HAR HATT NOEN FANTASTISKE UKER MED SOL OG KJEMPEHERLIG VÆR :)

Hva skal man si da. Vi Trøndere er overveldet over det kjempeherlige og flotte været med sol fra skyfri himmel vi har hatt i nesten 2 uker i ett strekk i mai måned! Det er nesten ikke til å tro. Enda så skriver vi 03.06.2018, og sommeren har så vidt begynt. 

Det er meldt overskyet og litt kaldere nå, men jeg tror litt regn gjør naturen godt, for det er tørt ute nå ja. Trenger ikke regne i syv fjortendager!

Nå begynner det å gå mot sommerferie på fritidsinteressene jeg holder på med. 19.06.2018 er det sommeravslutning med kurvfest for koret. Vi i redaksjonen i Bel Canto (koravisen i Norges Korforbund Sør-Trøndelag) kom ut med siste  nummer av koravsien for sommeren 2018. I katteklubben jeg er med i planleggere vi katteutstilling 07.07 – 08.07.2018 her i Trondheim. Vi styret i Aby- og somaliringen skal ha vårt siste styremøte før sommeren i juni. 

Det skal bli godt med sommerferie, men man savner jo ukentlige korøvelser når sommerfereien nærmer seg slutten. Får litt abstinens 🙂 Ha, ha, ha 🙂 

Når det er fint vær og varmt ute prøver mannen min og jeg å ta turen ut til sjøen. Både mannen min og jeg liker å fotografere, og ikke noe er som å prøve å få tatt bilder av en vakker solnedgang 🙂 Vi får også med venner og vennepar når vi drar på tur til sjøen, og det er kjempekoselig. Da tenner vi bål, sitter og prater og har det kjempesosialt 🙂 

Onsdag 30.05.2018 dro mannen min, en korvenninne av oss og jeg ut til sjøen litt uten for Trondheim. Vi hadde sjekket på Trondheim Kommunes sine hjemmesider hva det stod om å tenne bål. Der var det var kun i skogen det var bålforbud. Ikke i fjæresteinene hvor det blir flo.

Ikke noe er som å sitte ved sjøen, være helt stille, høre på måkene, høre sjøfuglene og høre bølgeskvulpen. Det er meditasjon i seg selv, og man får en slik innvendig fred og ro i sjelen 🙂 

I uken som var var jeg til etterkontroll til ortopeden i forbindelse med operasjonen jeg hadde i fjor høst. Ortopeden sier at håndleddene er totalt utslitt, og jeg har ingen brusk igjen noe som medfører kroniske smerter og beinsmerter i begge håndleddene. 

Det eneste som kan gjøres  er å stive av håndleddene, men ortopeden vil at jeg venter 3-4 år før jeg tar den operasjonen. Fikk beskjed om at jeg skal bruke håndleddsstøtte i alt jeg skal foreta meg hvor jeg bruker hånden.

Fastlegen, ortoped og fysioterapeut er 100% enige i at jeg må søke om 100% uføretrygd. Nå i dag har jeg 80%.

Jeg kommer til å ta fløytespillejobb, men jeg kommer til å tilby mine tjenester gratis. Stortrives med å ha spillejobber på fløyta, for jeg elsker å formidle musikk til de som hører på. 

Det er kjempeherlig at jeg selv kan velge når jeg vil spille og ikke spille. Hvis jeg en vond periode med håndleddene og føttene mine takker jeg nei til spillejobber, men i gode perioder takker jeg ja. 

Det er kjempegodt og endelig å ha fått et svar på hvorfor jeg sliter slik med håndleddene, og hvorfor det gjør vondt når jeg vrir og vender på håndleddet i forskjellige posisjoner.

Jeg har lyst til å dele bilder med dere fra da mannen min, en venninne fra koret og jeg var på en kvelds- og fotoutflukt til fjæra litt utenfor Trondheim hvor vi ble vitne til en kjempefantastsik solnedgang 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂 

 

Kveldsutflukt til færa for å kose oss og se på solnedgangen 🙂 

 

Det var ikke noe problem å tenne bål i fjæra, for grunnen var så fuktig, og nær sjøen 🙂 

 

Det var kjempeherlig vær med sol fra skyfri himmel 🙂 

 

Kjempefin kveldssol over Trondheimsfjorden 🙂 

 

Ute i Trondheimsfjorden lå kystvaktskipet KV Njord. 

 

Frøsetskjæret utenfor fjæra der vi var på utflukt 🙂 

 

Kjempefin kveldssol over Fosenfjellene sett fra fjæra der vi var på utflukt 🙂 

 

Vi ble vitne til en kjempenydelig og fin solnedag. Her går solen ned bak Fosenfjellene 🙂 

 

Kjempefin og nydelig farge på kveldshimmelen 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#mai #vår #kveldsturtilfjæra #fjæra #sjø #bilder #oppdatering #gjøremål #snartsommerferie #sesonavslutning #hobbyer  

 

 

 

 

24 kommentarer
  1. Dette var virkelig nydelige bilder. Dere hadde sikkert en fin tur 🙂
   I dag koker det her, så hadde blitt litt godt md regn nå. Det kom noen få dråper i Oslo i går kveld, men det var kun 4-5 dråper så helt stopp.
   Håper at du får en fin søndag <3

  2. Så morsomt å lese, jeg var noen uker ved Korforbundet i Oslo i forbindelse med skole. Kor har bestandig vært en del av meg og min familie, så dette var koselig å lese om :-)) Nyt dagen 🙂

  3. Åhhhs snuappa mi;)) Det var råfine bilder du har tatt når dere var på kveldstur;))
   Jeg likte best det tredjesiste bildet og det siste bildet med det råfine lyset på himmelen;))
   Vi har hatt det varmt vi også. Og hvis det blir for varmt i klasserommet går vi ut et sted i nærområdet og har undervisningen der. Ungene synes det er råartig;)) Det er viktig å tenke på ungene på skolen. For når det er varmt for oss voksne er varmt til ungene.
   Du, mannen din og vennene deres er flinke til å ta sånne turer. Og det er da de turene blir råkoselige;))
   Ha en råfin ettermiddag;))
   Stooor klem fre Else Marit

  4. Så trist med håndleddene…men vi merker nok at kroppene forfaller fremover nå ja…jeg fikk også beskjed om slitasjer her og der i føtter, knær, skuldre, nakke, rygg og sikkert i hue også…hihihih…Men hendene er vi jo så avhengig av..så håper du klarer å holde de vedlike…med minst mulig vondter…Flotte bilder! ha en god varm kveld!

  5. Det er virkelig kjekt å lese blogginnlegget som du har skrevet. Jeg synes det er godt å vite at det går mot sommerferie.
   Yngstemann er ferdig med 10.klasse og 10 år på grunnskolen. Han har søkt generell studiekompetanse og realfag til høsten. Jeg forstår ikke hvorfor de holder 10.klassene på skolen bare for å ha de der. De gjør ingenting på skolen, for all undervisningen er ferdig.
   Nest eldste mann begynner i 3.klasse til høsten. Det jeg synes er rart er ikke å ha gutta på grunnskolen lengre. I sommer har han fått seg sommerjobb på bensinstasjonen ikke så langt fra der vi bor. Han skal jobbe i 4 uker, og han får lov til å jobbe to lørdager i måneden utover høsten. Pengene kommer godt med når han og noen kamerater skal på musikkfestivaler i sommerferien.
   Eldstemann kommer har igjen en eksamen. Han kommer hjem neste uke, og han begynner å jobbe på sommerjobben sin frem til han og noen kamerater skal til syden sammen rett før skolen begynner.
   Yngstemann skal få bli med oss når vi reiser til Kreta i juli. Rett etter skolen er ferdig skal fotballaget han spiller på være med på Scandia cup i Trondheim. De skal også være med på en cup i Danmark. Derfor tar de ikke sommerferie fra trening før cupene er ferdige.
   Det har vært kjekt med det flotte været som vi har hatt, og jeg kan ikke huske sist vi har grillet så masse i mai måned. Jeg tror det er mange år siden. På vær meldingen var det meldt 10 grader, men jeg håper varmen og solen fort kommer tilbake 🙂
   En fin, fin ettermiddag til deg, mannen din og kattene dine 🙂
   Klem, klem fra Mona Elisabeteh

  6. Artig at du trives med de du holder på med at du er aktiv og bruke talentene dine. Men av og til er det godt å bare slappe av. Ha ferie. Nyte turene med flott natur:)
   Vakre bilder:)

  7. Du legger aldri ut bilder av deg selv på bloggen din. Hvorfor ikke? Er du redd for at vi skal gjennomskue de falske løgnene dine om livsstil endring, trening og kosthold? Vi har skjønt for lenge siden at du har løyet om livsstils endringen og treningen din. Alle kan finne et trenings apparat og ta bilde av. Et patetisk kvinne menenske er du som er tvers igjennom falsk løgner.
   Se på hva Kari Marita har klart. Du burde se opp til henne og det hun har klart. I stedet for er du sykelig sjalu på henne og du og gjengen din har mobbet henne bort fra blogg.no. Skamme dere skulle dere
   Herme etter bloggen til Kari Marita er du flink på og du hermere etter Kari Marita i alt det hun gjør. Kan du ikke lage egne blogg innlegg i stedet for og herme etter Kari Marita?

  8. Flotte bilder du har tatt, og bildene av solnedagnen og kveldssolen var nydelig 🙂 Etter en solnedgang får himmelen en nydelig farge 🙂
   Vi har hatt mange flotte solnedganger hos oss de siste ukene 🙂 Magiske solnedganger må oppleves <3 De er også flotte å fotografere 🙂
   Jeg ønsker deg en fin kveld 🙂
   Stor bloggklem fra Gry

  9. poesimylife: Tusen takk for det 🙂 Jeg elsker å ta bilder når vi drar på utflukt ved sjøen, og ikke noe er som å ta bilder av kjempefine solnedganger hvor tiden står stille 🙂

   Her har vi faktisk hatt overskyet en ukes tid, men i helgen fikke vi se solen og blå himmel igjen 🙂 Håper bare at solen og varmer kommer tilbake.

   Her i Norge er vi ikke forberedt på slik tropevarme. I syden kan vi alltid hoppe ut i bassenget i hagen på hotellet, eller så er det kort vei til stranden.

   Til og med har de ventilasjonsanlegg som er tilpasset varmen 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  10. frodith: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Vi er en omgangsvennegjeng som har felles interesse i å fotografere. Derfor er vi flinke på å ta utflukt til sjøen hvor vi kan fotografere fine motiv, og fine solnedganger 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  11. Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 🙂

   Det siste bildet er nok det bildet jeg også liker best. Himmelen får jo kjempenydelig farge etter en solnedagn. Det er som om solen maler hele himmelen rød 🙂 Når man ser slike solnedganger er det som om tiden står stille.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  12. Toini: Tusen takk for kjempekoselig kommentar.

   Jeg ble ikke overrasket for å si det slik etter den operasjonen jeg hadde i håndleddet før jul. Som jeg tenker at ting kunne vært verre. Jeg må bare gjøre ting ut fra dagsformen på håndleddene, og ikke presse dem hardt.

   Man kan ikke komme seg unna alderen. Kanskje derfra ordtaket “Hver alder har sin sjarm” kommer fra 🙂 Ha, ha, ha 🙂 Hodet mitt tørr jeg ikke tenke på en gang 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  13. deveny: Man må bare gjøre det beste ut av det, og ta dagsformen i betraktning. Ting kunne vært verre, og jeg har ikke annet valg enn å akseptere slitasjen. Har så mye i livet mitt som jeg gleder meg over, og det er det som teller for meg 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  14. Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar <3 🙂

   Hvor har årene blitt av? Jeg bare spør! Det er ikke mange årene siden ungene dine var små, og gikk i barnehage, og nå er det store kjempeflotte gutter med sunne og kjempeflotte interesser 🙂 Vær stolt av dem, for det har du god grunn til <3 🙂

   Det er ikke mange dagene av skoleåret her nå nei! Husker jo selv hvor kjempegøy det var siste skoledagen når vi gikk hjem fra skolen. Vi gledet oss til sommerferie, og kjempekoselige dager hvor vi kunne leke så mye vi ville. Ikke minst overnatte i telt i hagene til hverandre, og ferieturer med familiene våre. Når det nærmet seg skolestart gledet man seg til å komme tilbake til skolen for å se igjen klassevenner 🙂

   Vi har hatt noen dager med overskyet vær, men i helga var det to dager med sol, blå himmel og varme. Jeg håper godværet kommer tilbake igjen, og at kvoten vår ikke er oppbrukt!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  15. Ligaya: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Jeg stortrives i hverdagen min, og jeg føler med hjertet på hånden at jeg har så mye givende å holde på med gjennom spillejobbene mine på fløyta, koret mannen min og jeg synger i og trening 🙂

   Ja, du har så rett! Bare det å dra ut til fjæra, se kjempefin natur og en magisk solnedgang hvor tiden står stille gjør underverk for sjel og sinn <3 🙂

   Tusen takk for det 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  16. En som har fulgt med: Si meg en ting. Har du det bra ellers? Jeg har mine sterke tvil. Nå beviser du nok en gang hva som foregår opp i hodet ditt. Det er fantasier og oppspinn som ikke har rot i virkeligheten i det hele tatt!

   Jeg rister av hele kommentaren din, for det beviser at du som tror du kan skjule deg gjemt bak dette feige anonyme nicket dummer deg loddrett ut med kommentaren din!

   Gidder ikke en gang kommentere innholdet i kommentaren din, for den fortjener ikke noe motsvar en gang!

  17. Gry: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine, og det motiverer meg til å fortsette å fotografere for å dele bilder med dere 🙂

   Ja, kjempefine solnedganger må man bare oppleve, for det er om om tiden står stille. Himmelen blir jo så kjempevakker etter solen ha gått ned <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg