OVERVEKTIGE INFLUENCERE FREMMER FEDME OG INFLUENCERE SOM HAR ENDRET LIVSSTIL FREMMER SPISEFORSTYRRELSER!

Jeg kjenner jeg blir nokså oppgitt over anonyme diskusjonsdeltakere på diskusjonsforum som sitter og ytrer seg om noen influenseres utseende.
 
 
Der sitter de og diskuterer utseende på noen influencere, og de leter med lupe etter noe å ta dem på når det gjelder kropp og useednet!
 
 
Noen av influencerne får regelrett stygg og usaklig kritikk hvis de er overvektige. Stakkars influencerne hvis de i tillegg viser frem bilder og videoer av kroppene sine, og oppfordrer sine følgere til at de skal være stolte av kroppene sine! Da blir influencerne beskylt for å å fremme fedme og usunn livsstil.
 
 
Måten man ser på seg selv sitter ene og alene i hodene våre, og det handler om selvtillit til sitt eget utseende. Er man trygg i sin egen kropp og har god selvtillit til sitt eget utseende, vil man akseptere utseendet sitt. Nettopp det å akseptere utseendet sitt er kjempeviktig i dagens samfunn hvor mange influencere fremmer et usunne verdiger på kropp og utseende på sosiale medier.
 
 
Noen av influencerne som har vært kraftig/overvektige har endret livsstilen sin med å begynne og trene, og lagt om kostholdet sitt. De merker at en slik livsstilsendring gjør noe med kroppen, og de finner stor glede i å trene å spise sundt. Det virker som om de får en oppvåkning. Selv kjenner jeg meg godt igjen siden jeg selv la om livsstilen og begynte å trene. Man ser hvordan trening kan hjelpe psykisk og fysisk.
 
 
Kanskje blir influencerne som har endret livsstil med kosthold og trening engasjerte, og de ønsker å dele sin nye oppdagelse med sine følgere. Jeg forstår kjempegodt deres iver i å dele, for man får på en måte åndelig oppvåkning når man ser hvordan trening og kosthold kan endre kroppen.
 
 
Selvfølgelig begynner da kritikerne på diskusjonsforum å vri og vende på når kraftige/overvektige influencere endrer livsstilen sin og begynner med trening og endring av kosthold! Kritikerne som sitter og diskuterer hevder bestemt disse influencerne for å fremme et et usunt fokus på kropp og mat, og bidra til spiseforstyrrelse!
 
 
Selv har jeg fulgt med på programmet “16 ukers helvete” på TV Norge. Der blogger og influenser Martine deltar.
 
 
Før Martine deltok i programmet var Martine opptatt på sine sosiale medier av å få sine følgere og trives i sin egen kropp, være stolt av sitt eget utseende og ikke bry seg om hva andre mennesker tenker og mener.
 
 
Noen av kritikerne som diskuterte Martine mente da at hun fremmet usunne verdier som kunne føre til fedme og livsstilsykdommer.
 
 
Jeg har lagt merke til at absolutt alle deltakerne som er med i “16 ukers helvete” til å begynne med får et hardt møte med trening og endring av livsstil. Etter hvert i programmet ser man tydelig at alle sammen får mer og mer energi, og man ser at noe skjer med kroppene deres!
 
 
Som tidligere overvektig kjenner meg igjen godt igjen i deres reise. Når jeg la om kostholdet og begynte å trene merket jeg at noe skjedde med kroppen min, og jeg fikk mer energi 😊 Det var en ny verden som åpnet seg for meg, og jeg ville rope det ut til alle sammen! Man blir på en måte “nyfrelst”.
 
 
Jeg åpnet meg en instagramkonto, en facebookside og en YouTube-serie som heter “Aldri For Sent” hvor mine følgere kunne og kan være med på min reise jeg har hatt med vektnedgang, trening, endring av livsstil for så å holde meg stabil.
 
 
Målet mitt har alltid vært og er å inspirere andre voksne rundt meg til at det går an å endre livsstil, endre kosthold og legge inn trening som en fast rutine i hverdagen ut fra sine egne fysiske forutsetninger. Mottoet mitt har vært at det “aldri er for sent”! Jeg fikk på en måte ny oppvåkning med min vektnedgang, endring av kosthold og livsstilsendring. Man har lov til å være stolt når man legger ned et arbeid for å endre livsstilen, og målet med å endre livsstil skal jo være en varig endring man kan leve med.
 
 
Jeg følger Martine her på blogg.no og på hennes sosiale medier, og jeg ser hvor superflink hun er til å trene. Forstår henne kjempegodt at hun er superstolt over resultatet hun har oppnådd på de ukene i “16 ukers helvete”. Det er bare å ta av seg hatten for hennes prestasjon 😊 Hun har all grunn til å være stolt over seg selv.
 
 
Nå virker det som hun har kommet inn i en vane å trene, og at trening og kosthold har blitt en del av hennes hverdag. Martine må få lov til å være stolt av kroppen sin, for hun har jobbet hardt for å komme dit hun er i dag! Man kan tydelig se at Martine har fått muskler gjennom hennes livsstilsendring og treningsrutine, og det skal Martine være superstolt av 😊
 
 
På et visst diskusjonsforum sitter kritikerne og skal ha det til at når Martine viser frem kroppen sin så fremmer hun til usunt forhold til mat og spiseforstyrrelser! Nei! Hun fremmer IKKE til usunt forhold til mat og spiseforstyrrelser. Martine fremmer gleden over hva kosthold og trening kan gjøre med kroppen. Det er der fasisten ligger! Martine har funnet nøkkelen hva trening og kosthold kan gjøre med sin fysiske og psykiske helse 🥰
 
 
Jeg er mektig imponert over Martine sin innsats, og det hun har prestert. Det er ikke lett å holde fast ved de gode treningsrutinene og kostholdsendring, men det har Martine klart 👏👍😊
 
 
Ta også influenseren Kristin Gjelsvik. Etter bruddet med sin X begynte Kristin en livsstilsendring, og hun begynte å trene. Nå har Kristin alltid vært slank av type, og hun har aldri fått negative kommentarer på sitt utseende før hun begynte treningen og livsstilsendringen.
 
 
Når Kristin etter hvert begnte å vise frem bilder/videoer av at hun trener flere ganger i uken samt legger om kostholdet kommer kritikerne på banen på diskusjonsforumet! De skal ha det til at Kristin fremmer et usunt syn på trening og kosthold.
 
 
Ut fra treningsbilderbilder og videoer som Kristin har delt på sine sosiale medier vises det godt at Kristin har fått muskler, og kroppen hennes ser veltrent og flott ut. Da beskylder kritikerne til Kristin at hun er med på å fremme anorexi og spiseforstyrrelser til sine følgere!
 
 
Når man endrer livsstil, endrer kosthold og begynner å trene så er de noe som skjer med kroppen. Endring av en livsstil er ikke lett, for man skal få inn nye rutiner i hverdagen sin med trening/hverdagsbevegelse. Når man klarer å gå ned noen kilo i vekt, og når man ser at kroppen forandres blir man kjempeglad. Denne lykken vil man dele med andre rundt seg.
 
 
Selv var jeg også kjempeglad da jeg nådde vektmålet mitt i 2019/2020. På min instagramprofil, snapchat og facebookside delte jeg noen bilder av meg selv hvor jeg viste frem overkroppen min. Fikk noen negative kommentarer på bildene at jeg fremmet usunne verdier og spiseforstyrrelser med å dele disse bildene. Det var aldri min intensjon i det hele tatt! Aldri!
 
 
Jeg forstår over hodet ikke tankegangen til disse kritikerne på anonyme diskusjonsforum! Først så er det galt at en overvektig/kraftig influencer står frem og oppfordrer følgere til å tenke positivt og akseptere utseendet sitt. Da oppfordrer influenceren til fedme.
 
 
Når så influenceren endrer livsstilen sin, og oppdager hva kosthold og trening kan gjøre med kroppen så blir det også galt. Da fremmer influenceren til anorexi og spiseforstyrrelser.
 
 
I mine øyne vil jeg si at de verste kroppskritikerne som sitter og kritiserer influencernes utseende er rett og slett sjalue! De er sjalue for fordi noen som er kraftig/overvektig faktisk kan ha et positivt syn på seg selv, og de er sjalue fordi noen influencere klarer å endre livsstilen sin med kosthold og trening!
 
 
Jeg synes det er totalt lavmål å sitte av brukere på anonyme diskusjonsforum å diskutere andre menneskers utseende! Disse influencerkritikerne som sitter på diskusjonsforum unner ikke noen å være lykkelig! I deres øyne er alt feil!
 
 

Endring av livsstil med trening og kosthold gir resultater og helsemessig gevinst, og det har jeg selv fått erfare 😊

2 kommentarer
  1. Jeg orker ikke å lese på sånne diskusjonsforum jeg. Synes det er så mye tull. Orker ikke delta i diskusjoner på blogg heller. Skriftlige diskusjoner er uansett ofte helt unyttig synes jeg, og fører til mye misforståelser også. Jeg følger også Martine litt innimellom 🙂

  2. Det som er interessant er mangfoldet av mennesker, hvor mange som er sammenskrudd annerledes enn en sjøl. Jeg følger lite med på mange fora, men blogg har jeg vært på i mange år og må si jeg har lært masse om mennesker. Og det er så klart mange grunner til forskjellene og de som har behov for å sende ut «hat» har nok sitt. Når det gjelder å leve til det beste for egen kropp er det nok mange som kan ha problemer med det, for veldig mange av oss burde vært mye mer aktiv. Veldig bra det du har klart <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg