett dette…for det må være forferdelig å ikke bli trodd..men samtidig så må det også være forferdelig å bli beskyldt for noe, og man ikke har gjort det….men som du skriver..det vil nok skinne igjennom om det blir feil anklager…og akkurat i Giske saken, så har han vel innrømmet det også…Grensen burde være veldig klar..men tror mange ikke helt vet hvor den går..og særlig med alkohol innabors, så flyttes grenser…Kanskje man blir litt mer bevist nå som det kommer frem mange saker…og at særlig menn, er litt forsiktige med hva de sier og gjør..

  5. Jeg tror ikke vi skal være så naive å tro at alle som melder/varsler om seksuell trakasering har rent mel i posen. De er nok ikke så mange, men de finnes der. Det samme er det med de som melder fra at de har blitt voldtatt, også her finnes det personer som lyver. Disse få som gjør det, ødelegger så utrolig mye for alle de som sitter der med vonde følelser etter å ha blitt misbrukt og utsatt for overgrep. Det å ikke bli trodd etter å ha blitt utsatt for slike ting er helt uholdbart.

  6. Viktig innlegg i disse dager og viktige spørsmål du stiller.
   Det må være ille og ikke bli trodd på av den som har blitt seksuelt trakassert og også et voldtektsoffer 🙁 Jeg blir lei meg på deres vegne. Hvorfor skulle vi ikke tro på dem? Jeg mener de som fortelelr om at de har blitt seksuelt trakassert må være bevisst på hva som har skjedd.
   Definisjonen over hva som er seksuell trakassering er klar ut fra kildene du linker til.
   Jeg tenker på seksuell trakassering hvis en mann presser deg til å kysse ham hvis kvinnen ikke ønsker det, hvis mannen presser seg til å ta på puppene til kvinnen eller ta på kvinnens private område nedentil mot kvinnens ønske. Hvis mannen ikke godtar nei for et nei er det seksuell trakassering og det handler selvfølgelig om kognitiv umodenhet fra mannens side.
   Du har rett for det har vært jenter som feilaktig har fortalt om at de har litt voldtatt uten at det har skjedd. De tenker ikke over hvor mye det kan skade den som blir utsatt for ryktene å være en voldtektsmann og de ødelegger for troverdigheten.
   Jenter som falskt angir en mann for seksuell trakassering blir avslørt fort. Heldigvis for det.
   I saken om Trond Giske er det nok ingen tvil. Ut fra det hun som stod frem og fortalte sin historie ser det ut som hun snakker sant og Trond Giske innrømte at han hadde gått over streken. Det hadde vært alkohol inne i bildet men der er ingen unnskyldning. Arbeiderpartiets håndtering av saken er en annen diskusjon.
   Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene 🙂
   Klem, klem fra Mona Elisabeth

  7. Jeg vet ikke helt hva jeg egentlig skal si. Men jeg har mine meninger som så mangt. Jeg har dessverre en sterk tro på at metoo kampanjen kan få noen til å skrive om misbruk de aldri har opplevd. Det finnes også mange menn som blir anmeldt og beskyldt for ting de aldri har gjort. Seksuell trakassering vil vi selvsagt ha oss frabedt, men jeg er uansett redd for at det har blitt litt i overflod av dette. Jeg vet egentlig ikke om slike kampanjer er så bra, da det lett kan gå ild i tørt gress ( eller hva det heter). Dette med Giske har jeg ikke sett så mye av, men det er uansett det samme om en mann er single eller ikke. Seksuell trakassering er langt fra greit, uansett hvem du er.

  8. Jeg er enig med deg. Det blir for dumt å tro at noen påstander kan være usanne og vi burde straffe folk uten bevis. På denne måten kan vi skape et trygt samfunn. For de som blir anklaget for noe, er alltid skyldige. Mobben har alltid rett. De som blir anklaget for drap har alltid drept. De som beskyldes for tyveri har alltid stjelt. Ærlig talt. Trenger vi domstolene? Svaret er nei! Nei, nei, nei! Mobben er den som skal bestemme over liv og død, om du mister jobben eller ikke. Alle er skyldige til det motsatte er bevist. Media burde bestemme over oss. De vet alt. De visste at Giske var skyldig. De trengte ikke bevis.
   Takk Gud for at alt dette kom frem i lyset. Den senere tiden har vi fått mer omvendt bevisbyrde i loven. Altså skal påstander motbevises. Ja, eksisterer julenissen? Har du bevis mot? Nei, da er det sant. Du rasist og kvinnediskriminerende? Har du noen skikkelige bevis mot og ikke bare tomme påstander? Nei, da er du skyldig. Takk og lov for disse endringene. Det gir alle mer trygghet. I visshet om at de får en rettferdig dom.
   Drit i at uskyldigheten til det motsatte er bevist er en hjørnesten i det vestlige samfunn. Hahaha. Ideen til kvinnehatende kollonialister og rasister bør ikke bevares. Vi er alle tryggest når alle påstander blir sett på som sanne og vi straffes ut fra det. Forresten, la oss gå tilbake til naturtilstanden hele gjengen. Det er slik det bør være. Vi bør brenne alle påståtte seksuelle trakasserere på ogga bogga bålet, for gudene våre. Da kan vi få gode avlinger.

  9. Thea: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg synes heller ikke det er å gå for langt å si fra når det har foregått seksuell trakassering, Det er på sin plass! uansett kjønn! Menn som har en slik uønsket atferd er umodne i hodene sine, og det er som du skriver et faktum!

   De som ødelegger er de som faktisk lyver om at det har foregått seksuell trakassering, men takk og lov vil sannheten komme frem, og de vil bli avslørt nokså fort!

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  10. Else Marit: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt Else Marit vennen 🙂

   Jeg tenker som så at de som snakker negativt om #Me Too – kampanjen ikke vet hva de prater om, men da tenker jeg på når det er snakk om tydelig seksuell trakassering! Synes det er kjempeflott at jenter/damer sier i fra når det klart og tydelig foregår seksuell trakassering. Definisjonen hva som er seksuell trakassering er jo tydelig for hva man legger i begrepet!

   Det er de som anklager noe falskt for seksuell trakassering som kanskje gjør at noen blir skeptiske, for det skal ikke stikkes under en stol at vi i #Me Too – kampanjen kan oppleve at noen blir anklaget falskt. Da er trøsten at sannheten kommer på bordet, og at ingen får uskyldige anklager mot seg.

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  11. Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg også velger å tro på varslerne i #Me Too-kampanjen til det motsatte er bevist. Definisjonen om hva som er seksuell trakassering er klar og tydelig, og så lenge den som har drevet seksuell trakassering ut fra definisjonen har gått over streken!

   Selv om Trond Giske var singel er det ingen unnskyldning for det han gjorde. Han gikk langt over streken, og den ene jenta som stod fram følte dette ubehagelig! Det har jo kommet flere saker i ettertid mot andre politikere i f.eks. Unge Høyre. Flere saker vil komme. Dessverre 🙁

   Vi vil nok også oppleve at falske anklager blir rettet mot kjente personer, men jeg vil nok tro at disse falske anklagene fort vil bli gjennomskuet som løgn. Det er jo takket være de som lyver om seksuell trakassering som gjør at noen blir skeptiske.

   #Me Too-kampanjen er en kjempeflott kampanje, og heldigvis har menn fått sin egen kampanje de også 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  12. Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg også velger å tro på varslerne i #Me Too-kampanjen til det motsatte er bevist. Definisjonen om hva som er seksuell trakassering er klar og tydelig, og så lenge den som har drevet seksuell trakassering ut fra definisjonen har gått over streken!

   Selv om Trond Giske var singel er det ingen unnskyldning for det han gjorde. Han gikk langt over streken, og den ene jenta som stod fram følte dette ubehagelig! Det har jo kommet flere saker i ettertid mot andre politikere i f.eks. Unge Høyre. Flere saker vil komme. Dessverre 🙁

   Vi vil nok også oppleve at falske anklager blir rettet mot kjente personer, men jeg vil nok tro at disse falske anklagene fort vil bli gjennomskuet som løgn. Det er jo takket være de som lyver om seksuell trakassering som gjør at noen blir skeptiske.

   #Me Too-kampanjen er en kjempeflott kampanje, og heldigvis har menn fått sin egen kampanje de også 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  13. Toini: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Det er dessverre ikke det, og det er de som lyver om seksuell trakassering som ødelegger for troverdigheten for andre saker hvor det faktisk er tilfelle at varsleren har blitt utsatt for seksuell trakassering.

   Definisjonen for hva som er seksuell trakassering er jo tydelig og klar. Mange synes det er seksuell trakassering på en arbeidsplass hvor menn sitter og forteller grove vitser. Her tror jeg det handler om hvor man er fra i landet. Jeg hadde nok blitt litt pinlig berørt hvis jeg hadde overhørt grove vitser i lunchpausen, mens en fra Nord Norge kanskje ikke ville reagert på samme måte. Noen mener jo det er seksuell trakassering, men det er det ikke.

   Du nevner noe viktig, nemlig det med alkohol, og da vet dessverre mange ikke hvor grensen går.

   Ønsker deg og hundene en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  14. Vera Lynn: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Dessverre finnes det jenter/damer som angir en mann for seksuell trakassering på falskt grunnlag 🙁 Det er de som ødelegger slik at noen er skeptiske til f.eks. #Me Too-kampanjen.

   Her i Trondheim var det for noen år siden en tenåringsjente som det stod om i avisen. Det stod at jenta hadde blitt voldtatt, men det merkelige i denne saken var at hun ikke kunne beskrive gjerningsmannen. Til slutt viste det seg at jenta hadde løyet for politiet. Hun hadde ikke blitt voldtatt. Det var hevnaksjon mot kjæresten som hadde gjort det slutt 🙁 Stakkars gutt 🙁

   Heldigvis er det tydelige og klare definisjoner for hva som er seksuell trakassering som de har å gå etter. Det nytter ikke å si at man har blitt utsatt for seksuell trakassering hvis en mann har klapset deg på baken en gang. Akkurat det er langt fra seksuell trakassering.

   Huff 🙁 Det må være kjempefælt å ikke bli trodd i en klar sak hvor det har foregått seksuell trakassering eller voldtekt 🙁

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  15. Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Huff 🙁 Det må være kjempefælt 🙁 Jeg får vondt bare jeg tenker på det. Når det er en klar sak som faktisk er klar og tydelig seksuell trakassering ut fra definisjonene må man bare tro på varslerne.

   De som ødelegger er faktisk de som angir og lyver om at det har foregått seksuell trakassering, men jeg trøster meg med at disse blir avslørt og sannheten kommer fram.

   Her i Trondheim var det for noen år siden en tenåringsjente som det stod om i avisen. Det stod at jenta hadde blitt voldtatt, men det merkelige i denne saken var at hun ikke kunne beskrive gjerningsmannen. Til slutt viste det seg at jenta hadde løyet for politiet. Hun hadde ikke blitt voldtatt. Det var hevnaksjon mot kjæresten som hadde gjort det slutt 🙁 Stakkars gutt 🙁

   Jeg tror mange av sakene hvor det har foregått seksuell trakassering har det jo vært alkohol innblandet, men det er ingen unnskyldning for å drive seksuell trakassering.

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  16. due: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg også har stor tro på #Me Too-kampanjen, og jeg trøster meg med at vi har klare definisjoner for hva som faktisk er seksuell trakassering. Det kommer tydelig fram. Nytter ikke å komme og si at man har blitt utsatt for seksuell trakassering hvis en mann har klapset på baken en gang.

   De som ødelegger er de som angir en gutt/mann på falskt grunnlag om at mannen har drevet seksuell trakassering. Det fører jo til at mange kan bli skeptiske av seg.

   Likevel trist er det fordi som ikke blir trodd på når de forteller at de har blitt utsatt for seksuell trakassering eller en voldtekt.

   Heldigvis det positive midt i dette er at menn også har fått sin egen kampanje, og det er kjempebra. Menn sier ikke i fra så mye som kvinner, men det er på tide at de også sier i fra at de har opplevd seksuell trakassering 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  17. Fjellooy: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Vi har klare og tydelige begreper for hva som faktisk er seksuell trakassering. Det nytter ikke for ei jente å komme og si at hun har blitt utsatt for seksuell trakassering hvis gutten har klapset henne på baken en eneste gang. I mange saker hvor det har foregått seksuell trakassering har det kanskje vært alkohol med inn i bildet, men det er ingen unnskyldning.

   Selv om grensen for hva man gjør under påvirket tilstand er det aldri greid å trakassere noen seksuelt!

   Det er kjempeviktig at vi føler oss trygge i vårt eget samfunn, og da skal ikke gamle menn i en rettssak si at det var jenta sin feil at hun ble voldtatt fordi hun gikk lettkledd! De gangene jeg hører slike utsagn ser jeg rødt, og jeg blir kjempesint!

   I Trond Giske saken og det som kom fram var det tydelig seksuell trakassering han gjorde ut fra definisjonene over hva som er seksuell trakassering! Vi har definisjoner som skal være til hjelp slik at man ikke misforstår hva som er hva.

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg