INNLAGT EN UKE PÅ SYKEHUSET!

Det har vært stille fra meg en stund, og det har sin naturlige grunn. Dette vil jeg fortelle mer om nå.
 
 
Fredag før pinsehelgen merker jeg at noe er galt med synet mitt. På det ene øyet var det som om jeg så dugg. Min første tanke var at dette måtte være grå stær.
 
 
Tirsdag 11.06.2019 ringte jeg optikeren, og jeg fikk lov til å komme på time onsdag 12.06.2016.
 
 
Onsdagen 12.06.2019 kom, og jeg dro til byen for å få sjekket øynene. Siden det er grå stær i familien, var det like greit å få få sjekket det. Vestre øyet viste litt forverring når det gjelder progressive, men optikeren ville at jeg skulle ta et bilde av selve netthinne.
 
 
Sjokksvaret kom som lyn fra klar himmel. Jeg hadde en propp på øyet, men proppen ligger fint til slik at jeg har bra samsyn slik at jeg ser bra med brillene mine! Takk og lov for det. Optikeren ba meg kontakte fastlegen min allerede torsdag 13.06.2019, og det gjorde jeg.
 
 
Torsdagsmorgen kjørte mannen min meg til legen, og jeg kom inn fort. Det første fastlegen gjorde var å måle blodtrykket, og det var høyt! Han spurte om jeg hadde merket noe, men det hadde jeg ikke. Det eneste jeg hadde merket rundt påsketider var svarte flekker som forstyrret synet av og til, men jeg tenkte det måtte være rester fra maskaraen. Fastlegen henviste meg ned til øyeavdelingen ved St. Olav.
 
 
Mannen min kjørte meg ned til sykehuset, og jeg kom raskt inn til øyelegen. Etter mange undersøkelser viser undersøkelsene det samme. Propp på øyet, og et altfor høyt blodtrykk. I samråd med en annen øyelege ble jeg lagt inn øyeblikkelig.
 
 
På sykehuset er det 4 T’er å ta hensyn til: Tålmoighet, ting tar tid. Jeg gikk bort på mottakelsen hvor de som blir innlagt må henvende seg. Glad jeg hadde med strikking. Det ble noen timer å vente. På mottakelsen ble det tatt EKG-prøver (normal EKG) og blodprøver. Igjen ble blodtrykket målt. Til slutt kom en av de vakthavende legene inn, og sier at jeg blir lagt inn ved avdelingen for nyre- og hormonsykdommer. Det er er de som har ansvar for høyt blodtrykk.
 
 
Innleggelsen kom som et sjokk på meg, for jeg så ikke på meg selv som syk. Mandag 10.06.2019 var jeg og trente, og jeg hadde planer om å trene torsdag 13.06.2019 også! Der og da følte jeg innleggelsen som totalt meningsløs! I det jeg skulle opp på avdelingen kom legen inn med en rullestol. Han ba meg sette meg i den. Jeg svarte: “Jeg kan jo gå opp!”. Legen sa: “Du har to valg. Enten så kjører vi deg opp til avdelingen i sengen, eller så får du sitte i rullestolen”. Det var et lett valg. Jeg valgte rullestolen.
 
 
Om kvelden torsdag 13.06.2019 kom mannen min med klær og toalettsaker til meg. Jeg fikk ikke lov til å gå hjem å hente siden blodtrykket var så høyt. Jeg begynte med blodtrykksmedisin samme kvelden.
 
 
Fredag 14.06.2019 ble det tatt flere blodprøver, urinprøver og jeg var på ultralyd av hjertet. Ikke noe galt ble funnet der, og takk og lov for det! Legene spurte meg om jeg hadde blitt operert det siste året, og det måtte jeg innrømme at det hadde jeg. Ble jo operert i foten i oktober 2018. De spurte om jeg hadde hatt vondt i foten etter operasjonen. Jeg svarte som sant at jeg hadde smerter i foten 2-3 uker etter operasjonen, men jeg trodde det var fordi jeg hadde begynt med opptrening slik at jeg hadde overbelastet foten min.
 
 
Fredagen ble en lang dag, men jeg koste meg med PC’n, strikkingen min og leste boka mi som jeg hadde begynt på. Om tidlig kveldingen kom mannen min på besøk til meg, og det var kjempekoselig 🙂
 
 
Enda flere prøver ble tatt lørdag 15.06.2019! Da ble det også tatt ct av lungene mine. Om kvelden fikk jeg høre resultatet, og det kom som et sjokk 🙁 Jeg hadde propp i lungen. Proppen kommer 100% sikkert fra en propp jeg har hatt i foten etter operasjonen jeg hadde i oktober 2018 🙁 Da var det bare å begynne med blodfortynnende medisin tvert, og det var i form av sprøyten klexane. Legen sa at når man får propp i lungen(e) kommer det alltid uten unntak fra en propp i foten! Både mannen min og jeg ble lettet for å få vite svaret.
 
 
Det legene ikke ikke skjønte var at jeg ikke hadde merket noe. Det måtte jeg innrømme at jeg ikke hadde gjort, bortsett fra de 4 siste ukene før jeg ble lagt inn var ting mye tyngre på trening. Jeg måtte gå ned i farten på tredemøllen, og jeg var sliten hele tiden både på trening og hjemme. Det var akkurat som jeg var tom for energi. Nå i dag forstår jeg at det var proppen i lungen som som var problemet.
 
 
Søndag 16.06.2019 var en lang og kjedelig dag på sykehuset. Fikk lest mye i boka mi, strikket, holdt på med PC og løst kryssord. Blodtrykket begynte å gå ned, og medisinen begynte å virke. Mannen min kom på besøk en tur, og det var kjempegodt 🙂 Jeg fikk forbud mot å forlate avdelingen, fordi de ville ha meg under kontroll. En ting man må lære seg seg på sykehus, og det er å slappe av.
 
 
Søndagskvelden var det en tøff kveld. Jeg knakk totalt sammen i gråt, og lå på sengen og hikstet av gråt. Sykepleieren sa dette var en normal reaksjon å få. Alt hadde gått så fort fra jeg ble innlagt. Følte at jeg ikke hang med i svingene, for det var hit, dit og prøver på prøver. Jeg følte at jeg gikk på siden av meg selv. Sykepleieren sa det var godt at vi pasienter får en slik reaksjon så tidlig, for det hadde blitt mye tyngre hvis reaksjonen hadde kommet i høst når mørketiden er over oss.
 
 
Mandag 17.06.2019 var det varmt og kjempefint vær, og jeg fikk tillatelse til å gå en liten tur bort i Sykehusparken (ikke så langt fra der vi bor). Fikk ikke lov til å gå hjem. Fristelsen var stor, men jeg holdt ord! Koste meg i parken og tok bilder før jeg gikk tilbake til avdelingen. Mannen min kom på besøk om kvelden, og vi slappet av før han gikk hjem.
 
 
Tirsdag 18.06.2019 på legevisitten ble jeg forespeilet at jeg kunne få komme hjem på torsdag. Blodtrykket hadde stabilisert seg 🙂 Før jeg fikk lov til å reise hjem ville de at jeg skulle ha tilsyn av øyelege på øyeavdelingen for å se på proppen på øyet. Det var sol og fint vær på tirsdag. Jeg fikk lov til å gå en tur i parken, og det gjorde kjempegodt å komme seg ut i finværet 🙂 Jeg satte meg ned på en benk, og koste meg i solen. Fotograferte noen bilder også. Om ettermiddagen kom en venninne på besøk til meg. Hun jobber 3 etg under der jeg lå. Det var kjempekoselig å treffe henne 🙂 Mannen min kom en tur på kvelden 🙂
 
 
Onsdag 19.06.2019 kl.10.00 ble jeg hentet av en portør som fulgte meg til øyeavdelingen hvor jeg skulle ha time til øyelege. Øyelegen syntes det var en liten bedring på øyet hvor proppen sitter. Nå er propp i øyet lett å behandle, og med gode resultater uten kirurgisk inngrep. Blodtrykket hadde gått såpass ned at øyelegen ville begynne behandlingen samme dag. Jeg hadde gruet meg til behandlingen, for tanken å få noe stukket på øynene mine gir meg frysninger 😮
 
 
Fikk komme opp på den avdelingen hvor de utfører slik behandling på øynene. Det er en behandling som tar 3 sekunder før den er over. Behandlingen skal jeg ha 1 gang hver måned frem til september i form av en sprøyte i øyet.
 
 
På venterommet sitter man på løpebånd. Så får man en steril grønn hette på seg med et sterilt kompress på den samme siden av det øyet som skal behandles. Deretter blir øyet fylt med masse bedøvelse. Man sitter og venter frem til man får komme inn på behandlingsrommet. På behandlingsrommet er det to sykepleiere som behandler deg. Man får sitte i en tannlegeliknende stol. Så får en beskjed om å se til sides på den ene sykepleieren, og det gjør at man ikke har sjanse å se at sprøyten blir satt. Det hele var over på et blunk!
 
 
Man kan får sår og rifter på hornhinnen som kan gjøre vondt samme dag, og man blir anbefalt å gå hjem for å legge seg. En får ikke dusje og vaske håret på 3 dager etter behandlingen, og en må være kjempeforsiktig med hygiene og renhold de første 3 dagene.
 
 
Etter jeg kom tilbake til avdelingen gikk jeg rett og la meg på senga for å slappe av. De første to timene var øyet totalbedøvd, men så satte smertene inn. Det gjorde inni hampen vondt, og jeg begynte å gråte. Det var ustoppelig voldt. Mannen min kom en tur på besøk, og han hadde med seg solbrillene mine. Det var som om noen stod og stakk meg med en sprøytespill inne i øyet. Trodde smertene skulle forsvinne etter at mannen min dro, men det gjorde de ikke. Kveldsvakten ringte til vakthavende øyelege, og han ville se på øyet mitt. Klarte ikke å gå, for så vondt gjorde det. Ble kjørt i senga bort til øyeavdelingen.
 
 
Øyelegen sa det var et lite rift på hornhinnen, og han bedøvde øyet mitt, skyldte det og smurte salve på det. Det var rett av meg å få ham til å se på det, og han ba meg om å ta kontakt hvis slik smerte oppstår etter neste behandling jeg skal ha i juli. Vel tilbake på avdelingen fikk jeg endelig sove noen timer.
 
 
Torsdag 20.06.2019 fikk jeg lov til å reise hjem. Blodtrykket hadde stabilisert seg. Blodproppen i lungen kommer i kjølevannet av operasjonen i foten som jeg hadde i oktober 2018. Det har ført til høyt blodtrykk som igjen har ført til propp på øyet.
 
 
Jeg må gå en stund på blodtrykkssenkende medisin og blodfortynnende. Selv er jeg kjempeglad for at INR’en min er helt normalt, noe som betyr at blodet koagulerer som normalt. Da slipper jeg den type blodfortynnende tabletter hvor jeg blir avhengig av å måle INR ved jevne mellomrom. Jeg tar den laveste dosen med blodtrykksdempene medisin, men blodtrykket må senkes på en kontrollerende måte pga proppen i lungen. Proppen på øyet er under behandling ved sprøytene jeg får og skal ha hver måned.
 
 
Det var kjempegodt å komme hjem til mannen min og kattene <3 🙂 Formen min er fin, men jeg har fått beskjed at jeg skal ta det litt med ro nå i begynnelsen, men jeg får lov til å gå turer i rolig tempo for å få i gang kroppen etter det som har skjedd. Disse turene er dagens høydepunkt 🙂 Jeg skal til fastlegen på tirsdag 25.06.2019, og jeg får begynne å trene styrke til fysioterapeut torsdag 27.06.2019 🙂
 
 
Fredag 21.06.2019 gikk jeg meg en tur på en rute på ca. 1,20 km. Det gjorde kjempegodt, og jeg ble så overrasket at jeg ikke ble sliten. Jeg stoppet ikke opp på turen. Gikk og så tur i går og i dag. Turene har gått kjempebra 🙂 Jeg føler jeg har mye mer energi nå enn hva jeg hadde før jeg ble lagt inn, men tanken om at det var høyt blodtrykk og propp var ikke i mine tanker!
 
 
Har lyst til å dele noen bilder jeg tok i Sykehusparken 18.06.2019 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Utsikten fra sykehusrommet mitt som jeg hadde.

 
 

Kjempefine blomster pynter opp i kommunens blomsterkrukker 🙂

 
 

I Sykehusparken så står sommerblomstene i full blomst, og det dufter kjempegodt 🙂

 
 

Denne anda tenkte å ta et bad i dammen som er i Sykehusparken. Den var ikke helt sikker om den skulle.

 
 

På en stein i dammen satt det en måke. Da måsen fløy la anda ut på en svømmetur i dammen 🙂

 
 

Etter at anda kom opp fra dammen ble den litt nærgående. Det er tydelig at den er vant med å få mat fra de som besøker Sykehusparken 🙂

 
 

Jeg måtte selvfølgelig fotografere noen av blomstene i parken 🙂

 
 

Noen av de kjempefine blomstene i Sykehusparken 🙂

 
 

Like før denne blomsten åpner sine blader 🙂

 
 

Noen av de kjempefine blomstene i Sykehusparken 🙂

10 kommentarer
  1. Huff, dette var leit! Godt de fant ut hva det var, og at du kom så raskt til behandling. Ikke å spøke med slike ting.
   Så du la ut disse bildene på instagram, men trodde du gikk deg en tur hjemmefra. Vet jo at du bor ikke så veldig langt derfra. 🙂
   Masse god bedring! Klem fra meg 🙂

   1. Heidi Elise: Tusen takk for en kjempefin kommentar fra deg <3 🙂 Setter kjempestor pris på den <3 <3 <3

    Jeg er glad for at de fant ut hva det var.

    Var til fastlegen i dag, og han spekulerte i om at jeg ikke hadde kjent noe tegn til at jeg begynte å bli syk. Det eneste var at jeg de siste 4-5 ukene ble fort sliten av å gå på tredemøllen. Jeg måtte ned på farten. Det mente han var et tegn på at jeg begynte å bli syk.

    Nå er jeg medisinert og sikret med medisiner, og fastlegen sier at jeg bare må begynne å trene igjen. Det skal jeg på torsdag. Merker jo nå hvor mye mer utholdenhet jeg har enn på siste trening jeg hadde før jeg ble innlagt. Det er et kjempegodt tegn 🙂

    Nå skal jeg fortsette å jobbe fremover sier fastlegen. Har i hvert fall verdens beste fastlege 🙂

    Måtte dele bildene på instagram ja, men fant ut at jeg ikke skrev noe om det på facebook. Har 2-3 facebookvenner som er så alternative av seg at de hadde begynt å blande seg bort i behandlingen jeg får. Hos de 3 er lege og sykehus et stort: "FY". Da jeg lå på sykehuset var jeg ikke interessert i en slik innblanding.

    Pleier å gå bort i parken for å fotografere. På tidlighøsten er det kjempefine høstfarger på bladene, og det er kjempefint. De har jo sagt at vi som bor i nærområdet også må benytte oss av Sykehusparken.

    Ønsker deg en kjempefin tirsdags ettermiddag <3 🙂

    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  2. Åååhhh suppa mi;(( Jeg skulle ha vært der og besøkt deg. Du vet jeg hadde deg i takene hele tiden.

   Når vi kommer opp til Trodheim 1.juli kommer jeg på besøk til deg.

   Da du sendte meg sms ble jeg lei meg på dine vegen;(( Jeg skjøner at du har hatt det tøft. Nå vet ikke jeg hvorda det er å bli lagt inn slik du ble siden operasjonen i ryggen min var en planlagt innleggelse. Men jeg skjønner det måtte være tøft.

   Det var råbra de fant ut av hva som feilte deg, og at du fikk hjelp. Blodpropp som en følge av operasjoner i føtter er ikke uvanlig.

   Du må fokusere videre fremover. Og bra blir du.

   Heldigivs har du medisiner som du tar. Og du slipper dette igjen. Det er råbra at du har trent så mye som du har de siste årene. Grunnlaget for en bedre form har du lagt selv gjennom livsstilsendringen og treningen.

   Jeg heier massevis på deg;))

   Ha en fin ettermiddag;))

   Stooor klem fra Else Marit

   1. Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar som varmer og trøster Else Marit-vennen min <3 <3 <3 🙂

    Det varmet at jeg kunne facechatte med hverandre, og jeg det var kjempegodt 🙂

    Gleder meg kjempemasse til å treffe deg når du kommer hjem <3 🙂

    Var til fastlegen i dag, og det var en kjempestor lettelse, og han var forundret over at jeg ikke hadde hatt smerter i foten mens proppen var der, og om jeg kjente noen tegn før jeg ble lagt inn. Sa til legen at jeg syntes jeg var trøtt og sliten på trening de 4-5 sist ukene, og at jeg ikke hadde ork til å gå på tredemøllen. Det var som om kroppen ikke ville, men staheten i meg gjorde at jeg gjennomførte treningene mine.

    Legen sa at jeg bare kan trene som normalt, og det er det jeg skal gjøre. Det var vanlig å være litt engstelig i begynnelsen, men medisinene vil hjelpe meg til et nytt og bedre liv 🙂

    Jeg merker i hvert fall stor forskjell nå når jeg tenker mer over det.
    Ønsker deg en kjempefin tirsdags ettermiddag <3 🙂

    Purr, purr, og stor klem fra Toril

  3. Kjære deg <3 Dette var ikke moro å høre, men jeg er glad for at det gikk bra med deg. Fint de fant ut hva som feilte deg.

   Jeg ble lagt inn på sykehuset da jeg måtte fjerne blindtarmen på i 1990. Det var ikke moro men det var nødvendig.

   Jeg føler med deg at du har hatt en tøff uke og noen tøffe dager på sykehuset.

   Nå må du fokusere på å bli frisk slik at du kan begynne å trene igjen.

   God, god bedring <3

   Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

   Klem, klem fra Mona Elisabeth

   1. Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig og varm kommentar <3 🙂 Setter kjempestor pris omtanken <3 🙂

    Nå i ettertid skjønner jeg hvorfor jeg var så sliten, trøtt og ikke hadde energi på trening. De 4-5 siste ukene var alt et stort ork, men jeg tvang meg selv til å dra på trening. Fastlegen mente at jeg hadde vært sta, og det stemmer.

    Jeg skal innrømme det var tøft å bli lagt inn slik jeg ble, for jeg skjønte ikke hvorfor. Høyt blodtrykk er jo ikke noe å spøke med. Det vet jeg, men de fant ut av det til slutt.

    I dag var jeg til fastlegen min, og det var kjempegodt å prate med ham. Han vil følge meg opp jevnlig, og det er ingen restriksjoner på trening, og jeg kan faktisk pushe meg enda mer nå enn hva jeg gjorde før. Med medisinene jeg går på er jeg så trygg som aldri før sa fastlegen 🙂

    Takk for det <3 🙂

    Ønsker deg en kjempefin tirsdags kveld <3 🙂

    Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  4. Takk for en koselig formiddag i går 🙂 Det var koselig å treffe deg og kattene dine igjen 🙂 Du ser frisk og fin ut etter sykehusoppholdet.

   Det er aldri moro å bli lagt inn øyeblikkelig slik du ble men du fikk hjelp i tide. Reaksjonen du forteller om er vanlig. Hun sykepleieren har rett. Det var fint du fikk ut reaksjonen så tidlig som du gjorde. Neste gang du kjenner at du får vondt i foten etter en operasjon så oppsøker du legevakta med en gang. Du skal aldri tenke at at smerter i fot etter en operasjon er overbelastning. Jeg kjenner til at du unnskylder deg for smertene dine. Når du går rundt og har smerter i leddene dine til daglig forsåtr jeg at du ikke tenkte så langt etter siste operasjon.

   Fortsett med treningen. Selvsagt ikke overdrevent. Jobb med å forbedre pulsen. Det vil du ha igjen for. Ikke overdriv.

   Grunnlaget har du lagt selv 🙂 Nå kommer fortsettelsen.

   Du må ha en fin dag 🙂

   Go’klem fra Irene

   1. Irene: Tusen takk for besøket i går, og det var kjempekoselig å treffe deg <3 🙂 Jeg må få takke for de kjempegode rådene du kom med da du var her 🙂 Satte kjempestor pris på det <3 🙂

    Det gikk kjempefint til fastlegen, og det var kjempegodt å få pratet med ham. Han lurte på om jeg hadde merket noe de siste ukene. Jeg svarte ham som sant var ikke noe som jeg tenkte over. Det eneste var at de siste 4-5 ukene merket at jeg var tom for energi, og det var et ork å gå på tredemøllen. Likevel presset jeg meg igjennom øktene.

    Jeg er kjempeglad de fant ut hva det var, og at jeg har medisin for dette. Fastlegen sa at jeg bare kan trene som normalt, og gjerne mer for å få pulsen opp. Han betrygget meg å sa at det er ikke farlig. Det var normalt å være engstelig de første ukene. Nå følger jeg meg mer roligere og mindre engstelig 🙂

    Ønsker deg en kjempefin tirsdags kveld <3 🙂

    Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  5. Masse god bedring og fortsatt fin sommer til deg 🙂

   Det er enda tre uker til jeg begynner på ferie og ettersom jeg har jobbet “ræva av meg” i hele vår så gleder jeg meg stort til å få noen herlige og late uker fri,bare hundene og jeg 🙂

   God helg 🙂 Klem fra synskepeggy.

   1. Synskepeggy: Tusen takk for det 🙂 Formen er så mye, mye bedre, og jeg merker kjempestor forskjell. Nå spiller kroppen på lag. I går på treningen klarte jeg å gå 2 km på oppvarming, og i dag når jeg var ute og gikk trimturen min gikk jeg 2,2 km, og jeg slo tiden min med 5 minutter 🙂

    Selv har jeg tatt fri fra fløytespilling ut juni og juli, for jeg vil fokusere på trening nå. Mannen min skal ha ferie i august. Vi kommer til å ta noen turer hit og dit alt etter været 🙂 En ting er sikkert, og det er at vi skal opp til Namdal for å å besøk familien til mannen min 🙂

    Ønsker deg en kjempefin og god sommer, og nyt ferien din <3 <3 <3 🙂

    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg