RETTEN TIL Å VÆRE ANONYM BLOGGER ELLER ANONYM LESER – RESPEKTERER DU AT EN BLOGGER ELLER EN LESER ER ANONYM?

På nettet har vi alle sammen retten på vår siden til å være anonym.Retten til å ytre seg anonymt er begrunennet i ytringsfriheten. “Denne retten må imidlertid avveies i forhold til personvernet og straffelovens forbud mot å spre hatefull propaganda”.   (Kilde: http://www.dagensperspektiv.no/meninger/redaktorens_mening/anonymitet-og-ytringsfrihet)

Debatten om anonymitet skjøt fart i 2011 i kjølevannet terrorangrepet da ABB viste til bloggeren “Fjordmann” som inspirasjonskilde og ideologisk hærfører. Det som var så spesielt med “Fjordmann” var at ingen visste hvem han var.(Kilde: http://www.dagensperspektiv.no/meninger/redaktorens_mening/anonymitet-og-ytringsfrihet)

Enhver som blogger eller en bruker på nettet har retten på sin side til å være anonym, enten som blogger, på et forum eller som bloggleser. Bloggstedet/nettportalen eller firmaet som leverer bloggløsningen/forumet er pliktet til at alle bloggere/brukere på forumet skal fylle ut kontaktopplysninger før de kan åpne selve bloggen eller profilen. “Et nettsted plikter å oppgi på lett synlig plass navn og kontaktadresse for den som er ansvarlig for nettstedets innhold eller informasjon om hvordan man kan komme i kontakt med de/den ansvarlige. Brudd på denne bestemmelsen medfører bot.” (Kilde: http://www.dagensperspektiv.no/meninger/redaktorens_mening/anonymitet-og-ytringsfrihet)

Hvis en blogger ønsker å være anonym fordi hun blogger om incestovergrep i barndommen har bloggeren retten på sin side å være en anonym blogger. Det er pga hennes egen sikkerhet at ingen skal finne ut hvem hun er. Akkurat den samme retten til å være anonym har leserne også retten på sin side å være.

Bloggstedet eller nettstedet har da noe som kalles ip-numre som kan spores tilbake til den som skriver. Det vil si hvis jeg som bloggleser hadde postet straffbar hatefull rasistisk propaganda i et kommentarfelt til en blogger vil bloggeren se et ip-nummer ved kommentaren min. Hvis kommentaren min hadde vært så rasistisk at det hadde brutt med Norsk Lov kunne noen anmeldt kommentaren min, og politiet kunne fått vite hvilket ip- nummer som hadde skrevet kommentaren. Her gjelder det straffbare rasistiske kommentarer som bryter med Norsk Lov, og ikke en kommentar som går på følgende: “Bloggen din er den dårligste bloggen som finnes”. 

Det er mange ulike grunner til at noen ønsker å være anonyme bloggere/nettbrukere. Kanskje ønsker bloggeren å leve i skjul i frykt for at noe skal skje ham/henne. Ingen av oss vet hvorfor en blogger/nettbruker ønsker å være anonyme. Disse årsakene er personlige årsaker.

Jeg har sett og lest flere bloggere hvor den som eier bloggen ønsker å være anonyme, og jeg som bloggeier respekterer deres valg. De har en grunn til hvorfor de ønsker å være anonyme. Disse blogger under et nicknavn som ikke kan knyttes til vedkommende blogger. De deler aldri private bilder av familiemedlemmer, unger, ektefeller og slekt, de deler ikke bilder av nærmiljøet, de deler ikke bilder av boligen og uteområdet utenfor boligen, de forteller minst mulig om familiene sine, de skriver aldri navn på familie, slekt og venner og absolutt alt de skriver er anonymisert. 

Det samme gjelder for de som kommenterer. Noen ønsker rett og slett ikke at navnet deres kommer på nettet, og de ønsker å være anonyme. Vi skal respektere valget om å være anonym! Det er en rettighet man har. 

En uting jeg har merket meg både på blogg og på ulike nettforum er at enkelte ikke tåler å se at noen bloggere ønsker å være anonyme. De gjør alt for å finne ut identiteten til de som er anonyme. Det gjør de ved  mase på bloggeren, stiller bloggeren ulke sprøsmål for å få bloggeren til å røpe seg selv, og det er kjempestygt gjort og respektløst ovenfor den som av en eller annen grunn ønsker å være anonym av en eller annen personlig årsak.

Jeg har også lest kommentarer hos flere anonyme blogger hvor noen blogglesere (som selvsagt selv er anonym) truer med å avsløre navnet og identiteten til den anonyme bloggeren! 

Man har faktisk personvernloven i bakhånd hvis man ønsker å være anonyme, og da skal ikke tankeløse lesere og tankeløse bloggere fiske ut navn og identiteten til bloggeren eller offentliggjøre navnet til en anonym blogger!

Det samme gjelder en del av bloggleserne som ønsker å kommentere på bloggene våre eller nettforum.

Hvis det pågår en politisk eller religiøs debatt på et nettforum er det ikke alle som ønsker å stå fram med fult navn og identitet når de skriver sine meninger i politiske og religiøse politiske debatter. Det er fullt forståelig, og det skal vi respektere. 

Når vi bloggere skriver blogginnlegg på våre blogger med ulike temaer vil vi oppleve å få kommentarer fra lesere som vil være anonym, og denne muligheten ar våre blogglesere til å være. Vår trygghet er at vi kan se ip-nummeret på den/de anonyme som skriver kommentarer, og vi vet at hvis kommentaren er av en slik karakter at det er straffbart i følge Norsk Lov vil politiet finne vedkommende som har skrevet kommentaren. 

Så har vi de bloggleserne som ikke har blogg selv. De er på en måte anonyme de også, men felles for dem er at de står frem med et nicknavn eller sitt fornavnet sitt. 

Når jeg som blogger får en kommentar på bloggen min fra noen som ønsker å være anonyme i sine kommentarer respekterer jeg det. De aller fleste anonyme som kommenterer skriver kjempekoselige kommentarer, men man finner også de jeg kaller for feige anonyme nettroll.

Anonyme nettroll er gjerne anonyme lesere som kommer med en negativ kommentar som er hinsides en hver fornuft. Kjennetegnet for disse anonyme nettrollene er de kommenterer som anonym eller med et nicknavn. De oppgir ikke en lenke til egen blogg.

Et annet kjennetegn er at de skriver stygge kommentar, og at kommentarene er full av skrivefeil. Derfor går det ikke an å ta disse anonyme nettrollene alvorlig. De er bare slik!

Likevel vil jeg si at disse anonyme nettrollene misbruker sin anonymitet ved å skrive stygge kommentarer til andre bloggere!

Uansett skal vi bloggeiere og våre blogglesere respektere de av leserne våre som ønsker å være anonyme når de kommenterer på våre blogglinnlegg.  

Ingen har noe rett til å presse anonyme lesere til å oppgi sitt riktige navn. Vil noen av mine lesere være anonyme når de kommenterer på min blogg skal de få lov til det. De skal slippe å være engstelige for at utenforstående bloggere begynner å grave i å finne ut om de anonymes identitet. 

Hvorfor  vil noen bloggere og utenforstående lesere på død og liv avsløre gjøre alt for å avsløre hvem anonyme lesere og bloggere er? Min første tanke er at kanskje de anonyme skriver sin oppriktige og ærlige mening i sitt blogginnlegg eller som en kommentar på en blogg, og de føler at meningen som den/de anonyme skriver i et kommentarfelt eller i et blogginnlegg provoserer dem.

Så lenge at den som skriver som anonym ikke bryter med Norsk Lov, og ytrer seg på kanten av Norsk Lov har man rettigheten på sin side å være anonyme pga personvern. Personvernet i Norge er faktisk noe av det viktigste vi har får vår egen sikkerhet. Hvis en blogger velger å være anonym fordi hun frykter at faren skal banke henne gul og blå er det personvernet til bloggeren som gjelder! 

Jeg har blogget i noen år, og jeg har 3 kjempegode bloggvenner som blogger anonymt. De har innstendig bedt meg om å holde kjeft om deres virkelige navn og identitet, og det løftet har jeg holdt i mange år! Slik jeg er ser det har de vist meg tillit ved å fortelle meg navnet og identiteten deres, og jeg akter å vise dem 100% tillit tilbake. Nettopp det løftet skal jeg holde!  

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har fått spørsmål og til og med trusler om å fortelle provoserte bloggere navnene på de tre bloggvennnenen mine som blogger anonymt. Til og med har jeg løyet og diktet opp navn på de tre bloggvenene mine bare for å verne om deres identitet! Alle de tre har hver sine historier om hvorfor de ønsker å blogge anonymt, eller så anonymt som over holdet mulig. Det skal andre bloggere og lesere respektere! Så lenge det ikke er forbud mot å blogge som anonymt eller kommentere som anonymt har ingen noe rett til å gyve løs på den anonyme for å prøve og avsløre hans/hennes identitet! 

Jeg har også sett på ulike nettsider at flere har spekulert i hvem som kan stå bak anonyme nick eller navn. Slike spekulasjoner kommer gjerne i kjølevannet i diskusjoner hvor man kan føle seg provosert. Som f.eks. politisk eller religiøs diskusjon. Utenforstående lesere begynner å lete med lykt og lupe hvem som kan stå bak anonyme anonyme nickkommentarer. De begynner å beskylde vilt rundt seg hvem som skjuler seg bak nickkommentarene. Det verste er at kanskje uskyldige mennesker som ikke en gang har skrevet noe får urettmessige beskyldninger rettet mot seg.

De fleste diskusjonssider tillater at brukerne kan kommentere med litt anonyme nicknavn. Det er pga personvernet til hver enkelt bruker. Vi skal huske på at disse nettsidene sitter inne med kontaktskjema som alle brukerne på nettstedet må fylle ut før de får registrere et nicknavn. På det kontaktskjemaet fyller brukeren ut for- og etternavn, mailadresse og mobilnummer. 

Jeg håper at du neste gang du kommer over en blogg hvor bloggeren er anonym at du bare aksepterer bloggerens bestemmelse om å være anonym, og at du ikke begynner å spekulere hvem denne bloggeren er. Det samme gjelder hvis du leser en anonym kommentar, eller en kommentar hvor den som skriver kommentaren kun har skrevet fornavnet. Husk på at det er ikke alle våre blogglesere som har blogg, og det er ikke alle som ønsker å dele hele navnet sitt på nettet! Du har ingen rett til å grave i identiteten til de som ønsker å kommentere som anonymt fordi du føler deg provosert over det han/hun skriver i en kommentar! 

Respekter retten til å være anonym, for det har med personvern å gjøre, og retten til å beskytte seg selv! 

 

Bildet lånt fra denne nettsiden: https://www.tek.no/artikler/slik-blir-du-em-helt-em-anonym-pa-nettet/117275/5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#blogging #anonymitet #rettentilåværeanonym #personvern #anonymblogger #anonymelesere #respektforandresanonymitet 

 

29 kommentarer
  1. Råbra skrevet snuppa mi;)) Og det er viktig at du tar dette opp. Jeg husker da jeg åpnet meg blogg og begynte å kommentere. Fy faen så jævlig irritert jeg ble da snushanene skulle vite navnet mitt, hvor gammel jeg var og identiteten min. Jeg ble helt matt av at de ikke lot meg være. De gav seg ikke. Og de sendte meg melding på innboksen på bloggen som jeg hadde og skrev at jeg kunne stole på dem. Når de var så ivrige stolte jeg ikke en dag på den gjengen.
   Jeg ville være anonym pga personlige årsaker. Og det var et valg jeg valgte å ta. Det sier mer om de som ikke godtar valget mitt og retten min til å være anonym når jeg blogger. Om jeg skriver fornavn og mellomnavn gjør det ikke noe. For det er mange med navnet mitt i Norge.
   Jeg har bevisst valgt og aldri skrive navnet på familien min, ungene våre, mannen min og slekten. Og jeg har aldri fortalt hvilken barneskole, ungdomsskole og videregående skole de gikk på, hvilket korps de spilte i og hvilken svømmeklubb jentene svømte for.
   Jeg synes enkeltbloggere på blogg.no er verre enn bloggere på wordpress, nouv eller blogspot til å akseptere at bloggere vil være anonyme. Det er ikke aksept for de rettighetene til å være anonym som vi har. Men når vi har rettighetene til å være anonyme er det stygt gjort av blogglesere og ikke godta den enkeltes bloggers valg om å være anonym.
   Ha en råfin ettermiddag;))
   Stooor klem fra Else Marit

  2. Ja her er jeg helt enig..de som vil, må da få være anonyme..og det bryr da ikke meg..så lenge de er hyggelige…men de som er stygge og slemme..de er bare feige, og de bryr jeg meg ihvertfall ikke om…men har ikke kommet bort i noen enda jeg da…Så klart må de som vil få være anonyme..og opptre med nicknavn..Det spiller da ingen rolle…Er så mye rare folk..som skal bry seg med alt…hihih.. ha en god kveld!

  3. Dette var et kjempegodt innlegg og med mange viktige poenger,virkelig 🙂
   Og det kan ikke understrekes nok dette med at noen kan ha gode grunner for å ville være anonym på nett.
   Jeg har også sett at de som snoker og fisker mest og de som kanskje har blitt vist tillit,men som seinere har misbrukt den tilliten de har blitt vist,aldri har gode hensikter i tankene,det er informasjon som folk med råtten moral og fraværende integritet på et tidspunkt kanskje kan bruke mot den anonyme bloggeren.De tror de har et pressmiddel som de kan ha som en ekstra joker i ermet,bare i tilfelle av at de trenger det.Det verste er at avsløring av identitet kan få fatale konsekvenser for den anonyme,konsekvenser som den som avslører naturlig nok aldri får vite noe om.
   Jeg mener at vi som voksne folk må verne om de som ønsker å være anonyme og gjøre det vi kan for at den anonyme får fortsette å være anonym,jeg syns det er alles ansvar,for som du sier,det kan være alvorlige grunner for anonymiteten.
   Flere av mine bloggvenner skriver som anonym i mitt kommentarfelt,det er helt greit for meg,forståelig og ikke noe problem for meg,så jeg skjønner ikke dem som gjør det til et problem for seg personlig og nærmest gjør det til en livsoppgave å finne ut hvem de anonyme er.
   I min blogg er alle velkommen anonym eller ikke,oppegående,tenkende folk forstår at det ofte er en grunn for anonymiteten.
   Takk for dette innlegget,Toril,jeg tror at flere enn jeg trengte å bli påminnet om alvoret.
   Ha en flott søndagskveld 🙂 Klem fra synskepeggy.

  4. Selvsagt skal man akseptere, og respektere at noen ønsker å være anonym! Det kan være mange grunner til det. Kan ikke skjønne at man skal sitte å spekulere på hvem den anonyme er heller? Hva er poenget? Er det slik at noe ulovlig blir ytret så har vi jo politiet vi kan videresende ip nr til.
   Ønsker deg en riktig så god kveld 🙂

  5. Viktig innlegg som du har skrevet.
   Når jentene har hatt undervisning om nettvett og data på skolen har de fått høre viktigheten av å respektere de som ønsker å være anonyme. Hvis du skriver noe stygt og nedlatende til en mottaker som anonym misbruker du anonymiteten. Det er det anonyme nettroll gjør. Gjennom undervisningen på skolen har jentene blitt innprentet viktigheten av rettigheten for personvernet til å være anonym.
   Jeg tror ungdommer er mye flinkere enn voksne å respektere at noen vil være anonym, og det er beundringsverdig 🙂
   De som prøver å avsløre en annens identitet har ingen respekt og forståelse for den som vil ivareta personvernet sitt å være anonym.
   Jeg skriver kommentarer til deg på bloggen din, og jeg har ingen blogg selv men jeg skriver fornavnet og mailadressen mitt i feltene over kommentarfeltet. Når jeg kommenterer på blogger vil jeg aldri skrive etternavnet mitt, for jeg vil ikke at gud og hvermann skal google meg opp for å snoke på hvem er jeg er. Hvis de ikke tåler at jeg skriver kommentarer under fornavnet mitt har de liten respekt for å beskytte seg selv på nettet.
   Du må ha en fin mandag 🙂
   Godklem fra Irene

  6. Supert innlegg, og ikke minst viktig 🙂
   Jeg er ivrig håndarbeidsentusiast, og jeg er vel med i alt som kan krype å gå av håndarbeidsgrupper på facebook. Jeg har vært med i forskjellige håndarbeidsforum på nettet siden 2006 – 2007. Mange av medlemmene på håndarbeidsforumet hadde blogger, og mange har fremdeles blogger hvor de blogger om sin håndarbeidsinteresse.
   Ei som klate seg for Ororina, Else Marit og deg visste jeg av fra et av håndarbeidsforumet, og jeg ble inspireret av bloggene deres. Jeg syntes det så veldig gøy ut og jeg åpnet meg blogg jeg også.
   På bloggen min bestemte jeg meg for at jeg ville ha visse kriterier. Det var at jeg ikke ville dele private bilder av meg selv, deler bilder av barna mine, dele bilder av familien og venner, men kun dele håndarbeids- og naturbilder. Jeg er motstander på å dele bilder av barna mine og familien min, og jeg utleverer ingen jeg kjenner med navn.
   Jeg husker den første kommentaren jeg fikk fra en Inger Johanne. Hun beskyldte meg for at jeg var en falsk blogger som dukket opp med en håndarbidsblogg. Hun Inger Johanne eller hva hun helt kritiserte meg for og ikke dele private bilder, for hun mente at siden jeg ikke gjorde det var jeg en falsk blogger. Jeg ble sjokkert, for jeg trodde ikke at voksne kunne skrive slike kommentarer på andres blogger. Hva var poenget på en håndarbeidsblogg som er en hobbyblogg.
   Du kan kanskje si at bloggen min er ingen personlig blogg med private bilder, men en hobbyblogg om lidenskapen håndarbeid. Det er ingen utenforstående lesere som trenger å få utlevert private opplysninger om meg bortsett fra bloggvennene mine. Hvis de ikke respekterer min avgjørelse er det de som har et problem, og ikke meg.
   Personvernet på nettet er viktig, og når vi har rettighetene til å få være anonyme skal ingen uvedkommende blande seg i hvem den aonyme er. Min ærlige mening er at det er manglende respekt å prøve og finne ut hvem som er anonyme på en nettside eller hvem som er anonyme bloggere.
   Jeg bryr meg ikke om jeg får en anonym kommentar på bloggen min, men jeg synes ikke at det er greit hvis den anonyme gjemmer seg bak anonym for å skrive stygge kommentarer.
   Jeg ønsker deg en fin ettermiddag 🙂
   Stor bloggklem fra Gry

  7. “Denne retten må imidlertid avveies i forhold til personvernet og straffelovens forbud mot å spre hatefull propaganda”
   Dette er nettopp hvorfor vi trenger anonymitet. Mye av den “hatefulle propagandaen” er sann eller delvis sann.
   For eksempel visste du at forskning har vist at Europeere og Asiater dro til Asia, utviklet seg videre der og at Europeere så dro videre til Europa? Dette betyr rett og slett at mennesker er ikke “en art” som marxistisk propaganda vil ha deg til å tro, men flere underarter som har utviklet seg over tid. Hvis man prøver å si dette uten å være anonym blir man utstøtt.
   https://academic.oup.com/gbe/article/6/3/466/576141

  8. Flott innlegg! Vi er mange som MÅ være anonyme pga familie eller jobb eller som meg begge deler. Det er vanskelig nok å ikke kunne være åpen og si ting i hverdagen, vi må ihverfall få blogge trygt!

  9. Innleggt du har skrevet er bra skrevet. Jeg synes det er bra du tar opp temaet.
   Når en blogger er anonym er det snakk om personvern og retten til å beskytte seg selv anonymt. Hvem som ønsker kan blogge som anonym.
   Ingen utenforstående lesere og utenforstående bloggere har rett i å grave om hvem den anonyme bloggeren er i et forsøk på å finne identiteten til bloggeren. Bloggere og lesere skal akseptere retten en blogger ønsker å bruke som anonym. De som ikke respekterer en anonym blogger sitt ønske har store problemer med å respektere andre.
   Jeg har sett hvor forferdelig stygt visse bloggere som hun der Inger J, klanen hennes og Slarveposten oppfører seg mot deg, Else Marit og hun Synskpeggy. Verken Slarveposten eller Inger J eier noe som heter respekt for andre bloggers ønske om å være anonym.
   Synsepggy er en anonym blogger, og det har hun retten på sin side til å være.
   Else Marit gjør nøyaktig det samme som Inger J når hun blogger. Hun deler ikke bilder av familien sin, hun deler ikke bilder av ungene sine, hun deler ikke bilder av andre personer uten å spørre om lov, hun deler ikke bilder av nærmiljøet sitt, hun navngir aldri arbeidsplassen eller andre personer på bloggen sin også videre.
   I følge Inger J er Else Marit og Synskepggy en fantasifigur, men da er Inger J en fantasifigur? Inger J mener Else Marit og Synskepggy er fantasifigurer fordi hun ikke vet identiteten deres 🙂 Det tåler ikke Inger J, og Inger J lever i en fantasiverden hvor hun dikter opp at Synskepggy og Else Marit er fantasifigurer. Hvor sykt er ikke det av en voksen dame godt opp i 50-årene? Det er ikke normalt å leve i en slik fantasiverden.
   Inger J har fått mange anonyme kommentarer av anonyme lesere som ønsker å skrive som anonym.
   Hun er raskt ute med å skyte fra hoften at andre bloggere sine anonyme lesere er fantasifigurer som hun gjør på bloggen til Synskepggy. Da er Inger J sine anonyme blogglesere som kommenterer som anonymt på hennes blogg fantasifigurer på samme måte som hun beskylder Synskepggy sine anonyme blogglesere for å være fantasifigurer.
   Hvis Inger J hadde visst hvor idiotisk det er å lese de idiotiske beskyldningene hadde hun aldri skrevet dem. Beskyldninger om at anonyme bloggere og anonyme lesere er fantasifigurer er noe av det med idiotiske å skrive. Det viser at Inger J ikke takler at andre bloggere som hun ikke vet hvem er har en mening om hennes oppførsel på blogg gjennom mange år.
   Jeg blir sint når andre bloggere ikke respekterer en blogger sitt valg og rettighet til å være anonym. De som ikke viser respekt for andres anonymitet er noen store egoister.
   Fin, fin fredag til deg, mannen din og kattene dine 🙂
   Klem, klem fra Mona Elisabeth

  10. veldig bra skrevet. jeg syns man skal akseptere om personen ønsker å være anonym. klart, vis man slenger dritt så er det en helt annen sak. folk som bare ønsker å ødelegge for andre syns jeg ikke noe om, enten de er anonyme eller ikke.

  11. Else Marit: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg Else Marit-vennen <3 🙂 Setter kjempestor pris på kommentaren din!

   Huff det husker jeg også, og de 3-4 som maste og maste om hvem du var tålte ikke at jeg ikke ville fortelle ditt fulle navn, adressen din og gi dem mailadressen din. De bedyret at jeg kunne stole 100% på dem hvis jeg fortalte dem hvem du var. Jeg gjorde det ikke, nettopp fordi du ikke ville at ditt fulle navn skulle komme ut. Vet du hva? Jeg er glad for at de aldri fikk vite hvem du er og hvor du bor!

   Du har tatt et valg om hvordan du vil fremstå på bloggen din, og du har valgt at du ikke vil dele bilder av ungene dine, du vil ikke dele bilder av familien og slekten din, og du vil ikke navngi noen i familien din. Det skal andre respektere.

   Den som ikke respekterer det er spesielt Inger J R. Hun legger aldri ut bilder av ander personer på bloggen sin hun pga personvern. Hun skriver aldri navn på familiemedlemmer eller folk hun kjenner. Det samme gjør jo du også.

   Hva er problemet til Inger J R? Jeg bare lurer? Hun godtar og respekterer ikke at andre bloggere ikke ønsker å dele bilder av slekt, av familiemedlemmer og navngi familie og slekt, for da beskylder hun dem for å være fantasifigurer og at de stjeler bilder. Noe så dobbeltmoralsk som henne skal du lete lenge etter. Alt er greit når hun selv ikke deler bilder av andre mennesker på bloggen sin eller at hun ikke forteller navn på mennesker hun kjenner. Det skal andre respektere, men da får hun fader meg respektere at andre også har valgt å gjøre det samme. Nei da. Det gjør hun fader meg ikke, for da er de andre fantasifigurer.

   Samme med min gode bloggvenninne Synskpeggy. Hun vil være anonym. Inger J er som besatt å gjette hvem hun er. Jeg ler godt inni meg hver eneste gang Inger J R prøver seg seg med å si at hun vet sannheten om hvem Synskepggy er fordi magefølelsen har fortalt henne sannheten 🙂 Vi er kun 4 stk som vet identiteten til Synskepggy, og det er du, Magnhild, en blogger til og jeg. Ingen av oss har sagt et eneste ord, og da ler jeg rått når Inger Inger J R åpenlyst hevder at hun har funnet sannheten om Synskepeggy sin identitet. Den sannheten og magefølelsen til den dama er langt fra sannhet og magefølelse, for de villeder henne langt ut på sidesporet 🙂 Ha, ha, ha 🙂

   Det er mange anonyme bloggere, og alle anonyme bloggere skal bli respektert for sin anonymitet! Ingen har rett til å grave og mase om å få vite navnet til en anonym blogger. Valget om å være anonym skal respekteres. Hvis vi som lesere leser et blogginnlegg skrevet av en anonym blogger som kanskje provoserer oss har vi ingen rett i å få avslørt identiteten på vedkommende blogger!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  12. Toini: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Leser jeg en blogger hvor bloggeren er anonym bryr jeg meg ikke jeg heller, men jeg reagerer på hvis bloggerens lesere begynner å mase om å få vite for- og etternavn, identiteten til bloggeren, kjønnet og bosted. Det viser for meg mangel på respekt fra bloggleserne.

   Jeg begynner å bli lut lei av enkeltbloggere ikke har noe som heter for respekt andre bloggere sitt ønske om å være anonym, eller blogglesere som kommenterer bloggene våre under kun et navn eller nicknavn blir beskyldt for å være falske eller fantasifigurer. Alle vi bloggere opplever å motta kommentarer fra lesere som kun kommenterer under fornavn eller nicknavn. Det er lite moro for de å bli beskyldt for å være falske eller fantasifigurer.

   Det sier mye mer om de som ikke respekterer andres anonymitet på nettet.

   Ønsker deg og hundene en kjempefin lørdag, og fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  13. synskepeggy: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Det er nettopp det jeg også mener. Noen som er anonyme bloggere ønsker å være anonym, og de har kjempegod grunn. til å verne om sin identitet!

   Du har de som stadig fisker og snoker i å prøve og få vite for- og etternavn på en anonym blogger. Det synes jeg er så frekt gjort. Når en blogger er anonym skal andre lesere respektere bloggerens valg om å være anonym!

   Alle sammen av oss som bloggger får kommentarer fra blogglesere som ikke har blogg. Felles for dem er at de kommenterer med fornavnet sitt, eller kanskje et nicknavn. Det skal våre blogglesere og andre bloggere respektere, og det siste de trenger å får er beskyldninger rettet mot seg at de er fantasifigurer eller falske personer! De som kommer med beskyldninger om at anonyme bloggere og anonyme lesere er fantasifigurer og falske personer vet ikke selv hvor patetisk det høres ut å komme med disse beskyldningene!

   Blogg din blogg har det vært noen gjennom årenes løp som har prøvd seg uten hell å få ut hvem du er. Mest av alt fryder jeg meg grønn når en annen blogger er sikker på at magefølelsen har funnet sannheten om hvem du er, også viser det seg at vedkommende blogger er totalt på villspor 🙂 Magefølelse ja 🙂 Særlig 🙂

   Respekt av bloggere som vil være anonyme er kjempeviktig, og de som ikke viser respekt for anonyme bloggere er totalt respektløs!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  14. Lillja.blogg.no: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Det er første bud som bloggleser at man respekterer hvis det er bloggere som ønsker å være anonyme! Som du skriver er det mange som har kjempeviktige årsaker til hvorfor de ønsker å være anonyme, og anonymitet skal respekteres.

   Jeg kom over en kjempefin blogg som tar for seg psykopati. Bloggen munner i en facebookgruppe. På bloggens opplysninger ber de om at de som skriver ikke oppgir fullt navn, men kun nicknavn eller fornavn. Bloggen er en blogg med et kontroversielt tema som gjør at kanskje noe møter seg selv i døren. Skal de som kommenterer på denne bloggen bli møtt fra ubetenksomme og respektløse mennesker at de er fantasifigurer eller falske mennesker fordi de kommenterer med fornavn eller nick?

   Jeg kjenner jeg har fått nok av enkelte bloggere som slenger ut beskyldninger mot blogglesere som kun kommenterer med fornavn eller med nick! Har sett nok av av flere av våre lesere som gjør det blir beskyldt for å være fantasifigurer eller falske.

   På samme måte har jeg fått nok av når blogglesere gjør alt for å prøve og få ut av en anonym blogger identiteten hans/hennes. Det er på tide at folk går inni i seg selv nå, og tenker over hva de holder på med! Respekter andres anonymitet!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  15. Irene: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg brenner for dette temaet, for jeg har sett alt for mye av respektløse bloggere og lesere som gjør alt hva de kan for å fiske etter identiteten til en anonym blogger.

   Har også sett at noen bloggere og lesere som over hodet ikke viser respekt for blogglesere som ikke ønsker å skrive kommentarer under sitt hele navn, men kun fornavn eller nicknavn!

   På noen blogginnlegg som kanskje kan provosere andre bloggere og lesere hvor leserne kommenterer kun med fornavn eller nick uten link til egen blogg kan beskyldninger hagle om at de som kommenterer med fornavn eller nick er fantasifigurer eller nick! Det verste er at de som kommer med beskyldningene er voksne mennesker godt oppe i 50-årene! Jeg skjemmes!

   Hvis det ikke hadde vært lov å kommentere som delvis anonym med navn eller nicknavn hadde ikke de ulike bloggstedene hatt den muligheten heller.

   Du har helt rett! Ungdommer er mye flinkere enn oss voksne til å respektere at det er en menneskerett å være anonym!

   Du er en av mine lesere som ikke har blogg, og du kan heller ikke kommentere med en link til egen blogg, og du er da ikke en fantasifigur for det! De som kommer med slike beskyldninger mot lesere som ikke har blogg vet ikke hvor patetisk det høres ut å komme med slike beskyldninger!

   Vi har en lov om personvern at det er lov til å være anonym, og det er ikke ulovlig å være anonym på nettet!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  16. Gry: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg med innspill på blogginnleggt mitt 🙂

   Jeg husker fra tiden på håndarbeidsforumet at du ble motivert til å blogge, og de ba deg om å prøve og åpne deg en blogg.

   Synes dere håndarbeidsbloggere har kjempefine blogger 🙂 De fleste av dere håndarbeidsblogger blogger på blogspot, og jeg har funnet flere av de på forumet igjen 🙂

   Huff ja! Jeg vet at hun der kjerringa der har vært ufin mot flere andre bloggere! Hun tåler ikke og ikke vite hvem andre bloggere er, og særlig de bloggerne som forteller sin ærlige mening om hennes ufine og stygge nettoppførsel! Da er enten bloggerne falske, fantasifigurer eller hjernevasket!

   Hvis de som kommenterer på min blogg ikke har link til egen blogg, og kommenterer med fornavn eller nicknavn er det helt i orden for meg. Det jeg reagerer på er hvis de får beskyldninger rettet mot seg at de er fantasifigurer eller falsk, og da synes jeg synd på dem!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

  17. BrutalTruth: Tusen takk for kommentaren med innspill på blogginnlegget mitt.

   Nettopp dette var jo diskusjon om i kjølevannet av terrorangrepet i Regjeringskvartalet og Utøya 22.07.2011!

   Kjempeflott med ytringsfrihet og retten til å være anonym, men når denne retten blir brukt til å spre hatefull propaganda blir det misbrukt! De fleste oppegående på nettet vet hvor denne grensen går, men så har man de som ikke vet det!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  18. orkanen: Tusen takk for det, og at du likte innlegget mitt 🙂 Jeg brenner for nettopp dette, for jeg begynner å se meg lei på at anonyme lesere på våre blogger (de som ikke har blogg som kommenterer med fornavn eller nicknavn) får beskyldninger fra utenforstående bloggere om at de er fantasifigurer eller falske! De som beskylder dem er jo bloggere som kanskje reagerer på de som de skriver i kommentarene sine, og som kanskje tolker deres kommentarer som personlig rettet!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  19. postbox: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Det er nettopp det jeg vet jeg også, og det er en rettighet dere har. Da skal ikke utenforstående bloggere som kanskje ikke liker innleggene deres prøve alt de kan for å finne ut hvem dere er! Jeg har sett selv at noen anonyme bloggere opplever at utenforstående bloggere og lesere maser om at de må få mailadresse, de må få vite navnet på den anonyme bloggeren. Hvis den anonyme bloggeren ikke vil fortelle sin identitet får de beskyldninger om at de er falske personer, at de stjeler bildene de bruker i sine innlegg, de kan oppleve å få tomme trusler om at en eller annen har avslørt hvem de er osv. Det vitner om å være respektløs!

   Dere som er anonyme skal kunne blogge trygt! Det samme gjelder de som kommenterer under navn eller nicknavn. Kanskje “Lise”ikke vil oppgi etternavnet sitt når hun kommenterer. Da skal ingen komme å fortelle at Lise er en fantasifigur eller falsk leser!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  20. kaosverden89: Tusen takk for for det 🙂 Kjempekoselig at du liker innlegget mitt 🙂 Jeg brenner for dette, for jeg har sett nok av at utenforstående bloggere og blogglesere er respektløse ovenfor de som er anonyme bloggere og blogglesere.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  21. Min ip adresse er: 104.156.210.171 Ikke sant.
   Sporer du den ser du at jeg er like utenfor Stamford, New York, USA.
   Men faktum er at jeg kan ha kapret den ip adressen, og står på utsiden der du sitter nå.
   Det er slik de anonyme med dårlige hensikter gjør. Og vis så den skulle kunne spores, må du først ha en rettslig kjennelse – og selv da vil du ikke kunne få tak i personen bak. For IP adressen var kapret av en ukjent tredje part.
   Litt å tenke på for deg det.

  22. Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Du peker på mye som andre også har sett en god stund.

   Amen! Der skrev du det!

   Synskepeggy er en blogger som opplever å få pes for at hun ønsker å være anonym, og hvor mange har ikke prøvd å dra ut av henne hvem hun er er mer enn jeg har tallet på. De som iherdig prøver å finne ut hvem hun er går slukøret bort fra bloggen hennes. Det er typiske eksempler om at de ikke eier respekt for Synskepggy sin anonymitet! De eier heller ikke respekt for Synskpeggy sine blogglesere som skriver kommentarer med bare fornavn eller nick når de blir beskyldt for å være oppdiktede personer og fantasifigurer. Jeg skjønner ikke hva de tenker med de som kommer med slike beskyldninger.

   Du nevner bloggen til Else Marit ja! Hun er et eksempel på at noen ikke tåler å ikke vite hvem den som skriver blogg eller kommentarer er! Samtidig har du helt rett i det du skriver at Else Marit og Inger J har begge hver sine blogger hvor de ikke deler bilder av familie medlemmer, navngir familie osv. Det er jo det samme som Inger J gjør som det Else Marit gjør, men det tenker ikke Inger J over. Hun hamrer løs med beskyldninger selv om Inger J gjør akkurat det samme selv. Slike dobbeltmoralister har jeg ikke noe til overs for!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  23. Cathrine Ruth: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Bloggeres ønske om å være anonyme skal man respektere! Vi vet ikke noe om hvorfor vedkommende blogger vil være anonyme. Det samme er det med de av våre blogglesere som kommenterer på bloggene våre. Hvis våre lesere kun kommenterer med fornavn eller nicknavn, er det fordi de ikke ønsker å dele hele navnet sitt offentlig på nettet! Det også skal respekteres.

   Dessverre er det en del av de som kommenterer med nicknavn, kun fornavn eller som anonym som tror de er tøffe bak tastaturet når de slenger stygge bemerkninger i kommentarfeltet! Det er de som ødelegger for andre anonyme, dessverre 🙁

   Her i innlegget mitt mente jeg anonyme ærlige bloggere og anonyme ærlige blogglesere som kommenterer våre blgoger.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  24. Tutti Frutti: Her er det ikke snakk om ip-adresser. Det er utenfor det innleggt mitt handler om. jeg vet hvordan dette med ip-nummer fungerer.

   Jeg er fullstendig klar over hvordan enkelte jukser med ip-numrene, og man man må ha rettslig kjennelse for å finne ut hvem personen er.

   Når det er sagt kjenner jeg et par bloggere som har fått vite via rettslig kjennelse hvilket nettroll som har skjult seg bak ip-adresser.

  25. Det er greit å være både anonym blogger og leser men jeg er dritt lei disse anonyme stygge kommentarene som er stygge så jeg sletter dem.

  26. Har savnet å lese noe som dette. Personvernet har blitt glemt oppi alle sakene om nettroll.
   Jeg bruker alltid kallenavn på nett, utenom på Facebook. Bruker også kallenavn på andre som måtte bli nevnt. Jeg har ingen annen god grunn, enn at jeg ikke vil at det skal være så lett å gjenkjenne meg, samtidig som det ikke er umulig å finne ut hvem jeg er med litt innsats og flaks.
   Tror dette innlegget kanskje er det beste jeg har lest på en blogg. Bra skrevet!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg